TURİZMİN SESİ |Turizm ve Turizmcinin Sesiyiz | Turizm Haberleri | Gastronomi Haberleri | Etkinlik Haberleri | Turizm Haberleri | Turizm Gazetesi | Turizm Haber | Online Turizm Gazetesi | Güncel Turizm Haberleri | turizminsesi@gmail.com
16 Mayıs 2025 Cuma
Matbah Restaurant’tan Türk Mutfağı Haftası’na özel “Türk Mutfağı’nın Klasik Yemekleri”
15 Mayıs 2025 Perşembe
Mutfak sektörü dev buluşmaya hazır, 140 ülke İstanbul’a geliyor
Otel, restoran, gastronomi ve mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ikinci büyük fuarı olan HOSTECH by TUSİD İstanbul, 140 ülkeden katılımcı ile 27-31 Mayıs 2025 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor. Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TUSİD) 33 yıl önce kurulduğunu, ilk fuarın ise bundan 26 yıl önce sadece 500 metrekarelik bir alanda düzenlendiğini belirten TUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Topuz, gelinen noktada dünyanın en büyük sektörel buluşmalarından birine ev sahipliği yaptıklarını kaydetti. Avrupa'da sadece İtalya'da düzenlenen fuarın Türkiye'den büyük olduğunu söyleyen Topuz, "Onu da çok yakın sürede geçebiliriz ama maalesef Türkiye'de 45 bin metrekareden daha büyük bir fuar alanı olmadığı için şu an tıkanmış durumdayız. Eğer fuar alanı olsa ürün gruplarını daha da çeşitlendirip çok kısa bir süre içerisinde İtalya'yı geçebiliriz." dedi.
Fuarın satışlarının geçmişte 11-12 bin metrekarelerde iken özellikle son 12 senede çok ciddi bir ivme kazandığına işaret eden Topuz, "O dönem yurt dışından önemli müşterilerin uçak biletlerini alalım, otellerini ayarlayalım ve buraya getirelim diye bir düşünce geliştirdik. İnsanlar ilk başta kendi müşterilerini getirmekten korksa da zaman içerisinde dijitalleşmenin de gelişmesi ile fuara ilgi giderek artmaya başladı. Şu anda datalarımızda 110 farklı ülkeden 18 bin firmanın bilgileri yer alıyor. Bu sene yapacağımız fuar için de 18 bin firmadan 1.200 kişiyi Türkiye'ye çağırmak için masraflarını ödemeye değer bulduk. Hindistan'dan Küba'ya, Kolombiya'dan Güney Afrika'ya kadar çok farklı ülkelerden alım heyetleri getiriyoruz. Bunların haricinde masraflarını kendi karşılayıp gelenlerle birlikte 5 bine yakın yabancı katılımcı bekliyoruz. Fuarı toplamda 35 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Geçen seneye göre Amerika, Rusya ve Mısır bölgesinden ciddi bir artış var. Bu yıl tanıtım için yaklaşık 2 milyon dolar harcadık ama bundan çok daha fazla bir değer yaratacağız." dedi.
SENE SONUNDA 6 MİLYAR DOLARI GEÇERİZ
Sektörün ihracat rakamlarına da değinen Topuz, mutfak sektörünün ilk dört ayda 1,76 milyar dolarlık ihracat yaptığını söyledi. Yılın ilk iki ayındaki düşüşten sonra ihracatın tekrar toparlandığını ve geçtiğimiz yılın rakamlarına çok yaklaştığını ifade eden Topuz, "Sektör olarak yüksek sezona girdik. Önceki aylarda alınan siparişlerin yüklemesi yeni yapılmaya başladı ve ihracattaki bu yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Biz endüstriyel mutfak tarafında bir sıkıntı görmüyoruz ve özellikle yılın ikinci yarısına yönelik olarak çok umutluyuz. Yıl sonunda da geçen seneye göre yaklaşık yüzde 10'luk bir artış yakalayıp 6 milyar doları geçeriz diye tahmin ediyoruz." diye konuştu.
ANTİ DAMPİNG SORUŞTURMASI OLUMSUZ OLURSA SEKTÖRÜ MAHVEDER
Sektörün şu anki en önemli probleminin geçtiğimiz yıl yüzde 12'ye çıkarılan ek vergiler ve henüz sonuçlanmayan anti damping soruşturması olduğunu belirten Topuz, şunları söyledi:"Paslanmaz çelik sektörümüzün ana ham maddesi ve geçen sene ilk darbeyi yüzde 12'ye çıkarılan ek vergi ile aldık. Bu vergi olmasaydı biz ihracat pazarlarımızda fiyatlarımızı yüzde 5 aşağı çekebilir ve çok daha fazla ihracat yapabilirdik. Geçen sene ihracatımızdaki yüzde 20 düşüşün en önemli sebeplerinden biri de bu ek vergiler oldu. Eğer vergiler artırılmasaydı biz geçtiğimiz yılı büyük ihtimalle önceki yıla göre yükselişle tamamlardık. Şimdi de bir süredir devam eden ve yaz aylarında sonuçlanması beklenen anti damping soruşturması var. Biz burada Ticaret Bakanlığımızın 50 bin imalatçının ve 1 milyon kişilik bir istihdamın yanında olacağına ve tek bir firmanın kazancı için koca sektörü zora sokmayacağına inanıyoruz. Eğer soruşturmadan olumsuz bir sonuç çıkarsa bu bizim sektörümüzü mahveder, her şey terse döner. Düşeceğimiz rakamları konuşmak bile istemiyorum."Paslanmaz çeliğe gelen ek vergiler nedeniyle ihracatta yaşanan düşüş yanında ithalatta da artış yaşandığına işaret eden Topuz, "Özellikle el aletleri ve ev tipi mutfak sektöründe ithalatımız yaklaşık 1 milyar dolar arttı. Sektörün dış ticaret fazlası 3,6 milyar dolardan 2,7 milyar dolara geriledi. Herkes ithalat için Çin'e yüklendi, Çin'den mal girişi çok büyük oranlarda artış gösterdi." dedi.
RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ BİTMESİ VE SURİYE’DEKİ GELİŞMELER İHRACATI PATLATIR
Son dönemde Türkiye'nin etrafında yaşanan savaşların bitmesine ve bazılarında ise barış umutlarının giderek artmasına işaret eden Topuz, özellikle Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sora ermesinin sektöre çok önemli etkiler yaratabileceğini belirtti. Özellikle savaşta ciddi zarar gören Ukrayna tarafının büyük bir yenilenmeye gideceğini belirten Topuz, "Rusya-Ukrayna barışı o bölgeye yapılan ihracatı, en yüksek dönemine göre en az iki katına çıkarır. Bunun yanında olası bir barışla Rusya ile problemli para akışının düzelmesi de ihracata da olumlu yansır. Benzer şekilde Suriye'de de birçok şehir yeniden inşa edilecek. ABD'nin kaldıracağını açıkladığı yaptırımlar ticaretin önünü açacak, ticaret hacmini büyütecek. Bu iki bölgenin yoluna girmesiyle ihracatın patlayacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.
DÜNYADA GASTRONOMİNİN MERKEZİ TÜRKİYE
Türk mutfak sektörünün dünya mutfak sektörü ihracatından yaklaşık yüzde 2,16 pay aldığını ve dokuzuncu sırada olduğunu söyleyen Topuz, şunları anlattı: "Biz endüstriyel mutfak sektörü olarak iyi durumdayız. Bunun en önemli sebeplerinden birisi sunduğumuz kalite. Ürün kalitemiz artık Avrupa standartlarının üzerine çıktı, bu kaliteye göre sunduğumuz fiyatlar da oldukça iyi. Bir diğer önemli konu Türkiye'nin konumu. Dört saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 80 tane ülkeye ulaşabiliyoruz, konteynerlerimiz bir haftada Dubai'ye kadar gidebiliyor. Ayrıca dünyada gastronominin merkezi Türkiye. Bizim İç Anadolu'dan Ege'ye, Karadeniz'den Trakya'ya kadar çok farklı mutfaklarımız ve çok farklı ürünlerimiz var. Buralardaki farklı yemek grupları içinde farklı pişirme cihazları, farklı tencereler ve farklı tavalar üretebiliyoruz. Bizdeki bu ürün çeşitliliği, Türk mutfak ürünlerini dünyada çok farklı bir yere çıkartıyor."
ÖNÜMÜZDEKİ SENENİN GÖZDESİ FAS OLACAK
2030 yılında Dünya Kupası'nın oynanacağı Fas'a da dikkat çeken Topuz, bu ülkenin en büyük ithalatı Türkiye'den yaptığını, ancak bu turnuva sayesinde çok daha büyük bir potansiyelin oluştuğuna işaret etti. Topuz, "Fas mutfak sektöründeki toplam ithalatının yüzde 18'ini Türkiye'den yapıyor. Önümüzdeki günlerde düzenleyeceğimiz fuara da Fas'tan 33 firma davet ettik. Orada yapılacak stadyumlar, oteller ve açılacak restoranlar bizim için çok ciddi bir fırsat oluşturuyor. Biz özellikle önümüzdeki sene bu pazara özel bir önem vereceğiz ve ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bu ülkeye olan ihracatımızın da en az ikiye katlayacağını tahmin ediyoruz." dedi.
‘FUAR SADECE SEKTÖRE DEĞİL TÜRKİYE EKONOMİSİNE DE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK’
Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED) Yönetim Kurulu Başkanı Güçlü Kaplangı da HOSTECH by TUSİD'in yıllar içerisinde çok önemli aşamalar kat ettiğini ve dünyanın en önemli buluşmalarından birisi haline geldiğini söyledi. Bu sene fuara çok ciddi bir katılım olacağının altını çizen Kaplangı, "Bu fuar sadece bizlere, bizim sektörümüze değil, ülkemizin ekonomisine çok büyük fayda sağlayacak. Bu fuar bizim düğünümüz olacak. Şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) Yönetim Kurulu Başkanı Talha Özger de bu fuarın 26'ncı kez yapılabiliyor olmasının çok büyük bir başarı olduğunun altını çizdi. Sektörde yer alan herkesin yıllardır tüm müşteri portföyünü ortaya koyduğunu ve 18 bin firmalık bir dataya ulaşıldığını kaydeden Özger, "Bu çok büyük bir data. Bugün bilgiye ulaşmak her ne kadar kolay olsa da o müşteriyi buraya getirmek o kadar kolay olmuyor. Türkiye'de bu kadar firmayı ağırlamak ve sektörün gücünü hissettirmek gerçekten kolay iş değil. HOSTECH by TUSİD bu anlamda Türkiye'ye örnek olan bir fuar. Hep beraber birlik olursak Türk mutfak eşyaları sektörünü tüm dünyada tanıtabilecek güce sahibiz." ifadelerini kullandı.
Kumiko Sushi & More; eşsiz bir Sakura Festivali’ne imza attı
Gün boyu Şef Sinan Damgacıoğlu ile anime – manga Japon sokak lezzetlerini deneyimleyen misafirler gastronomik bir yolculuğa çıktı. Geleneksel Japon enerjisini modern vuruşlarla harmanlayan Taiko davul gösterisi festivalin ritmini yükseltirken DJ performansı, elektronik beat’lerle Japon ezgilerini buluşturarak geceye dans dolu bir kapanış getirdi.
Dagi’den 2025 yaz koleksiyonu
Touch Cruises; Arvento’nun 20. Yılı Selectum Blu Gemisinde Kutlandı
Kurumsal etkinliklerin geleneksel sınırlarını aşarak unutulmaz anılar yaratmanın en başarılı örneklerinden biri, Touch Cruises’ın organizasyonuyla hayat bulduTürkiye’nin önde gelen araç takip ve filo yönetim sistemleri sağlayıcısı Arvento, 20. kuruluş yıl dönümünü Selectum Blu gemisinde, Ege’nin benzersiz maviliklerinde kutladı.
Denizde Kurumsal Etkinliklere Yeni .Bir Soluk
Kurumsal etkinlikleri özgün ve etkileyici mekanlara taşıyan Touch Cruises, bu prestijli kutlamayı titizlikle planlayarak Arvento ekibine hem profesyonel hem de ilham verici bir deneyim sundu. Rodos, Leros ve Samos gibi büyüleyici Yunan adalarını kapsayan rota, katılımcılara sadece bir kutlama değil, aynı zamanda kültürel keşiflerle dolu bir yolculuk imkânı tanıdı.
Etkileyici Bir Organizasyonun Detayları
Bu özel etkinlikte, denizin eşsiz atmosferi yaratıcı içeriklerle zenginleştirildi. Katılımcıların motivasyonunu artırmaya yönelik çeşitli aktiviteler, takım ruhunu pekiştiren deneyimler ve unutulmaz kutlama anlarıyla Arvento’nun 20 yılı, geleceğe ilham veren bir şekilde taçlandırıldı. Touch Cruises, her detayı özenle planlayarak etkinliğin sadece bir kutlama olmanın ötesinde, kurumsal bağlılığı güçlendiren ve iş dünyasına ilham veren bir deneyim haline gelmesini sağladı.
Denizin Büyüleyici Ortamında Kurumsal Başarı
Kurumsal etkinliklerde inovatif ve farklılık yaratan deneyimlere öncülük eden Touch Cruises, şirketlerin özel kutlamalarını, lansmanlarını ve motivasyon gezilerini benzersiz bir atmosferde gerçekleştiriyor. Denizin özgürlüğünü, konforu ve profesyonelliği bir araya getiren organizasyonlarıyla fark yaratan Touch Cruises, kurumsal etkinlikleri en üst seviyeye taşımak isteyen firmalar için mükemmel bir iş ortağı.
Siz de Şirket Etkinliklerinizi Denize Taşıyın!
Deniz üzerinde unutulmaz bir kurumsal etkinlik planlamak ve şirketinize ilham verici bir deneyim sunmak istiyorsanız, Touch Cruises ile iletişime geçin ve organizasyonunuzu zirveye taşıyın!
Sabiha Gökçen’den yeni stratejik bağlantı: Atırav’a direkt uçuşlar başladı
Pegasus Hava Yolları, ana üssü İstanbul Sabiha Gökçen'den (SAW), Atırav (GUW) şehrine çarşamba ve pazar günleri olmak üzere haftada iki frekans olacak şekilde direkt seferlere başladı. İstanbul – Atırav yönündeki ilk uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından uçuşunu gerçekleştirdi. Pegasus’un Atırav hattıyla Orta Asya ile Türkiye arasındaki havayolu köprüsüne güçlü bir halka daha eklenmiş oldu.Bu yeni bağlantı, Sabiha Gökçen’in Kazakistan’daki beşinci uçuş noktası olurken Pegasus, daha önce Almati, Çimkent, Astana ve Aktau’ya gerçekleştirdiği seferlere bir yenisini ekledi.
Mochica Kültürüne Ait Tarihi Kolye Yurduna Döndü
Moche (Mochica) kültürüne ait tarihi bir kolye, Türkiye ve Peru arasında kurulan dostane iş birliği neticesinde, düzenlenen resmi törenle Peru’ya iade edildi. Türkiye, kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelede örnek bir sürece daha imza attı. M.Ö. 200 ile M.S. 600 yılları arasında Peru’nun kuzey kıyılarında hüküm süren Moche (Mochica) kültürüne ait tarihi bir kolye, Türkiye ve Peru arasında kurulan dostane iş birliği neticesinde, düzenlenen resmi törenle Peru’ya iade edildi.
13 Mayıs 2025 tarihinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirilen törende, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı ile Peru’nun Ankara Büyükelçisi Cesar Augusto De Las Casas Diaz’ın katılımıyla kolye Peru yetkililerine teslim edildi. Törene ayrıca Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve müze yetkilileri de iştirak etti.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Peru’nun kültür varlığı kaçakçılığına karşı ortak tehditlerle mücadele ettiğini vurgulayarak, “Bu eser yalnızca bir takı değil, bir medeniyetin hafızasıdır. Onu ait olduğu topraklara teslim etmek, insanlığın ortak hafızasını onarma yolunda atılmış anlamlı bir adımdır.” ifadelerini kullandı. Yazgı, UNESCO 1970 Sözleşmesi çerçevesinde yürütülen iade sürecinin iki ülke arasındaki kültürel iş birliğini güçlendirdiğine de dikkat çekti.
Peru Büyükelçisi De Las Casas Diaz ise Türkiye’nin gösterdiği hızlı ve etkin iş birliği için teşekkür ederek, “Bu kolyenin iadesi, yalnızca resmi bir prosedür değil, aynı zamanda dostluğun ve kültürel anlayışın da güçlü bir ifadesidir.” dedi. Büyükelçi ayrıca, Mochica kültürünün Peru’nun kimliğinin ve ulusal gururunun ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.
İade edilen kolyenin, 1960’lı yıllarda bir Türk vatandaşı tarafından Peru’dan edinildiği ve 2021 yılında yetkililere başvurularak orijinalliğinin araştırılmasının talep edildiği öğrenildi. Yapılan bilimsel incelemeler sonucunda eserin, Peru Kültür Bakanlığı uzmanlarınca Moche kültürüne ait olduğu tespit edildi. Eseri elinde bulunduran Türk vatandaşı, kolyenin Peru’da koruma altında olduğu bilgisine ulaşır ulaşmaz, gönüllü bir şekilde iade sürecini başlatarak örnek bir sorumluluk bilinci sergiledi. Kolye, 23 Ocak 2025 tarihinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne teslim edilerek koruma altına alındı.İade sürecinin, Peru ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 75. yılına denk gelmesi de, bu iş birliğine sembolik bir anlam kazandırdı. Türkiye, kültür varlığı kaçakçılığıyla mücadelede yürüttüğü çalışmaları kararlılıkla sürdürürken, kültürel mirasın korunmasına yönelik uluslararası iş birliklerine katkı sağlamaya devam edecek.
Bakanlıktan tatilcilere paket tur ve konaklama uyarısı
Corendon Airlines YKB; Yıldıray Karaer; Mısır İçin Adım Attı
Bu hedef doğrultusunda Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve COO Atılay Batu, Mısır Sivil Havacılık Bakanı Dr. Sameh El Hefny ve Turizm ve Eski Eserler Bakanı Sherif Fathy ile Mısır'ın başkenti Kahire'de bir araya geldi. Verimli geçen görüşmelerde Yıldıray Karaer, Corendon Airlines'ın Mısır pazarına yönelik stratejik vizyonunu ve gelecek dönem planlarını detaylı bir şekilde aktardı.
Şarm El-Şeyh ve Hurgada'ya seferler
Coğrafi güzellikleri ve tarihi mirasıyla bir cazibe merkezi olan Mısır’a büyük önem veren Corendon Airlines bu kapsamda; turizm merkezi Şarm El-Şeyh’e yapılan uçuşlara ek olarak, 1 Temmuz itibarıyla Hollanda'nın Amsterdam şehrinden Hurgada'ya da günlük direkt seferler başlatmaya hazırlanıyor. Corendon, Mısır’ın turizm yönünden gelişen bir başka bölgesi Marsa Alam’a da seferler düzenliyor.
“Mısır turizmine önemli katkılar sağlıyoruz”
Mısır’ın turizm sektöründe kilit bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurgulayan Yıldıray Karaer, "Corendon Airlines ve Corendon Turizm Grubu olarak Mısır turizmine önemli katkılar sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde güçlü iş ortaklıkları kurarak hem misafirlerimize hem de sektöre daha yüksek değer sunmayı amaçlıyoruz," şeklinde konuştu.
Corendon, Mısır’da Afrika Turizm Fuarı’na katılacak
Corendon Airlines ayrıca, 13-14 Eylül 2025 tarihlerinde Şarm El-Şeyh’te Rixos Otel’de düzenlenecek olan Afrika Turizm Fuarı’na katılacak. Fuara katılımla Mısır turizmine verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serecek olan Corendon, etkinlik kapsamında sektör profesyonelleriyle bir araya gelerek yeni iş birliği fırsatları oluşturmayı hedefleyecek.
Philips Lumea IPL 15. yılını kutluyor!
Toprak Razgatlıoğlu Çekya’da Şampiyonluk Mücadelesi Verecek
Zorlu PSM’de Bu Ay: Haziran
13 Mayıs 2025 Salı
Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali’nin Programı Açıklandı
Dopdolu Programıyla “Uluslararası Urla Gastronomi Film Festivali”
23–25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festival, katılımcılarına zengin ve çok yönlü bir deneyim sunmayı hedefliyor. Festivalin ilk günü caz müzik dinletisiyle başlayarak bağımsız gastronomi filmlerinin gösterimleri, şef hikayeleri, belgesel prömiyerleri ve sinema odaklı söyleşilerle devam edecek. Festivalin ikinci ve üçüncü günü yemek-sinema ilişkisini irdeleyen sunumlar, yönetmen ve şef söyleşileri ile sürecek. Gün boyunca müzikli performanslar ve film gösterimleriyle etkinlikler devam edecek. Festival, hem akademik hem de sanatsal içeriklerin yer aldığı yoğun bir programla son bulacak. Festival süresince farklı temalara sahip bağımsız gastronomi filmleri gösterilmeye devam ederken, Ebru Ceylan ve Nihat Özdal’ın “Arkası” adlı fotoğraf sergisi de ziyaretçilere açık olacak.
Festival Biletlerinin Satışı Devam Ediyor
Urla’da 23-25 Mayıs tarihleri arasında, alanında uzman ulusal ve uluslararası konukları katılımcılarla buluşturacak olan festivalin biletlerinin satışı BuBilet’te devam ediyor.Türk gastronomi sinemasının gelişimine katkı sağlamak ve bu alandaki yaratıcı projeleri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen festivalin etkinlikleri ana mekan UrlaDam ve Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde gerçekleştirilecek.Gastronomi dünyasının usta şeflerinden, yenilikçi sanatçılara; sinema dünyasının temsilcilerinden yemek kültürü üzerine çalışan tarihçilere kadar birçok farklı alandan konuşmacı, izleyicilerle buluşacak. Festivalle ilgili güncel gelişmeleri kaçırmamak için festivalin resmi Instagram hesabını takip edebilirsiniz.
Festival Programı:
23 Mayıs Cuma
15:00 – Açık Perde Seçkisi: Enginar Zamanı Apicius’un Sofrası, Toprağına Renk Katanlar, Sinema ve Mutfak Kültürü
15:00 – Film Gösterimi: Feyza'nın Mutfağı
16:00 – Caz Müzik Dinletisi Cazbend Quartet
16:00 – Gastro Sınıf: Yarımada Mutfağına Modern Bakış : Şef Serkan Anavatan
16:00 – Film Gösterimi: Digesting Sustainability (Dünya Prömiyeri)
17:00 – Film Gösterimi: Feyza'nın Mutfağı
17:00 – Gastro Sınıf: Şef Hikayeleri: Şef Osman Sezener
17:00 – Söyleşi: Esnaf Lokantaları Hikayeleri: Ezel Akay, İsmet Gecikmiş, Handan Kaygusuzer
17:00 – Film Gösterimi: Digesting Sustainability
18:00 – Söyleşi: Film Tasarımı, Yönetimi, Yemek Filmleri, Feyza’nın Mutfağı: Jale İncekol, Prof. İlkay Kanık
18:00-Açık Perde Seçkis: Enginar Zamanı, Apicius’un Sofrası, Toprağına Renk Katanlar, Sinema ve Mutfak Kültürü
18:00 – Sine Sınıf: Oyuncunun Felsefesi : Nazan Kesal
18:00 – Film Ekibi Söyleşisi: Digesting Sustainability: Şef Blanca Del Noval, Maria Paulina Duque, İsmail Ertürk, Nihat Özdal
19:00 – Film Gösterimi: La Cocina
24 Mayıs Cumartesi
12:00 – Açık Perde Seçkisi: Persephone, Churchill Değil, Çörçıl, Makarna ya da Mutluluk Üzerine
12:00 – Gastro Sınıf: Şef Ozan Kumbasar – Soru-Cevap
13:00 – Sine Sınıf: Yemek ve Filmler Üzerine Psikokültürel Yolculuk: Marlow Murat Karakütük
13:00 – Film Gösterimi: IGCAT Food Film Menu 2024 Söyleşi: Mekânın Peşinde : Sinemada Bölgesel Anlatılar: Valentin Marcus Andersen
14:00 – Gastro Sınıf: Şef Aylin Yazıcıoğlu – Soru-Cevap
14:00 – Film Gösterimi: En El Camino De Esmirna: İzmir’e Giden Yolda & Yönetmen Söyleşisi: Pere Albero
14:00 – Söyleşi: Sözcükler, Tatlar ve Görüntüler: Nihat Özdal, Kemal Varol
15:00 – Açık Perde Seçkisi: Bağımsız Gastronomi Filmleri Yerüstü-Yeraltı, Toprağına Renk Katanlar, Enginar Zamanı
15:00 – Söyleşi: Mutfağın Alt Üst Oluşu; Evlerden Saraylara Modern Mutfağın Yaratıcıları: Prof. Dr. Seda Genç, Sırma Güven, Şef Aylin Yazıcıoğlu
16:00 – Söyleşi: Denizlerden Sofralara: Şef Ahmet Can Aras, Şef Osman Serdaroğlu
16:00 – Film Gösterimi: Catalonia Tanıtım Filmleri - Şef Söyleşisi: Daniel Olivella
18:00 – Söyleşi: Yeryüzü Sofraları: Ahmet Güzelyağdöken, Ercan Kesal
19:00 – Film Gösterimi: Umami ve Film Ekibi Söyleşisi
21:30 – Gösterim & Performans: Şarkılarla Memleket Sofraları : Murat Meriç
25 Mayıs Pazar
12:00 – Açık Perde Seçkisi: Bağımsız Gastronomi Filmleri Yağmurlu Kentin Altın Suyu, Suriye Mutfağı İstanbul’da
13:00 – Film Gösterimi: Giovanni's Smyrna Söyleşi: Giovanni's Smyrna Üzerine: Prof. Dr. Ragıp Taranç
13:00 – Sine Sınıf: Oyunculuğa Bütünsel Yaklaşım : Fadik Sevin Atasoy
13:00 – Söyleşi: Ege Gastronomisi ve Rakı: Merin Sever
14:00- Söyleyişi: Umursayan Bir Flanörle Beyoğlu’nın İzinde: Umur Talu
14:00 – Sine Ustalık Sınıfı: Yeşim Ustaoğlu
14:00 – Söyleşi: Gastronominin Görselliği: Prof. Mehmet Ali Kılıçbay, Doç. Dr. Ahmet Huri
15:00 – Açık Perde Seçkisi: Yerüstü- Yeraltı, Sinema ve Mutfak Kültürü, Kargı, Makarna ya da Mutluluk Üzerine
16:00 – Söyleşi: Başrolde Mutfak: Serdar Vardar, Vedat Atasoy, Erkan Can, Güven Kıraç, Ebru Korali, Etki Derneği
16:00 – Söyleşi: Pieter Brueghel’in Karnaval ve Perhiz Arasındaki Savaş Tablosu Üzerine: İsmail Ertürk, Ahmet Güzelyağdöken
17:00 – Film Gösterimi: Sideways
19:00 – Söyleşi: Yan Yollar ve Karşılaşmalar: Levon Bağış, Ceylan Ertörer Diaz, Ercan Kesal
20:15 – Konser: Evrim Özkaynak
23 – 25 Mayıs
Sergi: “Arkası” – Ebru Ceylan & Nihat Özdal