17 Aralık 2021 Cuma

En Sevilen YouTuberlar Gibi Video Fikirleri Nasıl Bulunur?

Her ay iki milyar insan YouTube'a giriş yapıyor ve bunun nedeni, YouTube'un istediğiniz her tür içerik için bir merkez olmasıdır. İnsanlar üretenleri takip eder, haberleri yakalar, spor olaylarını kontrol eder, kısa filmler izler, müzik dinler ve genellikle zevk almak isteyebilecekleri her şeyi bulurlar.

youtube.jpg

Bir içerik üreticisiyseniz olarak, bu sizi garip bir duruma sokar. YouTube kanalınızı büyütmek için çok çalışıyorsunuz, ancak on binlerce insanla rekabet ediyorsunuz. Bir kitleyi çekseniz bile, her gün onların zamanı ve dikkati için rekabet etmeniz gerekir.

“Farklılıklar hayata renk katar” sözü biraz aldatıcıdır. Bir yandan, aboneleriniz ister seyahat videoları, ister vloglar veya eğitimler olsun, belirli bir içerik türü için size güveniyor.

Ancak aynı zamanda film yapma becerilerinizi geliştirmeniz, prodüksiyon kalitenizi yükseltmeniz ve uzun süredir abonelerinizi tatmin ederken yeni izleyiciler çekmenin yollarını bulmanız gerekiyor.

Her içerik üreticinin bir noktada çözmesi gereken sorun budur: İşleri taze tutmak, ancak yine de markanıza veya nişinize bağlı kalmak için YouTube video fikirlerini nasıl bulacaksınız?

1) Sevdiğiniz şeyleri paylaşın

youtube-001.jpg

Yaptığınız içeriği neden yaptığınızı düşünün. Size ilham veren belirli film yapımcıları veya yaratıcılar var mı? Küçükken takıntılı olduğunuz bir kitap veya dizi?

Muhtemelen, kitleniz ilgi alanlarınızın birkaçını paylaşıyor. (Aksi takdirde, zamanlarını başka bir kanalda geçirirlerdi.) Ve muhtemelen, özellikle bunları benzersiz bir şekilde sunarsanız, bu şeyler hakkındaki düşüncelerinizi veya fikirlerinizi duymaya açık olacaklardır.

Belki en sevdiğiniz filmin yönetmenin en iyi olduğu hakkında bir video kompozisyonu düzenleyebilirsiniz. Ya da sevdiğiniz TV şovunun arkasındaki yaratıcı beyinlerden birinin izini sürer ve onunla röportaj yaparsınız. Ya da belki belirli bir alanda en sevdiğiniz şeylerin kişisel bir listesini yapar ve sonra bunu paylaşırsınız.

Her iki durumda da, bu tür içerikler içerik oluşturucular tarafından oldukça popülerdir ve izleyicilerin sizi daha iyi tanıması ve yorumlar bölümüne atlamak ve listenize yanıt vermek istemesi için kolay bir yoldur.

2) Kutu açılımı yapın

Kutu açılım videoları, son 10 yılda kesinlikle patlayan YouTube video fikirlerinden bir diğeri. Nedense insanlar, içerik oluşturucuların postayla bir şeyler almasını, paketi açmasını, içindekilere tepki vermesini ve yeni güzelliklerini denemesini izlemeyi seviyor.

youtube-002.jpg

Bu da pahalı bir yol olmak zorunda değil. Arkadaşlarınız için hediyeler, mutfak eşyaları ve hatta aile üyeleri için yıl başı hediyeleri sipariş edebilirsiniz.

Mesele şu ki, insanlar ambalajı görmek, tepkinizi izlemek ve siz onlarda olmayan bir şeyi deneyimlerken sizin aracılığınızla yaşamak istiyor. Kutu açma videoları, bir trendden yararlanmanın kolay bir yoludur, ancak yine de onu kitlenize ve kişisel ilgi alanlarınıza hitap eder.

3) Ürün incelemelerini ele alın

Kanalınız için YouTube video fikirleri tükendiyse bile, etrafınızda ilham var. Hangi düzenleme yazılımını kullanıyorsunuz? Favori lensin var mı? Çok sevdiğiniz belirli bir kamera var mı?

Her içerik oluşturucunun, özellikle kullandıkları donanımla ilgili tercihleri vardır. Ve videolarınızı izleyen bazı kişilerin içerik oluşturma ve yaptığınız şeyi nasıl yaptığınızı anlamayla ilgilenmesi için iyi bir şans var.

youtube-003.jpg

Bu nedenle, donanımınızı veya post prodüksiyonda kullandığınız yazılım ve araçları gözden geçirin. Hatta kişiliğiniz ve sunumunuzla yeni bir kitlenin ilgisini çekebilir ve abone olarak onları kazanabilirsiniz.

Bir içerik üretici için video yapmanın bir yenilik olduğu günler geride kaldı. Videolar artık markanızın sunduğu deneyimin bir parçası. Videolar, markanızın hikayesini doğru kişilere ulaştırır. Her iyi hikaye çok yüzeylidir ve video ile pazarlama stratejinizde böyle olmalıdır. InVideo tanıtım videosu oluşturucuyla bu tarz videolar oluşturabilirsiniz.

Güven sağlamak, YouTube’daki yerini sağlamlaştırmak isteyen her markanın karşılaştığı en büyük zorluklardan biridir. En iyi yöntem diğer insanların markanızı desteklemesidir. İnceleme videoları yapın ve gururla paylaşın. Bunu yaparken de InVideo tanıtım videosu oluşturucusundan yardım alın.

4) “Kendin yap” videoları çekin

Hiç kimse sahip olmayı dilediği miktarda zamana, paraya veya beceriye sahip değildir. İşte bu yüzden, zamandan/paradan/beceriden tasarruf etmek için “Kendin Yap” tüyoları ve ipuçlarından bahsedildiğinde insanlar heyecanlanıyor.

İşinizde kullandığınız belirli bir numara var mı? 2.000 dolarlık bir teçhizat satın almaktan kaçınmak için kullandığınız bir kendinizin yaptığı bir alet? Hayatınızı kolaylaştıran, duyduğunuz bir düzenleme ipucu?

youtube-004.jpg

İster kendileri kullansınlar, ister işiniz hakkında biraz bilgi alsınlar, insanların duymak istediği içerik türü budur. Ve yaptığınız şeyin hayatınızı nasıl daha iyi hale getirdiğini özellikle gösterebildiğiniz için genellikle eğlenceli bir video olur.

5) Bir şey veya bir yer turuna çıkın

Sahne arkası videoların yaratıcı sürecinizi göstermesiyle aynı şekilde, video turları (yaratıcı alanınız, eviniz, favori yerel mekanınız vb.) izleyicileri hayatınıza çeker. Kim olduğunuzu gösteriyorsunuz ve hedef kitlenizle dürüst ve organik bağlantılar kuruyorsunuz.

youtube-005.jpg

Sık sorulan soruları yanıtlamak veya video oluşturmayla nasıl başa çıkacağınız hakkında konuşmak gibi başka şeyleri buraya dahil edebilirsiniz. Hangi yöne gitmek istediğinize ve hayatınızın/kişiliğinizin ne kadar kanalınızın merkezinde olduğuna bağlı olarak, kamera arkası videosu gibi olabilir veya olmayabilir.

6) Yeni bir şey deneyin

İnsanların nasıl çalıştığınızı görmelerine izin vermeye devam ederek, kendinize yeni bir şeyle meydan okuyabilirsiniz. Belki kulağa ilginç gelen yaratıcı bir bilgi istemi veya düzenleme zorluğu bulursunuz ya da denemek istediğiniz yeni bir yazılım veya donanım vardır.

youtube-006.jpg

Deneyin. Ve kitlenizle paylaşmak için deneyimi kaydedin. Öğrendiğinizi ve deney yaptığınızı görürler ve yapabileceğiniz farklı videolar için fikirler edinirsiniz. Hatta yaratıcı sürecinizi tamamen değiştirmenize ve yeni şeylere daha fazla odaklanmanıza bile yol açabilir.

Bu da bizi bir sonraki fikre götürüyor: eğitici videolar.

7) Kitlenizi eğitin

Eğitici videolar, resmi olarak içerik oluşturucuların ekmek ve tereyağıdır. Bir bakıma, bu video tarzı, sürüler halinde kanalınıza yeni insanları çekebilir. Herhangi bir popüler film yapımı konusuna bakın (“YouTube'da hareketli grafikler” veya “YouTube videolarının nasıl aydınlatılacağı” iyi örneklerdir) ve bu şeylerin nasıl iyi yapılacağına dair eksiksiz bir eğitim kataloğu göreceksiniz.

Ancak milyonlarca izleyiciyi çekmeye çalışmıyorsunuz. Sadece sizi meşgul edecek veya prodüksiyon becerilerinizi geliştirecek veya kitlenizin ilgisini çekecek YouTube video fikirleri arıyorsunuz. Öğretici videolar ve diğer eğitim içeriği muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.

youtube-007.jpg

Ve konuyla ilgili uzman olmanıza bile gerek yok - sadece nasıl yapacağınızı bilin ve daldığınız tekniğe veya araca daha aşina olabilecek izleyicilerden gelen geri bildirimlere açık olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder