TURİZMİN SESİ |Turizm ve Turizmcinin Sesiyiz | Turizm Haberleri | Gastronomi Haberleri | Etkinlik Haberleri | turizminsesi@gmail.com
29 Aralık 2013 Pazar
CAZ MÜZİĞE TASARIMSAL BİR YORUM GETİREN DOLUNAY OBRUK BRASS RESTAURANT&BAR’DA
Şık tasarımıyla Türk kültürü ve İstanbul’dan özel detaylar taşıyan Martı Istanbul Hotel bünyesindeki BRASS Restaurant&Bar, birbirinden değerli müzisyenleri ağırlamaya ve müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Profesyonel grafik tasarımcı, söz yazarı, besteci ve şarkıcı Dolunay Obruk’un 10 Ocak 2014 Cuma akşamı 21:30-23:30 saatlerindeki performansına ev sahipliği yapacak olan BRASS Restaurant&Bar, özel detaylarla bezenmiş şık dekorasyonunun yanısıra lezzetli kokteyl seçenekleri ve zengin uluslararası şarap kavı ile dikkat çekiyor.
2004 yılından bu yana bir tasarımcı gözüyle baktığı müzik hayatını, Neşet Ruacan, Emin Fındıkoğlu, İmer Demirer gibi çok değerli caz müzisyenlerinin eşlikleriyle devam ettiren Dolunay Obruk, müziğini uzmanlık alanı olan grafik tasarım ve vokalle birleştirerek özgün bir biçimde görselleştiriyor. Repertuarına kendi söz ve bestelerinden oluşan parçalarının yanısıra, caz standartlarını ve caz formuna uyarladığı sevilen türküleri de katan Dolunay Obruk, müziğin evrenselliğini ve cazın yorumlanmaya uygun olan dilini kullanarak dinleyici ile paylaşıyor.Dolunay Obruk’un, Barış Manço’ya ait parçalara yeniden sözler yazarak bir düzenleme yaptığı, grafik tasarımı da kendisine ait olan; “Lambaya Püf De” ve 2012 yılında piyasaya çıkan “İstanbul Kafası" adlı iki single albümü bulunmakta.
Yılbaşı Hindinizi ve Mezelerinizi Sizin İçin Hazırlıyoruz
Midtown’nın yeni yıla evinde, ailesi ve dostları ile birlikte girmek isteyenler için özel bir haberi var. Misafirlerinize sunacağınız, Yılbaşı sofralarının geleneksel tadı Yılbaşı Hindisini sizler için Midtown’nın Executive Chef’i Ali Davut ve ekibinin hazırlamasına ne dersiniz?
Baharatlı pilav ile doldurulmuş, ballı sos ile fırınlanmış özel yılbaşı hindisini, brokoli, kızarmış kestane taneleri ve özel hindi sosu eşliğinde sunuyoruz. Yılbaşı sofranızı, Midtown’nın muhteşem lezzetteki hindisi ile unutulmaz bir sofraya dönüştürmek ve sipariş vermek isterseniz otelimizi +90 212 361 67 67 numaralı telefondan aramanız ve 1 gün önceden sipariş vermeniz yeterli.
2013 YILLI PAKET HİNDİ MENÜSÜ
1. KG’LUK KIZARTILMIŞ VE AYIKLANMIŞ HİNDİ ( ORTALAMA 5 - 6 KİŞİLİK ) FİYATİ 95,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1.ADET KIZARTILMIŞ BÜTÜN HİNDİ ( 5 - 6. KG LUK ) FİYATİ 175,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
½. ADET KIZARTILMIŞ BÜTÜN HİNDİ ( 2,5 - 3. KG LUK ) FİYATİ 95,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1.KİŞİLİK PORSİYON KIZARTILMIŞ VE AYIKLANMİŞ HİNDİ ( 180 GR ) FİYATİ 25,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1.KİŞİLİK PORSİYON RULO HİNDİ ( 200 GR ) FİYATİ 24,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
2013 YILLI PAKET ÇORBA VE MEZE MENÜSÜ
1.KİŞİLİK PORSİYON GELENEKSEL İŞKEMBE ÇORBASI FİYATİ 12,00 TL
Kırmızıbiberli tereyağı, sirke ve sarımsak sos eşliğinde
1.KİŞİLİK PORSİYON SÜZME MERCİMEK ÇORBASI FİYATİ 8,00 TL
Kırmızıbiberli tereyağı, kroton ekmek ve limon eşliğinde
4.KİŞİLİK VE 8 ÇEŞİT GELENEKSEL TÜRK MEZE VE ZEYTİNYAĞLILAR FİYATİ 80,00 TL
GELECEĞİN ŞEFLERİ DİPLOMALARINI ALDI
LE CORDON BLEU 2013 GÜZ DÖNEMİ MEZUNLARINI VERDİ
Dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu kabul edilen Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki 11 haftalık güz dönemi eğitimini tamamlayan öğrenciler, diploma ve sertifikalarını Fransız Master Şefler; Gilles Company ve Christophe Bidault’ nun elinden aldı. Yeme & İçme Sektörü önde gelenlerinin ve 5 yıldızlı otel yönetici ve şeflerinin de katılımları ile gerçekleşen törenle diploma ve sertifikalarını alan 52 kişi, mutfak sanatları alanında uluslararası geçerliliği olan belge ile mezun oldu.
Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2013 Ocak ayında Türkiye’de eğitime başlayan Le Cordon Bleu, sertifika programlarına katılarak 11 haftalık eğitimi tamamlayan öğrencilerini mezun etti. Mutfak Aşaması ve Pastacılık Aşaması olmak üzere temel 2 alandan oluşan programda, mutfak ve pastacılıkta temel, orta ve üstün seviyelerini başarıyla tamamlayan 52 öğrenci, diploma ve sertifikalarını Fransız Master Şefleri Gilles Company ve Christophe Bidault’ nun elinden aldı.
Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu konuyla ilgili olarak, “Programımızı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin mezuniyetlerinden büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz 11 hafta boyunca Master Chef’ lerimizden mutfak sanatlarının inceliklerini, kusursuz mutfak tekniklerini öğrendiler. Bu mezunlarımızın ileride Türkiye gastronomi dünyasında önemli yerlere geleceklerine; Türk Mutfağının tanıtılması ve Türk Şeflerinin de dünyada hak ettiği yeri almalarında önemli rol oynayacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.
Programdan en yüksek ortalama ile mezun olan ve Diplome De Patisserie belgesini almaya hak kazanan Le Cordon Bleu Pastacılık öğrencisi Zeynep Karahan ise “Artizan stilinde üretim yaptığım atölyemi destekleyecek şekilde bir eğitim aldım. Fransız pastacılık tekniklerini, deneyimli Fransız Şeflerinden almak önemli bir ayrıcalıktı. Bu şekilde sektöre bir adım daha önde başlamış olduğuma inanıyorum”dedi.
Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar, “118 yıldan beri mutfak sanatlarında mükemmeliyetle eş anlamlı olan Le Cordon Bleu’den sertifikalı şef olmak bir ayrıcalık. Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği ile artık Türkiye’de de bu sertifikaya sahip olmak mümkün. Üniversitemiz bünyesindeki programları başarıyla tamamlayarak uluslararası geçerliliği olan diploma ve sertifikalara hak kazanan mezunlarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Yeni yıla ağzınızın tadıyla girin!
2014’ü yeni lezzetler keşfederek karşılamak ya da sevdiklerine damak çatlatan bir yılbaşı paketi hediye etmek isteyenlere Lokum.com birbirinden özel seçenekler sunuyor. Antrikot pastırmadan dana rozbife, geleneksel Antep fıstıklı lokumdan erken hasat zeytinyağına, çeşit çeşit peynirden tatlıya, birçok farklı lezzeti içinde taşıyan yılbaşı paketleri Lokum.com’da lezzet avcılarını bekliyor. Mehmet Yaşin’in seçtiği ürünlerle oluşturulan yılbaşı paketleri, çalışanlarına özel bir yeni yıl hediyesi vermek isteyen şirketler için de biçilmiş kaftan.
Yeni yıla ağzının tadıyla girmek isteyenleri ’da çok cazip lezzet paketleri bekliyor. İçlerindeki tüm ürünleri Mehmet Yaşin’in seçtiği yılbaşı paketlerinde antrikot pastırmadan dana rozbife, geleneksel Antep fıstıklı lokumdan erken hasat zeytinyağına, çeşit çeşit peynirden tatlıya, birçok farklı lezzet yer alıyor. Ayrıca çok özel tatlı paketleri ve peynir sepetleri de kendisini ve sevdiklerini şımartmak isteyenlere ideal seçimler sunuyor. Sadece ailesini ve arkadaşlarını sevindirmek isteyenler değil, çalışanlarına özel ve farklı bir yeni yıl hediyesi vermek isteyen şirketler de bu lezzet dolu alternatifleri tercih edebilirler.
Lokum.com’da 6 farklı yılbaşı paketi bulunuyor. Mehmet Yaşin Seçimi Yılbaşı Paketi’nde antrikot pastırmadan kızılcık marmeladına, yeşil ceviz tatlısından kasap sucuğa kadar birçok özel lezzet yer alıyor. Sofranıza Özel Yılbaşı Paketi ise karabiberli rozbif ve Antep fıstıklı lokum gibi pek çok özel lezzeti içeriyor. Lokum.com tatlı tutkunlarını da unutmuyor. Tatlı Dolu Yılbaşı Paketi büyük ve küçük olmak üzere iki farklı alternatifi ile Kavala kurabiyesinden badem ezmesine birçok tadı barındırıyor. Yılbaşı sofrasını enfes peynirlerle donatmak isteyenleri de Lokum.com’da birbirinden cazip iki peynir sepeti bekliyor. Büyük Peynir Sepeti’nde cheddar, emmental, rokfor, karabiberli füme, kimyonlu gouda ve daha birçok özel peynir yer alıyor. Küçük Peynir Sepeti ise Ezine inek peyniri ve İzmir tulum peyniri gibi birçok yöresel peynirle sofraları şenlendiriyor. Lokum.com’un yılbaşı paketlerinin fiyatları 49,90 TL ile 124,90 TL arasında değişiyor.
Yeni yıla damağınızda muhteşem lezzetler eşliğinde girmek ya da sevdiklerinizin sofrasına özel dokunuşlar ilave etmek istiyorsanız Lokum.com’un 2014 lezzet paketlerini kaçırmayın.
Yeni yıla ağzının tadıyla girmek isteyenleri ’da çok cazip lezzet paketleri bekliyor. İçlerindeki tüm ürünleri Mehmet Yaşin’in seçtiği yılbaşı paketlerinde antrikot pastırmadan dana rozbife, geleneksel Antep fıstıklı lokumdan erken hasat zeytinyağına, çeşit çeşit peynirden tatlıya, birçok farklı lezzet yer alıyor. Ayrıca çok özel tatlı paketleri ve peynir sepetleri de kendisini ve sevdiklerini şımartmak isteyenlere ideal seçimler sunuyor. Sadece ailesini ve arkadaşlarını sevindirmek isteyenler değil, çalışanlarına özel ve farklı bir yeni yıl hediyesi vermek isteyen şirketler de bu lezzet dolu alternatifleri tercih edebilirler.
Lokum.com’da 6 farklı yılbaşı paketi bulunuyor. Mehmet Yaşin Seçimi Yılbaşı Paketi’nde antrikot pastırmadan kızılcık marmeladına, yeşil ceviz tatlısından kasap sucuğa kadar birçok özel lezzet yer alıyor. Sofranıza Özel Yılbaşı Paketi ise karabiberli rozbif ve Antep fıstıklı lokum gibi pek çok özel lezzeti içeriyor. Lokum.com tatlı tutkunlarını da unutmuyor. Tatlı Dolu Yılbaşı Paketi büyük ve küçük olmak üzere iki farklı alternatifi ile Kavala kurabiyesinden badem ezmesine birçok tadı barındırıyor. Yılbaşı sofrasını enfes peynirlerle donatmak isteyenleri de Lokum.com’da birbirinden cazip iki peynir sepeti bekliyor. Büyük Peynir Sepeti’nde cheddar, emmental, rokfor, karabiberli füme, kimyonlu gouda ve daha birçok özel peynir yer alıyor. Küçük Peynir Sepeti ise Ezine inek peyniri ve İzmir tulum peyniri gibi birçok yöresel peynirle sofraları şenlendiriyor. Lokum.com’un yılbaşı paketlerinin fiyatları 49,90 TL ile 124,90 TL arasında değişiyor.
Yeni yıla damağınızda muhteşem lezzetler eşliğinde girmek ya da sevdiklerinizin sofrasına özel dokunuşlar ilave etmek istiyorsanız Lokum.com’un 2014 lezzet paketlerini kaçırmayın.
Yeni yıla İspanyol lezzetleri ve müzikleriyle girin…
Rouge’da yılbaşı bu yıl da hem lezzetli, hem eğlenceli
Taksim’deki “Türkiye’nin Şarap Merkezi” Rouge, yeni yılı İspanyol mutfağının seçkin lezzetlerinden bir menü, limitsiz İspanyol şarapları ve İspanyol müziğiyle karşılıyor…
Rouge’da bu yılbaşı İspanyol mutfağının Manchego ve Cabrales gibi seçkin peynirleri, Chorizo gibi şarküterileri ve Tempranillo, Monastrell ve Macabeo gibi şaraplarının yanı sıra Barselona’nın ünlü deniz mahsullü yahnisi “Zarzuela” ve Michelin yıldızlı restoranların favorisi “Bitter Çikolata Soslu Bademli Biftek” gibi sürpriz yemekler sunulacak. Vokalde Petek ve gitarda Hazal’ın Flamenko tarzı İspanyol parçaları ve Latin müzikleriyle eğlencenin doruğa tırmanacağı gecede, saatler 24.00’ü gösterdiğinde yeni yıla yine İspanya’nın şampanya ile yarışan köpüklü şarapları Cava’ların zarif köpükleriyle merhaba denilecek…
Limitsiz İspanyol şarabı ve yerli içki sunulacak menü, kişi başı 170 TL olacak.
Rezervasyon tel: 0212.237 01 90
Adres: Lamartin Cad. 11/1 Taksim
***
ROUGE YILBAŞI ÖZEL MENÜSÜ
Fincanda Acılı Zeytinyağı ile Çeşnilendirilmiş Ördek Çorbası
* * *
İspanyol Tapas Tabağı
(Manchego ve Cabrales Peyniri, Chorizo de la Sierra,
Sardalya Salamurası, Yeşil Zeytin Dolması, Şeri Sirkeli Közlenmiş Kırmızıbiber, Endülüs Usulü Kuşkonmaz, Bıldırcın Yumurtası)
* * *
Güveçte Barselona Usulü Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri Yahnisi “Zarzuela”
* * *
Aztek Usulü Bitter Çikolata Soslu Bademli Biftek,
Basmati Pilavı Eşliğinde
* * *
Portakal Çiçeği Likörlü Krem Katalan
* * *
24.00’de Cava İkramı
Canlı Müzik
Vokalde Petek & Gitarda Hazal
Limitsiz Tempranillo, Monastrell ve Macabeo şarapları ile yerli içki dahil
170 TL
Taksim’deki “Türkiye’nin Şarap Merkezi” Rouge, yeni yılı İspanyol mutfağının seçkin lezzetlerinden bir menü, limitsiz İspanyol şarapları ve İspanyol müziğiyle karşılıyor…
Rouge’da bu yılbaşı İspanyol mutfağının Manchego ve Cabrales gibi seçkin peynirleri, Chorizo gibi şarküterileri ve Tempranillo, Monastrell ve Macabeo gibi şaraplarının yanı sıra Barselona’nın ünlü deniz mahsullü yahnisi “Zarzuela” ve Michelin yıldızlı restoranların favorisi “Bitter Çikolata Soslu Bademli Biftek” gibi sürpriz yemekler sunulacak. Vokalde Petek ve gitarda Hazal’ın Flamenko tarzı İspanyol parçaları ve Latin müzikleriyle eğlencenin doruğa tırmanacağı gecede, saatler 24.00’ü gösterdiğinde yeni yıla yine İspanya’nın şampanya ile yarışan köpüklü şarapları Cava’ların zarif köpükleriyle merhaba denilecek…
Limitsiz İspanyol şarabı ve yerli içki sunulacak menü, kişi başı 170 TL olacak.
Rezervasyon tel: 0212.237 01 90
Adres: Lamartin Cad. 11/1 Taksim
***
ROUGE YILBAŞI ÖZEL MENÜSÜ
Fincanda Acılı Zeytinyağı ile Çeşnilendirilmiş Ördek Çorbası
* * *
İspanyol Tapas Tabağı
(Manchego ve Cabrales Peyniri, Chorizo de la Sierra,
Sardalya Salamurası, Yeşil Zeytin Dolması, Şeri Sirkeli Közlenmiş Kırmızıbiber, Endülüs Usulü Kuşkonmaz, Bıldırcın Yumurtası)
* * *
Güveçte Barselona Usulü Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri Yahnisi “Zarzuela”
* * *
Aztek Usulü Bitter Çikolata Soslu Bademli Biftek,
Basmati Pilavı Eşliğinde
* * *
Portakal Çiçeği Likörlü Krem Katalan
* * *
24.00’de Cava İkramı
Canlı Müzik
Vokalde Petek & Gitarda Hazal
Limitsiz Tempranillo, Monastrell ve Macabeo şarapları ile yerli içki dahil
170 TL
‘’KAÇAK REHBERLİK ÜLKE İMAJINA ZARAR VERİYOR’’
TURİZMİN GİZLİ KAHRAMANLARI REHBERLER ‘’REHBER’’ DENETİMİNDE
-Adana Rehberler Odası (ADRO), 2014 yılı için bölgede turizm sezonuna hazırlık yapmak ve bölgedeki rehberlere istihdam yaratmak amacıyla bölgede yoğun bir şekilde Rehber denetimlerine başladı
-ÇGC’yi ziyaret eden ADRO Başkanı Akdağ: ‘’Tur güvenliği bizim için çok önemli, Erciyes’te yaşanan o elim kaza sonucu 11 vatandaşımızı kaybettik,burada gereken denetimler ve kontroller yapılsaydı,ya da yasal bir organizasyon olup başında profesyonel bir rehber olsaydı belki de bu olay yaşanmayacaktı’’
ADANA - Adana Rehberler Odası (ADRO) ), 2014 yılı için bölgede turizm sezonuna hazırlık yapmak ve bölgedeki rehberlere istihdam yaratmak amacıyla ‘’ Rehber’’ denetimlerine başladı.
ADRO Başkanı İsa Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri Çukurova Gazetecileri Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri Mutlu Mete ve Durmuş Ali Başkan ile sohbet etti.
‘’Bu güne kadar bir kanunu olmayan 10.800 Turist Rehberinin, resmi bir meslek tanımları olmadığından kendi mesleklerini denetleyemiyorlardı’’ diyen Akdağ, ‘’Haziran 2012 tarihin de çıkan 6326 sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu ile mesleğimiz resmiyet kazanmış oldu’’ dedi.
Akdağ, Mart 2013 tarihinde resmi kuruluşlarını tamamlayarak ADRO’yu kurduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
-KAÇAK REHBERLİK ÜLKE İMAJINA ZARAR VERİYOR’’-
‘’Odamız,kurulduğu günden bu yana, Meslek adına bölgede turizmin gelişmesi ve turizmin dinamiklerini harekete geçirmek için var gücü ile çalışmaktadır.Ama maalesef bölgedeki turizm,tam anlamıyla kavranamadığı için ve geleneksel faaliyetler şeklinde yapıldığından,bu,hem kaçak tur hem de kaçak rehberlik faaliyetlerini de beraberinde getirmektedir.
Bizim sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor, ki bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor,ülke tanıtımın yanlış ve eksik yapılması hem içeride hem de dışarıda maddi ve manevi kayıplara sebep oluyor. Tur güvenliği de bizim için çok önemli, geçen gün Erciyes’te yaşanan o elim kaza sonucu 11 vatandaşımızı kaybettik,burada gereken denetimler ve kontroller yapılsaydı,yada yasal bir organizasyon olup başında profesyonel bir rehber olsaydı belki de bu olay yaşanmayacaktı, üzücü kazaların yaşanmaması, sosyal güvenlik açısından hiçbir meslektaşımızın mağdur olmaması ve elbette düşük ücretler bizim denetimlerimizin amacını oluşturmaktadır...
Tabii sorunları asgari seviyede tutmak için de, turizmin diğer aktörleri gibi, bizde olağanüstü gayret sarf edeceğiz. Adana Rehberler Odası her zaman diğer kurum ve kuruluşlar ile etkili bir işbirliği sürdürmekte,çözüm üretmekte ve üstüne düşen görevleri yerine getirmektedir.’’
-‘’DENETİMLER İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ’’-
Bölgesel oda oldukları için, bölgedeki valilerden daha yoğun denetimlerin yapılması için destek beklediklerini anlatan Akdağ, ‘’.Özellikle yapılan denetimlerde Tursab’a daha çok görevler düşmektedir,hem Tureb hem de Odalara denetimlerde gereken desteği sağlamalı, acentaların yasalar doğrultusunda, rehber kullanmaları, onların sosyal güvenliğini sağlamaları ve taban ücretleri ödemeleri konusunda dikkat etmelerini sağlamalıdır.ADRO olarak’ta hem mesleğimizin hem de meslektaşlarımızın korunması için yasal çerçevede meslek kanunumuzun bütün yetki ve olanaklarını kullanmaktan çekinmeyeceğiz;Osmaniye-Adana-Mersin şehir merkezlerinde ki denetimlerimizi bitirdikten sonra, asıl denetimlerimiz yol güzergahlarında yoğunluk kazanacak’’ dedi.
Akdağ, sözlerini ‘’her zaman olduğu gibi turizmin gizli kahramanları olarak, tüm gücümüzle Ülke turizmine sahip çıkmak için çaba sarf edeceğiz’’ diyerek tamamladı.ÇGC Başkanı Esendemir de bölgede turizmin gelişmesi için çalışmalarına başlayan ADRO’nun her zaman yanında olacaklarını ve kendilerine yapacakları etkinliklerde her türlü desteği vereceklerini bildirdi.
BW Plus The President Hotel'de,‘2013’e Güle Güle, 2014’e Hoşgeldin’
BW Plus The President Hotel, yeni yıla, İstanbul'un tarih ve kültür merkezinde girmeyi düşünenlere, ‘2013'e Güle Güle, 2014’e Hoşgeldin’ yeni yıl eğlencesi hazırladı. Eski İstanbul'un merkezinde, Tarihi Yarımada Bölgesi’nde yer alan BW Plus The President Hotel'de, aileniz ve dostlarınız ile yeni yıla mutlu bir başlangıç yapabilirsiniz. BW Plus The President Hotel'in Marmara Restaurantı’nda, eğlence dolu bir yılbaşı düşünenleri, yılbaşına özel hazırlanan menü ve limitsiz yerli içki dahil, 20.00 ile 02.00 arasındaki yılbaşı balosunda; DJ, orkestra, oryantal ve folklor grubu eşliğinde unutulmaz bir yılbaşı gecesi bekliyor.
Yılbaşı menüsünde; Yeni Yıl Meze Tabağı (Somon Füme Capari, Kuşkonmazlı Jambon, Yaprak Sarma, Acılı Ezme, Humus (nar taneleri ile), Ezine Beyaz Peyniri, Mercimek Köfte, Tulum Peyniri, Haydari, Domates, Salatalık); Kekikli domates sos ve krem sos eşliğinde sebzeli krep bohçası; Beyaz peynir zeytinyağı ve limon sos eşliğinde bahçe salatası; İç pilav ve sezon sebze çeşitleri ile Kestaneli Hindi Dolma; Karışık meyve tabağı; Baked alaska ve limitsiz yerli içki yer alıyor.
2014 yılına, neşeli ve keyifli bir başlangıç için sizleri bekliyoruz.
Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon: 0212 516 69 80
www.thepresidenthotel.com
Mutluluk beklenen yeni yıla çoşku dolu başlangıç: İksir Resort Town Daday’da…
Her yeni; içinde kocaman sevinçler, mutluluklar taşır. Yeni bir yıl; yeni umutlar, yeni başlangıçlar, yeni mutluluklar, yeni beklentiler demektir. Hepimiz mutlu olmak, yeni yılı karşılarken en sevdiklerimizle, en neşeli ortamda olmak isteriz. İksir Resort Town sımsıcak, keyifli ortamı ile sizlerin yeni yıla coşku içerisinde girmeniz için hazırladı yılbaşı balosunu. Siz 2014’ü en mutlu anları yaşayarak karşılayın ve her gününüz o anlar gibi hep mutlu olsun diye…
Doğa harikası Daday’da, 4 mevsim doğanın her rengi ve doğallığın en konforlu halini “Her gün Yeniden Doğmak” diyerek yaşatan İksir Resort Town Tatil & Yaşam Kasabası, 2014’ü yılbaşı özel menüsü, canlı müzik, DJ, dans, eğlence, çeşitli sürprizler ve aktivitelerle dolu yılbaşı balosu ile karşılıyor. Anne ve babalar eğlenirken, çocuklar Kuşburnu Cafede yılbaşı özel çocuk menüsü ile ağırlanırken palyaçolar eşliğinde eğleniyorlar; bebekli aileler isterlerse güven içerisinde bebeklerine odalarında bakım için, rezervasyonla bakıcılar temin ediliyor.
Canlı cıvıl cıvıl bir yeni yıla damak zevkinin de dorukta olmasını düşünen İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası’nın özenle hazırladığı yılbaşı özel menüsü ve çocuk menüsü ile fark yaratıyor.
**Özel Yılbaşı Gala Menüsü; Türk meze şöleni; kızılcık sosu ile sote sebzeli avcı böreği; yılbaşı sosu ile Siyez bulgurlu, narlı, cevizli yeşillikler salatası; geleneksel iç pilavlı hindi
Gökkuşağı parfe; Kuruyemişler; Mevsim meyveleri ile gece 12.00 de bahçede sıcak şarap; gecenin ilerleyen saatlerinde özel sosuyla işkembe çorbası; bahçede sucuk ekmek; limitsiz yerli içki…
**Çocuk menüsü; Spagetti saçlı palyaço Köfte, elma dilimi patates yakalı; Gökkuşağı parfe; Kuruyemiş; Mevsim meyveleri; Limitsiz meşrubat
Yemek müziği ile başlayacak eğlence programı canlı müzik, dans, dj performansı, çekilişler, çeşitli sürprizler, havai fişek gösterileri ile gece 2 ye kadar devam edecek.
Farklı bir deneyim yaşayarak 2014’e yıldızlarla dolu gökkubbenin altında girmeye hazırsanız, doğanın içinde 50’nin üzerinde aktivite seçeneği bulunan İksir Resort Town Tatil & Yaşam Kasabası’na davetlisiniz.
Kastamonu Havalimanına indikten 30 dakika sonra, yeni bir yıla doğanın kucağında girmeye hazır olun…
2014 Yılbaşı Gala Yemeği kişi başı: 150 TL.
Yılbaşı Çocuk Menüsü ve Palyaço eşliğinde eğlence çocuk başı:70 TL.
31 Aralık 2013 gecesi, yılbaşı eğlencesi ve gala yemeği ve konaklama dahil 250 TL’den başlayan fiyatlarla misafirlerini ağırlıyor.
Rezervasyon: 0366 616 10 16
GSM: 0532 302 91 84
info@iksirresorttown.com
www.iksirresorttown.com
TÜRKİYENİN İLK KISA KAYA TIRMANIŞ REHBERİ
Türkiye’nin ilk kısa kaya tırmanış rehber kitabı, milli kaya tırmanışçısı Zorbey Aktuyun tarafından çıkarıldı.
Bir rehber kitap olan Bafa Gölü Bouldering, dünya şampiyonluk dereceleriyle adından söz ettiren milli tırmanışçı Zorbey Aktuyun’un yaklaşık 10 yıldır topladığı tırmanış rotalarının verilerinden oluşan Türkiye’nin ilk boulder (kısa kaya tırmanışı) rehber kitabıdır.
22 Ocak 1985'te İzmir'de doğdu. 2011 yılında Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. 15 yaşında tırmanışa başladığından bugüne Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde ve aralarında Çin, Fransa, İspanya, İtalya, Hindistan, Almanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin de bulunduğu birçok ülkede yarışmalara katılıp tırmanışlar yaptı. 17 yaşında bireysel olarak yarışmaya başladı ve 2007 yılında Türkiye Tırmanış Milli Takımı'na seçildi. Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu ve David Mora Garcia tarafından verilen kursu tamamlayarak 2008 yılında Tırmanış Antrenörü oldu. 2010 yılında ise IFSC (Dünya Spor Tırmanış Federasyonu) rota yapıcısı Evgeny Kryvoshytsev tarafından verilen kursu tamamlayarak Ulusal Rota Yapıcı lisansını almaya hak kazandı. 2011'de Fransız PETZL firmasının Türkiye Tırmanış sporcusu seçildi. Aynı yıl dünyaca ünlü sporcularla birlikte Çin'de düzenlenen PETZL etkinliğinde ülkemizi temsil etti. Halen medya organlarına tırmanış yazıları yazmaya, spora yeni başlayanlara yol göstermeye, ülkemizin değişik bölgelerinde yeni tırmanış rotaları açmaya, Milli Sporcu olarak Türkiye ve yurtdışında yarışmalara katılmaya ve kayada tırmanmaya devam etmektedir.
www.zorbeyaktuyun.com
28 Aralık 2013 Cumartesi
MODEL OF TURKEY FİNALİ GERÇEKLEŞTİ
MODEL OF TURKEY FİNALİ BİRİNCİSİ BAYANLARDA GİZEM GÖREN BAYLARDA ERHAN SOBACI OLDU
Uluslararası Model of Model’s organizasyonunun Türkiye ayağı olan Model of Turkey yarışması finali 25 Aralık 2013 Çarşamba gecesi Pendik GREENPARK OTEL ev sahipliğinde gerçekleşti.Ünlü kareograf Ferhan ARAL’ın hazırladığı birbirinden iddialı adayların podyumda kıyasıya yarıştığı gecede iş ve cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Ahu AYSAL, Turgay KIRAN, Başak GÜRSOY, Nalan Salur AKSOY, Perihan AKI, Deniz ERHAN, Kayhan TÜRKOĞLU, Meltem BANKO, Öykü ÇELİK, Serhat SERBES, Özlem KURT, Hüseyin KÜÇÜK, Arzu ERDEM, Esra NUREL, Şahika ERCÜMEN, Emre YÜCELEN, Yasin YILDIZ ve Gülin IŞIK jüri üyeleri olarak göz kamaştırdılar.
Açılış konuşmasını yapan Model Of Turkey başkanı Deniz ŞAMAN bu yıl birincisi düzenlenen yarışmada birinci seçilecek bay ve bayan adaylarının ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edeceklerinin önemini vurguladı.Ünlü modacı Perihan AKI’nın hazırladığı kıyafetler davetliler tarafından çok beğenildi. Adayların Osmanlı kıyafetleri ile geçişleri salonu dolduran davetliler tarafından uzun uzun alkış aldı. Adayların toplu halde podyumda yer almasıyla birlikte Baha’nın muhteşem dans gösterisi geceye damgasını vurdu.
Model of Turkey komitesinde yer alan isimlerden Çiler ÇORBACI, Ahmet ÖZALTINKOL, Deniz ÇETİNKAYA ve Murat ÖZER’in davetlilerle yakından ilgilendikleri final gecesinin sonunda bayanlarda Gizem GÖREN, baylarda Erhan SOBACI birinci oldular.Organizasyonunun en dikkat çekici detayı, her biri el yapımı çok özel bir işçilikle üretilen taçlarıydı. Gecenin sonunda W OTEL’de düzenlenen after partide davetliler ve yarışmacılar sabahın ilk saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.
Uluslararası Model of Model’s organizasyonunun Türkiye ayağı olan Model of Turkey yarışması finali 25 Aralık 2013 Çarşamba gecesi Pendik GREENPARK OTEL ev sahipliğinde gerçekleşti.Ünlü kareograf Ferhan ARAL’ın hazırladığı birbirinden iddialı adayların podyumda kıyasıya yarıştığı gecede iş ve cemiyet hayatının tanınan isimlerinden Ahu AYSAL, Turgay KIRAN, Başak GÜRSOY, Nalan Salur AKSOY, Perihan AKI, Deniz ERHAN, Kayhan TÜRKOĞLU, Meltem BANKO, Öykü ÇELİK, Serhat SERBES, Özlem KURT, Hüseyin KÜÇÜK, Arzu ERDEM, Esra NUREL, Şahika ERCÜMEN, Emre YÜCELEN, Yasin YILDIZ ve Gülin IŞIK jüri üyeleri olarak göz kamaştırdılar.
Açılış konuşmasını yapan Model Of Turkey başkanı Deniz ŞAMAN bu yıl birincisi düzenlenen yarışmada birinci seçilecek bay ve bayan adaylarının ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil edeceklerinin önemini vurguladı.Ünlü modacı Perihan AKI’nın hazırladığı kıyafetler davetliler tarafından çok beğenildi. Adayların Osmanlı kıyafetleri ile geçişleri salonu dolduran davetliler tarafından uzun uzun alkış aldı. Adayların toplu halde podyumda yer almasıyla birlikte Baha’nın muhteşem dans gösterisi geceye damgasını vurdu.
SKYSCANNER ARAŞTIRDI 12 EKİM 2013 YILININ EN YOĞUN GÜNÜ OLDU
Uçak bileti, otel ve araba kiralama fiyatlarını aynı platformda karşılaştıran uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner’ın verilerine göre, 12 Ekim günü, seyahat aramalarında 2013 yılının en yoğun günü oldu. Bir haftalık uzun Kurban Bayramı tatili fırsatından da yararlanmak isteyen Türkler, bayram tatilinin başladığı gün olan 12 Ekim’de en yoğun olarak seyahat aramalarını gerçekleştirdi. Bu tarihte en çok aranan şehirler ise New York, Londra ve Amsterdam.
İnternet sitesiyle olduğu kadar mobil uygulamalarıyla da seyahatseverlerin hayatını kolaylaştıran Skyscanner, 2013 yılında Türkiye’den en yoğun seyahat aramalarının bu yıl 12 Ekim’e denk gelen Kurban Bayramı tatilinin ilk günü yapıldığını açıkladı. Geçtiğimiz hafta açıklanan 2013 Skyscanner Seyahat Alışkanlıkları Raporu’na göre Türkler seyahat rezervasyonlarını son dakikaya bırakan milletlerin başında geliyordu. Bu yıl Türkiye’den en fazla aramanın, bayram tatilinin ilk gününde gerçekleştirilmesi de bu raporun sonuçlarını doğrular nitelikte.
Bu Sene Yurtdışı Gözde
2013’ün en yoğun gününde aranan şehirler sırasıyla New York, Londra, Amsterdam, Barselona ve Roma oldu. Bu sene Kurban Bayramı tatilinin de uzun olması nedeniyle seyahatseverlerin ilgisi yurtdışına ve New York gibi uzak destinasyonlara yöneldi.
Geçen sene seyahat aramalarının en yoğun olarak gerçekleştirildiği gün ise yılbaşına yakın bir tarih olan 23 Aralık’tı. 23 Aralık 2012’de en çok aranan şehirlerin bir numarası İstanbul olmuştu. İstanbul’u takiben Londra, Moskova, Manchester ve İzmir listedeki diğer şehirler olarak ön plana çıkıyordu.
12 Ekim 2013’te En Çok Aranan Şehirler
1. New York
2. Londra
3. Amsterdam
4. Barselona
5. Roma
6. Antalya
7. Paris
8. İzmir
9. İstanbul
10. Bangkok
Okmeydanı sakinleri resmi yazıyla tapu almaya davet edildi
Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı’nda 50 yıldır tapu sorunu yaşayan 24 bin 306 bağımsız birim ve 18 bin mülk sahibine tapularını alabileceklerine dair resmi bir yazı gönderdi. Böylece Okmeydanı sakinleri tapu almaya hak kazandıklarına dair ilk defa resmi bir belgeye sahip oldular.Gecekondulaşmanın en yoğun olduğu yerlerden biri olan Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediyesi, semt sakinlerine resmi bir yazı göndererek tapu alma hakkına sahip olduklarını belirterek vatandaşları tapularını almaya davet etti. Beyoğlu Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından her bir mülk sahibine ayrı ayrı gönderilen mektupta, Okmeydanı 1/1000 ölçekli Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Etkileşim Geçiş Sahası Uygulama İmar Planı’nın Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildiği belirtilerek “Böylece bölgede 50 yıldır süregelen mülkiyet problemi çözülmüştür. Yapılan incelemeler sonucunda hak sahibi olduğunuz tespit edilmiş olup anılan taşınmazı satın almanıza engel bir durum olmadığı anlaşılmıştır” denildi.
Okmeydanı’nın 50 yıllık tapu sorunu
1950’li yıllarda yoğun gecekondulaşma yaşanan Okmeydanı arazisi, Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na aitti. Zaman içerisinde nüfusu 75 bine çıkan Okmeydanı’nda vatandaşlar, “Evlerimiz ne zaman yıkılacak” endişesiyle uzun yıllar beklediler. Hükümetler Okmeydanı’nın tapu sorununu çözecek adımları uzun yıllar atamadılar. Turgut Özal döneminde yapılan girişimler de sonuç vermedi. 2004 yılında 4706 sayılı yasada yapılan bir değişiklikle, vakıflara ait olan ve üzerinde toplu yapılaşma bulunan araziler için trampa imkanı doğdu. Beyoğlu Belediyesi’nin girişimleriyle Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na başka bir arazi tahsis edilerek Okmeydanı arazisi Milli Emlak’a geçirildi. Semtin 1/5000 ve 1/1000’lik imar planlarını da yapan belediye, semtte yaşayan hiçbir vatandaşın mağdur olmamasını garantiye aldı. Böylece 50 yıldır tapu almak için bekleyen Okmeydanı sakinlerinin tapularını almaları için önlerinde hiçbir engel kalmamış oldu.
Vatandaşların mağdur olmaması için uzun yıllar yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çabalarımız sonuç verdi ve Okmeydanı’nın tapu sorununu çözdük. Şimdi Okmeydanı’nda hiçbir vatandaşımız ‘Evim ne zaman yıkılacak, tapumu alabilecek miyim?’ endişesi yaşamıyor. Vatandaşlarımız tapularını almaya başladılar. Tüm hak sahiplerine birer resmi evrak gönderdik. Onlara ‘tapu alma hakkına sahip olduklarını’ resmi olarak tebliğ ettik. Gerekli evraklarla birlikte belediyemize müracaat eden vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla tapularını alabilirler” dedi.Okmeydanı’nın büyük bir değişime hazırlandığını da ifade eden Demircan, 2014 seçimlerinin ardından Okmeydanı’nda Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşümlerinden birini gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.
AMAC AEROSPACE TURKEY, TÜRKİYE’NİN İLK VE TEK FALCON BAKIM MERKEZİ OLDU
VIP uçak bakım ve modifikasyon firması AMAC Aerospace Turkey, Falcon 900 ve Falcon 900EX Easy iş jetlerinin SHY-145 bakım yetkisini Ekim ayı itibariyle kabiliyetine kattı. AMAC Aerospace Turkey, satış ve bakım haklarını elinde bulundurduğu Pilatus PC-12NG özel jetlerinden sonra, Falcon 900 ve Falcon 900EX Easy iş jetlerinin de SHY-145 bakım yetkisini üstlendi.
Fransız Dassault firması tarafından üretilen 3 adet TFE731-60 model jet motoruna sahip Falcon 900 serisi uçaklar, maksimum 12 kişilik VIP konfigürasyonu ve 8695 km menzile sahip. Dünyanın en kaliteli orta ve uzun menzilli iş jeti Falcon 900 serisi uçakların hat ve üs bakımı için artık Orta veya Batı Avrupa’ya gitmeye gerek kalmıyor.
AMAC Aerospace Turkey, bakım yetkisini aldığı Falcon 900 serisi uçaklarına iki ayda bir yapılan basic check’lerden, 24 ayda bir yapılan 4A+ check’lerine kadar bakım uygulayabiliyor ve bakım kabiliyetini yıl sonuna kadar B bakımlarını da içerecek şekilde genişletmeyi hedefliyor. AMAC Aerospace Turkey, Türkiye ve çevre ülkelerdeki Falcon 900 iş jeti operatörlerine B bakımına kadar hizmet verecek her türlü takım, teçhizat ve malzemeyi bünyesinde bulunduruyor.
Türkiye’de Çeşitli Tiplerde Toplam 17 Adet Uçak Var
2013 itibari ile Türk tescilinde, Türkiye’nin önde gelen şirket ve yöneticileri tarafından kullanılan, çeşitli tiplerde toplam 18 adet Falcon uçak bulunuyor. Bunlardan 4 adedi Falcon 900, 12 adedi Falcon 2000, iki tanesi de Falcon 7X. AMAC Aerospace Turkey’in bakımını üstlenmeyi hedeflediği Türkiye ve çevre ülkelerdeki Falcon 900 ve Falcon 2000 sayısı 54’ü buluyor.
Falcon 900LX’in Temel Özellikleri ;
Koltuk Kapasitesi : 2 + 12(executive) yada 19 (maksimum)
Max. Kalkış Ağırlığı : 49,000 lb (22,226 kg)
Maksimum Menzil : 4695 nm (8,695 km)
İniş Mesafesi : 2,432 ft ( 742 m)
Kalkış Mesafesi : 5,360 ft ( 1,635 m)
Maksimum İrtifa : 51,000 ft (15,550 m)
Seyir Sürati : 474 knot (878 km/sa)
TAV Mobile havalimanındaki sanal rehberiniz olacak
TAV Bilişim Hizmetleri’nin geliştirdiği TAV Mobile uygulaması birçok yeni modül ve Türkçe dil desteği ile hizmete sunuldu. TAV Havalimanları’nın işlettiği havalimanlarında yolculara sunulan hizmetlerle ilgili bilgilere gerçek zamanlı olarak ulaşmayı sağlayan TAV Mobile uygulaması, yeni özelliklerle geliştirildi. Bugüne kadar yaklaşık 210 bin kez indirilen ücretsiz uygulama, artık Türkçe dil desteği, uçuş takibi (flight track), artırılmış gerçeklik (augmented reality) ve daha pek çok yenilik ile havalimanında kullanıcılara rehberlik hizmeti sunuyor.
TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Yolcuların uçuş ve havalimanı bilgilerine kolay, hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayan TAV Mobile, havayolu ulaşımını tercih edenlerin kullandığı uygulamalar arasında ilk sırada. Yolcu memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmak ve misafirlerimize hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak için çalışıyoruz. Bu amaçla, yolcu beklentilerini yakından takip ederek inovatif uygulamalar geliştiriyoruz. İki yıl önce hizmete sunduğumuz TAV Mobile kullanıcılardan büyük ilgi gördü. Şimdi bu uygulamayı yeni hizmetlerle zenginleştiriyor, yolcu ve havalimanı dostu projeler geliştirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
TAV Havalimanları’nın dört ülkede işlettiği dokuz havalimanını kapsayan TAV Mobile’ın yeni sürümü kullanıcılara Türkçe ve İngilizce dil seçeneği ile sunuluyor. Kullanıcı arayüzü yenilenen uygulamada “flight track” modülü ile harita üzerinden uçağın kalkış ve varış noktalarını görmek; uçuş rotasıyla uçağın tahmini lokasyonunu takip etmek mümkün. “Augmented reality” modülü ile de İstanbul Atatürk Havalimanı iç ve dış hat terminallerindeki “gate”ler, restoranlar, eczane, danışma gibi noktalar akıllı telefonların kameraları kullanılarak, havalimanı içindeki pozisyonları ve bilgileri görülebiliyor. Yolcular uygulama üzerinden havalimanındaki yeme-içme mekanlarına oy verip değerlendirme de yapabiliyorlar.
iOS ve Android platformunda çalışan TAV Mobile ile iç hatlar ve dış hatlarda giden ve gelen uçak bilgileri listelenip, arama yapılabiliyor. Ayrıca havalimanına ulaşımla ilgili olarak Havaş, metro ve araç kiralama bilgileri görülebiliyor. Havalimanında geçiş üstünlüğü, transfer, hızlı check-in gibi ayrıcalıklar sunan TAV Passport Kart’la ilgili bilgi edinmek; havalimanlarının bulunduğu kentlerin en popüler alışveriş merkezlerini, müzeleri ve restoranların adres ve iletişim bilgilerini görmek de mümkün.
Uygulamayla duty-free mağazalarındaki güncel indirimler takip edilip, havalimanlarında bulunan mağazaların listesi ve yerleşimi kolayca bulunabiliyor. Bu uygulamalarla havalimanlarında düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi edinmek; ihtiyaç duyabileceğiniz restoran, ATM, bilet satış noktaları, özel lounge’lar, kayıp eşya bürosu gibi hizmetlere erişim bilgisini görmek; döviz çevirici hesap makinesine erişmek de sadece bir tuş uzaklığında.
METRO TURİZM'DEN BİR İLK DAHA
E-BİLET UYGULAMASINA İLK GEÇİŞ YAPAN FİRMA METRO OLDU
Uzun zamandır Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın başlatacağı konuşulan e-bilet uygulaması Metro Turizm öncülüğünde başlamış oldu. Böylece Türkiye’nin en büyük karayolu taşıma şirketi Metro Turizm, sektöründe bir ilke daha imzasını attı. Müşterilerine verdiği değer ve üstün hizmet anlayışıyla ayrışan Metro Turizm, e-bilet dönemi ile yolcuların işlemlerini hem hızlandırdı, hem kolaylaştırdı.
76 kentteki 1.109 aktif acentesiyle geniş bir hizmet ağına sahip olan Metro Turizm, müşteri memnuniyetini daha da artırmak için çalışmalarına son hızla devam ediyor. Sektörde her konuda öncülüğü elinde tutan Metro Turizm e-bilet uygulamasıyla bilet işlemlerinin tüm safhalarının internet üzerinden gerçekleştirilmesine olanak sağlayarak, yolcusunu biletini onaylatmak için bürolara gitmekten kurtarıyor.
E – bilet uygulamasıyla birlikte artık Metro Turizm müşterileri sadece internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirerek seyahat edebilecek.Uzun zamandır uygulamaya alınacağı söylenen kağıt bilet ile aynı işleve sahip ancak kağıt kullanımını ortadan kaldırıp, kullanıcılara kolaylık sağlamak için kullanılan bir bilet sistemi olan e-bilet uygulaması başladı. E-bilet ile kişinin yolculuk bilgileri, saati, hangi sefere gittiği ve hangi perondan bineceği gibi bilgiler kağıt bilet yerine elektronik bilet üzerinden kullanıcıya sunuluyor.
Çalınma, kaybolma, unutulma gibi tehlikesi olmayan elektronik bilet, alışılmış olan kağıt biletin elektronik olarak daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirilmiş şeklidir. Bu sistemle tüm rezervasyon ve bilet detayları bilgisayar sisteminde güvenli bir şekilde saklanır ve olası rezervasyon değişikliği, peron değişikliği ve iade işlemleri elektronik ortamda kayıtlı bilet bilgisi üzerinden gerçekleştirilir. Yolculara birçok avantaj sunan e-bilet teknolojisi Metro Turizm'in uygulamaya almasıyla artık karayolu taşımacılığında da başlamış oldu.
İTHİB 8. KUMAŞ TASARIMI YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİ
İTHİB 8. Kumaş Tasarım Yarışması’nda, çift katlı torba dokuma tekniğiyle, çeken ve çekmeyen ipliği aynı kumaşta buluşturan İlke Usluca birinci oldu. TİM Başkanı Büyükekşi: “İTHİB’in düzenlediği Kumaş Tasarım Yarışması, 2023’te 20 milyar dolar olan tekstil ihracatı hedefine önemli katkı sağlayacak.” İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle’nin uluslararası arenaya taşımak istediklerini söylediği yarışmada, bu yıl ilk kez Japon öğrenciler Osmanlı kıyafetlerinden esinlenerek hazırladıkları koleksiyonları sergiledi.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) sektöre katma değer sağlamak amacıyla düzenlediği en önemli projelerinden olan “Kumaş Tasarım Yarışması” bu yıl da muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı. Dün gerçekleşen, ekonomi ve iş dünyasından çok sayıda ismin katıldığı “İTHİB 8. Kumaş Tasarım Yarışması”nda, birincilik ödülü “Arakne” temasıyla yarışan İlke Usluca’nın oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Tekstil ve Moda Tasarımı öğrenimi gören İlke Usluca, sektörde yeni bir teknik olarak görülen, çeken ve çekmeyen iplikleri bir arada kullandığı ve farklı bir doku elde ettiği kumaşıyla birinci oldu. Çift katlı torba tekniği ile dokunan kumaşları, çarpıcı desenleri ile harmanlayan Usluca, ilgi odağı olmaya başararak yarışmanın galibi olmayı başardı. Toplam altı finalistin yarıştığı gecede, kumaşlarını “Gölge” temasıyla tasarlayan Bahar Meydan ikinci, “Kırmızı Lahana” temasıyla hazırlayan Merve Ulu üçüncü oldu.
İTHİB Yönetim Kurulu’nun ev sahipliği yaptığı geceye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, İTHİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Pala, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin yanında, tekstil ve hazır giyim sektörü başta olmak üzere ekonomi ve iş dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, gecede yaptığı konuşmada 19 farklı sektörde tasarım yarışması, dokuz farklı sektörde Ar-Ge Proje Pazarı düzenlediklerini söyledi. İnovasyona katkı sağlayan bu tür çalışmalarla ihracat artışına kat üstüne kat inşa ettiklerini belirten Büyükekşi, “İTHİB’in düzenlediği Kumaş Tasarım Yarışması da 2023’te 20 milyar dolar olan tekstil ihracatı hedefine önemli katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de, moda tasarımcılarının dünyanın her yerinde kumaş arayışı içinde olduğunu, Türkiye’nin katma değere sahip kumaşlarda öne çıkmasında bu tür yarışmaların katkı sağladığına dikkat çekti. Tekstilin, sanat gibi evrensel bir değer olduğunun altını çizen Gülle, “Bu yıl 8.sini düzenlediğimiz Kumaş Tasarım Yarışması da evrenselliğe hizmet ediyor. Yarışma kapsamında bu yıl ilk kez, Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, 36 ülkede Türk kültürünü geliştirmek için faaliyet sürdüren Yunus Emre Enstitüsü ile Tokyo Bunka Gakuen Moda Üniversitesi’nin bir işbirliği oldu. Japon öğrenciler, Osmanlı kıyafetlerinden esinlenerek İTHİB üyelerimiz tarafından sağlanan kumaşlarla koleksiyonlar hazırladılar ve yarışmada sergiye açtılar. Sektöre katma değer sağlama çabalarımız, bu tür çalışmalarla anlam buluyor” dedi.
Bu yılı genel ihracat artışının üzerinde bir performans ile kapattıklarını belirten Gülle, sözlerini şöyle tamamladı: “Kumaş Tasarım Yarışması’nı uluslararası arenaya taşımak istiyoruz. Her yıl başarılı bir grafik sergileyen tekstil sektörü olarak bu güce sahip durumdayız. Sektörün başarısında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”
20 bin TL’ye yakın para ödülü ve yurtdışında eğitim imkanı
Türkiye’de tekstil sektörünün yaratıcı gücünün artırılması ve yetenekli gençlerin özgün tasarımlarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl da çok sayıda başvuru oldu. Jürinin iki aşamadan oluşan değerlendirme sürecinin ardından altı finalist belirlendi. Finalistlerin tasarladığı kumaşlar, dün akşam moda tasarımcısı Nihan Buruk’un kıyafetlere dönüştürdüğü görkemli bir defilede jüri ve konukların beğenisine sunuldu. Jürinin oyları ile yarışmada birinci olan İlke Usluca, yurtdışında eğitim, dünyanın en önemli ve en kapsamlı kumaş fuarı Premiére Vision Paris fuarını ziyaret, yurt içinde altı ay İngilizce dil eğitimi hakkı elde ederken, ayrıca 10 bin TL para ödülü kazandı. İkinci Bahar Meydan 6 bin TL ve üçüncü Merve Ulu da 3 bin TL para ödülü aldı. Gecede ayrıca tasarımların üretilmesi aşamasında sponsor olan MABA, Koçaklar, BTD ve Migiboy gibi firmalara da teşekkür plaketi verildi.
ÇAMURDAN GELEN GÜZELLİK
KÜTAHYA EMET SAĞLIK VE KONFOR İLE GÜZELLİĞE DAVET EDİYOR
Dünyaca ünlü porselenleriyle Kütahya’nın şirin ilçesi Emet, porselen gibi pürüzsüz bir cilt güzelliğine sahip olmak isteyen hanımları bekliyor. Faaliyete girmesinden kısa süre sonra en dikkat çeken termal tesislerden biri haline gelen Emet Termal Resort & Spa doğanın insan sağlığına hediye ettiği mucizeleri bünyesinde barındırıyor. Kütahya-Emet’te, 97.000 m2’lik bir alana kurulu, 268 yataklı Emet Termal Resort & Spa termal suyu, termal çamuru, özel kür banyoları, yosun havuzları ve organik besinlerden oluşan özel mutfağıyla sadece sağlık değil, yepyeni bir cilt vaat ediyor.
Büyük şehirlerin stresinde uzakta, botanik bahçesi içindeki tesisimizin tüm odalarında termal sudan faydalanabilir, özel kür banyolarında dinlenebilir, doğal yosun havuzunda sağlıklı kilo verebilir, organik sebzelerle yapılan nefis lezzetleri keşfedebilirsiniz…Beş yıldızlı bir tatil yaparken porselen gibi bir cilde sahip olmak isteyen hanımları çağıran Emet Termal Resort & Spa, 4 mevsim, yılın 365 günü sağlık ve muhteşem bir tatil vaat ediyor.Emet Termal Resort & Spa mutfağıyla da iddialı… Organik ürünlerden oluşan Osmanlı Mutfağı ağırlıklı restaurantları ve vitamin barları sağlığa tazelik katıyor.
• Solunum Sistemi Hastalıkları
• Cilt Hastalıkları
• Kas ve İskelet Sistemi Hastalıkları
• Mide ve Bağırsak Sistemi Hastalıkları
• Böbrek ve İdrar Yolları Hastalıkları
• Kadın Doğum Hastalıkları
• Nörolojik Hastalıkları için faydalı olmaktadır.
İçme kürleri olarak da ;
• Sindirim sistemi hastalıkları
• Bağışıklık sistemi güçlendirilmesi
• Diyabetik ve Karaciğer rahatsızlıkları
• Kemik ve Dişlerin güçlendirilmesinde
• Hücre metobolizmasının ve vücuttaki su dengesinin yapılanmasında fayda sağlar
KADIKÖY YENİ YILA IŞIL IŞIL GİRİYOR
Kadıköy Belediyesi, 2014 yılını rengarenk ışıklar ve yılbaşı temalı dev heykel süslemeleri ve Bağdat Caddesi'nde yapılacak müzik dinletileriyle karşılıyor. Kadıköy Belediyesi, başta Bağdat Caddesi olmak üzere, Hasanpaşa ve Acıbadem caddelerinde yılbaşı süslemeleri 2014 yılına neşeli bir karşılama hazırlığı yaptı.
Kadıköy Belediyesi ayrıca bu hafta sonu cumartesi ve Pazar günü ile 31 Aralık Salı günü saat 12.00-17.00 arasında canlı müzik grupları ile de yeni yıla neşeli bir giriş yapmayı amaçlıyor. 28 Aralık cumartesi ile 29 Aralık Pazar günü ve 31 Aralık Salı günü 3 ayrı noktada canlı müzik grupları izleyenlere neşeli dakikalar yaşatacak. Şaşkınbakkal, Caddebostan ve Erenköy de Bando, Napoliten ve Trio Amor müzik grupları saat 12.00-ila 17.00 arasında neşeli yılbaşı şarkılarıyla Kadıköylülere yeni yıl coşkusunu yaşatacaklar.
Wyndham İstanbul Petek Prestij, Konfor ve Lüksü Bir Arada Sunuyor
7380 oteliyle dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Hoteller Grubu’nun Türkiye’de anlaştığı ilk otel olan Wyndham İstanbul Petek, Temmuz ayında Basın Ekspress Yolu’nda hizmete açıldı. Wyndham İstanbul Petek 120 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Şu anda 170 kişiye istihdam sağlayan Wyndham İstanbul Petek yakın zamanda yaklaşık 250 kişiye iş imkanı sunacak.
Farklı oda tipleri ve kişiye özel uzun vadeli konaklama imkanı
209 deluxe oda ve 26 suitin yanı sıra, uzun süreli konaklamalar için 39 daire 5 Teras Oda ile toplamda, 307 odaya sahip Wyndham İstanbul Petek, İstanbul Atatürk Havalimanı’na 3.7 kilometre mesafede, Güneşli’de yer alıyor.
Balo ve Toplantı Salonu
Otelde; 586 metrekarelik balo salonu, toplam alanı 1.970 metrekareyi aşan 14 toplantı salonu bulunuyor.. Balo ve toplantı salonlarının her birinde bulunan teraslarda açık havada da vakit geçirmek mümkün.
Blue Harmony SPA & Fitness
Blue Harmony’de fitness ve SPA alanın yanı sıra yüzme havuzu da bulunuyor. Blue Harmony’de ücretsiz sauna, buhar banyosu, Türk Hamamı , ballı bakım ayrıcalıklarını konuklarına sunuyor.
Lezzetli ve konforu bir araya getiren mekan... Almina Restaurant
Dünya mutfaklarının en seçkin örneklerini sunan Almina Restaurant kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini, açık büfe veya alakart menü seçenekleriyle misafirlerine servis veriyor.
Lobby Lounge & Bar’da ise aperatif yiyecek & içeceklere, sandviçlere ulaşmak mümkün.
Açık havayı tercih edenlere Mawi Terrace & Bar Mawi Terrace & Bar’da zengin içerikli kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini açık büfe veya alakart menü seçenekleriyle sunarken, misafirlerine açık havada olmanın keyfini yaşatıyor.
Güne zinde ve sağlıklı başlamak isteyenlere Vitamin Bar
S Vitamin Bar’da, taze sıkılmış meyve ve sebze suları güne daha enerjik ve zinde bir şekilde devam etmek isteyenler için birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor.
BOZATLI INTERNATIONAL'IN RÜYA OTELİNİ VERA İŞLETECEK
Turizm ve otel işletmeciliği sektörünün köklü kuruluşlarından Bozatlı International, Ege'nin rüya tatil oteli Aegean Dream Resort'ün işletmesini Ten Tour bünyesindeki VERA Hotels & Resorts'a verdi.Bozatlı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Nahit Bozatlı mülk sahibi oldukları Aegean Dream Resort’ü 1 Ocak 2014’ten itibaren VERA Hotels & Resorts'a kiraya vererek gelecekteki işbirliklerinin ilk imzasını attılar.
VERA Hotel & Resorts ve Bozatlı International’dan yapılan açıklamada, ‘’Bodrum'un incisi Turgutreis'in rüya oteli bundan böyle Vera Aegean Dream Resort olarak işletilecekBozatlı International tarafından 10 yıldır işletilen denize sıfır 30 bin metrekalik tesisin 251 odası bulunmaktadır. Dream Resort ve Dream Select olarak 2 binadan oluşan tesis, bünyesindeki uluslararası ve yerel lezzetler sunan 5 restaurant, her damak tadına hitap eden içeceklerin servis edildiği 6 bar ile on binlerce yabancı ve yerli turiste yıllardır 5 yıldızlı ayrıcalıklı bir hizmet sunmaktadır. Bodrum denizi ve güneşinin eşsiz güzelliğiyle çevrelenmiş otel, Bodrum'a 19, Turgutreis'e 1 km uzaklıktadır" denildi.
Bozatlı Yatırımlarına devam ediyor !
Bozatlı International turizm yatırımları, otel işletmeciliği, inşaat, el halıları imalat ve ticaretiorganik tarım yatırımları alanında 32 yıllık tecrübesiyle yurt içinde ve yurt dışında Kuzey Amerika’dan Orta Asya’ya faaliyet göstermektedir. Bozatlı International, Güney’de yapacağı yeni turizm yatırımlarının Vera Hotels & Resorts’ün markaları tarafından işletileceğini, yıllardır süre gelen işbirliklerinin yeni yatırımlarla devam edeceğini belirttiler.Bozatlı,sahibi olduğu İstanbul’daki Holiday Inn İstanbul Airport ve Bodrum’da Sundance tesislerini işletmeye devam edecek.
TUROB YENİ YILA MERHABA DEDİ
TUROB’UN YENİ YIL PARTİSİ TURİZCİLERİ SİR WİNSTON BRASSERİ’DE BULUŞTURDU
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB)’nin yeni yıla merhaba partisi, turizm sektörünü, Nişantaşı Sir Winston Brasserie’de bir araya getirdi
Katılımın yoğun olduğu gecede, turizmciler geride bıraktığımız 2013 yılını değerlendirirken, 2014 yılında, Ülkemiz turizmi adına yeni hedefler ile birlikte daha başarılı bir yıl dileklerinde bulunuldu.
PRONTOTOUR TÜRK KALP VAKFI İLE ÖNCE KALBİNİZ DİYOR
Proje kapsamında, Edirne'ye gelen doktorlar eşliğinde iki hafta boyunca başta İl Sağlık Müdürlüğü'nde hastaların kalp taramaları yapıldı. Mahalle muhtarlarıyla koordineli olarak yapılan çalışmalarda bazı mahallelerde de bu taramalar devam edecek. Projenin ileriki dönemlerde Edirne dışındaki illerde de uygulanması planlanıyor.
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Kalp Vakfı Yönetim Üyesi Ali Onaran; “Kalp hastalıklarında erken teşhise vurgu yapmak ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Prontotour olarak Türk Kalp Vakfı’na destek için buradayız” Dedi. Onaran; Edirne’den başlayarak bu çalışmayı tüm Türkiye’ye yaymayı arzu ettiklerini ve Prontotour olarak böyle bir projede yer almış olmaktan mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.