ARI KOVANLARINI SAYARAK SAYI SAYMAYI ÖĞRENDİM
Terzioğlu, arı kovanlarını sayarak sayı saymayı öğrendiğini ve dedesiyle birlikte 530 arı kovanını saydığını anlatıyor. Bu, onun için sadece bir iş değil, aynı zamanda bir aile geleneği ve çocukluğunun bir parçası.Arıcılık sürecinde, Nisan ayında boş kovanları hazırlayıp ağaçlara yerleştiriyorlar. Eğer arılar o yıl yeterli bal yapmışsa, kovanlar indiriliyor; aksi takdirde, yaşama şansı az olduğundan kovanlar ağaçta bırakılıyor. Terzioğlu, ilaçlama yapmadıklarını ve küresel ısınmanın arıları etkilediğini belirtiyor. Rize'nin nemli ormanlarında yangın çıkma ihtimali düşük olsa da, insan müdahalesiyle yangın çıkartılabilme riskine dikkat çekiyor.Nesim Terzioğlu'nun hikayesi, Türkiye'de arıcılığın ve bal üretiminin önemini ve bu alandaki zorlukları gözler önüne seriyor. Doğal kaynakların korunması ve sürdürülebilir arıcılık uygulamalarının teşvik edilmesi, bu değerli mesleğin ve ürünün geleceği için hayati önem taşımaktadır. Terzioğlu ve diğer Rizeli arıcıların çabaları, hem yerel ekonomiye hem de doğal çeşitliliğe katkıda bulunuyor.
NAZIM MENGENE'NİN ANDIM BAL VE SÜT ÜRÜNLERİ: DOĞAL LEZZETİN ADRESİ
Türkiye'nin zengin doğal kaynaklarından biri olan Rize, özellikle bal üretimi ile ünlüdür. Nazım Mengene, bu bereketli topraklarda, Andon bölgesinde, %100 doğal kestane balı üretimi yaparak, doğal lezzetlerin korunmasına ve geleneksel yöntemlerin sürdürülmesine katkıda bulunuyor. Kendi arılarından elde ettiği bal, Rize Arıcılar Birliği tarafından yapılan tahlil ve şişelemelerle kalitesini tescillemiş durumda.Nazım Mengene'nin Andım bal ve süt ürünleri, sadece lezzetiyle değil, sağlık açısından da önemli bir yere sahip. Kestane balının, antioksidan özellikleri ve yüksek besin değeri ile birçok sağlık faydası bulunuyor. Özellikle, doğal antibiyotik olarak bilinen ve bağışıklık sistemini güçlendiren özellikleriyle dikkat çekiyor. Nazım Mengene, bu doğal mucizeyi herkesin deneyimlemesini ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesini tavsiye ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder