19 Kasım 2014 Çarşamba

SKAL MARMARA ÜYELERİ RADİSSON BLU TUZLA’DA BİR ARAYA GELDİ




SKAL Marmara, Radisson Blu, Radisson Blu Tuzla Hotel Genel Müdürü Özgen Sağınç,Ali Baba Osmanlı Şerbetleri,Demirhindi Şerbeti,Riccon İlhan Doğan,Şule Gökırmak, Radisson Blu Tuzla Hotel Genel Müdürü Özgen Sağınç ’ın ev sahipliğinde SKAL International Marmara Kulübü, Kasım ayı toplantısını Tuzla Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirdi


SKAL International Marmara Kulübü Genel Sekreteri  Şule Gökırmak SKAL International Marmara Kulübü misafirlerini konuklara tanıttı. Her bir üye ve misafirler ile ilgilenen Şule Gökırmak tek tek gecenin konuklarını Leonidas Mikropoulos Taner Mumcuoğlu,Engin Alişba,Hüseyin Rahmi Ekşi,Emine Oruçoğlu,Marziye İlhan,İlhan Doğan,Burak Yürekli ve Turhan Yıldırım’ı konuklara tanıttı ve hoş geldiniz dedi


Aralık ayında yapılacak olan Skalite Oskarları’na SKAL Marmara Kulübü’nden iki aday olduğuna değinen Başkan Zeynep Yılmaz, adayların desteklenmesi konusunda tavsiyede bulundu.


Dedeman Bostancı Hotel Genel Müdürü Nadir Karadal,“En İyi Şehir Oteli” kategorisinde aday olduğunu açıkladı


 Ali Güler ise “Ali Baba Osmanlı Şerbetleri” ile “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde aday oldu.Ali Güler, konuklara şık şişeleri ile Demirhindi Şerbeti hediye etti. Marmara Skal Başkanı Zeynep Yılmaz’ın konuşması  sonrası kürsüye gelen Ali Güler  şöyle konuştu;


ALİ BABA“ Osmanlı Şerbetleri, Skal International İstanbul’un “turizm oskarları” olarak bilinen Skalite ödüllerine aday oldu.  “Ali Baba Osmanlı Şerbetleri” ile “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde Skalite Oskarları’na aday olan Ali Güler, Radisson Blu Tuzla Hotel’de konuklara şık şişeleri ile Demirhindi Şerbeti hediye etti.


1965 den bu güne, Osmanlı, Türk Mutfağı kültürüne ve Osmanlı Şerbet kültür mirasına sahip çıktığını açıklayan Ali Güler, Ali Baba ve Güler Osmanlı Mutfağı olarak Demirhindi ve Osmanlı Şerbetlerini Türkiye'de gerçek orjinal tarifiyle 365 gün sunan nadir mekanlardan biriyim. 26 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek olan oylamada siz değerli Skal üyelerinin oylarını bekliyorum dedi.


Radisson Blu Tuzla Hotel ve SKAL International Marmara Kulübü üyelerinin renkli konuğu Beden Dili ve Düşünce Okuma Tekniği Uzmanı Riccon İlhan Doğan, konuklara unutulmayacak dakikalar yaşattı.


Hayata bakış açısının önemine dikkat çekerek, beden dili ve düşünce okuma teknikleri hakkında konuklarla birlikte uygulamalı bilgiler veren Riccon Doğan; insanların düşüncelerini okumanın o kadar da zor olmadığını, aksine çok kolay olduğunu ve bu sayede yaşamdan, zamandan çok tasarruf edilebileceğini anlattı.


Düşünce okuma tekniği konusunda dünyada sayılı uzmanlardan biri kabul edilen Riccon İlhan Doğan, gece boyunca başta Elite Otel Genel Müdürü Ahmet Hamza olmak üzere konukları programa dahil ederek, herkesin keyifli dakikalar geçirmesini sağladı.


Riccon İlhan Doğan ,Geçmiş dönem  Marmara Skal Başkanı Dilaver Doğru’yu karanlık odaya alarak okuyacağını söyledi .


Bir ara kapı açılınca yüzünün okunduğunu öğrendik. Sorduk soruşturduk ama ne konuştuysak aramızda dedi. Yalnızca Dilaver Doğru'nun 10 gün içinde büyük bir Kongre otelinin Genel Müdürü olacağını söyledi.


28 yıllık otel yöneticisi olan Dilaver Doğru, Turizm Profesyonelleri Derneği olarak faaliyet gösteren Marmara Skal Kulübü'nde  geçmiş dönem başkanlığını yürütmüştü. 16 yıllık Tarabya Oteli geçmişi bulunan  Dilaver Doğru, Green Park Hotels grubunda da 12 yıl Genel Müdür olarak görev yaptı.“Clarion Hotel &; Suites Istanbul Şişli” ile Türkiye'ye giren “Choice Hotels” zinciri  Türkiye’de büyüme plânları için Türk turizminin en deneyimli yöneticilerinden Dilaver Doğru’yu genel müdür olarak bünyesine katmıştı. Dilaver Doğru yönetimle arasının çok iyi olduğunu fakat Kongre benim işim ben kongreciyim bana kongre oteli lazım dedi.


Etkinlik boyunca mükemmel bir ev sahipliği sergileyen otel yönetimi, gecenin sonunda sahneye çağrılarak SKAL Marmara Kulübü Başkanı Zeynep Yılmaz ve konuklar tarafından teşekkür edildi



















17 Kasım 2014 Pazartesi

REKLAMASYONUN HUKUKSAL YÖNETİMİ SEMİNERİ KUŞADASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Skal Kuşadası Kulübü ve Doubletree Hilton’un ev sahipliğinde, BIX Kurumsal tarafından “Reklamasyonun Hukuksal Yönetimi” konulu seminer, 13 Kasımda Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Skal Kuşadası Kulüp başkanı Rıdvan Kavi’nin yaptığı açılış konuşması ile başlayan seminere turizmcilerin ilgisi yoğundu.Otel ve acenta yöneticilerinin katıldığı seminerde, BIX Kurumsal hukuk bürosu avukatlarından Banu Altunlu tarafından reklamasyon konusunun hukuksal boyutu değerlendirildi.


Otelde karşılaşılan reklamasyon konuları, acente sözleşmelerinin, sigorta kapsamlarının ve taşeron sözleşmelerinin hukuksal değerlendirilmesi yapılarak, misafir şikâyetlerini karşılama, önleyici tedbirlerin alınması, şikâyet, kaza vb durumlarda ilk yapılacaklar, misafir şikâyetlerinin (sözlü-yazılı) kayıt altına alınması, reklamasyon dosyasının açılması, yanıtlanması ve dosya takibi konularında bilgilendirme yapıldı.


BIX Kurumsal, Türkiye’ nin turizm başkenti olan Antalya da faaliyete başladığı 2005 yılından itibaren, 5 yıldızlı otel, birinci sınıf tatil köyü ve restoranlara gıda hijyeni, misafir güvenliği, gizli müşteri, kalite yönetim sistemleri ve reklamasyon yönetimi konularında hizmet vermektedir.

16 Kasım 2014 Pazar

KKTC’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yılı, Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in ev sahipliğinde The Marmara Otel’de düzenlenen resepsiyona,İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç,TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ile yabancı ülkelerin temsilcileri, askeri erkan, akademisyenler ve çok sayıda iş adamı katıldı


Kıbrıs Türkleri'nin mutlu gününde coşkularına ortak olmak amacıyla programa katılan ve bir konuşma gerçekleştiren  Vali Şahin, "Kıbrıs Türk halkı, hür iradesiyle kendi geleceğini belirleyeceğini ve bundan asla ödün vermeyeceğini tam 31 yıl önce tüm dünyaya kanıtlamış ve büyük bir kıvançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ilan ederek tarihi mücadelesini taçlandırmıştır" dedi. Kıbrıs'ın hürriyeti uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, fedakar gazilerimizi ise şükranla anıyorum.Türkiye Cumhuriyeti'nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs Türkleri'ni asla yalnız bırakmayacağını söyledi.


Resepsiyonda KKTC’nin kuruluş yıl dönümü adına hazırlanan pastayı İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu pastasını birlikte kestiler.



Pasta kesiminin ardından folklor grubu tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Grubun dansları, büyük ilgiyle izlendi.


The Marmara Otel Taksim’de konuşan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, ’’Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanarak ilan ettiği, geleceğimizin teminatı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaktayız.


 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, zulüm ve haksızlıklara karşı mücadelesinin yanında, katlanılan büyük fedakarlıkların sonucunda halkımızın bağımsızlığa ve egemenliğe inancının bir sonucu olarak kurulmuştur.Bu anlamlı günde özgürlük mücadelesi liderimiz Dr.Fazıl Küçük, kurucu cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş ve dava arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz’’ dedi.



TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir Kıbrıs Halk oyunları  oyuncularıyla





BIG CHEFS ETİLER’DE TADI DAMAĞINIZDA KALACAK BRUNCHLAR


Big Chefs Etiler’de tadı damağınızda kalacak, krallara layık, efsane brunchlar her Pazar sizi bekliyor!Samimi atmosferi, iştah açan sunumları, lezzetlere kattığı benzersiz dokunuşları ile yeme – içme dünyasına yön veren Big Chefs güzel bir kahvaltı ile güne iyi bir başlangıç yapmak isteyenlerin favorisi… Haftanın yedi günü Big Chefs menüsünde bulabileceğiniz kahvaltı lezzetlerinin yanı sıra hafta sonuna özel, açık büfe kahvaltıları ve brunch lezzetleri de tüm haftanın yorgunluğunu keyifle atmanızı sağlıyor.


Şehrin en merkezi, en dinamik ve özel noktalarından Etiler’i de bu keyifli mutluluğa dahil eden Büyük Şefler, Pazar sabahları için kendilerine yaraşır, oldukça büyük, oldukça zengin bir brunch hazırladılar. Şairin de dediği gibi “kahvaltının mutlulukla bir ilişkisi olmalı” ki bu brunchta yer alan lezzetler ve çeşitlilik daha tatmadan gördüğünüz anda bile yüzünüzde benzersiz bir gülümsemeye neden oluyor.  İşte o gülümsemeyi ve güne sevdiklerinizle başlayıp, mutluluğun hayatınıza karışmasını sağlayan lezzetler; Trabzon ekmeğinden tahinli çöreğe içinde kepekli ve tam tahıllı seçenekleri barındırarak formuna dikkat edenleri de düşünen ekmek ve poğaça büfesi, gün kurusu, cevizli sucuk, fındık, ceviz gibi güne başlarken enerji veren kuru meyve ve yemişler, Kosova etinin ve Antakya Sürk peynirinin tatlarını keşfedeceğiniz çeşitlilikte şarküteri büfesi, kabak reçelinden Yörük tereyağına ağzı tatlandıranlar, zeytinlerin bin bir lezzeti, taze taze dalından domatesler, biberler, naneler, menemen, çılbır, cicipapa (yumurtalı ekmek) gibi kahvaltının ve hafta sonu keyfinin vazgeçilmez yumurta lezzetleri…

Daha bitmedi; siz değerlisiniz ve Büyük Şefler de size en güzelini, en benzersizini yaşatmak için bu zengin brunchı özenle hazırladı. Adı üzerinde sabah ve öğle saatlerinin kesişme noktası brunchta elbette gün ortasının en keyifli lezzetleri de yer alıyor; hem de belki ilk defa duyduğunuz tatlarla… Zeytinyağında lor peynirli biber dolma, zeytinyağında yoğurt topları, eşsiz bir tazelik ve yenilenme hissi veren kahvaltı cacığı, anne özeniyle hazırlanan sarmalar, muammara ve Çerkez tavuğu gibi Türk mutfağının vazgeçilmez mezeleri, Van kahvaltısının yıldızlarından murtuğa, Karadeniz mutfağının özellerinden kaygana, soslu bulgur köfte, köy kavurması, firik pilavı gibi geleneksel tatları günümüze taşıyan çeşitler ve daha da fazlası Big Chefs Etiler’in büyük lezzetler sunan brunchında sizi bekliyor.

Hadi gelin bu brunchı tatlı bitirelim ve tatlı lezzetleri ile mutluluğu tamamen hissedelim. Tatlı büfesinde başta tatlı severler olmak üzere herkesin gözlerini kamaştıracak portakallı ters kek, elmalı kurabiye, höşmerim, vişneli ekmek tatlısı, tam buğdaylı trileçe, supangle, zerde gibi dünyanın dört bir yanından ağzı tatlandıran seçenekler bulacaksınız. “Bu brunch olamaz tam bir ziyafet” dedirten, Pazartesi sendromlu Pazar’a farklı ve keyifli bir anlam katan, bütün haftayı, bütün stresi unutturan, adeta terapi etkili Big Chefs Etiler’in brunchında daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim edinecek, mutluluğun en saf, en doğal ve en lezzetli halini yaşayacaksınız!

www.bigchefs.com

Her Pazar saat 10.00 – 14.00 arası
Açık büfe brunch; 53.-TL (0 – 6 yaş arası çocuklara ücretsiz; 6 yaş üstü çocuklara 27.-TL)
Adres: Big Chefs Etiler / Nispetiye Caddesi, No: 89, Etiler – İSTANBUL
Rezervasyon: (0212) 263 83 53

Brunch Menüsü
EKMEK VE POĞAÇA ÇEŞİTLERİ
Sade somon ekmeği
Mini sade poğaça
Mini kepekli poğaça
Mini peynirli poğaça
Mini açma sade
Mini açma zeytinli
Simit
Tahinli çörek
Trabzon ekmeği
Bazlama ekmeği
Kete
Mısır ekmeği
Pide
Küt böreği
Tam buğday köy ekmeği
Tahıllı ekmek
Haşhaşlı peksimet

KURU MEYVELER
Fındık içi
Ceviziçi
Gün kurusu
Dut kurusu
Pestil
Cevizli sucuk
Kuru incir
Kuru üzüm
Siyah kuru üzüm
Hurma

SOĞUK ET VE ŞARKÜTERİ
Füme tavuk
Çemensiz pastırma
Kosova eti
Dana füme dil

PEYNİR ÇEŞİTLERİ
Beyaz peynir
Erzurum tel peyniri
Eski kaşar
İsli Çerkez peyniri
İzmir deri tulum peyniri ( deri içinde )
Van otlu peynir
Örgü peyniri
Taze kaşar peyniri
Lor peyniri
Mihaliç peyniri
Çökelek
Edremit sepet peyniri
Keçi peyniri
Antakya sürk peyniri


REÇEL VE BAL ÇEŞİTLERİ
Kabak reçeli
Çilek reçeli
Portakal reçeli
Ahududu reçeli
Vişne reçeli
Böğürtlen reçeli
İncir reçeli
Diet ahududu reçeli
Diet çilek reçeli
Diet kayısı reçeli
Petek bal
Süzme bal
Pekmez
Tahin & pekmez
Tahin helvası sade
Çemen
Kaymak
Trabzon tereyağı
Yörük tereyağı

ZEYTİN ÇEŞİTLERİ
Taze baharatlı siyah zeytin
Pul biberli siyah zeytin
Biber dolgulu yeşil zeytin
Yeşil çizik zeytin
Kalamata siyah zeytin
Kalamata yeşil zeytin
Antakya kırık zeytin
Limonlu siyah sele zeytin
Sele zeytin

YOĞURT - SÜT
Manda yoğurdu
Sade yoğurt
Süzme yoğurt
İnek sütü

SALATA & YEŞİLLİK – MEZE ÇEŞİTLERİ
Karışık yeşillik
Çengelköy salatalık
Salkım domates
Sivri biber
Maydanoz
Taze nane
Zeytinyağında lor peynirli biber dolma
Zeytinyağında yoğurt topları
Çılbır
Zeytinyağlı dolma çeşitleri
Yaprak sarma
Çoban salata
Yumurtalı patates salatası
Kahvaltı cacığı (sivri biber, salatalık, taze nane, taze soğan, süzme yoğurt, maydanoz, dereotu; üzerinde eritilmiş tereyağı)
Turşu kavurması
Nar ekşili ve tulum peynirli söğüş salata
Humus
Çerkez tavuğu
Muammara



SICAKLAR
Menemen
Haşlanmış yumurta
Yumurtalı ekmek
Bişi
Murtuğa
Mini gözleme çeşitleri
Kol böreği çeşitleri
Kaygana
Firik pilavı
Kaşarlı İnegöl köfte
Tavuk but şiş
Köy kavurması
Dana tandır
Soslu bulgur köfte
Fırında kuzu but

PASTANE & TATLI
Üzümlü baton kek
Portakallı ters kek
Havuçlu kek
Elma dolgulu kurabiye
Höşmerim
Yoğurt tatlısı
Lokma
Vişneli ekmek tatlısı
Şekerpare
Laz böreği
Tam buğday unlu trileçe
Supangle
Fırın sütlaç
Zerde
Mevsim meyveleri
Meyve salatası

OP. DR. BÜLENT CİHANTİMUR'DAN, HÜLYA CUP'A DESTEK



Estetik International Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, Türkiye Tenis Federasyonu ve RMG’nin denetim ve gözetiminde düzenlenen Hülya Cup Senior Tenis Turnuvası'na, 2. kez sponsor oldu.Tetik Parmağının Ameliyatsız Tedavisi, Örümcek Ağı Estetiği ve kendi adıyla anılan Cihantimur Yağ Transferi gibi önemli teknikleri estetik dünyasına kazandıran, Türkiye’nin ve hatta dünyanın sayılı estetik cerrahlarından sayılan Bülent Cihantimur, turnuva öncesinde www.estetikinternational.com.tr web sitesi üzerinden organizasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Cihantimur yaptığı açıklamada, "Bir yanda spora destek, diğer yanda ise geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunduğumuz gençlerimiz var. Bunlara vesile olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz,” sözlerine yer verdi.


Hülya Avşar’ın sosyal sorumluluk bilinci ile başlayan ve 14 yıldır farklı şehirlerde düzenlenen Hülya Cup Tenis Turnuvaları’nın çıkış noktası ve amacı; ihtiyaç sahibi başarılı, yetenekli çocuk ve gençlere eğitim desteği vermektir. Turnuvalardan elde edilen gelirlerin tamamı burs fonlarına aktarılarak, bu güne kadar 200 den fazla başarılı, yetenekli ve dar gelirli aileye sahip gence tenis bursu sağlanmıştır. Hülya Cup 2014 itibari ile başarılı üniversite öğrencilerini de burs kapsamına dahil ederek, desteklerini daha geniş bir kitleye yaymıştır.17-29 Kasım 2014 tarihleri arasında T.E.D. Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan organizasyonda, 'Tekerlekli Sandalye Tenisi ve Engel Tanımayan Tek Erkekler, Tek Bayanlar' kategorilerinde de müsabakalar düzenlenecek ve turnuva, 12 gün boyunca devam edecek.