7 Ağustos 2017 Pazartesi

Türk turizmine Almanya'dan büyük destek!

Almanya'dan Türkiye'ye gelen tüm uçakların dolu uçtuğunu, satışların iyi gittiğini bildiren Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR) CEO'su Cumhur Sefer, "Türkiye'deki tatil imkanları ve otellerdeki fiyat-kalite dengesi Almanları cezbetmeye devam ediyor" dedi.

Avrupa’daki Türk seyahat acentecilerini tek çatı altında buluşturan Türk Acenteciler Birliği (COOP TRR) CEO'su Cumhur Sefer, Almanya ve Türkiye arasındaki son dönemde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye yönelik satışların yüksek ivmeyle devam ettiğini söyledi. Geçen yıldan bu yana Türkiye'ye yönelik uçuşlarda bir miktar kapasite düşüşü yapıldığını hatırlatan Sefer, var olan tüm uçakların ise tam dolu uçtuğunu belirtti. Sefer, "Almanya'dan yapılan rezervasyonlarda iptal yok, aksine talep aynı ivmeyle sürüyor. Belki yeni koltuk eklenmiyor ama tüm koltuklar dolu. Alman turistler için özellikle de çocuklu aileler için Türkiye, cazip tatil ülkesi olmaya devam ediyor" diye konuştu. Türk otellerinin fiyat ve yüksek kalite dengesi nedeniyle Almanlar için tercih nedeni olduğunun altını çizen Sefer, gelecek yılın çok daha iyi olması için COOP TRR olarak çalıştıklarını aktardı. COOPTRR'nin 2018 yılı Türkiye satışlarına destek olmak için Almanya'daki beş önemli fuarda stant açarak Alman turizmciler ve tatilcilerle buluşacağını açıklayan Cumhur Sefer,  katılacakları fuarları şöyle sıraladı:  Stuttgart’taki CMT (13-21 Ocak 2018), Hannover’daki ABF (31 Ocak - 04 Şubat 2018), Hamburg’daki Reisen Hamburg (07-11 Şubat 2018), Essen’deki Reise+Camping Essen 21-25 Şubat 2018 ve Nurnberg’deki Messe Freizeit Nurnberg (28 Şubat - 4 Mart 2018).

Bu fuarlarda Türk otellerini daha iyi tanıtacaklarını, Türkiye'den gelecek otellere ve acentelere de stantlar vereceklerini anlatan Sefer, sıcak satış da yapacaklarını kaydetti. Almanya'nın beş şehrindeki bu fuarların tüketiciler ile buluşmak için büyük fırsat olduğuna dikkat çeken Sefer, "COOP TRR çatısı altındaki seyahat acenteleri ele ele vererek 2018'de Türkiye turizminin çok daha iyi olması için çalışıyor. COOP TRR Türkiye Temsilcimiz Hasan Çetin, otellerle birebir görüşerek tanıtım hamlemizin kapsamını genişletiyor" dedi.

COOPTRR'nin Almanya’nın Essen kentinde 18 Kasım 2017 tarihinde geniş kapsamlı bir çalıştay düzenleyeceğini de hatırlatan Sefer, bu  çalıştaya Türkiye'den de çok katılımcı beklediklerini söyledi. Almanya'daki çoğu tur operatörünün gelecek yılın yaz kataloglarını çıkardığı bir dönemde düzenleyecekleri bu çalıştayın önemini vurgulayan Sefer şöyle konuştu: "COOPTRR olarak yaptığımız ilk çalıştay çok ilgi görmüş ve ses getirmişti. 18 Kasım'da yapacağımız bu ikinci çalıştayın kapsamı çok daha geniş olacak. Türkiye'den de gelip tanıtım yapmak isteyen turizmciler için küçük bir fuar alanı oluşturacağız. Ayrıca sağlık turizminin de aralarında olacağı konular belirleyip özel alanlarda küçük çalıştaylar yapacağız. Avrupa'dan ve Rusya'dan turizmcilerle biraraya geleceğiz. COOP TRR olarak Avrupa ve Almanya’da yapacağımız tanıtım ve imaj çalışmaları Türkiye’ye önemli bir katkı sağlayacak."

COOP TR’NİN ÜYE SAYISI BİNİ AŞTI
COOP TRR- Türk Seyahat Acenteleri Birliği, turizm sektöründe Türk şirketlerinin karşılaştıkları sorunları aşmak, sektörü geliştirmek, iyileştirmek için oluşturulmuş bağımsız bir platform. Platform üyelerinin 500'den fazlası Almanya'dan. Almanya’daki Rus Acenteciler Birliği (COOP EAST) ile yapılan işbirliği sonrası platforma üye turizmci sayısı bini aşmış durumda.COOP TRR’nin ana hedefleri; uluslararası piyasada Türk seyahat acentelerinin haklarını korumak, kazançlarını artırmak, satış işlemlerini kolaylaştırmak ve Türkiye turizm sektörüne katkıda bulunmak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder