20 Ocak 2017 Cuma

SunExpress Ordu-Giresun’u Avrupa’ya direkt bağlayan ilk hava yolu

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, deniz üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk havalimanı Ordu – Giresun (OGU) Havalimanı’ndan Avrupa’ya uçacak ilk ve tek hava yolu olacak. SunExpress, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 01 Mart – 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapanacak olan Samsun Çarşamba Havalimanı’nın yerine dış hatlarda Ordu Giresun (OGU) Havalimanı’na, iç hatlarda ise Amasya – Merzifon (MZH) Havalimanı’na alternatif uçuşlar gerçekleştirilecek. 

Samsun Çarşamba Havalimanı’nın kapalı kaldığı süre içerisinde, Ordu Giresun Havalimanı’ndan Düsseldorf, Frankfurt ve Stuttgart’ta haftada bir gün karşılıklı sefer düzenleyecek olan SunExpress, 20 Haziran tarihinden itibaren ise Ordu Giresun Havalimanı’ndan Köln’e haftada bir uçuş gerçekleştirmeye başlayacak.  İç hat seferlerinde ise, İzmir ve Antalya’dan Amasya – Merzifon Havalimanı’na uçacak. SunExpress, İzmir’den Amasya – Merzifon Havalimanı’na haftada 4 gün karşılıklı sefer, Antalya’dan ise haftanın 3 günü karşılıklı tarifeli uçuş düzenleyecek. 

İzmir Barosu’ndan Avukatlara Mesleki Sorumluluk Sigortası

İzmir Barosu son yıllarda sürekli avukatlar için ürettiği projelerle gündeme geliyor
Geçtiğimiz iki yıllık dönemde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve meslektaşları tarafından yeniden Baro Başkanlığına seçilen Av. Aydın Özcan, “meslektaş odaklı bir baroyuz. Çalışmalarımız gerek meslektaşlarımız arasında gerekse diğer barolar arasında takdir topluyor ve örnek oluyor” derken kısa süre önce bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

Baro’ya Kayıtlı Tüm Avukatlara İki Yıllık Ücretsiz Mesleki Sorumluluk Sigortasıİzmir Barosu ve bir banka arasında yapılan anlaşmayla İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatlar bir yılı geriye dönük olmak üzere toplam iki yıllık ve 100.000 TL limitli ücretsiz mesleki sorumluluk sigortası hakkı kazandılar. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, yola çıktıklarında “Baro Avukat İçindir” sloganını kendilerine düstur edindiklerini ve göreve geldikleri günden bu yana meslektaş odaklı düşündüklerini söyleyerek, “projelerimize ütopik bile denildi, ama bu projelerin hepsini birer birer gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’deki diğer barolara örnek oluyoruz” dedi.

Av. Aydın Özcan, “henüz genel kurulun üzerinden birkaç ay geçti. Ama o gün kürsüde verdiğimiz sözleri fazlasıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Meslektaşlarımızın hangi hizmetlere ihtiyacı olduğunu tespit edip o yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Mesleki sorumluluk sigortası da bu ihtiyaçlardan biri.  Bunu nasıl hayata geçiririz üzerine yaptığımız kapsamlı araştırma sonucunda özel bir bankayla, üstelik bir yılı da geriye dönük olmak üzere toplam iki yıllık, 100.000 TL limitli ve İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatları kapsayacak bir sözleşmeye imza attık. Meslektaşlarımız hiçbir ücret ödemeden iki yıllık mesleki sorumluluk sigortası sahibi olabilecekler” dedi.

Yenikapı Metro İstasyonu içinde bir fotoğraf sergisi açıldı

“Dost ve Kardeş Ülke” Azerbaycan’ın tanıtım faaliyetleri kapsamında Yenikapı Metro İstasyonu içinde bir fotoğraf sergisi açıldı. Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilciliği tarafından hazırlanan sergide 40 adet fotoğraf sergileniyor.

Azerbaycan Turizm Temsilciliği Yönetici Direktörü Nurlana Çakmak, “Tarihi, kültürü ve turizmiyle köklü bir geçmişi bulunan Azerbaycan’ı tanımak için Azerbaycan’ın sokaklarını, müzelerini, doğasını görmek gerekiyor” diyerek tüm İstanbullular’ı sergiye davet ediyor.İstanbul Metro A.Ş.  işbirliği ile hazırlanan serginin 22 Ocak tarihine kadar açık olacağını ve ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini belirten Nurlana Çakmak, “Türkiye’deki kardeşlerinize ‘Sen de Azerbaycan’ı gör’ diyoruz ve herkesi güzel ülkemize davet ediyoruz. Azerbaycan burada biliniyor, ancak tam anlamıyla tanınmıyor. Bu sergide de Azerbaycan’ın farklı yönlerini tanıtmak istedik. Dilimiz, dinimiz, yemeklerimiz, kültürümüz, pek çok ortak noktamız var. Azerbaycan’da sizleri görmekten mutlu olacak ve kucaklayacak kardeşleriniz var” dedi. Nurlana Çakmak, Azerbaycan’ın tanıtım faaliyetleri kapsamında mevcut serginin farklı yerlere de taşınacağını, özellikle AVM’ler ve kültür merkezlerinde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. 



Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Beyran ve Yuvalamaya onay geldi

Gaziantep Beyran ve Yuvalaması Coğrafi İşaret Tescili aldı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle “Coğrafi Tescil Belgesi” alınmak üzere başvurusu yapılan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden “Antep Beyranı” ve “Antep Yuvalaması”nın coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı. 

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Ankara’daki merkezinde gerçekleşen tescil takdim törenine Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın  katılımı oldu. Törende Şahin, tescil belgesini Bilim Sanayi Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik’in elinden aldı. 



Şahin, törende yaptığı konuşmada, coğrafi işaret tescili konusunun dünya meselesi olduğunu yarım asırdan fazla bir süredir Avrupa’nın önem verdiği bu konuyla ilgili Türkiye’de de farkındalığın artması gerektiğine dikkat çekti.  Anadolu’nun her noktasının bir hazine olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu hazinenin hak ettiği yere gelebilmesi için ilgili yasanın düzenlenmesi gerekiyordu. Bu yüzden yapılan yasal düzenlemeleri ülkemizin geleneksel değerlerinin korunması yönünde oldukça değerli bir adım olarak görüyorum.” dedi.

“Yuvalama Gaziantep’te Bir Bayram Geleneğidir”Yuvalamanın sadece yemek değil bayramların birleştirici unsuru olduğunun altını çizen Şahin, şunları söyledi:“Bugün coğrafi işaret tescilini aldığımız yuvalama, her Ramazan Bayramı sabahında bütün şehirde zengin fakir herkesin mutfağında pişer. Yuvalama sadece bir yemek değil kültürel bir değerdir. Hem bayrama, hem misafire verdiğimiz kıymeti gösterir. Dağlardan gelen, kekikten, zahterden gelen bambaşka bir lezzet vardır. Bu lezzete Anadolu kadının zekası, yaratıcılığı ve çalışkanlığı da ekleniyor. Gaziantep mutfağının diğer lezzeti beyran ise doktorlar tarafından kas hastalığı kemik hastalığı önerilen bir yemek. Hem sağlık var hem lezzet var. O yüzden dünyanın dört bir yanından insanlar gelip bu lezzeti keşfetmeye çalışıyor.”

2 yıl süren çalışmalar sonucunda Gaziantep mutfağının UNESCO’nın Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk ve tek Türk şehri olduğunu belirten Şahin, atalarımızdan aldığımız mirası bugünün şahidi olarak geleceğe ve çocuklarımıza aktarmanın sahip çıkmanın gerekli olduğunu söyledi. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Asan da yeni yürürlüğe giren Sinai Mülkiyet Kanunu ile marka, coğrafi işaret, tasarım, patent ve geleneksel ürün adlarının korunmasına ilişkin önemli adımlar atıldığına değindi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik ise Şahin’in girişimleriyle Gaziantep’in coğrafi işaretler konusunda farkındalığının yüksek şehirler arasında olduğunu, Avrupa Birliği nezdinde tescil edilen ilk coğrafi işaretin Antep baklavası olduğuna dikkat çekti.Özellikle son zamanlarda geleneksel ve yerel ürünlere ilginin artığını ifade eden Çelik, “Yeni kanunla coğrafi işaretler konusunda farkındalığı daha da artırmayı hedefliyoruz. Coğrafi işaretin hem geleneksel ürünlere güç katacağına hem de şehirlerin kalkınmasına destek olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Ankara’da bulunan Gaziantep dernek temsilcilerinin katıldığı törenin ardından tüm katılımcılara Antep beyranı ve yuvalaması ikram edildi. 

Antep Yuvalaması
Antep Yuvarlaması (Yuvalaması), Gaziantep’te Ramazan Bayramı’nın ilk gününün geleneksel bayram yemeğidir. İçinde yaklaşık bezelye tanesi büyüklüğünde köfteler bulunur, bu köftelerin yapımında pirinç, et, soğan, karabiber ve tuz kullanılır. Köfteler elde yuvarlanarak hazırlanır, hazırlığı oldukça zahmetlidir ve uzun süre alır. Köfteler hazırlandıktan sonra et ve nohut ile pişirilir, sonrasında üzerine süzme yoğurtla hazırlanan ve ısıtılmış karışım eklenir. Hazırlanan yemeğin üstüne veya servis yapıldığı sırada tabakların üstüne naneli yağ dökülür. 


Antep Beyranı
Antep Beyranı etli ve pirinçli yöresel bir yemektir. Kayıtlara göre Gaziantep çarşısı içinde ilk beyran dükkanı 1885 yılında açılmıştır. Yapımı oldukça zahmetli ve ustalık gerektirmektedir. Kullanılan et, Antep beyranının en önemli unsurudur; etin yumuşaklığı ve pişirilmesi lezzete etki eden faktörlerdir. Antep beyranı yapımında kullanılan et, koyunun sadece kolları ve boynundan elde edilir; bolca ilikli kemik de et ile birlikte pişer. Etin hazırlığı ve pişirilmesi yaklaşık 15 saat sürmektedir. Beyranın sunumunda geleneksel bakır sahanlar kullanılmaktadır. Bakır sahanın tabanına isteğe göre et kaynarken üstte biriken yağ koyulur, bunun üzerine haşlanmış pirinçler konur ve üstüne lif halinde et konur; bakır sahan harlı ateşin üstüne oturtulur, üzerine dövülmüş sarımsak ve kırmızı pul biber eklenir ve üstüne et suyu eklenir. Et suyu eklendiği anda yağ alevlenir, bu sırada hazırlıklar aynı zamanda görsel bir sunuma da dönüşmüş olur.

Sömestir Keyfini Alkoçlarla Zirveye Taşıyın!

Alkoçlar Uludağ Otel, Karne heyecanı yaşayan öğrencileri bekliyor
Karne heyecanını ve yarıyılın yorgunluğunu eğlence ve aktivitelerle dolu bir tatil ile çıkartmak için Alkoçlar Uludağ Otel sizleri bekliyor!

Kışın vazgeçilmezi kayak, sömestirin vazgeçilmezi ise kayak tatili! Aileniz ve çocuklarınızla unutulmaz anılar yaşayacağınız Alkoçlar Uludağ Otel, sizler için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kayak pistlerine hakim konumuyla kayak tatilini ailece yapmak isteyenlerin tercihi olan Alkoçlar Uludağ Otel, ücretsiz grup kayak dersleri ve ekipman imkanı ile misafirlerine ayrıcalıklı bir tatilin kapılarını aralıyor. 2 farklı konseptteki A La Carte Restoranı, yemek sonrası canlı müzik ve saatler gece yarısını gösterdiğinde DJ performansı ile yetişkinlerin de unutamayacakları bir eğlence, minik misafirlerimiz içinse Özel Bodrum Kartanesi Anaokulu eğitmenleri işbirliğindeki mini club etkinlikleri ile renkli bir sömestir sunuyor.

Türkiye Standı, İspanya Kralı VI. Felipe ve Eşi Kraliçe Letizia’yı ağırladı

Gaziantep Mutfağı İspanya’da  büyük ilgi gördü
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İspanya’nın başkenti Madrid’te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’na katıldı. Bu yıl 32’incisi düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’nın Türkiye standında tüm yöresel lezzetlerle birlikte Gaziantep mutfağı da tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon’un da katıldığı fuarda Türkiye standını ziyaret eden İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia, Gaziantep’in yöresel yemekleriyle ilgili hem bilgi aldılar hem de tadım yaptılar.

İspanya'nın başkenti Madrid'te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı'ndaki Türkiye standında Türkiye’nin yöresel lezzetleri tanıtıldı. Turizm sektörünün en önemli fuarlarından biri kabul edilen FİTUR Fuarı’nda, Gaziantep mutfağı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Bu yıl 32’incisi düzenlenen fuarda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bakanlık ve sektör temsilcileriyle birlikte Türkiye standında İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia’yı ağırladı. İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia hem Gaziantep mutfağı ile ilgili bilgi aldılar hem de Türk mutfağından farklı lezzetlerin tadımını yaptılar.





Stant ziyaretinde bulunan misafirlere Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri olan İçli Köfte, Zeytinyağlı Dolma, Yaprak Sarma, Muhammara, Humus, Etsiz Çiğ Köfte, Mercimekli Köfte, Yapma, Nişe Helvası, Su Böreği Baklava, Muska, Tuzlu Antep Fıstığı, Kuru Üzüm, Baklava ve lokum çeşitleri özgün ikramlarla tanıtıldı. Gaziantep mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin’in girişimiyle Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilmişti. 

19 Ocak 2017 Perşembe

Podyumun Altın Kızları Murat Cinpir’in Defilesinde Yürüdü

Efsane 25 isim Podyuma çıktı

25 yılı aşkın bir süredir moda dünyasında birbirinden özel koleksiyonlar hazırlayan Murat Cinpir, bu yıl dördüncü kez gerçekleşen FASHIONİST kapsamında 18 Ocak 2017 Çarşamba günü XCLSV koleksiyonunu birbirinden efsane 25 isim ile tanıttı.

W Hotel Super Jazz W Lounge’da gerçekleşen defilede ALONA, BERİL ÖNDER, BEGÜM ÖZBEK, BİLGE KARA, CANAN MUTLUER, CEYLAN SANER, ÇAĞLA ŞİKEL, DENİZ PULAŞ, EBRU GÜZEL, EBRU ÜRÜN, FATMA YAMAN, GÜLAY KURİŞ, GÜNER ÖZKUL, HÜLYA YİĞİTALP, İPEK GÜMÜŞOĞLU, İPEK TENOLCAY, JANSET, MELİNDA, MÜGE CİNMAN, SELDA AKSOY, SEMA ŞİMŞEK, SİBEL TAN, TUĞBA KARACA ve ZELİHA ÇAL adeta şov yaptı.Birbirinden iddialı 25 parça koleksiyonunun sunulduğu  “XCLSV” defilesinde transparan ve dekolte kıyafetlerin ağır bastığı görüldü. Moda şovunun ardından podyuma mankenleriyle çıkan Murat Cinpir, eğlenceli anlar yaşadı ve hepsine tek tek teşekkür etti. 


“HAYATA SAHİP ÇIKMAK” için yürüdüler…
Unutulmaz isimler ile nefes kesen defilenin ardından Murat Cinpir;  “Defilede podyuma taşınan  koleksiyon piyasalardaki gerilemeye ve ülke şartlarındaki gerginliğe karşı ayakta durmanın ve elele vermenin çıkar yolu olduğuna inanan bir kadronun eseri. Ticari kaygılara kapılmadan tasarıma ağırlık verilen koleksiyonu sunan ve “Hayata Sahip Çıkmak” için yürüyen herkese teşekkür ederim” dedi.





TURYİD’de Başkanlığa, Kaya Demirer yeniden seçildi

TURYİD 11. Olağan Genel Kurulunu 18 Ocak 2017 günü gerçekleştirdi
Kaya Demirer 4. Dönem başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine Ayhan Çarıkçılar ve Gamze Cizreli getirildi.

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği'nin 11. Olağan Genel Kurulu 18 Ocak 2017 tarihinde Point Hotel Barbaros’da gerçekleşti. TURYİD Üyesi olan, turizmin önde gelen yeme-içme-eğlence sektörünün yatırımcıları ve işletmecileri toplantıya katıldı.TURYİD Başkanı Kaya Demirer'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda görev süreleri sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer Kurulların Üyeleri oy birliği ile ibra edildi. Daha sonrasında dernek organlarının seçimine geçildi.

11. Dönem TURYİD Yönetim Kurulu’nda; Kaya Demirer (Frankie İstanbul), Ayhan Çarıklar (Midpoint), Gamze Cizreli (Big Chefs), Aslı Pasinli (Banyan), Barış Tansever (Sunset), Ali Rıza Yıllmaz (Parkfora), Ebru Koralı (Hayal Kahvesi), Cem Mirap( Lucca) , Doğa Erzi (Coca-cola), Yücel Özalp( Topaz), Serkan Top (Waffle Stop), Yaprak Baltacı (Morini), Ahmet Özbek ( Ferah Feza) Dilek Terzioğlu ( Dilek Terzioğlu Events), Süreyya Üzmez (Trilye), Tayyar Zaimoğlu (Onbaşılar  Kebap) ve Lütfü Sapmaz (Portaxe) görev aldı.


Kaya Demirer: “Ülkemizin geleceği adına ‘Hayatına Sahip Çık’  sivil toplum hareketini başlattık”Seçimin ardından Kaya Demirer, teşekkür konuşmasına; “20 milyar dolara ulaşmış olan yiyecek içecek sektörünün %10’unu temsil eden, 185 markanın temsilcilerinden oluşan TURYİD üyelerinin bana ve yönetim kuruluma, göstermiş olduğu güvene teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Sektörün 2016 yılının 2. yarısından itibaren ülkenin istikrarına yönelik saldırılar sonucu bozulan ekonomik dengeleri ve turizmde yaşanan olumsuzluklarla 2017’yi karşıladığını ve içinde bulunduğumuz yılın tüm gastronomi sektörü için meşakkatli bir yıl olacağını öngörerek davranılması gerektiğini hatırlattı.  Demirer  “Yeni yılın ilk dakikalarında Reina’da yaşanan elim saldırı sonrası BMD, KMD ve TÜRES ile birlik olduk ve ülkemizin geleceği adına ‘Hayatına Sahip Çık’  sivil toplum hareketini başlattık. Dünya dönüp zaman aktıkça, sokağımıza, esnafımıza, lokantamıza, sinema ve tiyatromuza, eğlencemize, seyahatlerimize, yani hayatımızı anlamlı kılan tüm değerlerimize sahip çıkacağız. Karamsarlığın aksine, umutla daha fazla çalışarak iki yıllık faaliyet döneminde hayata geçirmek istediğimiz tüm projelerimizi gerçekleştirebilmeyi ve hayatımıza sahip çıkmayı şahsım ve yönetim kurulu adına canı gönülden diliyorum" dedi.



İspanya Kralı: İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır

Kral Felipe, FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti
İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçesi Letizia, Madrid’te başlayan FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti. Kral Felipe, “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” diyerek Türkiye’ye destek mesajı verdi

İspanya’nın başkenti Madrid’te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’nda Türkiye standının sürpriz bir konuğu vardı. İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia, Madrit’te başlayan ve global düzeyde turizm sektörünün en önemli fuarlarından bir kabul edilen FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti. Kral ve Kraliçe, yaklaşık 15 dakika standda sohbet etti. “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” diyen Kral VI. Felipe, Türkiye’ye destek mesajı verdi. 

Olumlu algı oluşturacak 
Ziyareti değerlendiren Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Fuarlar, Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Başkanı Müberra Eresin, Kral Felipe’nin ziyaretinin kalabalık bir basın grubu tarafından takip edildiğini, söz konusu ziyaretin İspanya turizm pazarında Türkiye’ye yönelik olumlu algı oluşrurulmasına büyük bir katkısının olmasını beklediklerini kaydetti.


Eresin, şunları söyledi: “İspanya, gerek rakip bir ülke olarak, gerekse kaynak bir pazar olarak bizim için önemli bir destinasyondur. Ülkelerindeki ekonomik istikrarsızlık ve Türkiye'nin güvenlik algısı sorunu sebepleri ile İspanyol turist sayısında 2015 yılında yüzde 15'lik bir düşüş yaşarken, 2016 yılında yüzde 50'nin üzerinde kayıp gerçekleşti. Dolayısıyla kültür turizmi için ülkemizi tercih eden İspanya pazarında, toparlanmanın sağlanabilmesi için çok yönlü temaslar kuracağız. Fuarın ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederim.” 

18 Ocak 2017 Çarşamba

“Millete Salatayı,Yoğurdu Dayıyorduk”
Yemişim diyetini! Bu doktor yedire yedire zayıflatıyor
Televizyonlardaki sağlık ve spor programlarından tanıdığımız İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, eğlenceli beslenme önerilerini kitaplaştırdı .Dr. Gürkan Kubilay, Ötekiadam Yayınları’ndan çıkan Yemişim Diyetini isimli kitapta diyetisyen ve obezite cerrahlarının aksine boğazdan kısmadan yiyerek zayıflamayı tavsiye ediyor.

Dr. Gürkan Kubilay, bu ilginç kitabı yazma hikayesini özetle şöyle anlatıyor:“Adam gördü beni, suratını çevirdi. Hatırladım, 3 ayda 30 kilo zayıflatmıştım ben bu tombişi. Ama, yine tombişti işte. 30 vermiş; fakat geriye 50 almıştı. Sorumlu beni görmüş, bana “Kirasını ödemeyen kiracı” muamelesi yapmıştı. Tam 10 yıl önceydi. O zamanlara dayıyorduk millet salatayı yoğurdu. Hocalarımız “öyle dediydi”, “öyle öğretmiş idi” çünkü. Veriyorlardı da kiloları, ayda 5’er, 10’ar. Ama, bi’ bakıyodun ki, “toptancı hal”ine dönüyordu hastalar, alıyorlardı tekrar, üstelik, 10’ar, 20’şer... Dedim ki kendicağzıma madem bu millet çok verince geri alıyor, o zaman bu işte bir yanlış var. İşte o gün, bugün “yemişim diyetini” dedim ve milleti, yedire yedire zayıflatmaya başladım. 

BU KİTAP DİYET KİTABI DEĞİL
Bunun üzerine bu kitabı yazmaya karar verdim. Ama bu kitap bir diyet kitabı falan değil. Zaten diyet kitabı yazanlara acayip bozulduğumu, pazara götürüp, ne kadar çürük meyve varsa torbalarına doldurmak istediğimi, cümle alem bilir. Ben, sadece kilolu insanların, kiloları ile baş ederken yaşadığı sağlık sorunlarını halledebildiğim, farklı kaynaklardan elde ettiğim tüm beslenme formüllerini paylaşmak istedim. Kendimin ürettiği, doktor arkadaşlarımdan duyduğum, yabancı kaynaklardan edindiğim, seyahatlerimde öğrendiğim, bana bir şey öğretmek için çabalayanlardan edindiğim, kısacası kullanıp da yararını gördüğüm ne varsa buraya yazdım. Baş ağrısı, boyun ağrısı, diz ağrısı, bel ağrısı, baş dönmesi, alerji, gaz, şişkinlik, reflü, gastrit, kabızlık, yüksek tansiyon, kan yağları zıplaması, kansızlık ve daha bir çok şikayetle boğuşan insanımıza biraz yardım benimkisi. 

ÖNCE DOKTORUNUZA DANIŞIN
Önce doktorlarına gidip, teşhisi koydurup, ilaçlarını aldıktan sonra, bir de benim besin önerilerimi denemelerinde fayda var. Bir kez daha belirteyim, burada yazdıklarım, çeşitli kaynaklardan, doktor arkadaşlarımdan öğrendiklerim ile, kendi bildiklerimin, hastalarımda kullanıp başarılı olanların bir derlemesidir. Bir kısmı da tamamen bana özeldir. 3-5 kelime tıp bilgisi olan, hatta tesadüfen de olsa bir iki hastayı tedavi edebilmiş 27 yıllık doktor, 23 yıllık bir iç hastalıkları uzmanı olarak da buna “ucundan accık” hakkım var diye düşündüm. Bütün gün sadece su içirilip, ya da salata yoğurt yedirilip tüm metabolizması “İngiltere’den 8 yemiş mili takım defansına döndürülen” insanlarımın yardım çığlığına yetişmekti benimkisi.Okumayan, pırasa yemesine rağmen 3 kilo alsın.Hadi bi’ bakıverin...”Obezite tedavisi üzerine 1993’ ten bu yana çalışan Dr. Gürkan Kubilay, son sekiz yıldır, hastalarına, diledikleri tüm besinleri, istediği kadar yemelerini sağlayan ve insülin dirençlerini tedavi ederek, onları “yedire yedire” zayıflatan ve çok uzun yıllar korumalarını sağlayan çok özel sistemini başarı ile uyguluyor.





TEMSA’dan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne 37 Opalin City

TEMSA, 2017’ye de hızlı başladı 
TEMSA, Şanlıurfa Belediyesi kuruluşu Belsan A.Ş’ye 37 adetlik Opalin City anlaşmasının ilk bölümü olan 20 adet Opalin City’i düzenlenen törenle teslim etti. Şanlıurfa Haleplibahçe Müzeler Bölgesi’nde 16 Ocak Pazartesi günü düzenlenen törenle Şanlıurfa kent içi ulaşım filosuna 20 adet TEMSA Opalin City katıldı. Belsan A.Ş. filosunda hizmet verecek olan 20 Opalin City’nin sayısı önümüzdeki günlerde yapılacak teslimatlarla birlikte 37’ye çıkacak. 

Araçların teslimine yönelik düzenlenen törene Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TEMSA Kamu Satış Yöneticileri Alper Şahin ve Mahir Akkuş katıldı.“Günde 190 bin kişi toplu ulaşımı kullanıyor” Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte toplu taşımayı 190 bin insanın kullandığını belirterek, ulaşımda fizibilite çalışmalarını uzmanlarla yapıp, her türlü detayı gözden geçirdiklerini ifade etti. Başkan Çiftçi,”Ulaşım master planımız tamamladındı. Trafik akışını sağlıklı yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Ulaşım, üzerinde çok çalıştığımız konulardan birisi. Şehirler büyüdüğü zaman toplu taşıma önem kazanıyor. Halkımızın sağlıklı erişimini sağlayabilmek için en önemli hedefimiz toplu taşımayı güçlendirmek. Bu hedefleri gerçekleştirmede önemli adımlar atıyoruz" dedi.

“TEMSA’ya teşekkür”
Başkan Nihat Çiftçi, 37 Opalin City araç ile işletme maliyetlerinin düşeceğini vurgulayarak, “Yakıt tüketimi ile avantaj sağlayan, en geniş iç hacme ve koltuk yerleşimine sahip, engelliler için manüel rampalı çok titiz bir tasarımın ürünü bu araçları almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Şanlıurfa ulaşımının hizmet kalitesini artıran bu araçlarla birlikte bizlere sağladıkları katkılar ve imkanlar için de TEMSA’ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

“Yeni araçlar bölge halkına hayırlı olsun” 
Araçların hayırlı olmasını dileyen Başkan Çiftçi, "Şirket olarak Belsan, toplu taşıma kalitesini, teknolojiyi kullanarak soğutma ve ısıtma sistemi ile engelliler için modern araçlarla toplu taşımayı uygun hale getiriyor. Belsan’ın, 289 araçlık filosuna 37 araç daha ekleyerek Şanlıurfa'mıza hizmet ediyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bitmeyen enerjisiyle her gün Peygamberler kentine hizmet veriyor. Hizmete giren araçlar hem Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne hem de halkımıza hayırlı olsun.” 

“Bu hizmetler bizi mutlu ediyor”  
Hizmetlerin heyecanlandırdığını belirten Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, "Büyükşehir Belediyemizin toplu taşıma araçlarını hep birlikte hizmete sunuyoruz. Şanlıurfa'da insana verilen değerin bir yansıması olarak hizmette gelinen noktayı görmek bizi memnun ediyor. Bölgenin parlayan yıldızı Şanlıurfa'da insanımıza daha kaliteli hizmet sunulacak. Standardın yükselmesi bizi mutlu ediyor" dedi.

940 çalışanla toplu taşıma 
Belsan Genel Müdürü Nusret Urmak, 940 çalışanla hem toplu taşıma alanında hem de otogar ve otoparklarda hizmet verdiklerini söyledi. 20 TEMSA Opalin City teslimatı ile filolarında araç sayısının 309’a çıktığını belirten Urmak sözlerini şöyle sürdürdü: “17 Opalin City’nin de kısa sürede devreye girmesiyle 326 araçla hizmet verir hale geleceğiz. Günlük ortalama 190 bin kişinin tercih ettiği toplu taşımada vatandaşların daha rahat ve hızlı ulaşımını sağlamayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile aldığı bu araçlar, Eyyübiye, Bağlarbaşı, Sigorta, Maşuk ve Güzelşehir bölgelerinde hizmet verecek.”

“Müşteriye en uygun, en kaliteli çözümler TEMSA’da” 
TEMSA Kamu Satış Yöneticisi Alper Şahin de yaptığı açıklamada, ülke genelinde en geniş servis ve hizmet ağına sahip bir marka olduklarına belirterek, “TEMSA olarak müşterilerimize en iyi hizmeti ve en iyi aracı sunmak için yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Yenilikçi çözümler ile müşterilerimize en uygun çözümleri sunma anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu anlayış da sahada TEMSA farkını oluşturuyor. 2017 yılı içerisinde teslimatlarımız devam edecek. Yeni Opalin City araçlarımızın Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne, Belsan A.Ş’ye ve bölge halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Tarek Mourad, Four Seasons Hotels İstanbul’un Genel Müdürlüğü’ne Atandı

Four Seasons Hotels İstanbul’a Yeni Genel Müdür
Four Seasons Hotels İstanbul tarafından yapılan açıklamada Four Seasons Hotels İstanbul’un yeni Genel Müdürü’nün Tarek Mourad olduğu duyuruldu.

Uluslararası lüks otelcilik sektöründe 20 yılı aşkın yöneticilik deneyimine sahip olan Mourad, daha önce Raffles Istanbul, Le Royal Meridien Bahreyn; Sheraton Doha’da farklı pozisyonlarda çalıştı. Four Seasons Hotels & Resorts’un Kahire, Bakü, Riyad, Damascus, Las Vegas otellerinde çeşitli görevlerde bulundu. Four Seasons Hotels İstanbul’a katılmadan önce, son olarak Fairmont Hotels ve Resorts Amman’da görev alan Mourad, 2007- 2011 yılları arasında Four Seasons Hotels Sultanahmet’de Genel Müdür olarak görev yapmıştı.

Ain Shams Üniversitesi Yüksek Ticaret Fakültesi’nden mezun olan Mourad, American Hotel & Lodging Educational Institute’den Otel Yönetim Diploması aldı. Mısır doğumlu olan Mourad, ana dili Arapça dışında İngilizce biliyor. 

ACE of M.I.C.E. Fuarı 22-24 Şubat 2017’de

Dünyanın en büyük üçüncü MICE (Meeting, Incentive, Congress, Events) fuarı ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı’nın dördüncüsü 22-24 Şubat 2017 tarihlerinde Turkish Airlines isim sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi- ICC’de gerçekleşecek. 2014 senesinden bugüne Turizm Medya Grubu çatısı altında düzenlenen kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün en önemli buluşması ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines, bu yıl “Tüm renklerimizle bir araya geliyoruz” mottosuyla Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte sektöre yön veren isimlerden; ICCA (International Congress and Convention Association) CEO’su ve Avrupa Bölge Direktörü, SITE (Society for Incentive Travel Excellence) Başkanı ve Uluslararası MICE profesyoneli Harry Fine gibi dünya çapında bir çok isim İstanbul’da ağırlanacak.

Ülkemiz için önemli bir döviz kaynağı ve istihdam alanı olan uluslararası turizmin yanı sıra iç piyasayı canlandırmayı ve iş bağlantılarını güçlendirmeyi hedefleyen “B2B” görüşmeler, network aktiviteler ve seminerler gerçekleşecek. Fuar aynı zamanda MICE turizmi için ciddi öneme sahip yerli ve yabancı katılımcı, satın alıcı (Hosted Buyer), konuşmacı ve ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines’da sektör profesyonellerine yönelik oturumlar, MICE sektör profesyonellerini bir araya getirecek, ‘AMEzing Parti’ ve birbirinden renkli etkinlikler de düzenlenecek. Öne çıkan fuar oturumları arasında; MICE profesyonellerinin geleceği inşa etmek üzere bir araya geliyor oturumu, spor etkinlikleri oturumu ve iletişim dernekleri buluşması yer alıyor.

ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines ile MICE pazarına pozitif bir etki sağlayarak sektöre ciddi bir ivme kazandırmayı planladıklarını ifade eden Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, ‘Son yıllarda ülkemizde yaşanan olumsuzluklar tüm sektörlerde olduğu gibi kongre,toplantı ve etkinlik sektörünü de derinden yaraladı. Tüm MICE profesyonelleri dayanışma ve birlik içerisinde Türkiye’nin en büyük B2B etkinliği olan organizasyonumuzla sektörün geleceğini inşa etmek üzere bir araya geleceğiz. 39 ülkeden 200 hosted buyer, 300 katılımcı firmanın olacağı ve 15.000 profesyonel ziyaretçinin beklendiği ACE of M.I.C.E. Exhibition by Turkish Airlines kapsamında Türkiye’nin yurtdışı perspektifte yara alan yüzü sektör profesyonelleriyle konuşularak çözüm yolları paylaşılacak. Ülke tanıtımına büyük katkı sağlayan bu etkinliğin dördüncüsünü bu yıl Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda gerçekleştirmek fuarımızın gücüne güç katacak ’ dedi.

Ramada Hotel & Suites, Yaratıcı Stille Lüksün Ulaştığı Son Nokta

İstanbul her mevsimi bambaşka güzellikleriyle içinde barındırıyor. İstanbul’un güzellikleri, tarihi kalıntıları, eğlence mekanları, Boğaz manzarası gezmekle görmekle tükenmeyecek güzellikleri. 


Çok sayıda turist ağırlayan İstanbul, farklı seçeneklerde birçok konaklama tesisini de içinde barındırıyor. Turizminsesi.com olarak Ramada Hotel & Suites Şişli’ye konuk olduk. Ramada Hotel & Suites Satış & Pazarlama Md Fatma Özel Duman ve Operasyon Md Cemil Kızıltaş Ramada Hotel & Suites hakkında çok özel bilgiler aktardılar.


RAMADA HOTEL & SUİTES ŞİŞLİ’DE GÜVENLİK ÖN PLANDADIR
Otel çevresinden başlayarak otoparka ve en üst katlara kadar gerekli görülen tüm noktalara kamera sistemi koyarak  misafir mahrumiyeti konusunda hassas davranıyoruz. Ülkeler turizm gelirinden pay almak için uğraşırken birçok güvenlik ve tehdit tehlikesi ile de karşılaşıyor. Ülkeler sınırları içerisinde turistlerin yaşamını, sağlık ve ekonomik çıkarlarını tehdit edecek alanları belirlemek ve buna karşı önlemler almak için koruyucu ve önleyici stratejilere ağırlık veriyoruz. Ramada Hotel & Suites Şişli’de asansör,  müşterinin kartı hangi kat için verilmişse o kata çıkar. Ramada Hotel & Suites Şişli’ye geldiğinizde gece kapı 23:00‘dan sonra otomatik olarak açılmaz. Resepsiyon kendisi kapıyı kumandayla açar misafiri yönlendirir. Çift kapı uygulaması uygulanıyor. Kırılmaz camlar bulunur.  Misafirler aracı ile otoparka kendi inemez, bizim valemiz aracı alır otoparka park eder ve araç  güvenlik için elektronik cihazlar ile aranır. Güvenlik önceliğimizdir. 

ÇALIŞANIN SAĞLIĞI RAMADA HOTEL & SUİTES ŞİŞLİ’DE ÖN PLANDADIR
Ramada Hotel & Suites Şişli’de çalışanın sağlığı her zaman ön plandadır. Konaklamak için Ramada Hotel & Suites Şişli’ye gelen misafirler, oda ve banyolardan toplantı salonlarına, restoran, bar ve mutfaktan lobi alanlarına kadar her bir birimde temiz ve hijyenik ortamda bulunurlar. Endüstriyel mutfakların kaliteli ürünler için eksiksiz bir altyapı sağlaması ve modern temizlik araçlarının kullanımına uygun olması, hijyenik koşulların sağlanmasında tek başına yeterli değildir. Özellikle toplum sağlığı ile yakından ilgili olan turizm, hizmet, yiyecek-içecek sektörlerinde görev alan kişilerin bu özeni daha fazla göstermeleri gerekmektedir. Ramada Hotel & Suites Şişli olarak hijyenin farkındayız. Çalışanlarımıza  Belediye tarafından özel  bir ekip getirip, kan ve tükürük tahlilini belirli zamanlarda yaptırıyoruz. Çalışanı resmi olarak  belgelendiriyoruz bizde süprize yer yok. Çünkü  Turizm sektörü hijyen isteyen bir sektördür. 


KONAKLAYARAK HUZUR BULUN
Farklı mimarisi, oda özellikleri, Lezzet kalitesi, her bütçeye hitap eden oda ölçüleri ile İstanbul’da şehir otelleri içinde, başta sağlık turizmi için yurtdışından  İstanbul’a gelen turistleri ağırlıyor. Misafirlerini en iyi şekilde  ağırlamayı hedefleyen  Ramada Hotel & Suites Şişli, misafirlerine daha özel ve samimi bir konaklama hizmeti sunuyor. Şişli şehir merkezinde bulunan Ramada Hotel & Suites Havaalanına 22 km, Otogara 6 km uzaklıktadır. Yakın çevresinde bulunan alışveriş merkezleri de sizler için bir avantajdır. Zevkle döşenmiş konuk odaları birbirinden farklı isim ve özellikleriyle  (Superior, Terrace Superıor,  Corner Suıte, Terrace Suıte, Deluxe Suite, Deluxe Suıt Twın,  Famıly Suıte ) Türk  misafirperverliğini, lüks tasarım anlayışını eşsiz bir yorumla sizlere sunuyor. Bu odaların içinde  ücretsiz kablosuz wifi internet bağlantısı kesintisiz sunuluyor.

TÜRKİYE’DEKİ İSİM YAPMIŞ DOKTORLARA GELİYORLAR
Ramada Hotel & Suites Şişli,  İstanbul otelleri içinde, merkezi konumu ve avantajları için tercih ediliyor.  Türkiye, son yıllarda sağlık turizminde tercih edilen ülkeler arasına girdi. Türkiye sağlık turizminde 2023 yılında 2 milyon turist ve 20-25 milyar dolar gelir hedefliyor. Türkiye'nin sağlık turizminde öne çıkmasında ucuz ve kaliteli sağlık hizmeti sunması etkili oluyor. Saç ekimi için Türkiye'ye gelenlerin sayısı her gün artıyor. Arap turistler çoğunluğu oluşturuyor. Ramada Hotel & Suites Şişli Operasyon Md Cemil Kızıltaş Türkiye’nin saç ekimi, göz ameliyatları, bazı kolay estetik operasyonlar ve diş operasyonları konusunda favori olmaya başladığını, bu alanda  İstanbul’a sağlık  turizmi için gelen  turistleri ağırladıklarını ifade etti. Türkiye'ye sağlık turizmi için gelen Suudi Arabistan, Irak, Dubai, Katar yani orta doğudan hasta ve yakınlarını ağırlıyoruz. Ramada Hotel & Suites Şişli olarak çevremizdeki hastaneler ile özel anlaşmalar yaptık.  Şişli Florence Nightingale ve Kolon Hastanesi komşumuz olması sebebiyle yurtdışından gelen hasta ve yakınlarına Ramada Hotel & Suites olarak konaklama hizmeti sunuyoruz. Konaklama sürelerinin uzun olmaları ise bizleri fazlasıyla memnun ediyor. Olumsuz etkilerin sürdüğü İstanbul’da, turist gelmemesi nedeniyle oteller krizden nasibini aldı. Doluluk oranımız %70 %80’lerde iken olumsuz etkenler nedeniyle  doluluklarımız %60’lar düzeyindedir. Yaşanan sıkıntılı olayların turizm sektöründe ilk yansıması da otellerin boş kalmasıyla kendini gösterdi. Kurumsal anlaşmalar hastanelerle özel anlaşmalar yapmamız oteldeki hareketliliği sağladı. 


RAMADA HOTEL & SUİTES ŞİŞLİ’DE KEYİFLİ SAATLER
Konaklama sektörü olarak krizden çıkma yollarını müşterinin taleplerine göre uyguluyoruz. Ramada Hotel & Suites’de  Fasıl yapmamız önerisi geldi. Müşterilerimizden fasıl gecesi yapın önerisine duyarsız kalamadık ve  Fasıl gecesi düzenliyoruz. Bizde bu öneriyi dikkate aldık. Hiçbir reklam ve duyuru yapmadan 150 kişilik rezervasyon aldık. 28 Ocak’ta fasıl gecesi ile müziksever dostlarımızı ağırlayacağız.  Fiyatlarımızı da uygun hale getirdik. 60TL 90TL ve 120 TL arasında menü fiyatlarımızı ayarladık.

BİR BAŞKA ÖNERİDE ALDIK 
Bir başka müşterimiz ise farklı bir güne 150 kişi garanti verdi ve o günün sabahı kahvaltı ile başlayıp, Viento SPA’da devam edip akşamda Fasıla katılıp, konaklayıp ertesi gün otelden ayrılmak istediler. Bu konsepte bizim için uygulanabilir olması bizi farklı bir konsepti  hayata geçirebilirliğimizi gösterdi. 

RAMADA HOTEL & SUİTES ŞİŞLİ’DE “TENCERE YEMEĞİ”
Ramada Hotel & Suites Şişli’nin Şık ve keyifli bir ambiansta, oldukça leziz tadlar sunan A La Carte Restoranında bir öğle vaktini çok özel lezzetlerini tadarak geçirebilirsiniz. Ramada Hotel & Suites Şişli’de konaklayan misafirlerimize veya restoran hizmeti isteyen misafirlerimize her gün farklı tencere yemeği hizmeti de veriyoruz. Restorantta her gün tencere yemeğini menü olarak çıkarıp 25 TL’ye veriyoruz.  YILDIZLI Tencere yemeği yemeye gelen lezzet severler müdavimi olmuş durumda.  


RAHATLAMAK VE YENİLENMEK  İÇİN VİENTO SPA’YA GELİN
Ramada Suite Hotel bünyesinde bulunan Viento Spa haftanın hergünü 11:00-22:00 arasında hizmet vermekte olup, Aroma Terapi, Antistress Masajı, Bali ve Hot Stone Masajlarını yaptırarak vucüdunuzu ödüllendirebilirsiniz. Viento Spa masajları ile tüm bedeninizi rahatlığa kavuşturup yorgunluktan arındırırken çok güzel aromatik kokuları ve muhteşem ambiyansı ile sizleri son derece memnun etmekle kalmayarak adeta sizi büyüleyecek. Rezervasyon ve Bilgi İçin: Tel : 444 24 81

RAMADA HOTEL ŞİŞLİ
TELEFON: 444 24 81
TELEFON: 0 (212) 233 11 07

SKAL İstanbul, “Hamsili Pilav” gecesinde buluştu

SKAL İstanbul Kulübü’nün Ocak ayı buluşması, geleneksel hale getirdikleri “Hamsili Pilav Gecesi” olarak gerçekleşti

Geleneksel Skal İstanbul Hamsili Pilav gecesine, Turizm Atölyesi Genel Müdürü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Tülin Ersöz, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyon Başkanı Yalçın MANAV, Elite World Oteller Zinciri'nin Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezdaroğlu, Ramada Taksim Genel Müdürü Ali İmdat UÇAR, Skal Dünya Şeref Üyesi Somer Özkök ve Eşi, Skal International Marmara Kulübü'nün Kurucusu İlkay Bener ve Eşi, Geçmiş dönem Skal İstanbul Başkanı Kemal Özyiğit ve Eşi, Geçmiş dönem Skal İstanbul Başkanı Vedat Bayrak, Relax Turizm'den Adnan Yılmaz, Erhan Seven, Ece Bayar, Sevda Yılgaz, Orhan & Ayhan Başdoğan ve Skal ailesi katıldı.





Harbiye Konak Oteli’nin ev sahipliği yaptığı hamsili pilavı gecesinde SKAL İstanbul Kulübü üyeleri, bir yıldır özlemini çektikleri hamsili pilavın lezzetine doyamadı. Tepsi Tepsi Hamsili Pilavlar geldiği gibi tavalar boşaldı.







SKAL İstanbul Kulübü Başkanı Bahar Birinci’nin konuklara yaptığı “hoşgeldiniz” konuşmasının ardından Skal Tostu Yapıldı.



Sohbet dolu gecede Skal Üyeleri  gündemi konuşuyorlardı. Hamsili pilavın İstanbul’da en iyi yapıldığı adreslerden biri olan Konak Otel’in, bu özelliğini müşterileri için değil sadece dostları için kullandığı bildirildi.






2007 yılından beri her yıl Ocak veya Şubat aylarında SKAL İstanbul Kulübü üyelerini “Hamsili Pilav” gecesinde buluşturan otelin sahibi Savaş Gürsel,“Tam 11 yıldan beri büyük bir zevkle dostlarımı bu özel lezzet ile burada buluşturuyorum.



Savaş Gürsel,11 yıldan buyana gelenekselleştirdiğimiz Hamsili Pilav gününü büyük bir zevkle dostlarımı biraraya getirmekten ve bundan da Eşim Dilek Gürsel başta olmak üzere tüm Konak Otel ailesi olarak büyük keyif alıyoruz” dedi.





“HAMSİLİ PİLAV” GECESİ’NDE, BİR DE SÜRPRİZ VARDI
Konak Hotel’de Savaş Gürsel ve Dilek Gürsel çifti, Orhan & Ayhan Başdoğan çiftinin 60. Yıl evlilik yıldönümü özel bir pasta keserek kutladı.



Harbiye Divan Oteli’nde tam 40 yıl boyunca genel müdürlük görevinde bulunan Orhan Başdoğan için, Konak Otel sahibi tarafından bir kutlama yapıldı. Orhan & Ayhan Başdoğan çifti, 17 Ocak 1957 tarihinde evlenmişlerdi. Çok az çifte kısmet olan bu özellik herkesi şaşırttı. Bu etkinlik ile Orhan & Ayhan Başdoğan çifti bile şaşırdı.







Savaş Gürsel’in böyle bir önemli günü pastayla taçlandırması ise taktirle karşılandı.TURİZMİN SESİ adına daha nice mutlu yıllara diyor Orhan & Ayhan Başdoğan çiftini kutluyoruz.









Uzun bir zamandan beri toplantılarda göremediğimiz İlkay Bener Hamsili Pilav Gecesinde dostlarıyla biraraya geldi.