3 Eylül 2018 Pazartesi

TÜRSAB’ta Çapkınlık Manevraları

“ Çapkınlık Manevraları Peşinde Koşan TÜRSAB Denetleme Üyesi “Kadınların Özgürlüğünden Habersiz mi? Değişim Hareketi Lideri Firuz Bağlıkaya, Acentalara “Kişi kendinden MESUL ben hepinizden MESUL”um diyerek  gözden kaçırdıkları mı? var  acaba Personelden mesul değil misiniz? 

Denetleme Kurulu’na Güneydoğu’nun bir şehrinden giren kişinin Başkanla Hediyelik Eşya Mağazaları üzerinden ticaretinin olduğu bir çok noktayı işlettiği herkesin dilinde. Bir acenta yetkilisinden ise “Sn. Başkan seçildiği taktirde hediyelik eşyayı devretmeyecek miydi?“ sorusunu aldık. Mevcut Denetleme Üyesi’nin devam eden bir yargı süreci olmakla birlikte neden hala görevden el çektirilmemiş olması yine sorulan soruların başında geliyor. Yakın zamanda yapılan GAP YTK seçiminde TÜRSAB 2. Başkanıyken, Başkan Yardımcısı olan Sn. Hasan Erdem’le seçimi kazanan adayı destekledikleri yine bölgenin dilinde.

Evet kafanız karıştı değil mi?
Bu asil Denetleme Kurulu Üyesi Başkana mı? yoksa Başkan Yardımcısına mı yakın?
Bir diğer konuşulan hatta bir çok kişinin ağzına sakız olmuş konu ise, mevcut Denetleme Kurulu Üyesi’nin önlenemeyen “çapkınlık manevraları”...
TÜRSAB iştirakleri içerisinde yer almakta olan ancak İktisadi İşletmeler ile sözleşmesinin revize edildiği Beyoğlu’nda olan bir projeyi, projeyi takip eden sorumlu personelden Cumartesi günü mesai dışında dinlemek istemesi. Ardından bu evli, 2 çocuklu diye bildiğimiz Denetleme Kurulu Üyesi’nin eski TÜRSAB personellerinden olan sevgilisinin, projeyi takip eden bayan çalışan ile irtibata geçip, üstü kapalı tehdit etmesi...

Neler oluyor neler değil mi?
İnsanlar da sormadan edemiyor. Güneydoğu’nun bir şehrinden listeye girip, denetleme de yer alıp, İstanbul Beyoğlu’nda bulunan tarihi bina projesini dinleyip, ne yapacaksın?
Üstelik bu projeye Yönetim Kurulu Yedek Üyesi görevlendirildiği biliniyorken... Aynı zamanda bina içinde bir çok kadın çalışanı rahatsız etmesi ve bunun hemen hemen herkes tarafından bilinip, önlem alınmaması, dur denilmemesi, kurum için üzüntü verici olduğu bilgisi bir çok acenteci tarafından paylaşıldı.

Madem GAP YTK diye konu açıldı.
Bölgedeki seçimden önceki akşam, hem Başaran Ulusoy’un, hem Çetin Gürcün’ün bölgeden aday çıkan bayan adayı (Hasibe Hanım’ı) destekledikleri bölgede telefonlar açtıkları ve oy istedikleri öğrenildi. TÜRSAB Başkan Danışmanı’nın ise, HURSAD destekli kaybeden aday Fetullah Bey’i desteklemiş olduğunu öğrendik.

Başka bir acente yetkilisine ise kulak verdiğimizde;
Değişim Hareketi yani yeni yönetimin “Bölgede oylarının çok düştüğü,  İnsanların  güvenerek  oy verdiklerini  ancak oylarının  boş çıktığı söylendi.
Dışarıdan atanan PROFESYONEL Genel Sekreter bizim işimizi mesleğimizi bilmez ne anlar?

Değişim diye diye seçildiler.
Kolladıkları adamların bölgelerde YTK seçimlerinde boş çıktığı seçimi alamadıklarını hem biz gördük hem Başkan gördü.Denetim Kurulu’ndan birinin cezası kesinleşti ama hala görevinde duruyor. Acaba Değişim Hareketi liderlerinden olması mı? Hediyelik Eşyayı işletmesi mi? durmasını sağlayan.Hasan Erdem şu anda seçilen YTK Başkanları ile 2019’da birlikte mi yürüyecek?
Kimin kime baktığı kimin ne yaptığı belli değil.

Oy verenlerin % 80’ i pişman...
O yüksek maaşlar verdiği personele Firuz Bey kendi şirketinde bu maaşları verir mi?Nitelikli dolandırıcılar mı TÜRSAB’ı temsil ediyor? İstifa etmesi gerekir.Ayın 3’ünde IATA ödemesi var. Biz 1 Aydır firmalardan para alamıyoruz nasıl ödeyeceğiz? Bununla ilgili önlem, tedbir var mı? “ diye acentalar dertlerini yakınıp, sordular...TÜRSAB bünyesinde yer alan ve görevde olan kişilerin Hediyelik Eşya Mağazaları’nın çalıştırılması işinde bulunması doğru mu? diye soruyorlar...
Bir başka konu ile devamı gelecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder