16 Kasım 2014 Pazar

KKTC’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yılı, Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in ev sahipliğinde The Marmara Otel’de düzenlenen resepsiyona,İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç,TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ile yabancı ülkelerin temsilcileri, askeri erkan, akademisyenler ve çok sayıda iş adamı katıldı


Kıbrıs Türkleri'nin mutlu gününde coşkularına ortak olmak amacıyla programa katılan ve bir konuşma gerçekleştiren  Vali Şahin, "Kıbrıs Türk halkı, hür iradesiyle kendi geleceğini belirleyeceğini ve bundan asla ödün vermeyeceğini tam 31 yıl önce tüm dünyaya kanıtlamış ve büyük bir kıvançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ilan ederek tarihi mücadelesini taçlandırmıştır" dedi. Kıbrıs'ın hürriyeti uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, fedakar gazilerimizi ise şükranla anıyorum.Türkiye Cumhuriyeti'nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs Türkleri'ni asla yalnız bırakmayacağını söyledi.


Resepsiyonda KKTC’nin kuruluş yıl dönümü adına hazırlanan pastayı İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu pastasını birlikte kestiler.



Pasta kesiminin ardından folklor grubu tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Grubun dansları, büyük ilgiyle izlendi.


The Marmara Otel Taksim’de konuşan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, ’’Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanarak ilan ettiği, geleceğimizin teminatı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaktayız.


 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, zulüm ve haksızlıklara karşı mücadelesinin yanında, katlanılan büyük fedakarlıkların sonucunda halkımızın bağımsızlığa ve egemenliğe inancının bir sonucu olarak kurulmuştur.Bu anlamlı günde özgürlük mücadelesi liderimiz Dr.Fazıl Küçük, kurucu cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş ve dava arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz’’ dedi.



TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir Kıbrıs Halk oyunları  oyuncularıyla





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder