17 Nisan 2024 Çarşamba

VAN LEZZETLERİ ELİTE WORLD HOTELLERİNDE 

17 Nisan’da gerçekleşen basın toplantısında Elite World Grand Sapanca Oteli’nde Van Kahvaltısının coğrafi işaretli lezzetleri tanıtıldı. Dünden bugüne iz bırakan lezzetler Elite World Otellerinde sizi bekliyor. Elite World, “Van kahvaltısı” ile yerel ekonomiye katkı sağlayıp, kültür elçiliği yapacak. Elite World Hotels & Resorts, Van kahvaltısının tanıtımına katkı sağlamak ve kültürel mirasa sahip çıkmak için proje başlattı. “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı” projesi ile zincirin 11 otelinde menülere eklenecek coğrafi işaretli ürünler, yerel üreticilerden temin edilerek bölge ekonomisine de katkı sağlanacak.


Türkiye’nin önde gelen otel zincirlerinden Elite World Hotels & Resorts, markanın doğduğu şehir olan Van’ın kültürel mirasına katkı sağlayacak “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı” projesini hayata geçirdi. Proje ile coğrafi işaretli Van kahvaltısı kültürünün sınırlarımız ötesine taşınarak somut olmayan kültür mirasına katkı sağlanması hedefleniyor. 

TÜM OTELLERİNDE VAN KAHVALTISI OLACAK

11 oteli ve 5 bine yakın yatak kapasitesiyle yaklaşık 50 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren Elite World, her yıl otellerinde dünyanın dört bir yanından binlerce turisti ağırlıyor. Van kahvaltısını otellerindeki menüye de ekleyecek olan Elite World, İstanbul’dan Sapanca’ya Van’dan Marmaris’e Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan otellerinde konaklayan turistlere yerel lezzetleri deneyimleme fırsatı sunacak.

TÜM LEZZETLER YEREL ÜRETİCİLERDEN TEMİN EDİLİYOR

Van'ın kültürel ve gastronomik mirasını koruma ve daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan proje ile bölge ekonomisine de katkı sağlanması hedefleniyor. Zincirin sahip olduğu 11 otelin menüsüne de girecek olan Van kahvaltısında yer alacak ürünler, düzenli olarak yerel üreticiler ve Van'daki tedarikçilerden temin ediliyor.

KAHVALTI MENÜSÜNDE COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER YER ALIYOR 

“Van Kahvaltısı” menüsünde bölgenin vazgeçilmez lezzetlerinden otlu peynir, süzme bal, Van kavut tozu, Van ceviz reçeli, Van yayık tereyağı, murtağa, Van cacığı, Van çöreği, Siirt tahini ve Mardin pekmezi yer alıyor.

elite-world-hotels-resorts-satis-ve-pazarlamadan-sorumlu-yonetim-kurulu-uyesi-emel-elik-bezarogluelite-world-hotels-resorts-ceosu-orkun-petekcielite-world-hotels-resorts-mutfaklar-koordinatoru-mehmet-uzunoz.jpg


VAN  KAHVALTISINI DÜNYA MUTFAĞINA TAŞIYACAĞIZ 

Elite World Hotels &Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Dünden bugüne iz bırakan lezzetler: Van Kahvaltısı projesi ile yerel lezzetlerimizin izinde bir yolculuk sunuyor, bu yolculuğu bir sonraki durağı olan dünya mutfağına hep birlikte taşımayı ve bu alanda bilinirlik oluşturmayı amaçlıyoruz. Proje ile bölge ekonomisine katkı sağlamayı da hedefliyoruz. Yerel üreticilerin ürettiği malzemelerle hazırladığımız, kültürel mirasımızın en lezzetli parçası olan Van Kahvaltısını açık büfemize eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. UNESCO Kültür Mirası Deneyiminin parçası olmaya aday bu özel gastronomi deneyimini yaşamak isteyen herkesi Elite World'e bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

elite-world-hotels-resorts-satis-ve-pazarlamadan-sorumlu-yonetim-kurulu-uyesi-emel-elik-bezarogluelite-world-hotels-resorts-ceosu-orkun-petekcielite-world-hotels-resorts-mutfaklar-koordinatoru-mehmet-uzunoz-001.jpg


KÖKLERİMİZDEN GELEN LEZZETLERİ MİSAFİRLERİMİZE TATTIRIYORUZ 

Emel Elik Bezaroğlu, “Yerel değerlerimize sahip çıkmaya ve kültürel değerlerimizi korumaya çok önem veriyoruz. Van kahvaltısını Elite World farkı ile hayata geçirdik. Tarihin her döneminde hem konumu hem de kültürel çeşitliliği ile Van önemli bölgelerimizden biri. Van kahvaltı kültürü süt ile başladı. Sütten peynire ve kışın zor bulunan otların bahar aylarında peynire katılmasıyla otlu peynir ortaya çıkıyor ve Van kahvaltısının temeli oluyor. Kahvaltıdaki her lezzet bölgeden temin ediliyor ve ülkemizin en zengin kahvaltısı Van kahvaltısı ortaya çıkıyor. Yaklaşık 40 çeşit lezzet masalarda sizlerle buluşuyor. Dünyanın dört bir yanından misafirleri otelimizde ağırlayarak köklerimizden gelen lezzetleri sizlere tattırıyoruz. Bu yolculuğu bir sonraki durağımız olan dünya mutfağına taşıyabilmek. Sadece bir kültür projesini desteklemekle kalmayıp yerel üreticilerimizi de destekliyoruz. Van kahvaltımızı menümüze ekleyerek yerli ve yabancı misafirlerimizin bu kültürü deneyimlemelerini hedefliyoruz” dedi. 

elite-world-hotels-resorts-satis-ve-pazarlamadan-sorumlu-yonetim-kurulu-uyesi-emel-elik-bezarogluelite-world-hotels-resorts-ceosu-orkun-petekcielite-world-hotels-resorts-mutfaklar-koordinatoru-mehmet-uzunoz-002.jpg


TÜM MİSAFİRLERİ VAN KAHVALTISI İLE BULUŞTURACAĞIZ

Elite World Hotels & Resorts COO’su Orkun Petekçi, “Türk misafirverperliğini en iyi şekilde temsil eden iş anlayışımızla turizmin sadece ‘misafirleri ağırlamak’ değil, onları kültürümüzle de en iyi şekilde tanıştırmaktan geçtiğine inanıyoruz. Bu vizyondan hareketle başlattığımız Van kahvaltısı projesiyle, ülkemize gelen ve otellerimizde konaklayan tüm misafirlerimizi bu kültürel değerimizle tanıştırmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 2030 YILINDA 50 OTELE ULAŞMAK

Elite World Hotels & Resorts COO’su Orkun Petekçi, “Sizlerinde bildiği gibi turizm kültürümüzün dünyaya tanıtılması için en önemli araçlardan birisi. Bizlerde bu tanıtımı binlerce misafiri ağırlayarak yapmaktayız. Bizim için misafirleri en iyi şekilde ağırlamakla birlikte konaklayan kişilere kültürümüzü deneyimletmek ve en doğru şekilde tanıtmak. Hizmet sektöründe olmanın yanısıra kültürümüzü doğru tanıtma gibi bir misyonumuz var. Van’ın geleneksel tescilli olan Van kahvaltısı tüm otellerimizde hayata geçirildi. Van’ın tanıtımına katkıda bulunmak ve sizlere deneyimletmek, otellerimizde hayata geçirmek önemli. 11 otelimiz ile devam ettiğimiz markamızdaki otel sayılarını yakın zamanda daha da yukarılara çekeceğiz. 2030 yılında 50 otele ulaşmak hedefindeyiz” dedi. 

elite-world-hotels-resorts-satis-ve-pazarlamadan-sorumlu-yonetim-kurulu-uyesi-emel-elik-bezarogluelite-world-hotels-resorts-ceosu-orkun-petekcielite-world-hotels-resorts-mutfaklar-koordinatoru-mehmet-uzunoz-003.jpg


MİSAFİRLERİMİZE ORİJİNAL LEZZETLERİ TATTIRIYORUZ 

Elite World Hotels & Resorts Mutfaklar Koordinatörü Mehmet Uzunöz ise “Tamamı coğrafi işaretli ürünlerden oluşan Van kahvaltısı menüsünde sunulan lezzetleri yerel üreticilerimizden temin ediyoruz. Böylece hem misafirlerimizin orijinal lezzetleri tatmalarını sağlarken hem de yerel üreticilerimize destek oluyoruz” diye konuştu.

elite-world-hotels-resorts-satis-ve-pazarlamadan-sorumlu-yonetim-kurulu-uyesi-emel-elik-bezarogluelite-world-hotels-resorts-ceosu-orkun-petekcielite-world-hotels-resorts-mutfaklar-koordinatoru-mehmet-uzunoz-005.jpg


TÜM LEZZETLERİN BİR HİKAYESİ VAR

Elite World Otelleri Mutfaklar Koordinatörü Mehmet Uzunöz; “Coğrafi işaretli ürünlerimizden size bir kahvaltı hazırladık. Uzun yıllardan beri turizm sektöründe çalışan bir şef olarak da farklı ürünler deneyimliyoruz. İnsanların batı ve doğuda deneyimleyemedikleri lezzetleri biz masalara getiriyoruz. Bu projeye 6 ay önceden başladık Van’da da uzun bir dönem geçirdim oradaki değerli şeflerimizle bu işin kökenine indik. Bu işler süt evlerinde başlıyor. Bir köye gittik yaşlı bir kadından gerçeğini gördük. Yoğurt kaymağını birlikte yaptık. Bakır doğal bir tencerede yaptı tarifini sorduk. Deneyim ve gözlemlemeler yaptık bunları fotoğrafladık. Bu kahvaltıyı şehre getirdik 11 otelimizde bunu sunalım dedik ve bir yolculuğa çıktık. Ceviz reçeli yapmak için bir mevsimi var sonbaharda toplanıyor yeşil haliyle kurutuluyor küplere basılıyor. Cevizi biz aslında kabuğuyla yiyoruz öyle bir yumuşuyor ki 6 ay küplerde soğuk ortamlarda bekliyor ve yaklaşık 1 yılda yapılıyor. Lezzeti de oradan geliyor ve tüm lezzetlerin bir hikayesi var. Kavut ve Murtağa tadıyorsunuz. Buğdayı toplayıp kurutuyorlar sonra odun fırınında kavuruyorlar. Kavurmazlarsa bozulma oluyor diye bozulmasın diye buğdayı odun ateşinde kavurup un haline getiriyorlar. Tereyağ ile pişiriliyor. Dünyadaki tüm yemeklerin bir çıkış sebebi vardır. Çoğu yemek yokluktan ortaya çıkmıştır” dedi.

OTLU PEYNİR VAN’DA BİZE ÖZEL ÜRETİLİYOR

Mehmet Uzunöz; “Otlu peyniri Van’da bir aile bize özel üretiyor ve 1 yıl boyunca peynirlerimizi yapıyorlar. Doğal ortamında hazırlanan bu peynirlerin lezzetini misafirlerimiz çok beğeniyor. En güzelini sunmak için özel ürettiriyoruz. Ülkemiz çok zengin hele ki besin açısından olağanüstü. Biz yurtdışında çalışmakta Türkiye’deki lezzetleri arıyoruz. Bu peynirleri de Elite World otel sayesinde herkese tattıracağız ve tanıtacağız. Van kahvaltısı otelimizde orijinal şekliyle tüm yıl boyunca devam edecek. Van kahvaltısı her yerde fabrikasyon olarak bulunuyor. Biz tüm lezzetleri hem yerel üreticiyi desteklemek hem de orijinal lezzetleri tattırmak için yerinde ürettirip tüm otellerimizde yıl boyu bulunduracağız. Bu doğal ve coğrafi işaretli ürünlerimizi tüm misafirlerimize sunacağız” dedi. 

HAZİRAN AYININ İLK PAZAR GÜNÜ DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Van kahvaltısının tanınırlığının artırılması için yerel kurumlar tarafından da bir süredir çalışmalar yapılıyor.  2020 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin girişimleriyle "Coğrafi İşaret Tescil Belgesi" alınmış,  ve resmi olarak tanınmıştı. Ayrıca Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van kahvaltısının küresel bilinirliğini artırmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla her yıl Haziran ayının ilk pazar gününün UNESCO tarafından "Dünya Kahvaltı Günü" ilan edilmesi için girişimde bulunmuştu.

elite-world-hotels-resorts-satis-ve-pazarlamadan-sorumlu-yonetim-kurulu-uyesi-emel-elik-bezarogluelite-world-hotels-resorts-ceosu-orkun-petekcielite-world-hotels-resorts-mutfaklar-koordinatoru-mehmet-uzunoz-004.jpg


1 HAZİRAN’DA ELİTE WORLD KUŞADASI KAPILARINI AÇACAK

Elite World Hotels & Resorts COO’su Orkun Petekçi, “Kuşadası’nda açılacak otelimiz franchise bir otel fakat yönetimi bizde olacak. 136 odalı 5 yıldızlı bir otel olarak 1 Haziran’da açılacak. Eskiden var olan bir otel komple yenileniyor. 7 milyon Euro civarında bir bütçe harcandı” dedi. 

6 Nisan 2024 Cumartesi

Müze ve Ören Yerlerine 3 Ayda Yaklaşık 4 Milyon Ziyaretçi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Müzelerin Kapıları Bayramda da Açık. Türkiye’de müze ve ören yerleri ziyaretçi sayısı 2024 yılının ilk 3 ayında 4 milyona yaklaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, müze ve ören yerlerine ilişkin ilk 3 aylık verileri sosyal medya hesaplarından açıkladı.


Müze ve ören yerlerinin Ramazan Bayramı süresince ziyaretçilerini ağırlamaya devam edeceğini hatırlatan Bakan Ersoy şu paylaşımı yaptı: 

“Müzekartlarınız hazır mı?

Bakanlığımıza bağlı 300’den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı Millî Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzeler #RamazanBayramı boyunca sizleri bekliyor.

2024 yılının ilk 3 ayında müze ve ören yerlerimizde 4 milyona yakın ziyaretçi ağırladık. 

Ülkemizin bu dönemde en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri şöyle

1- Konya Mevlâna Müzesi
2- Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri
3- İzmir Efes Ören Yeri
4- Nevşehir Göreme Ören Yeri
5- Nevşehir Zelve-Paşabağları Ören Yeri
6- Ankara Cumhuriyet Müzesi 
7-  İstanbul Arkeoloji Müzesi 
8-  İstanbul Galata Kulesi
9- Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri 
10- Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri

Tarihe ve kültüre yolculuk edenlerin vazgeçilmezi olan Müzekart sadece 60 lira...

Bayramda da bekliyoruz...”

Konya Mevlâna Müzesi İlk Sırada

Geçtiğimiz sene yaklaşık 30,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan müze ve ören yerleri bu yılın ilk 3 ayında 3 milyon 886 bin 998 ziyaretçi ağırladı.

Konya Mevlâna Müzesi 383 bin 392 kişi ile 3 ayın en çok ziyaret edilen müzesi oldu.

Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri 259 bin 25 ziyaretçi ile ikinci, İzmir Efes Ören Yeri de 249 bin 482 ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı.

Yılın ilk 3 ayında en çok ziyaretçi ağırlayan müze ve ören yerlerini sırasıyla 249 bin 482 kişi ile İzmir Efes Ören Yeri ve 149 bin 23 kişi ile de Nevşehir Göreme Ören Yeri izledi.

Nevşehir Zelve-Paşabağları Ören Yeri sıralamada beşinci olurken Ankara Cumhuriyet Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Galata Kulesi, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri ile Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri sırasıyla en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri arasındaki yerini aldı.

Müzekart Satışlarında Rekor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un, vatandaşların tarihî ve kültürel zenginliklere ulaşımını kolaylaştırmak üzere fiyatını 60 liraya sabitlediği Müzekart satışlarında da rekor artışlar devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 300’den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı Millî Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzelerde geçerli olan Müzekart satışları 2024 yılının ilk 3 ayında 701 bin 162’ye ulaştı. Müzekart satışları, bir önceki yılın aynı ayına göre bu yılın ocak ayında yüzde 7 arttı ve 217 bin 33 oldu. Satışlardaki şubat ayı artışı ise yine bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 122 olurken 245 bin 10 müzekart satıldı. Geçtiğimiz mart ayında da satışlar yüzde 77 artışla 239 bin 119 oldu.

Meltem Tepeler'e Uluslararası Yaşam boyu Başarı Ödülü 

Global Düğün Endüstrisi ve RSVP İstanbul'un Parlayan Yıldızı; Meltem Tepeler
KM Events  Meltem Tepeler'e ‘ International Lifetime Achiement Award’ ‘Uluslararası Yaşam boyu Başarı Ödülü ‘ verildi. Düğün endüstrisi, hayatın en özel anlarını kutlamak için bir araya gelen insanların yaratıcılığını ve tutkusunu temsil eder. Bu endüstri, her yıl milyonlarca çiftin hayallerini gerçekleştirmek için çalışan profesyonellerle doludur. Bu profesyoneller arasında, uluslararası alanda tanınan ve saygı gören isimler bulunmaktadır. İstanbul'da düzenlenen ve düğün endüstrisinin en önemli konferanslarından biri olan RSVP İstanbul, bu yıl TGA Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın resmi partnerliği ve KM Events'in yerel partnerliği ile gerçekleşti.

Bu etkinlik, 300'den fazla uluslararası düğün profesyonelini ağırladı ve ödül töreni, tarihi ve ihtişamlı Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Katılımcılar arasında, etkinliğin şimdiye kadar gerçekleştirilen en başarılı RSVP konferansı olduğu konusunda hemfikir oldular. Bu başarının arkasında, sektörün pek çok önemli kuruluşunun desteği ve sponsorluğu yatıyor.Konferansın en dikkat çeken anlarından biri, KM Events'in kurucusu Meltem Tepeler'e 'Uluslararası Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verilmesiydi. Tepeler, düğün endüstrisine yaptığı katkılar ve sektördeki yenilikçi çalışmalarıyla tanınıyor. Bu ödül, onun uzun yıllar süren emeğinin ve başarısının bir tanınması olarak kabul ediliyor.

Meltem Tepeler'in aldığı bu ödül, sadece kendisi için değil, Türkiye'nin düğün endüstrisindeki yerini pekiştiren bir başarı olarak da görülüyor. Tepeler, bu ödülle birlikte, uluslararası arenada Türkiye'nin adını gururla temsil etmeye devam ediyor. RSVP İstanbul, düğün endüstrisinin geleceğine ışık tutan ve profesyonellerin bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunduğu, iş birliklerini güçlendirdiği bir platform olarak önemini koruyor. Meltem Tepeler gibi liderlerin öncülüğünde, Türkiye'nin düğün endüstrisi, uluslararası alanda daha da parlamaya devam edecek.Bu etkinlik, düğün endüstrisinin sadece bir iş kolu olmadığını, aynı zamanda insanların en mutlu anlarını paylaştığı, hayat boyu sürecek anılar yarattığı bir sanat platformu olduğunu bir kez daha kanıtladı. RSVP İstanbul ve Meltem Tepeler'in başarıları, bu sanat platformunun  sınırlarını zorlamaya ve düğün endüstrisini yeni zirvelere taşımaya devam edecek.

2 Nisan 2024 Salı

Yunan Adaları Bu Yaz Turizmde Bodrum’a Meydan Okuyor

Medulux Health&Travel Sahibi Dr. Şebnem Akman Balta, bu yaz turizm sezonunda Yunan adaları ile Bodrum arasındaki rekabetin kızışacağını belirtiyorThassos ve Bodrum’daki dört yıldızlı oteller arasında fiyat karşılaştırması yaparak, ailelerin tatil bütçeleri üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor. Thassos’ta 200 dolar olan konaklama ücretinin Bodrum’da 260 dolara çıktığını ve bu farkın aile bütçelerini olumsuz etkileyebileceğini ifade ediyor.

yunan-adalari.jpg

“YUNAN ADALARI BODRUM’DAN UCUZ!”

Dr. Akman Balta, Yunan adalarındaki yeme içme ve plaj kullanım ücretlerinin Bodrum’a göre daha uygun olduğunu vurguluyor. Özellikle Thasos plajlarında ve Torba’daki ünlü bir plajda şezlong, şemsiye ve içecek fiyatları arasındaki farkları örnek gösteriyor. Ayrıca, belediye seçimleri sırasında turist güvenliği ve halk plajlarının kullanımı konusunda etkin çalışmalar yapılmadığını eleştiriyor.

“TURİZM SİYASET ÜSTÜ BİR KONU”

Turizmin siyaset üstü bir değer olduğunu ve ödemeler dengesindeki önemli rolünü hatırlatan Dr. Akman Balta, “Belediye seçimleri bu kadar yoğun gündemdeyken hiçbir Belediye başkanının bu konuda, turistin güvenliği ve turistin halk plajlarını tercih edip esnafında oteller dışında para kazanabileceği alanlar konusunda etkin çalışma yaptıklarını görmüyorum. Ülkenin döviz açığını kapatmak için turizmden beklenen döviz girdisinin bu yılki rekabette geri kalmaması gerekir. Bodrum ve Yunan adalarındaki otel ve restoranların maliyet çalışmaları yaparak, bazı yiyecek ve içeceklere ek ücret koymalarının gerekmektedir” diye konuştu.

yunan-adalari-001.jpg“İSTANBUL VE ANTALYA TURİST HEDEFLERİNİ YAKALAR”

Dr. Akman Balta, Bodrum ve Yunan adaları arasındaki tekne ve yat turlarının yoğun geçeceğini ve Akdeniz bölgesinin, özellikle Antalya’nın, bu yıl 17 milyon turist ağırlayarak yüzleri güldüreceğini öngörüyor. İstanbul’un da kültür turlarıyla 7 milyon turist ağırlayacağını ve Nevruz’un Şubat ayını hareketlendirdiğini ekliyor.

“BODRUM OTELLERİ YUNAN ADALARINDAKİ OTELLERDEN 3 KAT DAHA PAHALI”

Son olarak, Bodrum ve Yunan adalarındaki lüks otellerin fiyat karşılaştırmasını yapan Şebnem Akman Balta, Sheraton Rhodes Resort’un 300 Euro’ya karşılık, Bodrum’daki Caresse a Luxury Collection’ın 880 Euro civarında olduğunu belirtiyor. Yani Bodrumdaki oteller Yunan adalarındaki otellerden neredeyse 3 kat daha pahalı durumda. Akman Balta, bu fiyat farklılıklarının turistlerin tercihlerini etkileyebileceğine işaret ediyor.

AKM’DE BU HAFTA

8-14 NİSAN ETKİNLİKLERİ

DOPDOLU PROGRAM SANATSEVERLERİ BEKLİYOR


Türkiye’nin en yeni ve benzersiz sahne teknolojisine sahip Atatürk Kültür Merkezinde, Nisan ayında sanatseverleri dopdolu bir program bekliyor.AKM Tiyatro Salonunda, ‘Anadolu Ateşi- Kıvılcım Çocuk Müzikali’ sahnelenirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, ‘Carmen’ operasını sahneleyecek. İDSO’nun her cuma klasikleşen konserlerine ise dünyaca ünlü şefler ve sanatçılar konuk olmaya devam edecek.

ANADOLU ATEŞİ

8 NİSAN- 20:45- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi, farklı yörelerden derlenmiş 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındıran özgün prodüksiyonu ile AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan proje, Anadolu’nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ

11 NİSAN- 20.30-TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Doğu ve Batı, eski ve yeni, geleneksel ve modern kutupları arasında salınıp duran Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’, Serkan Keskin’in onlarca surete büründüğü bir oyunculuk şöleniyle ve Serdar Biliş’in yönetiminde sinema ve tiyatronun iç içe geçtiği çağdaş bir uyarlama olarak 11 Nisan’da Türk Telekom Opera Salonunda izleyiciler ile buluşacak. 


GELECEĞİN YILDIZLARI-İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

12 NİSAN-20.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU


Türk Telekom Opera Salonu'nda 12 Nisan saat 20.00'de düzenlenecek olan ‘Geleceğin Yıldızları’, Türkiye'nin dört bir yanında konservatuvar eğitimi alan veya yeni mezun genç sanatçının performanslarına ev sahipliği yapacak. 73 genç arasından seçilen 10 yetenek, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde opera repertuarının seçkin eserlerini seslendirecek. Bu etkinlik, genç sanatçıların kariyerlerine destek olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

GÜNEŞLE BULUŞMAK İSTEYEN KARDAN ADAM- İSTANBUL DEVLET TİYATROSU

12 NİSAN- 15.00- 13 NİSAN-15.00- AKM TİYATRO SALONU

İstanbul Devlet Tiyatrosu, 12 ve 13 Nisan saat 15.00’de AKM Tiyatro Salonunda ‘Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam’ çocuk oyununu sahneleyecek. 13 Nisan’da sahnelenecek olan temsil, engelliler için erişilebilir olacak. Cömertlik, sevgi, dostluk, paylaşım, umut ve samimiyeti konu alan Elif Erdal’ın yönettiği oyunda, sahnede Tolga Kortunay, Asena Hotamış, Berk Yaparel, Zeynep Kızıltan Şıkyıldız, Su Lara Aslan, Tuğba Ülgen, Cihan Akyürek, Pelin Köksal, Onur Camcı, Dinçer Simsar yer alacak. 

CARMEN- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

13 NİSAN- 16.00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği ‘Carmen’ operası, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda 13 Nisan tarihinde seyirciyle buluşuyor. Dünyanın en ünlü operalarından biri olan Fransız besteci Georges Bizet'in eseri Carmen 1875'te Paris'te ilk kez sahnelendi. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini tarafından yönetilen Carmen operasında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı İbrahim Yazıcı ve Zdravko Lazarov dönüşümlü olarak yönetecek. Eserin dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil'e, koreografisi Ayşem Sunal Savaşkurt'a, ışık tasarımı Giovanni Pirandello'ya ve dramaturjisi Ravivaddhana Monipong Sisowath'a ait. 1830'lu yıllarda Opera, İspanya'nın Sevilla şehrinde geçen hikayenin baş kahramanı olan çingene genç kız Carmen'in yaşamı etrafında şekilleniyor. 

SEVDAVİ ‘TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ’- TASAVVUF İRFAN VE MEYDAN MEŞKLERİ TOPLULUĞU

13 NİSAN- 19.00- AKM ÇOK AMAÇLI SALON

Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, Anadolu ve Balkan coğrafyasından Türk Halk Müziği eserlerinin icrasını sunacakları "Sevdavî Türk Halk Müziği Konseri"ni 13 Nisan'da AKM Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşecek. Konserde, Çimen Yalçın ve Mehmet Evren Hacıoğlu (Bağlama) ile M. Selçuk Erarslan (Klasik Kemençe) yer alacak.


RICHARD

14 NİSAN- 20:00- TÜRK TELEKOM OPERA SALONU

Okan Bayülgen’in yazıp yönettiği ‘Richard’ oyunu 14 Nisan saat 20.00’de AKM Türk Telekom Opera Salonunda sanatseverlerle buluşacak. Bayülgen, Shakespeare’in Richard’ı hikâyeleştirmesini tartışmaya açıyor.  Yabancı olmayı, yalnızlaşmayı, vahşileşmeyi tartışırken hayali bir tiyatro kumpanyası Shakespeare’in III. Richard’ını tekrar oynuyor. 

ANADOLU ATEŞİ-KIVILCIM ÇOCUK MÜZİKALİ

14 NİSAN- 17.00- AKM TİYATRO SALONU


Çocukların, gençlerin, ailelerin bir arada keyifle izleyebileceği bu gösteride, çocukların küçük sanatla tanışmalarını, dünyaya bakış açılarını sanat ile harmanlamalarını sağlayacak. Gösteri, Anadolu topraklarının zenginliklerinden derlenen koreografisi, etnik, modern ve dünya dansları dans kurgusu ile izleyicilerle buluşuyor. Anadolu Ateşi ‘Kıvılcım’ çocuk grubu gösterisi, 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 17.00’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda sahnelecek. 


ENSTRÜMANLARI TANIYALIM 3- İSTANBUL DEVLET OPERA VE BALESİ

14 NİSAN- 12.00- AKM TİYATRO SALONU FUAYE- ÜCRETSİZ

Enstrümanları Tanıyalım serisinin 3.cüsü 14 Nisan Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu Fuayesinde ücretsiz olarak gerçekleşecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının sanatçıları ile minik sanat severler bir araya gelecek. Çocuklar arp ve piyano ile tanışacak ve ardından sanatçılar performanslarını sergileyecek. 

‘SÜS’ SERGİSİ- 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNE İTHAFEN

7 MART- 12 NİSAN  2024- AKM GALERİ

AKM Galeride 7 Mart- 12 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Süs’ başlıklı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak hazırlandı. Kadınların toplum içindeki rolüne, kimliklerini oluşturma süreçlerine ve ataerkil normlara meydan okuyan emekçi kadınların mücadelesine odaklanarak, kadın çehresindeki anlam boyutunu ele alan, farklı sanat disiplinlerinden eserlerin yer aldığı sergi, kadın ve erkek arasındaki dengeye, kadının toplumdaki yerine ve kadın kavramının farklı açılardan ele alınmasına odaklanarak şaşırtıcı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. 

28 Mart 2024 Perşembe

TÜRSAB, TURİZM YÜZYILI İFTARINDA HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Ramazan ayının manevi atmosferinde üyeleriyle bir araya gelmek, birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla başlattığı “Turizm Yüzyılı İftarları”nın ilk buluşmasını İstanbul’da gerçekleştirdi.TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın ev sahipliğinde, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenen iftar organizasyonuna, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Temsil Kurulu Başkanları, İhtisas Başkanları, İstanbul’da faaliyet gösteren seyahat acentası temsilcileriyle çok sayıda basın mensubu katılım gösterdi.


İftar programında yaptığı konuşmasına, Gazze’de 172’nci gününe giren katliamın bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini dile getirerek başlayan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda bulunduklarını hatırlatarak demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu ve 15 Temmuz şehitlerini andı.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursabtursab-baskani-firuz-baglikaya-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasi-4-003.jpg

Firuz Bağlıkaya, 1960 darbesi sonrasında yapılan yargılamalarla toplumsal hafızamızda üzücü hatırlara neden olan ve benzer acıların bir daha yaşanmaması adına gelecek kuşaklara ibret olarak kalacak Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı turizme kazandıran Albayrak Ailesi’ne de teşekkür etti.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursabtursab-baskani-firuz-baglikaya-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasi-4.jpg

TURİZMİN TÜM ÜLKEYE DENGELİ BİR ŞEKİLDE DAĞILMASINI SAĞLAMAK EN BÜYÜK HEDEF

Konuşmasının devamında Ramazan ayının manevi açıdan önemine dikkat çeken TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, Yunus Emre’nin ‘Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil’ sözünü hatırlatarak paylaşmanın sadece bu ay ile sınırlı kalmaması gerektiğini dile getirdi.Ekonominin çarklarını harekete geçiren, döviz girdisi sağlayan, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan yapısıyla turizmin ülke ekonomisi açısından çok önemli bir rolü olduğunu belirten Bağlıkaya, Türkiye'nin en köklü, dünyanın da en büyük turizm meslek birliği olması nedeniyle TÜRSAB'ın da büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursabtursab-baskani-firuz-baglikaya-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasi-4-001.jpg“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ilerleyerek ülkemize katkı sağlamayı kendimize misyon edinmiş durumdayız. Bu çerçevede hayata geçirdiğimiz “Turizm Yüzyılı” projesiyle turizmi 12 aya yaymak, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasını sağlamak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en büyük hedeflerimizin başında geliyor. Bu projeyle turizmin ülkemize sağladığı katkının artırılmasını, turizmle elde edilen kazanımların ülkemiz genelinde olabildiğince eşit bir şekilde dağılmasını ve paylaşılmasını amaçlıyoruz.”

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursabtursab-baskani-firuz-baglikaya-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasi-4-002.jpg

“SEKTÖRÜMÜZÜ İLERİYE TAŞIMAK İÇİN YILMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

TÜRSAB'ın köklü geçmişinin turizmde yol haritası için büyük bir dayanak oluşturduğunu ifade eden Bağlıkaya, "TÜRSAB Ailesi olarak Birliğimizi ve sektörümüzü daha ileriye taşımak için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki paylaştıkça, bölüştükçe zenginleşecek, Birlik ve beraberlik içinde oldukça büyüyeceğiz" diyerek sözlerini birlik ve beraberlik vurgusuyla sonlandırdı.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursabtursab-baskani-firuz-baglikaya-demokrasi-ve-ozgurlukler-adasi-4-004.jpg

SEYAHAT ACENTALARI DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’NI YAKINDAN TANIDI

“Turizm Yüzyılı İftarları” İstanbul buluşmasına katılan seyahat acentası temsilcileri ve basın mensupları, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı gezerek adanın tarihi geçmişine dair bilgi edindiler.

26 Mart 2024 Salı

Çubuklu Silolar Kültür Sanata Açıldı

Beykoz’un yeni kültür, sanat ve yaşam merkezi Çubuklu Silolar’da açılan Dijital Sanatlar Müzesi, gerçeklik kavramına medya sanatının gözünden yeni ve alternatif bir bakış açısı sunan “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” başlıklı sergiye ev sahipliği yapıyor! İBB Miras ve İBB Kültür’ün katkılarıyla düzenlenen ve ödüllü sanatçıların eserlerinden oluşan medya sanatı sergisi, teknolojinin toplumsal etkisini sanat aracılığıyla kapsamlı bir şekilde araştırıyor. Ars Electronica’nın küratörlüğünde oluşturulan seçkide yer alan hem uluslararası hem de yerel dokuz farklı sanat pratiği, görünmez olana görünür bir yaklaşım getiriyor. Aynı zamanda müzenin açılış sergisi olma özelliğini taşıyan “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” sergisi, Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi’nde pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

cubuklu-silolar-dijital-sanatlar-muzesi.jpgÇubuklu Silolar’da yer alan Dijital Sanatlar Müzesi açılış sergisi olarak, 1979’dan beri dijital devrimin izlerini süren ve tüm dünyadan sanatçı, sanat teknolojisi ve bilim insanını bir araya getiren Ars Electronica’dan “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” başlıklı bir seçkiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Sergide, Ars Electronica’nın en prestijli ödülü Golden Nica’ya sahip olan Universal Everything; Prix Ars Electronica ödüllü Yatreda; Honorary Mention almış Shinseungback Kimyonghun ve Quadrature ile Grand Prize kazanmış Alexandra Daisy Ginsberg’in yanı sıra uluslararası ölçekte görünürlüğe sahip Theresa Reiwer, Nohlab, ha:ar ve Atıf Akın’ın son dönem eserleri yer alıyor.

cubuklu-silolar-dijital-sanatlar-muzesi-001.jpgArs Electronica küratörlüğünde ve Piksel.CreativeSolutions prodüktörlüğünde gerçekleşen “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” sergisindeki eserler, gerçeklik hakkındaki temel soruları yeniden düşünmeye teşvik ediyor. “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” sergisi, medya sanatını kültürel ve toplumsal birliktelikler üzerinden incelerken izleyiciyi de bu yönde cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Sanat ve teknoloji ekseninde bir düşünce alanı açmayı hedefleyen sergi, izleyiciyi somut olanın sınırlarının ötesini keşfetmeye ve algılanabilir gerçekliklere temas etmeye davet ediyor.

cubuklu-silolar-dijital-sanatlar-muzesi-002.jpgİstanbul endüstri mirasının önemli yapılarından Çubuklu Silolar, kaderine terk edilmiş bir miras alanıyken dünya çapında örnek teşkil edecek devasa bir kültür, sanat ve yaşam alanına dönüştürülerek İBB Miras ve İBB Kültür tarafından şehre yeniden kazandırıldı. Uzun yıllar Beykoz Çubuklu mevkiinde akaryakıt depoları olarak kullanıldıktan sonra kaderine terk edilen Çubuklu Silolar, İBB Miras’ın kapsamlı restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarının ardından çok amaçlı birimleri ve zengin etkinlik takvimiyle kapılarını kültüre, sanata ve bilime açtı. Toplam alanı 20.000 m2’yi bulan Çubuklu Silolar artık büyük bir kütüphane, atölye, karşılama merkezi, sahne, gökyüzü çayırı, çocuk oyun alanları, kafe ve restoran gibi birimlerin yanı sıra Dijital Sanatlar Müzesi ile Doğa ve Bilim Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

cubuklu-silolar-dijital-sanatlar-muzesi-003.jpg“Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” sergisi, 10 Haziran 2024 tarihine kadar pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi’nde ücretsiz olarak görülebilir.

Adres: Çubuklu Mah. Şehit Ersin Güner Cad. Çubuklu İstinye Arabalı Vapur İskelesi Yanı Beykoz/İstanbul

Ziyaret Saatleri: Pazartesi hariç her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilen Çubuklu Silolar’da Beltur ve Kütüphane 10.00-21.00 arasında; Dijital Sanatlar Müzesi ise 10.00-19.00 arası hizmet vermektedir.


Dünyanın en mavi 10 suyu renk teorisine göre belirlendi

CV Villas, renk teorisine göre dünyanın en mavi denizinin nerede olduğunu belirledi.

Dünyadaki en mavi 30 sudan yalnızca dördü Avrupa dışındadır. Kaş'taki Kaputaş Plajı, renk koduyla YInMn Mavi kodu arasında yaklaşık 17 puanlık farkla dünyanın en mavi beşinci su tonuna sahip. Kendinizi mavinin güzel gölgesine tamamen kaptırmak için yukarıdaki dağlara park edip 180 basamak aşağı inerek muhteşem denize ulaşabilirsiniz.

Avrupa suları dünyanın en mavi suları arasında ilk 30'da 26'sını alarak listenin başında yer alıyor

Arnavutluk'un Pasqyra Plajı, YInMn Blue'ya en yakın benzerliğiyle dünyanın en mavi denizi unvanını taşıyor. Yunanistan ikinci ve üçüncü sırada yer alıyor ve yedi kez ilk 30'da yer alıyor; bu rakam diğer tüm ülkelerden daha fazla CV Villas seyahat uzmanlarının yaptığı yeni araştırmaya göre Avrupa, Bora Bora ve Maldivler'i geride bırakarak dünyanın en mavi denizlerine ev sahipliği yapıyor.

Tatil anekdotlarının çoğu 'şimdiye kadar gördüğünüz en mavi suda' yüzmeyi içerdiğinden, CV Villas'taki uzmanlar sonunda tartışmayı çözüme kavuşturmak ve dünyanın en mavi denizinin gerçekte nerede olduğunu ortaya çıkarmak istediler. Bunu keşfetmek için dünya çapındaki 200 plajın düzenlenmemiş Google harita ekran görüntülerini aldılar ve her bir su kütlesinin RGB kodunu bulmak için bir renk damlatma aracı kullandılar. Bu daha sonra, Oregon Eyalet Üniversitesi tarafından 2016 yılında resmi olarak mavinin en mavi tonu ilan edilen dünyanın en mavi mavi tonunun (YInMn Blue) RGB koduyla çapraz referanslandı . Araştırmacılar daha sonra colormine.org hesap makinesini kullanarak hangi konumlardaki suyun YInMn Mavisine en yakın olduğunu belirlediler ve bu da onu dünyanın en mavi mavi tonu olarak taçlandırdı.

Araştırma, Arnavutluk'taki Pasqyra Plajı'nın, denizinin YInMn Mavi gölgesinden sadece 12,4 puan uzakta olmasıyla en üst sırada yer aldığını ortaya çıkardı. Dünya çapında 'Ayna Plajı' olarak bilinen bu plaj, güneş ışığı deniz yüzeyine çarptığında ayna benzeri bir etki yarattığında Arnavutluk kıyı şeridinin en önemli noktası olarak kabul ediliyor.

İki Yunan plajı dünyanın ikinci ve üçüncü en mavi suları arasında yer alıyor; Peloponnesse'deki Paralia Mpouka, YInMn Blue'dan 13,6 puan uzakta ikinci sırada yer alırken, onu dünyanın 'en mavi mavisi' ile 14,1 katsayı farkıyla Korfu'daki Kassiopi takip ediyor.Yunan tatil yerleri diğer tüm ülkelerden daha fazla ilk 30'da yer alıyor ve listede yedi yer talep ediyor. İlk üç podyumun dışında, Girit'in Voulisma Plajı altıncı sırada yer alıyor; bu, ultra beyaz kum ve parlak turkuaz denizi kartpostal mükemmelliğinde bir resim oluşturduğundan, ziyaret edenler için sürpriz olmayabilir. Voluisma'yı yakından takip eden Kefalonya'daki Foki Plajı (7.), onu dokuzuncu sıradaki bir diğer Girit plajı Omprogialos takip ediyor. Yunanistan listenin diğer yerlerinde liderliğini sürdürüyor; Kefalonya'daki Antisamos 18. sırada ve Edios'taki küçük ama tatlı Dafnoudi Plajı dünya mavi su sıralamasında 23. sırada yer alıyor.
Avrupa'nın başka yerlerinde

Fransa'nın Marsilya kentindeki Plage de la Vernette , dünyanın dördüncü en mavi suları olduğunu iddia ediyor ve Fransız Rivierası'ndaki dünyaca ünlü Paloma Plajı mavi sular arasında 24. sırada yer alırken, bu listede yer alan yalnızca iki Fransız plajından biri. sıralamalar.

İspanya da birkaç kez sahneye çıkıyor; Yedi kilometrelik Los Lances Plajı, Endülüs 10., Cala Saona 16., Cala Algaiarens'in bir parçasını oluşturan Platja es Tancats 21., Mallorca'nın Platja des Coll Baix'i 22. ve Cala Figuera Plajı 22. sırada yer alıyor. Mayorka listede 26. sırada yer alıyor.

Hırvatistan üç yer talep ediyor; Brac'taki Zlatni Rat (Haliç Plajı olarak da bilinir) dünyanın en mavi 12. sularına ev sahipliği yaparken, Mimice'deki Plaza Kutlesa ve Dubrovnik'teki Štikovica sırasıyla 19. ve 20. sırada yer alıyor.
İskoçya'daki Troon Plajı da dünyanın en mavi 11'inci plaj suyuna sahip olduğunu iddia ederken, Atlantik'in ötesindeki pek de uzak olmayan akrabası İrlanda'nın batı kıyısındaki Keem Körfezi dünyada 17'nci sırada yer alıyor.

Dünyanın Başka Yerinde

Dünyadaki en mavi 30 sudan yalnızca dördü Avrupa dışındadır. Kaş'taki Kaputaş Plajı, renk koduyla YInMn Mavi kodu arasında yaklaşık 17 puanlık farkla dünyanın en mavi beşinci su tonuna sahip. Kendinizi mavinin güzel gölgesine tamamen kaptırmak için yukarıdaki dağlara park edip 180 basamak aşağı inerek muhteşem denize ulaşabilirsiniz.

Cannon Beach'in muhteşem sahil şeridi, inanılmaz derecede mavi okyanusun ortasından yükselen 75 metrelik bir deniz yığını olan ikonik Haystack Kayası'nın manzarasına sahiptir ve bu Oregon lokasyonunu dünyada 15. sıraya yerleştirmektedir. Bora Bora'daki Matira Plajı, mavi kıyılarıyla dünyada 28. sırada yer alırken, Arjantin'deki Playa El Doradillo ise ilk 30'da yer alıyor.





20 Mart 2024 Çarşamba

Skal İstanbul'da Zincir Değişim Töreni Gerçekleşti

İSTANBUL- Selma Tatar, Babam Ara TATAR’ın Doğum Gününde Uluslararası Skal International İstanbul Kulübü’ne başkan olarak seçildiğini duyurdu.Uluslararası Skal International İstanbul Kulübü, Elite World İstanbul'da düzenlenen zincir değişim töreni ile resmiyet kazandı. İstanbul Skal Kulübü, turizm profesyonellerinin bir araya geldiği, dünyanın en büyük kulüplerinden biri olarak biliniyor.

can-arinel-004.jpg

İki yıl boyunca kulüp başkanlığını yürüten Can Arınel, görev süresinin dolması nedeniyle başkanlık zincirini Selma Tatar'a devretti. Önceki Başkan Can Arınel, Uluslararası Skal International İstanbul Kulübü, sektör profesyonelleriyle turizm öğrencilerini buluşturduğu 100 Genç Turizmci Zirvesine katkılarından dolayı İstanbul Turizm Platformu Direktörü Dr. Şengül Altan Arslan'a plaket taktim etti

can-arineldr-sengul-altan-arslan-002.jpg

Yeni dönemde Uluslararası Skal International İstanbul Kulübü'nün yönetiminde görev alacak isimler de belirlendi.


2024-2026 Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor


selma-tatar-mustafa-devrim-yalcin-tulay-salihoglu-meltem-tepeler-atilla-acet-seyhan-ayel-merve-kadioglu-sonmez-002.jpg

BAŞKAN
Selma Tatar

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Mustafa Devrim Yalçın
Tülay Salihoğlu
Meltem Tepeler
Atilla Acet
Seyhan Ayel
Merve Kadıoğlu Sönmez

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
Bozkurt Atabek
Günnur Diker
Hakan Babila
Tezcan Özdemir
Ceyhun Özevim
Berna Tuzlak

DENETİM KURULU ASİL ÜYELER
Cem Aslantaş
Ata Eremsoy
Aziz Oylat

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER
Sadettin Bülbül
Feza Solaklar
Levent Kabaku

selma-tatar-mustafa-devrim-yalcin-tulay-salihoglu-meltem-tepeler-atilla-acet-seyhan-ayel-merve-kadioglu-sonmez-001.jpg

Selma Tatar, yeni dönem başkanı olarak zinciri önceki başkan Can Arınel'den aldı. Zincir değişim töreni, USDF Başkanı Orhon Atameriç ve Skal Dünya eski Başkanı Hülya Aslantaş tarafından gerçekleştirildi. Törenin ardından Can Arınel'e hizmetleri için teşekkür edilerek önceki dönem başkanlığı zinciri takdim edildi.

selma-tatar-mustafa-devrim-yalcin-tulay-salihoglu-meltem-tepeler-atilla-acet-seyhan-ayel-merve-kadioglu-sonmez.jpgBabam Ara TATAR’ın doğum gününde Uluslararası Skal International İstanbul Kulübü’ne başkan olarak seçilmem, benim için büyük bir onur ve sorumluluk. Bu görevi daha önce annem Nadiye TATAR da üstlenmişti ve onun özverili çalışmaları, liderliği bana her zaman ilham kaynağı olmuştur.

skal-istanbul-kulubu-002.jpgSkal Başkanı olarak, Uluslararası Skal International İstanbul Kulübü yönetim kurulunda edindiğim tecrübe ve birikimlerle bu göreve hazırım. Kulübümüze üye olmamda büyük etkisi olan anneme ve Yönetim Kurulu Başkanım Feza Solaklar’a; birlikte çalışmaktan büyük keyif aldığım Bahar Birinci, Ata Eremsoy, Ayşe Önen ve Can Arınel’e; yönetim kurulu arkadaşlarıma ve değerli üyelerimize teşekkür ederim. Ayrıca kulübümüzün sekreteri Güliz Mumcu’ya da bu süreçteki katkılarından dolayı minnettarım.

can-arineldr-sengul-altan-arslan-003.jpg2024-2026 yılında Skal İstanbul olarak başlattığımız projelere yenilerini ekleyerek, turizm sektöründe sürdürülebilir gelişmeyi desteklemeye ve liderlik etmeye devam edeceğiz. Bu süreçte siz değerli üyelerimizin görüş ve önerilerini her zaman önemsiyor olacağız. Eğitim hayatıma, Sen Benoit’te ilk ve orta eğitimi sonrası İstanbul Üniversitesi Basın yayın Yüksek Okulu’nda gazetecilik eğitimi aldım. Sonrasında Marmara Üniversitesinde gazetecilik dalında yüksek lisans yaptım. 1965 yılında Ailemin kurduğu Sultan Turizm’de dosyaları istifleyerek turizme başladım. Sultan Turizm’de kariyerime başladım ve bugün itibarıyla şirketin Genel Müdürü olarak görev yapmaktayım. 2024-2026 yılında Skal İstanbul Başkanlığı görevimi sürdürürken, turizm sektöründeki deneyimlerimi ve bilgi birikimimi kulübümüzün faaliyetlerine aktarmayı hedefliyorum.

12 Mart 2024 Salı

Skal İstanbul yeni üyeleriyle büyüyor

Skål İstanbul, kısa zaman önce kapılarını açan Fındıklı Maestro Hotel’de, Genel Müdür Selçuk Şentepe ve Danışman Semih Hazar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen özel davetle bir araya geldi.Skal İstanbul başkanı Can Arınel, turizm profesyonellerini bir araya getiren prestijli bir organizasyon olarak Skal İstanbul yeni üyeleriyle büyümeye devam ediyor. Bu gün aramızda olması gereken ve yemin törenine katılması gereken isimlerde vardı. 

skal-internationalskal-istanbul-can-arinelskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric.jpg

Fakat işlerinin yoğunluğundan dolayı bir sonraki toplantımıza kaldı. Onlarda bir sonraki toplantıda yemin ederek Skal ailemiz içinde yerlerini alacaklar.

selcuk-sentepe.jpg

Fındıklı Maestro Hotel'de düzenlenen etkinlikle, Skål İstanbul ailesine yeni katılan üyeleri ağırladı. Bu etkinlik, Genel Müdür Selçuk Şentepe ve Danışman Semih Hazar'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

skal-internationalskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric.jpg

Fındıklı Maestro Hotel'de gerçekleşen aylık buluşmada yönetim kurulu ve üyelerinin yanı sıra, Skål International'ın eski dünya başkanı Hülya Aslantaş, Uluslararası Skål Dernekleri Federasyonu Başkanı Orhon Atameriç, yönetim kurulu üyesi, Skål  İstanbul geçmiş dönem Başkanı Ayşe Önen, Skal International Troy Kurucu Başkanı Dilek Mildon, Skal Marmara Başkanı Merih Kırlı, SKAL İstanbul Kulübü üyesi Haluk Aksoy, Sevda Yılgaz, Uluslararası Skål Dernekleri Federasyonu geçmiş dönem Başkanı Faik Alsaç ve George Kudyan'ın katılımlarıyla renk kazandı. Katılımcılar arasında yapılan fikir alışverişleri ve deneyim paylaşımları, etkinliğin verimliliğini arttırarak turizm profesyonelleri arasında sinerji yaratmayı başardı. 

haluk-aksoy-011.jpg

Etkinlik, Skål International'ın eski ve yeni üyelerini bir araya getirerek, turizm sektöründeki son gelişmeler ve iş birliği fırsatları üzerine değerli bilgi alışverişinde bulunma imkanı sağladı.

skal-internationalskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric-001.jpg

Yönetim Kurulu ve mevcut üyelerin yanı sıra, Skål International Eski Dünya Başkanı Hülya Aslantaş ve Uluslararası Skål Dernekleri Federasyonu Başkanı Orhon Atameriç gibi önemli isimler de etkinliğe katılım gösterdi.

Yeni üyelerin yemin töreni ve rozet takma merasimi, organizasyonun en önemli anlarından biri oldu.

skal-internationalskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric-002.jpg

Başardılar Turizm Sunset Cruise Teknesi ile Boğazın Kraliçesi Sezen Akyazı Tokdemir,  yemin ederek Skal İstanbul ailesi içinde yerini aldı. Universal Turizm'den Fatih Dönmez, Radisson Hotel President Old Town'dan Menderes Karaküçük, Talya Bilişim'den Yahya Emrah Durak, Başardılar Turizm'den Sezen Akyazı Tokdemir ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencilerinden Şuara Gök; Skål İstanbul'un değerlerini benimseyerek bu prestijli topluluğun bir parçası oldular.

skal-internationalskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric-003.jpg

Skål International Eski Dünya Başkanı Hülya Aslantaş; Hürriyet köşe yazarı Ömür Gedik'e Skål İstanbul'un kuruluş amacını  genişleyen etki alanı ve İstanbul'daki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.  

skal-internationalskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric-004.jpg

Skal İstanbul’un  misyonunu ve vizyonunu paylaştı. Skål İstanbul'un bu tür etkinlikleri, turizm sektöründe iş birliği ve dayanışmayı teşvik ederek sektörün gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

skal-internationalskal-istanbul-haluk-aksoy-ayse-onensevda-yilgaz-george-kudyanhulya-aslantassezen-akyazi-tokdemir-orhon-atameric-005.jpg

Yeni üyelerle güçlenen Skål İstanbul, turizmin geleceğine yön verme misyonunu sürdürüyor diyerek Ömür Gedik'i bilgilendirdi.Skål International'ın değerli üyelerinin bir araya gelmesiyle gerçekleşen bu etkinlik, sektördeki birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir adım olarak görülüyor. Etkinliğin sonunda yapılan açıklamalarda, turizm sektörünün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak amacıyla benzer organizasyonların devam edeceği vurgulandı.

8 Mart 2024 Cuma

TÜRSAB 'Turizm Yüzyılı' Projesi'ne start verildi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda, ülkemizin turizmde yüksek hedeflere ulaşması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında yepyeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. “Turizm Yüzyılı” projesi tanıtım toplantısında konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Turizm sektöründe rekabet avantajı yakalayabilmek adına tarihimizi, kültürümüzü ve üstün olduğumuz diğer turizm çeşitlerini öne çıkartacak bir yaklaşımla turizmi 12 aya ve ülke geneline yaymayı, yüksek gelir grubundan ziyaretçilerimizi artırmayı hedefliyoruz dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonu doğrultusunda ilerlemek ve ülke turizmine katkı sağlamak amacıyla yeni bir proje hayata geçiriyor. Proje ile turizmin 12 aya ve yurt geneline yayılması amaçlanırken; TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, tanıtım ve pazarlamada çok daha iyisini yapmak için hem ürün olarak hem de insan kaynağı olarak Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Bağlıkaya, "Turizmin doğal artışına bakarak kendi rekorlarımızı kırmak bizim için yeterli değil. Mesele zaman içinde sadece kendi yaptığımızın daha iyisini yapmak değil, rakiplerimizin yaptıklarından daha iyisini yapmaktır.” dedi.  

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili.jpg

TÜRKİYE’NİN GELİŞİMİNE VE KALKINMASINA EN BÜYÜK DESTEK TURİZMDEN

Turizmde bayrağı daha yukarılara çıkarmak için yeni bir çalışma planı başlatacaklarını duyuran Bağlıkaya, "Son 20 yılda ülkemiz, gelişme ve kalkınma kapsamında çok önemli adımlar attı. Yapılan çalışmalar sonrası tüm sektörler bu gelişmeden payını aldı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu gelişme ve kalkınmaya sektör olarak en büyük katkıyı sunma arzusundayız. Ekonomiyle ilgili ne tür sorunlarla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Bu sorunları aşmak için elimizdeki en güçlü enstrümanlardan birisi turizm" ifadelerini kullandı.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-001.jpg

NET DÖVİZ KATKISI, İSTİHDAM, DOĞRUDAN GELİR

Bağlıkaya, "Turizm, ekonomimize net döviz katkısı, 50’den fazla sektöre kaynak sağlaması, yarattığı istihdam ile turizm vatandaşımız için doğrudan gelir kaynağıdır" diyerek, turizmde rekabetin çok keskin olduğuna ve ülkelerin turizm rakamlarını yükseltmek için yoğun çaba harcadığına vurgu yaptı. Ülke olarak turizmde birçok alanda büyük başarılara imza atıldığını ifade eden Bağlıkaya, "Turizmi 12 aya yaymak, turizmin tüm ülkeye dengeli biçimde dağılmasını sağlamak, yüksek gelirli turist oranını artırmak en büyük hedeflerimizin başında geliyor. Turizmde daha iyisini başarmak sadece Bakanlığımızın, turizmcilerin değil bu ülkede yaşayan herkesin sorumluluk yüklenmesi gereken bir meseledir. Turizm ülkemiz için vazgeçilmezdir. Yerel yönetimler, ticaret odaları, kalkınma ajansları, sivil toplum örgütleri, bölge halkı, tüm yerel unsurlar bu işin bir parçası olmak zorundadır" diye konuştu.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-002.jpg

"ÖNEMLİ OLAN RAKİPLERDEN DAHA İYİSİNİ YAPMAK"

Tanıtım ve pazarlamada çok daha iyisini yapmak için hem ürün olarak hem de insan kaynağı olarak Türkiye'nin büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Bağlıkaya, "Turizmin tüm dünyada konjonktüre veya trendlere bağlı, doğal artışına bakarak kendi rekorlarımızı kırıyor olmak bizim için yeterli değil. Mesele zaman içinde sadece kendi yaptığımızın daha iyisini yapmak değil, rakiplerimizin yaptıklarından daha iyisini yapmaktır" değerlendirmesinde bulundu.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-004.jpg

HEDEF TURİZMİ 81 İLE YAYMAK

Türkiye'nin rakiplerinden daha avantajlı bir konumda olduğunu, fakat ülkeye gelen turist sayısının mevcut potansiyelin çok altında olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Dört mevsim sunulabilecek turizm ürününe sahibiz ancak turist aldığımız aylar belli aylarda sınırlı kalıyor. Ocak-Şubat-Mart ve Kasım-Aralık aylarında Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 14,5 milyon. Bu dönemde gelen turist toplam ziyaretçimizin yüzde 29’unu oluşturuyor. Aynı dönemde İspanya’ya 31,2 milyon kişi gidiyor. Toplam içindeki oranı ise yüzde yaklaşık %37. Hedefimiz turizmi mümkün olduğu kadar deniz kum güneş sezonunun dışında kalan aylara da taşımak. Ülkemize gelen turistin neredeyse yüzde 75'i altı aylık bölümde, yüzde 25'i diğer aylarda geliyor. Turizmde hedeflenenin aksine daha fazla yaz aylarına sıkışıyoruz. Hedefimiz turizmi mümkün olduğu kadar deniz, kum, güneş sezonunun dışında kalan aylara da taşımak olmalı.” dedi.Uzun yıllardır diğer bir hedefin ise turizmi ülkenin her yerine dengeli yayılmasını sağlamak olduğunu belirten Bağlıkaya; İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir'in yüzde 75'lik bir paya sahip olduğunu, gelen turistlerin sadece yüzde 25'inin kalan illere dağılım gösterdiğini söyledi. Bağlıkaya, hedefin 5 şehre sıkışmış kapasiteyi ülkenin her köşesine yaymak olduğunu belirtti.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-005.jpg

“DİĞER TURİZM ÇEŞİTLERİYLE RAKİPLERE FARK ATMAMIZ LAZIM”

Türkiye'nin; ucuz tatil yapılan, iyi tesisleri olan, iyi hizmet sunulan bir destinasyon olarak pazardaki konumunu koruduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, "Halihazırda yaptıklarımızı tekrarlayarak 12 ay ve ülkeye yayılmış turizm hedefine ulaşmak, yüksek gelir grubundan turist sayısını artırmak mümkün değil. Tatil beldelerimizde 2-3-4'üncü sıra otel yaparak turist sayısını artırsak da turizmin bu gidişatından rakiplerimizin önüne geçecek kadar yüksek turizm geliri çıkmaz. Ağırlıklı olarak Akdeniz'deki tüm ülkelerin sunduğu deniz, sahiller, güneş ürünleriyle rekabet ediyoruz. Rekabet alanında tarihimizi, kültürümüzü ve üstün olduğumuz diğer turizm çeşitlerini öne çıkartmamız gerekiyor, fark yaratacağımız alanlara daha fazla ağırlık vermeliyiz." dedi.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-006.jpg

‘TURİZM YÜZYILI’NIN AMACI

Yarım asırlık tecrübesi, 15 bin üyesi, 100 binlerce çalışanı, tüm ülkeye yayılmış 35 Bölge Temsil Kurulu ve 15 İhtisas Başkanlığı ile edinmiş olduğu önemli bir bilgi birikimine sahip olan TÜRSAB’ın, 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuna eşlik etmek için ‘Turizm Yüzyılı’ projesini başlattığını duyuran TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, ‘Turizm Yüzyılı’ projesinin amacının Türkiye’yi tek bir destinasyon olarak görmek ve merkezi yapılarla tek bir turizm ürünüymüş gibi tanıtıp pazarlamak yerine, her bölgeyi öne çıkan değerleriyle ayrı bir turizm destinasyonu olarak ele alacaklarının bilgisini paylaştı.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-007.jpg
Firuz Bağlıkaya bu kapsamda yapılacak çalışmaları şöyle sıraladı;

  • Turizm için önemli plan, envanter gibi mevcut çalışmaları derleyerek işlevli hale getireceğiz,
  • Türkiye genelinde seyahat acentalarına proje kapsamında özel eğitimler vereceğiz,
  • Bölgenin sahip olduğu turizm değerlerine özgü pazarlama stratejileri geliştireceğiz, tanıtım planlaması yapacağız,
  • Bölgelerin öne çıkan turizm özelliklerine uygun hedef fuarları belirleyip seyahat acentalarımızın ücretsiz katılımlarını sağlayacağız,
  • Yerel efsaneleri, hikayeleri turizm amaçlı işleyerek kültürel ve sanatsal unsurlar olarak turizm ekonomisine katkı sağlayacak ürün haline getireceğiz,
  •  Bölgelere özgü turistik ürünlere ilişkin tanıtım materyali oluşturacağız,
  • Yerel halkın turizm faaliyetindeki rolünü artırmak için destinasyon bazlı turizm çalıştayları düzenleyeceğiz, turistik değerler ve turizm ekonomisine ilişkin yerel düzeyde farkındalığın artmasını sağlayacağız.

turkiye-seyahat-acentalari-birligi-tursab-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogantursab-yonetim-kurulu-baskani-firuz-baglikayaturizm-yuzyili-008.jpg
Bağlıkaya sözlerini şöyle sürdürdü; “Unutmamak gerekir ki, bir turizm unsurunun satılabilir ürün haline getirilmesi ve tüketicisine ulaşması ancak ve mutlaka seyahat acentaları eliyle olur.  ‘Turizm Yüzyılı’nı hayata geçirirken,TÜRSAB İhtisas Başkanlıklarının deneyiminden, Bölge Temsil Kurullarımızın yerel düzeydeki gücünden, TÜRSAB Akademi ve TÜRSAB Ar-Ge departmanlarımızın bilgi birikiminden, TÜRSAB TV'nin sektörümüzü bilgilendirici yayınlarından yararlanacağız. TÜRSAB iştiraki olan TÜRSAB Rota sayesinde Türkiye genelindeki 15 bin seyahat acentamızın gücünden faydalanarak turizm ürünlerinin tüm seyahat acentalarınca satılabilmesini sağlayacağız.”TÜRSAB olarak turizmin Türkiye’ye çok daha fazlasını verebileceğine inandığını ifade eden Bağlıkaya, “Dünya siyasetinin ve sosyolojisinin küresel ısınmadan çok daha hızlı ısındığı bir dönemdeyiz. Bu tehlikeli ısınmanın panzehiri turizmdir. Nasıl turizm Türkiye'ye daha fazlasını verebilirse; bu vizyonla Türkiye de dünyaya daha fazlasını verebilir. Bu vesileyle doğru zamanda doğru çıkışı yapmak için TÜRSAB olarak bilgi birikimimizle hazır olduğumuzu, kararlı, cesur ve inanç sahibi olduğumuzu ifade ediyoruz. Turizm çok daha fazlasını verebilir. “Turizm Yüzyılı” ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

6 Mart 2024 Çarşamba

Ramazan’ın en tatlı geleneği “Kaymaklı Güllaç” Özsüt’lerde!

Geleneksel mutfak sırlarını günümüze ustalıkla taşıyan Özsüt, Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti güllacı, her yıl olduğu gibi sofralarımızın baş tacı yapıyor.Günlük çiftlik sütüyle ıslatılmış yaprakların arasında kaymak, badem, fındık ve cevizi buluşturan Kaymaklı Güllaç, Özsüt yorumuyla eşsiz bir lezzete kavuşurken, iftar sofralarının en tatlı anlarına eşlik ediyor.Ramazan denildiğinde akla gelen ilk tatlı elbette ki güllaçtır… 15. yüzyılda girdiği Saray mutfağından günümüze uzanan Kaymaklı Güllaç, bu Ramazan yine Özsüt yorumuyla eşsiz bir lezzete kavuşuyor. Beyaz üstüne renkli görüntüsü ile iştah açan ve 11 ay boyunca beklenen bu yüzlerce yıllık vazgeçilmez tat, Özsüt’ün kendi üretimi olan taze kaymakla birleşerek lezzetine lezzet katıyor.

Günlük ve en taze çiftlik sütüyle ıslatılmış yaprakları kaymak, badem ve ceviz ile buluşturan Kaymaklı Güllaç, ferahlatıcı tadını limon rendesinden alıyor. İftar yemeklerini en hafif ve leziz şekilde sonlandırmamızı sağlan bu benzersiz tatlıya son dokunuş ise Antep fıstığı ve kiraz şekeriyle yapılıyor. Sadece Ramazan ayı boyunca Özsüt misafirleriyle buluşacak Kaymaklı Güllacı kaçırmayın!

 

 

 

SWISSÔTEL’DE İFTAR BİR BAŞKA YAŞANIYOR!

Dostluğun, sohbetin ve paylaşımın en çok olduğu bereketli Ramazan ayında sevdiklerinizle bir araya gelerek özel lezzetler eşliğinde iftar yapmak isteyenler için Swissôtel The Bosphorus, Istanbul doğru adres oluyor.11 Mart’ta başlayacak olan Ramazan ayında İstanbul’un eşsiz manzarası eşliğinde Geleneksel Türk Mutfağının lezzetleriyle buluşmaya ne dersiniz? Türk mutfağının bereketini ve eşsiz güzellikteki lezzetlerini sergileyen Swissôtel The Bosphorus, Ramazan ayı boyunca Sabrosa’da sunacağı açık büfe iftar menüsü yanı sıra geleneksel etkinlikleri ve canlı fasıl müziğiyle de vazgeçilmez adreslerden biri oluyor. Pazar hariç her gün hat ve ebru sanatı, karikatür, macun ve şerbet gibi etkinlikler Ramazan ayı boyunca Swissôtel’de misafirlerini bekliyor.

Birlik ve beraberliğin sonsuz hissedildiği, yemeğin, sohbetin, huzurun ve güzel anların bir sofranın etrafında buluştuğu Ramazan’da iftar menüsü Swissôtel Sabrosa Restaurant’ta haftanın her günü açık büfe olarak sunuluyor. Ana yemek büfesinde Ali Nazik kebabından, kuzu tandır ve tepsi mantısına, birbirinden lezzetli mezeler ve zeytinyağlı çeşitlerinden ciğer ve dönere, benzersiz sokak lezzetlerinden tatlı büfesinde öne çıkan baklava çeşitleri ve sıcak künefeye, Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaçtan eskiye götüren Osmanlı şerbetlerine kadar birçok seçenek bulunuyor.

Gaziantep Mutfağının Yöresel Tatları Swissôtel’de!

Benzersiz iftar büfesinin lezzetleri yanı sıra Gaziantep'in eşsiz tatlarını keşfetmeye de Swissôtel’e bekleniyorsunuz!Gaziantep mutfağının ünlü şefi Doğa Çiftçi’nin hazırladığı enfes reçeteler Gaziantepli Yusuf Şef'in benzersiz yorumuyla hazırlanarak, Ramazan ayı boyunca Sabrosa'da boğaz manzarasıyla şenlenen iftar sofralarında yerini alıyor.Sevdikleriniz ile buluşacağınız, dinginliğe ve iç huzura yaklaştığınız en samimi ve lezzetli Ramazan sofraları için Swissôtel sizlere ev sahipliği yapmayı bekliyor.

 

 

 

AKDENİZ VE ANADOLU'NUN KALABALIK SOFRALARI İÇİN TERRAZZA ITALIA’YA DAVETLİSİNİZ

İtalyan ve Türk mutfağından yerel lezzetleri fine-dining konseptinde sunan Terrazza Italia, özel davetlerde kalabalık sofraların yeni adresi olacak. Fine dining konseptini, samimi paylaşımlarla harmanlayan bir sofra kültürü vadeden Terrazza Italia, Şef Claudio Chinali’nin kültürlerarası mutfak deneyimini lansman, grup yemekleri ve özel davetler gibi farklı büyüklükteki organizasyonlarda da sunuyor.

Ev konforunda, sıcak ve samimi bir atmosfer yaratan Terrazza Italia, restoran içindeki geniş masaları ile kurumlara özel grup organizasyonları için uygun çözümler sunuyor. Alanın dönüştürülebilir ve uyarlanabilir iç tasarımı ile lansman etkinliklerinin yanı sıra doğum günü, kutlama etkinlikleri ve özel davetler için de şık bir adres olan Terrazza Italia’nın seçkin gastronomi deneyimi fark yaratıyor. 

İtalyan mutfağının dünyaca ünlü lezzetlerini ve Türkiye’nin yerel mutfağının çeşitliliğini profesyonel bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan Terrazza Italia’daki özel etkinliklerde, etkinliklere uygun olarak tasarlayacakları menü alternatifleri sunuluyor. Terrazza Italia, menü seçeneklerinin yanı sıra zengin tadım menüsü ile de paylaşımlı sofraların adresi oluyor.

 

2 Mart 2024 Cumartesi

Genç şefler hünerleriyle dev jüriyi terletti

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), Mili Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye iş birliğiyle Gastronometro’da düzenlenen Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması, dördüncü kez gerçekleştirildi. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV), Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye iş birliğiyle, gastronomi turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olan öğrencilere mesleği sevdirerek kolay istihdam sağlamak amacıyla düzenlenen ‘Sektör Yetenek Avında’ projesi yeniden başladı. 

Proje kapsamındaki ‘Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’ üç yıl aradan sonra Gastronometro’da dördüncü kez gerçekleştirildi. Yarışma, 2021-2022 yıllarında COVID-19 salgını ile 2023 yılında da Türkiye’yi sarsan elim deprem felaketi nedeniyle gerçekleştirilememişti. Sektör-okul işbirliği ve farkındalığını artırmak üzere sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirilen projeyle, turizm otelcilik sektörünün nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması ve meslek lisesi mezunlarının da eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkânlarının artırılması hedefleniyor. 

istanbul-valisi-davut-gul-turkiye-otelciler-birligi-turob-muberra-eresinturizm-gelistirme-ve-egitim-vakfi-tugev-milli-egitim-bakanligi-metro-turkiye.jpg

Ödül törenine yoğun katılım oldu, ödüller sahiplerini buldu

İstanbul’da bulunan 12 meslek lisesinden öğrencilerin kıyasıya yarıştığı ve jüri başkanlığını Şef Vedat Başaran’ın yaptığı yarışmanın bugün (1 Mart 2024 Cuma) gerçekleştirilen ödül törenine başta İstanbul Valisi Davut Gül olmak üzere eğitim, turizm, gastronomi ve medya camiasından yoğun katılım oldu.  Yarışma sonucunda birincilik ödülünü Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikincilik ödülünü Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve üçüncülük ödülünü TÜROB 50. Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı. ECOLAB Hijyen Ödülü de Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Ayrıca tüm katılımcı okullara Gastronometro tarafından hediyeler verildi.

istanbul-valisi-davut-gul-turkiye-otelciler-birligi-turob-muberra-eresinturizm-gelistirme-ve-egitim-vakfi-tugev-milli-egitim-bakanligi-metro-turkiye-001.jpg

Başkan Eresin: Yarışma Türkiye geneline yayılacak

Ödül töreninde konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, son yıllarda Türkiye’nin gastronomi turizmi için öncelikli tercih edilen ülke haline geldiğini belirterek, “Dünya ülkelerinde turizm gelirinin önemli bir kısmını oluşturan gastronomi turizmi Türkiye’de de hâlâ gelişime açık bir alandır. Gastronomi de fazlasıyla nitelikli iş gücüne ve deneyime dayanıyor. Dolayısıyla, gençler bu konuda en önemli avantajımız ve güvencemiz. Hedefimiz bu yarışmayı büyütmek, Türkiye geneline farklı kategorilerle genişletmek. Bu amaca yönelik adımlarımızı hızlıca atmak üzere Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TUGEV) ile işbirliğimizi de başlattık” dedi. 

Turizm gelirini artıracak

Eresin, gastronomi açısından birçok ülkeden daha zengin bir potansiyele sahip olan Türkiye’nin bu özelliğini turizme yansıtmayı tamamen başardığında, turizm gelirinde önemli bir artış sağlamasının kaçınılmaz olduğunu, bu yolda Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması’nın sektör-okul işbirliğinin en güzel ve en anlamlı örneklerinden biri olduğunu kaydetti. Sadece yarışmada dereceye girenlere değil, yarışmaya katılanların tamamına konaklama sektörü olarak staj ve istihdam imkânı sunulduğuna dikkat çeken Eresin, “Türkiye’de orta ve uzun vadede gastronomi turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olanlara da istihdamın yolunu açan projeyle, turizm otelcilik sektörünün nitelikli çalışan ihtiyacının karşılanması ve meslek lisesi mezunlarının eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkanlarının artırılmasını ana hedef olarak belirlemiştik. Öğrencilerimizin eğitimlerinin bir parçası olarak motivasyonlarını artırmak ve sektörümüzün de okullara olan dikkatlerini çekmek üzere düzenlediğimiz bu yarışmada aslında kazanan tüm okullar. Hepsini yürekten tebrik ediyorum” dedi. 

Jüri seçim yapmakta zorlandı

“Sektörümüzün önde gelen şeflerinden oluşturduğumuz Jürimiz, genç şeflerimizin hazırladığı birbirinden başarılı tabaklar arasından seçim yapmakta ilk defa çok zorlandı. Bu durum bizleri fazlasıyla sevindirdi zira hedeflerimize kısa sürede ulaşmış olduk” diyen Eresin, şöyle konuştu: “TÜROB olarak bugüne kadar eğitime verdiğimiz desteklere bundan sonra da kararlılıkla devam edeceğiz. Yarışmamızın gerçekleştirilmesinde desteklerinden dolayı başta yarışma koordinatörümüz Şef Vedat Başaran’a, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Metro Türkiye’ye Gastronometro Direktörü Şef Maximilian Thomae’ye, İTO ve TUGEV Başkanı Şekib Avdagiç ve TUGEV Başkanvekili Bahadır Yaşık’a, yarışma jürisinin tüm kıymetli üyelerine, ödül sponsorlarımız Kütahya Porselen ve ECOLAB’a, yarışmaya katılarak bu güzel organizasyonu anlamlı kılan tüm okullarımıza, okul yönetimlerine ve geleceğimizin teminatı genç yetenek öğrencilerimize şahsım ve kurumum TÜROB adına teşekkür ederim.”

‘Mutfağımızın geleceğine bugünün genç şefleri yön verecek’

Gastronometro’da yarışmaya ev sahipliğini yapan Metro Türkiye’nin Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Müdürü Aslı Duran ise yaklaşık 35 yıldır Türk mutfak kültürünü ve değerlerini korumak, gelecek nesillere aktarmak ve şefleriyle birlikte bu mutfağın dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Metro Türkiye olarak, mutfağımızın geleceğine bugünün genç şeflerinin yön vereceğine olan inancımızla onların eğitimleri ve gelişimleri için pek çok proje geliştiriyor, iş birlikleri yapıyoruz. Türk mutfağının sürdürülebilirliği için yaptığımız her çalışmada ülkemizin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro, hem bir eğitim ve Ar-Ge merkezi, hem de gastronomi dünyasını bir araya getiren bir buluşma noktası olarak önemli bir rol üstleniyor. Yeme içme sektörünün en büyük iş ortağı olarak genç şeflerimize tavsiyemiz; Türk mutfağının tekniklerini, geleneklerini en iyi şekilde öğrenmeleri.  Yerel ve Coğrafi İşaretli ürünlerimize sahip çıkarak değer kazanmasına destek vermeleri. Metro Türkiye olarak biz, tüm bu konularda her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


YARIŞMAYA KATILAN OKULLAR 

Beyoğlu Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Etiler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Küçükçekmece Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Sarıyer Vehbi Koç Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Selahaddin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Şenesenevler Mualla Selcanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Şile Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Tuzla Asım Kibar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
TÜROB 50.Yıl Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Zeytinburnu Mehmet İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

SEKTÖR YETENEK AVINDA JÜRİ ÜYELERİ
Vedat Başaran – Şef, İşletmeci, Türk Mutfağı Araştırmacısı (Sektör Yetenek Avında-4 Jüri Başkanı)
Emre İnanır - Executive Chef, Tuğra Restoran, Çırağan Palace Hotel Kempinski
Erich Ruppen – Usta Öğretici, Le Cordon Bleu Istanbul
Giancarlo Gottardo - Director Culinary at Divan Hotels&Restaurants 
Gökmen Sözen - Foodinlife Genel Yayın Yönetmeni
Mehmet Faruk Yardımcı - Executive Chef, JW Marriott Marmara Sea
Murat İlke Özipek -  Yönetici Eğitmen Şefi, Gastronometro
Mustafa Emirli - ECOLAB Eğitim Müdürü
Serkan Aksoy - Executive Chef, Nicole Restaurant (1 Michelin Yıldız)
Soner Kesgin - Executive Chef, Swissotel The Bosphorus İstanbul
Tuğçe Mirza Canik - Executive Chef, Restoran Modern