25 Ekim 2012 Perşembe

TAF MADALYALARI TOPLADI


TURİZMİN SESİ


Gastronomi dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olan IKA 2012 DÜNYA Aşçılar Olimpiyatı'nda Tüm Aşçılar Federasyonu Milli Takımı’na beş gümüş, on beş bronz madalya ve otuz üç diplomaAlmanya’nın Erfurt kentinde 108 yıldır süregelen ve dört yılda bir düzenlenen ‘2012 IKA DÜNYA AŞÇILAR OLİMPİYATI’na otuz beş kişilik bir ekiple katılan Tüm Aşçılar Federasyonu Milli Takımı, 06-09 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen Gastronomi Olimpiyatından madalyalarla döndü.
Büyükler, gençler ve bölgesel kategorilerde Milli takım; sebze oymacılığı, marzipan (badem ezmesi), yağ, şeker ve düğün pastası kategorilerinde ekip ve bireysel olarak yarıştıkları gastronomi olimpiyatında madalyaları topladılar. Toplamda 5 gümüş, 15 bronz ve 33 diploma ile ülkemizi gururlandıran şeflerimiz, Türk mutfağının ve aşçılarının geldiği noktayı uluslararası gastronomi platformunda bir kez daha tüm dünyaya ispatladılar.

tum-ascilar-federasyonu-(taf)-,tum-ascilar-federasyonu-baskani-yalcin-manav1.jpg

2006 yılında kurulduğundan bu yana dünyanın farklı coğrafyalarında ülkemizi gastronomi alanında başarıyla temsil eden TÜM AŞÇILAR FEDERASYONU bu yıl ikinci kez katıldığı 2012 IKA Dünya Aşçılar Olimpiyatı’nda toplam 20 madalya ve 33 diploma aldı. Uluslararası yarışmalarda Türk şeflerimizi ve mutfağımızı hak ettiği yere getirmek için tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten TÜM AŞÇILAR FEDERASYONU Başkanı Yalçın Manav, ”Yıllardır katıldığımız uluslararası organizasyonlar içinde IKA DÜNYA AŞÇILAR OLİMPİYATI en büyüklerinden biridir. Bu yıl 54 ülkenin iştirak ettiği organizasyona ilk olarak 2008 yılında katılmıştık. Geçen dört yıllık süreçte bizler hem mutfağımızı hem de şeflerimizi daha iyi yerlere taşımak adına çalıştık. “dedi.

yalcin--manav.jpg

Yalçın Manav, “Her kategoride birden fazla altın, gümüş ve bronz madalya olduğundan ve puanlama sistemi ile belirlendiğinden, bazı yarışmacıların ilan ettikleri üzere kendilerini dünya birincisi, dünya ikincisi gibi sıfatlarla ifade etmeleri gerçek dışı ve etiğe ters bir durumdur. Bizler TÜM AŞÇILAR FEDERASYONU olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve tanıtmaya çalıştık. Programlı çalışmalarla daha da ileriye gideceğiz.”dedi.Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Milli takım şeflerimiz Almanya Erfurt’ta düzenlen 2012 IKA/ Mutfak Olimpiyatları’ndan başarılar ve madalyalarla döndüler. Gümüş madalya kazananlar: Havva Bayar, Ömer Esen, Ömer Bağı, Erdal Elveren, İsmail Ay Bronz madalya kazananlar: Abdi Gündüz, Serdar Ateş, Timur Ülkü, ISS catering - 3 adet, Beltur - 3 adet , Genç Takım - 6 adet (Yusuf Kızılırmak -KAPTAN, Yılmaz Gündüz, Selçuk Avinal, Onur Sağlam ,Tolga Topçu, Uğur Güler)Diploma : 33 adet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder