“YAŞADIĞIM sürece EVETTT” dedi.
TURİZMİN SESİ |Turizm ve Turizmcinin Sesiyiz | Turizm Haberleri | Gastronomi Haberleri | Etkinlik Haberleri | turizminsesi@gmail.com
13 Nisan 2014 Pazar
Sibel & Suat Özkaya çifti Valentin Sheraton Maslak'ta dünya evine girdi
“YAŞADIĞIM sürece EVETTT” dedi.
12 Nisan 2014 Cumartesi
Touristica Seyahat Acentası'na, ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’ verildi
Tüketicinin korunması alanında ilgili Kanunlarda önemli değişiklikler yapıldığını anlatan Bakan Hayati Yazıcı, tüketici haklarına ilişkin getirilen düzenlemelere uyum sağlanması ve uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi amacıyla değişiklik yapma ihtiyacı duyulduğunu kaydetti. Eski kanunda olmayan birçok düzenlemenin ilk kez ele alındığını da ifade eden Hayati Yazıcı, “Yapılan düzenleme ile faiz dışı hangi hizmetlerin ücretlendirileceğini, Bakanlığımızın görüşünü almak kaydıyla BDDK belirleyecek. Tüketici, sürprizlerle karşılaşmayacak” dedi.
Misafir memnuniyeti odaklı güvenilir marka
20 yıldır misafir memnuniyeti odaklı güvenilir bir marka olarak hizmet verdiklerini kaydeden Touristica Seyahat Acentası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Temel, Touristica ailesi olarak aldıkları ‘Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü’ nedeniyle gurur duyduklarını belirtti. Faaliyete başladıkları 1994 yılından itibaren, misafir memnuniyeti odaklı çalıştıklarını ifade eden İbrahim Temel, şunları söyledi: “Kuruluşumuzdan bu yana, her zaman ‘güvenilir marka’ olma hedefiyle ilerledik. Bu noktada, 2 konu çok önemlidir. Birincisi misafir memnuniyeti ve mutluluğu; ikincisi de çalışmış olduğumuz firmaların (oteller, havayolları vb) memnuniyeti ve mutluluğudur. Touristica olarak biz; bu 2 noktaya çok önem veriyoruz. İşbirliği yaptığımız partnerimiz olan firmaların, misafirlerimize vermiş olduğu hizmet memnuniyeti, markamıza olumlu etkiler yaratıyor. Misafirin mutlu olması ve memnuniyeti, markamızın tanınması ve kalıcılığının artmasını sağlıyor” diye konuştu.
Ferzan Çelikkanat “Türkiye’nin 5 yıldızlı değil ciddi bir iş oteli ihtiyacı var”
İyi inşaatçıyız ama henüz iyi otelci olamadık
Türkiye’nin yatırımcıların iştahını kabarttığını ama bizim otelciliği bilmediğimizi söyleyen Ferzan Çelikkanat, “Çok iyi inşaatçıyız ama henüz otelci olamadık” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:“İhtiyaçlar değiştikçe yeni markalar doğuyor. Türkiye’ye girmeyen çok marka var Dünya turizminin başkentlerinden biri olan İstanbul’da 5 yıldızlı otel ihtiyacı yok. Türkiye’nin orta ölçekli otellere ve iş oteli temalı otellere ihtiyacı var. Yabancı yatırımcılar de bunu çok iyi gördüler. Otel zincirleri artık Türkiye’nin tüm bölgelerinde sadece üst segment markaları ile değil, 3-4 yıldızlı markalarıyla da yer almaya çalışıyor. Son 10 yıldır dünyadaki en büyük 10 otel zincirinden 9’u Türkiye'de gerek işletme anlaşması olarak gerek isim hakları olarak faaliyet göstermekte. Yatırımlar yeni markalarla birlikte artarak devam ediyor. Bir otel yatırımı, yarattığı istihdamın yanı sıra inşaattan tekstile, porselenden cam eşyaya, gıdadan temizliğe kadar ellinin üzerinde farklı sektöre iş fırsatı yaratıyor.”
Uçak koltuk maliyetine ülke satılmaz!
Rekabet arttıkça markaların çıtayı aşağıya çekmesinin Türkiye turizmi için tehlikeli bir süreç olduğuna dikkat çeken Ferzan Çelikanat şöyle devam etti: “Markalarını ehil olmayan kişilere teslim etmeye başladılar. Bu da Türk turizm için ciddi bir tehlike. Amaç franchise verip sürümden kazanmak, ancak turizmi bilmeyen ve deneyimi olmayan yatırımcı, hesap yapmadan işe giriyor. Sonrasında da kendince fiyat rekabeti ile sektöre de ülkeye de zarar veriyor. Peynir ekmek dağıtılır gibi marka dağıtılmaz. Bir diğer tehlike de tur operatörleri. Tur operatörleri uçak paketini tamamlamak için otel yatırımlarına giriyor, uçak koltuk maliyetine ülkeyi satıyorlar.”
Önemli olan karlılık
Otel işletmeciliğinde önemli olanın doluluk değil karlılık olduğunu söyleyen Ferzan Çelikkanat, “Asıl olan oda satmak. Hedeflenmesi gereken otelin bütünündeki karlılık marjları, 5 yıldızlı otellerde yüzde 35-38 civarında,4 yıldızlıda en az yüzde 40-45. Ancak bir otel yiyecek içecek fasilitesinde yüzde 20-30 karlılık var. Ama yalnız odanın karlılığı yüzde 80 civarlarında. 4 yıldızlı bir otelin odabaşı arsa hariç anahtar teslim maliyeti 80-100 bin dolar. 5 yıldızlı bir otelin odabaşı anahtar teslim maliyeti 100-150 bin dolardır. Tatil köylerinde odabaşı anahtar teslim maliyet 50-80 bin dolar arasındadır. Kitle turizmi yapan tur operatörleri 200 - 250 odanın aşağısına çalışmazlar” diye konuştu.
Yatırımlarda önceliğimiz İstanbul
Yatırımlardaki önceliklerinin İstanbul olduğunu ancak, hedefleri arasında 20 otel yapmak olduğundan bu adedi özellikle Anadolu'da potansiyeli olan şehirlere de yayacaklarını anlatan Ferzan Çelikkanat, İstanbul ve İzmir’deki otel yatırımlarının başladığını, Eskişehir, Konya, Mersin, Gaziantep, İzmit, Çanakkale, Adana, Mardin, Diyarbakır ve Trabzon’da da arazi geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. Gerçekleştirecekleri otel yatırımları ile hem işletmesel karlılık hem varlık değeri güçlü bir gayrimenkul portföyü oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Çelikkanat, “Amacımız, turizm ve gayrimenkul sektöründe, arsa seçiminden proje geliştirmeye kadar otel projeleri üretip dünyaca ünlü turizm markalarıyla çalışmak. Türkiye'ye yeni yatırımlar ve istihdam alanları kazandırmak” dedi.
TATİL.COM’DAN 19 MAYIS’A ÖZEL GENÇLİK ENERJİSİ
KAPADOKYA’NIN KALBİNDE BUTİK BİR OTEL; ŞIRA KAPADOKYA OTEL VE RESTAURANT
ŞIRA RESTAURANT
Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant bünyesinde bulunan Şıra Restaurant, zevkle seçilmiş a La Carte menüsü ve yemek şarap uyumu prensiplerine uygun servis anlayışı ile konaklama dışında da gelen konukların en çok tercih ettiği adresler arasında yer alıyor. Şıra Restaurant, dünyada en çok kabul gören turizm derecelendirme kuruluşu Trip Advisor ratinglerinde, bölgenin en üst düzey restoranların bulunduğu Uçhisar’da ki birinciliğini korumaya devam ediyor.
ŞIRA ŞARAP MAHZENİ
Şıra Mahzen’in şarapları Kapadokya’nın tek Uluslararası eğitmen Sommelier’si olan, otelin sahiplerinden Murat Yankı tarafından, birer birer profesyonel tadımı yapılarak seçiliyor. Şaraplarda çoğunlukla Anadolu’nun yerli üzümleri ve bunların uluslararası üzümlerle karışımlarından oluşan örnekler tercih ediliyor.
ŞIRA’DA ŞARAP ETKİNLİKLERİ
Şıra Kapadokya Otel ve Restaurant, 15-20 dakika süren bir şarap tarihi anlatımının ardından Türkiye’nin değişik bölgelerinden seçilmiş 5 şarap teknik anlatımı ile tadılarak unutulmaz bir gün yaşatıyor.
Şarap tarihi seminerleri:
Aşağıdaki temalarda şarap tarihi seminerleri düzenlenmektedir.
- Eski çağlardan günümüze Anadolu ve Trakya’da şarap kültürü
- Hititler ve Frigler döneminde Şarap Kültürü
- Homeros döneminden başlayarak Roma İmparatorluğu dönemine şarap kültürü
- Bizans ve Osmanlı Dönemi Anadolu Şarap Kültürü
Etkinlikle Türkçe, İngilizce, Fransızca, Japonca ve İtalyanca dillerinde, bizzat Murat Yankı tarafından gerçekleştiriliyor. Etkinliklerin tamamı ise kayaya oyulmuş Şıra Mahzen’inde gerçekleştiriliyor.
www.hotelsira.com
The Istanbul EDITION, her ihtiyaca uygun farklı toplantı salonları
Açıldığı günden bu yana kişiye özel hizmet anlayışını ilke edinen “2013 Yılı Mükemmeliyet Sertifikası”na sahip The Istanbul EDITION; ‘meeting’ katında bulunan ‘Drawing Room’, Screening Room’ ve farklı hacimlerdeki birleştirilebilen stüdyoları ve en üst katında yer alan kongre/balo salonu ile alternatif çözüm ve yaklaşımlar sunuyor.
Son dönemde iş dünyasında yükseliş trendinde olan ‘ev ortamında sağlanan konforu iş dünyasına taşıma’ anlayışı ile mekan ve zaman gibi unsurları göz ardı ederek kurgulanan, otelin STUDYO 4 adlı yeni toplantı salonu ise; sektöründe lider ileri ses ve görüntü sistemlerini, maksimum konfor ve estetik dizaynı bir arada sunuyor. Toplantıları çok daha eğlenceli ve rahat hale getirerek verimliliği arttırıyor.Daha büyük hacimlerdeki organizasyonlar için ise otelde pek çok alternatif mevcut. Toplantı katında bulunan ‘Drawing Room’, Screening Room’, Stüdyo 1, Stüdyo 2 ve Stüdyo 3 ile bunların birbiri ile entegrasyonu sonucu elde edilen farklı kombinasyonlar, ayrıca otelin en üst katında yer alan Kongre/ Balo salonu katılımcı sayısı yüksek toplantılar için profesyonel servis ekibiyle hazır bulunuyor.The Istanbul EDITION’daki toplantı salonu alternatifleri bunlarla da sınırlı kalmıyor. Otelin içerisinde yer alan Gold Bar ve terası, otelde yer alan Billionaire Club gündüz, akşam üstü ya da gece düzenlenebilecek toplantılar veya kutlama organizasyonları için değerlendirilebilirken; yine otelin içerisinde yer alan Cipriani Restaurant da klasikleşen lezzetleri ve gruplara ayrılan private alanları ile toplantılar için The Istanbul EDITION içerisinde alternatif mekan yaratıyor.
Rezervasyon ve detaylı bilgi için:
The İstanbul EDITION: 0 212 317 77 00
Yeni Dönemde Belediye – Medya İlişkileri
Marmara Belediyeler Birliği İletişim Platformu'nun düzenlediği programlar kapsamında “Yeni Belediyecilik Döneminde Belediye-Medya ilişkileri” paneli düzenlenecek.
16 Nisan Çarşamba günü 13:30 – 15:30 saatleri arasında düzenlenecek program kapsamında Prof. Dr. Recep Bozlağan, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, HaberTürk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan ve GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, iletişim stratejileri konunda sunumlarını yapacaklar.
Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü'nde bulunan merkez binasında düzenlenecek programa belediyelerin başkanları ve başkan yardımcılarının yanı sıra basın danışmanları, halkla ilişkiler müdürleri, kültür müdürleri ve ilgili personeli katılabilecek.
16 Nisan Çarşamba – 13:30
PANELİSTLER:
1. Prof. Dr. Recep Bozlağan - Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı
Moderatör
2. Mahmut Övür - Sabah Gazetesi
İstanbul’da Belediyeciliğin Son 30 Yılı ve Bugün Gelinen Nokta
3. Esra Boğazlıyan - Gazete Haber Türk Şikâyet Hattı
Vatandaş Belediyeden Ne İstiyor, Belediyeler Ne Gibi İletişim Hataları Yapıyor?
4. Mustafa Şen - GENAR Araştırma
Belediyecilikte Kamuoyu Araştırmalarının Önemi
16 Nisan Çarşamba günü 13:30 – 15:30 saatleri arasında düzenlenecek program kapsamında Prof. Dr. Recep Bozlağan, Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, HaberTürk Şikayet Hattı Koordinatörü Esra Boğazlıyan ve GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, iletişim stratejileri konunda sunumlarını yapacaklar.
Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü'nde bulunan merkez binasında düzenlenecek programa belediyelerin başkanları ve başkan yardımcılarının yanı sıra basın danışmanları, halkla ilişkiler müdürleri, kültür müdürleri ve ilgili personeli katılabilecek.
16 Nisan Çarşamba – 13:30
PANELİSTLER:
1. Prof. Dr. Recep Bozlağan - Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı
Moderatör
2. Mahmut Övür - Sabah Gazetesi
İstanbul’da Belediyeciliğin Son 30 Yılı ve Bugün Gelinen Nokta
3. Esra Boğazlıyan - Gazete Haber Türk Şikâyet Hattı
Vatandaş Belediyeden Ne İstiyor, Belediyeler Ne Gibi İletişim Hataları Yapıyor?
4. Mustafa Şen - GENAR Araştırma
Belediyecilikte Kamuoyu Araştırmalarının Önemi
11 Nisan 2014 Cuma
Skal İstanbul üyeleri Radisson Blu Şişli Hotel'de bir araya geldi
SKAL İstanbul Kulübü üyeleri Nisan ayı geleneksel yemeğinde, Radisson Blu Şişli Hotel'de bir araya geldi.
Skal İstanbul Kulübü geleneksel Nisan ayı yemeği Radisson Blu Şişli Hotel'de gerçekleşti. Yemekte konuşan Skal İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar sözlerine, Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İskender Dilek, Dilek Holding Yüzyıl Grubu Genel Koordinatörü Serdar Alpturan, Radisson Blu Şişli Hotel Genel Müdürü Ersin Durgun, Satış ve Pazarlama Direktörü Arzu Turhan ve tüm operasyon ekibine gösterdikleri yakınlık ve içten misafirperverlik için teşekkür ederek başladı.
SKAL İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar, açılış konuşmasında Mart ayı istatistiklerine değinerek, "İstanbul'a gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,43 artmış ve ilk üç ayda yüzde 10,58 artış yaşanmış. Ancak otel rakamları düşmeye devam ediyor. Otel doluluk oranlarında % 4,5 düşüş görüldü. Önümüzdeki aylarda doluluk oranların artmasını umuyoruz" dedi.
Young Skal, Skalite ve Sosyal Sorumluluk Projeleri'nin toplantılarının yapıldığını belirten Solaklar, önümüzdeki hafta itibari ile çalışmaların başlayacağını duyurdu. Solaklar, sosyal sorumluluk projesi için seçilen temanın ise "İstanbul'da engelli hayat ve turistik etkileri" olduğunu açıkladı.
SKAL İstanbul Kulübü Başkanı Feza Solaklar,Radisson Blu Şişli oteli Genel Müdürü Ersin Durgun'a hediyesini taktim etti.
Radisson Blu Şişli otelin Genel Koordinatörlüğünü Serdar Alp Turan, Genel Müdürlüğünü , Ersin Durgun Executive Chefliğini Fikret Özdemir Yapıyor.
Dünya ve Türk mutfağına hakim olan ve dünyanın farklı ülkelerinde yöneticilik ve şeflik yapan Fikret Özdemir Radisson Blu Şişli’de Executive Chef olarak görev yaparak Şehrin yaşam kültürüne yeni tatlar ekleniyor!
Aşçılar Derneği Başkanı ve Radisson Blu Hotel Şişli Executive şefi Fikret Özdemir ve ekibi tarafından hazırlanan yemekler Skal üyelerinin beğenisine sunuldu.
Radisson Blu Hotel İstanbul Şişli yiyecek içecek bölümleri olarak Hamdi Restaurant (Traditional Türk Restaurant),Bon a Petit Cafe & Cake,The Bond Urban Bar,The Bond Pool Bar bulunmakta.,
9 Nisan 2014 Çarşamba
Barceló Eresin Topkapı'da İspanyol Gecesi
17 ülkede, 140 oteli bulunan İspanyol otel zinciri Barceló Hotels & Resorts'un otellerinden Barceló Eresin Topkapı Otel, İspanya'nın Sevilla şehrinde gerçekleşen baharın gelişinin kutlandığı ''Feria de Abril'' Festivaline ev sahipliği yaptı.
Etnik 34 Creative Group kurucusu Manuel Reina ve dansçıları davetlilere unutulmaz bir Flamenko Dans ve Müzik performansı sergiledi.
Executive Chef Macit Kalfa ve ekibi tarafından özenle hazırlanan, gazpacho, tortilla, Valensiya usulü Paella, tarta de santiago, krem katalan gibi İspanyol mutfağının geleneksel ve birbirinden özel lezzetleri şarap ve sangria eşliğinde davetlilerin beğenisine sunuldu.
Barcelo Eresin Topkapı Oteli'nde Flamenko Dans ve Müzik ekibi sahne aldığı sırada konuklardan biri sahne yanında yere yığıllarak fenalaştı. Kısa süre organizasyon durarken Barceló Eresin Topkapı Hotel Genel Müdürü Enrique Acrich hemen rahatsızlanan kişinin yanına koşarak ilgilendi doktor çağırarak hastanın başından ayrılmadı. Kısa süre içinde doktorun yardımıyla hasta kendine getirildi .Barceló Eresin Topkapı Hotel'de eğlence kaldığı yerden devam etti.
8 Nisan 2014 Salı
Gelin adaylarına sevdikleriyle rüya gibi bir hamam keyfi
“Evleniyorum Ben” paketinin bir diğer sürprizi ise kına ritüeli. Bu özel masaj odasında gelini ve misafirlerini renkli bir kına ritüeli bekliyor. Kırmızı duvak giyen geline kına yakılırken misafirler de eşlik ediyor. Müzikler ve ikramlarla renklenen bu etkinlik 180 dakika sürüyor.CVK Safira SPA’nın, içerisinde Türk hamamı da bulunan VIP masaj odasında uygulanan, 5 kişilik “Evleniyorum Ben” paketi 480 Euro olarak fiyatlandırılıyor.
Muhteşem bir doğada özel masaj ve bakım kürleriyle baharı tazelenerek karşılayın
Bahara özel masaj ve bakım kürleri
Aliva SPA’nın deneyimli terapistleri bahar aylarına özel olarak bakım kürleri ve masajlar öneriyor. Renk ve su terapisi özellikli, sarmalama yatağında uygulanan yosun bakımı, içinde bulunan bol miktarda vitamin ve mineraller sayesinde ödem atmanıza yardımcı oluyor. Kür şeklinde alındığında vücut şekillendirmenin yanı sıra, yağ dengeleyici ve dezenfekte etme özelliği de bulunan uygulamanın sivilce kurutucu özelliği de bulunuyor.
Aliva Spa’nın uzmanları sabah yorgun kalkanlar için ayak detoksunu öneriyor. Eklem, kas, yağlı dokular ve beyinde depolanan toksinlerin atılımını sağlayan ayak detoksu 2003’te Nobel bilim ödüllü iki Japon araştırması tarafından icat edilen bir cihaz ile uygulanıyor. Birkaç uygulamanın ardından sabah neden halsiz kalktığınızın cevabını ayak detoksu bedenin biyoenerji bölgelerinin dengelenmesini sağlıyor.
İçinde zencefil, zerdeçal, demirhindi, kâfur, sinameki, Hint kamışı gibi on bir bitkiden oluşan keselerin, ısıtılmış yağ içerisinde bekletilmesinden sonra uygulanan Thai Bitkisel Kompres Masajı size tazelik veriyor ve arınmanızı sağlıyor. Thai bitkisel kesecikleri ile yapılan bu masaj kas ağrılarını, stres ve halsizliği önlerken aynı zamanda hoş kokular eşliğinde ruhunuzu dinlendirip tazelenmenize yardımcı oluyor.
Sağlıklı formüller
Aliva Wellness Sağlıklı Yaşam Merkezi Yöneticisi Diyetisyen Ali Dereli tarafından içerikleri belirlenen birbirinden lezzetli ve sağlıklı sebze ve meyve suyu karışımları baharı canlı bir şekilde karşılamanıza katkıda bulunuyor. Pancar, lahana, havuç, elma ve naneden oluşan içecekle mide ve kalın bağırsak rahatsızlıklarınızı giderebilir ve günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 92’sini, A vitamini ihtiyacınızın ise yüzde yüzünü karşılayabilirsiniz. Kereviz, salatalık, elma, limoni maydanoz ve yarım çay kaşığı toz tarçınla hazırlanan karışımla kolesterolünüzü olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Aynı zamanda diürerik ve sakinleştirici özelliği olan içecek sinir sitemine iyi gelen B grubu vitaminlerini almanızı sağlıyor.
Doğa yürüyüşleri
Türkiye’nin yükselen otel zinciri markası NG Hotels’in göz alıcı bir doğa içinde bulunan NG Sapanca Wellness & Convention otelinde bedeninizi ve ruhunuzu rahatlatacak çok neden var. Çeşitli masaj, bakım kürleri ve vitamin dolu sağlıklı içeceklerin yanı sıra, ormanla iç içe olan otelde zorluk seviyelerine göre sınıflandırılmış yürüyüş parkurlarıyla temiz havanın ve doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Yürüyüş sonrası Aliva Wellness Sağlıklı Yaşam Merkezi Yöneticisi Diyetisyen Ali Dereli tarafından içerikleri belirlenen birbirinden lezzetli içeceklerle kendinizi şımatabilirsiniz.
NG Sapanca Wellness & Convention’ın kral ve kraliçelere layık masaj ve bakım kürleri, sağlıklı ve arındırıcı özellikteki taze sıkılmış içecekleri ve doğa içindeki yürüyüş parkurlarıyla baharı yenilenerek karşılayabilirsiniz.
Kültürel Miras ve Kültür Turizmi Politikaları Bizi Nereye Götürüyor?
Çeşitli paydaşların görüşlerini almak ve sorularınıza yanıt bulmak dileğindeyseniz, sizleri Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü, Sürdürülebilir Turizm Yönetimi Yüksek Lisans Programı ve Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü tarafından ortak düzenlenen “Sorumlu Somut ve Somut Olmayan Kültürel Miras Yönetiminde Politik Yaklaşımların Etkisi” başlıklı panelimize bekliyoruz.
Panel Moderatörü: Bahattin Yücel, TURAD Başkanı (Eski Kültür ve Turizm Bakanı)
Onur Konuğu: Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili (Eski Kültür ve Turizm Bakanı)
Panelistler: Asu Aksoy, Bilgi Üniversitesi Evrim Ölçer Özünel, Gazi Üniversitesi Harun Örnek, DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) Nevin Soyukaya, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı Alan Yönetimi Başkanı Zekiye Yenen, Yıldız Teknik Üniversitesi
Panel Tarihi: 10 Nisan 2014 Panel Yeri: Demir Demirgil Salonu, Güney Kampüs, Boğaziçi Üniversitesi (Bknz Ek.1 Kroki) Panel Saati: 15:00-17:30
Panel Moderatörü: Bahattin Yücel, TURAD Başkanı (Eski Kültür ve Turizm Bakanı)
Onur Konuğu: Ertuğrul Günay, İzmir Milletvekili (Eski Kültür ve Turizm Bakanı)
Panelistler: Asu Aksoy, Bilgi Üniversitesi Evrim Ölçer Özünel, Gazi Üniversitesi Harun Örnek, DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) Nevin Soyukaya, Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajı Alan Yönetimi Başkanı Zekiye Yenen, Yıldız Teknik Üniversitesi
Panel Tarihi: 10 Nisan 2014 Panel Yeri: Demir Demirgil Salonu, Güney Kampüs, Boğaziçi Üniversitesi (Bknz Ek.1 Kroki) Panel Saati: 15:00-17:30
7 Nisan 2014 Pazartesi
Turizmciler sezonu masaya yatırdı
White Gold Otel’de kahvaltıda bir araya gelen otel ve acente temsilcileri sezon değerlendirmesi yaptı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, sezonu 1 Nisan itibariyle geleneksel anlamda açtıklarını kaydetti.
Bu minvalde konaklama sektörü ve acente temsileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Sili, “Arkadaşlarımızla bir araya gelerek ‘sezon nasıl başladı’, ‘devamında nasıl olacak’ gibi konular üzerinde görüşme fırsatı bulduk. Bu tip etkinliklerde bir araya gelişlerimiz üyelerimize doğru, güncel bilgi aktarma ve kararlarına ışık tutma anlamında önem taşıyor. Herkese iyi bir sezon temenni ediyoruz” dedi.
‘ERKEN REZERVASYON YÜZDE 20 ARTIDA’
White Gold Otel Genel Müdürü Hakan Güney, önceki yıla oranla tesislerinde yüzde 20’lik erken rezervasyon artışı yaşadıklarını dile getirdi. Sezon başlangıcında acenteci ve otelci dostları bir araya getirdiklerini dile getiren Güney, “Bir yandan sezonu değerlendirirken bir yandan da keyifli bir kahvaltı yaptık. Önümüzdeki sezonun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle, Hollanda, Belçika, Almanya ve İskandinav ülkeleri pazarında artışlarımız söz konusu” diye konuştu.
White Gold Otel Genel Müdürü Hakan Güney, önceki yıla oranla tesislerinde yüzde 20’lik erken rezervasyon artışı yaşadıklarını dile getirdi. Sezon başlangıcında acenteci ve otelci dostları bir araya getirdiklerini dile getiren Güney, “Bir yandan sezonu değerlendirirken bir yandan da keyifli bir kahvaltı yaptık. Önümüzdeki sezonun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle, Hollanda, Belçika, Almanya ve İskandinav ülkeleri pazarında artışlarımız söz konusu” diye konuştu.
Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu başvuruları 18 Nisan'a uzatıldı
2013'te 63 ilden 252 proje başvurdu
2013 yılında Türkiye genelinde 63 ilden 252 proje başvurusu arasından Bursa’dan “%100 Misia”, Mardin’den “Mardin’de Kadınlar Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması” ve İzmir Seferihisar’dan “Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı” projeleri fon desteği almıştı.
Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu hakkında detaylı bilgiler
Başvuru süreci 22 Şubat’ta başlayan Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'yla, özel ve kamu kurumlarının işbirliği içinde yerel kalkınma odaklı turizme yönelik uygulamaların desteklenmesi ve sürdürülebilir turizm projelerinin artması hedefleniyor.
Destek fonu, başvuru ve değerlendirme süreciyle ilgili detaylı bilgi için www.gelecekturizmde.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)