25 Ekim 2012 Perşembe

2013 TÜRKİYE BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 10-12


TURİZMİN SESİ


OTI Holding 2012'yi 1.75 milyar $ ciro ile kapatacak 2013 yılında daha büyük hedeflere odaklanacakOTI Holding üst yönetimi, Antalya'da düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarıyla buluşarak 2012 yılını değerlendirdi, 2013 yılına ilişkin hedef ve beklentilerini açıkladı. Gloria Golf Resort Hotel'de düzenlenen toplantıya OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt ve OTI Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bektaş katıldı.

UÇAK FİLOSU GENİŞELEYECEK
OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt, toplantıda yaptığı konuşmada OTI Holding'in yedi uçaklık bir filosu bulunduğunu belirtirken, bu filonun toplam yolcu sayılarının ancak yüzde 35'ini taşımaya yettiğini önümüzdeki yıl bu filoya 1-2 uçak daha eklemek istediklerini söyledi.Coral Travel ve Sunmar markaları ile Rusya'daki büyümenin üzerinde bir performans sergilediklerini ifade eden Yurt, "2011 yılında bilet ve paket satışı sayımız 1 milyon 53 bin iken bu yılsonunda 1 milyon 550 bine ulaşacak. Paket tur satışlarında 939 bin düzeyindeki rakam 1 milyon 290 bine çıkacak. Böylece toplamda yıllık bazda yüzde 46'lık büyüme yaşayacağız" dedi.

2012'DE RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE YÜZDE 23 ARTIŞ YAKALADIK
Rusya'dan gerçekleşen paket tur satışlarında başı Türkiye'nin çektiğini ifade eden Yurt, "2012 yılı sonunda Türkiye'ye 640 bin paket tur satmış olacağız ki bu yüzde 23'lük artış anlamına geliyor. Bu rakam bilet satışı ile 800 bini buluyor. Bu tur ve bilet satışlarının 60 binini Bodrum, Dalaman ve İzmir satışları, geri kalan sayının tamamını Antalya'ya yönelik satışlar oluşturdu.
Mısır'a sattığımız turlarda ise 2011'e göre yüzde 90'lık artış yaşanmış olacak ve yıl sonu itibariyle 360 bin tur satacağız. Tayland'a 85 bin, İspanya'da 54 bin tura ulaşacağız. İspanya'da henüz ikinci yılımız önümüzdeki yıl daha çok büyüyeceğiz" diye konuştu.

KIŞ DÖNEMİ SATIŞLARINDA KAPASİTE ARTIŞI YÜZDE 66'YI BULACAK
2012/2013 kış dönemi satışlarına beklentilerini de açıklayan Coşkun Yurt, "Rusya'dan Mısır'a yönelik turlarda 2011/2012 kış dönemine göre yüzde 82 artış yaşanacak. Ekim-Nisan döneminde Rusya'dan Mısır'a 430 bin turist göndereceğiz. Kış sezonunda toplam kapasite artışımız yüzde 66. Kış dönemine ciddi anlamda yatırım yapmış durumdayız" değerlendirmesinde bulundu.

OTI HOLDİNG'İN TOPLAM SATIŞI 2012 SONUNDA 1.9 MİLYONU BULACAK
OTI Holding'in performansına ilişkin verileri de basın mensuplarıyla paylaşan Yurt, 2011 yılında bilet satışları dahil 1 milyon 350 bin seviyesinde olan toplam satışın bu yıl sonunda 1 milyon 900 bine çıkacağını söyledi. Bilişim alanında önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve "Eagle Eye" adını verdikleri bir yazılım geliştirdiklerini söyleyen Coşkun Yurt, OTI'nin faaliyet gösterdiği 15 ülkenin 8'inde devreye aldıkları programa ilişkin bilgiler de verdi. Dinamik bir sistem üzerinden otelcilerin fiyatlarını girdiğini ve bunun acenteler vasıtasıyla 1-2 dakikalık süreçte tüketicilere paket fiyat olarak yansıdığını anlatan Yurt, "Bu sistem üzerinde otel girdiği fiyatın paket olarak yansımasını görecek. Diğer otellerin fiyatlarını sistemde görerek ona göre değiştirebilir. Çok hızlı ve anlık veri sağlanıyor. Anlık olmak da zorunda çünkü Rusya pazarında turlar tatilden ortalama 20 gün önce satılıyor" dedi

2012 YILI CİROSU 1 MİLYAR 750 MİLYON DOLAR
2012 yılı başında belirledikleri gelir hedefini aştıklarını dile getiren Yurt, 2012 sonunda toplam 1 milyar 750 milyon dolarlık ciro elde edeceklerini söyledi. Yurt, "Kârlılık anlamında da ciro anlamında da kapasite anlamında da bütçelediğimiz rakamların üzerine çıkmış olacağız" dedi.

2013 HEDEFLERİ
Önümüzdeki yıl Wezyr Holidays ile faaliyette bulundukları Polonya pazarına Coral markasını da götüreceklerini söyleyen Yurt, farklı müşteri kitlesine hitap etmeyi sağlayacak bir pazarlama çalışması yürüteceklerini söyledi. OTI Holding'in yolcu trafik hizmeti sunduğu ülke sayısının hali hazırda dört olduğunu belirten Yurt, önümüzdeki iki yılda Çin, BAE başta olmak üzere altı farklı ülkede operasyonel ekiplerini kuracaklarını söyledi.

İSPANYA VE YUNANİSTAN'DA CİDDİ BÜYÜME HEDEFİ
2013 yılında Birleşik Arap Emirlikleri, Tayland ve Mısır'da yüzde 25'ten 50'ye varan oranlarda büyüme hedeflediklerini dile getiren Yurt "Mısır'da sıkıntılı dönem artık sona erdi, ciddi bir büyüme yakalayacağı. BAE'ye yatırım yapıyoruz. Tayland'da uçuşlarımızı arttıracağız. İspanya'da üçüncü yılımız. Orada 10-20 yıldır olan rakiplerimize göre pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Yunanistan'a yönelik artışımız yaklaşık 3 katı bulacak. 2012 yılında Yunanistan'da ilk yılımızdı. 30 bin civarında kişi götürdük. 2013 yılında yaklaşık 90 bin kişiyi götüreceğiz" diye konuştu.

2013 TÜRKİYE BÜYÜME HEDEFİ YÜZDE 10-12
2013 yılı için belirledikleri toplam büyüme hedeflerine dair açıklamalarda da bulunan Coşkun Yurt, "Önümüzdeki yıl bizim grup olarak rakamımız 2 milyon 300 bine çıkacak. Bunun içerisinde paket tur 2 milyon. 300 bin de bilet satışı. 2012'ye göre yüzde 25 büyüme hedefliyoruz. Türkiye için artışımızı ise yüzde 10-12 düzeyinde olmasını planlıyoruz" dedi.

OTELCİLİKTE MÜLK EDİNME YÖNTEMİ İLE BÜYÜME HEDEFİ ÖNE ÇIKIYOR
Otelcilik alanındaki yatırım planlarına ilişkin açıklamalar da yapan Coşkun Yurt, sözlerini şöyle sürdürdü:"Side'de bir otelimiz var. Grubumuza ait. Bunun üzerine bir arayışımız var. Ama bu bir zorunluluk değil bizim için. Doğru bir yatırım gelirse alır gireriz. Fakat kiralama boyutunda çok uygun teklifler gelmezse girmeyiz. Mülk edinme yoluyla büyümeyi tercih ederiz. Kiralamada yatırım yapmamıza uygun şartlar olursa olabilir. Öncelikle Antalya'da bir otel olabilir. İstanbul'da belki bir otel olabilir." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder