2 Şubat 2023 Perşembe

Gönül ister ki Her Yerde Dolaşım Güvenli Olsun 

Teknolojinin gelişmesiyle ve seyahat olanaklarının genişlemesiyle insanlar artık istedikleri ülkelere, destinasyonlara kolaylıkla ulaşabilmektedirler. Bu kolaylıklar kişilerin farklı ülkeleri farklı destinasyonları görme istekleriyle birleşince uluslararası bir hareketliliğe neden oluyor. Türkiye’de turizm sektörü geçmişten günümüze hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler tarafından yoğun şekilde ilgi gösterilen bir sektör olma özelliğini koruyor. Dünya üzerinde turizm sektörünün gelişimi daha fazla turist çekme için alternatif projeler üretirken Türkiye Turizmi 12 aya yayarak yelpazeyi genişletmek için ülke girdisini gelen kişi ve döviz bazında yükselterek refahı sağlamaya çalışmaktadır. 


Ülkemiz sadece doğal güzellikleriyle değil, kültürel anlamda da büyük bir donanıma sahip. Turizm dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri, ülke ekonomilerine yaptığı yadsınamaz katkının yanı sıra halkların birbirlerini tanımaları ve evrensel barış için de son derece önemli bir araç. Turizm işsizlik sorununun çözümü konusunda önemli etkilere sahip bir sektördür. Günümüz dünyasında işsizlik en önemli ekonomik sorunların başında gelmektedir. Bunun en önemli nedeni ise, dünya genelinden en hızlı gelişen sektörlerden biri olmasıdır. Bu durum, turizm sektörünün ülke ekonomilerine katkılarını ön plana çıkarmaktadır. 

Gelişmiş ülkeler turizm sektörünün gelir etkisinden yararlanmaya çalışırken gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkeler ise, bu sektörün döviz kazandırıcı ve yeni istihdam olanakları yaratabilme gücünden yararlanıyor. Zengin turizm potansiyeline sahip olan Türkiye için özellikle işsizlik sorunun çözümünde katkı sağlaması noktasında turizm sektörünün önemi ön plana çıkarak arttırmaktadır. Geçirmiş olduğumuz kapanma sürecinde var olan personelin başka sektörlere kayması turizmde profesyonel çalışan personel açığı yaratmıştır. Her ne kadar çalışmalar sürse de kaybolan profesyonel çalışanın yeri doldurulamamıştır. Turizmde bir yandan iyi hizmet sunmaya çalışırken bir yandan da uyarılarla karşı karşıya geliyoruz. Türkiye’de yaklaşan seçimler öncesi yabancı devletler tarafından kendi ülke vatandaşlarına uyarılarda bulunuyor. Dünya medyasında yer alan tüm bu olumsuz haberler nedeniyle seyahat eden yolcular, eylemlerin gerçekleştiği ülkeleri güvensiz olarak görmekte ve tercih etmemeye başlamaktadır. 

Bütün bu olumsuzluklarla karşı karşıya gelen ülkeler turizm gelirlerini ve turist sayılarını kaybetmemek adına kriz yönetim planlarını en etkili şekilde organize etmek için çalışmalar yapmaktadır. Genel olarak olumsuz olayların turizm destinasyonlarını, turist sayısı ve turizm geliri yönünden etkilemiş olduğu gerçeği ortadadır. Turist sayısı ve gelirindeki değişimler, olumsuz olayların tekrarlaması ve bölgenin devam eden süreçte hala güvensiz olarak tanınmasıyla yaşanan krizin boyutunu her bakımdan etkilemektedir. Bu kapsamda kriz yönetim planının tüm tehditler göz önünde bulundurularak hazırlanması ve profesyonelce uygulanması gerekmektedir. Dünyadan ülkemiz için uyarılar gelirken eskiden son derece etkilenirdik. Artık dünya terör etkisi altında. Her yerde bir olay bir eylem olabiliyor. Dünyada ne oluyorsa aynısı Türkiye'de de olabiliyor. Dünya ülkeleri ne kadar güvenliyse Türkiye’de o kadar güvenlidir.  

Gönül ister ki her yerde dolaşım güvenli olsun… 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder