4 Ocak 2014 Cumartesi

ANI TUR İLE ERKEN REZERVASYON KAMPANYASI

TÜRK TURİST  DÜNYAYI GEZDİKÇE YENİ TUR PROGRAMLARI İSTİYOR

2011 yılından itibaren Yurtdışı turlarda yaptığı atılımlarla ön plana çıkan Anıtur 2014 yılında da sektöre getirdiği yenilikleri ve 2014 yılı ile ilgili beklentilerini açıkladı. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Yurtdışı Departman Yöneticisi Cihan SARAY "Erken rezervasyon denilince akla Ege veya Akdeniz bölgesindeki indirimler geliyordu. Bu yıl Yurtdışı departmanı olarak bizde iç turizmle aynı anda Erken rezervasyon indirimlerine başlama kararı aldık ve sonuçlarından gayet memnunuz.

Türk insanı artık erken rezervasyona alıştı. Aralık ayında tatillerini satın alarak hem indirimden yararlanıyorlar hem de turların olası doluluklarına karşı yerlerini garantilemiş oluyorlar. Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya sunduğumuz Erken rezervasyon güvence paketi ile misafirlerimiz artık son dakikada çıkabilecek aksiliklerde ödemiş oldukları ücretin tamamını da geri alabiliyorlar.” Dedi. Yurtdışı turlarda bu sene getirdikleri yenilikleri paylaşan Saray “ Bu yıl Vize risk güvence paketi adı altında bir yeni uygulama başlattık. Tüm misafirlerimizinde tercih ettiği bir paket oldu. Bu pakette misafirlerimiz son saniyeye kadar vizeleri ile ilgili herhangi bir problem yaşamaları halinde ödedikleri tur ücretinin tamamını geri alabilecekler”.

2014 yılındaki programlardan da bahseden Saray “Şuan ki satışlarımızdan farkettiğimiz üzere İtalya ve Benelux turları yine en çok satan paket programlarımız olacak. Balkanlarda geçen seneki kapasitemizin 3 katına çıkacağız. Gemi turlarımız’da ki büyümeyi olağan görüyoruz çünkü Türkiye henüz bu pazarda çok yeni. Bu sene İsviçre- Liechtenstein- İtalya programlarımızı satışa açtık. Her Cumartesi ve Pazar hareketli 7 Gece konaklamalı olarak düzenleyeceğiz. Farklı olan her yere tur yapmaya çalışıyoruz. Türk Turist gezdikçe yeni destinasyon istiyor bu sebeple bizde her geçen gün paket programlarımızı genişletmek zorunda kalıyoruz. Önümüzdeki yıl %70 büyüme hedefi koyduk ve bunun üzerine kesinlikle çıkmayacağız. Bizim amacımız çok kişi taşımak değil, en yüksek müşteri memnuniyetine ulaşmaktır. “

3 Ocak 2014 Cuma

ANTALYA'DA GOLF TUTKUNLARI BULUŞUYOR

9. AGC - KEMPINSKI THE  DOME PRO-AM  GOLF  TURNUVASI
Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Antalya'nın Belek ilçesinde konumlanan Kempinski Hotel The Dome ve Antalya Golf Kulübü, 9. AGC - Kempinski The Dome Pro-Am'e ev sahipliği yapıyor

The Pasha ve PGA onaylı PGA Sultan sahaları olmak üzere uluslar arası iki golf sahasına sahip olan Kempinski Hotel The Dome, Antalya Golf Club iş birliğinde 2-9 Şubat 2014 tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenecek olan AGC Kempinski The Dome Pro-Am Golf Turnuvasında yerli yabancı birbirinden profesyonel ve amatör golf oyuncularını ağırlayacak.

 Antalya Golf Kulübü’ne ait her biri 18 delikli iki adet golf sahasında gerçekleşecek olan turnuvada, her bir takım bir profesyonel ve üç amatör oyunculardan oluşacak. 3 gün sürecek olan turnuva, deneme oyunları ile başlayıp 2 gün boyunca turnuvalarla devam edecek. Turnuvanın son günü profesyonel golf oyuncuları kendi aralarında yarışırken, amatör oyuncular da kendi seviyelerindeki golf tutkunlarıyla yarışacak. Gala yemeği ile sonlanacak olan turnuvada 40.000 Euro ödül profesyonel oyuncular arasında bölünürken, dereceye giren amatör oyunculara ise çeşitli hediyeler verilecek.

 Konaklamalarda da çok özel fırsatlar sunan Kempinski Hotel The Dome,  çift kişilik oda da kişi başı 1.380 euro, tek kişilik odaları 1.540 euro, çift kişilik odada oyuncu olmayan katılımcı fiyatı ise 750 euro'dan başlayan fiyatlarıyla, 3 ayrı konaklama imkanı sağlıyor.

9. AGC - KEMPINSKI THE DOME PRO-AM GOLF TURNUVASI

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Antalya'nın Belek ilçesinde konumlanan Kempinski Hotel The Dome ve Antalya Golf Kulübü, 9. AGC - Kempinski The Dome Pro-Am'e ev sahipliği yapıyor.The Pasha ve PGA onaylı PGA Sultan sahaları olmak üzere uluslar arası iki golf sahasına sahip olan Kempinski Hotel The Dome, Antalya Golf Club iş birliğinde 2-9 Şubat 2014 tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenecek olan AGC Kempinski The Dome Pro-Am Golf Turnuvasında yerli yabancı birbirinden profesyonel ve amatör golf oyuncularını ağırlayacak.

 Antalya Golf Kulübü’ne ait her biri 18 delikli iki adet golf sahasında gerçekleşecek olan turnuvada, her bir takım bir profesyonel ve üç amatör oyunculardan oluşacak. 3 gün sürecek olan turnuva, deneme oyunları ile başlayıp 2 gün boyunca turnuvalarla devam edecek. Turnuvanın son günü profesyonel golf oyuncuları kendi aralarında yarışırken, amatör oyuncular da kendi seviyelerindeki golf tutkunlarıyla yarışacak. Gala yemeği ile sonlanacak olan turnuvada 40.000 Euro ödül profesyonel oyuncular arasında bölünürken, dereceye giren amatör oyunculara ise çeşitli hediyeler verilecek.

 Konaklamalarda da çok özel fırsatlar sunan Kempinski Hotel The Dome,  çift kişilik oda da kişi başı 1.380 euro, tek kişilik odaları 1.540 euro, çift kişilik odada oyuncu olmayan katılımcı fiyatı ise 750 euro'dan başlayan fiyatlarıyla, 3 ayrı konaklama imkanı sağlıyor.

ÇELİK SEKTÖRÜ, İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELİYOR

4. AVRASYA MENA ÇELİK ZİRVESİ, 29-30 OCAK’TA İSTANBUL’DA YAPILACAK


4. Avrasya MENA Çelik Zirvesi, 29-30 Ocak 2014 tarihlerinde, EBY International Summit organizasyonu ve Türkiye Çelik Üreticileri Derneği işbirliği ile İstanbul Sheraton Ataköy Otel’de gerçekleştirilecek. Önceki 3 yılda olduğu gibi bu yıl da 30’a yakın ülkeden 300’ün üzerinde katılımcının beklendiği zirve, Türkiye, bölge ve dünya çelik üreticileri, tüketicileri ile tedarikçilerini bir araya getirecek.

B2B GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Zirvenin en verimli bölümlerinden birisini de B2B görüşmeler oluşturuyor. Katılımcılar, ilk gün 2 saat, ikinci gün 2 saat olmak üzere, zirve süresince, 4 saat boyunca önceden randevu alacakları katılımcılar ile 15’er dakikalık birebir görüşme olanağını da elde edecek.

34 KONUŞMACI OTURUMLARDA GÖRÜŞ AÇIKLAYACAK
Açılış konuşmalarını Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan ile Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci’nin gerçekleştireceği zirve kapsamında, “Günümüz Çelik Sektörü”, “Çelik Uygulamaları”, “Uzun Ürünler” “Hurda Arzı” “Çelik Üretiminde En İyi Hammaddelerin Seçimi & Eko Tesisler”, “Çelik Endüstrisinde Değişen Talebe Cevap Vermek”  oturumları çerçevesinde, 14’ü yerli 20’si yabancı olmak üzere, 34 konuşmacının görüşlerini katılımcılar ile paylaşması bekleniyor.

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ ZİRVEDE BULUŞACAK
Zirvede, temsilcisinin konuşma yapacağı firmalar içerisinde Çolakoğlu Metalurji, Kardemir, Mitaş, Eti Maden ve MMK Metalurji gibi yerli firmalar yanında, İtalya merkezli Beltrame Group, İngiltere merkezli Uluslararası Çelik Ticareti Derneği, Arap Demir Çelik Birliği, Fransa merkezli Air Liquide, SMS Siemag, Siemens Vai, Mobarakeh Steel, Danieli, Rusmet, Evraz, The Steel Index, Japonya merkezli JP Steel Plantech,  IMS ve Metal Expert gibi yabancı kuruluşlar da yer alıyor.


BODRUM’DA “THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ” HEYECANI BAŞLIYOR

The Marmara BAYK Kış Trofesi yarışları, The Marmara ana sponsorluğu ve TEB Özel Bankacılık’ın desteği ile 18- 19 Ocak 2014 tarihlerinde düzenlenecek 1. AYAK yarışları ile başlıyor. Bodrum’da yelken heyecanının ve turizm hareketliliğinin kış aylarında devam etmesinde önemli rolü olan The Marmara BAYK Kış Trofesi bu yıl da The Marmara ana sponsorluğunda ve TEB Özel Bankacılık’ın desteği ile düzenleniyor. 18- 19 Ocak 2014 tarihlerinde I. AYAK yarışları ile başlayacak trofe, 24- 25 Mayıs’taki VII. AYAK ile sona erecek.

Türkiye’nin en uzun Yelken Kış Trofesi olan The Marmara BAYK Kış Trofesi, bu yıl on üçüncü kez Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (B.A.Y.K.) tarafından gerçekleştiriliyor. The Marmara, yelken sporuna yeni sporcular kazandırmayı ve bilinçli denizciler yetiştirmeyi hedef edinen B.A.Y.K’ın yanında yer alarak, Kış Trofesi yarışlarının her geçen gün artan kaliteyle düzenlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.


THE MARMARA BAYK KIŞ TROFESİ 2014        
18-19 Ocak 2014 I.AYAK
8-9 Şubat 2014 II.AYAK
1-2 Mart 2014 III.AYAK
22-23 Mart 2014 IV.AYAK
12-13 Nisan 2014 V.AYAK
3-4 Mayıs 2014 VI.AYAK
24-25 Mayıs 2014 VII.AYAK

DOĞANIN MUCİZELERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK!

EXPONATURA FUARI İSTANBUL FUAR MERKEZİ’NDE 9-12 OCAK TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞECEK

Exponatura 2014 – 5. Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı doğanın mucizesi katkısız ürünleri,  profesyonel alıcı ve sağlıklı yaşamı önemseyen bilinçli tüketiciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Exponatura Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde 9-12 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek. Fuarda, %100 doğal gıdalardan katkısız güzellik ve bakım ürünlerine, yöresel lezzetlerden her türlü hastalığın alternatif tedavisi bitkisel kürlere kadar birçok farklı ürün grubu ziyaretçilere tanıtılacak.

İnsanlar beslenme ve bakım ihtiyaçlarında, ekolojik dengenin bozulması ve doğallıktan uzak şehir yaşamı yüzünden doğal ve organik ürünlere ihtiyaç duyuyor. Exponatura Fuarı da işlenmemiş yiyecekleri, katkısız faydalı içecekleri, şifalı yöresel gıda ve bitkileri, zindelik veren besin takviyelerini, güzellik ve bakım için %100 doğal el yapımı ürünleri ilgililerin ayağına getiriyor.

Ünlülerin Güzellik Sırlarını Keşfedin!
Sanat camiasından çoğu ünlü ismin de güzelliklerini korumak için tercih ettiği doğanın mucizesi gençlik iksirleri, katkısız cilt temizleyicileri, sağlıklı zayıflama kürleri, doğal kozmetik malzemeleri, kimyasal içermeyen saf sabunlar, sinir sistemini yatıştıran saç bakım kremleri, güneş lekelerini ve hamilelik çatlaklarını yok eden yağlar fuarda yer alacak.

Bebek Gelişimine Faydalı Doğal Besinleri Üreticinden Öğrenin!
Anneler, bebek gelişiminde önemli vitaminleri içeren organik sebze, meyve ve besleyici takviyeleri fuarda üreticisinden dinleyip, inceleme fırsatı bulacak. Stresli yaşantıdan etkilenen beden sağlığını koruyacak şifalı bitki çayları, sağlık problemlerinin doğa mucizesi çözümleri fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Davetiyenizi Unutmayın!
Profesyonel sektör alıcılarının yanı sıra tüketiciyi de yakından ilgilendiren fuar, ev hanımlarından ünlülere kadar geniş bir ziyaretçi kitlesini ağırlamaya hazırlanıyor. Fuara ücretsiz giriş için online davetiye  http://www.exponatura.net/OnlineInvitation.aspx adresinden alınabiliyor. Geçtiğimiz yıl 137 firmanın katılımı ile gerçekleşen Exponatura Fuarı, birçok farklı ülkenden gelen ziyaretçileri gıda, kozmetik, sağlık alanlarında yepyeni ürünlerle tanıştırmıştı.


2 Ocak 2014 Perşembe

Global Liman İşletmeleri Barcelona Limanı’ndaki hisse oranını %43’e çıkardı


Global Liman İşletmeleri’nin (GLİ), Royal Caribbean Cruises’la birlikte ortak oldukları Barcelona Port Investments, S.L (BPI) vasıtasıyla Creuers del Port de Barcelona, S.A.’nın (Creuers) ilave %20 hissesini devraldı. Global Yatırım Holding’in %100 iştiraki olan GLİ’nin, Royal Caribbean Cruises’la birlikte ortak oldukları Barcelona Port Investments, S.L vasıtasıyla, Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan 1,8mn yolcu kapasiteli Barselona Limanı’nı işleten, aynı zamanda Malaga Limanı’nı işleten şirketin çoğunluk hissesine ve Singapur Limanı’nı işleten şirketin de azınlık hisselerine sahip olan Creuers’ın %23 hissesini devraldığı 13.11.2013 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştı.

GLİ, 30 Aralık 2013 tarihinde, BPI vasıtasıyla Creuers'ın %20 hissesini daha devralarak, Creuers’indeki toplam payını %43’e çıkardı.  Global Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin, Barcelona Limanı’nın GLİ portföyüne katılmasıyla limancılıkta yeni bir döneme girdiklerine dikkat çekti.  GLİ’nin son üç yıldır organik büyümeye odaklandığını söyleyen Narin, Türkiye’de 2010’dan beri işlettiği limanların entegrasyonu sürecinin de tamamlandığını ifade etti.  Böylelikle, bölgenin sayılı ticari liman işletmecilerinden biri ve dünyanın en büyük kruvaziyer limanı olma yolundaki hedeflerinde düğmeye bastıklarını belirtti.  Bu çerçevede Montenegro Bar Limanı’nın %62’sini satın aldıklarını söyleyen Narin, Barcelona Limanı, Malaga Limanı ve Singapur Yolcu Limanının da GLİ’nin portföyüne eklenmesiyle toplam yolcu trafiğinin 2013 yılı sonu itibariyle 3,5 milyona ulaştığının altını çizdi.

ER YATIRIM’IN OTEL YATIRIMLARINDA İZMİR İLK SIRAYI ALDI


Turizm sektörüne markalı otel yatırımcısı olarak giren Er Yatırım ve Turizm,  İzmir’de ilk otelinin yatırımına başladı.  300 milyon dolarlık yatırımla 10 yılda 20 otel hedefiyle yola çıkan firma, İzmir’de karma bir projenin içerisinde yer alacak iş otelinin inşasına start verdi.

2013.12.30,Pazartesi - Uzun yıllardır kömür ve denizcilik alanlarında faaliyet gösteren Er Şirketler Grubu, kurduğu Er Yatırım ve Turizm şirketi ile markalı otel yatırımcısı olarak sektör oyuncuları arasında yerini aldı. 300 milyon dolar yatırımla 10 yılda 20 otel yapmayı hedefleyen Er Yatırım ve Turizm,  İzmir’de ilk otelinin yapımına  başladı. Bayraklı’da aldıkları otel projesi inşasının startını veren firma, İstanbul’da da otel inşaatını yapacağı arazilerin satın almasını yaptı. Diğer ilerde de arazi geliştirmeyi sürdürüyor.

Medeniyetin beşiği Anadolu artık ticaretin de beşiği
Yatırım alanı olarak 3-4 yıldız segmentte şehir içi iş otelciliğini belirlediklerini ifade eden Er Yatırım ve Turizm Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “Portföyümüzde adet olarak ağırlıklı dilim İstanbul’da olacak. Ancak İstanbul hala ticaretin kalbinin attığı şehir olsa da,  medeniyetin beşiği Anadolu artık ticaretin beşiği oluyor. Anadolu şehirleri potansiyellerinin farkına varmaya başladı. Düne kadar kimse Mersin’i bilmezken bugün Olimpiyatlar yapıldı, Kapadokya küçük Japonya oldu, Mardin tüm medeniyetlerin bölgede ilk ziyaret noktası. Anadolu’da havaalanlarının sayısı arttı. Gelir düzeyi yükseldi ve kişilerin harcamaları arttı. Tüm bunlardan dolayı,  ulusal ve uluslararası turizmin çok ciddi talep gösterdiği Anadolu, bizim açımızdan da önemli bir yatırım alanı. Anadolu’da şehir otelciliğine yönelmemizde, Türkiye ticaretindeki bu yapısal değişimin önemli bir rolü var. Türkiye çapında kabul görmek, markamıza ve otellerimize karşı sadakat alışkanlığı kazandırabilmek için Anadolu, İstanbul’un en önemli tamamlayıcı hizmet ayağını oluşturuyor bizim için” dedi.

İzmir’de arz açığı var
İlk otel yatırım startını İzmir’den veren şirketin; Eskişehir, Konya, Mersin, Gaziantep, İzmit, Çanakkale, Adana, Mardin, Diyarbakır, Trabzon gibi potansiyeli yüksek Anadolu şehirlerinde de arazi geliştirmeye devam ettiğin açıklayan Çelikkanat, otel yatırımlarının ilkini gerçekleştirdikleri  İzmir’deki  otel inşaatı hakkında şu bilgileri verdi:  “İstanbul’daki yatırımlarımızın prosedürleri uzayınca biraz da tesadüfi olarak İzmir projemiz İstanbul’daki otel yatırımlarımızın önüne geçti. Türkiye’nin en önemli şehirlerinden İzmir’de otel yatırımlarında arz açığı var. Buradaki potansiyeli değerlendirmek istedik.  Otelimizi  yeni kent merkezinde, Bayraklı’da yapıyoruz. Alışveriş merkezi, residence ve ofis alanlarının bulunduğu Mistral İzmir Projesinin içerisinde yer alıyoruz. 8 bin metrekare inşaat alanına sahip, 110 odalı tamamen deniz manzaralı ve 15 m2 lik balkonları olan en küçük odası 35 m2 olan şehir içi iş oteli olacak. İş adamlarının tercih edeceği, son teknolojik alt yapıya sahip bir otel planlıyoruz. Biz hayata geçireceğimiz otellerimizde iş seyahati yapan misafirleri hedeflediğimiz için çok geniş seçeneklere sahip kahvaltı, esnek check-in saatleri, uçuş saatlerine göre yararlanabilinecek bir takım özel hizmetler sunacağız. Otelin inşaat süresini 2 yıl olarak belirledik, 2016 yıl sonunda hizmete girmesini öngörüyoruz.”

Uluslararası  otel markası işletecek
Uluslararası bilinirliliği olan çok önemli bir dünya markası ile ön anlaşmalarını yaptıklarını belirten Çelikkanat, “Otellerimizin işletmeciliği deneyimli marka tarafından yapılacak. Uluslararası büyük bir markanın alt markası olan bu marka, Türkiye’ye ilk bizimle girecek ve büyüyecek. Tercihimiz aynı markayla ilerlemek, ancak lokasyon ve binanın özelliklerine göre birden fazla markayı portföyümüzde barındırabiliriz” diye konuştu.

Güçlü  gayrimenkul portföyü
Firma olarak şehir otelciliği yatırım kararlarının altında ciddi bir fon değeri yaratmak olduğunu ve 10 yılda yapacakları otellerle güçlü bir gayrimenkul portföyü oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Çelikkanat, “Gerçekleştireceğimiz yatırımlarla hem işletmesel karlılık hem de varlık değeri olarak güçlü bir portföy sahibi olmayı amaçlıyoruz.  Otel yatırımlarımızın ağırlığı  İstanbul’da olsa da, portföyün tamamlayıcısı olarak Anadolu’da da olacağız. Otellerimiz birbirlerine sinerji yaratacak. Misafir devamlılığı sağlamak açısından belirli bölgelerde yer almak önemli. Bu sebeple Anadolu da İstanbul’un en önemli tamamlayıcı hizmet ayağını oluşturmakta.


 


29 Aralık 2013 Pazar

CAZ MÜZİĞE TASARIMSAL BİR YORUM GETİREN DOLUNAY OBRUK BRASS RESTAURANT&BAR’DA




Şık tasarımıyla Türk kültürü ve İstanbul’dan özel detaylar taşıyan Martı Istanbul Hotel bünyesindeki BRASS Restaurant&Bar, birbirinden değerli müzisyenleri ağırlamaya ve müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.  Profesyonel grafik tasarımcı, söz yazarı, besteci ve şarkıcı Dolunay Obruk’un 10 Ocak 2014 Cuma akşamı 21:30-23:30 saatlerindeki performansına ev sahipliği yapacak olan BRASS Restaurant&Bar, özel detaylarla bezenmiş şık dekorasyonunun yanısıra lezzetli kokteyl seçenekleri ve zengin uluslararası şarap kavı ile dikkat çekiyor.

2004 yılından bu yana bir tasarımcı gözüyle baktığı müzik hayatını, Neşet Ruacan, Emin Fındıkoğlu, İmer Demirer gibi çok değerli caz müzisyenlerinin eşlikleriyle devam ettiren Dolunay Obruk, müziğini uzmanlık alanı olan grafik tasarım ve vokalle birleştirerek özgün bir biçimde görselleştiriyor. Repertuarına kendi söz ve bestelerinden oluşan parçalarının yanısıra, caz standartlarını ve caz formuna uyarladığı sevilen türküleri de katan Dolunay Obruk, müziğin evrenselliğini ve cazın yorumlanmaya uygun olan dilini kullanarak dinleyici ile paylaşıyor.Dolunay Obruk’un, Barış Manço’ya ait parçalara yeniden sözler yazarak bir düzenleme yaptığı, grafik tasarımı da kendisine ait olan; “Lambaya Püf De” ve 2012 yılında piyasaya çıkan “İstanbul Kafası" adlı iki single albümü bulunmakta.



Yılbaşı Hindinizi ve Mezelerinizi Sizin İçin Hazırlıyoruz



Midtown’nın yeni yıla evinde, ailesi ve dostları ile birlikte girmek isteyenler için özel bir haberi var. Misafirlerinize sunacağınız, Yılbaşı sofralarının geleneksel tadı Yılbaşı Hindisini sizler için Midtown’nın Executive Chef’i Ali Davut ve ekibinin hazırlamasına ne dersiniz?

Baharatlı pilav ile doldurulmuş, ballı sos ile fırınlanmış özel yılbaşı hindisini, brokoli, kızarmış kestane taneleri ve özel hindi sosu eşliğinde sunuyoruz. Yılbaşı sofranızı, Midtown’nın muhteşem lezzetteki hindisi ile unutulmaz bir sofraya dönüştürmek ve sipariş vermek isterseniz otelimizi +90 212 361 67 67 numaralı telefondan aramanız ve 1 gün önceden sipariş vermeniz yeterli.


2013 YILLI PAKET HİNDİ MENÜSÜ                        
1. KG’LUK KIZARTILMIŞ VE AYIKLANMIŞ HİNDİ      ( ORTALAMA 5 - 6 KİŞİLİK )     FİYATİ 95,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1.ADET KIZARTILMIŞ BÜTÜN HİNDİ    ( 5 - 6. KG LUK   )                                           FİYATİ 175,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
½. ADET KIZARTILMIŞ BÜTÜN HİNDİ    ( 2,5 - 3. KG LUK   )                                       FİYATİ 95,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1.KİŞİLİK PORSİYON KIZARTILMIŞ VE AYIKLANMİŞ HİNDİ    ( 180 GR )                   FİYATİ 25,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
1.KİŞİLİK PORSİYON RULO HİNDİ       ( 200 GR )                                                           FİYATİ 24,00 TL
Yanında iç pilav, karışık sebze, portakal dilimleri ve fırınlanmış ballı kestane eşliğinde
2013 YILLI PAKET ÇORBA VE MEZE MENÜSÜ
1.KİŞİLİK PORSİYON GELENEKSEL İŞKEMBE ÇORBASI                                                 FİYATİ 12,00 TL
Kırmızıbiberli tereyağı, sirke ve sarımsak sos eşliğinde

1.KİŞİLİK PORSİYON SÜZME MERCİMEK ÇORBASI                                                    FİYATİ 8,00 TL
Kırmızıbiberli tereyağı, kroton ekmek ve limon eşliğinde

4.KİŞİLİK VE 8 ÇEŞİT GELENEKSEL TÜRK MEZE VE ZEYTİNYAĞLILAR                        FİYATİ 80,00 TL

GELECEĞİN ŞEFLERİ DİPLOMALARINI ALDI

LE CORDON BLEU 2013 GÜZ DÖNEMİ MEZUNLARINI VERDİ


Dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu kabul edilen Le Cordon Bleu’ nün Özyeğin Üniversitesi bünyesindeki 11 haftalık güz dönemi eğitimini tamamlayan öğrenciler, diploma ve sertifikalarını Fransız Master Şefler; Gilles Company ve Christophe Bidault’ nun elinden aldı. Yeme & İçme Sektörü önde gelenlerinin ve 5 yıldızlı otel yönetici ve şeflerinin de katılımları ile gerçekleşen törenle diploma ve sertifikalarını alan 52 kişi, mutfak sanatları alanında uluslararası geçerliliği olan belge ile mezun oldu.

Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle 2013 Ocak ayında Türkiye’de eğitime başlayan Le Cordon Bleu, sertifika programlarına katılarak 11 haftalık eğitimi tamamlayan öğrencilerini mezun etti. Mutfak Aşaması ve Pastacılık Aşaması olmak üzere temel 2 alandan oluşan programda, mutfak ve pastacılıkta temel, orta ve üstün seviyelerini başarıyla tamamlayan 52 öğrenci, diploma ve sertifikalarını Fransız Master Şefleri Gilles Company ve Christophe Bidault’ nun elinden aldı.

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu konuyla ilgili olarak, “Programımızı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin mezuniyetlerinden büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz 11 hafta boyunca Master Chef’ lerimizden mutfak sanatlarının inceliklerini, kusursuz mutfak tekniklerini öğrendiler. Bu mezunlarımızın ileride Türkiye gastronomi dünyasında önemli yerlere geleceklerine; Türk Mutfağının tanıtılması ve Türk Şeflerinin de dünyada hak ettiği yeri almalarında önemli rol oynayacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Programdan en yüksek ortalama ile mezun olan ve Diplome De Patisserie belgesini almaya hak kazanan Le Cordon Bleu Pastacılık öğrencisi Zeynep Karahan ise “Artizan stilinde üretim yaptığım atölyemi destekleyecek şekilde bir eğitim aldım. Fransız pastacılık tekniklerini, deneyimli Fransız Şeflerinden almak önemli bir ayrıcalıktı. Bu şekilde sektöre bir adım daha önde başlamış olduğuma inanıyorum”dedi.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar, “118 yıldan beri mutfak sanatlarında mükemmeliyetle eş anlamlı olan Le Cordon Bleu’den  sertifikalı şef olmak bir ayrıcalık. Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu işbirliği ile artık Türkiye’de de bu sertifikaya sahip olmak mümkün. Üniversitemiz bünyesindeki programları başarıyla tamamlayarak uluslararası geçerliliği olan diploma ve sertifikalara hak kazanan mezunlarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.


Yeni yıla ağzınızın tadıyla girin!

2014’ü yeni lezzetler keşfederek karşılamak ya da sevdiklerine damak çatlatan bir yılbaşı paketi hediye etmek isteyenlere Lokum.com birbirinden özel seçenekler sunuyor. Antrikot pastırmadan dana rozbife, geleneksel Antep fıstıklı lokumdan erken hasat zeytinyağına, çeşit çeşit peynirden tatlıya, birçok farklı lezzeti içinde taşıyan yılbaşı paketleri Lokum.com’da lezzet avcılarını bekliyor. Mehmet Yaşin’in seçtiği ürünlerle oluşturulan yılbaşı paketleri, çalışanlarına özel bir yeni yıl hediyesi vermek isteyen şirketler için de biçilmiş kaftan.

Yeni yıla ağzının tadıyla girmek isteyenleri ’da çok cazip lezzet paketleri bekliyor. İçlerindeki tüm ürünleri Mehmet Yaşin’in seçtiği yılbaşı paketlerinde antrikot pastırmadan dana rozbife, geleneksel Antep fıstıklı lokumdan erken hasat zeytinyağına, çeşit çeşit peynirden tatlıya, birçok farklı lezzet yer alıyor. Ayrıca çok özel tatlı paketleri ve peynir sepetleri de kendisini ve sevdiklerini şımartmak isteyenlere ideal seçimler sunuyor. Sadece ailesini ve arkadaşlarını sevindirmek isteyenler değil, çalışanlarına özel ve farklı bir yeni yıl hediyesi vermek isteyen şirketler de bu lezzet dolu alternatifleri tercih edebilirler.

Lokum.com’da 6 farklı yılbaşı paketi bulunuyor. Mehmet Yaşin Seçimi Yılbaşı Paketi’nde antrikot pastırmadan kızılcık marmeladına, yeşil ceviz tatlısından kasap sucuğa kadar birçok özel lezzet yer alıyor. Sofranıza Özel Yılbaşı Paketi ise karabiberli rozbif ve Antep fıstıklı lokum gibi pek çok özel lezzeti içeriyor. Lokum.com tatlı tutkunlarını da unutmuyor. Tatlı Dolu Yılbaşı Paketi büyük ve küçük olmak üzere iki farklı alternatifi ile Kavala kurabiyesinden badem ezmesine birçok tadı barındırıyor. Yılbaşı sofrasını enfes peynirlerle donatmak isteyenleri de Lokum.com’da birbirinden cazip iki peynir sepeti bekliyor. Büyük Peynir Sepeti’nde cheddar, emmental, rokfor, karabiberli füme, kimyonlu gouda ve daha birçok özel peynir yer alıyor. Küçük Peynir Sepeti ise Ezine inek peyniri ve İzmir tulum peyniri gibi birçok yöresel peynirle sofraları şenlendiriyor. Lokum.com’un yılbaşı paketlerinin fiyatları 49,90 TL ile 124,90 TL arasında değişiyor.

Yeni yıla damağınızda muhteşem lezzetler eşliğinde girmek ya da sevdiklerinizin sofrasına özel dokunuşlar ilave etmek istiyorsanız Lokum.com’un 2014 lezzet paketlerini kaçırmayın.



Yeni yıla İspanyol lezzetleri ve müzikleriyle girin…

Rouge’da yılbaşı bu yıl da hem lezzetli, hem eğlenceli
Taksim’deki “Türkiye’nin Şarap Merkezi” Rouge, yeni yılı İspanyol mutfağının seçkin lezzetlerinden bir menü, limitsiz İspanyol şarapları ve İspanyol müziğiyle karşılıyor…

Rouge’da bu yılbaşı İspanyol mutfağının Manchego ve Cabrales gibi seçkin peynirleri, Chorizo gibi şarküterileri ve Tempranillo, Monastrell ve Macabeo gibi şaraplarının yanı sıra Barselona’nın ünlü deniz mahsullü yahnisi “Zarzuela” ve Michelin yıldızlı restoranların favorisi “Bitter Çikolata Soslu Bademli Biftek” gibi sürpriz yemekler sunulacak. Vokalde Petek ve gitarda Hazal’ın Flamenko tarzı İspanyol parçaları ve Latin müzikleriyle eğlencenin doruğa tırmanacağı gecede, saatler 24.00’ü gösterdiğinde yeni yıla yine İspanya’nın şampanya ile yarışan köpüklü şarapları Cava’ların zarif köpükleriyle merhaba denilecek…

Limitsiz İspanyol şarabı ve yerli içki sunulacak menü, kişi başı 170 TL olacak.
Rezervasyon tel: 0212.237 01 90
Adres: Lamartin Cad. 11/1 Taksim
***
ROUGE YILBAŞI ÖZEL MENÜSÜ
Fincanda Acılı Zeytinyağı ile Çeşnilendirilmiş Ördek Çorbası
* * *
İspanyol Tapas Tabağı
(Manchego ve Cabrales Peyniri, Chorizo de la Sierra,
Sardalya Salamurası, Yeşil Zeytin Dolması, Şeri Sirkeli Közlenmiş Kırmızıbiber, Endülüs Usulü Kuşkonmaz, Bıldırcın Yumurtası)
* * *
Güveçte Barselona Usulü Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri Yahnisi “Zarzuela”
* * *
Aztek Usulü Bitter Çikolata Soslu Bademli Biftek,
Basmati Pilavı Eşliğinde
 * * *
Portakal Çiçeği Likörlü Krem Katalan
* * *
24.00’de Cava İkramı
Canlı Müzik
Vokalde Petek & Gitarda Hazal
Limitsiz Tempranillo, Monastrell ve Macabeo şarapları ile yerli içki dahil

170 TL



‘’KAÇAK REHBERLİK ÜLKE İMAJINA ZARAR VERİYOR’’

TURİZMİN GİZLİ KAHRAMANLARI REHBERLER ‘’REHBER’’ DENETİMİNDE

-Adana Rehberler Odası (ADRO), 2014 yılı için bölgede turizm sezonuna hazırlık yapmak ve bölgedeki rehberlere istihdam yaratmak amacıyla  bölgede yoğun bir şekilde Rehber denetimlerine başladı
-ÇGC’yi ziyaret eden ADRO Başkanı Akdağ: ‘’Tur güvenliği bizim için çok önemli, Erciyes’te yaşanan o elim kaza sonucu 11 vatandaşımızı kaybettik,burada gereken denetimler ve kontroller yapılsaydı,ya da yasal bir organizasyon olup başında profesyonel bir rehber olsaydı belki de bu olay yaşanmayacaktı’’

ADANA -  Adana Rehberler Odası (ADRO) ), 2014 yılı için bölgede turizm sezonuna hazırlık yapmak ve bölgedeki rehberlere istihdam yaratmak amacıyla  ‘’ Rehber’’  denetimlerine başladı.
ADRO Başkanı İsa Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri Çukurova Gazetecileri Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Cafer Esendemir, yönetim kurulu üyeleri Mutlu Mete ve Durmuş Ali Başkan ile sohbet etti.
‘’Bu güne kadar bir kanunu olmayan 10.800 Turist Rehberinin, resmi bir meslek tanımları olmadığından kendi mesleklerini denetleyemiyorlardı’’ diyen Akdağ, ‘’Haziran 2012 tarihin de çıkan 6326 sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu ile mesleğimiz resmiyet  kazanmış oldu’’ dedi.
Akdağ, Mart 2013 tarihinde resmi kuruluşlarını tamamlayarak ADRO’yu kurduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

-KAÇAK REHBERLİK ÜLKE İMAJINA ZARAR VERİYOR’’-
‘’Odamız,kurulduğu günden bu yana, Meslek adına bölgede turizmin gelişmesi ve turizmin dinamiklerini harekete geçirmek için  var gücü ile çalışmaktadır.Ama maalesef bölgedeki turizm,tam anlamıyla kavranamadığı için ve geleneksel  faaliyetler şeklinde yapıldığından,bu,hem kaçak tur  hem de kaçak rehberlik faaliyetlerini de beraberinde getirmektedir.
Bizim sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor, ki bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor,ülke tanıtımın yanlış ve eksik yapılması hem içeride hem de dışarıda maddi ve manevi kayıplara sebep oluyor. Tur güvenliği de bizim için çok önemli, geçen gün Erciyes’te yaşanan o elim kaza sonucu 11 vatandaşımızı kaybettik,burada gereken denetimler ve kontroller yapılsaydı,yada yasal bir organizasyon olup başında profesyonel bir rehber olsaydı belki de bu olay yaşanmayacaktı, üzücü kazaların yaşanmaması, sosyal güvenlik açısından hiçbir  meslektaşımızın mağdur olmaması ve elbette düşük ücretler bizim denetimlerimizin amacını oluşturmaktadır...
Tabii sorunları asgari seviyede tutmak için de, turizmin diğer aktörleri gibi, bizde olağanüstü gayret sarf edeceğiz. Adana Rehberler Odası her zaman diğer kurum ve kuruluşlar ile etkili bir işbirliği sürdürmekte,çözüm üretmekte ve üstüne düşen görevleri yerine getirmektedir.’’

-‘’DENETİMLER İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ’’-
Bölgesel oda oldukları için, bölgedeki valilerden daha yoğun denetimlerin yapılması için destek beklediklerini anlatan Akdağ, ‘’.Özellikle yapılan denetimlerde Tursab’a daha çok görevler düşmektedir,hem Tureb hem de Odalara denetimlerde gereken desteği sağlamalı,   acentaların yasalar doğrultusunda, rehber kullanmaları, onların sosyal güvenliğini sağlamaları ve taban ücretleri ödemeleri konusunda dikkat etmelerini sağlamalıdır.ADRO olarak’ta hem mesleğimizin hem de meslektaşlarımızın korunması için yasal çerçevede meslek kanunumuzun bütün yetki ve olanaklarını kullanmaktan çekinmeyeceğiz;Osmaniye-Adana-Mersin şehir merkezlerinde ki denetimlerimizi bitirdikten sonra, asıl denetimlerimiz yol güzergahlarında yoğunluk kazanacak’’ dedi.
Akdağ, sözlerini ‘’her zaman olduğu gibi turizmin gizli kahramanları olarak, tüm gücümüzle Ülke turizmine sahip çıkmak  için çaba sarf edeceğiz’’ diyerek tamamladı.ÇGC Başkanı Esendemir de bölgede turizmin gelişmesi için çalışmalarına başlayan ADRO’nun her zaman yanında olacaklarını ve kendilerine yapacakları etkinliklerde her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

BW Plus The President Hotel'de,‘2013’e Güle Güle, 2014’e Hoşgeldin’




BW Plus The President Hotel, yeni yıla, İstanbul'un tarih ve kültür merkezinde girmeyi düşünenlere, ‘2013'e Güle Güle, 2014’e Hoşgeldin’ yeni yıl eğlencesi hazırladı. Eski İstanbul'un merkezinde, Tarihi Yarımada Bölgesi’nde yer alan BW Plus The President Hotel'de, aileniz ve dostlarınız ile yeni yıla mutlu bir başlangıç yapabilirsiniz. BW Plus The President Hotel'in Marmara Restaurantı’nda, eğlence dolu bir yılbaşı düşünenleri, yılbaşına özel hazırlanan menü ve limitsiz yerli içki dahil, 20.00 ile 02.00 arasındaki yılbaşı balosunda; DJ, orkestra, oryantal ve folklor grubu eşliğinde unutulmaz bir yılbaşı gecesi bekliyor.

Yılbaşı menüsünde; Yeni Yıl Meze Tabağı (Somon Füme Capari, Kuşkonmazlı Jambon, Yaprak Sarma, Acılı Ezme, Humus (nar taneleri ile), Ezine Beyaz Peyniri, Mercimek Köfte, Tulum Peyniri, Haydari, Domates, Salatalık); Kekikli domates sos ve krem sos eşliğinde sebzeli krep bohçası; Beyaz peynir zeytinyağı ve limon sos eşliğinde bahçe salatası; İç pilav ve sezon sebze çeşitleri ile Kestaneli Hindi Dolma; Karışık meyve tabağı; Baked alaska ve limitsiz yerli içki yer alıyor.

2014 yılına, neşeli ve keyifli bir başlangıç için sizleri bekliyoruz.

Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon:  0212 516 69 80
www.thepresidenthotel.com