3 Ağustos 2013 Cumartesi

BAYRAMDA BESLENMEYE DİKKAT!



Ramazan ayının bitmesine yakın doktorlar bayramda da beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Bayramda alınacak gıdalarda aşırıya kaçılması, yemeklere birden yüklenilmesi başta kalp krizi ve şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa sebebiyet verebilir.

Ramazan ayında oruç tutan kişilerin yeme, içme ve uyku döngüsünde doğal olarak büyük değişiklikler olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Vedat Nisanoğlu “Günlük fiziksel aktivite ve ilaç kullanım alışkanlıkları da bu dönemde sıklıkla değişmektedir. Sağlıklı insanlar gibi yaşamaya devam eden pek çok kalp hastası her ramazan gelişinde oruç tutup tutamayacağını bilmek ister. Bu konuda halkın bilgilendirilmesi biz hekimlerin önemli bir vazifesidir” dedi.

 

Ramazan ayında açlık süresinin yaklaşık 15 saat olduğu ve yaz aylarına denk geldiğini hatırlatan İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. A. Yüksel Barut, “Sağlık sorunları olan ve ilaç kullanan bireylerin öncelikle hekimine danışması gerekmektedir. Özellikle bypass ameliyatı geçirmiş olanlar, koroner stent takılan olgular, hamileler,  hipertansiyon tanısı önceden konulmuş ve farklı saatlerde, farklı ilaç kullananlar, böbrek yetmezliği bulunanlar vb. kronik hastalığı olan olgular bayramda aldıkları gıdalara ve yeme içme düzenine daha fazla dikkat etmelidirler” diye konuştu.

 

Kalp hastalığı olanların normal yaşamları boyunca ilaçlarını düzenli almak, doğru ve zamanında beslenmek, uyku ve fiziksel aktivitelerini düzenli biçimde yapmak zorunda olduklarını söyleyen Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Vedat Nisanoğlu, “ Oruç tutmak isteyen kalp hastaları ramazan öncesi kurmuş oldukları günlük düzenlerini oruç tutarken de korudular. Aynı şekilde bayramda da buna dikkat etmelidirler. Bu prensipler çerçevesinde çoğu kalp hastası oruç tutabilir. Buna karşın, ilaç tedavisine rağmen şikâyetleri devam eden hastalar, ağır kalp yetmezliği bulunanlar, kalp hastalığı ile birlikte insülin bağımlı şeker hastalığı olanlar, ciddi ritm problemi bulunanlar, günde 3 veya daha fazla öğünde kalp ilacı kullanması gerekenlerin oruç tutması önerilmemektedir. Bundan başka son birkaç ay içerisinde kalp ameliyatı olanlar veya kalp damarlarına girişimsel müdahalede bulunulanlarda iyileşme süreci tamamlanmadığı için oruç tutmaları sakıncalı olabilir. Özellikle ramazan ayının bitiminden sonra oruç tutan hastaların yemek yemede aşırıya kaçmaması gerekir. Yine doktorlarının kendilerine kullanımını yasakladığı gıdaları bu dönemde de almamaları gerekir” dedi.


Güne başlarken kahvaltı yapmanın önemine dikkat çeken İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. A. Yüksel Barut, “Aynı şekilde oruca hazırlık olan sahurun, bayramda kahvaltı alışkanlığına devam edilmesinin de önemi büyüktür ve hiçbir şekilde atlanmamalıdır. Örneğin, sahura kalkmadan oruç tutmak birçok rahatsızlığın (reflü, gastrit, ülser, kabızlık, hipertansiyon, diyabet, böbrek yetmezliği, vb.) ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bayramda özellikle kalp hastaları tuzlu yiyeceklere ve şeker hastaları şeker ihtiva eden yiyeceklerden uzak kalmalıdır. Günlük su gereksiniminin en az 2-3 litre olduğu, günlerinde sıcak olması sonucu su kaybının terleme ile arttığı bilinci ile iftardan sahura kadar olan süreçte ve sahurda su içmeye özen gösterilmelidir. Benzer şekilde bayramda da sıcakları da göz önüne alarak su tüketilmesine özen gösterilmelidir. Su içmeye özen göstermek hipertansiyon yakınmalarının oluşmasını önleyeceği, alınacak az suyun zeminde var ise hipertansiyonu, böbrek yetmezliğini tetikleyeceğinin bilinmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

Bayramda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:

·         Her şeyden önce mutlaka doktorunuzun önerileri çerçevesinde hareket ediniz ve doktorunuz izin vermediği bir şeyi yapmayınız.

·         Havaların sıcak olması nedeniyle su tüketiminize özen gösteriniz. Bol miktarda sıvı alınması vücut sıvı ve elektrolit dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır. Çay ve kahve gibi içecekleri aşırı tüketmeyin. Bunların yerine su, soda, ayran veya meyve suyu içmeyi tercih edin.

·         Uyku düzeninize dikkat edin. Her gün aynı saatlerde ve en az 6-8 saat uyuyun, uykusuz kalmaktan kaçının.

·         Uymanız gereken bir diyet programı var ise (kolesterol düşürücü diyet, tuz kısıtlaması gibi) yine devam edin.

·         Sık sık tansiyonunuzu ölçün. İlaçlarınızı almanıza rağmen kan basıncınız yüksek seyrederse derhal hekiminize başvurun.

·         Aşırı şeker tüketiminden uzak durun. Çok fazla çikolata, baklava gibi şekerli ürünler ve yağlı besinler almayın.

·         Bayramın ilk günleri mümkün olduğu kadar hafif besinler tüketin. Kahvaltıya özen gösterin.


 

2 Ağustos 2013 Cuma

MICHELIN’İN ‘LASTİK ADAMI’ BIBENDUM’DAN 
BAYRAMDA YOLA ÇIKACAKLARA ÖNERİLER

Her yıl 1.2 milyon kişinin ölümüne ve 40 milyon kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazalarının temel sebebi sürücü hatalarının yanı sıra lastik bakımlarının tam anlamıyla yapılmaması oluyor. Yolculuğa çıkmadan önce yapılacak kontroller ve alınacak tedbirler daha keyifli bir tatil ve daha güvenli bir yolculuk için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Michelin’in lastik adamı, bayramda yola çıkacak olanlara çok önemli bakım önerileri veriyor.

Daha fazla enerji tasarrufu, daha yüksek performans ve dayanıklılık, daha uzun lastik ömrü sağlayan Michelin’in ‘Lastik Adam’ı Bibendum, lastik sektöründeki 100 yılı aşkın deneyimini sürücülerle paylaşmaya devam ediyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ve uzun yolculukların artması ile sürücülere yolculukları sırasında başlarına gelebilecek her türlü koşul için öneriler sunan Bibendum, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda yola çıkmaya hazırlananlara ipuçları veriyor.

İşte Lastik Adam’ın hayat kurtaran önerileri:
Zamanınız varken lastiklerinizi kontrol ettirin
Periyodik lastik bakımı yaptırmak kaza riskini önemli ölçüde hafifletir. Yedek lastikleriniz dahil bütün lastiklerinizi kontrol ettirin. Seyahate çıkmadan bir hafta önce aracınızı lastik bakımına götürmeniz eğer bir sorun varsa erkenden farketmenizi sağlayacaktır. Bu sayede, sorunu erkenden teşhis edip gerekli bakımı yaptırmaya vaktiniz olacaktır.

Kendi kontrolünüzü yapmayı unutmayın
Periyodik olarak kendinizin de yapacağı kontrollerle lastiğinizi test edin. Aşınma belirtilerini gözle, elleyerek, dişölçerle zaman zaman lastiğin farklı noktalarında gözlemleyin. Kesik olan, düzleşen veya balon yapan noktaları tespit edin. Bu kontrolleri periyodik olarak yapmanız yolculuk öncesinde size zaman kazandıracaktır.

Lastik uzmanına danışmaktan çekinmeyin, profesyonellere güvenin.
Eğer kontrollerinizde bir aşınma tespit ederseniz aracınızı lastik uzmanına götürün. Aşınma derecesi yasal sınırı aşmış olabilir. Bu durumda lastiğinizin değiştirilmesi gerekecektir.

Basınçölçer hayat kurtarır, unutmayın…
Aracınızın basınç değeri uygun seviyede değilse lastiğinizin yol tutuşu bundan olumsuz yönde etkilenecek ve yol güvenliğinizi tehdit edecektir. Daha düşük yakıt tüketimi, daha fazla güvenlik ve daha uzun bir lastik ömrü için lastik basıncının kontrolü hayati bir öneme sahiptir. Lastiğinizin patlaması, kayma riski, uzun fren mesafesi gibi geri dönüşü olmayan sorunlar yaşamamak için basınç değerlerinizi kontrol edin.
Basınç değerlerini lastiğiniz soğukken kontrol edin.Basınç seviyesini tespit ederken en doğru sonuç lastik soğuk olduğunda alınır. Ancak bu mümkün değilse aracınızın kullanım klavuzu tarafından önerilen basınç değerine 4 PSI ekleyin.

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

TURKCELL’DEN BAYRAM HEDİYESİ



Turkcell, Akıllı Yurtdışı kullanan tüm müşterilerine 2-12 Ağustos tarihleri arasında yurt dışında kullanabilecekleri 100 SMS hediye edecek, Turkcell’liler bayramda yurtdışında rahat edecek

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, bayram tatilini yurt dışında geçirecek müşterilerine sevdikleriyle rahatça bayramlaşabilmeleri için 100 SMS hediye ediyor. Hediye SMS’ler, 2-12 Ağustos tarihleri arasında yurt dışında bulunan Turkcell Akıllı Yurtdışı üyelerinin hatlarına tanımlanacak.
Turkcell Akıllı Yurtdışı’nı kullanan bireysel ya da kurumsal hat sahibi tüm Turkcell müşterileri, herhangi bir ek işlem yapmalarına gerek kalmadan hediye SMS’lerini yurt dışında kullanabilecek. Hediye SMS’ler, 12 Ağustos gecesi saat 23:59'a kadar geçerli olacak.

Turkcell’linin kafası yurt dışında da rahat
Turkcell, yurt dışı seyahatlerinde iletişimden ödün vermek istemeyen kurumsal ve bireysel müşterilerine Akıllı Yurtdışı’nı öneriyor. Tüm Avrupa, ABD, Rusya, Kanada, Çin, Suudi Arabistan ve KKTC’nin de dahil olduğu ülkelerde geçerli olan Akıllı Yurtdışı, tek bir SMS ile tanımlanıyor ve sadece yurtdışında kullanım yapınca devreye giriyor.Böylelikle müşterilerin yurtdışı paketi seçme zorunluluğu, paket aşımı ya da paketin yetmemesi gibi sorunlar ortadan kalkıyor, 19 TL’den başlayan fiyatlarla rahatça konuşup internete girebiliyorlar. Faydalanmak için cep telefonundan AKILLI YURTDISI yazıp 2222’ye göndermek yeterli.


turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

DADAY’A HAFTA SONU KAÇAMAĞI YAPIN



Bin bir ton yeşilin, sarının, turuncu ve mavinin tek karede buluştuğu doğa harikası Kastamonu Daday’a, hafta sonu kaçamağı yapmaya hazır olun.

Kastamonu Havalimanı’nın faaliyete başlamasıyla, Daday’da çiçekler içindeki yemyeşil doğanın kalbine kaçış fırsatı bulunuyor.   Daday’da, ruhunuzu ve bedeninizi dinlendirirken, 50’nin üzerindeki aktivitesiyle de aileniz ve dostlarınız ile unutamayacağınız anılar yaşayacağınız en güzel tatil adreslerinden biri… Aynı zamanda Daday ilçesi; Karaçam, Sarıçam, Kayın, Köknar ağaçlarıyla kaplı binlerce dönüm ormanlık alana sahip olan Ballıdağ Bölgesi ile de dünyanın sayılı ‘oksijen depolarından’ birisidir. Bu özelliği ile kanınız; zengin oksijenle temizlenir, zindelik ve canlılık kazanır.

Aldığınız bol oksijen de, beyin başta olmak üzere tüm organlarınızın toksinlerden arınıp yenilenmesi demektir. Daday’da İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası’nda, Atlı sporlar merkezinde biniş eğitimleri, doğada serbest at binişleri, yayla ve kış sporları, trekking, Atv turu, Jeep safari, Off road, olta balıkçılığı, bisiklet, kuş gözlemciliği, mantar toplama, faytonla şehir turu gibi onlarca aktiviteye katılabilirsiniz. Bahçeden toplayacağınız sebze ve meyveler ise, size ve çocuklarınıza en güzel hediyedir. Haydi ne duruyorsunuz. Doğanın kalbi, şimdi kalbiniz kadar yakın… Hafta sonları Daday’a kaçıp, doğanın gizemiyle buluşmanın tam zamanı…

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,


TÜRKİYE’NİN İLK SEYAHAT DERGİSİ VOYAGER’IN OKURLARI 
SABİHA GÖKÇEN’İ BİR KEZ DAHA “EN İYİ HAVALİMANI” SEÇTİ

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı; Türkiye’nin ilk seyahat dergisi Voyager tarafından gerçekleştirilen “En İyiler Kimler?” ‘Voyager Seyahat Ödülleri 2013’ anketi sonucunda, “En İyi Havalimanı Ödülü”nün sahibi oldu.  Her kategori için belirlenen kriterlerde oy kullanan Voyager okurlarının “En İyileri” seçtiği ankette havalimanı kategorisinde ödül alan İstanbul Sabiha Gökçen, aynı zamanda “En İyi Uçuş Bilgisi Tabela Rahatlığı” dalında da
ödüle layık görüldü.

Otel, havayolu, havaalanı, turizm acentası, seyahat web sitesi, cruise kategorilerinde düzenlenen ve 5 ay süren anket sonucuna göre 2 ödüle birden layık görülen Sabiha Gökçen Havalimanı adına ödülü havalimanı işletmecisi İSG’nin CEO’su Gökhan Buğday aldı. Buğday’a ödülünü Novamedya Yayıncılık Reklam Pazarlama Genel Müdürü Seval Gürel ve Novamedya Yazı işleri Koordinatörü Aynil Çolakoğlu takdim etti.

Buğday, ödül takdimi sırasında yaptığı açıklamada Voyager Dergisi’ne ve okurlarına Sabiha Gökçen’i tercih etmelerinden dolayı teşekkür ederek, “İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda, her zaman hizmet kalitesine büyük önem vererek operasyonlarımızı gerçekleştiriyoruz. Geniş bir okur katılımı ile gerçekleşen ankette, yolcularımızın bu sene de memnuniyetini göstermesi bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor. Kazandığımız başarılar, gelecek dönemler için motivasyonumuzu artırıyor” diye konuştu. Sabiha Gökçen Havalimanı geçen yıl yapılan oylamada da yine En İyi Havalimanı ve En iyi Uçuş Bilgisi Tabela Rahatlığı dallarında ödüle layık görülmüştü.
http://www.turizminsesi.com/haber/isgye-cifte-odul-14814.htm

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

1 Ağustos 2013 Perşembe


TRİVAGO TEMMUZ AYI RAPORUNU AÇIKLADI


TRİVAGO OTEL FİYAT ENDEKSİ RAPORU'NU YAYINLADI

600 binden fazla otel için fiyat karşılaştırma olanağı sağlayan trivago, temmuz ayına ait 'trivago Hotel Fiyat Endeksi Raporu'nu  açıkladı

Açıklanan verilere göre, Avrupa genelinde oda fiyatlarının en çok düştüğü şehir İstanbul olurken, sahil kesimlerindeki fiyat artışı devam etti. Türkiye'de iki kişilik oda fiyatının en yüksek olduğu destinasyon ise 940 TL ile Hisarönü oldu.

600.000'den fazla otel fiyatının karşılaştırılmasına olanak sağlayan otel fiyatı karşılaştırma sitesi trivago, Temmuz ayının "trivago Otel Fiyat Endeksi Raporu"nu  yayınladı. Raporda Türkiye'nin en pahalı destinasyonları da açıklandı.Haziran 2013 ve Temmuz 2012 fiyatlarının karşılaştırıldığı listede İstanbul’daki çift kişilik standart oda fiyatı bir önceki aya göre yüzde 25 düşerek ortalama 274 TL oldu. İstanbul bu düşüşle Türkiye‘de oda fiyatlarının en çok düştüğü iller arasında ilk sırada, Avrupa'da ise fiyatların en çok düştüğü ikinci şehir oldu. Böylece İstanbul Avrupa’nın en popüler 50 şehri sıralamasında en pahalı 21. şehir oldu.

TATİL MERKEZLERİNDE FİYATLAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Oda fiyatları İstanbul'da düşmesine karşın, Türkiye genelinde, özellikle de tatil merkezlerinde, çift kişilik oda fiyatlarındaki artış devam etti. 2013’ün temmuz ayında çift kişilik standart oda fiyatının en çok arttığı tatil beldesi Muğla’nın Turunç beldesi oldu. Oda fiyatlarının yüzde 54 artması ile ortalama fiyatların 349 TL’ye ulaştığı Turunç’u yüzde 51’lik artış ile Armutalan ve yüzde 51’lik artış ile Çamyuva beldeleri takip etti. İl genelinde oda fiyatlarının en çok arttığı bölge ise yüzde 24 ile Muğla oldu. Muğla genelinde çift kişilik standart oda fiyatı yıl bazında yüzde 6 azalsa da, 2013’ün haziran ayına göre yüzde 24’lük artış ile ortalama 322 TL oldu. Antalya’da ise fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 6 artarak 322 TL olmasına rağmen 2012’nin temmuz ayına göre yüzde 6’lık düşüş yaşadı.

EN PAHALI TATİL BÖLGESİ HİSARÖNÜ
Haziran 2013’e göre çift kişilik standart oda fiyatlarının yüzde 35 arttığı Hisarönü, gecelik 940 TL ile 2013 temmuz ayının en pahalı tatil beldesi oldu. Belek, yüzde 5’lik düşüş yaşamasına rağmen 764 TL ile listede ikinci olurken Tekirova 691TL ile üçüncü ve Göltürkbükü 623 TL ile dördüncü oldu.

AVRUPA'DA FİYATLAR DÜŞÜŞTE
trivago kullanıcılarının en çok arama yaptığı 50 Avrupa şehri listesinde de fiyatlar büyük oranda düşüş gösterdi. İstanbul’daki çift kişilik standart odaların tek gecelik fiyatının yüzde 25 düşmesi ile İstanbul Lizbon’dan sonra oda fiyatları en çok düşen Avrupa şehri oldu. Temmuz ayında yaşadığı fiyat düşüşü ile İstanbul Avrupa’daki en pahalı 21. şehir oldu.

EN PAHALI CENOVA, EN UCUZ ZARAGOZA
Avrupa’nın en popüler 50 şehri listesinde ise çift kişilik standart oda fiyatı en çok yükselen şehir Cannes oldu. Fiyatların yüzde 12 arttığı Cannes’i yüzde 10’luk artışla Bilbao, yüzde 8 ile Riga ve yüzde 5 ile Salzburg takip etti.Listede çift kişilik standart oda fiyatlarının en yüksek olduğu Avrupa kenti 224 €  ile Cenevre oldu. Cenevre’yi 216 € ile Londra, 210 € ile Venedik ve 175 €ile Paris takip etti. Listede oda fiyatlarının en düşük olduğu şehirler ise 54 € ile Zaragoza, 61 € ile Varşova ve 62 € ile Sevilla oldu.

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

31 Temmuz 2013 Çarşamba



SKAL INTERNATİONAL 16.KEZ ÖDÜLLENDİRECEK

SKAL INTERNATİONAL İSTANBUL KULÜBÜ TÜRK TURİZMİ'NDE KALİTEYİ 16. KEZ ÖDÜLLENDİRECEK

Dünyanın en büyük turizm kulüplerinden SKAL International İstanbul'un bu yıl 16. kez düzenleyeceği "SKALİTE 2013 - Turizmde Kalite Ödülleri" için adaylık başvuru süreci başladı.

Türkiye turizm sektörünün ilk birliklerinden olan ve 1956 yılında kurulan SKAL International İstanbul Kulübü, ülkemiz turizm sektöründe ürün ve hizmet kalitesinin artırılmasını teşvik amacına yönelik projelerine devam ediyor.

1998 yılından bu yana sektörün farklı kategorilerde her yıl verilen SKALİTE "Turizmde Kalite" ödülleri, bu yılda turizm sektöründe çalışmalarını kalite üzerine yoğunlaştıran kişi, kurum ve kuruluşlara verilecek.

SKALITE 2013 ödülleri 11 Aralık 2013 tarihinde düzenlenecek bir törenle 16. kez sahiplerini bulacak. SKALITE 2013 ödülleri için adaylık süreci 29 Temmuz 2013 tarihinde başladı.

Adaylık Türkiye'de turizm sektöründe direkt veya indirekt olarak faaliyet gösteren tüm kişi ve kuruluşlara açıldı. Başvurularla ilgili en önemli kriter, adayların faaliyet gösterdikleri alanda ve yatırmalarında geçtiğimiz bir yıl içinde kalite olgusuna belirli bir katkı sağlamaları olacak.

Adaylık sürecinin tamamlanmasını takiben SKALİTE oylaması elektronik sistem ile internet üzerinden yapılacak ve konaklama tesisleri, ulaştırma ve seyahat acentaları, turizm basını, eğitim, tanıtım ve kültür değerlerinin korunması ve benzeri pek çok dalda 2013 yılının en iyileri 11 Aralık 2013 tarihinde görkemli bir törenle ödüllendirilecek.

SKAL International İstanbul ödül kazananları etkin bir PR kampanyası ile dünya çapında duyurmayı planlıyor.

SKALITE 2013 adaylık süreci için başvurular www.skalite.com.tr sitesi üzerinden yapılabilecek.

Bilgi için :
SKAL International İstanbul Kulübü
Cumhuriyet Cd. Şumnu Ap. 111 D.8 34373 Elmadağ, İstanbul
Telefon: +90 212 - 296 18 80, e-mail: skal@skalistanbul.com
http://www.turizminsesi.com/haber/skal-international-16kez-odullendirecek-14811.htm

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

TÜRSAB ÜYELERİNE SAHTE ANKET

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) 'kimliği 'belirsiz kişiler' tarafından kurum adına yaklaşan seçimlere dair bilgi toplandığına dair bir uyarı yazısı yayınladı

TÜRSAB tarafından yayınlanan uyarı yazısı şöyle:
"Birliğimize ulaşan bildirimler ile; kimliği belirsiz kişilerce Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne üye seyahat acentalarının aranarak, önümüzdeki seçimlerde kime oy vereceklerinin sorulduğu ve bu konuda istatistik oluşturulmak üzere TÜRSAB’tan aranıldığının beyan edildiği öğrenilmiş bulunmaktadır.

Öncelikle Sayın Üyelerimize; Türkiye Seyahat Acentaları Birliği tarafından, seçimlerde kime oy verileceğine dair herhangi bir istatistik tutulmamakta olduğunu bildiririz. Bu yönde tarafınız ile kurulacak iletişimlere itibar edilmemesini, TÜRSAB adını kötüye kullanan kimliği belirsiz kişiler tarafından ahlak ve etik kurallar ile bağdaşmayan taleplerle bağlı olmadığınızı, söz konusu sorulara cevap vermenizi gerektirecek herhangi bir yasal zorunluluk olmadığını belirtmek isteriz.

Yukarıda açıkladığımız sorular ile karşılaşıldığında, kimliği belirsiz kişiler hakkında yasal işlem başlatılabilmesi ve gerekli diğer tedbirlerin alınabilmesi amacıyla mümkünse telefonlarının, e-posta bilgilerinin ve adreslerinin tespit edilerek tarafımıza bildirim yapılmasını rica ederiz.

Saygılarımızla,
TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ"

http://www.turizminsesi.com/haber/tursab-uyelerine-sahte-anket-14810.htm
turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

30 Temmuz 2013 Salı


ULUSOY VARAN'DAN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

ASILSIZ YAYILAN HABERLERE ULUSOY VARAN AÇIKLAMAA BULUNDU


Ulusoy Global Yatırımlar Holding olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren ULUSOY ve VARAN markalarımızla doğaya saygılı otobüslerimizle, yolcularımıza güvenli, kaliteli ve konforlu seyahat felsefesi ile hizmet vermekteyiz. Hayata geçirdiğimiz projeler, hizmet ve uygulamalarla Türkiye yolcu taşımacılığında pek çok ilke imza atan bir kurum olarak, dün İstanbul Ataşehir Ulusoy terminalimizde gelişen, bugün internet haber siteleri başta olmak üzere, sosyal medyanın da gündemine taşınan asılsız  ithamlar nedeni ile siz değerli basın mensuplarını ve kamuoyunu birinci ağızdan bilgilendirmek istedik.


 Ulusoy ve Varan olarak yolcularımıza seyahat saatine kadar daha iyi hizmet verebilmek için, terminallerimizde zaman zaman çevre düzenlemeleri gerçekleştirmekteyiz. Bu düzenlemeleri de taşeron şirketler üzerinden yürütmekteyiz.


Diğer terminallerimizde olduğu gibi, Ataşehir terminalimizde ilk günden itibaren yeşillendirme, ağaç dikimi, bakımı ve yetiştirilmesini biz gerçekleştirdik. Dün yapılan düzenlemenin amacı ağaç topraklarının yağışlı günlerde çamur yapmasını engellemek için etraflarının betonlanması üzerineydi. Uygulamayı yapan taşeron şirketin ihmali sebebi ile talihsiz olay gündeme gelmiş, gereği ve telafisi en kısa sürede yerine getirilmiştir.
İnternet haber sitelerinde ve sosyal medyada konu olan “@UlusoyTurizmAS Ülkede yeterince ağaç var. Terminal olması için bunların yapılması gerekiyor.” açıklaması tamamen asılsızdır.


İlgili Twitter hesabı kurumumuza ait değildir. Sosyal medyadaki tek varlığımız Facebook’ta  https://www.facebook.com/ulusoyotobus adresinde gerçekleştirilmektedir. Koşulsuz müşteri memnuniyetini ilke edinen ULUSOY ve VARAN olarak, yaşanan bu gelişmelerden büyük bir üzüntü duyduğumuzu, ilgili hesap için gerekli araştırmayı yaptıracağımızı belirtmek isteriz. Konuyu gündeme getiren Atlas dergisi muhabiri Kerem Yücel’e, tüm bu süreçte bizi büyük bir hassasiyetle müşteri hizmetlerinden ve e-posta üzerinden bilgilendiren  herkese teşekkür ederiz.

Saygılarımla,
Mustafa Yıldırım
Ulusoy ve Varan Genel Koordinatörü
http://www.turizminsesi.com/haber/ulusoy-varandan-kamuoyuna-aciklama-14809.htm


TATİL Mİ EZİYET Mİ?

İNTERNET REZERVASYONLARINDA RESİMLERE ALDANMAYIN  

İnternetten Marinem Karaca Muhafazakar Hotel için rezervasyon yaptırdık resimlere baktık harika görünüyordu rezervasyon ve ödemesini yaptık ama sonrası tam fiyasko

Ali Rıza Albayrak  ve ailesi tatil modeli isimli acenteden 01.06.2013 tarihli giriş ve 06.06.2013 tarihli çıkış tatili için 4 kişilik 2 ayrı oda olarak muhafazakar hotel diye tatil rezervasyonu yaptırdı.Kredi kartı ile 6 taksit olarak 2729 lira ödemesini yaptı. internet sitesi üzerinden fotoğrafları incelediğinde çok güzel her şey dört dörtlük  gözüküyordu.

OTEL İNTERNETTEN FİYAKALI
Tatil vakti geldiğinde İstanbul’dan o kadar yol çekip gittiğinde tamamen hüsrana uğradılar.  Otele ilk girişte güvenlik kulübesinden görevli bir şahıs aracı durdurdu  lakayik bir şekilde tatile mi geldiniz dedi ve gülümsedi.

İNŞAAT İŞÇİLERİ BELLBOY OLMUŞ
Evet dedik  ve içeri girdik otel girişinde inşaat ustaları her yerde çalışıyor ve makine sesleri de cabası , eşyalarımızı indirmek üzereyken gömleğinin bir tarafı dışarıda bir şahıs bizi hoş geldiniz diyerek karşıladı.Resepsiyona geçtik formları doldurduk odalarımız verildi odamızın bir tanesi balkonsuz diğeri yarım balkonlu odaya çıkmak için asansöre bindiğimizde asansörün camının inşaat pisliğinden dışarısı resmen görülmüyordu. Kata çıktığımızda yine bizi karşılayan inşaat ustaları oldu sağ olsunlar kattan odaya giderken yerlerde yastık çarşaf havlular atık bir vaziyette yerde , odaya girdiğimizde sular kesikmiş ancak yapılacakmış bu görüntüler üzerine eşyalarımızı hiç odaya almadan derhal resepsiyona indik ve yetkili aradık.

YETKİLİ YOK OTEL MÜDÜRÜ İŞTEN ÇIKARILDI
Resepsiyonda duran bayan şu anda tek yetkili benim otel müdürü işten çıkarıldı dedi odayı değiştirmek istedik ancak kesinlikle başka oda verilemeyeceğini verilen ile mecburen kalabileceğini söyledi . Biz itiraz ettik ve ısrarla yetkili aradık daha sonra Bora isimli bir şahıs geldi ve yetkili olduğunu söyledi durumu anlattık ve otel sahibi ile görüşebileceğimizi söyledi. Otel sahibi Kaya beyin eşi bizi odasında dinledi madem ki içiniz ısınmadı tabi ki nasıl isterseniz öyle yapalım dedi.

İNTERNETTE AYRI GÖRÜNÜRDE AYRI
Kendisine internet sitelerindeki resimler ile otelin farklı olduğunu söyledik kendisi de siteye giriş yaptı ve evet haklısınız derhal o resimleri değiştireceğiz siteyi yenileyeceğiz dedi. Muhafazakar hotel için bayanlar havuzunun güvenli olmadığını  kapı açılır açılmaz içerisinin görüldüğünü söyledik. Bize açıklaması her müşteri oranın bayanlar kısmı olduğunu bilir ve o tarafa geçmezler  şayet o tarafa geçipde bayanlar havuzuna bakan erkek misafir olursa otelden atılacağını söyledi. Muhafazakar hotel yöneticisinden  çok gülünç bir açıklama . Bayanlar havuzunun tek bir küçük havuzdan ibaret olduğu internet sitesinde ki resimlerde ve açıklamasında 2 havuz ve su kaydırağının olduğunu söyledik ama yine sitenin değiştirileceğini söyledi bununla idare etmemiz gerektiğini anladık.

BEKLENEN YETKİLİ GELDİ
Otel sahibi Kaya bey geldi ve bizi ikna etmek için tam bir esnaflık yaptı.Bize teras suit odayı önerdi illaki görün ve 2 gün misafirimiz olun diye ısrar ettiği için teras suit odasına gittik. Ne görelim düğün salonu gibi bir oda içeride 2 çift kişilik yatak var hijyen yine berbat teras ise diğer teraslarda birlikte birbirine bitişik. Ailen ile terasta otursan bile yan masada kalanlar ile bitişik kardeşler gibi oluyoruz.Bu kadar olumsuzluk üzerine kalmak istemediğimizi söyledik.

ARTIK YETER BİZ BU OTELDE KALMIYORUZ 
 Kaya bey tamam paranızı iade edeceğiz ama yemek yemeden kesinlikle göndermeyiz diye bizi yemeğe aldılar ve yemekten çıkan kıl her şeye yetti.Paramızı geri iade edeceklerini söyledikleri için biz de bir an önce oradan ayrıldık o günümüz tamamen bitti ve o yorgunlukla İzmir’e döndük.

POLİS EVİNDE KONAKLADIK
Plan proje içinde ortada kalmak yoktu ama ortada ailemle birlikte kaldım. Emniyet mensubu olduğumdan  polis evinde konakladık ve ertesi gün başka bir otelden rezervasyon yaptırıp oraya geçtik . Bu kadar olumsuzluğun üstüne orada da nasıl tatil yaptığımız malum. Bu arada acenteyi aradık ve yaptığımız ödemenin iadesini istediğimizde otel tarafından 2 günlük oda ücreti olan ortalama 1100 liranın kesileceğini söylediler.Bunun üzerine oteli aradık ve Bora bey bize sizden sonra toplantı yaptık bu şekilde olacak yoksa  tamamı geri iade olmayacaktı dedi . Bu anlattıklarıma rağmen nasıl tatil yapabilirdik izinimin yandığınamı,otel tarafından dolandırıldığımamı,paramın gittiğine mi , o kadar yol yaparak yorulduğuma mı , anne ve babamıda yanımda götürerek onlara karşı mahcubiyetimemi yanmam lazım acentelerinizi oteliniz iyi seçip benim yaşadığım problemleri yaşamayın

http://www.turizminsesi.com/haber/tatil-mi-eziyet-mi-14807.htm

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,


"EN TATLI BAYRAM KREDİSİ "HSBC'DEN


HSBC TÜRKİYE'NİN BAYRAM KREDİSİ KREDİNET'TE TÜM KOŞULLAR AÇIK VE NET

Dosya masrafı alınmayan bayram kredisi KrediNET 40 bin TL için, 36 ay vade ve aylık yüzde 1.08 faiz oranı fırsatı sunuyor.HSBC Türkiye, Ramazan Bayramı öncesi ihtiyaçlarını karşılamak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. “En Tatlı Bayram Kredisi” sloganıyla hayata geçen, bayram kredisi KrediNET  9 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında avantajlı faiz oranları ile geçerli olacak. Dosya masrafsız, 40 bin TL’ye kadar,  36  aya varan vade seçenekleri ile  sunulan bayram kredisi KrediNET tüm vade ve tutarlarda aylık yüzde 1.08 faiz oranı geçerli olacak.HSBC Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, bayram kredisi kampanyası kapsamında HSBC’den kredi kullanacak olanların  yüzde 25'inin yeni müşteri olmasını beklediklerini belirterek, şunları söyledi:  “Banka olarak müşterilerimizin nakit ihtiyaçlarını koşulları açık ve net ihtiyaç kredisi KrediNET ile karşılamayı amaçlıyoruz. Avantajlı faiz oranlarıyla bayrama özel hazırladığımız kampanyamız kapsamında kredi kullanan müşterilerimiz dosya masrafı da  ödemeyecek. 2013  yılının ilk yarısında 100 bine yakın müşterimizin nakit ihtiyaçlarına KrediNET ile destek olduk. Bayram sürecinde de müşterilerimize, beklentilerine en uygun çözümleri sunarak   KrediNET ile destek olmayı hedefliyoruz.”HSBC’nin bayram kredisi KrediNET’ten yararlanmak isteyen müşterilerin, KREDİ yazıp 4499'a SMS göndermeleri veya www.hsbc.com.tr adresindeki internet sitesine girerek başvuruda bulunmaları yeterli olacak.

Ayrıntılı bilgi ve başvurular için HSBC Bank A.Ş web sitesi www.hsbc.com.tr’yi tıklayabilir, HSBC Bank Telefon Bankacılığı 444 0 111’i arayabilir ve tüm HSBC Bank A.Ş. şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.turizminsesi.com/haber/en-tatli-bayram-kredisi-hsbcden-14806.htm
turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

SİNEMACILARA 50. YIL DESTEĞİ

ALTIN PORTAKAL'DAN SİNEMACILARA 50.YIL DESTEĞİ


Altın Portakal'da en iyi film 350 bin ve ilk film 100 bin ayrıca en iyi senaryo, yönetmen, görüntü yönetmeni, müzik; portakal heykeli ve para ödülünün sahibi olacak.  Antalya'da 4 – 11 Ekim 2013 günlerinde yapılacak 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde genç sinemacılara yönelik düzenlemelere gidilerek para ödülleri arttırıldı.

Genç sinemacıların ulusal ve uluslararası alandaki başarılarına değiinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, gençleri özendirmeye devam edeceklerini; buna yönelik olarak, yeni bir düzenlemeyle ilk film ödülünün 55 bin TL’den 100 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı.
 50. yılda  görkemli bir festivale yapılacağı  açıklamasında bulunulurken Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle para ödülleri ve Altın Portakal heykelleri kazananlara verilecek.

En İyi Film ödülü 350 bin TL
Yapılma nedeni; Türk sinemasının nitelikli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine katkı sunmak, sinema sektörünün gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunmak olan Altın Portakal’da bu yıl en iyi film ödülü 350 bin TL olarak belirlendi.
Portakal’ın bu yılki ödülleri şu şekilde sıralandı:  En İyi Film 350.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi İlk Film 100.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Yönetmen 55.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Senaryo 35.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Görüntü Yönetmeni 30.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Müzik 30.000-TL ve Altın Portakal heykeli . Antalya Teşvik Ödülü 70.000 TL .

En İyi Kadın Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Kurgu Altın Portakal heykeli. En İyi Sanat Yönetmeni Altın Portakal heykeli. Behlül Dal Jüri Özel Ödülü Altın Portakal heykeli Herhangi bir dalda genç bir yetenek (yönetmen, oyuncu, senaryo yazarı, görüntü yönetmeni, besteci) için kullanılır. Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü Altın Portakal heykeli. Ses Tasarımı, Özel Efekt, Kostüm, Makyaj tasarımı, v.b. teknik dallardan birinde kullanılabilir.En İyi Film Ödülü’nün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 3 yıl içinde çekeceği yeni filminin  -kriterleri ekte sunulan- bir bölümünü Antalya’da çekmesi halinde teşvik amacıyla verilen ödüldür.
Portakal’a kabul edilecek filmler:Yarım yüzyıllık geçmişiyle Türkiye’nin en uzun soluklu festivali unvanına sahip Altın Portakal’da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasına: Geçtiğimiz yılın son başvuru tarihi olan 6 Ağustos 2012 tarihinden sonra tamamlanmış;, yurtiçinde yapılan ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmada “yarışma filmi” olarak yer almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş,ticari bandrollü DVD/VCD baskıları satışa sunulmamış Türkiye yapımı filmler katılabiliyor.

http://www.turizminsesi.com/haber/sinemacilara-50-yil-destegi-14805.htm
turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,
GERÇEK OSMANLI ŞERBETLERİ
GÜLER OSMANLI’DA DEMİRHİNDİ ŞERBETİ'Nİ  365 GÜN  BULABİLİRSİNİZ


Güler Osmanlı Mutfağı, Başbakanımıza sunulan Osmanlı Şerbetlerinden olan Demirhindi Şerbetini Türkiye’de 365 gün sunan nadir mekanlardan olma özelliğini taşıyorOsmanlı Mutfağı’nın bu özel şerbetlerini  orjinal tarifiyle yapan Güler Osmanlı Mutfağı , Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü 1965’den bu güne yaşatmaya çalışıyor.Osmanlı Mutfağında, 15. Yüzyıldan beri her derde deva olan Osmanlı Şerbetlerini ve Demirhindi Şerbetini otuz sekiz çeşit baharat çeşitleri katarak Osmanlı arşivlerinde yer alan tariflere göre hazırlıyoruz. Özel şişelerde  geleneksel askı ve seremoni ile sunuyoruz.



Kargoyla tüm Türkiye’ye 600 Yıllık Osmanlı Şerbetleri gönderiyoruz
Daha da önemlisi, Türkiye’nin neresinde olursanız olun, sipariş edeceğiniz şerbet çeşitlerimizi kargoyla sizlere ulaştırabiliyoruz. Bir sınırlama yok, ister bir litre, ister yüzlerce litre sipariş edebilirsiniz. Kargo ve Kurye alıcıya Aittir İstanbul Anadolu Yakası na 10 Litre ve üzeri Ücretsiz teslim...Gıda mühendislerinden aldığımız destekle, hiçbir katkı maddesi kullanmadan % 100 doğal etkilerle kullanma süresini otuz güne çıkarttık.



Hatırı Sayılan Şerbet Demirhindi Şerbeti
Batılıların Tamarint dedikleri, bizdeki eski adıyla Hint Hurması isimli Demirhindi ağacının meyvelerinden yapılıyor. Demirhindi tropik bölgelerde yetişen kalın gövdeli, zümrüt yeşili oldukça ekşimsi bir meyvedir. Eskiden yemeklerde ekşi yerine kullanılırmış. Kabukları siyah renkte, eti yumuşak besleyici ve ferahlık verici bir meyvedir. Bu meyvenin üzerine şeker serperek çiğ olarak da yenildiği söylenir.



Demirhindi Şerbetinin Faydaları
* Kan yapar.
* Ferahlatıcı etkiye sahiptir.
* Enerji verir.
* Meyveleri Besleyicidir.
* Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı rol oynar.
* Bağırsak faliyetlerini düzenler.
* Sindirim bozukluğuna iyi gelir.
* İçeriğinde B3 vitamini barındırır




Osmanlı Şerbetlerinin Tarihçesi (15. Yüzyıl)
Osmanlı sarayını görme fırsatı bulan seyyahlar, her türlü meyvenin yetiştirildiği akıl almaz güzellikteki bahçelerden söz ederlerdi. Bu meyvelerden Osmanlılar şerbet, reçel, şekerleme, palüde ve hoşaf yaparlardı. Meyvelerden yapılan sofraların vazgeçilmez lezzetiydi şerbetler. Şarapsız bir Yunan ya da Roma şöleni olamayacağı gibi, şerbetsiz Osmanlı yemeği de düşünülemezdi. 1573 yılında sarayın helvahanesinde üzüm, limon, menekşe gibi şerbetlerin yanı sıra 851 okka (yaklaşık 1 ton) kırmızı ve beyaz gülden ve 52.300 adet nilüfer çiçeğinden şerbet yapılmıştır.

15. Yüzyıl sonrasında sarayın ve zengin sofraların gözde şerbetleri, gül, nilüfer, menekşe ve zambak gibi çiçeklerden yapılanlardı. Önemli konuklara bu şerbetlerden ikram edilirdi ve tabii bunlar için büyük paralar harcanırdı. Sıradan şerbet ise bal ve üzümden yapılırdı. İstanbul’un çevresini baştan, başa kaplayan bağlarda yetişen üzümler, taze olarak yenilir, kış için kurutulur ve şerbet yapılırdı. Bal yahut şeker şerbeti günlük hayatta en çok tercih edilenlerdi. Üzümü sıkıp fıçıya doldurup üzerine sıcak su ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra üzerini dikkatlice örterek iki gün dinlenmeye bırakarak hazırlanan arap şerbeti revaçta olan şerbetlerdi. Osmanlı mutfağında her türlü meyvenin şerbeti yapılırdı.

Osmanlı’nın ünlü şerbetleri şöyle sıralanıyor:
1. Sikencebin
2. Demirhindi
3. Kastamonu Eğşisi
4. Hürrem Sultan
5. Sünnet
6. Reyhan
7. Böğürtlenli Saray Limonatası
8. Harnup
9. Somada
10. Vişne
11. Menekşe
12. Nilüfer
13. Zambak
14. Gül
15. Nar
16. Ayva
17. Böğürtlen
18. Sultan
19. Kayısı
20. Kiren (Kızılcık)
21. Subye
22. Meyan Kökü
23. Loğusa
24. Karadut
25. Saray Limonatası


Osmanlı sofralarının vazgeçilmez içeceği şerbetlerin bir kültür mirası olduğunu düşünüyor ve bu kültürün sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’de her mevsim çeşitli şerbetleri tadabileceğiniz istisna restaurantlardan biridir Güler Osmanlı Mutfağı.

Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlıda Şerbet Geleneği
Kanuni Sultan Süleyman sıcak bir yaz günü Yeniçeri ortalarını ziyaret ve teftiş ederken, susamış. Ona bir kap içinde soğuk şerbet ikram etmişler. Kanuni’de, şerbeti içtikten sonra o tası altınla doldurup geri göndermiş. Ertesi yıl yine ortaları ziyaret ve teftiş ederken, her ortanın önüne geldiğinde şerbet dolu bir tas sunmuşlar ona. O da her tası altınla doldurtup, geri göndermiş. Bu şekilde her o mevsimde Padişah’a Yeniçeri ortalarından bir şerbet dolu tas gönderilmesi ve bunların altınla doldurulup, iade edilmesi gelenek olmuş. Savaşlarda bile cepheden bu taslar saraya gönderilir ve altınla dolu olarak geri gelmeleri beklenirmiş.

İstanbul Kadıköy’den Yükselen Tarih…. Güler Osmanlı Mutfağı

Osmanlı ve Türk mutfaklarının zenginliği muhteşem…
Onunla iç içe yaşamak yetmez, anlamak gerek.
Onunla övünmek yetmez, bilgilenmek gerek.
Ona sahip olmak yetmez, korumak gerek.
Biz, Mirasımıza sahip çıkmayı tercih ettik…

Bilmeyenler için hatırlatalım; Güler Osmanlı Mutfağı, misafirlerine, İstanbul, Kadıköy, Hasanpaşa’da hizmet veriyor. Osmanlı ve Türk mutfağından yedi yüz yirmi çeşidin üzerinde zenginliğimiz var. Bunlardan her gün farklı on dört değişik lezzet sunuyoruz. Vazgeçilmezlerimiz arasında, Soran Yemez Çorbaları, Osmanlı Tabağı, Demirhindi Şerbeti, Padişah Tatlısı, Özel Osmanlı Köftesi, Kapaklı Hünkar Pidesi ve Güveçte Meşhur Çayeli Kuru fasulyesi yer alıyor. Güler yüzlü bir ifadeyle güne özel hazırladığımız on dört değişik lezzet sizleri bekliyor. Bu lezzetlerin yedi tanesinin bir tabaktaki görsel şölenine “Osmanlı Tabağı “ adını verdik. Bu gün yediğiniz çeşitlere haftalar sonra rastlamanız mümkün olabilir.

Özel Yemek Siparişleri;
Butik Restaurant olmamızın avantajlarıyla, hizmetlerimizi siz neredeyseniz oraya da sunuyoruz. Canınız ne isterse, iki gün öncesinden haber vermeniz yeterli… ikramınızın zenginliğini ve miktarını siz belirleyebiliyorsunuz. Bunun içinde ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Hafta içi ve cumartesi, iş günlerinin telaşından uzak, sevdiklerinizle beraber özel lezzetler ve güzel dostluklar yaşamak üzere misafirimiz olmanızı bekliyoruz.

İstanbul Kadıköy den Yükselen Tarih
Güler Osmanlı Mutfağı - Butik Restoran
1965 den Bu güne Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz
Adres: Güler Osmanlı Mutfağı … Hasanpaşa - Kadıköy - İstanbul
Şerbet Hattı Tel …: 0216 348 22 45 - 336 82 76
Şerbet Hattı Mail..: guler@osmanlimutfagi.com

Ali GÜLER
0532 641 73 55
www.osmanlimutfagi.com

http://www.turizminsesi.com/haber/gercek-osmanli-serbetleri-14797.htm

10 Mart 2013 Pazar

OSMANLI KAHVALTI SOFRASI

“GÜLER OSMANLI” ARKADAŞ BULUŞMALARINDA TERCİH EDİLECEK BİR MEKAN


Güler Osmanlı Mutfağı, içeri girdiğiniz andan itibaren çok farklı bir mekan olduğunu size hissettiriyor.
Yemeklerin hepsi birbirinden güzel görünüyor, Sipariş masaya geldiği andan itibaren lezzetinin de muhteşem olduğunu anlıyorsunuz. Servisi çok hızlı ve çalışanları çok saygılı. Fiyatları, Güler Osmanlı Mutfağı  benzeri yerlere göre gayet normal.


İçeri girerken en güzel şekilde karşılandığınız yerlerden biri. Ayrıca garsonlar, masada kaç kişi olursa olsun sipariş alırken bir yere not tutmuyorlar. Fakat kim ne istemiş ise doğru olarak size getiriyorlar. Kalifiye ve iyi eğitim verilmiş çalışanlar sizi güleryüz ile ağırlıyor. En yoğun gün ve saatlerde bile servis hızı oldukça iyi.Yemek çeşitliliği ve yemeklerin kalitesi çok iyi. Son derece özenli hazırlanmış, devasa bir menüleri var. İstediğiniz özel bir menü de olursa bir gün öncede söylemeniz yeterli oluyor Ali Güler tarafından damak tadınıza uygun bir şekilde hazırlanıyor. Çeşit çeşit çorbalar Soran Yemez Çorbası " Her gün başka çorba ama adı hep aynı " ana yemekler ve tatlılar.İçecek menüleri de oldukça geniş. Menüye bakıp karar vermeniz bir hayli uzun sürebilir.


OSMANLI KAHVALTISI SOFRASI ON ALTI ÇEŞİTTEN OLUYOR
Geleneksel Türk mutfağında kahvaltının apayrı bir yeri vardır. Mis gibi kokan kızarmış ekmeği, Trabzon Koloti Peyniri , Ezine Peyniri ,beyaz peyniri, Yörük Ezmesi ,sahanda yumurtayı, siyah ve yeşil zeytini sayabiliriz.Tulum, dil, çerkez ve kaşar peyniri de Türk kahvaltı sofrasının lezzetine lezzet katar. Sucuk ve pastırmamızın ise tadına doyulmaz.Reçelleri de unutmamak gerekir. En çok tercih edilen Kastamonu Vişne Reçeli ,gül, bergamut, kayısı, vişne, şeftali, turunç ve portakal reçelleri, aynı anda dört mevsimi birden yaşayan ülkemize yakışır bir çeşitlilik sergilerler.


Reçelin yanı sıra, Kastamonu Çiçek Balı ve kaymak da kahvaltı sofralarına baş döndürücü bir lezzet katar.Demli çay ise, Türk kahvaltı sofrasını tamamlayan en önemli unsurdur.
Biz güne erken başlıyor ve sizi bekliyoruz .Güne Başlangıç saatimiz Sabah 07.30 – 11.00 arası Güler Osmanlı Mutfağı Güne sağlıklı bir başlangıç sunuyor sizlere.


 Kahvaltı günün en kıymetli öğünü, böyle sağlıklı bir başlangıçla gününüz güzel geçsin.
Osmanlı Kahvaltı Sofrası (On Altı Çeşit)
1 - Kastamonu Çiçek Balı
2 - Süt Kaymağı
3 - Trabzon Koloti Peyniri
4 - Vakfı Kebir Tereyağı
5 - Tahin – Pekmez
6 - Ezine Peyniri
7 - Çeri domatesi
8 - Salatalık
9 - Siyah Zeytin
10 - Yeşil Zeytin Biberli
11 - Haşlanmış Köy Yumurtası
12 - Kastamonu Vişne Reçeli
13 - Yörük Ezmesi
14 – Köz Sivri Biber
15 - Köy Ekmeği
16 - Süt veya Fincan Çay
Osmanlı Kahvaltı Sofrası (On Altı Çeşit) ……: 14.00 TL.
Soran Yemez Çorbası
Günün çorbasının fiyatı 5.00 TL. ile 10.50 TL. arasında değişmektedir...
Önemli Not.... PAZAR GÜNLERİ KAPALIYIZ..
guler@osmanlimutfagi.com
0216 348 22 45 – 336 82 76

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

UNUTULMUŞ İSTANBUL YEMEKLERİ






UNUTULMUŞ İSTANBUL YEMEKLERİ MODERN SUNUMLA BULUŞTU
Zengin mutfağı ve dünyaca ünlü aşçıları ile yerli, yabancı ve ünlü konuklarına lezzet şöleni sunan
Elite World İstanbul Hotel'in yaratıcı mutfağında ödüllü Executive Chef Mithat Yalçınkaya bu kez unutulmuş İstanbul yemeklerini modern yaratıcı sunumlarla buluşturuyor.

24 Mart 2013 tarihine kadar Elite World İstanbul Otel, The Brasserie Restaurant’ta  “Unutulmuş  İstanbul Yemekleri” günleri etkinliği kapsamında menüdeki lezzetleri istiridye kabuğu, muz yaprağı, kristal kadeh, metal ağaç, casserole gibi modern ve farklı sunumlarda tatma şansına sahip olacaksınız.

Unutulmuş İstanbul yemekleri menüsünde;  Ispanak Salatası, Cevizli Radika Salatası, Rokalı Patlıcan Salatası, Börülce Salatası, Ermeni Piyazı Yer Fıstıklı Beyaz Lahana Salatası, Yumurta Dolması, Domates Dolması, Kağıtta Pastırmalı Levrek, Safranlı Karidesli Pilav, Yufkalı Tavuk Dolması , İstifado, Vişne Soslu Bıldırcın, Horoz Güveci, Kuzu Etli Ayva , Soğan Dolması, Papaz Yahnisi , Cevizli İncir Dolması, Ballı Gözleme ( Zvingi ), Kestaneli Pasta, Flora Teyze’nin Pastası gibi çok özel lezzetler yer alıyor.

Şehrin merkezinde seçkin bir mekanda eski İstanbul mutfağının orjinaline sadık kalınarak oluşturulan lezzetleri canlı müzik eşliğinde tadarken sevdiklerinizle birlikte özel bir akşam geçirebilirsinizHey ay birbirinden farklı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Elite World İstanbul Hotel, bu ay da yine hafızalarda ve damaklarda unutulmaz izler bırakacak. .

Elite World İstanbul Hotel, Şehit Muhtar Cad. No: 42 Taksim İstanbul 0212 313 83 83 www.eliteworldhotels.com.tr