22 Aralık 2012 Cumartesi

SWISS TIME IN ISTANBUL İLE SAATLER İSTANBUL’U GÖSTERİYOR





İsviçre Başkonsolosluğu ve Şişli Belediyesi himayelerinde, İsviçre SaatEndüstrisi Federasyonu’nun destekleriyle ile ilk kez düzlenen “Swiss Time in İstanbul” da İsviçre Saatleri, İstanbul’u gösteriyor.
Sergi niteliğinde organize edilen “Swiss Time in İstanbul” da, saat markalarının gusto ve felsefesi aktarılarak, İsviçre saatçiliğinin seçkin örnekleri saat tutkunları ile buluşturuluyor.  Sergi sırasında saatte el işçiliği sanatının modern çağa ve teknolojiye entegrasyonunu anlatan “Think Time” gösterisi yer alıyor.  Özel konseptli sergide, Breitling, Bulova, Corum, Dewitt,  Edox, Ellicott 1738, Eterna, FranckMuller, Hermes, Maurice Lacroix, Movado, Oris, Perrelet, RaymondWeil, Rolex, Roman Jerome, TAGHeuer, Techno Marine, Ulysse Nardin, Ventura, Victorinox, Zenith gibi markaların yaklaşık sekizyüz farklı modeli sergileniyor.
Sergide 22 markayaklaşık 25 milyondolardeğerindesaatsergiliyor.Sergi21- 23 Aralık tarihleri arasında, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

İsviçre Başkonsolosu Monika SchmutzKırgöz, “İsviçre’nin dünyada saat üretiminin kalbi olarak bilinmesinin nedeni, saat üretimindeki know how’ın bu ülkede gelişmiş olmasından kaynaklanıyor. Özellikle saat imalatının el işçiliğine dayanan teknik gelişimi, İsviçre’deki saat ustalarının yüzyıllar öncesinden gelen bilgi birikimine dayanıyor. Aslında bu ustalar kuşaklar boyu, dünya saat devlerine deneyimlerini aktarmaya devam ediyorlar.Üstelik saati sadece üretmekle sınırlı kalmayıp, satış sonrası servis hizmetinde de çok üstün performans gösteriyorlar. Tüm bu özellikler İsviçre’nin saat üretimindeki başarısının tesadüfi olmadığınıortayakoyuyor.” dedi.Başkonsolos ülkenin karakteristik bir yönü olan saatçilik konusunda Türkiye’de bu etkinliği organize etmekten memnunluk duyduklarını ifade ederek,köklü ve prestijli İsviçre saat markalarını saat tutkunları ile bir araya getiren bu platformun sektör adına katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.‘’Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek olan bu sergide, İsviçre saatçiliğinde öne çıkan tüm markalar yeni ürünlerini 'Swiss Time in İstanbul’da saat severlerle buluşturacak”  diyen Swiss Time in İstanbul Organizasyon’un komite başkanı  ve Konyalı Saat Genel Müdürü  İrfan Nalçacı, İsviçre’nin geçmişten bugüne yüksek kalitesi, etkileyici tasarımı ve kusursuz saatlerinintercih edildiğini vurguladı. Bu sergi ile İsviçre’yi adeta İstanbul’a taşıdıklarını ifadeetti.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder