25 Ekim 2012 Perşembe

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


Bu yıl kurban Bayramının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanacak Dini ve Milli Bayramı bir arada kutlamanın heyecanını içindeyiz. Hükümetin Cumhuriyet bayramını da dikkate alarak bayram tatilini 6 güne çıkarması insanlara yine tatil planı yaptırdı. Her iki bayramın bir arada kutlanmasıyla bulunduğum İstanbul sokakları arife günü öncesinden boşaldı.Yoğun trafiğe alışkın İstanbul halkı da şaşırdı ama İstanbul’u tatilciler çoktan boşaltmıştı.Dini ve Milli Bayramlar başlı başına bir kültürdür.Bayram akraba ve dostların ziyaret edilip hatırlandığı günlerdir. Her nedense bayram kültürü artık tatil olarak algılanmakta. Bayram günlerinin hafta sonları ile birleşmesi ile uzun tatillerde yurtiçi ve yurt dışına gitmek için fırsat olarak görüp tatil planları yaptılar. Yaz tatilinin yeni sona erdiği bir dönemde oteller ve tatil beldeleri bir kez daha doldu.Tatile çıkarken mutlu gittiğimiz gibi dönüşümüzü de mutlu sonlandırmalıyız. Geçmiş bayramlarda yaşanan üzücü olaylar inşallah bu Kurban bayramında yaşamayız.Umut ediyorum ki dönüş yolları kazalarla dolu olmaz ama bir gerçek var ki karayolunda trafik arapsaçına dönecek. Araçlar saatlerce yollarda bekleyecekler. Ama tatili bir fırsat bilen vatandaşlar giderken dönüşü hiç düşünmek bile istemiyorlar çünkü biliyorlar ki karayolunda trafik onları bekliyor olacak .İnşallah kimse yollarda kalmaz da kaza geçirmez.
Bayramlar da tatil ile birlikte aile büyüklerimizi ziyaret etmeliyiz.Eski bayramlarda gelen karpostallar artık yerini mesajlara veya maillere bıraktı. El öpülüp içinde para ile alınan mendiller artık unutuldu bile. Bayramı tatil olarak değil , milli ve manevi kültürümüzün temel taşı olarak kabul etmeliyiz. Bayramlar dayanışmadır, yardımlaşmadır, paylaşmadır. Bayramlar kucaklaşmadır, barıştır. Bayramların sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliklerin daha da pekiştiği, sosyal yönü çok güçlü olan kurban ibadetinin, asırlardan beri yoksulları kollayan ve gözeten, paylaşımda dengeyi sağlayan bir işlevi olmaktadır "Bayramlar büyüklere hürmetin, küçüklere muhabbetin, akraba ve yakınlara şefkatin daha da fazlalaştığı özel bir zamandır" "Dostluğun pekişmesi, kardeşliğin ve arkadaşlığın perçinlenmesi, bağlılıkların güçlenmesi Bayram günlerinin kalıcı olmasını diliyorum.
Bayramda, yardımlaşma ve dayanışmanın artması, paylaşma ve bölüşmenin yaygınlaşması, dara düşenlere, yolda kalanlara ve zorda bulunanlara el uzatılması bunun bir göstergesidir" Kurban Bayramında bir gönül alma,yakınlaşma, insanların kırgınlık ve dargınlıklarından arınarak sevgi, saygı ve hoşgörü duyguları içerisinde kucaklaşmaları gerektiği bir gündür. "Ülkemiz zor günler içinde bulunurken savaş çığlıklarının atıldığı günümüzde kurban bayramının barışa vesile olmasını diliyorum. Terör olayları, şehit haberleri ve sınırlarımızda yaşanan savaşlar neticesinde evlerde acılar anaların yüreğini dağlanmaktadır. Ben bir kez daha tüm şehitlerimize, Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Kurban Bayramını doya doya yaşayıp Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89.yılını coşkuyla kutlayalım.
Turizmin Sesi ailesi olarak tüm okurlarımızın Kurban ve cumhuriyet bayramını kutluyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder