21 Mayıs 2014 Çarşamba

AŞPAFED BİLECEK/SÖĞÜT OSMANLI YEMEK YARIŞMASI 21-22 HAZİRAN'DA

AŞPAFED BİLECEK/SÖĞÜT OSMANLI YEMEK YARIŞMASI 21-22 HAZİRAN'DA, YARIŞMA KATEGORİLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR, BAŞVURULAR YAKINDA BAŞLIYOR. OSMANLI BEYLİĞİNİN KURULUŞ YERİ SÖĞÜT..ECDADIMIZIN YEŞERDİĞİ TOPRAKLARDA ÇOK KONUŞULACAK BİR KONSEPT İLE...TARİHİMİZİ GÜNYÜZÜNE ÇIKARIYORUZ. EN ARAŞTIRMACI USTALARI, EN LEZZETLİ YEMEKLERİ YAPACAK USTALARI BEKLİYORUZ..

1.ERTUĞRUL GAZİ VAKFI OSMANLI YEMEK YARIŞMASI KATEGORİLERİ
OSMANLI ANA YEMEK YARIŞMASI GENÇLER – (Söğüt 1, Junior)
1 Çeşit Osmanlı-Türk ana yemeğinin 2 porsiyon hazırlanması için 60 dakika verilecektir. Hazırlığın az olması yemeğin jüri önünde yapılması şarttır. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI ANA YEMEK YARIŞMASI USTALAR – (Söğüt 1, Senior)
1 Çeşit Osmanlı-Türk ana yemeğinin 2 porsiyon hazırlanması için 50 dakika verilecektir. Hazırlığın az olması yemeğin jüri önünde yapılması şarttır. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır

OSMANLI TAVUK YEMEĞİ YARIŞMASI JUNIOR – ( Söğüt 2, Junior)
1 Çeşit Osmanlı-Türk tavuk yemeğinin 2 porsiyon hazırlanması için 50 dakika verilecektir.Tavuğun bütün tavuk olarak getirilmesi şarttır.Tavuğun açılması ve porsiyonlanması puan için önemli etkendir. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI TAVUK YEMEĞİ YARIŞMASI USTALAR – (Söğüt 2, Senior )
1 Çeşit Osmanlı-Türk tavuk yemeğinin 2 porsiyon hazırlanması için 50 dakika verilecektir.Tavuğun bütün tavuk olarak getirilmesi şarttır.Tavuğun açılması ve porsiyonlanması puan için önemli etkendir. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI TAZE MAKARNA YARIŞMASI GENÇLER-(Söğüt 3, Junior)
1 Çeşit el yapımı Osmanlı-Türk taze makarna yapımı için 50 dk süre verilecektir.Hamur önceden yapılmış olarak getirilebilir ama açılması, şekillendirilmesi ve pişirilmesi juri önünde yapılacaktır. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI TAZE MAKARNA YARIŞMASI USTALAR-(Söğüt 3, Ustalar)
1 Çeşit el yapımı Osmanlı-Türktaze makarna yapımı için 45 dk süre verilecektir.Hamur önceden yapılmış olarak getirilebilir ama açılması, şekillendirilmesi ve pişirilmesi juri önünde yapılacaktır. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI BALIK YARIŞMASI JUNIOR (Söğüt 4, Junior)
1 Çeşit Osmanlı-Türk balık yemeği yapımı için 60 dk süre verilecektir. Balık filetolanması ve pişrilmesi juri önünde yapılacaktır. 1 çeşit balık yemeğinden 2 tabak yapılacaktır. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır

OSMANLI BALIK YARIŞMASI USTALAR (Söğüt 4, Senior)
1 Çeşit Osmanlı-Türk balık yemeği yapımı için 50 dk süre verilecektir. Balık filetolanması ve pişirilmesi juri önünde yapılacaktır. 1 çeşit balık yemeğinden 2 tabak yapılacaktır. Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI YEMEĞİNDE YILIN EN İYİ MESLEK LİSESİ – (Söğüt 5, Öğrenci)
Üç çeşitten oluşan Osmanlı-Türk (BAŞLANGIÇ, ANA YEMEK, TATLI ) iki kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 120 dakika verilecektir.
Bu katılım ile birlikte yazılı bir tarif de takdim edilmeli ve aşağıdaki bilgiler verilmelidir:
Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

OSMANLI YEMEĞİNDE YILIN EN İYİ ÜNİVERSİTESİ – (Söğüt 6, Öğrenci )
Üç çeşitten oluşan Osmanlı-Türk (BAŞLANGIÇ, ANA YEMEK, TATLI ) iki kişilik bir yemeğin hazırlanması, pişirilmesi ve takdimi için 120 dakika verilecektir.Bu katılım ile birlikte yazılı bir tarif de takdim edilmeli ve aşağıdaki bilgiler verilmelidir:
Orjinale uygun pişirme tekniği en önemli puan etkenlerindendir. Yapılan yemeğin hikayesi olur ise sunum puanına önemli etki yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder