21 Ocak 2017 Cumartesi

Kişisel Antrenörler ile 20 Dakikalık Antrenman XBody’de

Sadece 20 dakikada, hayal ettiğiniz vücuda kavuşmanız, hiç bu kadar kolay olmamıştı
Spor salonlarında saatlerinizi geçirmek yerine, XBody ile yepyeni bir sayfa açmaya ne dersiniz?Uzun yıllardır, özellikle fizik tedavi alanında kullanılan EMS teknolojisi ile antrenman sürenizi kısaltarak, hayal ettiğiniz vücuda fazla vakit harcamadan kavuşabilirsiniz. Kişilerin haftalık spor ihtiyacını sadece 20 dakikalık bir sürede tamamlayan XBody’yi keşfe çıkın. Sizin belirlediğiniz düzeyde gelen akımlar, kaslarınızın maksimum performansta çalışmasını sağlıyor. Kişisel aktivitelerinizin daha kaliteli olmasını sağlayan sistem, zamanınızı çalmadan, en kaliteli kas aktivitelerini size sunuyor. 

Fizik Tedavide Uygulanan EMS Sistemi ile Spor
Uzun yıllar boyunca medikal alanda, fizik tedavi yöntemi olarak kullanılan EMS sistemi, yeterli süre ve şiddetle, kasların çalışma performansına katkıda buluyor. 1960’lı yılların sonunda ise müsabakalara hazırlanan sporcuların antrenman metodu olarak hayatımızda yer ediyor. Yapılan araştırmalara göre çok hareketsiz kişiler için bile uygun bir antrenman sistemine dönüşen EMS sistemi, XBody’de alanında uzman kişisel antrenörlerle, harika bir spor deneyimine dönüşüyor. 

XBody için Uygun muyum?  16 yaşından itibaren, fitness, pilates ve kardiyo hareketlerinizi XBody ile yapabilir, haftada sadece 20 dakikada hayal ettiğiniz fit vücuda sahip olabilirsiniz. Kişisel antrenörler ile belirlenen antrenmanlar, kalp hastaları için bile uygun. Siz de kalp pili taşımıyorsanız ve kalbinizi çok yormadan sadece 20 dakikalık bir antrenman ile sağlıklı bir hayata adım atmak istiyorsanız, XBody’nin stüdyolarında ücretsiz demo sürümünü test edebilirsiniz. 
Hamileler, kalp pili kullananlar, epilepsi, kanser ve MS hastaları için uygun olmayan XBody, herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan herkese hitap ediyor ve 20 dakikalık kişisel antrenmanlarınızı oluşturmak için sizi bekliyor. 

Arz talep dengesizliği gelecekte daha büyük krizler doğuracak!

Halil ÖNCÜ-ANTALYA
Alanya Türkler Bölgesinde yer alan Sirius Deluxe Otelin Genel Müdürü İsmet Ergüleç  gündemi turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

Güncel krizlerin geçici olduğunu düşündüğünü söyleyen Ergüleç, arz talep dengesizliğinin, artan yatak sayısının, arttırılamayan turist sayısı ve yeni pazarların oluşturulamamasının, Türk turizmini gelecekte daha çok etkileyecek olan faktörler olarak gördüğünü söyledi. Arz talep dengesizliği gelecekte daha büyük krizler doğuracak! İsmet Ergüleç  “ Öncelikle bir güncel sorunlarımız birde kronik olan ve konuşmaktan sıkıldığımız bir konu var.  Bu da arz talep dengesizliği. Krizlerin geçici olduğunu düşünüyorum. Rusya ile bir kriz yaşadık ve inşallah aştık. Avrupa ile de bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Bunları da aşacağımıza inanıyorum. Ülkelerin sektörlerinin hayatında bunlar kısa dönemler olarak tarihteki yerlerini alacaklar. Bu arada asıl problemi de göz ardı etmememiz gerekiyor. Arz talep dengesizliği, artan yatak sayısı, arttırmadığımız turist ve katamadığımız yeni pazarlar aslında bizim önümüzdeki en büyük tehlike olarak görülüyor. Krizler bir şekilde aşılıyor ama bu kadar yatağı nasıl dolduracağız bunu hepimizin düşünmesi gerekiyor. Verimlilikten tamamen uzak, sezonun altı veya yedi ayı minimum atıl kapasite olarak oluşan otellerin beş altı ay kapalı olduğu, çalışanların işsiz olduğu, otellerin kara kara sezon sonunu düşündüğü otellerden bahsediyoruz ki en büyük problem bence şu anda budur. Bu krizler gelip geçer ama arz talep meselesi bizi önümüzdeki dönemde yormaya devam edecektir diye düşünüyorum” dedi. Alanya’da şu anda iç Pazar olukça hareketli gidiyor, Ruslar devreye girdi. Bu anlamda çok umutluyuz!

2017 yılı için görüşlerini, de dile getiren Sirius Deluxe Otelin Genel Müdürü İsmet Ergüleç  , “ Fuarlara katılıyoruz. En son Hollanda fuarındaydım.  Şu anda arkadaşlarımız Litvanya’dalar ve önümüzdeki hafta EMİTT fuarında yerimizi alacağız. Alanya’da şu anda iç Pazar olukça hareketli gidiyor. İç Pazar olarak geçen senenin üzerinde rezervasyonlar alıyoruz.  Alanya bölgemizdeki oteller kötü geçen bir 2016 yılına göre değerlendirecek olursak daha iyi bir seviyedeler. B u arada Ruslar devreye girdi. Bu anlamda çok umutluyuz. Rus acentelerde mutlu olduklarını bizlere iletiyorlar. Geçen sene bilindiği gibi, uçak krizinin ardından, rubledeki sıkıntılarında eklenmesi ile Rusya’dan gelen sayısı oldukça gerilemişti. Bu sene bunun artısını yaşamak istiyoruz. Ancak bu yıl olumsuzluk, hepimizin de bildiği gibi Avrupa’da yaşanan gerileme. Geçen yıla göre bu yıl Avrupa’dan gelen rezervasyon sayılarının  %30 lar seviyesinden geriden takip ettiğini görüyoruz. Yine aynı şekilde İskandinav ülkeleri de şu an uçak planlamalarında temkinli davranıyorlar. Avrupa’da aslında tedirgin olduğumuz, geride kaldığımız ve çok da olumlu bir şeyler söyleyemediğimiz ama umudumuzu kaybetmediğimiz bir yıl bizi bekliyor. Rusya pazarından umutluyuz ve 2015 sayılarının üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Acentelerin de uçak planlamaları bu şekilde.  2016’dan daha iyi bir 2017 yılı bekliyoruz” dedi.


FIS Snowboard World Cup 4 Mart’ta Erciyes’te

Dünyanın En İyi 120 Snowboard Sporcusu Şampiyonluk için bir kez daha Erciyes’te
Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Snowboard Dünya Kupası’nın final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin destekleriyle, 4 Mart 2017 Cumartesi günü Kayseri Erciyes’te gerçekleşecek.

4 Mart Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı’da dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunu buluşturacak yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak. 2014 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen FIS Snowboard Big Air Dünya Kupası ve geçen sene Kayseri’de gerçekleştirilen ‘FIS Snowboard Dünya Kupası oldukça başarılı geçti. Ulusal ve uluslararası tanıtıma büyük katkı sağlayan böylesi bir etkinliğin final etabının 2017 yılında tekrar Erciyes’te gerçekleşecek olması ülkemizin sahip olduğu kış sporları potansiyelinin büyüklüğünü göstermesi açısından da ayrıca önem taşıyor. FIS’in teknik heyeti tarafından onaylanan ve uzunluğu 102 km’ye ulaşan pist üzerinde gerçekleşecek organizasyonla Erciyes’in kış turizminin vazgeçilmez markalarından biri yapılması hedefleniyor.


Geçen yıl ulusal ve uluslararası kanalların naklen yayınlarıyla bir milyardan fazla kişiye ulaşan yarış bu yıl da aynı şekilde dünyadan birçok basın mensubunu ağırlayacak.Sporcular Erciyes’te Dünya Kupası’nı kazanmak için ihtiyaç duydukları puanların yanında, rekor seviyedeki ödül için de yarışacak. 50.000 İsviçre Frank’ı (yaklaşık 165 bin TL) tutarındaki toplam ödül, dereceye girecek sporcular arasında bölüştürülecek.Playmaker Sports&Entertainment tarafından organize edilecek FIS SNOWBOARD WORLD CUP çerçevesinde çeşitli izleyici aktiviteleri ve seyirci yarışları da gerçekleşecek. Organizasyonda Athena müzik grubunun performansıyla misafirlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatılacak.

“Afife Meyli Lokanta”sında Eğlence Hayatına Damga Vuracak

“Afife Meyli Lokanta”sı Eğlencenin Merkezi
Bestelerin Efendisi Bülent Özdemir ve Hande Dönmez, Batı Ataşehir’ in yeni gözdesi “Afife Meyli Lokanta”sında Eğlence Hayatına Damga Vuracak

Alışılmışın dışında mezeleri, sıcak atmosferi ve hizmet kalitesi ile Batı Ataşehir’ e yepyeni bir soluk getiren Afife Meyli Lokantasında ilk olarak 24 Ocak Salı akşamı ve ardından  her Çarşamba ve her Cumartesi Bülent Özdemir ve  eşsiz yorumu ile Hande Dönmez müzik severlere  müzik ziyafeti sunacak.Yaptığı muhteşem şarkılarla gönüllerde taht kurmuş “Bestelerin Efendisi”, eğlence hayatının yakından tanıdığı  "Bülent Özdemir ve mükemmel yorumu ile Hande Dönmez ” Batı Ataşehir’de kapılarını yeni açan Afife Meyli Lokantasında  ilk olarak 24 Ocak Salı akşamı ve ardından  her Çarşamba ve her Cumartesi  saat 22.30 - 02.00 saatleri arasında sahne alacaklar.  Bülent Özdemir,  kendi besteleri ve Hande Dönmez ’in yorumu ile Türk sanat müziğin klasiklerinden Türkçe ve yabancı pop müziğinin eserlerine kadar çok geniş bir yelpaze ile müzikseverlere geçmişten bu güne uzanan unutulmaz saatler yaşatacak. 

Batı Ataşehir’ de geçtiğimiz aylarda açılan etrafı yeşilliklerle çevrili, bahçe bölümü İlkbaharda faaliyete geçecek olan Afife Meyli Lokanta özellikle alışılmışın dışında lezzetli mezeleri ile dikkat çekiyor.  Haftanın her günü saat 10.00 - 02.00 saatleri arasında hizmet veren Afife Meyli Lokanta, topik, ege otları, dövme hıyar salatası, Beyrut usulü muhammara, kestaneli soğan dolması gibi Rum, Ermeni ve Ege mezeleri ile adından şimdiden söz ettirmeye başladı.  Öğle servisinde de oldukça iddialı olan mekanda kuru erikli beyinli gerdan, kağıtta kurutulmuş isli et, fıstıklı balık köftesi gibi ara sıcaklar ile isli etli kaşarlı kaymaklı Boşnak köftesi ise gelen ziyaretçilerin şimdiden favori yemeklerinden. 

Deneyimli personeli ile kısa sürede Anadolu yakasının vazgeçilmez alternatifi olmayı başaran Afife Meyli Lokantaya gelen müzikseverler canlı müzik olduğu akşamlar birbirinden lezzetli tatlarla harika bir gece geçirecekler. Müzikseverler Afife Meyli Lokantasının canlı müzik geceleri fix menü fiyatları için 0216 688 89 49 /  0542 688 89 49 nolu telefonlarından ulaşabilirler. Canlı müziğin olduğu akşamlarına olan yoğun talep dolayısıyla rezervasyon yaptırılması önerilir.  

Afife Meyli Lokanta için www. afiferestaurant.com web adresinden,  rezervasyon için 0216 688 89 49 / 0542 688 89 49  no’lu telefonlardan iletişim sağlanıyor.  

Afife Meyli Lokanta
Barbaros Mah. Lale Sok. No: 4/2 Batı Ataşehir


20 Ocak 2017 Cuma

İnoksan, İran ve ABD’de Teknoloji Rüzgarı Estirecek

Endüstriyel mutfağın yenilikçi markası İnoksan, 6-9 Şubat 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek Tahran Turizm Otel Ekipmanları Fuarı’nda bölgenin önde gelen yatırımcıları, otel ve restoran işletmecileriyle bir araya gelmeye hazırlanıyor.  36. yaşını bir Turquality markası olarak kutlayan İnoksan, fuarda sergileyeceği yenilikçi ürünleriyle fark yaratmayı hedefliyor. 

İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, yenilikçi vizyona sahip bir marka olarak faaliyetlerini devam ettiklerini belirterek, “İnoksan olarak, endüstriyel mutfak ihtiyaçlarını A’dan Z’ye eksiksiz karşıladığımız ürünlerimiz ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Tahran Turizm Otel Ekipmanları Fuarı’nda da sergileyeceğimiz ürünlerimiz ile ileri teknolojimizin ve üretim üstünlüğümüzün yanı sıra, gücümüzü, tecrübemizi ve kalitemizi tekrar gözler önüne sereceğiz. Yeni yılda yurt dışında gerçekleştirilecek pek çok önemli fuara katılım göstererek, farkımızı global arenada da ortaya koymayı hedefliyoruz.”İnoksan, Tahran Turizm Otel Ekipmanları Fuarı’nın ardından ABD’de gerçekleşecek THE NAFEM Fuarı’na da katılım gösterecek. 



World Tourism Forum ‘Russia Summit 2017’ 28 Ocak’ta Rusya’nın başkenti Moskova’da

16-18 Şubat’da  İstanbul’da gerçekleşecek  olan Turizmin Davos’u World Tourism Forum öncesinde ‘Russia Summit 2017’ turizmin liderlerini 28 Ocak’ta Rusya’da bir araya getirecek.Antalya'da Aralık ayında gerçekleştirilen Mediterrian Summit'in ardından World Tourism Forum'un bölgesel toplantıları "Feel Global, Be Local" mottosuyla Rusya ile devam ediyor.  


The Ritz Carlton Hotel'de gerçekleştirilecek zirvede yaklaşık 10 ülkeden, 25 konuşmacı, 350 katılımcı 10 farklı oturumda turizmin geleceğini masaya yatıracak. ‘RussiaSummit 2017’yi turizm profesyonellerinin yanı sıra turizmin önde gelen  yatırımcıları ve siyasi otoriteler  takip edecek. 
Zirvenin görkemli açılışını ise World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı ve Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar yapacak.
Zirvede, Türkiye'de bankalar arasında turizm sektörüne en fazla kredi desteği veren banka olan DenizBank'ın Genel Müdürü Hakan Ateş de bir sunum gerçekleştirecek. Ateş, ekonomideki son gelişmeler ışığında bölgedeki iki büyük güç olan Rusya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri ve işbirliği potansiyelini değerlendirecek. İki ülke arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için yapılması gerekenler ve bu kapsamda son dönemde gündeme gelen DenizBank’ın da öncü olduğu yerel para birimleri cinsinden ticaretin gelişmesi konusunda neler yapıldığını ve gelecekteki planları aktaracak.

RussiaSummit 2017’ de konuşma yapacak isimler
Zirvenin konuşmacıları arasında Sri Lanka RusyaBüyükelçisi H.E. Dr. Saman Weerasinghe, Katalan Turizm Ofisi Sorumlusu Christina Ionitskaya, Travelata.ru CEO'su Alex Zaretsky,  ROOMLR Kurucusu Bas Lemmens, lastminute.com Kurucu Ortağı Marco Corradino, Localway.ru CEO'su Ira Erokhina, S.E.A. Company Yönetici Ortağı Andrey Shemyakin, Accor Hotels Rusya - Gürcistan - BDT Operasyon Direktörü Alexis Delaroff, Inventum MICE Yönetici Ortağı Bünyat Özpak, Continent Express Preliminary CEO'su Stanislav Kostyashkin, River Rock Otelleri Ortağı AvşarKoç, IB Seyahat Acentası Genel Müdürü Elena Mannianova, The Luxury Network CEO'su Roman Timoshchuk, IBC Corporate Travel Genel Müdürü Anatoly Kuryumov, The Luxury Network CEO'su Roman Timoshchuk ve AC Nielsen Rusya Stratejik Ortaklık Lideri Svetlana Bobrova yer alıyor.

Russia Summit 2017 Zirve Başlıkları 
Russia Summit 2017’de "Rus Pazarı'nın MICE Trendleri" konusunun yanı sıra "Bölgede Yer Alacak Yatırımcıların Kararlarını Etkileyen Faktörler", "Yolculuk Tarzınızı Değiştirecek Teknolojik Trendler", Destinasyon Pazarlaması kapsamında "Etkili Turizm Pazarlamasına Yönelik Araçlar", "Konaklamada Yeni Pazarlama Trendleri", "Yeni Lüks Seyahat Trendleri" konuları masaya yatırılacak.

SunExpress Ordu-Giresun’u Avrupa’ya direkt bağlayan ilk hava yolu

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, deniz üzerine inşa edilen Türkiye’nin ilk havalimanı Ordu – Giresun (OGU) Havalimanı’ndan Avrupa’ya uçacak ilk ve tek hava yolu olacak. SunExpress, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 01 Mart – 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında kapanacak olan Samsun Çarşamba Havalimanı’nın yerine dış hatlarda Ordu Giresun (OGU) Havalimanı’na, iç hatlarda ise Amasya – Merzifon (MZH) Havalimanı’na alternatif uçuşlar gerçekleştirilecek. 

Samsun Çarşamba Havalimanı’nın kapalı kaldığı süre içerisinde, Ordu Giresun Havalimanı’ndan Düsseldorf, Frankfurt ve Stuttgart’ta haftada bir gün karşılıklı sefer düzenleyecek olan SunExpress, 20 Haziran tarihinden itibaren ise Ordu Giresun Havalimanı’ndan Köln’e haftada bir uçuş gerçekleştirmeye başlayacak.  İç hat seferlerinde ise, İzmir ve Antalya’dan Amasya – Merzifon Havalimanı’na uçacak. SunExpress, İzmir’den Amasya – Merzifon Havalimanı’na haftada 4 gün karşılıklı sefer, Antalya’dan ise haftanın 3 günü karşılıklı tarifeli uçuş düzenleyecek. 

İzmir Barosu’ndan Avukatlara Mesleki Sorumluluk Sigortası

İzmir Barosu son yıllarda sürekli avukatlar için ürettiği projelerle gündeme geliyor
Geçtiğimiz iki yıllık dönemde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve meslektaşları tarafından yeniden Baro Başkanlığına seçilen Av. Aydın Özcan, “meslektaş odaklı bir baroyuz. Çalışmalarımız gerek meslektaşlarımız arasında gerekse diğer barolar arasında takdir topluyor ve örnek oluyor” derken kısa süre önce bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti.

Baro’ya Kayıtlı Tüm Avukatlara İki Yıllık Ücretsiz Mesleki Sorumluluk Sigortasıİzmir Barosu ve bir banka arasında yapılan anlaşmayla İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatlar bir yılı geriye dönük olmak üzere toplam iki yıllık ve 100.000 TL limitli ücretsiz mesleki sorumluluk sigortası hakkı kazandılar. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, yola çıktıklarında “Baro Avukat İçindir” sloganını kendilerine düstur edindiklerini ve göreve geldikleri günden bu yana meslektaş odaklı düşündüklerini söyleyerek, “projelerimize ütopik bile denildi, ama bu projelerin hepsini birer birer gerçekleştiriyoruz ve Türkiye’deki diğer barolara örnek oluyoruz” dedi.

Av. Aydın Özcan, “henüz genel kurulun üzerinden birkaç ay geçti. Ama o gün kürsüde verdiğimiz sözleri fazlasıyla gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Meslektaşlarımızın hangi hizmetlere ihtiyacı olduğunu tespit edip o yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Mesleki sorumluluk sigortası da bu ihtiyaçlardan biri.  Bunu nasıl hayata geçiririz üzerine yaptığımız kapsamlı araştırma sonucunda özel bir bankayla, üstelik bir yılı da geriye dönük olmak üzere toplam iki yıllık, 100.000 TL limitli ve İzmir Barosu’na kayıtlı tüm avukatları kapsayacak bir sözleşmeye imza attık. Meslektaşlarımız hiçbir ücret ödemeden iki yıllık mesleki sorumluluk sigortası sahibi olabilecekler” dedi.

Yenikapı Metro İstasyonu içinde bir fotoğraf sergisi açıldı

“Dost ve Kardeş Ülke” Azerbaycan’ın tanıtım faaliyetleri kapsamında Yenikapı Metro İstasyonu içinde bir fotoğraf sergisi açıldı. Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilciliği tarafından hazırlanan sergide 40 adet fotoğraf sergileniyor.

Azerbaycan Turizm Temsilciliği Yönetici Direktörü Nurlana Çakmak, “Tarihi, kültürü ve turizmiyle köklü bir geçmişi bulunan Azerbaycan’ı tanımak için Azerbaycan’ın sokaklarını, müzelerini, doğasını görmek gerekiyor” diyerek tüm İstanbullular’ı sergiye davet ediyor.İstanbul Metro A.Ş.  işbirliği ile hazırlanan serginin 22 Ocak tarihine kadar açık olacağını ve ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini belirten Nurlana Çakmak, “Türkiye’deki kardeşlerinize ‘Sen de Azerbaycan’ı gör’ diyoruz ve herkesi güzel ülkemize davet ediyoruz. Azerbaycan burada biliniyor, ancak tam anlamıyla tanınmıyor. Bu sergide de Azerbaycan’ın farklı yönlerini tanıtmak istedik. Dilimiz, dinimiz, yemeklerimiz, kültürümüz, pek çok ortak noktamız var. Azerbaycan’da sizleri görmekten mutlu olacak ve kucaklayacak kardeşleriniz var” dedi. Nurlana Çakmak, Azerbaycan’ın tanıtım faaliyetleri kapsamında mevcut serginin farklı yerlere de taşınacağını, özellikle AVM’ler ve kültür merkezlerinde vatandaşlarla buluşmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. 



Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Beyran ve Yuvalamaya onay geldi

Gaziantep Beyran ve Yuvalaması Coğrafi İşaret Tescili aldı
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle “Coğrafi Tescil Belgesi” alınmak üzere başvurusu yapılan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden “Antep Beyranı” ve “Antep Yuvalaması”nın coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı. 

Türk Patent ve Marka Kurumu’nun Ankara’daki merkezinde gerçekleşen tescil takdim törenine Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın  katılımı oldu. Törende Şahin, tescil belgesini Bilim Sanayi Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik’in elinden aldı. 



Şahin, törende yaptığı konuşmada, coğrafi işaret tescili konusunun dünya meselesi olduğunu yarım asırdan fazla bir süredir Avrupa’nın önem verdiği bu konuyla ilgili Türkiye’de de farkındalığın artması gerektiğine dikkat çekti.  Anadolu’nun her noktasının bir hazine olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu hazinenin hak ettiği yere gelebilmesi için ilgili yasanın düzenlenmesi gerekiyordu. Bu yüzden yapılan yasal düzenlemeleri ülkemizin geleneksel değerlerinin korunması yönünde oldukça değerli bir adım olarak görüyorum.” dedi.

“Yuvalama Gaziantep’te Bir Bayram Geleneğidir”Yuvalamanın sadece yemek değil bayramların birleştirici unsuru olduğunun altını çizen Şahin, şunları söyledi:“Bugün coğrafi işaret tescilini aldığımız yuvalama, her Ramazan Bayramı sabahında bütün şehirde zengin fakir herkesin mutfağında pişer. Yuvalama sadece bir yemek değil kültürel bir değerdir. Hem bayrama, hem misafire verdiğimiz kıymeti gösterir. Dağlardan gelen, kekikten, zahterden gelen bambaşka bir lezzet vardır. Bu lezzete Anadolu kadının zekası, yaratıcılığı ve çalışkanlığı da ekleniyor. Gaziantep mutfağının diğer lezzeti beyran ise doktorlar tarafından kas hastalığı kemik hastalığı önerilen bir yemek. Hem sağlık var hem lezzet var. O yüzden dünyanın dört bir yanından insanlar gelip bu lezzeti keşfetmeye çalışıyor.”

2 yıl süren çalışmalar sonucunda Gaziantep mutfağının UNESCO’nın Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk ve tek Türk şehri olduğunu belirten Şahin, atalarımızdan aldığımız mirası bugünün şahidi olarak geleceğe ve çocuklarımıza aktarmanın sahip çıkmanın gerekli olduğunu söyledi. Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Asan da yeni yürürlüğe giren Sinai Mülkiyet Kanunu ile marka, coğrafi işaret, tasarım, patent ve geleneksel ürün adlarının korunmasına ilişkin önemli adımlar atıldığına değindi.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik ise Şahin’in girişimleriyle Gaziantep’in coğrafi işaretler konusunda farkındalığının yüksek şehirler arasında olduğunu, Avrupa Birliği nezdinde tescil edilen ilk coğrafi işaretin Antep baklavası olduğuna dikkat çekti.Özellikle son zamanlarda geleneksel ve yerel ürünlere ilginin artığını ifade eden Çelik, “Yeni kanunla coğrafi işaretler konusunda farkındalığı daha da artırmayı hedefliyoruz. Coğrafi işaretin hem geleneksel ürünlere güç katacağına hem de şehirlerin kalkınmasına destek olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Ankara’da bulunan Gaziantep dernek temsilcilerinin katıldığı törenin ardından tüm katılımcılara Antep beyranı ve yuvalaması ikram edildi. 

Antep Yuvalaması
Antep Yuvarlaması (Yuvalaması), Gaziantep’te Ramazan Bayramı’nın ilk gününün geleneksel bayram yemeğidir. İçinde yaklaşık bezelye tanesi büyüklüğünde köfteler bulunur, bu köftelerin yapımında pirinç, et, soğan, karabiber ve tuz kullanılır. Köfteler elde yuvarlanarak hazırlanır, hazırlığı oldukça zahmetlidir ve uzun süre alır. Köfteler hazırlandıktan sonra et ve nohut ile pişirilir, sonrasında üzerine süzme yoğurtla hazırlanan ve ısıtılmış karışım eklenir. Hazırlanan yemeğin üstüne veya servis yapıldığı sırada tabakların üstüne naneli yağ dökülür. 


Antep Beyranı
Antep Beyranı etli ve pirinçli yöresel bir yemektir. Kayıtlara göre Gaziantep çarşısı içinde ilk beyran dükkanı 1885 yılında açılmıştır. Yapımı oldukça zahmetli ve ustalık gerektirmektedir. Kullanılan et, Antep beyranının en önemli unsurudur; etin yumuşaklığı ve pişirilmesi lezzete etki eden faktörlerdir. Antep beyranı yapımında kullanılan et, koyunun sadece kolları ve boynundan elde edilir; bolca ilikli kemik de et ile birlikte pişer. Etin hazırlığı ve pişirilmesi yaklaşık 15 saat sürmektedir. Beyranın sunumunda geleneksel bakır sahanlar kullanılmaktadır. Bakır sahanın tabanına isteğe göre et kaynarken üstte biriken yağ koyulur, bunun üzerine haşlanmış pirinçler konur ve üstüne lif halinde et konur; bakır sahan harlı ateşin üstüne oturtulur, üzerine dövülmüş sarımsak ve kırmızı pul biber eklenir ve üstüne et suyu eklenir. Et suyu eklendiği anda yağ alevlenir, bu sırada hazırlıklar aynı zamanda görsel bir sunuma da dönüşmüş olur.

Sömestir Keyfini Alkoçlarla Zirveye Taşıyın!

Alkoçlar Uludağ Otel, Karne heyecanı yaşayan öğrencileri bekliyor
Karne heyecanını ve yarıyılın yorgunluğunu eğlence ve aktivitelerle dolu bir tatil ile çıkartmak için Alkoçlar Uludağ Otel sizleri bekliyor!

Kışın vazgeçilmezi kayak, sömestirin vazgeçilmezi ise kayak tatili! Aileniz ve çocuklarınızla unutulmaz anılar yaşayacağınız Alkoçlar Uludağ Otel, sizler için tüm hazırlıklarını tamamladı. Kayak pistlerine hakim konumuyla kayak tatilini ailece yapmak isteyenlerin tercihi olan Alkoçlar Uludağ Otel, ücretsiz grup kayak dersleri ve ekipman imkanı ile misafirlerine ayrıcalıklı bir tatilin kapılarını aralıyor. 2 farklı konseptteki A La Carte Restoranı, yemek sonrası canlı müzik ve saatler gece yarısını gösterdiğinde DJ performansı ile yetişkinlerin de unutamayacakları bir eğlence, minik misafirlerimiz içinse Özel Bodrum Kartanesi Anaokulu eğitmenleri işbirliğindeki mini club etkinlikleri ile renkli bir sömestir sunuyor.

Türkiye Standı, İspanya Kralı VI. Felipe ve Eşi Kraliçe Letizia’yı ağırladı

Gaziantep Mutfağı İspanya’da  büyük ilgi gördü
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İspanya’nın başkenti Madrid’te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’na katıldı. Bu yıl 32’incisi düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’nın Türkiye standında tüm yöresel lezzetlerle birlikte Gaziantep mutfağı da tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ve Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon’un da katıldığı fuarda Türkiye standını ziyaret eden İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia, Gaziantep’in yöresel yemekleriyle ilgili hem bilgi aldılar hem de tadım yaptılar.

İspanya'nın başkenti Madrid'te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı'ndaki Türkiye standında Türkiye’nin yöresel lezzetleri tanıtıldı. Turizm sektörünün en önemli fuarlarından biri kabul edilen FİTUR Fuarı’nda, Gaziantep mutfağı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Bu yıl 32’incisi düzenlenen fuarda Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, bakanlık ve sektör temsilcileriyle birlikte Türkiye standında İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia’yı ağırladı. İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia hem Gaziantep mutfağı ile ilgili bilgi aldılar hem de Türk mutfağından farklı lezzetlerin tadımını yaptılar.





Stant ziyaretinde bulunan misafirlere Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri olan İçli Köfte, Zeytinyağlı Dolma, Yaprak Sarma, Muhammara, Humus, Etsiz Çiğ Köfte, Mercimekli Köfte, Yapma, Nişe Helvası, Su Böreği Baklava, Muska, Tuzlu Antep Fıstığı, Kuru Üzüm, Baklava ve lokum çeşitleri özgün ikramlarla tanıtıldı. Gaziantep mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatma Şahin’in girişimiyle Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dâhil edilmişti. 

19 Ocak 2017 Perşembe

Podyumun Altın Kızları Murat Cinpir’in Defilesinde Yürüdü

Efsane 25 isim Podyuma çıktı

25 yılı aşkın bir süredir moda dünyasında birbirinden özel koleksiyonlar hazırlayan Murat Cinpir, bu yıl dördüncü kez gerçekleşen FASHIONİST kapsamında 18 Ocak 2017 Çarşamba günü XCLSV koleksiyonunu birbirinden efsane 25 isim ile tanıttı.

W Hotel Super Jazz W Lounge’da gerçekleşen defilede ALONA, BERİL ÖNDER, BEGÜM ÖZBEK, BİLGE KARA, CANAN MUTLUER, CEYLAN SANER, ÇAĞLA ŞİKEL, DENİZ PULAŞ, EBRU GÜZEL, EBRU ÜRÜN, FATMA YAMAN, GÜLAY KURİŞ, GÜNER ÖZKUL, HÜLYA YİĞİTALP, İPEK GÜMÜŞOĞLU, İPEK TENOLCAY, JANSET, MELİNDA, MÜGE CİNMAN, SELDA AKSOY, SEMA ŞİMŞEK, SİBEL TAN, TUĞBA KARACA ve ZELİHA ÇAL adeta şov yaptı.Birbirinden iddialı 25 parça koleksiyonunun sunulduğu  “XCLSV” defilesinde transparan ve dekolte kıyafetlerin ağır bastığı görüldü. Moda şovunun ardından podyuma mankenleriyle çıkan Murat Cinpir, eğlenceli anlar yaşadı ve hepsine tek tek teşekkür etti. 


“HAYATA SAHİP ÇIKMAK” için yürüdüler…
Unutulmaz isimler ile nefes kesen defilenin ardından Murat Cinpir;  “Defilede podyuma taşınan  koleksiyon piyasalardaki gerilemeye ve ülke şartlarındaki gerginliğe karşı ayakta durmanın ve elele vermenin çıkar yolu olduğuna inanan bir kadronun eseri. Ticari kaygılara kapılmadan tasarıma ağırlık verilen koleksiyonu sunan ve “Hayata Sahip Çıkmak” için yürüyen herkese teşekkür ederim” dedi.





TURYİD’de Başkanlığa, Kaya Demirer yeniden seçildi

TURYİD 11. Olağan Genel Kurulunu 18 Ocak 2017 günü gerçekleştirdi
Kaya Demirer 4. Dönem başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine Ayhan Çarıkçılar ve Gamze Cizreli getirildi.

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği'nin 11. Olağan Genel Kurulu 18 Ocak 2017 tarihinde Point Hotel Barbaros’da gerçekleşti. TURYİD Üyesi olan, turizmin önde gelen yeme-içme-eğlence sektörünün yatırımcıları ve işletmecileri toplantıya katıldı.TURYİD Başkanı Kaya Demirer'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda görev süreleri sona eren Yönetim Kurulu Üyeleri ve diğer Kurulların Üyeleri oy birliği ile ibra edildi. Daha sonrasında dernek organlarının seçimine geçildi.

11. Dönem TURYİD Yönetim Kurulu’nda; Kaya Demirer (Frankie İstanbul), Ayhan Çarıklar (Midpoint), Gamze Cizreli (Big Chefs), Aslı Pasinli (Banyan), Barış Tansever (Sunset), Ali Rıza Yıllmaz (Parkfora), Ebru Koralı (Hayal Kahvesi), Cem Mirap( Lucca) , Doğa Erzi (Coca-cola), Yücel Özalp( Topaz), Serkan Top (Waffle Stop), Yaprak Baltacı (Morini), Ahmet Özbek ( Ferah Feza) Dilek Terzioğlu ( Dilek Terzioğlu Events), Süreyya Üzmez (Trilye), Tayyar Zaimoğlu (Onbaşılar  Kebap) ve Lütfü Sapmaz (Portaxe) görev aldı.


Kaya Demirer: “Ülkemizin geleceği adına ‘Hayatına Sahip Çık’  sivil toplum hareketini başlattık”Seçimin ardından Kaya Demirer, teşekkür konuşmasına; “20 milyar dolara ulaşmış olan yiyecek içecek sektörünün %10’unu temsil eden, 185 markanın temsilcilerinden oluşan TURYİD üyelerinin bana ve yönetim kuruluma, göstermiş olduğu güvene teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başladı. Sektörün 2016 yılının 2. yarısından itibaren ülkenin istikrarına yönelik saldırılar sonucu bozulan ekonomik dengeleri ve turizmde yaşanan olumsuzluklarla 2017’yi karşıladığını ve içinde bulunduğumuz yılın tüm gastronomi sektörü için meşakkatli bir yıl olacağını öngörerek davranılması gerektiğini hatırlattı.  Demirer  “Yeni yılın ilk dakikalarında Reina’da yaşanan elim saldırı sonrası BMD, KMD ve TÜRES ile birlik olduk ve ülkemizin geleceği adına ‘Hayatına Sahip Çık’  sivil toplum hareketini başlattık. Dünya dönüp zaman aktıkça, sokağımıza, esnafımıza, lokantamıza, sinema ve tiyatromuza, eğlencemize, seyahatlerimize, yani hayatımızı anlamlı kılan tüm değerlerimize sahip çıkacağız. Karamsarlığın aksine, umutla daha fazla çalışarak iki yıllık faaliyet döneminde hayata geçirmek istediğimiz tüm projelerimizi gerçekleştirebilmeyi ve hayatımıza sahip çıkmayı şahsım ve yönetim kurulu adına canı gönülden diliyorum" dedi.



İspanya Kralı: İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır

Kral Felipe, FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti
İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçesi Letizia, Madrid’te başlayan FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti. Kral Felipe, “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” diyerek Türkiye’ye destek mesajı verdi

İspanya’nın başkenti Madrid’te düzenlenen FITUR 2017 Turizm Fuarı’nda Türkiye standının sürpriz bir konuğu vardı. İspanya Kralı VI. Felipe ve eşi Kraliçe Letizia, Madrit’te başlayan ve global düzeyde turizm sektörünün en önemli fuarlarından bir kabul edilen FITUR Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret etti. Kral ve Kraliçe, yaklaşık 15 dakika standda sohbet etti. “İstanbul’un acısı Madrid’in acısıdır” diyen Kral VI. Felipe, Türkiye’ye destek mesajı verdi. 

Olumlu algı oluşturacak 
Ziyareti değerlendiren Türkiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı ve Fuarlar, Tanıtım ve Pazarlama Komitesi Başkanı Müberra Eresin, Kral Felipe’nin ziyaretinin kalabalık bir basın grubu tarafından takip edildiğini, söz konusu ziyaretin İspanya turizm pazarında Türkiye’ye yönelik olumlu algı oluşrurulmasına büyük bir katkısının olmasını beklediklerini kaydetti.


Eresin, şunları söyledi: “İspanya, gerek rakip bir ülke olarak, gerekse kaynak bir pazar olarak bizim için önemli bir destinasyondur. Ülkelerindeki ekonomik istikrarsızlık ve Türkiye'nin güvenlik algısı sorunu sebepleri ile İspanyol turist sayısında 2015 yılında yüzde 15'lik bir düşüş yaşarken, 2016 yılında yüzde 50'nin üzerinde kayıp gerçekleşti. Dolayısıyla kültür turizmi için ülkemizi tercih eden İspanya pazarında, toparlanmanın sağlanabilmesi için çok yönlü temaslar kuracağız. Fuarın ülkemiz adına hayırlı olmasını temenni ederim.”