9 Nisan 2016 Cumartesi

Martı Otel İstanbul’dan çekildi

Mart Otel İşletmeleri A.Ş.’den, Martı Istanbul Hotel operasyonu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapıldı. Martı Istanbul Hotel, İstanbul’dan çekilerek faaliyetleri sona erdi.Martı Otel İşletmeleri A.Ş, Resort otelcilik, Butik Otelcilik ve Marina işletmeciliği alanındaki faaliyetlerine devam edecektir.Dünya turizminde tüm ülkelerin örnek aldığı bir büyüme başarısı gösteren Türk Turizmi, son dönemlerde yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenmekle birlikte, bu dönemin Türk Turizmi için kısa süreli bir revizyon hareketine neden olacağı düşünülmektedir. Yarım asırdır Türk Turizmi’nin hedeflerine ulaşacağına inancı ile hareket eden Martı Otel İşletmeleri A.Ş., ülkemizin, gerek güney sahillerinde, gerekse şehirlerinde oluşabilecek fırsatları değerlendirmeye ve sektörün amaçladığı ivmeyi yakalamasına hizmet etmeye devam edecektir. Ancak, Martı Otel İşletmeleri A.Ş. yönetimi, turizmde mücbir sebep sayılabilecek terör olayları ve arz-talep dengesindeki öngörülemeyen değişiklikler sonrasında, yüksek kira maliyetleri ve pazar şartları sebebi ile Martı Istanbul Hotel faaliyetlerini sona erdirme kararı almıştır. Martı Otel İşletmeleri A.Ş. güçlü bir pazar payına sahip olduğu resort otelcilik, butik otelcilik ve marina işletmeciliği alanındaki faaliyetlerine devam edecektir.

50 yıldır Türk Turizmine hizmet eden Martı Otel İşletmeleri A.Ş., Ege ve Akdeniz kıyılarındaki mevcut resort oteller, butik oteller ve marinadan oluşan 6 tesisi, planlanan yeni otel projeleri ve yatırımları ile Antalya ve Ege Bölgesi’nde Türk Turizm sektörüne gururla hizmet vermeye devam etmektedir.Bu strateji kapsamında şirketimiz; Taksim’de Park Holding'e ait olan binayı 2011 yılında kiralamıştır. 30 yıllık bir yatırım projesi olarak 26.9 milyon Euro tutar ile 270 odalı bir 5 yıldızlı otele dönüştürülen bina Martı Istanbul Hotel ismiyle 2012 yılında işletmeye açmıştır. Turizmde mücbir sebep sayılabilecek terör olayları ve arz-talep dengesi İstanbul turizminde öngörülemeyen değişikliklere neden olmuştur

2013 yazından itibaren ülke gündemini belirleyen olayların ülke çapında ve özelde Taksim bölgesinde turizm sektörüne negatif etkiler yaratması, bölgedeki tüm turizm işletmeleri ile beraber Martı Istanbul Hotel’i de etkilemiş ve pazar şartlarında beklenmeyen değişikliklere neden olmuştur. 
Bu gelişmeler ışığında Şirket olarak Martı İstanbul Hotel’in faaliyetlerinin akıbeti hakkında kiraya veren ile görüşmeler yürütülerek yeni bir protokol için çalışma yapılmıştır, ancak şirket menfaatlerimiz lehine ortak bir noktada buluşulamamıştır. Gelinen noktada, Martı Otel İşletmeleri A.Ş. olarak oluşan pazar şartlarında alacağımız pozisyonla ilgili derinlemesine analizler yapılmıştır. 

Bu koşullarda devam etmemiz şirketimiz menfaatlerine uygun olmayacaktı
Şirketimizin 01.04.2015-31.12.2015 konsolide cirosunda %21.13, bilanço aktiflerinin içinde %8.78 nispetinde payı olan Martı Istanbul Hotel hakkında; yukarıda bahsi geçen şekilde gerek pazar koşulları gerekse pazar şartlarına uyumlanamayan, otelin açıldığı tarihten beri ciroya oranı toplamda %61’e ulaşan yüksek kira maliyetleri sebebiyle, İstanbul Taksim’de kiracı olarak yer aldığımız binada otel işletmemizin Şirketimiz menfaatlerine uygun olmayacağı görüşü ağırlık kazanmıştır.Bu değerlendirme ışığında Martı Otel İşletmeleri A.Ş. yönetimi, mevcut şartlarda, ticari anlamda şehir otelciliğinden hedeflediği kar marjlarını elde edememesi sebebi ile Martı Istanbul Hotel faaliyetlerinin sona erdirilmesine karar vermiştir.

50 yıldır olduğu gibi Türk Turizminin hizmetindeyiz
Martı Otel İşletmeleri A.Ş. kurulduğu günden beri, çalıştığı tüm pazarlarda oturmuş bir marka algısı yaratarak hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlemiştir. Yarım asırdır Türk Turizmi ile özdeşleşmiş bir marka olarak sektörün dünya turizminde hedeflediği yere gelmesine hizmet etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz şartların Türk Turizmi için kısa süreli bir revizyon süreci olacağına, son dönemde hükümetimizin turizmle ilgili aldığı olumlu kararların devam edeceğine ve Türk Turizminin daha büyük bir ivme ile hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır. Doğru kararlarla geçirilecek iki sezon Türk Turizmine pozitif yönde ivme kazandırmak için yeterli olacaktır. Martı Otel İşletmeleri A.Ş. her zaman büyüme odaklı bir strateji izlemeye ve bu doğrultuda ülkemizin, gerek güney sahillerinde, gerekse şehirlerinde oluşabilecek fırsatları incelemeye devam edecektir. 50 yıldır şirketimizin, markamızın ve tüm tesislerimizin bugünlere getirmede emeği geçen tüm hissedar, paydaş ve emektar çalışanlarımızın da bugüne kadar olduğu gibi bu gayede bizimle beraber olacağını inanıyor ve gönülden teşekkür ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder