13 Kasım 2023 Pazartesi

Eskişehir’de 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulunun temeli atıldı

TURİZMİN SESİ- ÖZEL HABER / Bora ÖZGEN


Hacı Hatice Ongurlar Orta Okulu ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi Eskişehir’e Kazandırılıyor. Eskişehir ilinde yer alan 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Orta Okulu’nun temel atma töreni 11 Kasım tarihinde Eskişehir’de gerçekleştirildi. Hafız Mustafa 1864'ün Sahibi Avni ONGURLAR merhum annesi adına yaptıracağı "Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu Temel Atma Töreni” ve merhum babası adına Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi Eskişehir’e kazandırılıyor. 


Eskişehir’de 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulunun temeli atıldı. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar.jpg
Eskişehirli İş İnsanı Avni Ongurlar tarafından Sümer Mahallesi’ne yaptırılacak 32 derslikli ortaokulun temeli atıldı.

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-001.jpg
Hafız Mustafa 1864’ün Sahibi Avni Ongurlar tarafından Eskişehir’e kazandırılacak 32 derslikli ortaokulun temeli düzenlenen törenle atıldı. Sümer Mahallesi’nde inşaatına başlanan okula hayırsever iş insanı Avni Ongurlar’ın annesinin adı verilecek.

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-002.jpg

İnşaat alanında gerçekleşen temel atma törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, Avni Ongurlar ve ailesi ile çok sayıda davetli katıldı. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-003.jpg

“Eskişehir’e bir vefa borcum var” diyerek kentte yeni bir okul kazandırmak istediğini belirten Ongurlar, 32 derslikten oluşan okulun Eskişehir’e çok yakışacağını söyledi.  

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-008.jpg2024-2025 eğitim ve öğretim yılında eğitime açılması planlanan okulun toplam maliyeti 200 milyon lira. Projenin mimarlarlığını, Eskişehir’deki Adliye Sarayı’nın ve Gülay Kanatlı Ortaokulu’nun mimarı Afşin Aykanat üstlenecek. Sümer Mahallesi Adasu Sokak’ta 8 bin 500 metrakere alan üzerine konumlandırılan okul, 32 derslik ve toplam dört kattan oluşacak. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-005.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından temel atma töreni programı başladı. 

MERHUM ÖĞRETMEN HATİCE ONGURLAR 2003  YILINDA VEFAT ETMİŞ 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-006.jpgMerhum Hatice Ongurlar öğretmen olarak görev yapmış. 25 Kasım 2003 yılında vefat etmiştir. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-007.jpg

KURAN-I KERİM OKUNDU 

“Besmele ve dualarla açılışı yapılan her işin sonu hayırdır ve hayırlara vesiledir” diyerek Kuran-ı Kerim Hafız Doktor Selman Okumuş tarafından okundu. 

eskisehir-il-milli-egitim-muduru-sinan-aydin.jpg

BU OKUL İLE BİRLİKTE 28 OKUL İNŞAATIMIZ DEVAM EDİYOR

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın; “Bugün burada temel atma törenimiz vesilesiyle bir arada bulunuyoruz hoşgeldiniz. Bugün itibariyle temelini bugün burada atacağımız okulla birlikte 28 inşaatımız devam ediyor. 24’ü devletimiz tarafından, 4’ü de hayırseverlerimiz tarafından yaptırılıyor. Bütün burada okuyacak çocuklarımız için minnet ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-067.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-004.jpg

VALİMİZ ANNEN ÖĞRETMENMİŞ OKUL YAPTIRDIN MI DEDİ YER GÖSTERDİNİZ DE YAPMADIM MI EFENDİM DEDİM

Heyecanını gizlemeyen ve duygularına hakim olamayan Hayırsever İş İnsanı Hafız Mustafa 1864’ün Sahibi Avni Ongurlar; “Herkese geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Kıymetli Eskişehir hemşehrilerim, yurtdışından gelen kıymetli misafirlerime de çok teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun ayağınıza sağlık. Daha önceki Valimiz Erol Ayyıldız abim geldiğimiz zaman “Annen öğretmenmiş okul yaptırdın mı?” dedi. “Yer gösterdiniz de yapmadım mı efendim?” dedim. Hemen bir arabaya bindik, yeri gösterdiler ve burayı bize tahsis ettiler” dedi. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-009.jpg

ANNEM BEN KÜÇÜKKEN BANA BİR SINIF BİLE YAPTIRSAN ÇOK MEMNUN OLURUM DEMİŞTİ

Avni Ongurlar; “Köşede bir de Kongre Sarayı lazım oldu o görevi de üstlendik. Ben gençken yaşım ufakken annem bana bir sınıf bile yaptırsan çok memnun olurum demişti. Allah nasip etti bu güzel yere eğitim için güzel bir temel attık çok güzel öğrencilerin yetişeceğine inanıyorum. Buradan çok değerli kişilerin yetişip, çıkacağına inanıyorum. İnşallah burayı tez zamanda yapacağız” dedi. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-010.jpg

2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA YETİŞTİRECEĞİZ İNŞALLAH

Ongurlar; “Burayı yaparken de herhangi bir kredi veya ihtiyacımız olmadan çocuklarım ve ailemizin imkanlarıyla başladık. İnşallah yeni eğitim dönemine yetiştireceğiz. Buraya yapılacak olan bina burada gözüktüğü gibi klasik değil,çok güzel modern bir okul yapılıyor. Öğrencilerin buraya koşarak geleceğine inanıyorum inşallah açılışında da hep birlikte oluruz. Çocuklarımıza da inşallah en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Yakından, uzaktan gelen arkadaş ve akrabalarımın hepsine sonsuz teşekkür ediyorum.

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-011.jpg

Ongurlar ailesi ve Hafız Mustafa ailesi olarak hepinize teşekkür ederim. Bu yapının mimarları ve çocuklarım, torunlarım burada hepsine çok teşekkür ederim. Eskişehir’e eğitime hizmet vermeye söz verdik ailemizle birlikte hep birlikte hizmet edeceğiz inşallah” diyerek sözlerini noktaladı. 

buyuksehir-belediye-baskani-prof-dr-yilmaz-buyukersen.jpg

KİM DERDİ Kİ AVNİ BÖYLE BAŞARILI VE HAYIRSEVER BİR İŞ ADAMI OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen; “Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sevgili Avni Eskişehir’de öğrenciyken ben de doktorası bitmiş baş asistandım. Avni kolejdeki öğrenciler içerinde benim çok sevdiğim yaramaz ama çok başarılı ve saygılıydı. Okulun Müdürü Şekip Bey’di. İyi bir otorite ve iyi bir okul müdürüydü. Ders boş olunca müdür de beni cezacı seçerdi. Benim hanım da okulda matematik hocasıydı. Çocuklar beni ona şikayet ederdi. Evde yemek benim için çok zor geçerdi.

buyuksehir-belediye-baskani-prof-dr-yilmaz-buyukersen-001.jpg

Kim derdi ki bunların içinden Avni böyle hayırsever ve başarılı bir işadamı olacak. Yalnızca hayır işi bu tesisleri yapmak değil, eğitim müessesi kurmak çocuklarımız için, gençlerimiz için çok kıymetli. Altını eşelediğiniz zaman dertlerin altından yeteri kadar eğitim alamamak çıkıyor. Eğer eğitimi halledersek sorunlarımızın da çözüleceğini düşünüyorum. Hangi yaşta olursa olsun; eğitim, eğitim, eğitim. Hepinize bu güzel törene katıldığınız için teşekkür ediyorum. Avni’nin talebelik, haylazlık yaptığı şehrine hizmet edeceğine inancım tam. Hepinize gönül dolusu saygı ve sevgiler dilerim” dedi. 

ak-parti-eskisehir-milletvekili-aysen-gurcan.jpg

YÜZYIL SONRASINI DÜŞÜNÜYORSANIZ HALKU EĞİTİN 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan; “Sizleri muhabbetle sevgiyle selamlıyorum. Okul açılışında bu kalabalık çok güzel. Bu Eskişehir’in eğitime verdiği önemi de gösteriyoruz. Bir gün sonrasını düşünüyorsan tohum ek, on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, ama yüzyıl sonrasını düşünüyorsan halkı eğit. Kıymetli konuklar Cumhuriyetimizin birinci asrını doldurduğunuz bu süreçte şekillendirdiğimiz güçlü Türkiye ideali donanımlı bir nesil ile inşaa edilecektir. Devlet ve millet el ele vererek çocuklarımızın eğitim alacağı okulları inşaa etmemiz gerekiyor. Hacı Hatice Ongurlar adına yapılan okul için Avni Ongurlar ve ailesine teşekkür ediyorum. Okuldan insanlar istifade ettikçe kıymetli hayırseverimizin hayrı artarak devam edecektir. Güzel bir semtte, güzel bir mimari içerisinde de bolca sosyal aktivitelerin olduğu, öğrenci ihtiyaçlarının giderildiği geleceğe bir umut olacağını düşünüyorum” dedi.

avni-ongurlar.jpg

GELEMEYEN PROTOKOL TEBRİKLERİNİ İLETTİ 

İstanbul Valisi Davut Gül, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin mesaj göndererek tebriklerini ilettiler. 

eskisehir-valisi-huseyin-aksoy.jpg

ONGURLAR AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy; “Çok anlamlı bir temel atma töreni münasebetiyle bir araya geldik hepiniz hoşgeldiniz. Çok değerli Hayırseverimiz Avni Ongurlar merhum annesi Öğretmen Hacı Hatice Ongurlar’ın adını yaşatacağı ve merhum babası Bahri Ongurlar’ın adını yaşatacağı kongre merkezi yapımını üstlendi. Ben Ongurlar ailesine gönülden teşekkür ediyor ve kutluyorum. Bu sadece maddi bir proje değil. Ben Eskişehir halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

eskisehir-valisi-huseyin-aksoy-001.jpg

BU SIRALARDAN GEÇEREK MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİREBİLMELİYİZ

Aksoy; “Okulumuzun öğrencilerinin hepsinin aile ve ülkelerine değer katan bireyler olmasını diliyorum. Bu güzide eserleri yapmak çok önemli ama daha da önemlisi bu sıralardan geçerek hayalleri olan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirebilmeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

eskisehir-valisi-huseyin-aksoy-002.jpg

ANNE BABALARINIZI İNCİTMEYİN, PAYLAŞMA ERDEMİNİ GÖSTERİN

Vali Hüseyin Aksoy; “Merakınız ne kadar büyükse bilginiz o kadar derin olacaktır. Paylaşma erdemini her zaman gösterin. Büyüklerinize değer verin anne ve babalarınızı incitmeyin onlar en değerli varlıklarımız. Üzerinde özgürce yaşadığınız bu ülke size Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir. Sizden sonrakilere de bu emaneti en iyi şekilde emanet edeceksiniz. Bahtınız ve yolunuz açık olsun. Umudumuz gençlerimiz. Öğrenci sayımız 150.000’e yaklaşmış durumda. Bu genç nüfusun iyi eğitilmesi çok önemli. Bölgedeki öğrencilerimize bu okul en iyi eğitim için hizmet edecek, kongre merkezi de kültürel kalkınmamıza katkı sağlayacaktır. Burada isimleri geçen merhum Hacı Hatice Ongurlar ve merhum Bahri Ongurlar’a rahmet diliyorum, Ongurlar ailesine teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

eskisehir-valisi-huseyin-aksoy-003.jpg
Avni Ongurlar’a Vali tarafından annesinin çerçeveli resmi hediye edildi. 
Davetlilerle akşam yemek yendi, yemek sonrası dua okundu. 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-045.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-046.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-047.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-048.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-049.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-050.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-051.jpg

GALA YAMEĞİNDEN KARELER

hafiz-mustafa-1864un-sahibi-avni-ongurlar.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-012.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-013.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-014.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-015.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-016.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-017.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-018.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-020.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-019.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-021.jpg

OKUL AÇILIŞI DAVETLİ KARŞILAMA 

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-031.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-022.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-028.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-029.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-030.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-034.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-033.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-023.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-025.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-024.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-052.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-026.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-027.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-032.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-035.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-036.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-053.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-037.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-038.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-039.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-040.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-041.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-042.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-043.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-044.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-054.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-055.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-056.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-057.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-058.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-059.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-060.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-061.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-065.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-066.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-062.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-063.jpg

hafiz-mustafa-avni-ongurlar-hatice-ongurlarbahri-ongurlar-064.jpg

12 Kasım 2023 Pazar

TÜRSAB, 1618 Sayılı Seyahat Acentaları Kanunu’na ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 1618 Sayılı Seyahat Acentaları Kanunu ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.Toplantıda; 2018 yılında çalışmaları başlayan ve 2019 yılında tamamlanan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB’ın birlikte hazırladığı yasa taslağı konusunda bilgilendirme yapıldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), 2018 yılında çalışmaları başlayan ve 2019 yılında tamamlanan. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hazırladığı 1618 Sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu taslağıyla ilgili üyelerini bilgilendiren bir toplantı gerçekleştirdi.

firuz-baglikayaturkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-1618-sayili-seyahat-acentalari-kanunu-001.jpg

Toplantıya; TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki TÜRSAB heyeti ile Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen BTK Başkanları ve yönetimleri ile İhtisas Başkanlarından oluşan 300’ün üzerinde Seyahat Acentasının temsilcileri katıldı.

 firuz-baglikayaturkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-1618-sayili-seyahat-acentalari-kanunu.jpg

BAĞLIKAYA: 1618 SAYILI YASA YENİDEN GÜNDEMDE

Toplantının açılış konuşmasını yapan Firuz Bağlıkaya, son dönemde 1618 sayılı yasada yapılacak değişikliklerin yeniden gündeme gelmesi üzerine bir bilgilendirme toplantısı düzenleme gereği duyduklarını belirterek geçmiş dönemde hazırlanan yasa taslağını TÜRSAB’ın kendi başına değil, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hazırladığını vurguladı. Bağlıkaya, “Bu yasa taslağına TÜRSAB’ın yasası deniliyor. Bu doğru değil. 2018 yılında çalışmaları başlayan ve 2019 yılında sona eren, Bakanlığımızla birlikte hazırladığımız bir yasa taslağı var ve biz bu metnin arkasındayız. Hazırlanan taslağın en önemli maddelerinden biri tekele karşı olması. Üyelerimizin haksız rekabete maruz kalmaması için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte hazırlanan yasa taslağının 13 Kasım Pazartesi günü TÜRSAB’ın web sitesinde yayınlanacağını da dile getirdi.

 firuz-baglikayaturkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-1618-sayili-seyahat-acentalari-kanunu-002.jpg

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLE BİRLİKTE HAZIRLANAN YASA ÇALIŞMASI MADDE MADDE ANLATILDI 

TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever de Bakanlık bürokratlarıyla birlikte 2018 yılında başlayan ve uzun çalışmalar neticesinde 2019 yılında oluşturulan 1618 sayılı yasa taslağıyla ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Söz konusu taslağın üyelerle paylaşılmaması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın şerhi bulunduğunu bu nedenle bugüne kadar paylaşılmadığını aktaran Ünsever, gelinen noktada taslağı üyelerle paylaşma kararı aldıklarını ifade etti. Ünsever, TÜRSAB üyelerine gerçekleştirdiği sunumda taslağın başlıca maddeleri arasında yer alan seyahat acentalığı mesleğine giriş koşulları ve kuruluş ücreti, aidatlar, belgesiz kaçak faaliyetlerle mücadele, ana dilde rehberlik ve rehber zorunluluğu gibi konulara dair bilgiler verdi. Sunumun ardından TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı İlker Ünsever, üyelerden gelen sorulara ve taleplere yanıt verdi.
 

10 Kasım 2023 Cuma

MICHELIN Rehberi,111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti

İzmir ve Bodrum mutfakları MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum 2024 seçkisine harika bir giriş yaptı! İzmir’de 15, Bodrum’da 19 olmak üzere toplam 111 restoran MICHELIN Rehberi’nin tavsiye edilenler listesine giriş yaptı.  Bodrum’da 2, İzmir’de 3 restoran birer MICHELIN Yıldızına layık görülürken, İstanbul’da 2 yeni restoran da birer MICHELIN Yıldızı ile ödüllendirildi. 

Çevreye duyarlı 4 yeni restoran MICHELIN Yeşil Yıldız aldı.

Ve yepyeni bir MICHELIN ödülü daha takdim edildi: MICHELIN Sommelier Ödülü!

Michelin, MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum’un yeni restoran seçkisini duyurmanın mutluluğunu yaşıyor. Michelin müfettişleri, 15’i İzmir’de ve 19’u Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoranı rehberin yeni seçkisine dahil etti. İzmir’den 3, Bodrum’dan 2 restoran birer MICHELIN Yıldızı alırken, Bodrum’dan 2, İzmir’de 6 olmak üzere toplamda 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. İstanbul seçkisine yeni eklenen 25 restorandan 2’si birer MICHELIN Yıldızı alırken, 8 restoran Bib Gourmand ödülüne layık görüldü. Böylece İstanbul’da listeye restoran listesi 77’ye yükseldi.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada seçkiye dair bilgiler paylaşan MICHELIN Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Müfettişlerimiz bu yıl bir kez daha İstanbul mutfak seçkisinin cazibesine kapıldı. Karma kültüre sahip bir dünya şehri olan İstanbul, klasik Türk meyhanelerinden, son moda veya uluslararası restoranlara, aynı zamanda tam anlamıyla bir mutfak deneyimi sunan rahat restoranlara kadar oldukça zengin bir gastronomik panoramaya sahip. İkinci seçkiye bu yıl eklenen 2 yeni MICHELIN Yıldızı da dahil olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılmış 24 yeni restoranın yer aldığı 2024 Seçkisi, aynı zamanda gelenekleriyle de gurur duyan cesur şefler neslinin yönlendirdiği gastronomi standartlarındaki yükselişi de gözler önüne seriyor" dedi.

Poullennec, İzmir ve Bodrum ile ilgili olaraksa, “MICHELIN Rehberi ailesine kayda değer derecede etkili bir şekilde giriş yapan İzmir ve Bodrum'da ekiplerimiz, bu iki bölgeyi birbirinden ayıran farklılıklardan özellikle çok etkilendi. Yerel kökler, bölgeye olan bağlılık ve yerel üreticilerle kurulan güçlü bağların, İzmir ve çevresinde seçkiye giren restoranların çoğunun paylaştığı ortak özellikler olduğunu söyleyebiliriz. MICHELIN Yeşil Yıldızı’nın bölgedeki üç restorana verilmesi, bu güçlü bağlılığı kanıtlıyor. Bodrum ise gastronomik açıdan bütünleyici bir konsept sunuyor: Sahilde lüks ve uluslararası mekanlar yer alırken, Bodrum'un merkezi özellikle pitoresk, erişmesi kolay, küçük ve bağımsız restoranlara ev sahipliği yapıyor" diye konuştu.

7 yeni restoran Birer MICHELIN Yıldızı ile ödüllendirildi

İzmir'de üç restoran birer MICHELIN Yıldızı'na layık görüldü: 

Şef Osman Sezener yönetimindeki OD Urla, köklü ve özgün mutfak anlayışıyla öne çıkıyor. Üzüm bağları ve zeytinliklerle çevrili olan ve aile tarafından işletilen bu restoranda şef ve ekibi, yarısı doğrudan tesiste üretilen, geri kalanı ise restoranın yakınındaki üreticiler ve zanaatkarlar tarafından üretilen en kaliteli yerel malzemeleri kullanıyor. Özellikle de restoranın açık odun ateşinde pişirilenler olmak üzere tüm tabaklar sade, doğal, bazen rustik ama her zaman mükemmel bir şekilde hazırlanıyor.Teruar Urla'da şef Osman Serdaroğlu ve ekibi, yerel ürünlerin zenginliğini öne çıkaran, İtalyan ve Akdeniz esintili tabaklar hazırlıyor. Kuzu saltimbocca'dan kızarmış kabaklara, taze keçi peynirinden kurutulmuş yoğurda kadar yemekler şaşırtıcı derecede zengin ve minimalist. Şarap listesi de aynı derecede etkileyici ve Türkiye'nin farklı bölgelerine saygı duruşunda bulunuyor.Ozan ve Seray Kumbasar, Vino Locale'de eşsiz bir mekan yaratmışlar. Bu tutkulu çiftin müşterilerini bölgelerinin mükemmelliğini keşfetmeye davet etmekten başka arzusu yok. Ozan Kumbasar, mutfağında yalnızca en iyi ürünleri kullanıyor ve bu ürünleri restorana yakın yerlerden temin etmeye özen gösteriyor. Mevsimlere olabildiğince uygun tasarlanan menü, 6 haftada bir değişerek konukları duygusal ve sofistike bir mutfağı keşfetmeye davet ediyor. Yemek salonunda Seray Kumbasar, gurmelere yöresel şaraplardan oluşan dikkat çekici bir seçki sunarak rehberlik ediyor. Bunun yanında dijestif içki seçkisi de oldukça etkileyici.

Bodrum’da ise 2 restoran birer MICHELIN Yıldızı ile ödüllendirildi:  

Şef Osman Sezener tarafından işletilen Kitchen, leziz uluslararası dokunuşlarla modern bir Türk mutfağı sunuyor. Burada bölgesel ve taze ürünler, kömürde pişirilen ve bahçeden toplanan bitkilerden yapılan salsa verde ile zenginleştirilen ızgara ahtapotta olduğu gibi, her zaman taze hazırlanan, lezzet açısından zengin ama aynı zamanda sade ve güçlü tada sahip tabakların merkezinde yer alıyor. Ege mutfağı tutkunları, sahil boyunca dar ve kıvrımlı yoldan ilerledikten sonra, Michelin’in tavsiye edilen oteller listesinde de yer alan ve otelle aynı adı taşıyan Maçakızı’nın keyfini sürecekler. Şef Aret Sahakyan’ın yaratıcı teknikleri, yerel mutfak gelenekleri ile dans ediyor. Birinci sınıf Türk ve Avrupa şaraplarından oluşan şarap listesinin yanı sıra restoranda etkileyici bir şampanya seçkisi de mevcut.

Son olarak, İstanbul’da yer alan 2 yeni restoran birer MICHELIN Yıldızı’na layık görüldü:

Uluslararası bir geçmişe sahip İstanbullu şef Cenk Debensason, Arkestra'da uzmanlığını ve mutfak konusundaki becerilerini ortaya koyuyor. Mutfağı, marine edilmiş ton balıklı sashimi ve suşi pirinçli dondurma ile mükemmel pişmiş ördek göğsüne eşlik eden hafif şuruplu “apicius” sosundan oluşan yemekleriyle farklı ufukları birleştiriyor.Sankai by Nagaya'da şef Yoshizumi Nagaya, iki adet yüksek kaliteli omakase menüsü oluşturdu. Bunlardan ilki, suşi ustası Hiroko Shibata tarafından mümkün olduğu ölçüde yerel balıklar kullanılarak titizlikle hazırlanmış suşi oldu. İkincisi ise çok düşük sıcaklıkta 48 saat boyunca pişirilen, avrupai dokunuşlarla zenginleştirilen ve ardından fasulye, ponzu mayonezi, toz sirke ve susam ile servis edilerek kaiseki mutfağını onurlandıran dana yanağı idi.Bu birer MICHELIN Yıldızı ile ödüllendirilen 2 yeni restoran, İstanbul’daki Bir MICHELIN Yıldızlı restoran sayısını toplamda 6’ya yükseltiyor ve Araka, Nicole, Mikla ve Neolokal bu yıl da unvanlarını koruyor. Yerel mutfak sahnesinin zirvesinde yer alan Turk Fatih Tutak ise hazırladığı mükemmel ve rota değiştirmeye değer tabaklar sayesinde, iki MICHELIN Yıldızı ile MICHELIN Rehberi’nin 2024 seçkisinde yer almaya devam ediyor.

Duyarlı dört yeni restoran MICHELIN Yeşil Yıldız ile ödüllendirildi

MICHELIN Rehberi’nin 2024 seçkisinde 3’ü İzmir’de, 1’i de İstanbul’da olmak üzere 4 yeni MICHELIN Yeşil Yıldızlı restoran yer alıyor. MICHELIN Yeşil Yıldız, gastronomi alanındaki çevreye duyarlı olma konusunda öncü restoranları onurlandırıyor ve aynı zamanda bu konuda gerçekten tutkulu ve ilham verici mutfakları keşfetmeye çalışan gurmeler için güvenilir bir kaynak görevi üstleniyor. İzmir’den OD Urla, Vino Locale ve Hiç Lokanta, İstanbul’dan ise Circle by Vertical MICHELIN Yeşil Yıldız ile ödüllendirilen restoranlar arasına girdi. Geçen yılın seçkisinde yer alan Neolokal’in MICHELIN Yeşil Yıldızı’nı korumasıyla, MICHELIN Rehberi’nin 2024 seçkisinde MICHELIN Yeşil Yıldız ile ödüllendirilen restoran sayısı 5’e yükseldi.

Seçkiye 16 yeni Bib Gourmand restoran eklendi

MICHELIN Rehberi’nin Bib Gourmand kategorisine 2’si Bodrum’dan, 6’sı İzmir’den ve 8’i İstanbul’dan olmak üzere 16 yeni restoran eklendi. Müfettişler Bodrum’daki İki Sandal meyhanesinde sunulan mezelerin çeşitlilik ve lezzetinden özellikle etkilenirken, Otantik Ocakbaşı'nda servis edilen ızgara etlerin tadını çıkarmayı da ihmal etmediler.İzmir'de geleneksel Türk mutfağı, seçkin adreslerde büyük beğeni topluyor. Adil Müftüoğlu, Ayşa Boşnak Börekçisi, Beğendik Abi ve Tavacı Recep Usta'da mezeler, haşlamalar, sebze çorbaları ve şerbetli baklavalar lezzet yarışında. Sürdürülebilir girişimleri nedeniyle MICHELIN Yeşil Yıldız'a da layık görülen Hiç Lokanta, eski şehirde daha modern ve sebze ağırlıklı bir mutfak sunuyor. Lucien Arkas bağında yer alan LA Mahzen, lezzeti ve kalitesiyle Akdeniz mutfağını yaşatırken, en kaliteli yerel şarapları da ön plana çıkarıyor.

Bib Gourmand kategorisinde yer alan İstanbul’daki 8 yeni restoran, Aida - vino e cucina veya Fauna'nın İtalyan lezzetlerinden Inari Omakase Kuruçeşme'nin Japon lezzetlerine veya Red Balon'un Akdeniz mutfağına kadar daha eklektik bir mutfak panoraması sunuyor. Modern veya geleneksel olması fark etmeksizin Türk mutfağı da unutulmadı; Circle by Vertical, Efendy, Tavacı Recep Usta Bostancı ve Foxy Nişantaşı da Bib Gourmand kategorisindeki restoranlar arasında yerini aldı. Bu kategoriye yeni eklenenlerin yanı sıra, daha önce MICHELIN Rehberi 2023 seçkisinde Bib Gourmand kategorisinde yer alan İstanbul’daki 10 restoran, rütbesini korumaya devam ediyor. Bu sayede Bib Gourmand kategorisindeki 18 restoran, Türkiye'nin en büyük şehrinde parlıyor.

Seçkiye 36 yeni tavsiye edilen restoran dahil oldu

MICHELIN Yıldızı veya Bib Gourmand ile ödüllendirilen restoranların yanı sıra müfettişler mutfaklarının kalitesiyle öne çıkan ve 6’sı İzmir, 15’i Bodrum ve 15’i İstanbul’da yer alan 36 yeni restoranı da tavsiye edilenler listesine ekledi. Tüm bu yeni restoranlar arasında, ister İstanbul'un Eyüpsultan semtindeki Lokanta Göktürk'te Anadolu spesiyalitelerinin tadına varmak, ister Bodrum'da Bağarası'nda mezelerin keyfini sürmek, ister İzmir'de Kasap Fuat'ta mükemmel etlerin tadına bakmak olsun, çeşitlilik ön planda. Asya mutfağını sevenler, Akira Back İstanbul ve Zuma Bodrum'un Japon spesiyalitelerini veya Hakkasan İstanbul'un Kanton lezzetlerini kaçırmak istemeyecek. İtalyan mutfağını tercih edenler ise Bodrum’daki Isola Manzara veya İzmir’deki Ristorante Pizzeria Venedik'i ziyaret edecek. Aynı zamanda İstanbul’daki Eleos Yeşilköy, İzmir’deki SOTA ALAÇATI veya Bodrum’lu Sait’te balık ve deniz ürünlerinin tadını çıkarabilecek. İstanbul’dan tavsiye edilen restoranlar listesine giren 15 yeni restorana ek olarak, tavsiye edilen restoranlar listesinde bu yıl da yerini korumaya devam eden 37 restoran ile şehirdeki tavsiye edilen restoran sayısı 52’ye yükseldi.

MICHELIN’den Üç Özel Ödül

Olağanüstü bilgi birikimini onurlandırmak ve restoranlardaki çeşitli görevleri ön plana çıkarmak için müfettişler, unutulmaz yemek deneyimlerine katkıda bulunan 3 yetenekli profesyoneli ayrıca onurlandırmaya karar verdi. 

MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum 2024 seçkisi ile birlikte ilk kez açıklanan MICHELIN Sommelier Ödülü, İzmir’deki MICHELIN Yeşil Yıldızlı 

Seray Kumbasar ve İzmir’deki bir MICHELIN Yıldızlı restoranlardan biri olan Vino Locale’in oldu.

Mastercard tarafından desteklenen MICHELIN Servis Ödülü, olağanüstü konukseverlik anlayışlarından dolayı İsmail Kahveci ve İstanbul’daki Tuğra Restoran’ın servis ekibinin oldu.

Son olarak, gelecek vaat eden genç yetenekleri onurlandıran MICHELIN Genç Şef Ödülü, seçkiye Bib Gourmand kategorisinden dahil olan The Red Balon'dan Ulaş Durmaz'a verildi.

MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum seçkisinde özetle:

- 77’si İstanbul, 15’i İzmir ve 19’u Bodrum’da olmak üzere toplamda 111 restoran, tavsiye listesinde yer aldı.

- 1 adet İki MICHELIN Yıldızlı restoran (İstanbul)

- 11 adet Bir MICHELIN Yıldızlı restoran (6’sı İstanbul’da, 3’ü İzmir’de, 2’si Bodrum’da)

- 26 Bib Gourmand restoran (18’i İstanbul’da, 6’sı İzmir’de, 2’si Bodrum’da)

- 5 adet MICHELIN Yeşil Yıldızlı restoran (2’si İstanbul’da, 3’ü İzmir’de) yer aldı.

MICHELIN Rehberi İstanbul, İzmir, Bodrum'un tam seçkisi MICHELIN Rehberi web sitesinde ve uygulamasında ücretsiz olarak yer alıyor.  Restoranlar, Türkiye'nin ve dünyanın en eşsiz ve heyecan verici konaklama mekanlarını içeren MICHELIN Rehberi otel seçkisi ile beraber sunuluyor. Rehberde yer alan her otel, her bütçeye uygun seçeneklerle olağanüstü tarzı, hizmeti ve karakteri nedeniyle seçilmiş olup, oteller için doğrudan MICHELIN Rehberi web sitesi ve uygulaması aracılığıyla rezervasyon yapılabiliyor. Gastronomi alanında bir referans noktası olan MICHELIN Rehberi, oteller için de yeni bir standart belirliyor. Seçimdeki her restoranı keşfetmek ve unutulmaz bir deneyim yaşamak için seçeceğiniz bir otele rezervasyon yapmak için MICHELIN Rehberi web sitesini ziyaret edebilir veya iOS ve Android üzerinden MICHELIN Rehberi’nin uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

 

Adana'nın  meşhur lezzetleri 01 Adana Cadde Kebap Bostancı’da 

Bu restoranın kurucuları ise yemek sektörüne yeni giren, farklı mesleklerden gelen üç arkadaş. İş güvenliği uzmanı, avukat ve öğretmen olan bu arkadaşlar, Adana'nın  kültürünü ve lezzetini İstanbul'a taşıdılar.

 

Adana'dan getirdikleri malzeme ve ustalarla, İstanbul'da da aynı kaliteyi sağlamak için büyük bir gayret gösterdiler. Etlerini Adana'dan günlük olarak tedarik eden bu restoran, müşterilerine sadece kendilerinin de beğendiği lezzetleri sunuyor.

Adana'nın yöresel lezzetlerini İstanbul'da sunan bir restoran, bir yıl içinde büyük bir kitleye ulaştı. Bu restoran, %99 memnuniyet oranına sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Restoranın menüsünde Adana'nın en sevilen yemekleri olan tavuk kanat, tavuk şiş, ciğer, çöp şiş, Adana kebap gibi etli ürünler bulunuyor. Bunların yanında lahmacun çeşitleri, kaşarlı pide, kuşbaşılı pide, kıymalı pide, sucuklu pide gibi hamur işleri de mevcut.

01 Adana Cadde Kebap Bostancı'da yemek yiyenler, hem damak tadına hem de göze hitap eden sunumlarıyla memnun kalıyorlar. 01 Adana Cadde Kebap Bostancı, lezzetli kebap çeşitleriyle ünlü bir restoran. Özellikle Adana kebabı, Urfa kebabı, patlıcan kebabı ve beyti sarma gibi spesiyalleri denemelisiniz.

Mezeler ve salatalar enfes. Çiğköfte ise günlük ikram ediliyor

Yemeklerden sonra ise tatlı olarak sütlaç veya kadayıf tercih edebilirsiniz.

Bu tatlılar hem hafif hem de lezzetli olup, kebapların yanında harika bir uyum sağlıyor

Bu üç arkadaşın başarılı girişimi bize gösteriyor ki, hayallerimizi gerçekleştirmek için elimizdeki fırsatları değerlendirmeliyiz. Onlar gibi siz de tutkunuzun peşinden gidin ve kendinize inanın. Belki de sizin de bir gün böyle bir girişiminiz olur.

BU LEZZETLERİ TATMAK İSTEYENLER İÇİN RESTORANIN ADRESİ

01 Adana Cadde Kebap Bostancı

Bostancı, Prof. Dr. Ali Nihat Tarlan Cd No:47/C, 34744 Kadıköy/İstanbul 

Tel (0216) 362 08 51

 

9 Kasım 2023 Perşembe

BY KUZU, DENİZLİ'NİN MEŞHUR KUZU TANDIRINI İSTANBUL'DA SUNUYOR 

By Kuzu Tandır işletmeci ortakları Ömer Duran, Aytaç Çetiner, Emre Derli, İstanbul'un en lezzetli tandır kebaplarını sunan By Kuzu Tandır’ın lezzetine imzasını atıyor. By Kuzu Tandır işletmeci ortakları Ömer Duran, Aytaç Çetiner, Emre Derli, bu üç girişimci, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan Denizli Tandır Kebabını, hem geleneksel hem de modern bir sunumla müşterilerine sunuyor. 

By Kuzu restoranının Şefi Emre Derli, kuzu etini en iyi şekilde pişirip, bu lezzeti tatmak için gelen misafirlerine sunuyor. BY Kuzu şefi Emre Derli, Denizli'de başladığı kebap ustalığı serüvenini İstanbul'a taşımış ve burada kendine özgü bir fırın tasarlamış. Emre Derli, kullandığı kuzuların 20 kilodan küçük olmasına özen gösteriyor.

Bu sayede etin daha yumuşak ve lezzetli olduğunu belirtiyor. Ayrıca fırınının da normal fırınlardan farklı olduğunu ifade ediyor. Fırının tabanının kül olduğunu ve bu sayede etin daha iyi piştiğini anlatıyor. Etleri çift taraflı kancalara takarak fırına asıyor ve altı üstü önü arkası kızarmış şekilde pişiriyor.

Pişme süresinin ortalama 3-3,5 saat olduğunu söylüyor. Tandır kebabını servis ederken de özel bir sunum yaptığını dile getiriyor. Soğan, köz biber, lavaş, acı biber, turşu ve domates ile birlikte tabakta servis yapıyor.

Bu şekilde hem göze hem de damağa hitap ettiğini vurguluyor. İsterseniz Kuzu Tandırın yanında Adana’dan şalgam Denizli’den Zafer Gazozu yada köy yoğurdundan yapılmış  ayran sunuyor.

By Kuzu restoranının amacı, müşterilerine kaliteli, lezzetli ve sağlıklı bir yemek deneyimi sunmak. Bu amaçla, restoranda kullanılan etler günlük olarak tedarik ediliyor ve özel fırınlarda pişiriliyor. Tandır kebabın yanında servis edilen ekmekler de taze olarak hazırlanıyor. Restoranın dekorasyonu da hem sıcak hem de şık bir atmosfer yaratmak için özenle tasarlanmış. 

 

By Kuzu restoranının hikayesi, işletmeci ortakların bir araya gelerek kendi işlerini kurma hayalini gerçekleştirmeleriyle başlıyor. Ömer Duran, Aytaç Çetiner ve Emre Derli, uzun yıllar Restoran sektörde çalıştıktan sonra, ortak bir tutku olan kendi işlerinin sahibi olma konusunda bir araya gelerek By Kuzu'yu kuruyor. 

Restoranın adı da bu ortaklığın bir yansıması olarak seçiliyor

By Kuzu restoranının işletmeci ortakları Ömer Duran, Aytaç Çetiner ve Emre Derli, müşterilerine en iyi hizmeti vermek için sürekli olarak kendilerini geliştirmeye devam ediyor. Bu üç girişimci, By Kuzu'nun sadece bir restoran değil, aynı zamanda bir yaşam tarzı olduğunu söylüyor. By Kuzu restoranına gelen herkesin kendini evinde hissetmesini ve lezzetli yemeklerin tadını çıkarmasını istiyorlar. By Kuzu restoranının dekorasyonu da çok şık ve modern. Restoranda hem kapalı hem de açık alanlarda oturabilirsiniz.  By Kuzu restoranı, hem aileler hem de arkadaş grupları için ideal bir mekan. By Kuzu restoranı, İstanbul Anadolu yakasında, Çavuşbaşı’nda bulunuyor. Restorana kolayca ulaşabilir ve ücretsiz otoparktan yararlanabilirsiniz. 

By Kuzu Tandır  İstanbul'dan sonra Yalova'da da açılıyor

Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden olan Denizli kuzu tandırın yeni şubesi Yalova'da açılıyor. By Kuzu Tandır, İstanbul'da yıllardır hizmet veren ve müşterilerinin beğenisini kazanan bir restoran. Şimdi ise Yalova'da da açılmaya hazırlanıyor. Restoran, Yalova'nın merkezinde, ulaşımı kolay bir noktada yer alacak. Açılış tarihi ise yakında duyurulacak. Kuzu Tandır'ın yeni şubesini merak edenler, sosyal medya hesaplarını takip edebilirDenizli'nin meşhur kuzu tandırını İstanbul ve Yalova’da tatmak isteyenler için kaçırılmayacak bir lezzet fırsatı. Eğer siz de Denizli usulü tandır kebabını tatmak isterseniz, By Kuzu'yu mutlaka ziyaret edin. By Kuzu ekibi sizi sıcak bir şekilde karşılayacak ve damak tadınıza uygun bir lezzet şöleni yaşatacak.

GTD Üyeleri Marka Kent Yalova'yı Ziyaret Etti

TURİZMİN SESİ


GTD üyeleri, gastronomik Marka Kent Yalova'yı ziyaret etti ve birbirinden güzel yerleri keşfetti.GTD üyeleri Coffe Chef'te yöresel ürünlerle hazırlanmış lezzetli bir kahvaltı ile başladı. Burada, Yalova'nın zengin mutfağını tatma fırsatı buldu. Kahvaltının ardından, Yalova Hersek Lagünü Kuş Gözlem noktasına gittik. Burası, 2500'den fazla kuş türünün yaşadığı ve göç yollarının üzerinde bulunan bir doğa harikası. Kuşların sesleri ve renkleri GTD üyelerini büyüledi. Lagünün etrafında yürüyüş yaparak, kuşları daha yakından gözlemledi.Gezinin bir sonraki durağı, Tıbbi Aromatik bitkiler bahçesi oldu. Burada, binlerce tohumun yetiştirildiği ve çeşitli hastalıklara şifa olan bitkileri görüldü. Bahçenin sahibi, bitkilerin özelliklerini, nasıl kullanıldıklarını ve nasıl korunduklarını anlattı. Bahçede, lavanta, adaçayı, kekik, nane gibi birçok bitki vardı. Kokuları ve renkleri GTD üyelerini mest etti. Gezimize eşlik eden Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, GTD üyeleri, Turizm sektör temsilcileri ve Basın mensupları ile birlikte bahçeden ayrıldık. 

gtd-yon-kur-baskani-gurkan-boztepe-altinova-belediye-baskani-metin-oral-yalova-valisi-dr-hulya-kaya.jpg

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova'nın özgün ve kaliteli ürünlerine dikkat çekti. Yalova'nın coğrafi işaretli ürünleri arasında termal su, çilek, incir, zeytin, bal ve peynir gibi birçok değerli ürün bulunuyor. Bu ürünlerin hem Yalova hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlaması için pazarlama ve tanıtım çalışmalarının önemli olduğunu vurgulayan Vali Kaya, bu konuda tüm paydaşların iş birliği içinde olması gerektiğini söyledi. Vali Kaya, coğrafi işaretli ürünlerin sadece üreticilerin değil, tüketicilerin de haklarını koruduğunu, kalite ve güvenilirlik sağladığını, yerel kültürü ve biyolojik çeşitliliği koruduğunu belirtti. Vali Kaya, Yalova'nın coğrafi işaretli ürünlerinin Türkiye'nin her yerinde bilinir ve tercih edilir olması için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, ilçede turizm potansiyelini artırmak için yaptıkları çalışmaları anlattı. Birçok noktada çeşitli alanlar oluşturduklarını belirten Oral, önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımların hızlanacağını söyledi.Oral, Yalova Valiliği, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve Yalova Turizm Platformu iş birliğiyle düzenlenen Yalova Gastronomi Günü etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Altınova'ya gelen misafirler, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.Gezi programında ilk olarak Yürüyen Köşk ziyaret edildi. Burada misafirlere köşkün hikayesi anlatıldı. Ardından Termal kaplıcalar ve Limak Thermal Hotel gezildi. Misafirlere yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menülü öğle yemeği ikram edildi.Öğleden sonra ise Sanayi ve Ticaret Odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu düzenlendi. Panelde başta Gürkan Boztepe olmak üzere Turan Eselioğlu, Yalova Uygulama Oteli Şefi Ferit Usta, Hasan Soygüzel, Yılmaz Boz, Hüseyin Kurtoğulları ve Efsun Dindar gibi değerli konuşmacılar soruları yanıtladı.

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, panelin ardından yaptığı açıklamada, ilçenin turizm sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. "Altınova, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Biz de belediye olarak bu potansiyeli daha da artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok noktada çeşitli alanlar oluşturduk. Önümüzdeki yıllarda giderek artan talep ile yatırımlarımız hızlanacak. Altınova'yı turizmin merkezi yapmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Oral, etkinliği düzenleyen kurumlara ve katılımcılara da teşekkür etti. "Yalova Gastronomi Gezisi, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağladı. Bu vesileyle ilçemizi ziyaret eden misafirlerimize de hoş geldiniz diyoruz. Umarım buradan güzel anılarla ayrılırlar" diye konuştu.

gtd-yon-kur-baskani-gurkan-boztepe.jpg

GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE; Bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası sempozyumu toplantısı ile Gastronomi  sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi. Yalova Valiliğince gerçekleştirilen bu sempozyumda konuşmacılardan Plantur Başkanı Hüseyin KURTOĞULLARI, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve sanayii odalarının yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi  turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz'' dedi. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme   toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşündüğünü ekledi. Gürkan Boztepe, “Rekabet gücümüz, dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi. Boztepe, Türkiye dünyanın birçok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Hülya Kaya da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.

GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE, Yalova Valisi Hülya Kaya'ya teşekkür plaketi sundu