19 Kasım 2014 Çarşamba

SKAL MARMARA ÜYELERİ RADİSSON BLU TUZLA’DA BİR ARAYA GELDİ




SKAL Marmara, Radisson Blu, Radisson Blu Tuzla Hotel Genel Müdürü Özgen Sağınç,Ali Baba Osmanlı Şerbetleri,Demirhindi Şerbeti,Riccon İlhan Doğan,Şule Gökırmak, Radisson Blu Tuzla Hotel Genel Müdürü Özgen Sağınç ’ın ev sahipliğinde SKAL International Marmara Kulübü, Kasım ayı toplantısını Tuzla Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirdi


SKAL International Marmara Kulübü Genel Sekreteri  Şule Gökırmak SKAL International Marmara Kulübü misafirlerini konuklara tanıttı. Her bir üye ve misafirler ile ilgilenen Şule Gökırmak tek tek gecenin konuklarını Leonidas Mikropoulos Taner Mumcuoğlu,Engin Alişba,Hüseyin Rahmi Ekşi,Emine Oruçoğlu,Marziye İlhan,İlhan Doğan,Burak Yürekli ve Turhan Yıldırım’ı konuklara tanıttı ve hoş geldiniz dedi


Aralık ayında yapılacak olan Skalite Oskarları’na SKAL Marmara Kulübü’nden iki aday olduğuna değinen Başkan Zeynep Yılmaz, adayların desteklenmesi konusunda tavsiyede bulundu.


Dedeman Bostancı Hotel Genel Müdürü Nadir Karadal,“En İyi Şehir Oteli” kategorisinde aday olduğunu açıkladı


 Ali Güler ise “Ali Baba Osmanlı Şerbetleri” ile “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde aday oldu.Ali Güler, konuklara şık şişeleri ile Demirhindi Şerbeti hediye etti. Marmara Skal Başkanı Zeynep Yılmaz’ın konuşması  sonrası kürsüye gelen Ali Güler  şöyle konuştu;


ALİ BABA“ Osmanlı Şerbetleri, Skal International İstanbul’un “turizm oskarları” olarak bilinen Skalite ödüllerine aday oldu.  “Ali Baba Osmanlı Şerbetleri” ile “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde Skalite Oskarları’na aday olan Ali Güler, Radisson Blu Tuzla Hotel’de konuklara şık şişeleri ile Demirhindi Şerbeti hediye etti.


1965 den bu güne, Osmanlı, Türk Mutfağı kültürüne ve Osmanlı Şerbet kültür mirasına sahip çıktığını açıklayan Ali Güler, Ali Baba ve Güler Osmanlı Mutfağı olarak Demirhindi ve Osmanlı Şerbetlerini Türkiye'de gerçek orjinal tarifiyle 365 gün sunan nadir mekanlardan biriyim. 26 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek olan oylamada siz değerli Skal üyelerinin oylarını bekliyorum dedi.


Radisson Blu Tuzla Hotel ve SKAL International Marmara Kulübü üyelerinin renkli konuğu Beden Dili ve Düşünce Okuma Tekniği Uzmanı Riccon İlhan Doğan, konuklara unutulmayacak dakikalar yaşattı.


Hayata bakış açısının önemine dikkat çekerek, beden dili ve düşünce okuma teknikleri hakkında konuklarla birlikte uygulamalı bilgiler veren Riccon Doğan; insanların düşüncelerini okumanın o kadar da zor olmadığını, aksine çok kolay olduğunu ve bu sayede yaşamdan, zamandan çok tasarruf edilebileceğini anlattı.


Düşünce okuma tekniği konusunda dünyada sayılı uzmanlardan biri kabul edilen Riccon İlhan Doğan, gece boyunca başta Elite Otel Genel Müdürü Ahmet Hamza olmak üzere konukları programa dahil ederek, herkesin keyifli dakikalar geçirmesini sağladı.


Riccon İlhan Doğan ,Geçmiş dönem  Marmara Skal Başkanı Dilaver Doğru’yu karanlık odaya alarak okuyacağını söyledi .


Bir ara kapı açılınca yüzünün okunduğunu öğrendik. Sorduk soruşturduk ama ne konuştuysak aramızda dedi. Yalnızca Dilaver Doğru'nun 10 gün içinde büyük bir Kongre otelinin Genel Müdürü olacağını söyledi.


28 yıllık otel yöneticisi olan Dilaver Doğru, Turizm Profesyonelleri Derneği olarak faaliyet gösteren Marmara Skal Kulübü'nde  geçmiş dönem başkanlığını yürütmüştü. 16 yıllık Tarabya Oteli geçmişi bulunan  Dilaver Doğru, Green Park Hotels grubunda da 12 yıl Genel Müdür olarak görev yaptı.“Clarion Hotel &; Suites Istanbul Şişli” ile Türkiye'ye giren “Choice Hotels” zinciri  Türkiye’de büyüme plânları için Türk turizminin en deneyimli yöneticilerinden Dilaver Doğru’yu genel müdür olarak bünyesine katmıştı. Dilaver Doğru yönetimle arasının çok iyi olduğunu fakat Kongre benim işim ben kongreciyim bana kongre oteli lazım dedi.


Etkinlik boyunca mükemmel bir ev sahipliği sergileyen otel yönetimi, gecenin sonunda sahneye çağrılarak SKAL Marmara Kulübü Başkanı Zeynep Yılmaz ve konuklar tarafından teşekkür edildi



















17 Kasım 2014 Pazartesi

REKLAMASYONUN HUKUKSAL YÖNETİMİ SEMİNERİ KUŞADASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ



Skal Kuşadası Kulübü ve Doubletree Hilton’un ev sahipliğinde, BIX Kurumsal tarafından “Reklamasyonun Hukuksal Yönetimi” konulu seminer, 13 Kasımda Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Skal Kuşadası Kulüp başkanı Rıdvan Kavi’nin yaptığı açılış konuşması ile başlayan seminere turizmcilerin ilgisi yoğundu.Otel ve acenta yöneticilerinin katıldığı seminerde, BIX Kurumsal hukuk bürosu avukatlarından Banu Altunlu tarafından reklamasyon konusunun hukuksal boyutu değerlendirildi.


Otelde karşılaşılan reklamasyon konuları, acente sözleşmelerinin, sigorta kapsamlarının ve taşeron sözleşmelerinin hukuksal değerlendirilmesi yapılarak, misafir şikâyetlerini karşılama, önleyici tedbirlerin alınması, şikâyet, kaza vb durumlarda ilk yapılacaklar, misafir şikâyetlerinin (sözlü-yazılı) kayıt altına alınması, reklamasyon dosyasının açılması, yanıtlanması ve dosya takibi konularında bilgilendirme yapıldı.


BIX Kurumsal, Türkiye’ nin turizm başkenti olan Antalya da faaliyete başladığı 2005 yılından itibaren, 5 yıldızlı otel, birinci sınıf tatil köyü ve restoranlara gıda hijyeni, misafir güvenliği, gizli müşteri, kalite yönetim sistemleri ve reklamasyon yönetimi konularında hizmet vermektedir.

16 Kasım 2014 Pazar

KKTC’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yılı, Taksim The Marmara Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.


KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer'in ev sahipliğinde The Marmara Otel’de düzenlenen resepsiyona,İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep, Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç,TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir ile yabancı ülkelerin temsilcileri, askeri erkan, akademisyenler ve çok sayıda iş adamı katıldı


Kıbrıs Türkleri'nin mutlu gününde coşkularına ortak olmak amacıyla programa katılan ve bir konuşma gerçekleştiren  Vali Şahin, "Kıbrıs Türk halkı, hür iradesiyle kendi geleceğini belirleyeceğini ve bundan asla ödün vermeyeceğini tam 31 yıl önce tüm dünyaya kanıtlamış ve büyük bir kıvançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulduğunu ilan ederek tarihi mücadelesini taçlandırmıştır" dedi. Kıbrıs'ın hürriyeti uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, fedakar gazilerimizi ise şükranla anıyorum.Türkiye Cumhuriyeti'nin dün olduğu gibi bugün ve yarın da Kıbrıs Türkleri'ni asla yalnız bırakmayacağını söyledi.


Resepsiyonda KKTC’nin kuruluş yıl dönümü adına hazırlanan pastayı İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org. Salih Zeki Çolak, Harp Akademileri Komutanı Org. Abdullah Recep Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşu pastasını birlikte kestiler.



Pasta kesiminin ardından folklor grubu tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Grubun dansları, büyük ilgiyle izlendi.


The Marmara Otel Taksim’de konuşan KKTC İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer, ’’Kıbrıs Türk halkının kendi kaderini tayin hakkını kullanarak ilan ettiği, geleceğimizin teminatı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 31’inci yıldönümünü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlamaktayız.


 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, zulüm ve haksızlıklara karşı mücadelesinin yanında, katlanılan büyük fedakarlıkların sonucunda halkımızın bağımsızlığa ve egemenliğe inancının bir sonucu olarak kurulmuştur.Bu anlamlı günde özgürlük mücadelesi liderimiz Dr.Fazıl Küçük, kurucu cumhurbaşkanımız Rauf R. Denktaş ve dava arkadaşlarını minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz’’ dedi.



TUROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir Kıbrıs Halk oyunları  oyuncularıyla





BIG CHEFS ETİLER’DE TADI DAMAĞINIZDA KALACAK BRUNCHLAR


Big Chefs Etiler’de tadı damağınızda kalacak, krallara layık, efsane brunchlar her Pazar sizi bekliyor!Samimi atmosferi, iştah açan sunumları, lezzetlere kattığı benzersiz dokunuşları ile yeme – içme dünyasına yön veren Big Chefs güzel bir kahvaltı ile güne iyi bir başlangıç yapmak isteyenlerin favorisi… Haftanın yedi günü Big Chefs menüsünde bulabileceğiniz kahvaltı lezzetlerinin yanı sıra hafta sonuna özel, açık büfe kahvaltıları ve brunch lezzetleri de tüm haftanın yorgunluğunu keyifle atmanızı sağlıyor.


Şehrin en merkezi, en dinamik ve özel noktalarından Etiler’i de bu keyifli mutluluğa dahil eden Büyük Şefler, Pazar sabahları için kendilerine yaraşır, oldukça büyük, oldukça zengin bir brunch hazırladılar. Şairin de dediği gibi “kahvaltının mutlulukla bir ilişkisi olmalı” ki bu brunchta yer alan lezzetler ve çeşitlilik daha tatmadan gördüğünüz anda bile yüzünüzde benzersiz bir gülümsemeye neden oluyor.  İşte o gülümsemeyi ve güne sevdiklerinizle başlayıp, mutluluğun hayatınıza karışmasını sağlayan lezzetler; Trabzon ekmeğinden tahinli çöreğe içinde kepekli ve tam tahıllı seçenekleri barındırarak formuna dikkat edenleri de düşünen ekmek ve poğaça büfesi, gün kurusu, cevizli sucuk, fındık, ceviz gibi güne başlarken enerji veren kuru meyve ve yemişler, Kosova etinin ve Antakya Sürk peynirinin tatlarını keşfedeceğiniz çeşitlilikte şarküteri büfesi, kabak reçelinden Yörük tereyağına ağzı tatlandıranlar, zeytinlerin bin bir lezzeti, taze taze dalından domatesler, biberler, naneler, menemen, çılbır, cicipapa (yumurtalı ekmek) gibi kahvaltının ve hafta sonu keyfinin vazgeçilmez yumurta lezzetleri…

Daha bitmedi; siz değerlisiniz ve Büyük Şefler de size en güzelini, en benzersizini yaşatmak için bu zengin brunchı özenle hazırladı. Adı üzerinde sabah ve öğle saatlerinin kesişme noktası brunchta elbette gün ortasının en keyifli lezzetleri de yer alıyor; hem de belki ilk defa duyduğunuz tatlarla… Zeytinyağında lor peynirli biber dolma, zeytinyağında yoğurt topları, eşsiz bir tazelik ve yenilenme hissi veren kahvaltı cacığı, anne özeniyle hazırlanan sarmalar, muammara ve Çerkez tavuğu gibi Türk mutfağının vazgeçilmez mezeleri, Van kahvaltısının yıldızlarından murtuğa, Karadeniz mutfağının özellerinden kaygana, soslu bulgur köfte, köy kavurması, firik pilavı gibi geleneksel tatları günümüze taşıyan çeşitler ve daha da fazlası Big Chefs Etiler’in büyük lezzetler sunan brunchında sizi bekliyor.

Hadi gelin bu brunchı tatlı bitirelim ve tatlı lezzetleri ile mutluluğu tamamen hissedelim. Tatlı büfesinde başta tatlı severler olmak üzere herkesin gözlerini kamaştıracak portakallı ters kek, elmalı kurabiye, höşmerim, vişneli ekmek tatlısı, tam buğdaylı trileçe, supangle, zerde gibi dünyanın dört bir yanından ağzı tatlandıran seçenekler bulacaksınız. “Bu brunch olamaz tam bir ziyafet” dedirten, Pazartesi sendromlu Pazar’a farklı ve keyifli bir anlam katan, bütün haftayı, bütün stresi unutturan, adeta terapi etkili Big Chefs Etiler’in brunchında daha önce hiç yaşamadığınız bir deneyim edinecek, mutluluğun en saf, en doğal ve en lezzetli halini yaşayacaksınız!

www.bigchefs.com

Her Pazar saat 10.00 – 14.00 arası
Açık büfe brunch; 53.-TL (0 – 6 yaş arası çocuklara ücretsiz; 6 yaş üstü çocuklara 27.-TL)
Adres: Big Chefs Etiler / Nispetiye Caddesi, No: 89, Etiler – İSTANBUL
Rezervasyon: (0212) 263 83 53

Brunch Menüsü
EKMEK VE POĞAÇA ÇEŞİTLERİ
Sade somon ekmeği
Mini sade poğaça
Mini kepekli poğaça
Mini peynirli poğaça
Mini açma sade
Mini açma zeytinli
Simit
Tahinli çörek
Trabzon ekmeği
Bazlama ekmeği
Kete
Mısır ekmeği
Pide
Küt böreği
Tam buğday köy ekmeği
Tahıllı ekmek
Haşhaşlı peksimet

KURU MEYVELER
Fındık içi
Ceviziçi
Gün kurusu
Dut kurusu
Pestil
Cevizli sucuk
Kuru incir
Kuru üzüm
Siyah kuru üzüm
Hurma

SOĞUK ET VE ŞARKÜTERİ
Füme tavuk
Çemensiz pastırma
Kosova eti
Dana füme dil

PEYNİR ÇEŞİTLERİ
Beyaz peynir
Erzurum tel peyniri
Eski kaşar
İsli Çerkez peyniri
İzmir deri tulum peyniri ( deri içinde )
Van otlu peynir
Örgü peyniri
Taze kaşar peyniri
Lor peyniri
Mihaliç peyniri
Çökelek
Edremit sepet peyniri
Keçi peyniri
Antakya sürk peyniri


REÇEL VE BAL ÇEŞİTLERİ
Kabak reçeli
Çilek reçeli
Portakal reçeli
Ahududu reçeli
Vişne reçeli
Böğürtlen reçeli
İncir reçeli
Diet ahududu reçeli
Diet çilek reçeli
Diet kayısı reçeli
Petek bal
Süzme bal
Pekmez
Tahin & pekmez
Tahin helvası sade
Çemen
Kaymak
Trabzon tereyağı
Yörük tereyağı

ZEYTİN ÇEŞİTLERİ
Taze baharatlı siyah zeytin
Pul biberli siyah zeytin
Biber dolgulu yeşil zeytin
Yeşil çizik zeytin
Kalamata siyah zeytin
Kalamata yeşil zeytin
Antakya kırık zeytin
Limonlu siyah sele zeytin
Sele zeytin

YOĞURT - SÜT
Manda yoğurdu
Sade yoğurt
Süzme yoğurt
İnek sütü

SALATA & YEŞİLLİK – MEZE ÇEŞİTLERİ
Karışık yeşillik
Çengelköy salatalık
Salkım domates
Sivri biber
Maydanoz
Taze nane
Zeytinyağında lor peynirli biber dolma
Zeytinyağında yoğurt topları
Çılbır
Zeytinyağlı dolma çeşitleri
Yaprak sarma
Çoban salata
Yumurtalı patates salatası
Kahvaltı cacığı (sivri biber, salatalık, taze nane, taze soğan, süzme yoğurt, maydanoz, dereotu; üzerinde eritilmiş tereyağı)
Turşu kavurması
Nar ekşili ve tulum peynirli söğüş salata
Humus
Çerkez tavuğu
Muammara



SICAKLAR
Menemen
Haşlanmış yumurta
Yumurtalı ekmek
Bişi
Murtuğa
Mini gözleme çeşitleri
Kol böreği çeşitleri
Kaygana
Firik pilavı
Kaşarlı İnegöl köfte
Tavuk but şiş
Köy kavurması
Dana tandır
Soslu bulgur köfte
Fırında kuzu but

PASTANE & TATLI
Üzümlü baton kek
Portakallı ters kek
Havuçlu kek
Elma dolgulu kurabiye
Höşmerim
Yoğurt tatlısı
Lokma
Vişneli ekmek tatlısı
Şekerpare
Laz böreği
Tam buğday unlu trileçe
Supangle
Fırın sütlaç
Zerde
Mevsim meyveleri
Meyve salatası

OP. DR. BÜLENT CİHANTİMUR'DAN, HÜLYA CUP'A DESTEK



Estetik International Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, Türkiye Tenis Federasyonu ve RMG’nin denetim ve gözetiminde düzenlenen Hülya Cup Senior Tenis Turnuvası'na, 2. kez sponsor oldu.Tetik Parmağının Ameliyatsız Tedavisi, Örümcek Ağı Estetiği ve kendi adıyla anılan Cihantimur Yağ Transferi gibi önemli teknikleri estetik dünyasına kazandıran, Türkiye’nin ve hatta dünyanın sayılı estetik cerrahlarından sayılan Bülent Cihantimur, turnuva öncesinde www.estetikinternational.com.tr web sitesi üzerinden organizasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Cihantimur yaptığı açıklamada, "Bir yanda spora destek, diğer yanda ise geleceğinin şekillenmesine katkıda bulunduğumuz gençlerimiz var. Bunlara vesile olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz,” sözlerine yer verdi.


Hülya Avşar’ın sosyal sorumluluk bilinci ile başlayan ve 14 yıldır farklı şehirlerde düzenlenen Hülya Cup Tenis Turnuvaları’nın çıkış noktası ve amacı; ihtiyaç sahibi başarılı, yetenekli çocuk ve gençlere eğitim desteği vermektir. Turnuvalardan elde edilen gelirlerin tamamı burs fonlarına aktarılarak, bu güne kadar 200 den fazla başarılı, yetenekli ve dar gelirli aileye sahip gence tenis bursu sağlanmıştır. Hülya Cup 2014 itibari ile başarılı üniversite öğrencilerini de burs kapsamına dahil ederek, desteklerini daha geniş bir kitleye yaymıştır.17-29 Kasım 2014 tarihleri arasında T.E.D. Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde gerçekleşecek olan organizasyonda, 'Tekerlekli Sandalye Tenisi ve Engel Tanımayan Tek Erkekler, Tek Bayanlar' kategorilerinde de müsabakalar düzenlenecek ve turnuva, 12 gün boyunca devam edecek.

ŞERBETÇİ ALİ BABA SKALİTE ADAYI

TURİZMİN SESİ
“ALİ BABA“ Osmanlı Şerbetleri, Skal International İstanbul’un “turizm oskarları” olarak bilinen Skalite ödüllerine aday oldu



ALİ BABA Osmanlı  Şerbetleri, dünya turizm profesyonellerinin küresel turizmi ve arkadaşlığı yaymayı amaçlayan en eski uluslararası turizm sivil toplum örgütü SKAL International İstanbul’un “Kültürel Değerlerin Yaşatılmasına Katkı” kategorisinde aday oldu.


1965 den bu güne, Osmanlı, Türk Mutfağı kültürüne ve Osmanlı Şerbet kültür mirasına sahip çıkarak, Ali Baba ve Güler Osmanlı Mutfağı olarak Demirhindi ve Osmanlı Şerbetlerini Türkiye'de gerçek orjinal tarifiyle 365 gün sunan nadir mekanlardan biridir. 26 Kasım 2014 tarihine kadar devam edecek olan oylamada ödüller, siz değerli Skal üyelerinin aşağıdaki linki tıklayarak, her kategoride yalnızca bir kez oy vermesiyle sahiplerini bulacak
http://www.skalite.com.tr/

15 Kasım 2014 Cumartesi

KAYAK KIŞ TURİZMİNİN GELİŞMESİNE ÖNCÜLÜK EDEREK KALKINDIRACAK

TÜRKİYE TURİZMİ “KIŞ SPOR”LARIYLA İLE KALKINACAK


Türkiye’de 2. bin metrenin üzerinde 166 dağ, 3 bin metrenin üzerinde 137 dağ ve 4 bin metrenin üzerinde 4 dağ bulunuyor.Tkf Başkanı Erol Yarar: Türkiye Kış Turizmi Merkezi Olma Potansiyeline SahipTürkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye’nin 12 yılda 48 milyar euroluk yatırım ile kış turizmi merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.


Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar, "Bir Ekonomik Kalkınma Modeli; Kayak Sporu" başlıklı projeyi ve hedeflerini açıkladı. TKF Başkanı Yarar, projenin, temelde iki dayanağı olduğunu; bir yandan sporcu yetiştirilmesi için kulüplerle işbirliği içinde gerekli desteği sağlarken bir yandan da yatırıma odaklanılması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin, 12 yıla yayılarak gerçekleştirilecek 48 milyar Euro'luk yatırımla, kış sporları merkezi haline gelebileceğini ve coğrafi nedenlerle dünyada Kış Olimpiyatları düzenleyebilen çok az sayıda ülke arasına katılabileceğini belirten Yarar, "48 milyar euro 12 yıl için çok makul bir yatırım miktarı, İstanbul'da yapılan yeni havaalanı gibi sadece iki havaalanı yatırımına eşit bir yatırımdan söz ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Dünya'da ve Türkiye'de sporcu sayısı, yarış sayısı, kayağa elverişli pist ve lift sayısı ve ekonomik getiri açısından karşılaştıran ve kayak başta olmak üzere kış sporlarının ekonomiye katkısına değinen TKF Başkanı Yarar: "Kayak kış turizminin gelişmesine öncülük etmesi nedeniyle bölgesel kalkınma sağlayan tek spor ve kayak sektörüne yapılan yatırımlar 7 yılda geri dönüyor. Örneğin Avusturya'nın en önemli gelir kaynağı kış turizmi ve kayak. Avusturya'nın nüfusu sadece 8.4 milyon, Gayri Safi Milli Hasıla'sı (GSMH) 309.9 milyar euro ve kayak sporunun Avusturya ekonomisine toplam getirisi 44.1 milyar euro" dedi.


"TÜRKİYE'DEKİ 3 BİN DAĞDAN SADECE 10'UNDA KIŞ SPORLARI YAPILABİLİYOR"
Türkiye'de 3 binden fazla dağ olduğunu ancak sadece 10 tanesinde kış sporları yapıldığına değinen Yarar, "Türkiye'deki dağlar kayak yapmaya çok elverişli. Ülkemizde, 2. bin metrenin üzerinde 166 dağ, 3 bin metrenin üzerinde 137 dağ ve 4 bin metrenin üzerinde 4 dağ bulunuyor. Ancak potansiyelimizi değerlendiremiyoruz. Türkiye, 2.5 milyon euroya yakın Kayak Federasyonu bütçesi ile Batı Avrupa ülkelerinden daha düşük bir finansal Güce sahip" dedi.


"TÜRKİYE 2023 YATIRIM PROJEKSİYONU 48 MİLYAR EURO"
Türkiye'nin 2023 yılında bir kış sporları merkezi ve Kış Olimpiyatları'na aday bir konumda olabilmesi için bir yandan sporcu yetiştirirken bir yandan da gerekli yatırımları yapmanın önemine değinen TKF Başkanı Erol Yarar, bu yatırımların devlet, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliği ile yapılması gerektiğini belirtti. Yarar, yatırım alanlarını ve miktarlarını "5 bin tane otel yatırımı için 18,5 milyar euro, 100 bölgede altyapı yatırımları için 15 milyar euro, 100 bölgede bin adet lift yatırımı için 5,6 milyar euro, dağ işleme makineleri için 5 milyar euro, tanıtım, eğitim ve okullar için 4,1 milyar euro, bölge kayak hastaneleri için 250 milyon euro'luk bir projeksiyon yaptık. Toplam yatırım ise 12 yılda 48 milyar 450 milyon euro. Bu rakam İstanbul'a yapılacak üçüncü havaalanı gibi sadece iki havaalanının yatırımına eşit ve üstelik 12 yıllık bir projeksiyondan söz ediyoruz" diyerek sıraladı.


Türkiye Kayak Federasyonu olarak yönetimi devraldıkları Nisan ayından bu yana çok ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve uzun vadeli hedefler belirlediklerini ifade eden TKF Başkanı Yarar, TKF'nin "Bir Ekonomik Kalkınma Modeli; Kayak Sporu" projesi çerçevesinde geliştirdiği 2026 hedeflerini şöyle açıkladı: "Kış sporları yapmaya elverişli bölgelerde kış sporları merkezleri oluşturulması koordine edilerek, bu bölgelerde kış turizminin ve kış sporlarının geliştirilmesi sağlanacak. Türkiye'de 4 milyon kişi, sporcu veya seyirci olarak kayak sporu ile entegre edilecek. 100 bölgede 5 bin otel ve 275 bin yatak kapasitesi oluşumunu temin edecek AR-GE çalışmaları tamamlanarak hükümete sunulacak.


Uluslararası standartlarda çok gelişmiş bir örnek bölgenin, fiilen kurulması için tüm teknik projeler hazırlanacak ve uygulama koordinasyonu sağlanacak. 30 bölgesel (Balkan-Asya-Avrupa) şampiyona ve 10 dünya şampiyonasına ev sahipliği yapılacak. Yılda 10 milyar euro gelir getirecek sektörü planlayarak oluşumuna öncülük edilecek. 500 bin yeni istihdam oluşturulacak. Kayak sporunun yapılmasına olanak veren sanayinin Türkiye'de paralel oluşumuna altyapı oluşturularak yılda 1 milyar dolarlık yeni bir sanayi oluşturulacak. Yılda 13,5 milyon turist potansiyeli değerlendirilecek. Türkiye Kış Olimpiyatları'na talip olacak. 3 adet Kış Sporları Akademisi kurularak işletilecek. Türkiye'nin kış sporlarında dünyada ilk 10 içine girecek altyapı oluşumu tamamlanarak, madalya alacak sporcu yetiştirme sistemi kurulacak. 100 bin ulusal ve uluslararası sporcu yetiştirilecek. Sporcuları olimpik seviyeye taşıyacak altyapı çalışmaları tamamlanacak. Bütün kulüpler uluslararası standartlara getirilecek. Federasyon, kulüp ve sporcu iletişimi sürekli ve sağlıklı kılınacak.




12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu Tarihi “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” Projesi ile Tarihseverlerle Buluşuyor .T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in himayelerinde, T.C. Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), TÜRSAB-MÜZE Girişimleri, BKG ve Anadolu Efes tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesi tarihseverlerle buluşmaya hazır. Kitap, sergi ve aktüel belgeselden projenin kitabı Bakanlığa bağlı müzelerdeki müze mağazalarda meraklılarıyla, fotoğraf sergisi 31 Aralık 2014 tarihine kadar Darphane-i Amire’de ziyaretçilerle buluşacak. 13 bölümden oluşan belgesel ise 16 Kasım 2014 tarihinden itibaren her Pazar NTV’de yayınlamaya başlanacak.


12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu tarihinin hikâyesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in doğrudan talimatlarıyla “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesi kapsamında bir prestij kitap, fotoğraf sergisi ve aktüel belgeselde bir araya getirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki  müze ve ören yerlerinden seçilen yüzlerce eserin fotoğrafları ve etkileyici hikâyelerinin yer aldığı kitap, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ve 13 bölümlük aktüel belgesel ülkemiz topraklarının insanlık tarihindeki önemini gözler önüne seriyor. Proje, fotoğraflarla Anadolu uygarlık tarihinin anlatıldığı prestij kitabı, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ve 13 bölümlük bir aktüel belgesel olmak üzere üç bileşenden oluşuyor.


“Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” kitap, sergi ve aktüel belgesel lansmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Bilkent Kültür Girişimi (BKG) ile proje destekçisi Anadolu Efes işbirliği ile 14 Kasım 2014 Cuma günü saat 14.00’te İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi’nde gerçekleşti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Bilintur A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik, Anadolu Efes Genel Müdürü T. Altuğ Aksoy ve kitabın yazarı tarihçi Hayri Fehmi Yılmaz birer konuşma yaptı.
“Medeniyetler tarihi için eşsiz bir kaynak”


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, “Bakanlığımız ülkemizin sahip olduğu bu kadim mirası muhafaza edip bir müze gibi sergileyerek hem uluslararası arenada ülkemizi tanıtmakta hem de dünya kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Medeniyetler tarihi alanında görsel ve yazın anlamında faydalı bir kaynak olacağına inandığım bu çalışmada emeği geçen tüm kurum ve kişilere emeklerinden dolayı teşekkür eder, bu yöndeki çalışmaların devamını dilerim” diye konuştu.



“Yalnızca turizme değil kültürel yaşama da değerler katıyoruz”
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy da TÜRSAB’ın yalnızca Turizme değil, kültürel yaşama kazandırdığı değerlerle de iftihar ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
 “TÜRSAB, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana misyonlarından biri olan kültürel varlığın korunması, geliştirilmesi, tanıtımı ve bunun için kaynak oluşturulması, ziyaretçi ve bilinirlik sayılarının arttırılması, toplumun müze ve antik şehir algısının güçlendirilmesi çerçevesinde Laodikeia Antik Şehri Kazıları, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin depreme karşı güçlendirilmesi ve restorasyonu, Darphane-i Amire Binaları’nın deprem güçlendirme ve restorasyon projelerinin hazırlanması ve Garibaldi Binası’nın restorasyonuna ilişkin çalışmalarında bulunmaktadır. TÜRSAB Müze Girişimleri olarak, dünyanın kültürel alandaki benzersiz ve en büyük Kamu – Özel Sektörü işbirliği çerçevesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri gişelerini işletmekteyiz.”



“Müzeleri sosyal birer alan haline getirmeyi hedefliyoruz”
BKG Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik ise“Bilkent Kültür Girişimi Ailesi olarak kültürel mirasın yeniden keşfedilmesi amacıyla çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda yerli, yabancı herkesi müzelere çekmeyi, herkesin bu büyük mirasta kendisinden bir parça bulabilmesini ve müzeleri sosyal birer alan haline getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü asırlar boyunca değişmeyen tek bir şey var o da insan. Zaman kavramını hayattan çıkardığımızda geriye yalnızca insani duygular kalıyor. Müzeler tüm bu insani duyguları içlerinde barındırıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in doğrudan talimatlarıyla çalışmaları başlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesinin içinde yer aldığımız için büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.


“Böylesine değerli bir projenin paydaşlarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz”
Anadolu Efes Genel Müdürü T.Altuğ Aksoy da “Bu topraklarda doğan, büyüyen ve uluslararası arenada başarılara imza atan bir kurum olarak, geçmişten aldığımız güçle, gelecek için uzun soluklu değer yaratma gayemizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu anlayışla, bugün birçok farklı alanda toplumsal gelişime ve yerel kalkınmaya hizmet edecek sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Binlerce yıllık Anadolu medeniyetlerinin hem Türkiye’de hem dünyada tanıtılmasına olanak sağlayacak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın böylesine değerli bir projesinin paydaşlarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun konuşmaların ardından “Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanları olmak üzere TÜRSAB ve Bilkent Kültür Girişimi’ne değerli işbirlikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


“Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” Kitabının Tanıtımı Yapıldı
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, TÜRSAB-MÜZE Girişimleri ve BKG tarafından ortak hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” kitabı ile Hititler’den Selçuklular’a, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’da Paleolitik Çağ’dan (Yontma Taş Devri) Cumhuriyet’e uzanan süreçteki tarihi değerler bir araya getiriliyor. Karain Mağaraları’ndan Göbeklitepe’ye, Çatalhöyük’ten Efes’e, Zeugma’dan Çavuştepe’ye kadar dünya tarihini değiştiren arkeolojik eserler fotoğraf ve görüntüler eşliğinde Anadolu coğrafyasının kültürel ve tarihi mirası halkla buluşacak.


Paleolitik Çağdan günümüze tarihi değerler bir araya getiriliyor
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, TÜRSAB-Müze Girişimleri ve BKG tarafından Anadolu Efes katkılarıyla ortak hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesiyle Hititler’den Selçuklular’a, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’da Paleolitik Çağ’dan (Yontma Taş Devri) Cumhuriyet’e uzanan süreçteki tarihi değerler bir araya getiriliyor. Karain mağaralarından Göbeklitepe’ye, Çatalhöyük’ten Efes’e, Zeugma’dan Çavuştepe’ye kadar dünya tarihini değiştiren arkeolojik eserler fotoğraflanarak “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” ismi altında kitap, fotoğraf sergisi ve aktüel belgesel ile Anadolu coğrafyasının kültürel ve tarihi mirası halkla buluşuyor.Konuşmaların ardından konuşmacılar ve davetliler, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire Binası’na geçerek fotoğraf sergisini gezdiler.


Yüzlerce fotoğraf 1 yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında sergilenecek
“Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” fotoğraf sergisinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve örenyerlerinde bulunan ve Anadolu’da farklı coğrafyalardan ve farklı zaman dilimlerinden seçilmiş 100 üzerinde obje fotoğraflanarak bunların içinden seçilenler yüksek kalitede basılarak sergi haline getirildi. Türkiye genelinde İstanbul Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Antalya, yurtdışında Londra, Paris, Frankfurt ve Moskova’da başta uluslararası turizm fuarları ve havaalanları olmak üzere konsolosluklarda ve prestijli sergi salonlarında sergilenecek.


Sergi, İstanbul’da 31 Aralık’a kadar Darphane-i Amire Binası’nda görülebilecek.
Müze Ziyaretçisi / Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye aktüel belgeseli bu Pazar NTV’de
Tanıtımı yapılan Müze Ziyaretçisi / “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” aktüel belgeselinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyerlerinde Anadolu tarihine olduğu kadar Dünya tarihine de ışık tutan eser ve objelerin zaman sıralamasına göre tanıtımı yapılacak. 13 bölümden oluşan ve sunuculuğunu Ahmet Yeşiltepe’nin yapacağı bu aktüel belgeselde Göbeklitepe tapınağı, Truva, Efes Müzesi, Likya, Topkapı Sarayı Müzesi,Konya Mevlana Müzesi gibi bir çok tarihi ve kültürel mirasımız 16 Kasım 2014 tarihinden itibaren saat 22:00’de her Pazar NTV Televizyonunda seyirci ile buluşma fırsatı bulacak .

Yasal Uyarı:Yayınlanan haberin tüm hakları  www.turizminsesi.com ‘a  aittir.Turizmin Sesi  sitesinde bulunan haberler ve Fotoğraflar izinsiz kullanılamaz. Kaynak bildirerek ve aktif link koyarak kullanabilir. Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.

12 Kasım 2014 Çarşamba

2015 için tedirginlik var ama fiyat kırmaya gerek yok

WTM Londra Turizm Fuarı’nı değerlendiren TUROB Başkanı Timur Bayındır ‘aşırı iyimser söylemler’ yerine sektörün tüm aktörleriyle işbirliğinin geliştirilmesini önerdi. Türkiye turizminin bölgedeki politik gelişmeler nedeniyle kritik bir döneme girdiğine işaret eden Bayındır, buna rağmen fiyat kırmaya gerek olmadığını kaybetti. Turizmciler şimdiden 2015 yılının planlarını yaparken iki büyük ülkeden gelen sinyaller tedirginlik yaratıyor. Almanya’yla birlikte Türk turizminin üç büyük pazarından ikisi olan İngiltere ve Rusya pazarına yönelik beklentiler ‘geçen yıl’ ile aynı düzeyde. Ancak her iki ülkede de ibrenin her an tersine dönebileceği endişeleri yaşanıyor. Otelcilerden ‘zamanında tedbir alınması’ çağrısı gelirken, tur operatörlerinin Türkiye’ye yönelik ‘fiyatları düşürün’ taleplerinin de gereksiz olduğu belirtildi. Bu görüşler, turizm sektörü açısından bir sonraki yılın gözlem ve tahmini için önemli bir buluşma noktası olarak  görülen ve geçen hafta gerçekleştirilen WTM Londra Turizm Fuarı’nda dile getirildi. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), WTM Londra Turizm Fuarı’na katılarak fuara ilişkin bir sonuç raporu yayınladı. İngiltere, dünya ve ülkemizde turizmdeki gelişmelerin ve beklentilerin değerlendirildiği raporda 2015yılına ilişkin öngörü ve önerilere de yer verildi.

AŞIRI İYİMSER SÖYLEMLER VAR
Raporu değerlendiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, sektör  açısından aşırı iyimser söylemler yerine tüm sektörün koordinasyon içerisinde işbirliğinin geliştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. Türkiye turizminin bölgemizde cereyan eden politik gelişmeler nedeniyle kritik bir döneme girdiğine işaret eden Bayındır, kitle turizmine yönelik bölgelerde fiyat kırma taleplerine uyulmaması gerektiğini ifade etti. 2015 yılında bireysel seyahatlerde herhangi bir sorun yaşanmayacağı, ancak grup seyahatlerinin olumsuz olarak etkileneceğini öngördüklerini vurgulayan Bayındır “Önemli bir tespitimiz ise, bölgemizde cereyan eden siyasi olayları fırsat görerek kitle turizmine yönelik Antalya, Muğla gibi destinasyonlardan fiyat kırılması talebinde bulunan birtakım tur operatörlerine içinde bulunduğumuz durum ve risklerin fiyat ile bir bağlantısı bulunmadığından itibar edilmemesini özellikle belirtiriz. Yeni tanıtım kampanyası ve temasların bu tespitler göz önüne alınarak planlanması yararlı olacaktır. Netice olarak, 2015 yılında İngiltere’den ülkemize gelecek turist sayınında ve diğer ülkelerden gelecek toplam turist sayısında önemli bir değişim olmayacağı tahmin edilmektedir” diye konuştu.

RUSYA’YA DİKKAT
Bayındır, şu görüşleri dile getirdi: “Fuar kapsamında katıldığımız organizasyonlar ve sektör profesyonelleri ile yapılan görüşmeler neticesinde 2015 yılında dünyada ve bölgemizde cereyan eden bir takım ekonomik ve siyasi gelişmeler dikkate alınarak rehavete kapılmadan satış, pazarlama ve tanıtım çalışmalarımızın devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.  Diğer yandan, Rusya’nın para birimi Ruble’nin ABD Doları karşısında son bir ay içerisinde yüzde 20’nin üzerinde değer yitirmesi ülkemiz açısından önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Özellikle Rus tatilcilerin ülkemizdeki ana destinasyonu Antalya bölgesinin bu durumdan negatif etkilenmemesi için önlemlerin en kısa süre içerisinde alınması önem taşıyor.”

Jet2.com Havayolları’ndan Antalya’da direkt uçuş
 WTM Londra Fuarı’na ilişkin olarak TUROB tarafından hazırlanan raporda özetle şu görüşlere yer verildi:
-          2015 yılında İngiltere’den ülkemize gelecek turist sayınında önemli bir değişim olmayacağı tahmin ediliyor.
-         Bölgemizde cereyan eden siyasi gelişmeler dikkate alınarak, 2015 yılında bireysel seyahatlerde herhangi bir sorun yaşanmayacağı ancak, grup seyahatlerinin olumsuz olarak etkileneceği ön görülüyor.
-         Tanıtım kampanya ve temaslarının bu tespitler göz önüne alınarak planlanması yararlı olacaktır.
-         Türkiye turizminin bölgemizde cereyan eden politik gelişmeler nedeniyle kritik bir döneme giriyor.  Diğer yandan Rusya’nın para birimi Ruble’nin ABD Doları karşısında son bir ay içerisinde yüzde 20’nin üzerinde değer yitirmesi ülkemiz açısından önemli bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Özellikle ülkemize gelen Rus turistlerin ana destinasyonu konumundaki Antalya bölgesinin bu durumdan negatif etkilenmemesi için önlemlerin en kısa süre içerisinde alınması önemli ve gerekli.
-          Siyasi olayları fırsat görerek kitle turizmine yönelik destinasyonlardan (  fiyat kırılması/indirilmesi talebinde bulunan birtakım tur operatörlerine maalesef bazı işletmelerin olumlu cevap verdikleri yönünde duyumlar fuarda yayılmış olup, içinde bulunduğumuz durum ve risklerin fiyat ile bir bağlantısı bulunmadığından bu tür taleplere rağbet edilmemesinin gerekliliğini özellikle belirtmek gerekiyor.
-         Fuarda en güzel haber İngiltere merkezli Jet2.com Havayollarının 2015 yılı itibari ile Antalya’ya direkt uçuş başlatması oldu. İngiltere’de Manchester, Glasgow, East Midlands, Leeds Bradford, ve Newcastle olmak üzere toplam 5 noktadan Antalya uçuşları Manchester, Leeds Bradford ve Glasgow’dan haftanın iki günü, East Midlands ve New Castle’dan haftanın bir günü gerçekleştirilecek.
-          Easyjet’in İstanbul uçuşlarını durdurma kararı sektör mensuplarınca üzüntü ile karşılanmış, İngiliz pazarından İstanbul’a bireysel olarak gelmesi muhtemel turistleri olumsuz etkileyeceği ön görülüyor.
-         Ülkemize olan bireysel seyahatlerin artması amacı ile başta Easyjet ve Ryanair olmak üzere Low Cost Carrier şirketlerinin Birleşik Krallık-Türkiye (Antalya, İstanbul, Dalaman, Bodrum) seferlerine başlaması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, sektör temsilcileri ve ilgili Bakanlıklar tarafından acil eylem planı geliştirilerek çalışma başlatılmalı.
-         EBOLA salgının dünya genelinde turizm talebinde gerilemeye yol açması bekleniyor.
-         Fuarda yapılan görüşmelere göre; 2015 yılına yönelik Türkiye ön/erken rezervasyonlarının yavaş seyrettiği belirtildi. Bu durum 2015 yılı için gerekli adımların Bakanlık ve sektör aktörleri tarafından atılması için önemli bir sinyal olarak algılanmalı.
http://bit.ly/WTMLondraSonucRaporu
WTM Londra Sonuç Raporu indirmek için tıklayınız.


MİCHELİN YILDIZLI ŞEF GİUSEPPE TİNARİ İLE İTALYA’NIN ABRUZZO LEZZETLERİNİ KEŞFEDİN



Farklı kültürleri içerisinde barındırarak şehre yepyeni bir soluk getiren Shangri-La Bosphorus, Istanbul, 19 ve 20 Kasım tarihlerinde sizleri bambaşka bir lezzet yolculuğuna davet ediyor. Dağları, vadileri, ortaçağdan kalma yapıları ve kıyıları ile ünlü İtalya’nın Abruzzo bölgesine ait gizli kalmış enfes tatlar, Michelin yıldızlı konuk Şef Giuseppe Tinari’nin hazırladığı özel a la carte menü ile buluşacak ve iki gün boyunca IST TOO’nun keyifli atmosferinde lezzet şölenine dönüşecek.


Abruzzo, İtalya’nın en iyi mutfaklarından birine ev sahipliği yapmasına rağmen İtalya’nın şımartılmamış bölgelerinden biri. Yerel tarımın insanların ne yiyeceğine karar vermesi bu kültüre benzersiz saflık ve doğallık veriyor. Çok çeşitliliğini ve bu kadar zengin bir mutfağa sahip olmasını ise yine verimli ovalarına ve bulunduğu bölgeye borçlu olan Abruzzo, kırsal ile dağlık bölgelerin geleneklerini harmanlayarak İtalya’nın mutfak repertuvarını zenginleştiriyor.


1968 yılında annesi tarafından kurulan Villa Maiella isimli İtalyan restoranında yetişen Michelin yıldızlı Şef Giuseppe Tinari, çocukluğundan beri gastronomiye ve yemek yapmaya tutku duydu. Ailesi tarafından işletilen bu restoranda büyümesi, Şef Tinari’ye yemek yaparken yenilikçi ve yaratıcı olma özelliğini aşıladı. 14 yaşında mutfak sanatları okulunu bitirdikten sonra kariyerine Venedik’in saygın otellerinden biri olan Hotel Cipriani’de başladı. 1984 yılında Şef Tinari, aile restoranlarının başına geçti ve halen iki oğlu ve eşi ile bir aile mirası olan Villa Maiella’yı işletmeye devam etmektedir.


Şef Tinari zamanla Abruzzo’nun yerel ve taze malzemelerini kullanarak yaptığı el yapımı makarnalar, soslar ve kuzu gibi lezzetleri yine bu bölgenin leziz şarapları ile eşleştirerek ziyaretçilerinden büyük takdir gördü. Şef Tinari liderliğinde Villa Maiella, üstün yemek kalitesi ve şefin yenilikçi tavrı ile ön plana çıkarak 2011 yılında bir Michelin yıldızı kazandı. O zamandan beri Şef Tinari otantik ve geleneksel Abruzzo ve İtalyan lezzetlerini dünyayla tanıştırma tutkusuyla Hong Kong, Birleşik Krallık, Paris, İsveç, Avustralya ve Japonya gibi birçok ülkeye seyahat edip farklı yemek yarışmalarına ve gösterilere katıldı. Yaptığı yolculukların her birinden farklı renkler, lezzetler, tatlar ve teknikler getirdi. Şef Tinari’nin oğlu

Arcangelo Tinari babasının bu özelliğini ise şöyle açıklıyor: "Babam, oldukça sık seyahat eder ve her seferinde gittiği ülkeler ve şehirlerden farklı lezzetler getirir. Ancak, en önemlisi farklı teknikleri ve pişirme yöntemlerini keşfedip, bizim mutfağımıza da adapte etmeye çalışır."Abruzzo mutfağına ve Villa Maiella’ya özgü lezzetlerden oluşan altı aşamalı menüde taze domates ve Maiella dağından gelen aromalı otlar ile hazırlanan spagetti Chitarra, Belçika hindibası ve patates ile sunulan Junniper Kuzu ve enfes bir tatlı olan yarı dondurulmuş bademli mus Smifreddo al Parrozzo gibi tatlar yer alıyor. 19 ve 20 Kasım’da IST TOO’da lezzet tutkunlarının beğenisine sunulacak olan bu eşsiz deneyim kişi başı 190 TL; üstelik eşsiz Abruzzo şarapları ile özel menüyü taçlandırmak isteyenler ise ilave 99 TL’ye Abruzzo gecelerini boğazın ihtişamlı atmosferinde yaşayabilir.

IST TOO, Shangri-La Bosphorus, Istanbul bünyesinde Mayıs 2013’de açıldı. Dünyanın en iyi tasarımcılarından Andrew Fu tarafından tasarlanan restoran, Türk ve dünya mutfağının en sevilen tatları à la carte olarak özgün yorum ve sunumlarla haftanın yedi günü İstanbulluların hizmetinde… Eşsiz bir Boğaz manzarasına sahip IST TOO Restoran her gün 06.00’dan 23.00’e hizmet veriyor.

Rezervasyonlarınız ve detaylı bilgi için: 0212 275 8888
www.shangri-la.com