25 Mayıs 2018 Cuma

Baltık Ülkeleri 100. Yıl Kutlamalarını Antalya’da yaptı

Baltık Ülkelerinin 100. Yılı Kutlamaları Limak Lara Deluxe Otelde gerçekleştirildi. 3 Ülkenin Büyükelçi ve Antalya protokolünün hazır bulunduğu kutlamada, Organizasyonu yapan AKAY TRAVEL SERVICE sahipleri ile  Estonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Ethem Okudur ve Litvanya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Mine Okudur açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.Her halkın tarihinde unutulmaz günler vardır. 23 Ağustos 1989 günü de Letonyalılar, Estonyalılar ve Litvanyalılar için gurur verici ortak bir anıdır. O gün iki milyon insan el ele tutuşup Riga, Tallinn ve Vilnius u birbirine bağlayan, uzunluğu da 600km’yi geçen bir insan zinciri oluşturdu. ‘Baltık Yolu‘ olarak adlandırılan bu barış dolu hümanist eylem, üç halkın ortak özgürlük duygularının sessiz ama çok güçlü ifadesiydi. 


Estonya, Letonya ve Litvanya bağımsızlıklarına 1918 de kavuşmuşlar, özgürlüklerini elde etmişlerdi. Milliyetçi duygularını kaybetmeyen Baltık halkı bugün tam bağımsızlıklarını yeniden kazanmış olmanın gururu ile yaşıyorlar. Bu yıl içinde, Estonya - Letonya ve Litvanya bağımsızlıklarının 100.yılını görkemli bir şekilde kutlayacaklar. Her üç ülkede de köylerden kasabalara, büyük şehirlerden dünyanın başka ülkelerine kadar yayılacak bu etkinlikler çocukları, aileleri, gençleri ve sanatseverleri mutlu edecek bir program dahilinde planlanmıştır. Tiyatrolar, sergiler, konserler, filmler, spor ve sanat müsabakaları ile tarih, edebiyat, sanat üzerinde konferanslar gerçekleştirilecektir. Bizde değerli Kardeşim Litvanya Fahri Konsolosu Mine Okudur, Sevgili Eşim Letonya Vatandaşı Guna Magazniece ve ben Estonya Cumhuriyeti Fahri konsolosu olarak temsil ettiğimiz ülkeleri Güzel Antalya’mızda bir araya getirerek mutluluklarını beraberce paylaşmayı planladık, Estonya Büyükelçimizin de Ankara’daki aynı etkinlik çerçevesinde belirttiği gibi ; “Hepimizin anladığı ortak dil müziktir” diyerek, bu geceyi organize ettik ve gecemizde her 3 Ülkeden farklı, seçkin 3 Müzik grubu da davet ettik.

Amacımız, 3 Ülkenin Bağımsızlık kutlamalarını Antalya’da gerçekleştirerek, Ülkelerimiz arası dostluk ve Turizm açısında apayrı değer katmaktır. Baltık Ülkelerden sadece şirketimiz kanalı ile 100,000 kişiyi tatile getiriyoruz, Ülke nüfusları oranı ile bakıldığında eminim Ülkemize en çok Turist gönderen Ülkelerin başında Baltık Cumhuriyetleri gelmektedir. Gecemize misafirlik eden Limak ve Delfin Hotellerine çok teşekkür ediyorum, Sanatçıların ülkemize ulaşımındaki yardımlarından dolayı kuruluşundan beri çalıştığımız değerli partnerimiz Novaturas’a içten teşekkür ediyorum.  Gecenin organizasyonunda emekleri geçen Şirketimiz Akay Travel Service çalışanlarına da sevgi ve saygılarımı iletiyorum dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder