6 Mayıs 2014 Salı

1.Uluslararası Akdeniz Aşçılık Şampiyonasına 17 ülkeden 600 yarışmacı katıldı




Akdeniz Eğitimi Aşçılar Derneği(AKEAD) ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu(ASPAFED) öncülüğünde Manavgat Perşembe Pazarı'nda yapılan yarışmaya 17 ülkeden 600 yarışmacı katıldı


Aşpafed-Akead işbirliği ile  3-5 Mayıs tarihleri arasında Antalya/Manavgat’ta tüm dünya gastronomisinin izleyeceği   1.Uluslararası Akdeniz Aşçılık Şampiyonası Uluslar arası arenadaki ismi ile 17 ülkenin yer aldığı Mediterranean  International  Culinary Cup  yarışmasını organize etti


ASPAFED Başkanı Ümit Yüksel, 1. Akdeniz Aşçılık Şampiyonası'nın Manavgat'ta gerçekleşmesinde katkıları için AKEAD Başkanı Ömer Atan'a teşekkür etti. Yüksel, toplamda 600 aşçı ve pastacının 20 kategoride yarışma yapacağını söyledi.


 5 Mayıs'ta biten  yarışma sonunda dereceye giren aşçı ve pastacılara altın, gümüş ve bronz madalya verildi . Yüksel, şampiyonanın Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.


Yüksel, "Bu şampiyonun Manavgat'ta yapılması çok önemli. Yarışmada Avrupa Aşçılar Birliği(Euro-TOSUES) üye ülkelerin temsilcileri var. Aslında ülkemiz aşçıları Avrupa Birliği(AB) girmiş durumda. Gastronomi turizmi dünyada yükselen trend. Ülkemizin tanımı için şampiyonayı önemli buluyoruz." dedi.


AKEAD Başkanı Ömer Atan, şampiyonayı zor şartlarda hazırladıklarını ve bölge tanıtımına yarar sağlayacağına inandıklarına inandıklarını kaydetti. Önümüzdeki yıl şampiyonayı daha geniş katılımlı yapacaklarını belirten Atan, bu tür organizasyonların Antalya ve ülke tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.Yarışmaya, Almanya, Belçika, Bulgaristan,Danimarka, Fransa,İspanya,Yunanistan, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Güney Kıbrıs, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, San Marino ve Türkiye katıldı. Şampiyonaya 17 lise ve 19 üniversiteden öğrencinin iştirak ettiği bildirildi.


20’nin üzerinde kategorinin yer aldığı şampiyonada yarışmalar kendi içinde meslek liseleri, üniversiteler, profesyonel şefler ve sanat dalı olan display kategorileri ile 4’e ayrılmakta. 600’e yakın şef’in yarıştığı organizasyon 3 gün boyunca dünyanın en iyi jürilerinin yer aldığı tam bir lezzet şölenine çevrildi . Yarışmayı dünyanın birçok ülkesinde yapılan diğer yarışmalardan ayıran özellik ise bu tarz bir organizasyonda Euro Toques etik kurallarının uygulanıyor olması olacak.


 Etik kuralların en başında ise tamamen organik, GDO içermeyen, mevsimine göre taze ürün kullanımı, yöresel ürünlerin kullanılması yer almakta. Bu kuralların uygulanmaya başlamasıyla birlikte bu tarih itibari ile Türk mutfağı dünya üzerinde daha fazla tanınacak ve ürünlerimiz dünyanın her köşesine ulaştığı gibi, birçok dünyaca ünlü restaurantların menülerinde yavaş yavaş yer almaya başlayacaktır.


Özellikle Euro Toques desteği ile şampiyonaya avrupanın ve bir çok şehrinden Avrupa Şefler Birliğinin üyesi olan ülke başkanları ,

Wolfgang P. Menge Euro-Toques Almanya
Didier Peschard   Euro-Toques Fransa
Monique Bescond Euro-Toques Fransa
Manuela Spinelli Euro-Toques İrlanda
Ramon Roteta Euro-Toques İspanya
Enrico Derflingher Euro-Toques İtalya
Panayiotis Hadjisymeou Euro-Toques Kıbrıs Rum Kesimi
Daniel Rameau Euro-Toques Lüksemburg
Joseph Vella Euro-Toques Malta
Luis Alves Euro-Toques Portekiz
Dumitru Burtea Euro-Toques Romanya
Axiotis Parschos Euro-Toques Yunanistan

Yarışmaya Euro Toques ve Aşpafed jürileri değerlendirmeleri birlikte yapıp, sonuçlara da etik kurallar çerçevesinde birlikte karar verdiler.

ÜÇ GÜN BOYUNCA SÜREN YARIŞMADAN FOTOĞRAFLAR








































































































































































































































































































































Ünlü Koreograf Erez Eğilmez Crystal Hotels Nirvana Lagoon ‘un ilk Konuğu



Dünya turizm sektöründe yükselen yatırımlarıyla bir dev gibi büyüyen Türkiye
Akdeniz bölgesinde Dünyanın en lüks 100 oteli arasında yer alacak Muhteşem bir oteli ülkemize kazandırıyor. Türkiye’nin en yaygın yerli zinciri Crystal Hotels Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa, Kemer Beldibi’nde tatil seçeneğinde farklılıklar yaratacak TOP VIP, VIP 1 ve VIP 2 konseptlerde luxury hizmet verecek.

4 Mayıs 2014 Pazar günü muhteşem bir açılışla turizm sektörüne merhaba diyen Otelin ilk konukları arasında Ünlü Koreograf Erez Eğilmez’de yer alacak. 8 -12 Mayıs tarihleri arasında Nirvana’da konaklayacak Erez Eğilmez, Türkiye’ye böyle bir tesis kazandıran Crystal Hotels CEO’su Umman Çetinbaş ve Crystal Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit te bu büyük başarılarından dolayı sevgilerini iletti.


Ünlü Koreograf Erez EĞİLMEZ temmuz ayında Hollywood dan Türkiye’ye gelecek ünlü sinema oyuncusu dostlarını Crystal Hotels Nirvana Lagoon da konaklatmayı düşündüğünü söylerken Bu tatilin kendisi için unutulmaz bir anı olacağını belirtti.


NIRVANA Lagoon Villas Suites & SPA
Antalya’ya 26 km, Kemer’e 16 km, havaalanına ise 36 km uzaklıkta olup, Akdeniz ile Toros dağlarının birleştiği noktada, muhteşem bir doğa içerisinde, 152.000 m² alan üzerine kurulmuştur. İnşa edilirken doğal doku ve mevcut tüm ağaçlar tamamen korunmuştur. Denize sıfır olarak kurulmuş olan tesisimizde 900 m. uzunluğunda kum-çakıl plaj ve biri VIP olmak üzere 3 adet iskele mevcuttur.Yıl boyunca misafirlerine “Privileged Life” konseptinde en iyi hizmeti vermeyi ilke edinen otelcilik anlayışı, alışılmışın dışında, şık, etkileyici, doğaya saygılı, farklı bir mimari tasarım ile bütünleşmiştir. Muhteşem deniz ve dağ manzarası ile müthiş çam ağaçları tarafından süslenen Nirvana Lagoon Villas Suit & Spa“Maksimum Mutluluk” ilkesi ile Akdeniz doğasını, ‘kişiye özel’ hizmetleriyle birleştirmektedir.

http://www.turizminsesi.com/haber/crystal-nirvana-lagoon-sosyeteyi-agirliyor-15855.htm


4 Mayıs 2014 Pazar

1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası başladı


Yöresel  lezzetler 1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonasında ön plana çıkıyor
1.Akdeniz Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, Antalya'nın Manavgat ilçesinde başladı
Akdeniz Eğitimi Aşçılar Derneği(AKEAD) ve Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu(ASPAFED) öncülüğünde Manavgat Perşembe Pazarı'nda yapılan yarışmaya 17 ülkeden 600 yarışmacı katıldı
ASPAFED Başkanı Ümit Yüksel, 1. Akdeniz Aşçılık Şampiyonası'nın Manavgat'ta gerçekleşmesinde katkıları için AKEAD Başkanı Ömer Atan'a teşekkür etti. Yüksel, toplamda 600 aşçı ve pastacının 20 kategoride yarışma yapacağını söyledi. 5 Mayıs'ta bitecek olan yarışma sonunda dereceye giren aşçı ve pastacılara altın, gümüş ve bronz madalya verileceğini kaydeden Yüksel, şampiyonanın Antalya ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.


Ümit Yüksel, "Bu şampiyonun Manavgat'ta yapılması çok önemli. Yarışmada Avrupa Aşçılar Birliği(Euro-TOSUES) üye ülkelerin temsilcileri var. Aslında ülkemiz aşçıları Avrupa Birliği(AB) girmiş durumda. Gastronomi turizmi dünyada yükselen trend. Ülkemizin tanımı için şampiyonayı önemli buluyoruz." dedi. Kaliteli yöresel lezzetleri ön plana çıkararak farklı lezzetleri tanıtıyoruz.Bizler önemli bir misyon üstleniyoruz her beyaz önlüğü giyeni aşçı zannetmeyin.Yemek programlarında yayına çıkan halkın önüne çıkıp yemek yaparken tarifler veren aşçıların tariflerinim çok yanlış bilgiler veriliyor.En basiti Un kavururken sıcak su dökülür hiç döküyorlar. Aşçılığın  bir akademisi var bu kepçe tutmakla aşçı olmuyor belli süreçleri var zamanla olan bir meslek bu. Biz yetenekleri olan becerikli aşçı adayları  Meslek liselerine daha fazla önem verilmesini istiyoruz dedi.


AKEAD Başkanı Ömer Atan, şampiyonayı zor şartlarda hazırladıklarını ve bölge tanıtımına yarar sağlayacağına inandıklarına inandıklarını kaydetti.Önümüzdeki yıl şampiyonayı daha geniş katılımlı yapacaklarını belirten Atan, bu tür organizasyonların Antalya ve ülke tanıtımı için önemli olduğunu söyledi. Yarışmaya, Almanya, Belçika, Bulgaristan,Danimarka, Fransa,İspanya,Yunanistan, Finlandiya, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Güney Kıbrıs, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, İsveç, San Marino ve Türkiye katıldı. Şampiyonaya 17 lise ve 19 üniversiteden öğrencinin iştirak ettiği bildirildi.

1 Mayıs 2014 Perşembe

ÇOCUKLAR ÖLMESİN,OYUN OYNAYABİLSİNLER!

Turizmin Sesi -Bora Özgen
Türkiye’de 4 ayda 13 çocuk feci şekilde can verdi.
Çocukların 4’ünün “canice öldürüldüğü” kesinleşirken, diğer çocuklardan 4’ünün bedeni havuz ve su kuyularında, 3’ü dağlık alanda, biri ise inşaatta bulundu.

Çocuklardan birinin ölümü için ise intihar kuşkusu olduğu belirtildi.

Kimi kaçırıldı, önce tecavüze uğradı, sonra boğuldu. Kimi okul yolunda kan davasına kurban gitti. Kimi henüz yaşını görmeden bir ormanlık alanda ölü bulundu.

2014’ün başından beri çocuk ölümlerinin gündeminden düşmediği Türkiye, 2 kötü haberle daha yasa boğuldu.

Günlerdir kayıp olan Umut Zambak ve Gizem Akdeniz’in cansız bulunan küçük bedenleriyle bir yas daha yaşandı.

Küçük Pamir Dikdik’ in komşu evin havuzunda bulunan cansız bedeni Türkiye’yi yasa boğdu.
Kars’ta 9 yaşındaki Mert Aydın ise tanıdığı bir kişi tarafından tecavüze uğradı ve öldürüldü. Mert’in ölü bedenine Karadağ Çöplüğü’nde ulaşıldı.

Bitlis’te 4 ve 5 yaşlarındaki iki amca çocuğu dağlık alanda ölü bulundu.
Antalya’da 2.5 yaşındaki çocuk piknik alanında kayboldu. Cansız bedeni yangın söndürme havuzunda bulundu.

Kırıkkale’de okula gitmek için evinden ayrılan 10 yaşındaki Halil İbrahim Akaş’ın ölü bedeni şehir mezarlığına yakın bir alanda bulundu. Akaş, boğularak öldürüldü.

Mersin’de bir haftalık bebek, ormanlık alanda ölü bulundu.

Şırnak’ta kaybolan 12 yaşındaki İbrahim Bozkurt’un bedeni, hurda toplamak için gittiği inşaatın bodrumundaki su dolu havuzda bulundu.

Van’da, iki çobanın arasındaki şakalaşma, diğerinin yaralanmasıyla sonuçlandı. Bunun üzerine yaralanan çobanın akrabası 12 yaşındaki Taner Kaya, okula gittiği sırada Kalaşnikofla taranarak öldürüldü.

Muş’ta 13 yaşındaki aşiret çocuğu Serhat Kiğa’dan, internet kafeye gitmesinin ardından bir daha haber alınamadı. Kiğa’nın cesedi, Muş-Bulanık karayolundaki bir inşaatta bulundu.

Burdur’da 14 yaşındaki Ahmet Alp Öztürk, mutfakta başına poşet geçirilmiş şekilde ölü bulundu.

Manisa’da Umut Zambak’ın, Adana’da ise Gizem Akdeniz’in kaybolduğu haberleri geldi. Umut’un bedeni su kuyusunda bulunurken, Gizem’in öldürüldüğü kesinleşti.

Türkiye’de böyle bir dehşet yaşanırken, bunlara önlem alınamazken, bu kadar kötü insanın elini kolunu sallayarak can yaktığı bir zamanda bir yandan da ailelere dikkat çekmek istiyorum.

Bir baba olarak benim içim sızlıyor bu haberleri gördükçe…
Sabah erken kalkıp ekmek almaya çıkıyorum. Bu sırada çocuklarım yatağında uyuyor oluyor. 8 yaşında küçük bir oğlum var. Ben onu şimdiye kadar gözümün önünden ayırmadım ne tek başına parka yolladım, ne de ekmek almaya…

Sabahın erken saatinde 6 – 7 yaşlarında küçük bir çocuğun tek başına market alışverişine çıktığını gördüm.
Ondan öncesinde gece saat 11 sularında yine küçük bir çocuğun elinde kredi kartıyla çiğköfte almaya çıktığını gördüm.

Bunlar gibi birkaç olaya daha tanık oldum, belki sizlerde denk geliyorsunuzdur. İçimden şunu geçirdim bu kadar ölüm yaşanırken, benim çocuğum yatağında uyurken, bu küçük çocukların tek başına dışarıda ne işi var?

O küçük çocukların anne babaları nerede? Neden ufacık çocukları tek başına alışverişe yolluyorlar da kendileri gitmiyorlar?

Bir çocuğu Dünyaya getirirken bizler onlara sormuyoruz. Biz onları en iyi şekilde büyütüp dışarıdan gelecek zararlardan korumalıyız.

Kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için onlara spor yaptırabiliriz, müzik eğitimi aldırabiliriz, sosyalleşmeleri için sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayabiliriz ve en önemlisi onlara birlikte geçirecek zaman ayırmalıyız.

Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız, yaptığımız en ufak hata ve ya küçük bir ihmal onların canlarına mâl olabilir.
Umarım bundan sonra daha fazla can yanmaz… Bu yaşanan olaylar ailelere ders olur ve aileler çocuklarına sahip çıkarlar.