DEVRÂN-I ŞERÎF // 2 AĞUSTOS // TİYATRO SALONU // 20.00
İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ve Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Bölümü, manevi iklimimizin mihenk taşları arasında yer alan tekke kültürünü AKM Tiyatro Salonu’na taşıyacak. Postnişinliğini Mehmet Fatih Çıtlak, sanat yönetmenliğini ise Yüce Gümüş’ün üstlendiği Devrân-ı Şerif, tekke kültürünün en önemli ögelerinden “devrân”ı AKM’de sanatseverlerle buluşturacak.
CİMRİ // 4-5-6 AĞUSTOS // TİYATRO SALONU // 20.00
Molière'in ölümsüz eseri “Cimri”, Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncularının başarılı performanslarıyla AKM Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek. Sabahattin Eyüboğlu’nun Türkçeye kazandırdığı, Işıl Kasapoğlu’nun rejisörlüğünü üstlendiği başyapıt, Paris’in burjuva kesiminin çılgınlık düzeyindeki para tutkusunu alaya alıyor. Parayı temel değer ve iyi yaşamın tek ölçütü sayan anlayışa ustalıklı bir eleştiri getiren “Cimri”, güncelliğini koruyan konusuyla AKM izleyicisine etkileyici bir seyir sunacak.
TAŞ PLAK ŞENNUR DİNLEYEN // 9 AĞUSTOS // TİYATRO SALONU // 20.00
İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, klasik müzik arşivimizin günümüze ulaşmasında önemli bir rol oynayan taş plak geleneğini özel bir konserle AKM Tiyatro Salonu’nda sahneye taşıyacak. Başarılı solist Şennur Dinleyen’in değerli saz sanatçıları ile seyirci huzuruna çıkacağı konser, Cumhuriyet döneminin önde gelen bestekârlarının eserlerini taş plak tarzında yapılan yalın icralarla müzikseverlere sunacak. 1890’larda ortaya çıkıp 1940’lı yıllara kadar kullanılan taş plak kayıt teknolojisi, klasik müzik arşivimizin oluşması ve devrin başarılı sanatçılarının icra kabiliyetlerinin kayıt altına alınarak günümüze ulaşmasında önemli bir köprü görevi görüyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder