4 Ocak 2013 Cuma

365 GÜN DEMİRHİNDİ ŞERBETİ





Osmanlı Mutfağı’nın içeceği Demirhindi Şerbeti (15. Yüzyıl) Osmanlı Mutfağı’nın kaybolmaya yüz tutan 600 yıllık şerbet kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Güler Osmanlı Mutfağı olarak Demirhindi Şerbeti’ni üç yüz atmış beş gün sunan nadir mekanlardan biriyiz. Osmanlı Mutfağında, 15. Yüzyıldan beri her dere deva Demirhindi Şerbeti otuz sekiz çeşit baharatı ile ferahlık verici, serinletici ve bağırsakları çalıştırıp sindirim sistemini rahatlatma özelliğiyle vazgeçilmezler arasındadır. Demirhindi Şerbetini aslına uygun baharat çeşitleri katarak Osmanlı arşivlerinde yer alan tariflere göre hazırlıyoruz. Özel şişeler, geleneksel askı ve seremoni ile sunuyoruz.

Hatırı Sayılan Şerbet Demirhindi Şerbeti
Güler Osmanlı Mutfağı Türkiye'de, Şerbet kültürüne sahip çıkan bir kaç lokantadan biri. Batılıların tamarint dedikleri bizdeki eski adı ile Hint Hurması isimli demirhindi ağacının meyvelerinden yapılan hatırı sayılan şerbetler arasında yer alıyor. Demirhindi tropik bölgelerde yetişen kalın gövdeli, zümrüt yeşili oldukça ekşimsi bir meyvedir. Eskiden yemeklerde ekşi yerine kullanılırdı. Kabukları siyah renkte, eti yumuşak besleyici ve ferahlık verici bir meyvedir. Bu meyvenin üzerine şeker serperek çiğ olarak da yenirdi.

Kargoyla Tüm Türkiye’ye 600 Yıllık Osmanlı Şerbeti gönderiyor
Daha da önemlisi, Türkiye’nin neresinde olursanız olun, sipariş edeceğiniz şerbet çeşitlerimizi kargo ile sizlere ulaştırabiliyoruz. Bir sınırlama yok, ister bir şişe, ister yüzlerce litre sipariş edebilirsiniz.

Demirhindi Şerbetinin Faydaları
* Kan yapar.
* Ferahlatıcı etkiye sahiptir.
* Enerji verir.
* Meyveleri Besleyicidir.
* Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı rol oynar.
* Bağırsak faliyetlerini düzenler.
* Sindirim bozukluğuna iyi gelir.
* İçeriğinde B3 vitamini barındırır

Osmanlı Şerbetlerinin Tarihçesi (15. Yüzyıl)
Osmanlı sarayını görme fırsatı bulan seyyahlar, her türlü meyvenin yetişdirildiği akıl almaz güzellikteki bahçelerden söz ederlerdi. Bu meyvelerden Osmanlılar şerbet, reçel, şekerleme, palüde ve hoşaf yapılırdı. Meyvelerden yapılan sofraların vazgeçilmez lezzetiydi şerbetler. Şarapsız bir Yunan ya da Roma şöleni olamayacağı gibi, şerbetsiz Osmanlı yemeğide düşünülemezdi. 1573 yılında sarayın helvahanesinde üzüm, limon, menekşe gibi şerbetlerin yanı sıra 851 okka (yaklaşık 1 ton) kırmızı ve beyaz gülden ve 52.300 adet nilüfer çiceğinden şerbet yapılmıştır.

15. Yüzyıl sonrasında sarayın ve zengin sofraların gözde şerbetleri gül, nilüfer, menekşe ve zambak gibi çiçeklerden yapılanlardı. Önemli konuklara bu şerbetlerden ikram edilirdi ve tabii bunlar için büyük paralar harcanırdı. Sıradan şerbet ise bal ve üzümden yapılırdı. İstanbul’un çevresini baştan, başa kaplayan bağlarda yetişen üzümler, taze olarak yenilir, kış için kurutulur ve şerbet yapılırdı. Bal yahut şeker şerbeti günlük hayatta en çok tercih edilenlerdi. Üzümü sıkıp fıçıya doldurup üzerine sıcak su ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra üzerini dikkatlice örterek iki gün dinlenmeye bırakarak hazırlanan arap şerbeti revaçta olan şerbetlerdi. Osmanlı mutfağında her türlü meyvenin şerbeti yapılırdı.

Osmanlı’nın ünlü şerbetleri şöyle sıralanıyor:
* Sikencebin
* Demirhindi
* Harnup
* Somada
* Vişne
* Menekşe
* Nilüfer
* Zambak
* Gül
* Subye (kavun çekirdeği)
* Meyan Kökü
* Kastamonu Eğşisi
* Saray Limonatası.

Osmanlı sofralarının vazgeçilmez içeceği şerbetlerin bir kültür mirası olduğunu düşünüyor ve bu kültürün sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz.
Türkiye’de her mevsim çeşitli şerbetleri tadabileceğiniz istisna restaurantlardan biridir Güler Osmanlı Mutfağı.

Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlıda Şerbet Geleneği
Kanuni Sultan Süleyman sıcak bir yaz günü Yeniçeri ortalarını ziyaret ve teftiş ederken, susamış. Ona bir kap içinde soğuk şerbet ikram etmişler. Kanuni’de, şerbeti içtikten sonra o tası altınla doldurup geri göndermiş. Ertesi yıl yine ortaları ziyaret ve teftiş ederken, her ortanın önüne geldiğinde şerbet dolu bir tas sunmuşlar ona. O da her tası altınla doldurtup, geri göndermiş. Bu şekilde her o mevsimde Padişah’a Yeniçeri ortalarından bir şerbet dolu tas gönderilmesi ve bunların altınla doldurulup, iade edilmesi gelenek olmuş. Savaşlarda bile cepheden bu taslar saraya gönderilir ve altınla dolu olarak geri gelmeleri beklenirmiş.

İstanbul Kadıköy Hasanpaşa’da hizmet veren Güler Osmanlı Mutfağı, Osmanlı ve Türk mutfağından yedi yüz yirmi’nin üzerinde çeşit zenginliğimiz var bunlardan her gün farklı on dört değişik lezzet sunuluyor.

Güler Osmanlı Mutfağı’nın vazgeçilmezleri arasında Soran Yemez Çorbaları, Osmanlı Tabağı, Demirhindi Şerbeti, Padişah Tatlısı, Özel Osmanlı Köftesi, Kapaklı Hünkar Pidesi ve Güveçte Meşhur Çayeli Kuru fasulyesi Güler yüzlü bir ifadeyle güne özel hazırlanan on dört değişik lezzet sizleri bekliyor. Bu lezzetlerin yedi tanesinin bir tabaktaki görsel şölenine “Osmanlı Tabağı “ adını verdik. Bu gün yediğiniz çeşitlere haftalar sonra rastlamanız mümkün olabilir.
.

Hafta içi ve cumartesi, iş günlerinin telaşından uzak, sevdiklerinizle beraber özel lezzetler ve güzel dostluklar yaşamak üzere misafirimiz olmanızı bekliyoruz.

Siz değerli misafirlerimizi de İstanbul Kadıköy Hasanpaşa’da bulunan Güler Osmanlı Mutfağı’na Osmanlı Mutfağı’nın 1000 yıllık şerbetler kültürüne ve tadımına bekliyoruz.
Soran Yemez Çorbaları;
" Her gün başka çorba ama adı hep aynı "

Çorbayı içmeden tadına bakmadan Adını ve içeriğini hiç kimseye söylemiyoruz beğenmediğiniz zamanda geri alma garantisi var.

Güler Osmanlı Mutfağı’nda Ezogelin ve Mercimek çorbaları YASAK. nedeni ise bu çorbalar her yerde yapılıyor. Oysaki sadece Kastamonu Mutfağı'nda yetmiş çeşit çorbamız var. Çorba kültürü çok zengin bir ülkeyiz ama maalesef bunu hiç yansıtamıyoruz.

Neden Adı Soran Yemez Çorbası; Güler Osmanlı Mutfağı Toplumumuz Ezo Gelin ve Mercimek çorbası dışındaki çorbalara çok ön yargılı bu ön yargıyı yok etmek için verdim çok ta başarılı oldum. size seğmediğiniz bir sebzenin çorbasını söylersek Ali bey teşekkür ederim ben almayım diyeceksiniz örneğin; Bamya Çorbası, Kereviz Çorbası, Pırasa Çorbası, Bal Kabağı Çorbası, Bakla Çorbası, Enginar Çorbası, vs, vs ben misafirlerime bu çorbaları içiriyorum ve çokkkk beğeniyorlar beğenmedikleri zamanda geri alma garantisi var. Geri aldığım çorba % 1 gibi bazen % 0. Soran yemez ismi insanlara ilginç geliyor.

Müşterilerime ‘Hayatta ağzıma sürmem!’ dedikleri yemekleri biz burada yediriyoruz yedirmekle kalmayıp müptela yapıyoruz. ” Güler Osmanlı Mutfağı’nın mönüsünde yaklaşık yedi yüz yirmi’nin üzerinde çeşit var bunlardan her gün onüç, ondört çeşit çıkıyor mönü her gün farklı…

SİZ İSTEYİN BİZ YAPALIM…
Özel Yemek Siparişleri Canınız ne isterse iki gün önceden haber vermeniz yeterli… Misafirlerinizi, ister bizde ağırlayın, ister evinizde. Siz, ne ikram etmek istediğinize karar verin yeter. İkramınızın zenginliğini ve miktarını siz belirleyeceksiniz. Bunun için EKSTRA BİR ÜCRET ÖDEMİYECEKSİNİZ. Hatta yaptığınız seçimlerle Güler Osmanlı Mutfağı’nın o günkü mönüsünü siz belirlemiş olacaksınız.

2 Ocak 2013 Çarşamba

PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ ZAMLANDI





Maliye Bakanlığı’nın Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Türkiye'deki zam ile birlikte yurtdışındaki temsilciliklerde pasaport ve kıymetli kağıt işlem ücretleri de artırılmış oldu. Noter kağıtları, vekaletname, nüfus cüzdanı ve pasaport gibi değerli kağıtların yeni ücretlerinin fiyatları değişti .Türkiye, 2013 yılına yeniden değerleme oranı kapsamında gerçekleştirilen zamlarla girdi. Yüzde 7.8 oranındaki zamla pasaport defter bedeli ve pasaport harçları da zamlandı.

2013 yılında 6 aya kadar olan pasaportlar 6 TL, 1 yıla kadar olan pasaportlar 8 TL, 2 yıl için olan pasaportlar 14 TL, 3 yıl için olan pasaportlar 20 TL, 3 yıldan fazla süreli olan pasaportlar için 28 TL artacak.

Böylece 2013 yılında uygulanacak pasaport harç fiyatları şöyle:
“6 aya kadar olan pasaportlar 83,2 TL, 1 yıla kadar olan pasaportlar 121,6 TL, 2 yıl için olan pasaportlar 198,4 TL, 3 yıl için olan pasaportlar 281,57 TL, 3 yıldan fazla süreli olan pasaportlar için 396,7 TL.” 2013 yılı ile birlikte Pasaport defter bedeli 72 liraya, 6 aya kadar olan pasaport harcı 92,55 TL'ye yükseltildi.

Diğer pasaprt harç ücretleri için belirlenen rkamlar ise şöyle oldu:
1 yıl için olanlar                            135,20
2 yıl için olanlar                            220,65
3 yıl için olanlar                            313,25
3 yıldan fazla süreli olanlar         441,40

30 Aralık 2012 Pazar

TUYED, 2013 TURİZM TRENDLERİNİ AÇIKLADI



TURİZM Gazeteci ve Yazarları Derneği'nin (TUYED) yaptığı "Turizmde trendleri araştırması, 2013'te, tatilini Avrupa'da geçirmek isteyen turistlerin tercih edeceği ilk 5 ülke arasında Türkiye'nin ikinci sırada yer alacağını ortaya koydu. 2013'ün turizm trendleri arasında, gemi turlarıyla, otellerdeki hamam, SPA bölümlerinde 'soğuk odalar'ı ön plana çıkacak.TUYED'in araştırmalarına göre, 2013'ün 11 temel turizm trendi arasında, 'iç turizm', 'Otel-AVM kardeşliği' ve 'Tatil tercihlerini belirlerken sosyal medyanın kanaat önderliği koltuğuna oturması' gibi kavramlar daha çok konuşulacak.

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, seyahat uzmanları arasında yapılan bir anketle, 2013'te tatilini Avrupa'da geçirmek isteyecek gezginlerin en fazla tercih edeceği 5 ülkenin belirlendiğini, buna göre tercihte Hırvatistan ilk, Türkiye'nin ise ikinci sırada yer aldığını söyledi. Köfteoğlu, Avrupa'da tercih edilecek diğer ülkelerin de Çek Cumhuriyeti, Portekiz ve İzlanda olacağını kaydetti. Köfteoğlu, TUYED Ar-Ge Birimi'nin gezi ve tur bilgileri veren dünyaca ünlü kurum ve kuruluşların yayınlarını tarayarak, '2013'nin başlıca 11 turizm trendi'ni belirlediğini belirterek, şu bilgileri verdi:"Anketler, 2013'te tatilcilerin Pasifik bölgesinde en fazla tercih edeceği turistik merkezlerin Yeni Zelanda, Fiji, Tahiti, Bora Bora ve Avustralya olacağını söylüyor. Güney Asya'da ise Vietnam, Endonezya, Burma/Myanmar, Kamboçya ve Malezya en fazla tercih edilecek ülkeleri oluştururken, anketler, Orta Amerika'daki tercihin  Ekvador, Galapagos Adaları, Panama, Peru, Breziyla ve Arjantin'den yana kullanılacağını gösteriyor."

İÇ TURİZM BÖLGESEL MERKEZLİ BÜYÜYECEK
TUYED Ar-Ge Birimi'nin yaptığı araştırmalara göre, 2013'te moda olacak turizm ve seyahat türleri şöyle: Dünyada iç turizm hareketleri başta Asya ülkeleri arasında olmak üzere bölgesel merkezli gelişip daha da büyüyecek. İç turizm ekonomik krizlerden dolayı talep görecek. Talepler, kültürel yönleri ağır basan girişimleri hızlandıracak. Türkiye'de ise erken açıklanan 'erken rezervasyon' kampanyaları iç turizmin hareketlenmesine yol açacak.

OTEL-AVM KARDEŞLİĞİ GELİŞECEK
Başta Orta Doğu ve Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin ülkesi vatandaşlarının alışveriş tutkusu, alışveriş merkezleri (AVM) ile oteller arasındaki işbirliğini hızlandıracak. Yeni oteller, yoğunlaşan alışveriş talebinden daha fazla pay alabilmek için AVM'lere yakın olmayı tercih etmeye başladı. Bu durum, Körfez ülkelerinde otellerle AVM'ler arasında başlayan bütünleşmenin önümüzdeki dönemde hızlanıp, diğer bölgelere de yayılmasını sağlayacak.

SAĞLIK TURİZMİNDE 'SOĞUK' HİZMETLERLE TANIŞACAĞIZ
SPA ve wellness hizmetlerinde şimdiye kadar taşın, suyun, saunanın 'sıcak'la başlayan örnekleriyle tanıştık. Şimdi de 'soğuk'la başlayan yeni ürün ve hizmetlerle tanışacağız. Romalılar 2 bin yıl önce sıcak-soğuk tedavisini 'frigidarium' adıyla uyguladı. Bu yöntem şimdi yeniden diriltiliyor. Otellerde karşınıza buz odası, kar duşu, 'igloos' veya  'kriyoterapi' gibi bölümler çıkacak, sakın şaşırmayın. Kriyoterapi, deriye sıvı nitrojen sprey sıkılarak yapılan bir tedavi yöntemi. Bu yöntemin sporcu ve özellikle kalori yakmak isteyen kadınları sarması bekleniyor.

KARIŞTIR-EŞLEŞTİR EĞİLİMİ AĞIR BASACAK
Turistler arasında ucuz havayolu ile yolculuk edip, 5 yıldızlı otelde kalma istekleri yaygınlık kazanacak. Özellikle her şeyi bir anda talep eden ve 'yeni turist tipi' diye tanımlanan kesim, ürün ve hizmeti
'karıştır-eşleştir' yöntemiyle birleştirip satın alacak.

MOBİL CİHAZLARIN KULLANIMI ARTACAK
Tipik bir tatilci, tatile gideceği yeri belirlemeden önce 22 web sitesini ziyaret ediyor.  Dünyada sık yolculuk eden bir kitle var. Bunlar, nüfusun geri kalan kısmına göre mobil cihazları daha fazla kullanıyor. Bu kitle, yolculuk planını, tatil rezervasyonu ve uçuşlarını ayarlarken mutlak surette mobil cihazlar üzerinden yapacağından mobil cihaz kullanımı artacak.

SOSYAL MEDYA 'KANAAT ÖNDERİ' KOLTUĞUNA OTURACAK
Tatil tüketicisinin sosyal medyadaki yorumları daha da radikalleşecek ve yorumlara olan talep artacak. Tüketicilerin tatil kararlarında ürün ve destinasyon tanıtımı değil, sosyal paylaşımlar etkili alacak. 'Kanaat önderliği' koltuğuna oturan sosyal medya, 'tüketici işbirliği' kavramının gelişmesine de yol açacak.

TURLARDA DENENEN VE YAPILANLAR ÖNEM KAZANACAK
Sri Lanka'da bir fil üstünde yapılan tur, Türkiye veya başka bir ülkede tarlalardan çay toplama, oya iğne işini öğrenme, baklava açma, kilim-halı dokuma gibi deneyimler önem kazanacak. Bu deneyimleri yaşayanlar arasında, tatil dönüşü anı  anlatımları 'Şurayı gördüm' yerine, 'Şu deneyimi yaşadım' şeklinde değişecek.

KUZEY ÜLKELERİ DOĞANIN IŞIK GÖSTERİSİNE DAVET EDECEK
NASA uzmanları, doğanın son 50 yıl içinde en parlak ışıklarının Kuzey ülkelerinde görüleceğini söylüyor. 50 yılda bir gerçekleşecek ve bir anlamda doğanın insanoğluna sunacağı ışık oyunu, Mart ayı sonuna kadar izlenebilecek. Bu doğa deneyimin en iyi izlenebileceği İzlanda, Norveç ve İsveç gibi Kuzey ülkeleri talep görecek.

ASYA MUTFAĞI TALEBİ YAYGINLAŞACAK
Daha fazla gezmeye başlayan Çinli ve Hintli turistlerin, gittikleri ülkelerde kendi mutfaklarını da görmek istemeleri Asya mutfağını öne çıkaracak. Eskiden otellerde 'fantezi' gibi duran Asya mutfağı yaygınlaşacak. Oteller restoranlarından aşçılarına kadar birçok düzenlemeyi bu talebe göre yapacak.

'YASAK' BÖLGELERİN CAZİBESİ ARTACAK
Bir zamanlar ABD yönetimi tarafından 'yasak topraklar' olarak gösterilen Myanmar, Kuzey Kore, Küba, Kamboçya ve Libya'nın cazibesi artacak. Buraların başta savaş kuşağının çocukları Baby Boomer'lar (İkinci Dünya Savaşı sonrası doğan çocuklar için kullanılan terim) olmak üzere merak eden kesimler tarafından ilgi odağı haline gelmesi bekleniyor.

KRUVAZİYER MODASI HERKESİ SARACAK
Büyük gemilerle (kruvaziyer) yapılan turlara katılanların profili değişiyor. Şirketler artık hemen her kesime ve yaş grubuna yönelik gemi turu programları hazırlanıp farklı seçenekler sunmaya başladı. 2013-2015 yılları arasında mevcut gemilere 12 adet daha eklenecek. Bu durum, fiyatları daha cazip hale getireceğinden kruvaziyer modasının tüm kesimleri kapsayacak şekilde yayılacağı tahmin ediliyor. Nehirde gemi turları da rağbet görecek.

29 Aralık 2012 Cumartesi

ALKOLLÜ SÜRÜCÜYE ALOVALE HİZMETİ




EĞLENCENİZE SINIR KOYMAYIN ALOVALE HİZMETİİLE RAHAT EDİN
Alovale hizmeti için 0533 634 96 96 numaralı telefonu aramanız halinde yurtdışından ithal ettiğimiz katlanabilir motosikletleriyle, şık görünümlü ve deneyimli şoförlerimiz ihtiyaç duyulan her an haftanın 7 günü hizmete hazırdır.

İSTANBUL'DA ALOVALE HİZMETİ
İstanbul'da motosikletli ekipler  alkol alan şoförleri kendi araçlarıyla gidecekleri yere bırakıyor. Portatif motosikletlerle gelen şoförler, motosikleti katlayıp çantasına yerleştirdikten sonra kişinin aracının bagajına koyuyor. Daha sonra ise aracın direksiyonuna geçerek yorgun, uykusuz veya alkollü olan kişilerin özel şoförü oluyor. Gideceği yere kadar şoförlük yapan motosiklet sürücüsü, daha sonra bagajdaki motorunu alıp merkezine geri dönüyor.

ALKOLÜ KAÇIRANLARA MÜJDE
"Alovale hizmeti" alkollü sürücülerin kaza yapma riskinden ve alkollü araç kulandığı için ehliyetini kaybetme riskinden koruyor

ALOVALE BÜYÜK RAHATLIK
Derya Şahin Müşterilerimiz ALOVALE telefonundan bizi arıyor ve rezervasyon yaptırıyor. Daha sonra müşterinin verdiği adrese motosikleti ile birlikte gidiyor. Gitiği adreste motosikletini katlayan elemanımız motosikleti çantaya koyarak bağaja yerleştiriyor. Ardından müşterimizi güvenli bir şekilde gideceği adrese götürüyor.Ücretlerimiz taksi fiyatı ile hemen hemen aynı. Çok uygun ve cuzi bir fiyatta taşımacılık yapıyoruz. Müşterileri kaza yapma riskinden ve alkollü araç kulandığı için ehliyetini kaybetme riskinden koruyoruz"dedi.

27 Aralık 2012 Perşembe

SKAL İSTANBUL YENİ YILI KUTLADI



SKAL İstanbul Başkanı Patrice Lepkovski ve yönetim kurulu üyelerinin düzenlediği yeni yıl partisinde Skal üyeleri ve dostları buluştu.

Skâl İstanbul Kulübü yılbaşı partisini 26 Aralık 2012 Çarşamba akşamı Sortie İstanbul'da yeni yılı kutladı.Geceye katılan Skal üyeleri girişte kavanozdan aldıkları her numara ile üyelerin koyduğu çeşitli hediyeler kazandılar.




İstanbul SKAL Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yeni yıl partisi bu yıl Sortie  İstanbul'da gerçekleştirildi. Turizm sektöründen seçkin konukların yer aldığı partide yeni yıl piyangosu ile çeşitli hediyeler dağıtılırken misafirler müzik eşliğinde yeni yıla 'merhaba' dedi.

SKAL İstanbul Başkanı Patrice Lepkovski"2012 bütün şirketler için güzel anılarla dolu bir yıl oldu.2013'ün de en az geride bıraktığımız yıl kadar güzel olmasını arzu ediyoruz. Skal kardeşlerinin enerjisi ve iyi niyeti ile daha güzel olacağından eminim. Kolay olmayacağını da çok iyi biliyoruz. Fakat biz turizmciler birçok zorlukla  mücadele edebilme enerjisini bulduğumuz için oluşabilecek bazı zorlukları da beraberce aşacağız."dedi














26 Aralık 2012 Çarşamba

SKAL MARMARA YENİ YILA MERHABA DEDİ




SKAL MARMARA İNTERNATİAONAL YENİ YILA YILDIZLARLA GİRDİ

2012 yılını oldukça başarılı geçiren SKAL International Marmara Kulübü, 2013 yılının daha da iyi olması için dilekte bulundular. Dragos Elite Hotel’in evsahipliğinde gerçekleşen Yeni Yıl Kutlaması’na; SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa, SKAL Dünya Şeref Üyesi Soner Özkök, SKAL İstanbul Kulübü geçen dönem başkanı Vedat Bayrak, TURSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nezih Üçkardeşler, La Maison Hotel Sahibi Turgay Kıran gibi isimler başta olmak üzere, yaklaşık 150 davetli katıldı.


EDİZ HUN ,ÇOŞKUN SABAH VE 5 YENİ ÜYE
Buluşmada öne çıkan üç etkinlik vardı. Bunlardan ilki, Türk Sineması’nın efsane isimlerinden Ediz Hun, SKAL Marmara Kulübü üyelerine sinemaya adım attığı 1962 yılından bugüne uzanan 50 yıllık bir zaman dilimininden notlar aktardı. Ardından, her geçen gün genişlemesini sürdüren kulübe, 5 yeni üyenin giriş töreni yapıldı.


Daha sonra ise, Türk Sanat Müziği’nin bir başka ünlü ismi Coşkun Sabah sahne alarak, konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.


EDİZ HUN SKAL ÜYELERİ TARAFINDAN AYAKTA ALKIŞLANDI
Ediz Hun, konuklara sinema hayatının yanı sıra, çevreye karşı olan duyarsızlığımızdan duyduğu rahatsızlığı anlattı. Hun, Avrupa’da 70’li yıllarda telaffuz edilmeye başlayan “Çevre” konusunun bizim ülkemizde 90’ların sonuna doğru telaffuz edilmeye başlamısının düşündürücü olduğuna değindi. Hun’un yaklaşık 1 saat süren konuşması ayakta alkışlandı.


SKAL MARAMARAYA YENİ ÜYELER KATILDI
Gecede, SKAL Marmara Kulübü’ne katılan 5 yeni üyenin giriş töreni de yapıldı. Bu yeni üyelerin isimleri şöyle: Crowne Plaza Asia’dan Alp Alper ve Ergun Demiray, Türkkan Turizm’den Cem Türkkan, Özge Tur’dan Şule Özmen ve SSC Turizm’den Erol İnce…



DENİZ ANAPASKAL AİLAEM BANA GÜÇ VERİYOR
Türkiye SKAL Dernekleri Federasyonu Başkanı Deniz Anapa; “SKAL Ailesi olarak kocaman bir topluluk olduk ve bu bana güç veriyor” dedi. Deniz Anapa, gece boyunca “yol arkadaşlarım” dediği grupla oturdu. Faik Alsaç, Orhan Yeşerenyuva, Ferzan Kırhan, Çiğdem Kırhan, Sena Bayrak, Vedat Bayrak, Ergin Dolapçıoğlu ve Füsun Dolapçıoğlu…


KARAMANOĞLU GECE'YE DAMGASINI VURDU
Konukların doyasıya eğlendiği geceye, her zaman olduğu gibi Bülent Karamanoğlu damgasını vurdu. Karamanoğlu, Adnan Hoca’nın internette dolaşan “Ankara’nın Bağları” adlı türkünün oyunu ile kendini piste atınca, bir anda bütün konukları yanında buldu…

25 Aralık 2012 Salı

2013’Ü COŞKU İÇİNDE KARŞILAYIN





BW Plus The President Hotel, yeni yıla, İstanbul'un tarih ve kültür merkezinde girmeyi düşünenlere, ‘2012'ye
Eski İstanbul'un merkezinde, Tarihi Yarımada Bölgesi’nde yer alan BW Plus The President Hotel'de, aileniz ve dostlarınız ile yeni yıla mutlu bir başlangıç yapabilirsiniz.  BW Plus The President Hotel'in Marmara Restaurantı’nda, eğlence dolu bir yılbaşı düşünenleri, yılbaşına özel hazırlanan menü ve limitsiz yerli içki dahil, 20.00 ile 02.30 arasındaki yılbaşı balosunda; DJ, orkestra, oryantal ve folklor grubu eşliğinde unutulmaz bir yılbaşı gecesi bekliyor.

Yılbaşı menüsünde; Yeni yıl meze tabağı; Kekikli domates sos ve krem sos eşliğinde sebzeli krep bohçası; Beyaz peynir zeytinyağı ve limon sos eşliğinde bahçe salatası; İç pilav ve sezon sebze çeşitleri ile Kestaneli Hindi Dolma; Karışık meyve tabağı; Baked alaska ve limitsiz yerli içki yer alıyor.

2013 yılına, neşeli ve keyifli bir başlangıç için sizleri bekliyoruz.
Yılbaşı Yemeği kişi başı limitsiz yerli içki: 275 TL  
Ayrıntılı Bilgi ve Rezervasyon:  0212 516 69 80
www.thepresidenthotel.com

YERLİ TURİSTİN YILBAŞI TERCİHİ




Soğuk ve yağışlı havalardan kaçan yerli turist yılbaşı için Kıbrıs’a gidiyor
Sonbaharın keyfini yaşayamadan kış soğuklarına yaşamak zorunda kalan İstanbullular, yeni yıla sıcak bölgelerde girmeyi tercih ediyor. Ortalama 20 derece hava sıcaklığının yaşandığı Kuzey Kıbrıs’taki otellerin yılbaşındaki doluluk oranları şimdiden yüzde 100’e ulaştı. İstanbul’a olan yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve farklı tatil avantajlarının yanı sıra neredeyse yılın tamamında güneşin yüzünü gösterdiği KKTC, yeni yıla güneşli bir havada girmek isteyen tatilcilerin tercihi oldu. Yılbaşı tatili için gelen erken rezervasyonlar KKTC’deki otel işletmelerinin yüzünü güldürüyor. Kıbrıs’ın en büyük turizm yatırım grubu olan Merit International Hotels’in Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, yılbaşı için aldıkları rezervasyonlarla doluluk oranlarının şimdiden yüzde 100’e ulaştığını söyledi. Bölgedeki diğer otellerin de ciddi talep gördüğünü belirten Arar, “Kıbrıs genelinde otellerin yılbaşı doluluk oranı şuanda yüzde 90 civarında. Bunda mevsimlerdeki sert değişim etkili oluyor. İstanbullular sonbaharı yaşayamadan kışa girdi. Soğuk havalardan kaçmak isteyenler için yılbaşı bu dönemde iyi bir fırsat olacak” dedi.

YABANCILARIN DA İLGİSİ VAR
Sayısız medeniyetlere ev sahipliği yapan, 10 bin yıllık bir kültürün izlerini taşıyan, gastronomisi ve Akdeniz’in en güzel mavisini yansıtan denizi ile en yakınımızdaki tatil cenneti KKTC, yılbaşında sınırsız eğlence arayanlara lüks tatil alternatifleri de sunuyor. Son yıllarda artan turizm yatırımlarıyla adadaki hizmet kalitesinin en üst seviyeye geldiğini belirten Reha Arar, “Grubumuzun şu anki amiral gemisi Merit Crystal Cove Hotel ile dört mevsim misafirlerimizi ağırlıyoruz. Huzur, konfor, kalite ve birbirinden lezzetli yemeklerimizle tamamı deniz manzaralı 3 kral dairesi, 51 suit ve 233 standart odamız misafirlerimize hizmet veriyor. Yerli turistler kadar Türkiye üzerinden KKTC’ye gelecek olan yabancı turistlerden de talep alıyoruz” dedi.

GYPSY KINGS’LE YENİ YILA GİRECEKLER
Merit Crystal Cove Hotel’de konaklayacak misafirlerin yeni yıla dünyaca ünlü müzik grubu Gypsy Kings ile gireceklerini sözlerine ekleyen Reha Arar, yorgunluğunu eski yılda bırakmak isteyenler için uzman terapistlerin görev yaptığı SPA’nın, sabah, öğle ve akşam sunulan açık büfe lezzetlerin ve talih oyunları salonlarının da tercih edilmelerinde önemli etken olduğunu belirtti. www.merithotels.com

SKÂL İSTANBUL YILBAŞI PARTİSİ SORTİE’DE



Skâl İstanbul Kulübü yılbaşı partisi bu yıl çok özel bir mekanda gerçekleşecek. Skâl İstanbul üyeleri, eşleri ve turizmciler 26 Aralık 2012 Çarşamba akşamı Sortie İstanbul'da yeni yılı kutlayacak. 26 Aralık 2012 Çarşamba akşamı Eksen Grup sponsorluğunda, İşletme sahibi Erol Kaynar ve Yiyecek içecek koordinatörü Betül Boyova ev sahipliğinde, Kuruçeşme Sortie İstanbul’da düzenleyeceğimiz yılbaşı partimize davet etmek istiyoruz. Sortie İstanbul’da gerçekleşecek olan bu gecemizin daha da özel olması için hazırladığımız YILBAŞI  PİYANGOMUZ’a verebileceğiniz güzel hediyelerinizle katkıda bulunmanızı rica ederiz. Piyangomuza vereceğiniz hediyeleri,  Sekreterimiz Sn. Güliz Mumcu’ya (Tel: 212 – 296 18 80 E-mail : skal@skalistanbul.com) bildirmenizi rica ederiz.

Skâl Sevgi ve Saygılarımızla,
Yönetim Kurulu
SKAL İnternational İstanbul Kulübü

Yer:  Sortie İstanbul
Muallim Naci Cad. No: 54
Kuruçeşme – İstanbul
Tel:  +90 212 327 85 85

Saat: 19.00 – 23.00 arası kokteyl
LCV:  Sn. Güliz Mumcu – 0212 296 18 80

PİYANGOLARIMIZ
EMIRATES HAVAYOLLARI 01.01.2013-31.03.2013 tarihleri arasında
Economy Class Dubai gidiş dönüş uçak bileti.
Sn.Bahar Birinci’ye  teşekkürlerimizle.

GURME TUR 01.01.2013-31.12.2013 tarihleri arasında 1 adet gidiş dönüş iç hat uçak bileti
Sn.Kayhan Çolakel’e teşekkürlerimizle.

ANKARA CLASS HOTEL 01.01.2013-31.12.2013 tarihleri arasında Hafta sonu 1 gece, oda/kahvaltı,
1 çift kişilik oda konaklama Sn.Çiçek Mayda’ya teşekkürlerimizle.

ERESIN CROWN HOTEL 01.01.2013-27.03.2013 2 gece,  oda/kahvaltı, 1 çift kişilik oda konaklama
Sn.Müberra Eresin’e teşekkürlerimizle.

ERESIN TAXIM PREMIER HOTEL 01.01.2013-27.03.2013 tarihleri arasında  2 gece,  oda/kahvaltı,
1 çift kişilik oda konaklama
Sn.Müberra Eresin’e teşekkürlerimizle.

BW ERESIN TAXIM HOTEL 01.01.2013-27.03.2013 tarihleri arasında 2 gece,  oda/kahvaltı,
1 çift kişilik oda konaklama
Sn.Müberra Eresin’e teşekkürlerimizle.

FRESCO CAVE SUITES & MANSIONS 02.01.2013-24.12.2013 tarihleri arasında 2 gece oda/ kahvaltı
1 çift kişilik oda konaklama
Sn.Ertan Demirbaş’a teşekkürlerimizle.

KERVANSARAY RESTAURANT 31.12.2012 2 kişilik Yılbaşı gecesi
Kervansaray Restaurant’a teşekkürlerimizle.

MARTI ISTANBUL HOTEL 01.01.2013 – 30.12.2013 tarihleri arasında 1 gece hafta sonu oda/ kahvaltı
1 çift kişilik oda konaklama
Sn.Sedat Nemli’ye teşekkürlerimizle.

MARTI ISTANBUL HOTEL 01.01.2013 – 30.12.2013 tarihleri arasında BRASS Restaurant’ta
1 çift kişilik akşam yemeği
Sn.Sedat Nemli’ye teşekkürlerimizle.

PERA PALACE HOTEL  JUMERIAH 01.01.2013 – 31.08.2013 tarihleri arasında Agatha Christie odasında
1 gece oda/ kahvaltı 1 çift kişilik konaklama
Sn.Pınar Kartal Timer’e teşekkürlerimizle.

NG GÜRAL SAPANCA WELLNESS & CONVENTION  01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında
1 gece yarım pansiyon 1 çift kişilik konaklama
Sn.Hediye Güral Gür ve Sn.Kamil Berk’e teşekkürlerimizle.

NG GÜRAL AFYON WELLNESS & CONVENTION  01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında
1 gece yarım pansiyon 1 çift kişilik konaklama
Sn.Hediye Güral Gür ve Sn.Kamil Berk’e teşekkürlerimizle.

BEST WESTERN ŞİLE GARDENS HOTEL 01.01.2013 – 31.06.2013 tarihleri  arasında
1 gece oda kahvaltı 1 çift kişilik konaklama
Sn.Kamil Erenyatır’a teşekkürlerimizle.

BEST WESTERN ŞİLE GARDENS HOTEL 01.01.2013 – 31.06.2013 tarihleri  arasında
1 gece oda kahvaltı 1 çift kişilik konaklama
Sn.Kamil Erenyatır’a teşekkürlerimizle.

IDA CONSULTING 1 kişiye web sayfası tasarımı
Sn.Uğursal Uğur’a teşekkürlerimizle.

IDA CONSULTING 3 kişiye QR kodlu mail imza tasarımı
Sn.Uğursal Uğur’a teşekkürlerimizle.

IDA CONSULTING 1 kişiye dergi sayfa ilan  tasarımı
Sn.Uğursal Uğur’a teşekkürlerimizle

LVZZ HOTEL  01.01.2013 – 31.06.2013 tarihleri
Arasında 2 gece 1 çift kişilik konaklama
Sn.Sinan Özer’e Teşekkürlerimizle.

LVZZ HOTEL  01.01.2013 – 31.06.2013 tarihleri
Arasında 2 gece 1 çift kişilik konaklama
Sn.Sinan Özer’e Teşekkürlerimizle.

DİVAN PASTANELERİ 1 kutu collection box çikolata
Sn.Faik Öztunç’a teşekkürlerimizle

DİVAN PASTANELERİ 1kutu collection box çikolata
Sn.Faik Öztunç’a teşekkürlerimizle

ÇETUR 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 adet vip İstanbul Havalimanı
transferi aile ile birlikte geçerli olmak üzere
Sn. Doğan Kaşıkçı’ya teşekkürlerimizle.

ÇETUR 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 adet vip Antalya,Dalaman,Bodrum veya  İzmir
Havaalanı transferi aile ile birlikte geçerli olmak üzere              
Sn.Doğan Kaşıkçı’ya teşekkürlerimizle.

ÇETUR 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında Yılbaşında da geçerli olmak üzere
1 adet Gece şöför  hizmeti
Sn. Doğan Kaşıkçı’ya teşekkürlerimizle.
                                                           
ÇETUR 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 adet 1 günlük günlük Peugeot RCZ veya      
Mini Cooper kiralama                                              
Sn. Doğan Kaşıkçı’ya teşekkürlerimizle.

WYNDHAM ISTANBUL KALAMIŞ MARINA HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında
1 gece hafta sonu 1 çift kişilik De luxe Marina manzaralı odada oda kahvaltı konaklama
Sn.Alper Can Bulçum’a teşekkürlerimizle.

GÜNEŞ HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 gece 1 çift kişilik konaklama
Sn.Emin Güde’ye teşekkürlerimizle.

RESCATE HOTEL İSTANBUL ASIA  01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 2 kişilik Van kahvaltısı
Sn.H.Şule Gökırmak’a teşekkürlerimizle.

MERCURE ISTANBUL ALTUNİZADE HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 gece
1 çift kişilik kahvaltı-akşam yemeği-limitli yerli içki dahil konaklama.
 (Otelde yapılacak ekstra Harcamalarda % 25 indirim)
Sn.Faik Alsaç’a teşekkürlerimizle.

KONAK HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında hafta sonu 2 gece 1 çift kişilik
oda/kahvaltı konaklama.
Sn.Savaş Gürsel’e teşekkürlerimizle.

KONAK HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında Strada Cafe’de 1 çift kişilik yemek
Sn.Savaş Gürsel’e teşekkürlerimizle.

TURİZM AKTUEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 adet tam sayfa reklam
Sn.Hasan Arslan’a teşekkürlerimizle.

TURİZM AKTUEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 adet turizmaktuel.com’da
1 aylık ücretsiz banner


DIVAN ISTANBUL ASIA 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 Cumartesi gecesi 1 çift kişilik
Deluxe odada oda/kahvaltı konaklama (Fitness Center,Kapalı yüzme havuzu,Yağmur odası,Türk hamamı
hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı)
Sn.Orhan Yeşerenyuva’ya teşekkürlerimizle.

RAMADA ISTANBUL TAKSİM HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında 1 gece 1 çift kişilik
oda/kahvaltı konaklama
Sn.Ali İmdat Uçar’a teşekkürlerimizle.

MIDTOWN  HOTEL 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında hafta sonu 1 gece 1 çift kişilik
konaklama
Sn.Kerem Demircan’a teşekkürlerimizle.

ANEMON ESKİŞEHİR  OTEL 01.01.2013 – 31.05.2013 tarihleri  arasında 1 gece 1 çift kişilik
oda/kahvaltı konaklama
Sn.Hatice Yıldırım’a teşekkürlerimizle.

ANEMON AFYON  OTEL 01.01.2013 – 31.05.2013 tarihleri  arasında 2 gece 1 çift kişilik
oda/kahvaltı konaklama
Sn.Uğur Şahbaz’a teşekkürlerimizle

ANEMON KONYA  OTEL 01.01.2013 – 31.05.2013 tarihleri  arasında 2 gece 1 çift kişilik
oda/kahvaltı konaklama
Sn.Uğur Şahbaz’a teşekkürlerimizle.

NİŞANTAŞI, CENTO PER CENTO İTALYAN RESTORANI 01.01.2013 – 31.06.2013 tarihleri  arasında
hafta içi ön rezervasyonlu 1 şişe şarap dahil 1 çift kişilik akşam yemeği
Sn.Erol Kaynar’a teşekkürlerimizle.

DEDEMAN ANTALYA HOTEL & CONVENTION CENTER 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında
2 gece 1 çift kişilik oda kahvaltı konaklama
Sn.Tamer Yürükoğlu’na teşekkürlerimizle.

DEDEMAN KAPADOKYA 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında   2 gece 1 çift kişilik
oda-kahvaltı konaklama                                                          
Sn.Tamer Yürükoğlu’na teşekkürlerimizle.

HILTON GARDEN INN KÜTAHYA 01.01.2013 – 30.12.2013 tarihleri  arasında   2 gece 1 çift kişilik
oda-kahvaltı konaklama                                                          
Sn.Nihat Uslu’ya teşekkürlerimizle.

HILTON GARDEN INN ISTANBUL GOLDEN HORN 01.01.2013 – 30.12.2013 tarihleri  arasında   2 gece
1  çift kişilik oda-kahvaltı konaklama                                                          
Sn.Cemal Hoşgül’e teşekkürlerimizle.

İSTANBUL MODERN SANAT MÜZESİ 01.01.2013 – 30.12.2013 tarihleri  arasında
‘’ İstanbul Modern Aile Üyeliği ‘’
Sn.Güniz Atıs Azrak’a teşekkürlerimizle.

TURBAN AKÇAY RESORT HOTEL & TATİL KÖYÜ 01.06.2013 – 06.08.2013 tarihleri  arasında her şey dahil
3 gece 1 çift kişilik konaklama
Sn.Haluk Dinçer’e teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU Koleksiyon serisinden 1adet
“ASTRONOMY GEOGRAPHY AND NAVİGATİONS İN ISLAMIC”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU Koleksiyon serisinden 1adet
“BBC HAYAT KOLEKSİYON”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet Koleksiyon serisinden
“GECENİN YÜREĞİ BIR GAZETECININ AV HATIRALARI”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “REFİKA'NIN MUTFAĞI”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “REFİKA'NIN MUTFAĞI”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “İSTANBUL HAKKINDA HERŞEY”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “İSTANBUL HAKKINDA HER ŞEY”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “YOK OLMADAN ÖNCE GÖRÜLMESİ GEREKEN 100 YER”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “YOK OLMADAN ÖNCE GÖRÜLMESİ GEREKEN 100 YER”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “BBC HAYAT”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “BBC HAYAT”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “ATATÜRK'ÜN ANLATIMIYLA KURTULUŞ SAVAŞI NUTUK”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

BOYUT YAYIN GURUBU 1adet “ATATÜRK'ÜN ANLATIMIYLA KURTULUŞ SAVAŞI NUTUK”
Sn.Nilgün Özükan’a teşekkürlerimizle.

HILTON GARDEN INN ISTANBUL GOLDEN HORN 01.01.2013 – 30.12.2013 tarihleri  arasında   2 gece
1  çift kişilik oda-kahvaltı konaklama                                                          
Sn.Abdurrahman Toprak’a teşekkürlerimizle.

AURA SUITES 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında hafta sonu 1 gece 1 çift kişilik oda kahvaltı
konaklama.
Sn. Derya Görgü Şahinoğlu’na teşekkürlerimizle.

AIRBORNE SEYAHAT ACENTASI  01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında Fethiye Ölüdeniz’de
yamaç paraşütü ile uçuş
Sn. Ali Es’e teşekkürlerimizle.

HILTON İZMİR 01.01.2013 – 31.12.2013 tarihleri  arasında Windows On The Bay Restaurant’ta 2 kişilik
akşam yemeği(limitli standart yerli içki dahil)
Sn. Özge Öztürk’e teşekkürlerimizle.

THE ADDRESS HOTEL DUBAI 01.01.2013 – 13.12.2013 tarihleri  arasında 2 gece 1 çift kişilik
oda kahvaltı konaklama.

ARMANİ  HOTEL DUBAI 01.01.2013 – 13.12.2013 tarihleri  arasında 2 gece 1 çift kişilik
oda kahvaltı konaklama.

ICVB 1 adet Paşabahçe İstanbul gravir tepsi
Sn. Elif Balcı Fisunoğlu’na teşekkürlerimizle.

ICVB 1 adet Paşabahçe İstanbul özel yazı seti
Sn. Elif Balcı Fisunoğlu’na teşekkürlerimizle.

ASKA HOTELS ALANYA 01.01.2013 –30.05.2013 tarihleri  arasında hafta sonu her şey dahil 2 gece
1 çift  kişilik konaklama
Sn. Ramazan Arslan’a teşekkürlerimizle.

DOUBLE TREE BY HILTON İSTANBUL  01.01.2013 –31.03.2013 tarihleri  arasında hafta sonu 1 gece
1 çift  kişilik oda kahvaltı konaklama
Sn. Mustafa Cevizci’ye teşekkürlerimizle

DOUBLE TREE BY HILTON İSTANBUL  01.01.2013 –14.12.2013 tarihleri arasında
Old Town Restaurant’ta 1 çift kişilik yemek
Sn. Volkan Vural’a teşekkürlerimizle.

OTELIST 2013 Mart ayı içerisinde uygun olan 1 Cumartesi 1 kişiye“On Line Eğitim”
Sn. Süleyman Blum’a teşekkürlerimizle.

OTELIST 2013 Mart ayı içerisinde uygun olan 1 Cumartesi 1 kişiye“On Line Eğitim”
Sn. Süleyman Blum’a teşekkürlerimizle.

OTELIST 2013 Mart ayı içerisinde uygun olan 1 Cumartesi 1 kişiye“On Line Eğitim”
Sn. Süleyman Blum’a teşekkürlerimizle.

OTELIST 2013 Mart ayı içerisinde uygun olan 1 Cumartesi 1 kişiye“On Line Eğitim”
Sn. Süleyman Blum’a teşekkürlerimizle.

OTELIST 2013 Mart ayı içerisinde uygun olan 1 Cumartesi 1 kişiye“On Line Eğitim”
Sn. Süleyman Blum’a teşekkürlerimizle.

DORAK HOLDİNG KAPADOKYA DOUBLE TREE BY HİLTON 01.01.2013 –30.12.2013 tarihleri  arasında        
2 gece 1 çift  kişilik oda kahvaltı   konaklama
Sn. Adnan Hastürk’e teşekkürlerimizle

DORAK HOLDİNG KAPADOKYA ANATOLIAN HOUSES OTEL 01.01.2013 –30.12.2013 tarihleri  arasında        
2 gece 1 çift  kişilik oda kahvaltı konaklama
Sn. Adnan Hastürk’e teşekkürlerimizle.

DORAK HOLDİNG KAPADOKYA ATMOSFER BALON 01.01.2013 –30.12.2013 tarihleri  arasında
1 çift kişilik balon turu.
Sn. Adnan Hastürk’e teşekkürlerimizle.

DORAK HOLDİNG SUR BALIK HALİÇ RESTAURANT  01.01.2013 –30.12.2013 tarihleri  arasında  1 çift
Akşam yemeği(içki hariç)
Sn. Adnan Hastürk’e teşekkürlerimizle.

22 Aralık 2012 Cumartesi

CHP KADIN KOLLARI RAMADA PLAZA DA BULUŞTU






Kış soğuklarının bastırdığı bugünlerde sıcak bir mola vermek isteyenler soluğu Ramada Plaza İzmit’te alıyor.Aralık ayı itibariyle hizmete başlayan Çay Saati organizasyonları İzmitli hanımlardan ve sivil toplum kuruluşlarından büyük ilgi görüyor. Son olarak etkinliği duyan İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aliye Hale Meriç ve yönetimi Ramada Otel de bir araya geldi. 20 kişilik bir grupla birlikte gerçekleşen buluşmada, CHP’ li hanımlar oteli gezme imkanı bulurken, diğer taraftan da değişik bir ortamda çalışmalarını ve gündemi değerlendirdiler.

Grubu adına açıklama yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Meriç, ‘ Otelin nazik daveti üzerine buluşmamızı burada gerçekleştirdik. Parti binamızdaki periyodik toplantılarımız devam ediyor. Farklı  ve nezih bir ortamda bir araya gelmek bizim için güzel bir motivasyon oldu. Ortamın sıcaklığı, sundukları kaliteli hizmet ve personellerin güler yüzlülüğü için tüm çalışanlara teşekkür eder, otel yönetimini ilçemize böyle bir otel kazandırdıkları için kutlarım  dedi. İlk kez yılbaşı gecesini kutlayacak olan Ramada Plaza İzmit otelde hazırlıklar hız kesmeden devam ediyor. Otel yönetimi yılbaşı organizasyonlarının ardından 2013 yılında yeni hizmetleri ile İzmitlilerle daha sık buluşmaya hazırlanıyor.  Otel yönetimi Çay Saati ile birlikte, Brunch Keyfi, Hafta Sonları Canlı Müzik, Kadınlar Matinesi, Bayanlara Hamam Keyfi , Derbi Maç Heyecanı gibi programlarla hedef kitlesini günden güne genişletiyor.


SWISS TIME IN ISTANBUL İLE SAATLER İSTANBUL’U GÖSTERİYOR





İsviçre Başkonsolosluğu ve Şişli Belediyesi himayelerinde, İsviçre SaatEndüstrisi Federasyonu’nun destekleriyle ile ilk kez düzlenen “Swiss Time in İstanbul” da İsviçre Saatleri, İstanbul’u gösteriyor.
Sergi niteliğinde organize edilen “Swiss Time in İstanbul” da, saat markalarının gusto ve felsefesi aktarılarak, İsviçre saatçiliğinin seçkin örnekleri saat tutkunları ile buluşturuluyor.  Sergi sırasında saatte el işçiliği sanatının modern çağa ve teknolojiye entegrasyonunu anlatan “Think Time” gösterisi yer alıyor.  Özel konseptli sergide, Breitling, Bulova, Corum, Dewitt,  Edox, Ellicott 1738, Eterna, FranckMuller, Hermes, Maurice Lacroix, Movado, Oris, Perrelet, RaymondWeil, Rolex, Roman Jerome, TAGHeuer, Techno Marine, Ulysse Nardin, Ventura, Victorinox, Zenith gibi markaların yaklaşık sekizyüz farklı modeli sergileniyor.
Sergide 22 markayaklaşık 25 milyondolardeğerindesaatsergiliyor.Sergi21- 23 Aralık tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

İsviçre Başkonsolosu Monika SchmutzKırgöz, “İsviçre’nin dünyada saat üretiminin kalbi olarak bilinmesinin nedeni, saat üretimindeki know how’ın bu ülkede gelişmiş olmasından kaynaklanıyor. Özellikle saat imalatının el işçiliğine dayanan teknik gelişimi, İsviçre’deki saat ustalarının yüzyıllar öncesinden gelen bilgi birikimine dayanıyor. Aslında bu ustalar kuşaklar boyu, dünya saat devlerine deneyimlerini aktarmaya devam ediyorlar.Üstelik saati sadece üretmekle sınırlı kalmayıp, satış sonrası servis hizmetinde de çok üstün performans gösteriyorlar. Tüm bu özellikler İsviçre’nin saat üretimindeki başarısının tesadüfi olmadığınıortayakoyuyor.” dedi.Başkonsolos ülkenin karakteristik bir yönü olan saatçilik konusunda Türkiye’de bu etkinliği organize etmekten memnunluk duyduklarını ifade ederek,köklü ve prestijli İsviçre saat markalarını saat tutkunları ile bir araya getiren bu platformun sektör adına katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.‘’Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan bu sergide, İsviçre saatçiliğinde öne çıkan tüm markalar yeni ürünlerini 'Swiss Time in İstanbul’da saat severlerle buluşturacak”  diyen Swiss Time in İstanbul Organizasyon’un komite başkanı  ve Konyalı Saat Genel Müdürü  İrfan Nalçacı, İsviçre’nin geçmişten bugüne yüksek kalitesi, etkileyici tasarımı ve kusursuz saatlerinintercih edildiğini vurguladı. Bu sergi ile İsviçre’yi adeta İstanbul’a taşıdıklarını ifadeetti.



TURİZM İÇİN 10 ALTERNATİF ROTA



                                                                                                                                     SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN ALTERNATİF TUR ROTALARI 




İstanbul Rehberler Odası'nın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali katkısı ve İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirmekte olduğu "Sürdürülebilir Turizm için Alternatif Tur Rotaları" Projesi ile ilgili çalışmalar başladı.

Projeyi tanıtıcı Basın Toplantısı 21 Aralık 2012 tarihinde Sultanahmet'te Yeşilev'de yapıldı. Toplantıya İstanbul Rehberler Odası-İRO Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yenen, Başkan Yardımcısı Dr. Sedat Bornovalı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Proje Koordinatörü Bilgesu Güneş Yerli ve basın mensupları katıldı.

İRO Başkanı Şerif Yenen yaptığı konuşmada; Projeye verdiği mali destek için İstanbul Kalkınma Ajansı'na ve projeyi desteklediği için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof.Dr. Ahmet Emre Bilgili konuşmasında İstanbul'un turizm açısından önemine değindi. Alternatif tur rotaları ile turistlere yeni seçenekler sunulacağını, bu konudaki çalışmaları da en iyi rehberlerin gerçekleştirebileğine inandığını, bu nedenle projeyi desteklediklerini vurguladı. İstanbul'un sürekli değişen, yenilenen bir şehir olması nedeniyle İl Müdürlüğü'nde de bu tür projelerin hazırlanmasına önem verdiklerini, Müdür Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un deneyimi ile bu konudaki çalışmaları yönettiğini belirtti.

Şerif Yenen de konuşmasında; İstanbul'un turizm alanında gelişmiş pek çok kentten daha çok tarihi, kültürel değere sahip olduğunu belirtti. Mevcut klasik turlardan yararlanarak kenti ziyaret eden turistlerin çok kısıtlı sürede belirli müze ve ören yerleri, alışveriş mekanları dışında farklı tarihi kültürel değerleri tanımaya, yerel halkla kültürel etkileşime girmeye fırsat bulamadıklarına değindi. Ziyaretçilere kentin daha geniş bir bölümünü ziyaret etmeleri, kentte kalış sürelerini uzatmaları veya kente tekrar gelmeleri için nedenler sunmak gerektiğini söyledi. Turizmde sürdürülebilirlik ve kültür turizminin geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında oluşturulan alternatif tur rotaları ile İstanbul'un turizm alanında rekabet edebilirliğini arttırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Ziyaretçilerin ilgi ve gereksinimleri doğrultusunda tur rotaları sunularak İstanbul'da daha uzun kalmalarının, tekrar gelmelerinin özendirileceğini, ziyaretçilere İstanbul'u çok bilinmeyen yönleri ile tanımaları ve yerel halkla iletişim kurmaları için fırsat yaratılarak farklı kültürler arasında etkileşimin sağlanacağını vurguladı.

Proje kapsamında aşağıda belirtilen 10 ayrı alternatif tur rotasında en az 400 profesyonel turist rehberine uzmanlık eğitimi verileceğini belirten Yenen, eğitim programlarının içeriği ile ilgili verdi.

Alternatif Tur Rotaları:
1. Bizans İstanbulu
2. Osmanlı İstanbulu
3. İstanbul'da İslam
4. İstanbul'da Musevi Mirası
5. İstanbul'da Hıristiyanlık
6. İstanbul'da Mimari
7. İstanbul'da Yalılar
8. İstanbul'da Ticari Yapılar
9. İstanbul'da Su Yapıları
10. İstanbul'da Kuş Gözlemciliği

Ayrıca bu rotalarla ilgili olarak kültür turu düzenleyen acentelere yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini bildirdi.

Tur rotaları ile ilgili olarak özgün fotoğraflar çekilip, bunların ve rotalarla ilgili özet bilgilerin dijital olarak da yer alacağı bir tanıtım kiti hazırlanarak turizm kurum ve kuruluşları, seyahat acenteleri, oteller ve benzeri kuruluşlara dağıtılacağını açıkladı.

Toplantı sırasında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş'ın projeye başarılar dileyen telgrafları geldi. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Şerif Yenen ve Dr. Sedat Bornovalı'nın basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtlamalarının ardından toplantı sona erdi.


ULUSOY ‘A İTALYAN YILDIZI NİŞANI VERİLDİ





TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İtalya ile ilişkilerin geliştirmesi yönünde gösterdiği katkılardan dolayı İtalya Cumhurbaşkanı tarafından "İtalya Yıldızı Nişanı"na layık görüldü"İtalya Yıldızı Nişanı" Bakan Günay'ın da katıldığı görkemli bir törenle Ulusoy'a takdim edildi.İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İtalya İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri, BYK Başkanları, TUREB Başkanı Şerif Yenen başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.Gecede bir konuşma yapan İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini, Ulusoy'un İtalya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine bulunduğu katkıya dikkat çekti.

GİANLUCA ALBERİNİ , şunları söyledi:
"Çok mutluyum çünkü bu akşam İtalya'nın gerçek bir dostuna teşekkür etme fırsatı buluyorum. İtalya'nın yıldızı nişanı 1946 yılından beri Cumhurbaşkanı tarafından verilmekte olup İtalya ile ilişkileri geliştirme başarısı gösteren insanlara verilmektedir. Sayın Başaran Ulusoy kurtarma operasyonları için özel çaba harcamış ve bizimle ortak çalışmıştır. TÜRSAB başkanı olarak İtalya'ya turist teşvikinde bulunmuştur. Bu nedenle vize başvurusu bakımından büyük bir artış var. Kendisi Başkonsolosluğumuz ile beraber işçi sendikası derneğimizin restorasyonu için ciddi katkılar sağladı. Proje İtalyan varlığını daha görünür kılmaktadır. Sayın Ulusoy ulusal düzeyde sahip olduğu değer ve İtalya'ya sağladığı katkılar nedeniyle İtalya nişanını vermekten onur duyarım."Alberini'nin ardından duygusal bir konuşma yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise bundan sonraki çalışmalarında bu ödüle layık olmaya çalışacağını söyledi.


"İTALYA AB KONUSUNDA BİZİ EN ÇOK DESTEKLEYEN ÜLKE"
Ulusoy, "Bize kültür varlıklarının turizmin bir parçası olduğunu Sayın Bakanımızdan öğrendik. Bunu bize öğreten sayın bakanımıza çok teşekkür ederim. Bu yıldızı alırken beni sabırla kabul eden eşim Şadiye hanıma, iki evladıma, gelinime, torunuma, aileme, arkadaşlarıma teşekkür ederim. Değerli dostum Hüsnü Özyeğin'e ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye'nin geleceği turizm. Biz Avrupa Birliği'ne kendi sorunlarımızı çözerek gireceğiz. Acentalarımızın halka açılarak ortaklıklar kurması en büyük dileğimdir. Kar kış demeden bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. İtalya çok sevdiğim bir ülke. AB konusunda ülkemizi en çok destekleyen ülkelerin başında geliyor. Vize konusunda hiç bir sıkıntı yaşatmadılar. Akdeniz insanının sıcaklığını gösterdiler. Onlara ve herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


GÜNAY: BAŞARAN ULUSOY BENİM EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞIM OLDU
Törende kısa bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Başaran Ulusoy ile birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Günay şunları söyledi:"Başaran Bey benim uzun yıllar tanıdığım bir ailenin önemli bir bireyi. Kendisi aynı zamanda benim en yakın çalışma arkadaşım oldu. Son 5 yıl içinde kardeş gibi çalıştık. Bakanlığın en önemli birimlerinden birisi gibi çalıştık. Güzel işler yaptığımızı ümit ediyorum. Pek çok sorunu başarıyla atlatabildik. Sektörün diğer bileşenleriyle kurulan diyalogda Başaran Bey'in çok büyük bir katkısı var. Böyle bir nişanı Türkiye'de turizmci bir arkadaşımıza verdikleri için İtalya Cumhurbaşkanına ve Sayın Başkonsolosa teşekkür ediyorum. İtalya'dan pek çok şeyi kopya çektiğimi söyleyebilirim. İtalya'da tarihe sahip çıkılmasını, hizmet sıcaklığı bizler için hep bir örnek oluşturdu. Akdeniz'de çok sağlam bir dostluk kurmuş durumdayız."
 Konuşmaların ardından İtalya'nın İstanbul Başkonsolosu Gianluca Alberini Başaran Ulusoy'a İtalyan Yıldızı Nişanı'nı takdim etti.

POİNT HOTEL’DE 2013 YILBAŞI PARTİSİ





Point Hotel Taksim, turizmciler ve iş ortaklarının katılımıyla, 19 Aralık Çarşamba günü, ‘Hoş geldin 2013 Yılbaşı Partisi’ düzenledi.ViewPoint Restaurant’ta, gerçekleşen coşku dolu geceye, TUROB, EGD, TUYED’in aralarında bulunduğu sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, seyahat acentaları ve otellerin yetkilileri ile basın mensupları katıldı. 2013 yılının barış, huzur ve krizsiz günler getirmesi temennisinde bulunan Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, “Bir yılı daha uğurlamak üzereyiz. 2013 yılının, hepimizin güçlerini birleştirerek yapacağı işbirliği ile, bu yıldan çok daha başarılı bir yıl olmasını ümit ediyoruz.

Yeni yılda, her şeyin gönlünüzce olmasını ve tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini diliyoruz” dedi.Tango gösterisi geceye renk katarken, Grup Dinamit’in parçaları, konukları eğlendirdi. Ayrıca yapılan çekilişte, konaklama, SPA, yemek gibi hediyeler verildi. Point Hotel Taksim Yeni yıl pastasını  çalışanları ile  kesti. Artin Şirinpınar Point Hotel Taksim'in yeni yıl kutlamalarında gazeteci Sedat Karagöz ile karşılaştı.Londra'dan ayagının tozuyla İstanbul'a gelen Sedat Karagöz dostlarıyla buluşmaktan  duyduğu memnuniyeti  dile getirdi

KASTAMONU’YA ORTADOĞU’DAN BÜYÜK İLGİ





Cem Dilimel, Kastamonu havalimanın açılışı yapılması ile beraber, Kastamonu’da hem turist profili, hem turist sayısı hem de yatırımcı sayısı artacak. Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Dermeği ( TUREB ) Başkanı olan ve aynı zamanda Kurşunlu Han Hotel Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Cem Dilimel yaptığı açıklamasında, gelecek beş yıl içerisinde bölgeye yapılacak yatırımlarında hizmete girmesi ile Kastamon’nun turizmin başkenti olacağına inandığını söyledi.Dilimel, “İnanıyorum ki mart ayı sonu gibi, Kastamonu havalimanın açılışı yapılması ile beraber, Kastamonu’da hem turist profili, hem turist sayısı hem de yatırımcı sayısı artacaktır. Çünkü Kastamonu’da yatırım yapılmasını bekleyen çok sayıda tarihi konak, tarihi han ve doğanın içinde de otel imarına sahip çok güzel araziler mevcut. Tüm turizm çeşitliliğinin her birisinin yapılacağı bir bölgeye sahibiz. Kastamonu’nun önümüzdeki beş yıl içinde turizmin başkenti olacağına inanıyorum” dedi.Cem Dilimel, Kastamonu’da son dönem önemli faaliyetlere imza attıklarını da belirtirken, “Bunların en önemelilerinden bir tanesi de Arap Turizm yazarları ve Arap Seyahat Acentelerini Kastamonu’da ağırlamamız oldu. Onlar bölgemizde çok ciddi bir bölge gezisi yaptırdık. Bu geziden sonra özellikle Ortadoğu’da daha yoğun olmak üzere dış basında çıkan haberler ile beraber, Ortadoğu’da yaşayan çok sayıda turisti de bölgemize alma şansı yakaladık. Ayrıca Kastamonu’da yeni yatırımcıların oluşabilmesi için de bu güzel bir organizasyon oldu. Gelen Arap misafirlerimiz Kastamonu bölgesinde “Türkiye’nin azrası” olarak yani Türkiye’nin en iyi ve örnek olacak doğanın, kültürün yaşandığı bir vilayet olarak adlandırdılar” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretleri sonrası, İş adamalarının ilgisi arttı…
Turizm İşverenler Birliği olarak Türkiye’nin dört bir yanından İş adamlarını yatırım yapmaları için bölgeye davet ettiklerini de belirten Dilimel, havalananın açılması ve tünellerin tamamlanarak Ankara bağlantısının daha kolaylaşması ile turizmin daha da hareket kazanacağına dikkat çekti. Dilimel, “Turizm İşverenler Birliği olarak Türkiye’nin dört bir yanından İş adamlarını yatırım yapmaları için bölgemize davet ettik. Bu davetimize icabet eden yatırımcılar da, bölgede açılacak olan yeni havalimanı , Ankara ile sağlanacak tünelin bitmesi ile beraber de kendilerinin de bölgeye yatırımlar yapacakları konusunda bizi sevindiren, ümit verici açıklamalar yaptılar.Ayrıca bu gelişmeler ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Beyefendi de konuğumuz oldu. Kastamonu’ya 27 yıl sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı geldi. Sayın Cumhurbaşkanımıza Kurşunlu Handa verdiğimiz öğle yemeği sonrası, tarihi dokuya sahip çıktığımız için bizleri kutladı. Ve buz ziyaretlerini kendi Twitter adresi ve çok sayıda basın organın da paylaşılınca Kastamonu yatırım yapılması gereken bir yer olarak gündeme oturdu. Bu övgülerinden sonra da iş adamlarımızdan bölgeye ilgi daha da artmaya başladı.”dedi.