Yöresel lezzetler 1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonasında ön plana çıkıyor
1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı
Akdeniz Eğitimi Aşçılar Derneği(AKEAD) ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu(ASPAFED) öncülüğünde Manavgat Perşembe Pazarı'nda yapılan yarışmaya 17 ülkeden 600 yarışmacı katıldı
ASPAFED Başkanı Ümit Yüksel, 1. Akdeniz Aşçılık Şampiyonası'nın Manavgat'ta gerçekleşmesinde katkıları için AKEAD Başkanı Ömer Atan'a teşekkür etti. Yüksel, toplamda 600 aşçı ve pastacının 20 kategoride yarışma yapacağını söyledi. 5 Mayıs'ta bitecek olan yarışma sonunda dereceye giren aşçı ve pastacılara altın, gümüş ve bronz madalya verileceğini kaydeden Yüksel, şampiyonanın Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
Ümit Yüksel, "Bu şampiyonun Manavgat'ta yapılması çok önemli. Yarışmada Avrupa Aşçılar Birliği(Euro-TOSUES) üye ülkelerin temsilcileri var. Aslında ülkemiz aşçıları Avrupa Birliği(AB) girmiş durumda. Gastronomi turizmi dünyada yükselen trend. Ülkemizin tanımı için şampiyonayı önemli buluyoruz." dedi. Kaliteli yöresel lezzetleri ön plana çıkararak farklı lezzetleri tanıtıyoruz.Bizler önemli bir misyon üstleniyoruz her beyaz önlüğü giyeni aşçı zannetmeyin.Yemek programlarında yayına çıkan halkın önüne çıkıp yemek yaparken tarifler veren aşçıların tariflerinim çok yanlış bilgiler veriliyor.En basiti Un kavururken sıcak su dökülür hiç döküyorlar. Aşçılığın bir akademisi var bu kepçe tutmakla aşçı olmuyor belli süreçleri var zamanla olan bir meslek bu. Biz yetenekleri olan becerikli aşçı adayları Meslek liselerine daha fazla önem verilmesini istiyoruz dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder