10 Mayıs 2018 Perşembe

Viyana'da Yeni Oteller İnşa ediliyor

Viyana merkez tren istasyonunda, şehir merkezinde ve Viyana'nın kentsel gelişim alanlarında yeni oteller inşa ediliyor. Mevcut binalarda renovasyon, büyüme veya yeni stil çalışmaları yapılıyor. Son yıllarda Viyana'nın merkez tren istasyonunun çevresinde çok sayıda konaklama tesisi hizmet vermeye başladı, yeni açılacakların da duyurusu yapıldı. Wiedner Gürtel'deki 170 odalı butik otel Mooons, 2019'un ortasında açılacak. Otel, akıllı ve uygun fiyatlı seçenekleri ile lüks konaklama, restoran, bahçe ve çatı terası ile fitness stüdyosunu tesisinde barındırarak puan toplamak istiyor. Belvedere Viyana'daki 303 odalı Andaz Vienna Am Belvedere açılışını 2019 baharında planlıyor. Lüks otel, İtalyan yıldız mimar Renzo Piano tarafından tasarlandı ve Avusturyalı emlak şirketi Signa Holding tarafından Hyatt Grubu ile birlikte inşa ediliyor. Otelin 60 metre yüksekliğindeki 16. katında kurulacak skybar, Viyana manzarasını ziyaretçilerine sunacak.

Diğer kentsel gelişim alanlarında da ilginç otel projeleri var. Viyana'nın kuzeydoğusundaki sahil kasabası Aspern'de, HoHo Vienna'daki HoHo Hotel 2018'in sonunda açılacak. Yemyeşil bir çevreye sahip olan bu bina, dünyada 24 kat yüksekliğinde inşa edilen tek ahşap bina olma özelliğini taşıyor. 84 metre yükseklikte restoran, dükkan, iş yeri, daire ve hatta bir otel işletilecek. U2 metro hattı, Seestadt sahil kasabasını 25 dakikadan daha kısa bir sürede şehir merkezine bağlayacak. Bunun dışında, 2. Viyana‘da bulunan eski Kuzey Tren İstasyonu’nun alanında da yeni bir yerleşim bölgesi inşa ediliyor. Uygun fiyatlı tasarım oteli roomz, 270 oda, restoran, bar ve fitness alanı ile Viyana’daki ikinci şubesini, oradaki Austria Campus adlı ofis kompleksine taşıyarak, açılışını 2018 yılının ortasında planlıyor. Hamburg merkezli Novum Grubu Viyana'ya gelerek 2018 yazında 20. Viyana’da 159 odalı niu Franz'ı açacak. 

Lenikus Grubu, Viyana'nın merkezindeki çiftçi pazarında (Bauernmarkt) iki otel açmayı planlıyor. Bauernmarkt 1'de, beş katlı 75 oda ve suit ile beş yıldızlı büyük bir otel, 2019'un başında anıt olarak listelenen barok bir binada inşa edilecek. Bauernmarkt 21'de ise yaklaşık 100 oda ve toplantı odası bulunan bir başka otel 2020 yılının ortalarına doğru inşa edilecek. Viyana'nın alışveriş caddesi Mariahilfer Straße'deki Hotel Kummer, butik bir otele dönüştürülüyor. Otel, 2020 yılında 90 odalı, organik fırını ve alışveriş dükkanları ile Hotel Motto adında yeniden hizmete açılacak. Yıldız mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan 2. Viyana’daki lüks Viyana oteli Sofitel Vienna Stephansdom, iç tasarımını yeniledi.


 Tuna Kanalı üzerinde bulunan otelin 182 odasının tamamı ve lobisinin çehresi, ünlü Viyana mimar Gregor Eichinger'ın konseptine göre yeniden değiştirildi. Monarşi başlangıcı zamanına ait orijinal desenlere gore değiştirilen karolar, Wiener Werkstätte arşivlerinden alınan tarihi motifler ve Viyana Biedermeier esintileri tüm otelde yeniden hayat buldu. Bunların dışında, 4. Viyana‘da bulunan Das Triest, 2018 sonbaharına kadar bitişiğindeki binayı kendisine dahil ederek 50 oda, bir restoran, bar ve teras kattaki konferans alanı ile hizmetlerini büyütecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder