17 Kasım 2023 Cuma

Artweeks İstanbul 'da Şerife Bilgili Ercantürk'ün yeni sergisi Soğuk Siyah

Artweeks İstanbul, Soğuk Siyah adlı yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide, Bilgili ailesinin koleksiyonundan seçilen eserlerin yanı sıra, Şerife Bilgili Ercantürk’ün son dönem çalışmaları da yer alıyor. 

Serginin küratörlüğünü ise Begüm Güney üstleniyor. Serginin adı, Soğuk Siyah, sanatçının kullandığı renk paletinden ilham alıyor.

serife-bilgili-ercanturkbora-ozgen-001.jpg

Şerife Bilgili Ercantürk, son yıllarda siyahın tonlarına odaklanan bir resim diline yöneldi. Sanatçı, siyahın soğukluğunu ve derinliğini, farklı dokular, ışık oyunları ve geometrik formlarla zenginleştiriyor. Sanatçıya göre, siyah bir renk değil, bir durum. Siyah, hem iç dünyasının hem de dış dünyanın yansıması.

serife-bilgili-ercanturkbora-ozgen.jpg

Sergideki eserlerden biri de Kahramanmaraş depremi sonrasında ortaya çıkan bir çalışma. Sanatçının Kahramanmaraş kökenli bir aileye mensup olması, depremin etkisini daha da arttırıyor. Sanatçı, depremde yıkılan binaların görüntülerini Soğuk Siyah tuale aktarıyor. Bu eser, hem bir anma hem de bir eleştiri niteliği taşıyor.

serife-bilgili-ercanturkbora-ozgen-003.jpg

Artweeks İstanbul, Akaretler’de açıldığından beri sanatseverlere pek çok önemli sergi sundu. Bugüne kadar 18 sanat etkinliği gerçekleştiren merkez, sanatla kültürle dönüşümün adresi oldu.

serife-bilgili-ercanturkbora-ozgen-002.jpg

Bilgili ailesi, hem kendi koleksiyonlarını hem de Bilgili Holding’in koleksiyonunu sanatseverlerle paylaşıyor.Şerife Bilgili Ercantürk'ün sanatın diliyle Akaretler’de bir kültür sanat merkezi oluşturduklarını söylüyor. Soğuk Siyah sergisi için Artweeks İstanbul'u ziyaret edilebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder