15 Kasım 2014 Cumartesi



12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu Tarihi “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” Projesi ile Tarihseverlerle Buluşuyor .T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in himayelerinde, T.C. Kültür Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), TÜRSAB-MÜZE Girişimleri, BKG ve Anadolu Efes tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesi tarihseverlerle buluşmaya hazır. Kitap, sergi ve aktüel belgeselden projenin kitabı Bakanlığa bağlı müzelerdeki müze mağazalarda meraklılarıyla, fotoğraf sergisi 31 Aralık 2014 tarihine kadar Darphane-i Amire’de ziyaretçilerle buluşacak. 13 bölümden oluşan belgesel ise 16 Kasım 2014 tarihinden itibaren her Pazar NTV’de yayınlamaya başlanacak.


12 bin 500 yıllık Türkiye ve Anadolu tarihinin hikâyesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in doğrudan talimatlarıyla “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesi kapsamında bir prestij kitap, fotoğraf sergisi ve aktüel belgeselde bir araya getirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türkiye genelindeki  müze ve ören yerlerinden seçilen yüzlerce eserin fotoğrafları ve etkileyici hikâyelerinin yer aldığı kitap, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ve 13 bölümlük aktüel belgesel ülkemiz topraklarının insanlık tarihindeki önemini gözler önüne seriyor. Proje, fotoğraflarla Anadolu uygarlık tarihinin anlatıldığı prestij kitabı, yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirilecek fotoğraf sergisi ve 13 bölümlük bir aktüel belgesel olmak üzere üç bileşenden oluşuyor.


“Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” kitap, sergi ve aktüel belgesel lansmanı T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Bilkent Kültür Girişimi (BKG) ile proje destekçisi Anadolu Efes işbirliği ile 14 Kasım 2014 Cuma günü saat 14.00’te İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi’nde gerçekleşti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Bilintur A.Ş. Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik, Anadolu Efes Genel Müdürü T. Altuğ Aksoy ve kitabın yazarı tarihçi Hayri Fehmi Yılmaz birer konuşma yaptı.
“Medeniyetler tarihi için eşsiz bir kaynak”


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, “Bakanlığımız ülkemizin sahip olduğu bu kadim mirası muhafaza edip bir müze gibi sergileyerek hem uluslararası arenada ülkemizi tanıtmakta hem de dünya kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Medeniyetler tarihi alanında görsel ve yazın anlamında faydalı bir kaynak olacağına inandığım bu çalışmada emeği geçen tüm kurum ve kişilere emeklerinden dolayı teşekkür eder, bu yöndeki çalışmaların devamını dilerim” diye konuştu.



“Yalnızca turizme değil kültürel yaşama da değerler katıyoruz”
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy da TÜRSAB’ın yalnızca Turizme değil, kültürel yaşama kazandırdığı değerlerle de iftihar ettiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:
 “TÜRSAB, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ana misyonlarından biri olan kültürel varlığın korunması, geliştirilmesi, tanıtımı ve bunun için kaynak oluşturulması, ziyaretçi ve bilinirlik sayılarının arttırılması, toplumun müze ve antik şehir algısının güçlendirilmesi çerçevesinde Laodikeia Antik Şehri Kazıları, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin depreme karşı güçlendirilmesi ve restorasyonu, Darphane-i Amire Binaları’nın deprem güçlendirme ve restorasyon projelerinin hazırlanması ve Garibaldi Binası’nın restorasyonuna ilişkin çalışmalarında bulunmaktadır. TÜRSAB Müze Girişimleri olarak, dünyanın kültürel alandaki benzersiz ve en büyük Kamu – Özel Sektörü işbirliği çerçevesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerleri gişelerini işletmekteyiz.”



“Müzeleri sosyal birer alan haline getirmeyi hedefliyoruz”
BKG Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Orhan Hallik ise“Bilkent Kültür Girişimi Ailesi olarak kültürel mirasın yeniden keşfedilmesi amacıyla çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda yerli, yabancı herkesi müzelere çekmeyi, herkesin bu büyük mirasta kendisinden bir parça bulabilmesini ve müzeleri sosyal birer alan haline getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü asırlar boyunca değişmeyen tek bir şey var o da insan. Zaman kavramını hayattan çıkardığımızda geriye yalnızca insani duygular kalıyor. Müzeler tüm bu insani duyguları içlerinde barındırıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik’in doğrudan talimatlarıyla çalışmaları başlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesinin içinde yer aldığımız için büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.


“Böylesine değerli bir projenin paydaşlarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz”
Anadolu Efes Genel Müdürü T.Altuğ Aksoy da “Bu topraklarda doğan, büyüyen ve uluslararası arenada başarılara imza atan bir kurum olarak, geçmişten aldığımız güçle, gelecek için uzun soluklu değer yaratma gayemizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Bu anlayışla, bugün birçok farklı alanda toplumsal gelişime ve yerel kalkınmaya hizmet edecek sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyoruz. Binlerce yıllık Anadolu medeniyetlerinin hem Türkiye’de hem dünyada tanıtılmasına olanak sağlayacak T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın böylesine değerli bir projesinin paydaşlarından biri olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun konuşmaların ardından “Başta T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanları olmak üzere TÜRSAB ve Bilkent Kültür Girişimi’ne değerli işbirlikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


“Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” Kitabının Tanıtımı Yapıldı
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, TÜRSAB-MÜZE Girişimleri ve BKG tarafından ortak hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” kitabı ile Hititler’den Selçuklular’a, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’da Paleolitik Çağ’dan (Yontma Taş Devri) Cumhuriyet’e uzanan süreçteki tarihi değerler bir araya getiriliyor. Karain Mağaraları’ndan Göbeklitepe’ye, Çatalhöyük’ten Efes’e, Zeugma’dan Çavuştepe’ye kadar dünya tarihini değiştiren arkeolojik eserler fotoğraf ve görüntüler eşliğinde Anadolu coğrafyasının kültürel ve tarihi mirası halkla buluşacak.


Paleolitik Çağdan günümüze tarihi değerler bir araya getiriliyor
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, TÜRSAB-Müze Girişimleri ve BKG tarafından Anadolu Efes katkılarıyla ortak hazırlanan “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” projesiyle Hititler’den Selçuklular’a, Bizans’tan Osmanlı’ya onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan Anadolu’da Paleolitik Çağ’dan (Yontma Taş Devri) Cumhuriyet’e uzanan süreçteki tarihi değerler bir araya getiriliyor. Karain mağaralarından Göbeklitepe’ye, Çatalhöyük’ten Efes’e, Zeugma’dan Çavuştepe’ye kadar dünya tarihini değiştiren arkeolojik eserler fotoğraflanarak “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” ismi altında kitap, fotoğraf sergisi ve aktüel belgesel ile Anadolu coğrafyasının kültürel ve tarihi mirası halkla buluşuyor.Konuşmaların ardından konuşmacılar ve davetliler, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire Binası’na geçerek fotoğraf sergisini gezdiler.


Yüzlerce fotoğraf 1 yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında sergilenecek
“Dünyanın En Büyük Müzesi: TÜRKİYE” fotoğraf sergisinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve örenyerlerinde bulunan ve Anadolu’da farklı coğrafyalardan ve farklı zaman dilimlerinden seçilmiş 100 üzerinde obje fotoğraflanarak bunların içinden seçilenler yüksek kalitede basılarak sergi haline getirildi. Türkiye genelinde İstanbul Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Antalya, yurtdışında Londra, Paris, Frankfurt ve Moskova’da başta uluslararası turizm fuarları ve havaalanları olmak üzere konsolosluklarda ve prestijli sergi salonlarında sergilenecek.


Sergi, İstanbul’da 31 Aralık’a kadar Darphane-i Amire Binası’nda görülebilecek.
Müze Ziyaretçisi / Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye aktüel belgeseli bu Pazar NTV’de
Tanıtımı yapılan Müze Ziyaretçisi / “Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” aktüel belgeselinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve örenyerlerinde Anadolu tarihine olduğu kadar Dünya tarihine de ışık tutan eser ve objelerin zaman sıralamasına göre tanıtımı yapılacak. 13 bölümden oluşan ve sunuculuğunu Ahmet Yeşiltepe’nin yapacağı bu aktüel belgeselde Göbeklitepe tapınağı, Truva, Efes Müzesi, Likya, Topkapı Sarayı Müzesi,Konya Mevlana Müzesi gibi bir çok tarihi ve kültürel mirasımız 16 Kasım 2014 tarihinden itibaren saat 22:00’de her Pazar NTV Televizyonunda seyirci ile buluşma fırsatı bulacak .

Yasal Uyarı:Yayınlanan haberin tüm hakları  www.turizminsesi.com ‘a  aittir.Turizmin Sesi  sitesinde bulunan haberler ve Fotoğraflar izinsiz kullanılamaz. Kaynak bildirerek ve aktif link koyarak kullanabilir. Aksi taktirde ADA Hukuk Burosu yetkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder