21 Ocak 2017 Cumartesi

FIS Snowboard World Cup 4 Mart’ta Erciyes’te

Dünyanın En İyi 120 Snowboard Sporcusu Şampiyonluk için bir kez daha Erciyes’te
Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Snowboard Dünya Kupası’nın final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin destekleriyle, 4 Mart 2017 Cumartesi günü Kayseri Erciyes’te gerçekleşecek.

4 Mart Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı’da dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunu buluşturacak yarış, aynı zamanda kristal küre ödülünü kazanacak sporcuyu da belirleyen etap olacak. 2014 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen FIS Snowboard Big Air Dünya Kupası ve geçen sene Kayseri’de gerçekleştirilen ‘FIS Snowboard Dünya Kupası oldukça başarılı geçti. Ulusal ve uluslararası tanıtıma büyük katkı sağlayan böylesi bir etkinliğin final etabının 2017 yılında tekrar Erciyes’te gerçekleşecek olması ülkemizin sahip olduğu kış sporları potansiyelinin büyüklüğünü göstermesi açısından da ayrıca önem taşıyor. FIS’in teknik heyeti tarafından onaylanan ve uzunluğu 102 km’ye ulaşan pist üzerinde gerçekleşecek organizasyonla Erciyes’in kış turizminin vazgeçilmez markalarından biri yapılması hedefleniyor.


Geçen yıl ulusal ve uluslararası kanalların naklen yayınlarıyla bir milyardan fazla kişiye ulaşan yarış bu yıl da aynı şekilde dünyadan birçok basın mensubunu ağırlayacak.Sporcular Erciyes’te Dünya Kupası’nı kazanmak için ihtiyaç duydukları puanların yanında, rekor seviyedeki ödül için de yarışacak. 50.000 İsviçre Frank’ı (yaklaşık 165 bin TL) tutarındaki toplam ödül, dereceye girecek sporcular arasında bölüştürülecek.Playmaker Sports&Entertainment tarafından organize edilecek FIS SNOWBOARD WORLD CUP çerçevesinde çeşitli izleyici aktiviteleri ve seyirci yarışları da gerçekleşecek. Organizasyonda Athena müzik grubunun performansıyla misafirlere unutulmaz bir hafta sonu yaşatılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder