11 Haziran 2024 Salı

DEVECİLER HANI, SİLK ROAD MUSEUM HOTEL ADIYLA HAYAT BULDU

Tokat'ta, tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu'nun kesiştiği noktada yer alan ve 600 yıl önce dünyanın en lüks oteli olarak bilinen Deveciler Hanı, Silk Road Museum Hotel adıyla anılarla dolu bir geçmişi modern turizme kazandırmak üzere restore edilmiş ve yeniden hizmete açıldı. Bu tarihi mekan, dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlamakta ve yenilenen yüzüyle ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunacak.

Açılış töreni, çok sayıda özel davetlinin yanı sıra, 15'e yakın büyükelçi, çeşitli ülkelerden ve yurt içinden gelen yabancı misafirler, mülki idare amirleri, bürokratlar ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşmişti. Travelshop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı ve Silk Road Museum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender'in duygusal konuşması, törene katılan herkesi etkiledi.

Murtaza  Kalender, konuşmasında, "Yaklaşık 600 yıl önce atalarımız tarafından inşa edilen bu önemli yapının yeniden kullanıma açılmasının, güzel şehrimiz Tokat ve tüm turizm camiamız için büyük bir gurur kaynağı oldu. Ayrıca, "Aile olarak Tokat'a dair bir hayalimiz vardı ve bugün bu hayali sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek duygularını ifade etti.

Silk Road Museum Hotel, 27 özel konsept odası, Tokat Yöresel Mutfağı ve Dünya Mutfağından lezzetler sunan iki ayrı mutfak, çok amaçlı ve BBQ odası, iki ayrı toplantı salonu ve geniş, açılır kapanır çatı sistemi ile hizmet verecek.

Kalender, otelin dünyanın en güzel düğünlerine, kınalarına, toplantılarına ve özel günlerine ev sahipliği yapacağını ve halkın keyifle kahvaltı ve yemek servisi alabileceği bir mekan olduğunu belirtti.

Murtaza Kalender, otelin açılış sürecindeki iki yıllık çalışmalar sırasında desteklerini esirgemeyen Tokat Valisi, milletvekilleri, belediye başkanları, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Tokat'taki diğer kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu. Ayrıca Kalender, inşaat sürecinde gecesini gündüzüne katan abisi Ayhan Kalender’e, kardeşi Orhan Kalender’e, iki yıl süren bu meşakatli projenin oluşmasında büyük emeği geçen Seka Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı mimarı Seda Kavukcuoğlu’na  otelimizin Genel Müdürü Çağla Atlı’ya, şefimiz İsmail Usta’ya gösterdiği üstün  ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti

 

Silk Road Museum Hotel, tarihi ve kültürel mirası modern konforla buluşturan bir konaklama deneyimi sunarak, Tokat'ın ve bölgenin turizm potansiyelini artırmayı hedeflemektedir.

Otel, ziyaretçilerine tarihi bir caravanserai'de konaklamanın yanı sıra, Tokat'ın doğal güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı da sunmaktadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder