2 Nisan 2024 Salı

AKM’DE BU HAFTA

8-14 NİSAN ETKİNLİKLERİ

DOPDOLU PROGRAM SANATSEVERLERİ BEKLİYOR


Türkiye’nin en yeni ve benzersiz sahne teknolojisine sahip Atatürk Kültür Merkezinde, Nisan ayında sanatseverleri dopdolu bir program bekliyor.AKM Tiyatro Salonunda, ‘Anadolu Ateşi- Kıvılcım Çocuk Müzikali’ sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Carmen’ operasını sahneleyecek. İDSO’nun her cuma klasikleşen konserlerine ise dünyaca ünlü şefler ve sanatçılar konuk olmaya devam edecek.

ANADOLU ATEŞİ

8 NİSAN- 20:45- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi, farklı yörelerden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün prodüksiyonu ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ

11 NİSAN- 20.30-TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Doğu ve Batı, eski ve yeni, geleneksel ve modern kutupları arasında salınıp duran Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’, Serkan Keskin’in onlarca surete büründüğü bir oyunculuk şöleniyle ve Serdar Biliş’in yönetiminde sinema ve tiyatronun iç içe geçtiği çağdaş bir uyarlama olarak 11 Nisan’da Türk Telekom Opera Salonunda izleyiciler ile buluşacak. 


GELECEĞİN YILDIZLARI-İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

12 NİSAN-20.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU


Türk Telekom Opera Salonu'nda 12 Nisan saat 20.00'de düzenlenecek olan ‘Geleceğin Yıldızları’, Türkiye'nin dört bir yanında konservatuvar eğitimi alan veya yeni mezun genç sanatçının performanslarına ev sahipliği yapacak. 73 genç arasından seçilen 10 yetenek, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde opera repertuarının seçkin eserlerini seslendirecek. Bu etkinlik, genç sanatçıların kariyerlerine destek olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

GÜNEŞLE BULUŞMAK İSTEYEN KARDAN ADAM- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

12 NİSAN- 15.00- 13 NİSAN-15.00- AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 12 ve 13 Nisan saat 15.00’de AKM Tiyatro Salonunda ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ çocuk oyununu sahneleyecek. 13 Nisan’da sahnelenecek olan temsil, engelliler için erişilebilir olacak. Cömertlik, sevgi, dostluk, paylaşım, umut ve samimiyeti konu alan Elif Erdal’ın yönettiği oyunda, sahnede Tolga Kortunay, Asena Hotamış, Berk Yaparel, Zeynep Kızıltan Şıkyıldız, Su Lara Aslan, Tuğba Ülgen, Cihan Akyürek, Pelin Köksal, Onur Camcı, Dinçer Simsar yer alacak. 

CARMEN- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

13 NİSAN- 16.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği ‘Carmen’ operası, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda 13 Nisan tarihinde seyirciyle buluşuyor. Dünyanın en ünlü operalarından biri olan Fransız besteci Georges Bizet'in eseri Carmen 1875'te Paris'te ilk kez sahnelendi. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini tarafından yönetilen Carmen operasında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı İbrahim Yazıcı ve Zdravko Lazarov dönüşümlü olarak yönetecek. Eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil'e, koreografisi Ayşem Sunal Savaşkurt'a, ışık tasarımı Giovanni Pirandello'ya ve dramaturjisi Ravivaddhana Monipong Sisowath'a ait. 1830'lu yıllarda Opera, İspanya'nın Sevilla şehrinde geçen hikayenin baş kahramanı olan çingene genç kız Carmen'in yaşamı etrafında şekilleniyor. 

SEVDAVİ ‘TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ’- TASAVVUF İRFAN VE MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU

13 NİSAN- 19.00- AKM ÇOK AMAÇLI SALON

Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, Anadolu ve Balkan coğrafyasından Türk Halk Müziği eserlerinin icrasını sunacakları "Sevdavî Türk Halk Müziği Konseri"ni 13 Nisan'da AKM Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşecek. Konserde, Çimen Yalçın ve Mehmet Evren Hacıoğlu (Bağlama) ile M. Selçuk Erarslan (Klasik Kemençe) yer alacak.


RICHARD

14 NİSAN- 20:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Okan Bayülgen’in yazıp yönettiği ‘Richard’ oyunu 14 Nisan saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Bayülgen, Shakespeare’in Richard’ı hikâyeleştirmesini tartışmaya açıyor.  Yabancı olmayı, yalnızlaşmayı, vahşileşmeyi tartışırken hayali bir tiyatro kumpanyası Shakespeare’in III. Richard’ını tekrar oynuyor. 

ANADOLU ATEŞİ-KIVILCIM ÇOCUK MÜZİKALİ

14 NİSAN- 17.00- AKM TİYATRO SALONU


Çocukların, gençlerin, ailelerin bir arada keyifle izleyebileceği bu gösteride, çocukların küçük sanatla tanışmalarını, dünyaya bakış açılarını sanat ile harmanlamalarını sağlayacak. Gösteri, Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografisi, etnik, modern ve dünya dansları dans kurgusu ile izleyicilerle buluşuyor. Anadolu Ateşi ‘Kıvılcım’ çocuk grubu gösterisi, 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 17.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda sahnelecek. 


ENSTRÜMANLARI TANIYALIM 3- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

14 NİSAN- 12.00- AKM TİYATRO SALONU FUAYE- ÜCRETSİZ

Enstrümanları Tanıyalım serisinin 3.cüsü 14 Nisan Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu Fuayesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının sanatçıları ile minik sanat severler bir araya gelecek. Çocuklar arp ve piyano ile tanışacak ve ardından sanatçılar performanslarını sergileyecek. 

‘SÜS’ SERGİSİ- 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE İTHAFEN

7 MART- 12 NİSAN  2024- AKM GALERİ

AKM Galeride 7 Mart- 12 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Süs’ başlıklı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırlandı. Kadınların toplum içindeki rolüne, kimliklerini oluşturma süreçlerine ve ataerkil normlara meydan okuyan emekçi kadınların mücadelesine odaklanarak, kadın çehresindeki anlam boyutunu ele alan, farklı sanat disiplinlerinden eserlerin yer aldığı sergi, kadın ve erkek arasındaki dengeye, kadının toplumdaki yerine ve kadın kavramının farklı açılardan ele alınmasına odaklanarak şaşırtıcı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder