21 Kasım 2014 Cuma

HYPNOS DESIGN HOTEL’E ORTADOĞU’NUN EN İYİ ŞEHİR BUTİK OTEL ÖDÜLÜ



İstanbul’un en özel butik otellerinden biri olan ve her bir odası ile özel olarak tasarlanan Hypnos Design Hotel , dünyanın en saygın otelcilik ödüllerinden olan World Boutique Hotel Awards tarafından Orta Doğu bölgesindeki En iyi Şehir Butik Oteli ödülünü aldı. Londra’da 12 Kasım Çarşamba günü görkemli bir açılış ile gerçekleşen ödül töreninde 2014 yılının en iyi butik otelleri belirlendi. Bir çok uluslararası otel zincirinin de yarıştığı yarışmada; İstanbul’dan üç otel kısa listede yer aldı. Hypnos Design Hotel İstanbul, gerek Türkiye, gerek tüm Orta Doğu ülkelerini kapsayan kısa listede; onlarca otel arasından; iç mekan tasarımı, ön plana çıkan mimarisi ve sahip olduğu sıra dışı konsepti ile  ‘’En İyi Şehir Butik Oteli’’ ödülünün sahibi oldu. Endonezya’dan Hollanda’ya onlarca ülkenin otellerinin katılım gösterdiği yarışmada elliye yakın ödül, fark yaratan otellere sunuldu.


Görkemli bir ödül töreni ile açıklanan oteller, kendi alanlarında tasarım, estetik bütünlüğü, mimari üstünlük, servis ve misafir memnuniyeti gibi kriterler ile; mimar, iç mimar, tasarımcılardan oluşan bağımsız bir jüri tarafından değerlendiriliyor. World Boutique Hotel Awards tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ödül törenleri, ülkelerin en özel tatil duraklarını da belirleyen, en önemli ödül törenlerinden biri olma özelliğini de taşıyor. Hypnos; İstanbul’un tarihi yarımadasının merkezinde Roma İmparatorluğu’nun “Hipodromu”, Osmanlı İmparatorluğu’nun “At Meydanı”, Türkiye’nin “Sultan Ahmet Meydanı’nda tarihin, sıra dışı bir zamanın aktığı yerde bulunan Hypnos Design Hotel İstanbul, ziyaretçilerini İstanbul’un tam kalbine davet ediyor. Şehrin merkezinden tüm tarihi ve kültürel mekanlara olan yakınlığı ile bilinen Hypnos Design Hotel İstanbul; her iki kıtayı birleştiren mega şehrin eşsiz güzelliği, dinamizmi ve canlılığı ile buluşan bir rüyanın parçası olmayı hedefliyor.


Konsept mimarisi, seçkin ve farklı dekorasyonu ile Hypnos Design Hotel İstanbul, VIP hizmet anlayışı ile birlikte birbirinden farklı olarak tasarlanan odaları, modern ve sağlıklı özel mutfağı ile şehrin içinde özel bir dinlenme durağı… Hypnos Design Hotel İstanbul'un kişiye özel hizmet anlayışı ve kalitesinin yanı sıra özel olarak ayrı konseptler de tasarlanan 11 odası bulunuyor. Nostaljik şiirlerle bezenmiş duvarları, sinematografik vintage afişleri, renklerin dansıyla birleşen çingene atmosferi, arabesk görünümler ve objeleri, hem seksi, hem gösterişli, hem de modern ve asil tasarımlardan oluşan odalar, sıra dışı bir yolculuğa davet ediyor.


TURİZMCİLER TÜRKİYE OTELCİLİK ZİRVESİ’NDE BİR ARAYA GELİYOR

TURİZMCİLER DEV ZİRVEDE BULUŞUYOR
Otelcilik ve ağırlama sektörü, TUROB tarafından, 27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye Otelcilik Zirvesi’nde bir araya gelecek. Turizmciler Kasım ayı sonunda düzenlenecek olan, dev zirvede bir araya geliyor. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği’nin (TUROB) girişimiyle organize edilen ‘Türkiye Otelcilik Zirvesi’, 27-28 Kasım 2014 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleştirilecek. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Otelcilik Zirvesi’ne Türkiye'nin dört bir yanından katılım sağlanırken, zirve; sektör profesyonelleri, şirket yönetim kurulu üyeleri, CEO ve yöneticilerin bir araya geldiği ve yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirildiği bir platform olacak.


SON TRENDLER KONUŞULACAK
Zirvenin konuşmacıları arasında ise önemli isimler yer alıyor. Almanya Otelcileri Birliği CEO'su Markus Luthe, online pazarlamada dijital rekabetin püf noktalarına değinirken, katılımcılara yeni tüyolar verecek. Bu bölümü, uluslaraarası analiz şirketi STR Globalin İş Geliştirme Direktörü Thomas Emanuel, rekabet koşullarının yönetimi ve performans analizinin işletmeye faydalarını değerlendireceği bölüm destekleyecek.

KOTİL DE KATILIYOR
Son dönemde büyük atılımıyla dikkat çeken Türk Hava Yolları’nın (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil de havacılık sektörüne yönelik global ve Türkiye düzeyinde geleceği ve son gelişmeleri aktaracak. Global Ekonomi ve Türkiye Ekonomisinin bugünü ve geleceği ise alanının lideri Deloitte tarafından Prof. Dr. Ümit Özlale'nin katkılarıyla tartışılacak. Tüm dünyanın önceliği olan sürdürülebilirlik ise ECOLAB Global Sürdürülebilirlik Lideri Doç. Dr. Rajan tarafından farklı bakış açıları ile değerlendirilecek.

RESTORANCILAR FİYATLARI TARTIŞACAK
Zirve turizmin en önemli ayaklarından gastronomi konusunda da ilginç tartışmalara sahne olacak. İşin uzmanlarının yer alacağı zirvede yiyecek-içecek sektörünün rol modelleri Kaya Demirer, Mehmet Gürs, Barış Tansever, Rıza Büyükuğur, Ergün Yücebıyık gibi isimler, ülkemizde sektörün zayıf ve güçlü yanlarını, başarıya giden süreci paylaşacak.


İŞ FIRSATLARI YARATILACAK
Zirveyle ilgili bir değerlendirmede bulunan TUROB Başkanı Timur Bayındır, etkinliğin gerçek anlamda sektöre var olandan öte, geleceğe ilişkin öngörü sağlayabilmek ve yol gösterici olmayı hedefleyen, yeni şeyler duymak isteyen tüm profesyonellere kapılarını açtığını ifade etti. Bayındır, katılımcıların zirve ile önemli ipuçları yakalayacağını ve planlamalarına değer katacağını belirtti. Bayındır, şunları söyledi:  “Günümüz koşullarında tüm taraflar karlılık ve verimlilik için kendi kriterlerini oluşturuyorlar. İş ortaklığı ise doğru diyalog ve güven üzerine kurulursa uzun vadeli ve başarılı oluyor. Günümüzün hızlı iş yaşamında, bu ilkeyi uygulamak giderek zorlaşıyor. İşte tam bu noktada, zirvenin önemli amaçlarından biri de bu network  platformunu sağlayarak, yeni vizyonlar ve iş fırsatları yaratmaktır.”

RODOLF VAN NUNEN TÜRKİYE’DE İLK RESTORANINI AÇTI


KARAKÖY’ÜN EN YENİ LEZZET DURAĞI “RODOLF”
Dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, 22 yıldır aşina olduğu Türkiye’de ilk restoranını açtı. Morgans Grup’un en yeni oteli 10 Karaköy, A Morgans Original’in içerisinde konumlanan Rudolf, Akdeniz ve dünya mutfağından örneklere yer veriyor. "Rudolf", duyguların hayat bulduğu, ruhunuzun yenilendiği, günün tamamında her öğüne tat ve duygu katmaya kendini adamış bir mekandır" diyen başarılı şef Rudolf Van Nunen, mutfak serüvenine kendi restoran konseptinde devam edecek…


Fransız, Hollanda, Alman, İngiliz, Türk, Endonezya, Thai  ve Cajun mutfakları konusunda büyük deneyimlere sahip olan ve birçok ödül ve madalya ile taçlandırılan dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen, İstanbul'da adını verdiği ilk restoranını Kasım ayında açtı. 22 yıldır Türkiye’de yaşayan ve Türk damak tadına ilişkin tüm detaylara hakim olan Rudolf Van Nunen 62 kişi kapasiteli restoran ve 20 kişilik terasında Slow Food konsepti ile hizmet veriyor. Doğallık ve lezzetin ön planda olduğu menüsüyle beğeni toplayan Rudolf, modern iç dekorasyonuyla da dikkat çekiyor.


Ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden bir hareket olan Slow Food konsepti ile hizmet veren mekan, doğanın gizemli ve lezzetli ürünlerini misafirlerine en iyi şekilde yansıtıyor. Restoran menüsünü her 3 ayda bir mevsimsel olarak değiştirecek olan deneyimli şef Rudolf Van Nunen, mutfağa verdiği önemi kendi restoranında her fırsatta gözler önüne seriyor. Ev yapımı ekmek ve pastalar, yöresel peynirler gibi daha birçok lezzet, doğallığı simgeleyen Rudolf’ta misafirleri tazeliyor. Uzun çalışmalar sonucu oluşturulan geniş şarap kavıyla da adından söz ettiren mekanda “Riedel” odasında uluslararası ödüllü şaraplar bulunuyor. Restoran her gün saat 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.


Karaköy’ün keyif dolu terası!
Otelin teras katında konumlanan Sky Terrace ise panoramik İstanbul ve Boğaz manzarası eşliğinde içkisini yudumlamak isteyenlere hitap ediyor. İş çıkışı, yükselen değer Karaköy’ün merkezinde dinlenmek ve keyif yapmak isteyenler,DJ eşliğinde eğlence imkanı da sunan Sky Terrace’da buluşuyor. Mekan saat 16:00’dan 01:00’e kadar hizmet veriyor.


ETSTUR 2014- 2015 ERKEN REZERVASYON DÖNEMİNİ BAŞLATTI



Mehmet Ersoy, “2014 seçim dönemini başarıyla atlattık. 2014’de 740.000 misafiri seyahat ettirdik.” dedi.Türk turizm sektörünün lider operatörü Etstur, 2014- 2015 erken rezervasyon dönemini       19 Kasım 2014’te başlattı. %45 indirim oranıyla ilk dönem en avantajlı dönem. Sonrasında her ay %5’lik oranda azalarak devam edecek.


Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, 2014 değerlendirme, 2015 hedef ve yatırımları ile ilgili düzenlenen basın toplantısına geçen sezonu değerlendirerek başladı. Aralık 2013- Ocak 2014 aylarının oldukça iyi geçtiğini dile getirerek, “Bu ilk 2 ay, Şubat-Mart ve Nisan aylarının toplamından daha fazla satış yapıldı.” dedi. Bunu Türk misafirinin gelişen seyahat kültürüne bağlayan Ersoy, “Misafir artık daha bilinçli, karşılaştırıyor, araştırıyor ve ağırlıklı olarak en avantajlı fiyatları elde ettiği kampanyanın ilk dönemlerinde satın alma yapıyor.” dedi.


“Seçimler, talep kaymasına neden oldu”
Şubat sonundan seçim sonuna kadar olan dönemde ise ciddi bir durgunluk yaşadıklarını ifade eden Ersoy, Nisan ayından itibaren bir hareketlenme olduğunu ve Mayıs sonu karşılaştırmasında %16’lık artış oranı yakaladıklarını belirtti. Son 4 yıldır Erken Rezervasyon satış payı tüm yıla oranla %47 olarak gerçekleşirken, bu sene seçim konsantrasyonu sebebiyle %2’lik bir kayıp ile %45 olarak gerçekleşti.

Ersoy,  geçen sene Erken Rezervasyon dönemine Kıbrıs turları, Cruise turları ve Disneyland paketlerinin de dahil edildiğini hatırlatarak, toplamda 300.000’i yakaladıklarını, yıl sonu ortalamasının ise 740.000’e ulaşacağını ifade etti.

2015’te ise cirosal bazda %15’lik büyüme hedefi 880.000 TL ve 814.000 misafire ulaşmak planlanmakta

 “Ege Bölgesi taleplerinde %23’lük bir artış oldu. Antalya %4’te kaldı”
Ersoy sözlerine şöyle devam etti: “Bölgesel olarak baktığımızda Ege Bölgesi satışlarında %23’lük bir artış gözlemlenirken, Antalya Bölgesi satışlarında bu oranın %4’te kaldığını görmekteyiz.

Ege Bölgesi’ndeki tesislerin fiyat avantajları nedeniyle tercih edildiğini söyleyebiliriz. Türk misafir son 3 yıldır Erken Rezervasyon Kampanyaları sürecinde fiyat avantajı gördüğü bölgelerde ciddi taleplerde bulunuyor.” dedi.

Erken Rezervasyon Sigortası
Mehmet Ersoy, erken rezervasyon sigortasına da değinerek, “Misafirlerin %94’ü erken rezervasyon sigortasından yararlandılar” dedi.

“Dış pazarlar beklentileri karşılamadı, oteller iç pazara yüklendi.”
Ersoy, “Özellikle Rusya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden Türkiye’ye olan taleplerdeki düşüşler, otellerin iç pazara yönelik aksiyonlar almasına sebep oldu. İstedikleri satışları yakalayamayan tesisler pazar payına değil, satana kota vermeye başladı. Dövizde artış olsa da TL bazında fiyat artışı olmadı. 2015’te de fiyatlarda ciddi bir artış beklemiyoruz” dedi.
“BDDK’nın taksit azaltma kararından etkilenmedik.”

Geçen senenin en çok konuşulan değişikliklerinden biri de kredi kartı ile satışlarda taksit sayısına sınırlama getirilmesiydi.  Yıl sonunda bakıldığında beklendiği kadar olumsuz bir etki yaratmadığını söyleyen Ersoy, şu ana kadar ki satın almaların  %32’sinin tek ödeme, %58’inin 4-6 taksit, %10’unun ise 9 taksit olarak gerçekleştiğini belirtti.

ETSTUR,  3 yılda toplam 75 bin kişiyi Yunan Adaları’yla tanıştırdı.
Bu tek başına bir Türk firmasının yaptığı rekor bir sayısı. Etstur, Gemi işine devam ediyor.
Mehmet Ersoy, 2014’te Etstur gemileriyle vizesiz Yunan Adaları’nda 30.000’e yakın misafire hizmet verdiklerini söyledi. “Bu yoğun talebin 2015’te de süreceğini öngörüyoruz ve vizesiz Yunan Adaları seyahatlerine devam kararı aldık. Gemi seçimlerinde ve konseptinin oluşturulmasında Türk misafirlerin taleplerini göz önünde bulunduruyoruz.” dedi.Ersoy, dünyanın en büyük ve önde gelen temsilcilikleri ile cruise turlarına devam ettiklerini,  nehirlerde de birçok firma ile dünyanın değişik bölgelerinde farklı arternatifli cruise turları sunduklarını açıkladı.

Etstur’un 2015 Büyüme hedefi ve yolcu sayısı: %15’lik büyüme hedefi 880.000 TL ciro, 814.000 misafir

2014 Ciro:  Etstur 766.000.000 TL
2015 Tahmini Ciro: Etstur 880.000.000 TL
Tatil Paketlerine Erken Rezervasyon Sigortası Ekleten Misafir Oranı: %94
2014 Erken rezervasyonun Toplam Dört Döneminde En Çok Tercih Edilen Bölgeler: Fethiye %131, Didim % 45, Kuşadası %26, Bodrum %25, Lara/Kundu %20, Belek %18, Side %17.

19 Kasım 2014 Çarşamba

ERGUN DEMİRAY ALSHAYA GRUBU’NA GEÇTİ


ERGUN DEMİRAY KOZYATAĞI HİLTON’DAN AYRILDI


Turizm dünyasının başarılı yöneticilerinden Ergun Demiray, genel müdür olarak görev yaptığı Kozyatağı Hilton Hotel’deki görevinden ayrıldı. Demiray; “Hilton Kozyatağı Hotel Genel Müdürü olarak yürütmekte olduğum görevimden, yeni ufuklar ve kariyer hedeflerim doğrultusunda 01 Aralık 2014 tarihi itibariyle ayrılacağımı dostlarıma ve takım arkadaşlarıma bildiriyorum. Gece ve gündüz demeden, zaman zaman ailemizden ve sevdiklerimizden uzak kalarak bir aile ortamı içinde büyük başarılara birlikte imza attık. Otelciliğe tüm emek ve sabrımızla farklı bir boyut, farklı bir anlayış getirdik. Bunların hepsi, sizlerin yardım ve destekleri ile gerçekleşti. Buradan hepinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu.

ALSHAYA GRUBU’NA GEÇİYOR…
Ergun Demiray’ın Alshaya Grubu’nda görev alacağı öğrenildi. 19 ülkede faaliyet gösteren ve bünyesinde 70 marka bulunduran Alshaya Grubu’nun bünyesinde yaklaşık 40 personel çalışıyor. Alshaya Grubu’nda “Türkiye Casual Dining Business Director” olarak göreve başlaması beklenen Ergun Demiray, Hilton’dan önce de Crowne Plaza Istanbul Asia Hotel’de genel müdür olarak görev almıştı.

Turizmin Sesi.Com Ailesi olarak Ergun Demiray’a hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyoruz.

BAHATTİN YÜCEL YEDİTEPE TURİZM ÖĞRENCİLERİNE SESLENDİ




Bahattin Yücel'den Türk Turizmi'nin geleceği.Turizm Eski Bakanı, Bahattin Yücel Yeditepe Üniversitesi'nin konuğu oldu. Aynı zamanda Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı ve Turizm Yazarı da olan Yücel, üniversitenin Kayışdağı Yerleşkesi'ndeki Mavi Salon'da, Turizm Bölümü Öğrencileri'nin de sorularını yanıtladı.

Türkiye'de 50 yıl önce sadece 258 otel vardı...
Moderatörlüğünü Yeditepe'nin Öğretim Görevlisi ve AABI Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Vecdi  Büyükyüksel yaptı.


 Panelde ilginç rakamlar açıklayan Bahattin Yücel, öğrencilerin hayli şaşırmasına neden oldu. Örneğin 1960'lı yılların başlarında Türkiye'de  sadece 258 otel ve 15.685 yatak kapasitesi olduğunu açıklaması öğrenciler tarafından  "İnanılmaz" bulundu. Ancak rakamlar doğruydu.


İnternet teknolojisi turizm için büyük avantaj...
Yaklaşık 2 saat süreyle Türkiye'nin turizm haritası hakkında öğrencilere bilgi aktaran Bahattin Yücel, "İnternet teknolojisi hem Türkiye için, hem dünya için çok büyük bir avantajdır ve bunun çok iyi kullanılması gerekir. Gelecek yıl özellikle Rusya'dan Türkiye'ye büyük bir turist akını olacağını düşünüyorum. Rakam vermek gerekirse, 5 milyonu geçeceğini düşünüyorum" dedi.


50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir inandırıcı değil...
Turizm Bölümü 4. sınıf öğrencisi Başak Doğru'nun, "2023 Türkiye Turizm Vizyonu" içinde yer alan '50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm geliri' sloganını gerçekçi bulmadığını belirten Yücel, "İnanın olabilecek gibi olsa buna en çok ben sevinirim. Ama ne yazık ki uzak görüyorum" dedi.
.


KOMER KONGRE VE TOPLANTI MEKANI KATEGORİSİNDE ADAY OLDU



Skalite 2014 ödüllerine Efes Kongre Merkezi – Kuşadası olarak “Kongre ve Toplantı Mekanı” kategorisinde aday oldu.Efes Kongre Merkezi-Kuşadası, Türk Turizm sektörünün son yıllarda yükselen yıldızı, Kongre Turizmi'ne yeni bir soluk ve ivme kazandırmak amacı ile geleneksel Turizm hareketinin Türkiye’de başladığı merkez olan Kuşadası’nda 2013 Ekim ayında kapılarını açmıştır. Mimari tasarım aşamasından başlayarak, Türkiye'de ilk defa gerçek anlamda bir “Kongre Merkezi” olarak planlanan ve inşa edilen Efes Kongre Merkezi - Kuşadası, özel tasarlanmış akustik alt yapısı, engelli katılımcılar için ön görülmüş bir dizi kolaylıklar, yağmur suyunun yeşil alanlarda kullanılmasını sağlayan sistem ve enerji tasarrufu amacı ile gerçekleştirilen son teknoloji otomasyon sistemleri gibi çevre dostu konular Efes Kongre Merkezi - Kuşadası'nı benzerlerinden üstün kılmaktadır.


Efes Kongre Merkezi, kuşkusuz sadece Kuşadası değil, tüm Ege Bölgesi’nin Turizmini çeşitlendirip, zenginleştirerek turizm hareketinin 12 aya yayılmasına, ötesinde yerel ekonomiye ve istihdama yüksek katma değer sağlamaktadır. Bölgede bulunan ve uzun senelerden beri sadece tatil turizmine hizmet vermekte olan oteller, Kongre ve benzeri etkinlikler için bölgeye gelecek yüksek profil katılımcıların beklentilerini karşılamak üzere servis ve fiziki standartlarını yükseltmektedir. Bu özellik kendi başına Efes Kongre Merkezi - Kuşadası'nın Türk Turizm’ine ne denli katkı yaptığının göstergesidir.Toplam kapasite olarak Türkiye'nin en büyük ve en yeni kongre merkezi Efes Kongre Merkezi - Kuşadası; modern mimarisi, fiziki altyapısı, teknik donanımı ve profesyonel hizmet kalitesiyle Kuşadası ve Ege Bölgesini geniş katılımlı Uluslararası Kongrelere açmıştır.
Ülkemiz Kongre Turizmine ve Ege Bölgesi turizm çeşitliliğine sağladığımız katkılar ile bu yılki Skalite Ödüllerine "Kongre ve Toplantı Mekanı" kategorisinde aday olduk.



SKAL MARMARA ÜYELERİ RADİSSON BLU TUZLA’DA BİR ARAYA GELDİ




SKAL Marmara, Radisson Blu, Radisson Blu Tuzla Hotel Genel Müdürü Özgen Sağınç,Ali Baba Osmanlı Şerbetleri,Demirhindi Şerbeti,Riccon İlhan Doğan,Şule Gökırmak, Radisson Blu Tuzla Hotel Genel Müdürü Özgen Sağınç ’ın ev sahipliğinde SKAL International Marmara Kulübü, Kasım ayı toplantısını Tuzla Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirdi


SKAL International Marmara Kulübü Genel Sekreteri  Şule Gökırmak SKAL International Marmara Kulübü misafirlerini konuklara tanıttı. Her bir üye ve misafirler ile ilgilenen Şule Gökırmak tek tek gecenin konuklarını Leonidas Mikropoulos Taner Mumcuoğlu,Engin Alişba,Hüseyin Rahmi Ekşi,Emine Oruçoğlu,Marziye İlhan,İlhan Doğan,Burak Yürekli ve Turhan Yıldırım’ı konuklara tanıttı ve hoş geldiniz dedi


Aralık ayında yapılacak olan Skalite Oskarları’na SKAL Marmara Kulübü’nden iki aday olduğuna değinen Başkan Zeynep Yılmaz, adayların desteklenmesi konusunda tavsiyede bulundu.


Dedeman Bostancı Hotel Genel Müdürü Nadir Karadal,“En İyi Şehir Oteli” kategorisinde aday olduğunu açıkladı


 Ali Güler ise “Ali Baba Osmanlı Şerbetleri” ile “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde aday oldu.Ali Güler, konuklara şık şişeleri ile Demirhindi Şerbeti hediye etti. Marmara Skal Başkanı Zeynep Yılmaz’ın konuşması  sonrası kürsüye gelen Ali Güler  şöyle konuştu;


ALİ BABA“ Osmanlı Şerbetleri, Skal International İstanbul’un “turizm oskarları” olarak bilinen Skalite ödüllerine aday oldu.  “Ali Baba Osmanlı Şerbetleri” ile “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde Skalite Oskarları’na aday olan Ali Güler, Radisson Blu Tuzla Hotel’de konuklara şık şişeleri ile Demirhindi Şerbeti hediye etti.


1965 den bu güne, Osmanlı, Türk Mutfağı kültürüne ve Osmanlı Şerbet kültür mirasına sahip çıktığını açıklayan Ali Güler, Ali Baba ve Güler Osmanlı Mutfağı olarak Demirhindi ve Osmanlı Şerbetlerini Türkiye'de gerçek orjinal tarifiyle 365 gün sunan nadir mekanlardan biriyim. 26 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek olan oylamada siz değerli Skal üyelerinin oylarını bekliyorum dedi.


Radisson Blu Tuzla Hotel ve SKAL International Marmara Kulübü üyelerinin renkli konuğu Beden Dili ve Düşünce Okuma Tekniği Uzmanı Riccon İlhan Doğan, konuklara unutulmayacak dakikalar yaşattı.


Hayata bakış açısının önemine dikkat çekerek, beden dili ve düşünce okuma teknikleri hakkında konuklarla birlikte uygulamalı bilgiler veren Riccon Doğan; insanların düşüncelerini okumanın o kadar da zor olmadığını, aksine çok kolay olduğunu ve bu sayede yaşamdan, zamandan çok tasarruf edilebileceğini anlattı.


Düşünce okuma tekniği konusunda dünyada sayılı uzmanlardan biri kabul edilen Riccon İlhan Doğan, gece boyunca başta Elite Otel Genel Müdürü Ahmet Hamza olmak üzere konukları programa dahil ederek, herkesin keyifli dakikalar geçirmesini sağladı.


Riccon İlhan Doğan ,Geçmiş dönem  Marmara Skal Başkanı Dilaver Doğru’yu karanlık odaya alarak okuyacağını söyledi .


Bir ara kapı açılınca yüzünün okunduğunu öğrendik. Sorduk soruşturduk ama ne konuştuysak aramızda dedi. Yalnızca Dilaver Doğru'nun 10 gün içinde büyük bir Kongre otelinin Genel Müdürü olacağını söyledi.


28 yıllık otel yöneticisi olan Dilaver Doğru, Turizm Profesyonelleri Derneği olarak faaliyet gösteren Marmara Skal Kulübü'nde  geçmiş dönem başkanlığını yürütmüştü. 16 yıllık Tarabya Oteli geçmişi bulunan  Dilaver Doğru, Green Park Hotels grubunda da 12 yıl Genel Müdür olarak görev yaptı.“Clarion Hotel &; Suites Istanbul Şişli” ile Türkiye'ye giren “Choice Hotels” zinciri  Türkiye’de büyüme plânları için Türk turizminin en deneyimli yöneticilerinden Dilaver Doğru’yu genel müdür olarak bünyesine katmıştı. Dilaver Doğru yönetimle arasının çok iyi olduğunu fakat Kongre benim işim ben kongreciyim bana kongre oteli lazım dedi.


Etkinlik boyunca mükemmel bir ev sahipliği sergileyen otel yönetimi, gecenin sonunda sahneye çağrılarak SKAL Marmara Kulübü Başkanı Zeynep Yılmaz ve konuklar tarafından teşekkür edildi



















17 Kasım 2014 Pazartesi

REKLAMASYONUN HUKUKSAL YÖNETİMİ SEMİNERİ KUŞADASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Skal Kuşadası Kulübü ve Doubletree Hilton’un ev sahipliğinde, BIX Kurumsal tarafından “Reklamasyonun Hukuksal Yönetimi” konulu seminer, 13 Kasımda Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Skal Kuşadası Kulüp başkanı Rıdvan Kavi’nin yaptığı açılış konuşması ile başlayan seminere turizmcilerin ilgisi yoğundu.Otel ve acenta yöneticilerinin katıldığı seminerde, BIX Kurumsal hukuk bürosu avukatlarından Banu Altunlu tarafından reklamasyon konusunun hukuksal boyutu değerlendirildi.


Otelde karşılaşılan reklamasyon konuları, acente sözleşmelerinin, sigorta kapsamlarının ve taşeron sözleşmelerinin hukuksal değerlendirilmesi yapılarak, misafir şikâyetlerini karşılama, önleyici tedbirlerin alınması, şikâyet, kaza vb durumlarda ilk yapılacaklar, misafir şikâyetlerinin (sözlü-yazılı) kayıt altına alınması, reklamasyon dosyasının açılması, yanıtlanması ve dosya takibi konularında bilgilendirme yapıldı.


BIX Kurumsal, Türkiye’ nin turizm başkenti olan Antalya da faaliyete başladığı 2005 yılından itibaren, 5 yıldızlı otel, birinci sınıf tatil köyü ve restoranlara gıda hijyeni, misafir güvenliği, gizli müşteri, kalite yönetim sistemleri ve reklamasyon yönetimi konularında hizmet vermektedir.