3 Nisan 2018 Salı

Heritage İstanbul, 12 Nisan'da başlıyor

Türkiye'de Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan fuar ve konferans organizasyonu Heritage İstanbul, 12 Nisan'da başlıyor. 

Bu yıl üçüncüsü Hilton İstanbul'da düzenlenecek olan Heritage İstanbul fuarına 10 bin katılımcı bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 85 katılımcıyla 7 bin ziyaretçiyi ağırlayan organizasyona ilgi artarken, 10 bin ziyaretçi hedefliyor. Heritage İstanbul Proje Sorumlusu Osman Murat Akan, 12-14 Nisan tarihlerinde Hilton İstanbul'da gerçekleşecek Heritage İstanbul 2018 fuarında bu seneki yenilikleri basına anlattı. İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi'nde düzenlenen basın toplantısında fuarla ilgili Osman Murat AKAN,Suay AKSOY,Nezih BAŞGELEN ve Nergis BÜYÜKKINACI basın mensuplarına fuar öncesi bilgi verdi. Arkeoloji ve Sanat Dergisi Editörü ve Arkeolog Nezih BAŞGELEN ise geniş kapsamlı Tarih ve Kültür dersi niteliğinde bilgiler verdi. 

Fuarda bu yıl panellere ağırlık verilerek katılımcılara yönelik değişiklikler planlanıyor. Böylelikle bol katılımlı bir fuar amaçlanıyor. Heritage İstanbul'un özelliği, yalnızca ticari bir fuar olmaması. Düzenlenen Konferans programı ile sektör profesyonellerini bir araya getirmsiyle, katılımcılara yeni ufuklar açıyor. Müze, mimari, restorasyon hatta sualtı arkeolojisine kadar pek çok konu masaya yatırılacak. Konferans programında uzmanların bu yıl dikkat çektikleri konular arasında Göbeklitepe ve 2018 Troya yılı da yer alıyor. Heritage İstanbul, Hilton İstanbul Konferans ve Sergi Salonu'nda 12 - 14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder