Aşçılar Derneği, 2 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde buluşuyor
Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması VI. kez şefleri ve tedarikçileri bir araya getirecek. Aşçılar Derneği’nin 2 Nisan 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde Unilever FoodSolutions’un Ana Sponsorluğunda düzenleyeceği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması VI. kez şefleri ve tedarikçileri bir araya getirecek.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinlik bu yıl, Aşçılar Derneği 20. Yıl Etkinliği İstanbul Culinary Cup adı altında organize ediliyor. Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek olan İstanbul Culinary Cup 2017 Yarışmasında şefler, genç aşçılar ve aşçı adayları “Display” ve “Canlı” yarışmaların çeşitli kategorilerinde yarışacaklar. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan İstanbul Culinary Cup’ın Mutfak Kurulumu Ana Sponsorluğu Kapp, masaüstü sunumu ana sponsorluğu ise Porland tarafından yapılıyor. Yarışmalar arasında ayrıca Rama, Kapp ve Porland Yarışma Kategorilerinin ana sponsorlukları bulunuyor. VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması bu yıl Gıda Güvenliği Güvenilir Eller Sempozyumuna da ev sahipliği yapacak. Sempozyum, Sadabad Salonu’nda gerçekleştirilecek. Her yıl Türkiye’nin farklı bir bölgesinin yöresel mutfağını ağırlayan etkinlikte bu yıl tema mutfağı olarak Alanya Yöresel Mutfak ve Yemek Kültürü işlenecek. Alanya Belediyesi’nin Kuleli Salonu’nda kuracağı standında yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapılacak. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünler ve yöresel yemek tarifleri ile pişirecekleri yemek ve tatlılar, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Aşçılar Derneği’nin sektöre kazandırdığı ilklerden biri olan etkinlik, yeme-içme alanına katkı sağlamak amacıyla her yıl çıtasını yükselterek içeriğine yenilikler katıyor. Şef Aydın Yılmaz’ın kurucusu olduğu, Türkiye’nin en köklü derneklerinden biri olan ve bu yıl 20. yaşını kutlamaya hazırlanan Aşçılar Derneği, VI. kez gerçekleştireceği etkinlikte yerli ve yabancı şefleri, büyük sürprizler ve farklı etkinliklerle misafir edecek. Ülkemizin önde gelen tedarikçi firmalarının yoğun ilgi gösterdiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, firmaları ve ürünlerini ulusal ve uluslararası şefler başta olmak üzere Türkiye’nin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine binlerce Executive Chef, ünlü aşçılar ve geleceğin aşçılarıyla buluşturacak.
Profesyonel şeflerin yoğun ilgi gösterdiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında ulusal ve uluslararası şefler ve aşçılar, Türkiye’nin yedi bölgesinden aşçı derneklerinin yönetim kurulları ve üyeleri, meslek lisesi ve üniversitelerin gastronomi bölümü aşçı adayları, gurmeler, akademisyenler, mutfak yazarları, meslek eğitimcileri, blogerlar, Instagram yazarları ve medya olmak üzere yaklaşık 10 bin kişi ağırlanacak. Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir ve Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Necat Çuhadar, İsmail Ceylan, İsmail Ay, Şenol Özbay, Arif Aktürk, Fatih Açıkça ve Ersin Avşar ve dernek editörü Şebnem Atılgan’ın birlikte organize ettiği Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması, Figür Turizm ve Orhan Erdem’in desteğiyle düzenleniyor. Etkinliğine ve İstanbul Culinary Cup 2017’ye Türkiye’nin her yerinden şefler ve aşçılar ücretsiz olarak katılabilecek. Etkinliğin fuaye salonunda ise İstanbul ve Türkiye’nin pek çok ilinden üniversitelerin gastronomi bölümleri, aşçılık meslek liseleri ile sivil toplum kuruluşları katılacak.
İstanbul Culinary Cup 2017
Aşçılar Derneği’nin bu yıl 2. kez düzenlediği İstanbul Culinary Cup 2017, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinden usta şefleri, aşçıları, genç aşçıları ve aşçı adaylarını bir araya getirecek. Pek çok farklı kategorinin yer aldığı yarışmada katılımcılar altın, gümüş ve bronz madalyalar için yarışacaklar. İstanbul Culinary Cup 2017’de ayrıca tüm yarışmacılara Porland tarafından özel olarak tasarlanan plaket takdim edilecek. Porland, Kapp ve Rama Kategorilerinde özel ödüllü yarışmalar düzenlenecek. Türkiye’nin önemli Executive Cheflerinin jüri üyeliğini yapacağı İstanbul Culinary Cup 2017’nin jüri ve organizasyon başkanlığı görevini Executive Chef Rafet İnce yürütecek. Yarışmalara katılmak için www.istanbulculinarycup.com adresinde bulunan formun doldurularak info@istanbulculinarycup.com adresine gönderilmesi gerekiyor.
Tema Mutfağı: Alanya Yemek ve Mutfak Kültürü
Aşçılar Derneği’nin yerel mutfak ve yemek kültürüne verdiği destek kapsamında her yıl seçtiği tema mutfağında bu yıl Alanya yöresel yemekleri yer alıyor. Alanya Belediyesi’nin Kuleli Salonu’nda kuracağı standında yöresel mutfak sunumları ve tadımları yapılacak. Ayrıca Alanyalı ev hanımlarının tamamen yerel ürünleri kullanarak pişirecekleri yöresel Alanya yemekleri ve tatlıları, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Alanya, Selçukluların kışlık başkenti olmuş, gerek tarihi gerek doğal birçok güzelliği ve değeri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti çeken bir şehirdir. Bilinenin aksine sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmayan Alanya çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiği; arıcılık, balıkçılık, hayvancılık gibi birçok tarımsal faaliyetin bir arada sürdürüldüğü bir şehir olmasının yanı sıra zengin bir kültürel mutfak mirasına da sahiptir. Binlerce yıl içerisinde önce Rumlar ve konar-göçer Türklerin bir araya gelmesi sonucu ortaya çıkan birçok yöresel yemeğin bulunduğu şehirde, “Laba Dolması”, “Göleviz Yemeği”, “Ülübü Piyazı”, “Tömeken Salatası”, “Badem Kahvesi” ve diğer yöresel yemekleri, farklı lezzetleriyle beğeni toplamaktadır.
Alanya Belediyesi’nin amacı, Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağının korunması, tanıtılması ve sürdürülebilir bir turizm değeri olarak hak ettiği yeri almasında gerekenlerin yapılmasını sağlamaktır. Bir diğer deyişle Alanya’nın yalnızca deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerin de şehrin bir parçası olduğunu ziyaretçilere aktarabilmektir. CulinaryHeritage Europe (Avrupa Mutfak Mirası) ağına Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olan Alanya’nın 45 çeşit yöresel yemeği, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşmasında açık büfe öğle yemeği olarak misafirlerin beğenisine sunulacak.
Unilever Food Solutions ile Gıda Güvenliği ve Güvenilir Eller Sempozyumu
Ev dışı gıda sektöründe her iki işletmeden birine ulaşan Unilever Food Solutions, şeflerin gıda güvenliği alanındaki beklentilerini karşılamak amacıyla Gıda Güvenliği Derneği işbirliğiyle ‘Güvenilir Eller’ gıda güvenliği eğitimlerini 2016’da başlattı. Güvenilir Eller projesinde, ilk 9 aylık dönem tamamlandı ve 7 binden fazla şef gıda güvenliği eğitimi almaya başladı. Sektörümüz için son derece önemli olan proje, VI. Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’nda da gündeme taşınıyor. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu’nda gerçekleşecek olan Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Sempozyumunda, gıda güvenliğinin detayları üzerinde durulacak. Sempozyuma konuşmacı olarak Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Özdemir, Rentokil Türkiye, Eğitim ve Danışmanlık Bölüm Müdürü Azize Çelikdere, Gıda Mühendisi, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş ve Executive Chef Özlem Mekik katılacak.
Unilever Food Solutions, Online platform üzerinden Türkiye genelindeki tüm şeflerin gıda güvenliği eğitim içeriğine kolayca ulaşmasını sağlıyor. Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği hazırlanan ve her konu için farklı beş modülden oluşan Güvenilir Eller Online eğitim programıyla, şeflere gıda güvenliği hakkında temel bilgiler veriliyor. Bugüne kadar 7 binden fazla şef, guvenilireller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladı. Dört binden fazla şefe ise Gıda Güvenliği Derneği onaylı sertifikaları gönderildi. Unilever Food Solutions hedefini, üç yılda 30.000 şefin gıda güvenliği eğitimini tamamlayarak sertifika almasını sağlamak olarak açıklıyor.
Hem güvenlik sertifikanızı edinin hem de sürpriz hediyeler kazanın!
Aşçılar Derneği iş birliği ile düzenlenecek olan Güvenilir Eller Gıda Güvenliği Sempozyumunda, Executive Chef Fikret Özdemir’in konu hakkındaki sorularını doğru yanıtlayan şefler sürpriz hediyeler kazanacak.
İstanbul Culinary Cup 2017 Mutfak sponsoru Kapp oldu
Haliç Kongre Merkezi’nde 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan İstanbul Culinary Cup 2017’nin mutfak sponsorluğu Kapp tarafından yapılacak. Endüstriyel mutfaklarda 1977 yılından bu yana kullanılan set üstü malzeme imalatını yapan Kapp, bugün dünya çapında 55’in üzerinde ülkeye yaptığı ihracatı ve yurtiçinde 300’ün üzerinde seçkin bayisi ile sektörün lider firmaları arasında yer alıyor.
Paslanmaz çelik pişiriciler ile başladığı ürün gamını, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarıyla geliştirerek standartlarında ve kalitesinden taviz vermeden hazırlık, açık büfe, bar, restaurant ve içecek ekipmanları üretimiyle zenginleştirdi. Bu yelpazeyi daha da açarak, esnaf lokantasından 5 yıldızlı otellere kadar tüm mutfakların her türlü ekipman ihtiyacına cevap verebilecek ürün çeşitliliğine sahip olmak; KappMutfak’ın hedefleri arasında ilk sırada yer alıyor.İmalat kapasitesini son üç yılda artıran Kapp yeni ve yenilikçi ürün modelleriyle, mutfaklarda işlevsellik ve kullanım rahatlığının yanı sıra sunumlarda da görselliğin önemini her yeni ürün tasarımında ön plana çıkartıyor. Tüm bu çalışmaları yaparken, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen şefleriyle işbirliği içerisinde sektörün nabzını tutan Kapp, yüksek teknolojiyi nitelikli insan gücü ile birleştirdiği İzmir’deki 25.000 m2 alan üzerine kurulu fabrikasında dünya standartlarında üretim yaptığını uluslararası belgeleriyle de kanıtlıyor. Sosyal sorumluluk projelerine verdiği değeri her fırsatta dile getiren Kapp, aşçılık okulları, meslek liseleri, üniversiteleri ve aşçılık derneklerini; fuar, proje ve yarışmalarda sponsor olarak desteklemeye devam ediyor.
Porland tabakları İstanbul Culinary Cup 2017’de!
Kırk bir yıldır sofra kültürünü geliştiren ürünleri ile hayatımızda olan Porland, İstanbul Culinary Cup 2017’de genç aşçılara destek olmaya devam ediyor. Her yıl farklı tasarım fikirleriyle yorumladığı sezonun trendlerini belirleyen koleksiyon ve ürünleri ile milyonlarca sofra kuran Porland, tasarımı nesnelerle değil, hayatın tamamı ile ilgili bir bakış açısı olarak görüyor. Bu amaçla yeni, dinamik bir yapıda sürekli değişen, ihtiyaçlara en uygun şekilde cevap verebilen, estetik ve ergonomik niteliğe sahip ürünler üretiyor.
Türkiye’de masaüstü tasarım konusunda trendleri belirleyen Porland, iç piyasada horeca ve perakendede sürdürdüğü liderliğinin yanı sıra dört ana kıtada 30’dan fazla ülkede sahip olduğu güçlü pazarı ile dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alıyor. Porland’ın % 100 sert porselen ve kendi reçetesi ile dünya porselen literatürüne kazandırdığı Aluminalı porselen (Alumilite) olarak ürettiği ürünler büyük bir tasarım ekibi ile sanatı sofraya taşıyacak şekilde hazırlanıyor. Gastronomi alanında özellikle Avrupa’da önemli bir oyuncu olduklarını belirten Porland Satış Direktörü İsmail Taşkın, Avrupa’da yüksek kapasiteli üretim yapan üreticiler düşünüldüğünde başarımızla ülkemiz adına gururlanıyoruz. İngiltere gibi sert bir gastronomi pazarında bile yüzde yedi pazar payına sahibiz. Birçok zincir otel ve restoranla ortak projeler yürüttüklerini, yurt içinde de özellikle birlikte çalıştıkları danışman şefler olduğunu belirten Taşkın, şeflerin sunum profesyonelliğine olan inancımız ile sık sık bir araya gelerek porselende mükemmeli yaratmaya çalışıyoruz, diyor.
Her yıl pek çok farklı platformda, gastronomi alanında önemli organizasyonlarda ya da ev sahipliğini yaptığı etkinliklerde profesyonellerle buluşan Porland, yeme içme kültürünün gelişimi ve tüm dünyada Türk mutfağının tanıtımı adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu ilhamla İstanbul Culinary Cup 2017’nin destekçileri arasında yer alan Porland, organizasyon alanında canlı olarak gerçekleşecek ve ünlü Şef Rafet İnce’nin koordinatörlüğünü yapacağı tüm yarışmaların sunum ürünlerini ve organizasyonun en büyük yarışma ayağı olan ‘’Star Şef’’ yarışma kazananlarına verilecek büyük ödüllerin sponsorluğunu üstlendi. Aynı zamanda, Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması’na özel olarak tasarlayacağı porselen plaketleriyle de tüm kategorilerde katılan 150’den fazla yarışmacıya etkinliğin unutulmaz olmasını sağlayacak.