11 Haziran 2015 Perşembe

Yaz hamilelerine sağlıklı tatilin tüyoları

Hamile olduğunuz için güzel tatil günlerinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz
Yaz ayları birçoğumuz için yılın en güzel aylarıdır. Bu ayları hamile olarak geçirdiğiniz için çok şey kaçırdığınızı düşünüyor olabilirsiniz ama hamile olduğunuz için güzel tatil günlerinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz. Doktorunuzun tavsiyelerine uyarsanız ve dikkatli olursanız sizin de yaz aylarınız yılın en güzel zamanları olarak geçebilir.Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Kadın Hastalıkları-Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, yaz hamileleri için önerilerde bulundu.



YOLCULUKTA MOLA VERİN
Yolculuk sırasında 1.5-2 saatte bir mola verilmeli, molalarda 5-15 dakika yürüyüş yapılmalıdır. Bu sayede bacaklarda ödem ve bacak toplardamarlarında kan pıhtılaşması ihtimali minimuma indirilir. Ayrıca uzun seyahatlerde pıhtı oluşumunu engellemek için varis çorabı kullanılmalıdır. Gebelerin uçak ile seyahatinde bir sakınca yoktur. Yalnız 34 haftadan büyük gebelerin doktor raporu olsa bile, bazı havayolu şirketleri seyahatlerine izin vermeyebilir. Bu hamilelerin şehir içinde veya arabayla gidilebilecek mesafede tatil yörelerini tercih etmeleri tavsiye edilir.

ŞİŞMİŞ AYAKLARINIZI DİNLENDİRİN
Şişmiş ve terlemiş ayaklarınızı ihtiyaç duyduğunuz zaman bir leğen dolusu soğuk suya sokun. Suya damlatacağınız birkaç damla nane yağı ise ayalarınızın daha da serinlemesini sağlar.

PAMUKLU GİYSİLER TERCİH EDİLMELİ
Giysi olarak mutlaka sentetik olmayan kumaşlardan yapılan ve ısıyı yansıtan açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Gebelikte vücut ısısının yükselmesi ve efor kapasitesinin azalması terlemeyi artırır. Pamuklu, cilde nefes aldıran kıyafet seçimi; anne adaylarını cilt mantarları ve genital mantardan korur. Terlemeye bağlı ciltte oluşabilecek sorunları sık duş alarak ve doktor önerisiyle kullanılan kremlerle gidermek de mümkündür.


GEBELİK LEKELERİ ÖNLENEBİLİR
Gebelik döneminde değişen hormon seviyeleri, ciltte de bazı değişikliklere yol açar. Gebelikte en çok karşılaşılan cilt problemlerinden biri ciltte görülen renk değişiklikleridir. Alın, burun, yanaklar ve çenede görülen lekeler genellikle doğum sonrası kaybolur. Güneş ışınları ve gebelikte salgılanan hormonlar nedeniyle ortaya çıkan lekelerden korunmak için yüksek koruma faktörlü kremler tercih edilmeli, güneşin yoğun ve ışınlarının dik olduğu saatlerde açık havada bulunulmamalı, gölge alanlar tercih edilmeli, bol kıyafetler giyilmeli, şapka ve gözlük kullanılmalıdır.

PAMUKLU İÇ ÇAMAŞIRI KULLANILMALI
Gebelikte vajinal enfeksiyonlar sıklıkla görülmektedir. Bu durum yaz aylarında daha da çok ortaya çıkabilir. Gebelik döneminde genital bölgenin kuruluğuna dikkat edilmeli, pamuklu iç çamaşırı kullanmalıdır. Günlük pedler kullanılmamalı; sıkı, dar ve hava aldırmayan kıyafetler tercih edilmemelidir. Bunların yanı sıra düzenli uyku, sağlıklı beslenme ve güçlü bir bağışıklık sistemi de her türlü enfeksiyonla mücadele etmede önemli faktörlerdir.

DÜŞÜK TEHLİKESİ YOKSA HAVUZA GİRİLEBİLİR
Anne adayının düşük ya da erken doğum tehlikesi yoksa gebelik döneminde deniz ve havuza girmesinde sakınca yoktur. Ancak gebelik dönemi dışında da havuz kaynaklı enfeksiyon hastalıklarının daha sık görüldüğü unutulmamalıdır. Günün erken saatlerinde ve deniz suyunun temizliğine güvenilen yerlerde denize girmeye özen gösterilmelidir. Denize girerken, güneş yanıkları ve lekeleri, böcek ısırmaları ve düşmelere karşı da dikkatli olunmalıdır. Sudan çıktıktan sonra mayo veya bikini mutlaka değiştirilmelidir. Çünkü gebelerde sık görülen mantar enfeksiyonu, ıslak mayo veya bikini ile beklendiğinde, genital bölgenin nemli kalmasına bağlı olarak daha sık karşımıza çıkar ve tedavisi için ilaç kullanmak zorunda kalınabilir.

YÖRESEL YEMEKLERE KARŞI TEMKİNLİ OLUN
Anne adayı; öğünlerinde çiğ sebze ve meyveleri tüketirken iyice yıkanmış, etlerin iyi pişmiş olduğuna dikkat etmelidir. Yöresel yemekleri yerken temkinli olunmalı, mümkünse iyice emin olunmayan besinler tüketilmemelidir. Beslenme programı tatil haricindeki gibi devam etmelidir.

GIDA ZEHİRLENMESİNE DİKKAT!
Yaz aylarında dışarıda yenilen gıdalara bağlı olarak gıda zehirlenmeleri daha sık olabilir. Bu nedenle gebelikte daha dikkatli olunmalıdır. Bulantı, kusma, ishalle kendini gösteren besin zehirlenmeleri, ateşli durumlar, dinlenmeyle geçmeyen kramplar, baş ağrıları dikkate alınmalıdır. Bu gibi şikayetlerde hemen en yakın doktora veya merkeze başvurmalı ve özellikle sıvı açığı oluşmaması için hekimlerin önerileri doğrultusunda tedavi olunmalıdır.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç’a Legion D’Honneur”e layık görüldü

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, 1802 yılından bu yana Fransız hükümeti tarafından verilen en üst düzey nişan olan “Legion D’Honneur”e layık görüldü. İstanbul’da Fransız Sarayı’nda düzenlenen törende Rahmi M. Koç’a nişanı, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti.


 Bili, törende yaptığı konuşmada Fransa’nın Rahmi M. Koç’u dostları arasında görmekten ve bu onursal taltif töreni aracılığıyla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetli bir vatandaşının mesleki ve insani geçmişine duyduğu saygıyı ifade etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.


 Bili, “İş dünyası ve ekonomi dünyasındaki etkinliğinin yanı sıra Rahmi M. Koç’un üstün şahsiyetini oluşturan bir diğer unsur da, ülkesinin kalkınmasına ve yükselmesine sunmuş olduğu sonsuz destektir” dedi. Törende konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç da, “Bugün hayatımdaki müstesna akşamlardan birini daha yaşıyorum. Benden sonra da çocuklarımın ve torunlarımın iftihar edeceği bu ödülü müzemde onurla teşhir edeceğim” dedi.


GRAND CEVAHİR HOTEL & CONVENTION CENTER BÜYÜK İFTAR DAVETLERİNİN ADRESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Grand Cevahir Hotel & Convention Center, on bir ayın sultanı Ramazan ayını coşkuyla karşılıyor. Yurtiçi ve yurtdışından birçok misafiğırlayan Grand Cevahir Hotel & Convention Center, hazırladığı iftar menüleriyle geleneksel Ramazan sofralarını yaşatmaya devam ediyor.İş toplantıları ve iş yemeklerinin değişmez adresi Grand Cevahir Hotel & Convention Center bu yıl da; lezzetli menüleri ve şık sunumlarıyla iftar davetlerinde büyük grupları ağırlamaya hazırlanıyor.


Grand Cevahir Hotel & Convention Center; misafirlerinin, Ramazan ayının coşkusunu en güzel şekilde yaşayabilmesi için geleneksel Türk mutfağının birbirinden eşsiz lezzetlerini, tasavvuf müziğinin huzur verici melodileriyle harmanlıyor. Zengin iftariyelikler, sıcak Ramazan pideleri, leziz çorbalar, börek ve pestil çeşitleri, Türk mutfağının enfes tatlıları, limitsiz çay ve meşrubat çeşitleriyle donatılmış menüsüyle misafirlerine en güzeli sunmaya hazırlanan Grand Cevahir Hotel, büyük gruplar için havuz başını da hizmete açıyor.

Ramazan ayının yaz sıcaklarına denk gelmesiyle birlikte misafirlerine kalite ve lezzetin yanı sıra serin bir ortamda vakit geçirme ayrıcalığını da yaşatmayı arzu eden Grand Cevahir Hotel’in iftar menüsü fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

10 kişiden 1700 kişiye uzanan grup davetlerine ev sahipliği yapmayı bekleyen Grand Cevahir Hotel, özel menü ve fiyat seçenekleriyle misafirlerinin keyifli bir iftar akşamı geçirmesini garanti altına alıyor.

EGE’NİN HAFİF VE SAĞLIKLI LEZZETLERİ BİZ CEVAHİR HOTEL’İN İFTAR SOFRALARINDA

Biz Cevahir Hotel İstanbul’un bünyesinde bulunan Zeytinyalı Restoran; Ege’nin sağlıklı ve lezzetli tatlarını iftar sofralarına taşıyor. Biz Cevahir Hotel İstanbul; Ramazan Ayı’nın ruhuna uygun mütevazi ve huzurlu bir iftar geçirmek isteyenleri Zeytinyalı Restoran’a bekliyor.


Şehrin en merkezi konumlarından olan Gayrettepe’de bulunan, açıldığı günden bu yana Ege’nin ve Anadolu’nun en taze tatlarını misafirlerinin beğenisine sunan Zeytinyalı Restoran; Ramazan Ayı’nda huzurlu atmosferiyle misafirlerini bekliyor. Dekorasyonu ve gizli bahçesiyle, misafirlerine şehrin merkezinde bir kaçış noktası sunan Biz Cevahir Hotel İstanbul; Ramazan Ayı’nda misafirlerine sakin, huzurlu ve ferah bir Ege havası sunuyor.


Yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan Ayı’nda misafirlerini ağır tatlar yerine organik ve sağlıklı lezzetlerden oluşan menüsüyle karşılayan Zeytinyalı Restoran; gerek sevdikleri gerekse iş çevreleriyle keyifli bir iftar geçirmek isteyenler için doğru adres olacak.
Birlik ve beraberliğin en yoğun şekilde hissedildiği bu özel günleri sevdikleri ve iş çevreleriyle birarada geçirmek isteyenler için açık büfe iftar menüsü 59 TL iken gruplar için set menüler özel olarak fiyatlandırılacaktır.

9 Haziran 2015 Salı

Mövenpick Hotel Istanbul’da Geleneksel Ramazan Sofralarının Keyfi...

Osmanlı saray mutfağının tadını canlı fasıl müziği eşliğinde çıkarın.Mövenpick Hotel Istanbul,  18 Haziran – 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında AzzuR Restaurant’ta “11 Ayın Sultanı”na layık bir iftar büfesi sunuyor. Başaşçı Giovanni Terracciano ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, Ramazan pideleri, zeytinyağlılar, tavuk dolması, kuzu güveç, beğendili tas kebabı, kuzu şaşlık kebabı, tereyağlı mantı ve güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, sakızlı fırın sütlaç gibi Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan seçkin örnekler, geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatacak.


Canlı fasıl müziğinin eşlik edeceği bu muhteşem ziyafetin ardından serinletici bir lezzetle ferahlamak isterseniz iftar büfesinde yer alan gurme Mövenpick dondurmalarını tercih edebilirsiniz.


İftar büfesi kişi başı KDV dahil 111 TL’dir. Rezervasyon için 0212 319 29 29’u arayabilirsiniz. www.moevenpick-hotels.com/istanbul


Misafirleriniz için eşsiz iftar davetleri.
Kutsal Ramazan ayı dostluk ve paylaşma zamanıdır. Mövenpick Hotel Istanbul, Ramazan coşkusunu çalışanlarıyla ve iş arkadaşları ile paylaşmak isteyen şirketler için birbirinden lezzetli, geleneksel tatların bulunduğu özel iftar menüleri hazırladı. Size özel ayrılan salonlarda düzenleyeceğiniz 10 kişiden 400 kişiye kadar olan iftar davetleriniz için 0212 319 29 29’dan Ziyafet Ofisi’ni arayabilirsiniz.

Club Med’den Ramazan Bayramı’na özel Maldivler, Mauritius, Antalya ve Bodrum tatil fırsatları!

Hint Okyanusu’nun tropik cennetleri Maldivler ve Mauritius’ta bambaşka bir tatil deneyimi yaşamak isteyenler Club Med’in Ramazan Bayramı’na özel fiyatlarından yararlanabiliyor! Ramazan Bayramı tatilini şimdiden planlayanlar, Premium Her Şey Dahil tatil konseptinin yaratıcısı ve dünyadaki lider uygulayıcısı Club Med’in dünyanın dört bir yanındaki muhteşem tatil merkezlerindeki yerlerini ayırtıp kusursuz bir tatil deneyimine hazırlanıyorlar. Bodrum, Antalya, Maldivler ve Mauritius’ta, yazın sembolü Palmiye ağacının gölgesinde, denize ve güneşe nazır konuşlanmış Club Med tatil merkezlerinde tatilini geçirmek isteyenler kişi başı ulaşım ve konaklama dahil 2.525 TL’den başlayan avantajlı Bayram fiyatlarından hemen yararlanabiliyorlar!


Ailelerin tercihi Club Med Palmiye Antalya ve Club Med Palmiye Bodrum!
Yıl boyu okulda derslerine çalışan çocukların yazın keyfini doya doya yaşayacağı, su kayağından sörfe ve doğa gezilerine her türlü kara ve su sporu imkânı bulunan Club Med Palmiye Antalya Kemer ve Club Med Palmiye Bodrum, kristal mavisi denizleri, begonvillerle süslü bungalowları, siniri stresi anında yok eden Spa deneyimleri ve leziz yemekleriyle her ailenin aradığı mükemmel tatil deneyimi için hazır! Her iki tatil merkezi için de 16-19 Temmuz tarihleri için 3 gecelik tatil, ulaşım ve konaklama ile birlikte her şey dahil kişi başı yalnızca 2.525 TL!


Bayramda romantik bil tatil arayanlara Club Med Kani!
Özel kumsal alanı ile romantik anlar yaşatan Kani, büyüleyici lagün manzarasıyla da dünyada haklı bir üne sahip. Seçkin süitler ve kişisel hizmet seçeneklerini sımsıcak kumlara sahip özel sahili ile taçlandıran Kani, sınırsızlık havuzu, tüplü dalış, aquafitness, spa gibi faaliyetlerin yanında balık tutma ve özel ıstakoz pikniği gibi gezi imkânları da sunuyor. Kani’de ayrıca, çiftler için kişisel bakım imkânı sunan Club Med Spa, ada etrafında tur, su topu, futbol, transparan kano gibi aktiviteler de bulunuyor. Ramazan Bayramı tatilinin 7 gün 7 gecesini bu Hint Okyanusu cennetinde geçirmek isteyenler için kampanyaya özel kişi başı her şey dahil fiyat 6.170 TL!


Herkes bu adayı merak ediyor: Club Med Mauritius!
Afrika’nın doğusunda, Hint Okyanusu’nun en güzel noktalarından birinde bulunan Mauritius adası, her kültürden insanı barındıran sıcak ve samimi dünyasıyla tatilcilerin de gözde destinasyonu! Club Med’in adadaki iki tatil merkezinden Club Med La Plantation d’Albion, adanın muhteşem dağlar ve mercan kayalıklarıyla çevrili batı köşesinde yer alıyor. Bembeyaz kumlu plajları, geniş çeşitlilikte su sporu imkânları ve harika gün batımıyla La Plantation d’Albion Türkiye’den ziyaretçi bekliyor! Adanın bir diğer incisi ise Club Med La Pointe aux Canonniers! Dalış ve wakeboarding meraklılarına benzersiz bir deneyim yaşatan bu tatil merkezi yemyeşil çimenlerin üzerine konuşlandırılmış otantik bungalowları, tropik deniz canlıları ve yepyeni tatlarıyla misafirlerini ağırlıyor. Her iki Club Med tesisinde tatil için Ramazan Bayramı’na özel fiyat haftalık ulaşım ve konaklama dahil 6.755 TL

Wyndham Grand İstanbul Europe’da Eşsiz Ramazan Lezzetleri…

Wyndham Grand İstanbul Europe Hotel; Executive Chef Sedat Özkan önderliğindeki Türk ve Osmanlı mutfağının en lezzetli örneklerinin sunulduğu Almina Restaurant’ta Ramazan ayı boyunca iftar sofralarınıza alakart veya açık büfe için özel seçenekler sunuyor.


Hünkar Çorbası, Ege Yörük Çorbası, Kızıl Çorba, Fırınlanmış Etli Köprü Mantısı, Saray Katmeri, Tiryaki Kebabı, Samsa Tatlısı, Padişah Sarması ve daha birçok  eşsiz lezzetlerin sunulduğu  “açık büfe iftar yemeği” sınırsız meşrubat ve çay ile  birlikte kişi başı 69 TL…


Ayrıca özel organizasyon veya grup davetleri için 14 toplantı odası ve kendine ait terası olan 2 Balo salonu ile farklı alternatifler de sunuluyor. 

Hilton İstanbul Bomonti’den sultanlara layık iftar menüleri

Ödüllü şefi yönetiminde İstanbul’u dünya lezzetleriyle buluşturan “the globe”, Ramazan menüleriyle geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en özel tatlarını konuklarına sunmaya hazırlanıyor. Hilton İstanbul Bomonti’nin İstanbul’un önde gelen lezzet durakları arasında yer alan restoranı “the globe”, Ramazan’ı geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla sunan özel iftar menüleriyle karşılıyor. 


Ödüllü şef Yannis Manikis’in yönetiminde, 80 kişilik dev bir şef kadrosuna ev sahipliği yapan “the globe”, Ramazan boyunca zengin menülerle konuklarını ağırlayacak. Ramazan bereketine yakışır nitelikteki menüler, başlangıç aşamasında sucuk ve pastırmadan hurmaya, marine edilmiş zeytinlerden bal kaymağa zengin iftariyelik seçenekleri sunacak. Ardından demirhindi şerbeti ve Akide şerbeti gibi geleneksel Osmanlı şerbetleri, çorbalar ve salatalar konuklarla buluşacak. 


UNUTULMAYACAK BİR LEZZET DENEYİMİ
Bir sonraki aşamada ise etli pazı sarma, mini lahmacun, içli köfte, su böreği ve mantı gibi Türk mutfağının sevilen tatları ile lezzet deneyimi bir adım ileri taşınacak ve sofralar hünerli şeflerin hazırladığı ana yemekler için hazırlanacak.Hünkarbeğendi, Piliç Topkapı, kuzu incik, dana külbastı, kaşarlı ızgara köfte... “the globe”un iftar menüleri, ana yemekleriyle tüm konuklarına unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşatacak.“the globe”un Ramazan menüleri, tatlılarıyla da göz dolduracak. Ramazan’ın vazgeçilmezi güllaç, irmik helvası, cevizli baklava, kazandibi, restoranın sunacağı tatlılardan yalnızca birkaçı... Tatlının ardından ise iftar menüsü meyve tabağı ile tamamlanacak. 
Hilton İstanbul Bomonti, sahur keyfini de es geçmiyor. Oda servisi ile sipariş verilebilen sahur menüsündeki kahvaltı tabağında 20’yi aşkın seçenek sunuluyor.“the globe”un iftar menüleri, Ramazan boyunca kişi başı 94 TL’lik fiyattan konuklara sunulacak.  
Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için: 
0212 708 3142 

ORIENT TERRACE’TA YAZ HAVASI

Pera Palace Hotel Jumeirah, yaz sezonunu Orient Terrace’ın özel menüsüyle açıyor.Etkileyici atmosferi, doğal meyve sularıyla hazırlanan leziz kokteylleri, seçkin menüsü ve kaliteli servisiyle şehrin en popüler mekanları arasında yer alan Orient Terrace bu yaz, sevilen kokteylleri arasına yenilerini ekledi.


Pera Palace Hotel Jumeirah, sevilen mekanı Orient Bar Terrace’ı bu yıl da özel bir yaz menüsüyle misafirleriyle buluşturuyor. Eğlence ve lezzet hayatına farklı bir soluk getiren Orient Bar Terrace, seçkin menüsündeki doğal meyve sularıyla hazırlanan kokteylleriyle iddiasını vurguluyor.


Ernest Hemingway’in Jackie Onassis’i mi, Agatha Christie’nin Poirot’u mu?
Orient Bar Terrace, yerli ve yabancı şaraplardan oluşan zengin kavının yanı sıra, özel kokteylleriyle de misafirlerinin kalbini çalacak. Adını 125 yıllık tarihi boyunca Pera Palace Hotel Jumeirah’ta konaklayan ünlülerin eserlerindeki karakterlerden alan kokteylleriyle Orient Bar Terrace, yaz boyunca adından söz ettirecek. ….. isimli kokteyller mekanda 45 TL’ye sunulacak.

Her gün 10.00-02.00 saatleri arasında açık olan Orient Bar Terrace, bu yaz da sıcak havalarda İstanbul’un vazgeçilmez mekanı olacak.


Palmarina Bodrum’da ikonik restaurant Nobu kapılarını açtı

Dünyanın önde gelen şehirlerinin ardından, geçtiğimiz sene Türkiye’deki ilk şubesini, Palmarina Bodrum’da açan dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa ile ünlü aktör Robert de Niro’nun sahibi olduğu ikonik restaurant Nobu; yenilenen dekorasyonuyla yaz sezonuna kapılarını açtı.Palmarina Bodrum’un burun kısmında engin deniz manzarasına sahip Nobu Bodrum; dünyada Japon mutfağının devi olarak biliniyor. Her şubesinde titizlikle korunan standartları, sıra dışı çok özel lezzetleri, benzersiz lokasyonu ve enerji dolu atmosferi ile bu sezon da yazın vazgeçilmezleri arasında yer alacak görünüyor.


Palmali Tourism Grubu; geçtiğimiz sene dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa ve ünlü aktör Robert de Niro ile antlaşma sağlayarak, sahibi oldukları Japon mutfağının devi, ikonik restaurant Nobu’yu Türkiye’ye getirmeye ikna etmişti. New York, Londra, Milano, Monte Carlo, Moskova, Tokyo, Hong Kong, Beijing, Melbourne, Perth, Miami, Malibu, San Diego, Las Vegas, Mexico City, Bahamas, Cape Town, Dubai gibi dünya merkezlerinin ardından Nobu; Türkiye’deki ilk şubesini Palmarina Bodrum’da açarak, çok kısa bir süre içerisinde özel lezzetleriyle büyük ilgi ve beğeni görmüştü.Japon mutfağının duayeni dünyaca ünlü Şef Nobu Matsuhisa yaptığı açıklamada; Palmali Grup ile işbirliği sonucu  Türkiye’ye Nobu ’yu getirmiş olmaktan ve ilk şubelerini Palmarina Bodrum’da açmış olmaktan son derece memnun olduklarını ifade etti. Palmarina Bodrum’un ve Türkiye’nin doğru bir lokasyon seçimi olduğu düşündüklerini, yeni yaz sezonunda çok özel lezzetlerini Türkiye’deki ve dünyanın çeşitli lokasyonlarından gelen tüm misafirleri için sunmaya devam edecek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. NOBU restaurantları dünyanın en büyük ve gözde kentleri başta olmak üzere yaklaşık 30 lokasyonda Japon mutfağınının en özel tatlarını ve ünlü Şef Nobu Matsuhisa’nın ikonik hale gelen  özel yemeklerini, sevenleri ile buluşturmaya devam ediyor. Nobu Matsuhisa’nın mutfak ve tedarik süreçlerinde dünyaca bilinen titiz yaklaşımı ve güçlü ekipleri sayesinde bu ikonik lezzetler dünyanın her yerinde aynı lezzetle sevenlerine ulaşıyor.


Dünyaca Ünlü Şef Nobu Matsuhisa’nın Yeni Sezonda Tavsiyeleri
Şef Nobu Matsuhisa’nın mutfağında ve sunumlarında kurduğu yüksek standartları ve titizliği dünyaca biliniyor. Türkiye de Nobu Bodrum’un açılışıyla beraber bu standartlarla tanışmış oldu. Kurucu Executive Şef Nobu Matsuhisa’nın tavsiyeleri arasında; kendisinin dünyaca üne kavuşturduğu Black Cod Miso (Morina Balığı, Yuzu Miso Sos ile), New Style Salmon (Somon balığı, New Style Sashimi), Rock Shrimp (Mini Kardes Tempura, Mayones Sos veya Tereyağlı Ponzu Sos ile), White Fish Tiradito (Deniz Levreği, Tiradito), Yellowtail Jalapeno (Akya Balığı Sashimi Jalapeno Biberli) ve Sashimi Salad (Karışık Sashimi Salatası, Matsuhisa Soslu) ilk sıralarda yer alıyor. Nobu Bodrum’un lezzetli yemekleri ve sıradışı sunumu kadar; Palmarina Bodrum’un ‘Old City’ ya da ‘Eğlence Adası’ olarak da anılan burun kısmında denize karşı etkileyici manzarası, yüksek enerjili cana yakın servisi ve  sıcak atmosferi ile misafirlerinin coşkulu ve özel bir şekilde  ‘ Irasshaimase!’ denilerek  karşılanmasının da fark yaratan unsurları arasında görülüyor.


Nobu Bodrum’da öğle yemeği servisi 13:00-17:00 arasında, akşam yemeği servisi ise 19:30-24:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Özel davetler düzenlenebilen mekanda arzu edilir ise önceden bildirilmek koşuluyla davetlere özel catering hizmeti de sunulabiliyor. Ayrıca, Nobu Bodrum’da yer alan ve saat 11:00 ile akşam 17:00 arası hizmete açık olan Nobu Beach; Palmarina Bodrum’un burun kısmında  denize karşı konumlanan eşs,z deniz manzarasına sahip yüzme havuzu ve dinlenme alanları da akşam üzeri parti alanına dönüşüyor.  Akşam saatlerinde konuklar 17:00-19:00 arasında DJ eşliğinde Nobu Beach’te akşam servisi öncesinde eğlenceli ve dinamik bir atmosferde güneşin tadını çıkarabiliyor.Türkiye’deki yeme içme sektörünün zenginleşmesine katkı sağlıyan Nobu dünyanın çeşitli bölgelerindeki müdavimlerini de Palmarina Bodrum’daki şubesinde ağırlıyor. Deniz, hava ve kara yoluyla Palmarina Bodrum’a gelen yoğun yerli ve yabancı turistin trafiğine katkılarıyla bölgede Türk turizm sektörünün gelişmesine destek veriyor. Nobu Matsuhisa’nın Palmarina Bodrum ziyaretinde İngiltere’de ve Dubai’deki müdavimleri ile karşılaşması her iki taraf için de hoş bir sürpriz olmuştu.



Dünyanın en önemli şehirlerinin ardından Bodrum’un lokasyon olarak seçilmesi, Türk turizminin dünyaya açılması açısından da önemli bir gelişme olarak kaydediliyor. Bodrum’un  dünyanın önemli merkezlerinin ardından lokasyon olarak seçilmesi, hem ülkemizdeki Türk yeme içme kültürünün zenginleşmesine hem  de Türk turizminin gelişerek dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında aday gösterilmesine katkı sağlayan önemli bir girişim olarak gösteriliyor. 

Rezervasyon için, 0 252 385 38 62, 0 252 385 32 80.
Nobu Bodrum rezervasyon için; +90 252 385 38 62, 0 252 385 32 80
PALMARINA Bodrum, Cokertme Cad. Yalikavak, 48990 Bodrum, Mugla / TURKEY  



En Zengin İftar Sofraları The Marmara Otelleri’nde

The Marmara Otelleri, ödüllü şeflerin hazırladığı Türk ve dünya mutfağının birbirinden seçkin iftar menüleriyle Ramazan ayı boyunca misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarıyor.Türk mutfağına verdiği özel önemle tanınan The Marmara Taksim, bu yıl da Ramazan boyunca sunduğu iftar yemekleriyle fark yaratıyor.The Marmara Taksim bünyesinde yer alan Tuti Restaurant’ta Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan saraylara layık bir iftar büfesi kuruluyor. Özel tasarlanmış açık büfedeki zengin iftariyelik, zeytinyağlı çeşitleri, soğuk başlangıç yemekleri, Osmanlı şerbetleri ve pek çok tatlı seçeneği konuklara keyifli bir Ramazan yaşatıyor.


Kırmızı etten beyaz ete kadar uzanan ana yemek seçenekleri arasında Sultan Beğendi, Dut Pestili “Hayrabolu” Kuzu İncik, Piliç Kapama ve eşsiz tadıyla Soğanlı Levrek Şaşlık bulunuyor. Geleneksel Türk tatlılarının yanı sıra Fıstık Kıtırı ve Dağ Meyveleri ile servis edilen Kuru Meyveli “Nougat” Parfe ise damakları şenlendiriyor.Bu muhteşem lezzetler Osmanlı şerbeti, limitsiz demleme çay, kahve, meyve suları ve meşrubatlar ile KDV dahil 100 TL’ye sunuluyor.The Marmara Taksim’de konaklayan misafirlere özel hazırlanan sahur menüsünde ise birbirinden zengin kahvaltı çeşitleri ile iftariyeliklerin yanı sıra ferahlatıcı hoşaflar  bulunuyor.  Oda servisi olarak sunulan sahur menüsünün fiyatı KDV dahil 90TL’dir. 


The Marmara Antalya 7 farklı İftar Menüsüyle Ramazana Hazır
The Marmara Antalya bünyesinde yer alan Tuti Restaurant, Ramazan ayı boyunca misafirlerine, açık havada doyumsuz Akdeniz ve Toros Dağları manzarası eşliğinde, geleneksel ve dünya mutfağını harmanlayarak oluşturulan 7 çeşit zengin menü ile muhteşem bir Ramazan keyfi sunuyor.
Set Menü olarak hazırlanan Ramazan Menüsü, hurma ve zeytin gibi Ramazan klasiklerinden başlayıp Türk mutfağının zengin iftariyelikleri, Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmez tadı olan zeytinyağlılar, yöresel yemekler, saray mutfağına özel tatlar, et ve balık alternatifleri ve kebap çeşitleri gibi lezzetlerle devam ediyor. 

Bu muhteşem lezzetlerin hepsi; limitsiz demleme Türk çayı, kahve, bitki çayları, meyve suyu, meşrubat, ayran ve şerbet dahil seçilecek ana menüye göre 50 TL ila 81 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca 150 kişi ve üzerindeki iftar buluşmaları için yüzde 10 indirim imkanı sunuluyor.
İftar Buluşmalarının Adresi: The Marmara Pera ve The Marmara Şişli

Kolay ulaşımı ve konforlu odalarıyla İstanbul’u şehrin sıfır noktasında yaşamak isteyenlerin tercihi The Marmara Şişli ile tarih, sanat ve iş dünyasının merkezi olan Pera’da yer alan The Marmara Pera, Ramazan ayı boyunca her gün farklı iftar menüleri sunuyor. 


The Marmara Pera bünyesinde yer alan Cafe Marmara ve The Marmara Şişli’de yer alan Lobby Restaurant’ın iftar menüsü; zengin iftariyeliklerden çorba çeşitlerine, ara sıcaklardan salatalara, her gün farklılık gösterecek lezzetli ana yemeklerden sütlü ve şerbetli tatlılara kadar geniş seçeneklerden oluşuyor.Cafe Marmara ve Lobby Restaurant konuklarına, limitsiz demleme çay, kahve, meyve suyu ve meşrubat da ikram ediliyor.  İftar buluşmalarının adresi olan The Marmara Pera ve The Marmara Şişli’nin set menüsü KDV dahil 60 TL’den sunuluyor.

Esma Sultan’dan Muhteşem İftar Lezzetleri 
The Marmara Esma Sultan, Boğaz’a nazır yemyeşil bahçesi, denizden ulaşıma imkân tanıyan iskelesi, açık mekânda en az 200 kişilik oturma düzeni ile konuklarına Ramazan boyunca eşsiz bir iftar keyfi sunacak. Tüm yemekleri Executive Şef Tolga Özkaya yönetimindeki ödüllü şefler hazırlayacak. En az 200 kişilik iftar davetleri için hazırlanan leziz Ramazan set menüleri, kişi başı 150 TL + KDV’den sunulmaktadır.

Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel Villa Mare Restoran’da keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldi

Dünya'nın en eski gurme degustator kuruluşu Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel Villa Mare Restoran’da keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldi.


Geçmişi ortaçağa uzanan, yıllar sonra 1950’de kurulan ve ortak ilgi alanı yemek sevgisi üzerine kurulu, erkek üyelerinin “Şövalye” olarak adlandırıldığı Chaine Des Rotisseurs üyelerinin katılımı ile gerçekleşen yemeğe, Chaine Des Rotisseurs Çukurova Yönetim Kurulu Başkanı İlter Varinli ve Sheraton Adana Otel Genel Müdürü Şenda Barreto Gomez ev sahipliği yaptı. Otelin Villa Mare Restoranında düzenlenen akşam yemeğinde konuklar, Executive Chef Sedat Köseoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan çok özel bir menu ile ağırlandı.


Chaine des Rotisseurs derneği üyeleri birbirinden leziz yemekleri tadarken bir yandan da yemeklerin içeriklerini dinlediler. Tüm katılımcılar için keyifli bir atmosferde gerçekleşen lezzetli akşam yemeğinin sonunda bu özel geceyi hazırlayan Executive Chef Sedat Köseoğlu, Genel Müdür Şenda Barreto Gomez, Yiyecek ve İçecek Direktörü Mehmet Ferman Doğan, mutfak ve servis ekibi, konuklar tarafından tebrik edildi.


Chaine kuralı: Sofrada tuz ve karabiber olmaz
Bir araya gelme amaçlarını;”Müşterek yetenekleri sayesinde bir sofrayı zevkli hale getiren restoran işletmecilerini, mutfak şeflerini, aşçıları, ve servis personelini onurlandırmak ve birbirimizin tecrübelerini paylaşmak” olarak anlamlandıran üyeler şeflere duyulan saygıdan dolayı tuz ve baharat kullanılmıyor. Chaine des Rotisseurs yemeklerinde sigara içmek ve cep telefonu kullanmak yemek bitimine kadar yasak.


Avlu Ocakbaşı: Yeni Nesil Meyhane

İstanbul’un en yeni ocakbaşı meyhanesi Avlu Ocakbaşı’nın eti-şalgamı, ustası-kebabı, biberi-baharatı Adana’dan geliyor. ‘Yeni Nesil Meyhane’ olarak adından söz ettiren mekan, Adana’nın gerçek lezzetlerini, Ermeni mezeleri ile buluşturarak 90’ların akıllara kazınmış Türkçe pop müzikleri eşliğinde konuklarına keyifli ve nezih bir ortam sunuyor.


Beyoğlu’nda Alman Kültür Vakfı’nın avlusunda yer alan meyhane, sıcacık dekoruyla misafirlerini evinde hissettiriyor. 90'lı yıllarda sözlerini ezbere bildiğimiz şarkılardan oluşan ocakbaşı meyhanenin müzik listesi Levent Yüksel ile başlıyor, Tarkan-Ajda-Sertap’a uğruyor, Ercan Saatçi-Yıldız Tilbe ile sürprizler yapabiliyor. Siz kebabınızı yerken; Rum mezelerinin yanında rakınızı yudumlarken arkada çalan şarkı sizi 15 yıl öncesine götürüyor.


Kebapta asıl amaç gerçek Adana kebabı lezzetini İstanbul’da misafirlere tattırmak. Adana kebabı dışında, Avlu’nun zengin menüsünde, kuzu, beyti, ciğer gibi bilinen kebapların yanı sıra küşleme, şaşlık, külbastı gibi özel tatlar da yer alıyor. Kırmızı et yemeyen konuklar da tavuk kıyması, fıstık ve ince kaşarla hazırlanan mekanın kendine oldukça güvendiği spesiyali Avlu kebabını tercih edebiliyorlar.

Ermeni aşçının elinden günlük çıkan mezeler ise kebabın yanında keyfi arttırıcı özellik taşıyor. 12 çeşit meze ile konuklar masalarını diledikleri renklerle donatabiliyorlar. Avlu’da bir akşam keyfi mekanın kendine özel kremalı elma tatlısı ile sona eriyor. Işıklar biraz daha kısılıyor, grubun keyfine göre müziğin sesi biraz daha arttırılıyor.Kısacası Avlu’daki samimi ve sıradışı ocakbaşı-meyhane sentezi, bütün klişeleri bozuyor ve sizleri bu keyfi paylaşmaya çağırıyor.

Telefon: 0212 244 97 25
Websitesi: www.avluocakbasi.com
facebook / twitter / instagram / swarm : avluocakbasi

RAMAZAN AYININ EN ÖZEL LEZZETLERİ GÜMÜŞSUYU RESTAURANT’TA SİZİ BEKLİYOR

İstanbul Boğaz’ının  büyüleyici manzarasına hakim Park Bosphorus Hotel, Ramazan ayı boyunca sunacağı muhteşem lezzetlerle, misafirlerine keyifli bir iftar yaşatacak. Şık ambiyansıyla otelin dikkat çeken bölümlerinden olan  Gümüşsuyu Restaurant’ta sunulacak  ‘açık büfe’ Ramazan menüsü, her akşam canlı fasıl müziği eşliğinde, benzersiz bir lezzet ve eğlence şöleni sunacak. Gümüşsuyu’nun en iddialı yemeklerini bir araya getirdiği ‘iftar menüsü’, Ramazan ayı boyunca geleneksel mutfağın en seçkin lezzetlerini misafirlerine sunacak.Sunduğu eşsiz Boğaz manzarasıyla, özel günlerin vazgeçilmez adresi olan Park Bosphorus Hotel, Ramazan ayı boyunca sunacağı özel lezzetler ve sürprizlerle, misafirlerine unutulmaz iftar sofraları sunuyor. Otelin en etkileyici ambiyanslarından birine sahip olan Gümüşsuyu Restaurant’ta sunulacak olan özel ‘açık büfe’ iftar keyfi, her akşam gerçekleşecek canlı fasılla renklenecek ve kulaklarınızın pasını da silecek.


Geleneksel Türk-Osmanlı mutfağına ait lezzetlere getirdiği farklı yorumlarıyla, lezzet ve kaliteden ödün vermeyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Gümüşsuyu Restaurant, Ramazan ayına özel, Osmanlı Mutfağı ağırlıklı hazırladığı iftar menüsünde, yine geleneksel Türk mutfağının iddialı lezzetleriyle dünya mutfağından farklı seçenekleri kendine has tarzıyla bir araya getirecek.


Gümüşsuyu’nun açık büfe iftar menüsünde; bozadan hurmaya, güllaçtan pideye, pestilden, zerdeye yüzlerce çeşit lezzetle iftar sofralarınızı donatacak. Ayrıca Ramazan boyunca sunulacak açık büfe iftarda; Osmanlı şerbetleri, meyve suları, alkolsüz içecekler, çay ve kahve ücretsiz olarak ikram edilecek.Siz de üzerinde dumanı tüten sıcacık bir pide, hurma, nar ve fıstıkla süslenmiş bol sütlü güllaçlı bir iftar hayal ediyorsanız, Gümüşsuyu’nın zengin sofraları Ramazan ayı boyunca lezzet severleri bekliyor. Bu muhteşem iftar keyfini Hezarfen Teras’ta içebileceğiniz nefis kahvelerle taçlandırabileceğiniz açık büfe iftar menüsünün fiyatı ise 110 TL.

Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport açıldı

Rezidor Otel Grubu "Park Inn" markasını Türkiye'ye taşıdı
Dünyanın en büyük otel gruplarından Carlson Rezidor, "Park Inn" markasını Türkiye'ye taşıdı. Basın Ekspress yolu üzerinde konumlanan Park Inn by Radisson İstanbul Ataturk Airport hizmete açıldı. Rezidor Otel Grubu tarafından işletilen Park Inn by Radisson, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 4 kilometre yakınlıkta. Otelin toplam 154 odası bulunuyor. Otel 7 adet salonu ile organizasyonlar için kusursuz alanlar sunuyor. Otelin birbirinden renkli ve keyifli iki restoranı, Live-inn Room ve RBG Bar & Grill – RBG misafirlerine dünya mutfaklarından lezzetler sunuyor. RGB, otel misafirleri dışında da hizmet veriyor.


Dünyanın en büyük otel gruplarından Carlson Rezidor, "Park Inn" markasını Türkiye'ye taşıdı. Basın Ekspress yolu üzerinde konumlanan Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un açılışı Carlson Rezidor Hotel Group Türkiye Bölge Direktörü ve Radisson Blu Bosphorus Hotel Istanbul Genel Müdürü Sonja Divé-Dahl'in ve Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Genel Müdürü Eylem Fındık ile davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.


Carlson Rezidor Otel Grubu tarafından işletilen yeni Park Inn by Radisson, yılda 50 milyondan fazla yolcunun ulaşımını sağlayan İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı'na 4 kilometre mesafede bulunuyor. Otel aynı zamanda ulusal ve uluslararası bir çok önemli fuara ev sahipliği yapan CNR Expo Fuar Merkezi'ne, Türkiye'nin en büyük sanayi bölgeleri arasında yer alan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ne; Dünya Ticaret Merkezi, Mall of İstanbul, Atatürk Olimpiyat Stadı ve İstanbul Akvaryum gibi iş, alışveriş, yaşam ve spor merkezlerine yakın bir lokasyonda yer alıyor. 
Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un 154 odası bulunuyor. Odalarda LCD TV, ücretsiz wifi, çalışma masası, saç kurutma makinesi, klima sistemi, çelik kasa, telesekreterli telefon bulunuyor. 


Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport, "Smart Meetings & Events" konseptinde sunduğu, yaratıcılığı artıran toplantı salonları, özgün kahve molası seçenekleri ve sekretarya hizmetleri ile farklı olanaklar sağlıyor. 30 ile 422 metrekare arasında değişen 7 adet salonu ile etkinlik ve organizasyonlar için kusursuz alanlar sunuyor.Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un birbirinden renkli ve keyifli iki restoranı, Live-inn Room ve RBG Bar & Grill – RBG misafirlerine dünya mutfaklarından örnekler sunarken, rahat bir ortamda yemek yeme fırsatı veriyor. Klasik bir otel restoranı olmayan RBG, otel misafiri olmayan tüm ziyaretçilere hizmet veriyor.


Carlson Rezidor Otel Grubu Orta Asya ve Türkiye Bölge Başkanı Mark Willis Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un açılışına gönderdiği mesajda “Park Inn by Radisson, yeni ve dinamik yapısıyla 'seçenek, iletişim ve bağlantı" konsepti üzerine inşa edildi. Avrupa, Orta Asya ve Afrika’da faaliyette olan ve yapım aşaması devam eden 207’den fazla otelimize İstanbul’daki yatırımımızla bir yenisini daha ekliyoruz ve bu markanın Türkiye’de gelişmesi için büyük bir potansiyel görüyoruz.” dedi.


Türkiye'deki ilk Park Inn'i hizmete açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Rezidor Hotel Grup Türkiye Bölge Direktörü ve Radisson Blu Bosphorus Hotel Istanbul Genel Müdürü Sonja Divé-Dahl "Park Inn, modern dünyanın karmaşıklığını ve dinamiklerini anlayan, orta ölçekli, tam hizmet veren bir otel markasıdır. Park Inn'in 'Hayata Renk Katmak' sloganı, markanın misafir deneyiminin kilit noktasını oluşturuyor. Park Inn by Radisson, Next Gen konsepti ile pratik, renkli ve samimi otel deneyimi sunuyor. Park Inn by Radisson’daki ekipler samimi, etkin ve dürüst 'Evet Yapabilirim!' (Yes I Can!) mottosuyla hizmet sunarken, otelin tüm misafirleri kendilerini evlerindeki gibi rahat hissediyorlar." dedi. Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Genel Müdürü Eylem Fındık ise açılışta yaptığı konuşmada "Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'ta çevrenin dinamiklerine uygun olarak hizmet standardımız 5 yıldız olacaktır. 130'u Standart ve 24'ü Superior olan 154 odamızın tümü canlı, samimi, pozitif renkleri ve modern dizaynıyla öne çıkan "Next Gen" konseptinin imzasını taşıyor. Odalarda ayrıca tüm iş amaçlı gelen misafirlerin ihtiyaçlarına uygun çalışma masaları ve uluslararası kanalları da içeren geniş bir seçim sunan LCD TV bulunuyor. Uluslararası Park Inn konseptine ek olarak Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport, RBG Bar & Grill adıyla özel bir konsept restorana ev sahipliği yapıyor. RBG misafirlerini rahatlatıcı bir ortamda uluslararası ve kaliteli yemeklerle buluşturuyor. RBG tüm gün boyunca kahve ve içecek servisi yaparken, ala carte akşam yemeği 22:30'a kadar bar ise 00:00'a kadar hizmet veriyor. RBG’nin yaz terası taze ve çok yönlü menüsüyle lezzetli atıştırmalıklar ve yemekler sunuyor. Özellikle iş toplantıları ve civardaki çalışanların öğlen ya da akşam yemeklerinde bir araya gelmesi için RBG iyi bir tercih olarak öne çıkıyor. İş veya turistik amaçlı gelen tüm misafirlerimiz iş ve yaşam merkezlerine, büyük alışveriş merkezlerine ve outlet merkezlerine yakın olmanın yanında Atatürk Havalimanı'na ücretsiz servis avantajını da kullanabilecek. Misafirlerimiz ayrıca concierge, 24 saat oda servisi, mini bar, odalarda çay ve kahve makinesi, yıkama ve kuru temizleme servisi gibi hizmetlerden de yararlanabiliyor. 1000 metrekare alana sahip olan Spa ve sağlık merkezinde bulunan kapalı yüzme havuzu, fitness alanı, masaj ve cilt bakım odaları, hamam, sauna ve buhar banyosu ile misafirlerimize yorgun geçen bir günün sonunda rahatlayabilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir mekan yarattık." dedi.