9 Haziran 2015 Salı

En Zengin İftar Sofraları The Marmara Otelleri’nde

The Marmara Otelleri, ödüllü şeflerin hazırladığı Türk ve dünya mutfağının birbirinden seçkin iftar menüleriyle Ramazan ayı boyunca misafirlerini lezzet yolculuğuna çıkarıyor.Türk mutfağına verdiği özel önemle tanınan The Marmara Taksim, bu yıl da Ramazan boyunca sunduğu iftar yemekleriyle fark yaratıyor.The Marmara Taksim bünyesinde yer alan Tuti Restaurant’ta Türk ve Osmanlı yemek kültürünü yansıtan saraylara layık bir iftar büfesi kuruluyor. Özel tasarlanmış açık büfedeki zengin iftariyelik, zeytinyağlı çeşitleri, soğuk başlangıç yemekleri, Osmanlı şerbetleri ve pek çok tatlı seçeneği konuklara keyifli bir Ramazan yaşatıyor.


Kırmızı etten beyaz ete kadar uzanan ana yemek seçenekleri arasında Sultan Beğendi, Dut Pestili “Hayrabolu” Kuzu İncik, Piliç Kapama ve eşsiz tadıyla Soğanlı Levrek Şaşlık bulunuyor. Geleneksel Türk tatlılarının yanı sıra Fıstık Kıtırı ve Dağ Meyveleri ile servis edilen Kuru Meyveli “Nougat” Parfe ise damakları şenlendiriyor.Bu muhteşem lezzetler Osmanlı şerbeti, limitsiz demleme çay, kahve, meyve suları ve meşrubatlar ile KDV dahil 100 TL’ye sunuluyor.The Marmara Taksim’de konaklayan misafirlere özel hazırlanan sahur menüsünde ise birbirinden zengin kahvaltı çeşitleri ile iftariyeliklerin yanı sıra ferahlatıcı hoşaflar  bulunuyor.  Oda servisi olarak sunulan sahur menüsünün fiyatı KDV dahil 90TL’dir. 


The Marmara Antalya 7 farklı İftar Menüsüyle Ramazana Hazır
The Marmara Antalya bünyesinde yer alan Tuti Restaurant, Ramazan ayı boyunca misafirlerine, açık havada doyumsuz Akdeniz ve Toros Dağları manzarası eşliğinde, geleneksel ve dünya mutfağını harmanlayarak oluşturulan 7 çeşit zengin menü ile muhteşem bir Ramazan keyfi sunuyor.
Set Menü olarak hazırlanan Ramazan Menüsü, hurma ve zeytin gibi Ramazan klasiklerinden başlayıp Türk mutfağının zengin iftariyelikleri, Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmez tadı olan zeytinyağlılar, yöresel yemekler, saray mutfağına özel tatlar, et ve balık alternatifleri ve kebap çeşitleri gibi lezzetlerle devam ediyor. 

Bu muhteşem lezzetlerin hepsi; limitsiz demleme Türk çayı, kahve, bitki çayları, meyve suyu, meşrubat, ayran ve şerbet dahil seçilecek ana menüye göre 50 TL ila 81 TL arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca 150 kişi ve üzerindeki iftar buluşmaları için yüzde 10 indirim imkanı sunuluyor.
İftar Buluşmalarının Adresi: The Marmara Pera ve The Marmara Şişli

Kolay ulaşımı ve konforlu odalarıyla İstanbul’u şehrin sıfır noktasında yaşamak isteyenlerin tercihi The Marmara Şişli ile tarih, sanat ve iş dünyasının merkezi olan Pera’da yer alan The Marmara Pera, Ramazan ayı boyunca her gün farklı iftar menüleri sunuyor. 


The Marmara Pera bünyesinde yer alan Cafe Marmara ve The Marmara Şişli’de yer alan Lobby Restaurant’ın iftar menüsü; zengin iftariyeliklerden çorba çeşitlerine, ara sıcaklardan salatalara, her gün farklılık gösterecek lezzetli ana yemeklerden sütlü ve şerbetli tatlılara kadar geniş seçeneklerden oluşuyor.Cafe Marmara ve Lobby Restaurant konuklarına, limitsiz demleme çay, kahve, meyve suyu ve meşrubat da ikram ediliyor.  İftar buluşmalarının adresi olan The Marmara Pera ve The Marmara Şişli’nin set menüsü KDV dahil 60 TL’den sunuluyor.

Esma Sultan’dan Muhteşem İftar Lezzetleri 
The Marmara Esma Sultan, Boğaz’a nazır yemyeşil bahçesi, denizden ulaşıma imkân tanıyan iskelesi, açık mekânda en az 200 kişilik oturma düzeni ile konuklarına Ramazan boyunca eşsiz bir iftar keyfi sunacak. Tüm yemekleri Executive Şef Tolga Özkaya yönetimindeki ödüllü şefler hazırlayacak. En az 200 kişilik iftar davetleri için hazırlanan leziz Ramazan set menüleri, kişi başı 150 TL + KDV’den sunulmaktadır.

Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel Villa Mare Restoran’da keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldi

Dünya'nın en eski gurme degustator kuruluşu Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel Villa Mare Restoran’da keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldi.


Geçmişi ortaçağa uzanan, yıllar sonra 1950’de kurulan ve ortak ilgi alanı yemek sevgisi üzerine kurulu, erkek üyelerinin “Şövalye” olarak adlandırıldığı Chaine Des Rotisseurs üyelerinin katılımı ile gerçekleşen yemeğe, Chaine Des Rotisseurs Çukurova Yönetim Kurulu Başkanı İlter Varinli ve Sheraton Adana Otel Genel Müdürü Şenda Barreto Gomez ev sahipliği yaptı. Otelin Villa Mare Restoranında düzenlenen akşam yemeğinde konuklar, Executive Chef Sedat Köseoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan çok özel bir menu ile ağırlandı.


Chaine des Rotisseurs derneği üyeleri birbirinden leziz yemekleri tadarken bir yandan da yemeklerin içeriklerini dinlediler. Tüm katılımcılar için keyifli bir atmosferde gerçekleşen lezzetli akşam yemeğinin sonunda bu özel geceyi hazırlayan Executive Chef Sedat Köseoğlu, Genel Müdür Şenda Barreto Gomez, Yiyecek ve İçecek Direktörü Mehmet Ferman Doğan, mutfak ve servis ekibi, konuklar tarafından tebrik edildi.


Chaine kuralı: Sofrada tuz ve karabiber olmaz
Bir araya gelme amaçlarını;”Müşterek yetenekleri sayesinde bir sofrayı zevkli hale getiren restoran işletmecilerini, mutfak şeflerini, aşçıları, ve servis personelini onurlandırmak ve birbirimizin tecrübelerini paylaşmak” olarak anlamlandıran üyeler şeflere duyulan saygıdan dolayı tuz ve baharat kullanılmıyor. Chaine des Rotisseurs yemeklerinde sigara içmek ve cep telefonu kullanmak yemek bitimine kadar yasak.


Avlu Ocakbaşı: Yeni Nesil Meyhane

İstanbul’un en yeni ocakbaşı meyhanesi Avlu Ocakbaşı’nın eti-şalgamı, ustası-kebabı, biberi-baharatı Adana’dan geliyor. ‘Yeni Nesil Meyhane’ olarak adından söz ettiren mekan, Adana’nın gerçek lezzetlerini, Ermeni mezeleri ile buluşturarak 90’ların akıllara kazınmış Türkçe pop müzikleri eşliğinde konuklarına keyifli ve nezih bir ortam sunuyor.


Beyoğlu’nda Alman Kültür Vakfı’nın avlusunda yer alan meyhane, sıcacık dekoruyla misafirlerini evinde hissettiriyor. 90'lı yıllarda sözlerini ezbere bildiğimiz şarkılardan oluşan ocakbaşı meyhanenin müzik listesi Levent Yüksel ile başlıyor, Tarkan-Ajda-Sertap’a uğruyor, Ercan Saatçi-Yıldız Tilbe ile sürprizler yapabiliyor. Siz kebabınızı yerken; Rum mezelerinin yanında rakınızı yudumlarken arkada çalan şarkı sizi 15 yıl öncesine götürüyor.


Kebapta asıl amaç gerçek Adana kebabı lezzetini İstanbul’da misafirlere tattırmak. Adana kebabı dışında, Avlu’nun zengin menüsünde, kuzu, beyti, ciğer gibi bilinen kebapların yanı sıra küşleme, şaşlık, külbastı gibi özel tatlar da yer alıyor. Kırmızı et yemeyen konuklar da tavuk kıyması, fıstık ve ince kaşarla hazırlanan mekanın kendine oldukça güvendiği spesiyali Avlu kebabını tercih edebiliyorlar.

Ermeni aşçının elinden günlük çıkan mezeler ise kebabın yanında keyfi arttırıcı özellik taşıyor. 12 çeşit meze ile konuklar masalarını diledikleri renklerle donatabiliyorlar. Avlu’da bir akşam keyfi mekanın kendine özel kremalı elma tatlısı ile sona eriyor. Işıklar biraz daha kısılıyor, grubun keyfine göre müziğin sesi biraz daha arttırılıyor.Kısacası Avlu’daki samimi ve sıradışı ocakbaşı-meyhane sentezi, bütün klişeleri bozuyor ve sizleri bu keyfi paylaşmaya çağırıyor.

Telefon: 0212 244 97 25
Websitesi: www.avluocakbasi.com
facebook / twitter / instagram / swarm : avluocakbasi

RAMAZAN AYININ EN ÖZEL LEZZETLERİ GÜMÜŞSUYU RESTAURANT’TA SİZİ BEKLİYOR

İstanbul Boğaz’ının  büyüleyici manzarasına hakim Park Bosphorus Hotel, Ramazan ayı boyunca sunacağı muhteşem lezzetlerle, misafirlerine keyifli bir iftar yaşatacak. Şık ambiyansıyla otelin dikkat çeken bölümlerinden olan  Gümüşsuyu Restaurant’ta sunulacak  ‘açık büfe’ Ramazan menüsü, her akşam canlı fasıl müziği eşliğinde, benzersiz bir lezzet ve eğlence şöleni sunacak. Gümüşsuyu’nun en iddialı yemeklerini bir araya getirdiği ‘iftar menüsü’, Ramazan ayı boyunca geleneksel mutfağın en seçkin lezzetlerini misafirlerine sunacak.Sunduğu eşsiz Boğaz manzarasıyla, özel günlerin vazgeçilmez adresi olan Park Bosphorus Hotel, Ramazan ayı boyunca sunacağı özel lezzetler ve sürprizlerle, misafirlerine unutulmaz iftar sofraları sunuyor. Otelin en etkileyici ambiyanslarından birine sahip olan Gümüşsuyu Restaurant’ta sunulacak olan özel ‘açık büfe’ iftar keyfi, her akşam gerçekleşecek canlı fasılla renklenecek ve kulaklarınızın pasını da silecek.


Geleneksel Türk-Osmanlı mutfağına ait lezzetlere getirdiği farklı yorumlarıyla, lezzet ve kaliteden ödün vermeyenlerin ilk tercihleri arasında yer alan Gümüşsuyu Restaurant, Ramazan ayına özel, Osmanlı Mutfağı ağırlıklı hazırladığı iftar menüsünde, yine geleneksel Türk mutfağının iddialı lezzetleriyle dünya mutfağından farklı seçenekleri kendine has tarzıyla bir araya getirecek.


Gümüşsuyu’nun açık büfe iftar menüsünde; bozadan hurmaya, güllaçtan pideye, pestilden, zerdeye yüzlerce çeşit lezzetle iftar sofralarınızı donatacak. Ayrıca Ramazan boyunca sunulacak açık büfe iftarda; Osmanlı şerbetleri, meyve suları, alkolsüz içecekler, çay ve kahve ücretsiz olarak ikram edilecek.Siz de üzerinde dumanı tüten sıcacık bir pide, hurma, nar ve fıstıkla süslenmiş bol sütlü güllaçlı bir iftar hayal ediyorsanız, Gümüşsuyu’nın zengin sofraları Ramazan ayı boyunca lezzet severleri bekliyor. Bu muhteşem iftar keyfini Hezarfen Teras’ta içebileceğiniz nefis kahvelerle taçlandırabileceğiniz açık büfe iftar menüsünün fiyatı ise 110 TL.

Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport açıldı

Rezidor Otel Grubu "Park Inn" markasını Türkiye'ye taşıdı
Dünyanın en büyük otel gruplarından Carlson Rezidor, "Park Inn" markasını Türkiye'ye taşıdı. Basın Ekspress yolu üzerinde konumlanan Park Inn by Radisson İstanbul Ataturk Airport hizmete açıldı. Rezidor Otel Grubu tarafından işletilen Park Inn by Radisson, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 4 kilometre yakınlıkta. Otelin toplam 154 odası bulunuyor. Otel 7 adet salonu ile organizasyonlar için kusursuz alanlar sunuyor. Otelin birbirinden renkli ve keyifli iki restoranı, Live-inn Room ve RBG Bar & Grill – RBG misafirlerine dünya mutfaklarından lezzetler sunuyor. RGB, otel misafirleri dışında da hizmet veriyor.


Dünyanın en büyük otel gruplarından Carlson Rezidor, "Park Inn" markasını Türkiye'ye taşıdı. Basın Ekspress yolu üzerinde konumlanan Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un açılışı Carlson Rezidor Hotel Group Türkiye Bölge Direktörü ve Radisson Blu Bosphorus Hotel Istanbul Genel Müdürü Sonja Divé-Dahl'in ve Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Genel Müdürü Eylem Fındık ile davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.


Carlson Rezidor Otel Grubu tarafından işletilen yeni Park Inn by Radisson, yılda 50 milyondan fazla yolcunun ulaşımını sağlayan İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı'na 4 kilometre mesafede bulunuyor. Otel aynı zamanda ulusal ve uluslararası bir çok önemli fuara ev sahipliği yapan CNR Expo Fuar Merkezi'ne, Türkiye'nin en büyük sanayi bölgeleri arasında yer alan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ne; Dünya Ticaret Merkezi, Mall of İstanbul, Atatürk Olimpiyat Stadı ve İstanbul Akvaryum gibi iş, alışveriş, yaşam ve spor merkezlerine yakın bir lokasyonda yer alıyor. 
Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un 154 odası bulunuyor. Odalarda LCD TV, ücretsiz wifi, çalışma masası, saç kurutma makinesi, klima sistemi, çelik kasa, telesekreterli telefon bulunuyor. 


Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport, "Smart Meetings & Events" konseptinde sunduğu, yaratıcılığı artıran toplantı salonları, özgün kahve molası seçenekleri ve sekretarya hizmetleri ile farklı olanaklar sağlıyor. 30 ile 422 metrekare arasında değişen 7 adet salonu ile etkinlik ve organizasyonlar için kusursuz alanlar sunuyor.Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un birbirinden renkli ve keyifli iki restoranı, Live-inn Room ve RBG Bar & Grill – RBG misafirlerine dünya mutfaklarından örnekler sunarken, rahat bir ortamda yemek yeme fırsatı veriyor. Klasik bir otel restoranı olmayan RBG, otel misafiri olmayan tüm ziyaretçilere hizmet veriyor.


Carlson Rezidor Otel Grubu Orta Asya ve Türkiye Bölge Başkanı Mark Willis Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'un açılışına gönderdiği mesajda “Park Inn by Radisson, yeni ve dinamik yapısıyla 'seçenek, iletişim ve bağlantı" konsepti üzerine inşa edildi. Avrupa, Orta Asya ve Afrika’da faaliyette olan ve yapım aşaması devam eden 207’den fazla otelimize İstanbul’daki yatırımımızla bir yenisini daha ekliyoruz ve bu markanın Türkiye’de gelişmesi için büyük bir potansiyel görüyoruz.” dedi.


Türkiye'deki ilk Park Inn'i hizmete açmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Rezidor Hotel Grup Türkiye Bölge Direktörü ve Radisson Blu Bosphorus Hotel Istanbul Genel Müdürü Sonja Divé-Dahl "Park Inn, modern dünyanın karmaşıklığını ve dinamiklerini anlayan, orta ölçekli, tam hizmet veren bir otel markasıdır. Park Inn'in 'Hayata Renk Katmak' sloganı, markanın misafir deneyiminin kilit noktasını oluşturuyor. Park Inn by Radisson, Next Gen konsepti ile pratik, renkli ve samimi otel deneyimi sunuyor. Park Inn by Radisson’daki ekipler samimi, etkin ve dürüst 'Evet Yapabilirim!' (Yes I Can!) mottosuyla hizmet sunarken, otelin tüm misafirleri kendilerini evlerindeki gibi rahat hissediyorlar." dedi. Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport Genel Müdürü Eylem Fındık ise açılışta yaptığı konuşmada "Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport'ta çevrenin dinamiklerine uygun olarak hizmet standardımız 5 yıldız olacaktır. 130'u Standart ve 24'ü Superior olan 154 odamızın tümü canlı, samimi, pozitif renkleri ve modern dizaynıyla öne çıkan "Next Gen" konseptinin imzasını taşıyor. Odalarda ayrıca tüm iş amaçlı gelen misafirlerin ihtiyaçlarına uygun çalışma masaları ve uluslararası kanalları da içeren geniş bir seçim sunan LCD TV bulunuyor. Uluslararası Park Inn konseptine ek olarak Park Inn by Radisson İstanbul Atatürk Airport, RBG Bar & Grill adıyla özel bir konsept restorana ev sahipliği yapıyor. RBG misafirlerini rahatlatıcı bir ortamda uluslararası ve kaliteli yemeklerle buluşturuyor. RBG tüm gün boyunca kahve ve içecek servisi yaparken, ala carte akşam yemeği 22:30'a kadar bar ise 00:00'a kadar hizmet veriyor. RBG’nin yaz terası taze ve çok yönlü menüsüyle lezzetli atıştırmalıklar ve yemekler sunuyor. Özellikle iş toplantıları ve civardaki çalışanların öğlen ya da akşam yemeklerinde bir araya gelmesi için RBG iyi bir tercih olarak öne çıkıyor. İş veya turistik amaçlı gelen tüm misafirlerimiz iş ve yaşam merkezlerine, büyük alışveriş merkezlerine ve outlet merkezlerine yakın olmanın yanında Atatürk Havalimanı'na ücretsiz servis avantajını da kullanabilecek. Misafirlerimiz ayrıca concierge, 24 saat oda servisi, mini bar, odalarda çay ve kahve makinesi, yıkama ve kuru temizleme servisi gibi hizmetlerden de yararlanabiliyor. 1000 metrekare alana sahip olan Spa ve sağlık merkezinde bulunan kapalı yüzme havuzu, fitness alanı, masaj ve cilt bakım odaları, hamam, sauna ve buhar banyosu ile misafirlerimize yorgun geçen bir günün sonunda rahatlayabilecekleri ve keyifli vakit geçirebilecekleri bir mekan yarattık." dedi. 

Köşebaşı, 20’nci yılında lezzet dolu bir iftar sofrası sunuyor

Geleneksel lezzetleri modern sunumuyla birleştiren Köşebaşı, 20’nci yılında da tüm şubelerinde Ramazan ayına özel zengin iftar menüsü ile konuklarına keyifli ve lezzet dolu bir iftar sofrası sunuyor. 70 TL’den başlayan fiyatlarla sunulan menüde, iftariyeliklerden ara sıcaklara, Köşebaşı spesiyallerinden özel Ramazan tatlılarına aradığınız tüm lezzetleri bulabileceksiniz.



Kebabın modern sunumu ile yemek kültüründe devrim yaratan Köşebaşı, 20’nci yılında da Ramazan ayına özel zengin iftar menüsü ile konuklarına keyifli ve lezzet dolu bir iftar sofrası sunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki restoranlarıyla hızla büyümeyi sürdüren Köşebaşı, tüm şubelerindeki iftar menüsünde Ramazan ayının geleneksel lezzetlerini bir araya getiriyor.


70 TL’den başlayan fiyatlara sunulan menüde, iftariyeliklerden ara sıcaklara, Köşebaşı spesiyallerinden özel Ramazan tatlılarına aradığınız tüm lezzetleri bulabileceksiniz. Dilerseniz paket servis hizmetiyle dilediğiniz her yerde Köşebaşı lezzetlerinin keyfini yaşayabilirsiniz.


Köşebaşı Restoranları’nın zengin iftar menüsü şöyle:

İFTAR TABAĞI
Mercimek Çorbası, Gavurdağı Salata, Toros Salata, Süzme Yoğurt, Çiğ Köfte, Tulum Peyniri, Zeytin, Hurma, Bal, Kayısı, Pastırma, Reçel, Tereyağı

ARA SICAK
Ispanaklı Pide, Çöp Şiş, Döner

ANA YEMEK
Köşebaşı Kebap (Acılı - Acısız)
Tavuk Kanat
Tavuk Şiş
Şaşlık

TATLILAR
Dondurmalı İrmik Helvası
Güllaç
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
(Köşebaşı Usulü)

İÇECEKLER
Ayran, Çay, Kahve, Meşrubat Çeşitleri, Şalgam Suyu

3 kıtada, 7 ülkede, toplam 30 restoranıyla hizmet veren Köşebaşı, Ramazan ayında kebap severlere ve lezzet tutkunlarına unutulmaz bir iftar yemeği vaat ediyor.


ST REGIS BRASSERIE’DEN RAMAZAN AYI’NA ÖZEL İFTAR MENÜLERİ

İstanbul’un en gözde noktası Nişantaşı’nda Starwood Hotels & Resorts ve Demsa Group ortaklığı ile hizmete sunulan St. Regis İstanbul’un giriş katında açılan St Regis Brasserie, özel iftar menüleri ile Ramazan ayı boyunca misafirlerine lezzet şöleni sunuyor. 


Paris brasserie’lerini andıran tasarımı, sofistike ambiyansı ve St. Regis Istanbul Executive Şefi Gürcan Gülmez küratörlüğünde Türk ve Fransız mutfağını harmanlayan lezzetleri ile kısa zamanda İstanbullular’ın buluşma noktası olan St Regis Brasserie, hem göze hem de damağa hitap eden Ramazan menüleri ile “beklentilerinizin ötesinde”  bir lezzet deneyimi yaşatacak. 


Birbirinden zengin alternatiflerin yer aldığı St Regis Brasserie Ramazan Menüsü’nde; iftar sofralarının vazgeçilmezi iftariyelikler, çorba, salata, etli pazı sarması, peynirli su böreği, tavuk külbastı, beğendili kebap, güllaç, ayva tatlısı gibi lezzetler yer alıyor.


Restoranın fırınında pişen sıcak pide ve ekmek çeşitleriyle servis edilen menüde içecek olarak kızılcık şerbeti, taze meyve suları, ayran, çay ve kahve çeşitleri de bulunuyor. Beş course’dan oluşan St Regis Brasserie Ramazan Menüsü’nün kişi başı fiyatı 150 TL. 

*St Regis Brasserie Ramazan menüsü kişi başı-  150 TL
Rezervasyon İçin: 
St Regis Brasserie - Tel: 0 212 368 08 36
Adres: St. Regis Istanbul, Mim Kemal Öke Cad. No: 35 Nişantaşı

ELITE WORLD OTELLERİ’NDE FARKLI LEZZETLERLE İFTAR KEYFİ

Elite World Otelleri on bir ayın sultanı Ramazan ayı süresince Türk ve Osmanlı mutfağının en seçkin lezzetlerini tasavvuf müziği eşliğinde açık büfe ve set menü olarak misafirlerin beğenisine sunuyor. Elite World Otelleri şefleri tarafından Ramazan ayına özel hazırlanan;  çavdar ekmeğinde bal kabağı çorbası, sıcak yaz akşamına soğuk bir lezzet katacak limon&limon tatlısı, taze kivi, kabak, sakız ve kırmızı orman meyvelerinden hazırlanan ferahlatıcı şerbetleri mutlaka denemenizi öneririz.  


Şehrin merkezi Taksim’de yer alan Elite World İstanbul ve Elite World Prestige Otel, Florya’da yer alan Elite World Business Otel ve Elite World Van Otel’in iftar menüleri, ödüllü Executive Chef Mithat Yalçınkaya, Executive Chef Kemal Şenel, Executive Chef Mahir Karataş ve ekipleri tarafından hazırlandı. Nefis iftariyelikler, salata çeşitleri, naneli yoğurt sos ile kıymalı ve peynirli su böreği, iç pilav ve sebzeli kuzu tandır, taze kekikli çoban kavurma gibi Türk mutfağının geleneksel lezzetleri, yaz sıcaklarında ferahlatan soğuk çorba gibi çeşitli çorbalar, meyve ve tatlı büfesi, limitsiz şerbet, çay, kahve, dondurma servisi Elite World Otelleri iftar sofrasının olmazsa olmazları arasında yer alıyor.   

Tok Tutan Bal Kabağı Çorbası 
Elite World İstanbul Otel’de, Ramazan ayı için özel olarak hazırlanacak bal kabağı çorbası çavdar ekmeğinin içinde sunulacak. Lif yönünden zengin olması nedeniyle doyurucu etkisi olan bal kabağı çorbası ayrıca, sindirim sistemine de destek olurken, özel sunumu ile iftar sofrasında yer alıyor olacak. 

Ferahlatan tatlı Limon&Limon
Elite World Otelleri iftar sofrasında bir çok tatlı da misafirlere sunuluyor olacak. Farklı bir lezzet sunan, taze meyveyle hazırlanan Limon&Limon tatlısı Elite World sofrasının gözdelerinden biri olmaya aday.



Elite World şeflerinden enerji veren şerbetler
Razaman ayının olmazsa olmazları arasında yer alan şerbetler, bu ramazanda da Elite World şeflerinin özel tarifleri ile ikram edilecek. Taze kivi, kabak, sakız ve kırmızı orman meyvelerinden hazırlanan ferahlatıcı şerbetler, meyvenin sunduğu enerjiyi iftar sofrasında sunuyor olacak.  


Elite World Otelleri iftar menüleri, Taksim’de yer alan Elite World İstanbul Otel, Elite World Prestige Otel, Florya’da yer alan Elite World Business Otel ve Van’daki Elite World Van Otel’de ramazan ayında misafirlerini bekliyor olacak. Elite World Otelleri’nde unutulmaz iftar lezzetleri, kişi başı 50 ile 75 TL arasında değişiyor. 

Detaylı bilgi ve rezervasyon için; Elite World İstanbul ziyafet ofisi 0212 313 83 83, Elite World Prestige ziyafet ofisi 0212 297 13 13, Elite World Business ziyafet ofisi 0212 411 4646, Elite World Van ziyafet ofisi 0432 484 11 11‘i arayabilirsiniz.  www.eliteworldhotels.com.tr        

Kurban Bayramı tatilinde tercihiniz Asya mı, Güney Amerika mı?

Özgün ve konforlu seyahat arayışındaki gezginlerle birlikte dünyanın farklı noktalarını keşfeden Gazella Turizm, Kurban Bayramı’nda kıtaları ve okyanusları aşarak gezginleri dünyanın her iki ucuna, Asya ve Güney Amerika’nın renkli ve gizemli topraklarına götürüyor! Gazella Turizm, bu yıl 24 Eylül Perşembe gününe denk gelen Kurban Bayramı’nda uzun bir yolculuğa çıkmak isteyen gezginler ile birlikte dünyayı turluyor. Gazella Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Velit Gazel, “Arjantin’de tangonun sert ve tutku dolu ezgilerinden Brezilya sambasının kıvrak ve neşeli havasına geçiş yapıyoruz. Peru’daki İnka’ların kutsal diyarından Bolivya’da dünyanın en yüksek gezilebilir gölüne uğruyoruz. Japonya’daki Hiroşima şehrinin geride bıraktığı insanlık trajedisine şahit olup dünyanın en çok turist çeken iki ülkesine, Vietnam ve Kampoçya’ya uzanıyoruz. Birbirinden farklı insanlık öykülerini, kültürleri ve seyahat rotalarını, gezginlerimiz ile Kurban Bayramı’nda deneyimliyoruz” diyor.


Vietnam – Kamboçya – Bangkok 
Çinhindi Yarımadası'nın doğusunu kaplayan Vietnam ve Kamboçya, sayısız filme konu olan köklü geçmişleri ve belgesel yapımcılarının esin kaynağı olan benzersiz kültürleriyle  Güneydoğu Asya’nın en çok turist çeken iki ülkesi. Yakın zamana kadar sadece savaş ile çağrışım yapan bu otantik topraklar, bu kez UNESCO Dünya Mirası listesinde yer bulan mabetleri, uçsuz bucaksız pirinç tarlaları, güler yüzlü insanları ve Mekong Nehri'nin sakin sularıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Hareketli gece hayatı ve tarihi mirasıyla ön plana çıkan Tayland'ın başkenti Bangkok ise, Gazella Turizm'in merceğindeki Güneydoğu Asya turunun son durağı. 

17 - 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur, Ho Chi Minh City (Saigon), Hanoi, Halong Bay, Siem Reap, Phnom Penh ve Bangkok’u kapsıyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 3.290 avro. 

Japonya
Bulutlara ulaşan gökdelenlerin, dünyayı hâkimiyeti altına alan yüksek teknolojinin ve yüzyıllar öncesine uzanan köklü gelenekler ile güçlü inanç sistemlerinin şekillendirdiği Japonya, Kurban Bayramı’nda ziyaretçilerini bekliyor. Gezginler, UNESCO Dünya Tarih Mirası Listesi’ne alınan anıt ve tapınaklar, dört mevsimin iç içe yaşandığı ilham veren doğal güzellikler, kalabalık pazaryerlerinden sofralara ulaşan hakiki yerel lezzetler ve geçmişle geleceğin buluştuğu hem ruhani hem de ultra-modern şehirlerin izinde, misafirperverliğiyle tanınan Asya-Pasifik bölgesinin “Altın Ülkesi” Japonya’yı keşfe çıkıyor.

19 - 28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur, Tokyo, Kyoto, Hiroşima ve Osaka’yı kapsıyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 3.990 avro. 

Peru - Bolivya
Güney Amerika’nın en renkli ve merak edilen bölgelerinden Peru ve Bolivya, eski uygarlıklardan kalan zengin mirasın modern şehir hayatıyla birleştiği noktada Gazella Turizm gezginlerini bekliyor. Peru ve Bolivya’da yemyeşil doğanın içinde huzurlu bir yolculuk yapmak, bölgenin yerlileriyle tanışmak veya şehir meydanlarına yayılan Güney Amerika müziklerinin kıvraklığında geleneksel Latin Amerika ruhunu yaşamak isteyenler, bu efsanevi tura davetli. 

17 - 28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur, Lima, Kutsal Vadi, Cuzco, La Paz ve Puno’yu kapsıyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 4.590 avro. 

Arjantin - Brezilya
Romantik Tango gösterilerinden dünyanın en büyük şelalesi Igazu’ya, heyecan verici Şeytan Boğazı nehrindeki tekne gezisinden sıradışı bitki örtüsü ve tropik hayvanlara kadar, Brezilya ve Arjantin’in doğa ve mimari harikaları, rengârenk gündelik yaşam manzaralarıyla birlikte bu turda. Çılgın eğlence hayatı, Amazon Ormanları’nın doğal güzellikleri ve sıcakkanlı insanlarıyla Atlantik kıyıları boyunca eşsiz bir tatil fırsatı… 

18 - 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur, Buenos Aires, Iguazu, Rio de Janeiro ve Sao Paulo’yu kapsıyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 4.290 avro.

Baştan Başa Etiyopya Fotoğraf Turu
Fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş önderliğinde gerçekleştirilecek Etiyopya Fotoğraf turu; dünya üzerinde insan eliyle yapılmış en ilginç eserlerden biri olan Lalibela’daki Oyma Taş Kiliseler’den Arbore Kabilesi’nin geleneksel yaşamına uzanıyor. Arba Minch’in birbirinden ilginç hayvan türlerinden rengarenk yerel pazarlardaki yerlilerin özgün el sanatlarına kadar bu coğrafyanın en cazip özelliklerini, fotograf keşif duygusu ve aktif fotograf macerasıyla buluşturuyor.  

17 – 26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek tur, Addis Ababa, Lalibela, Arba Minch, Jinka ve Turmi’yi kapsıyor. Turun fiyatı, tüm ekstra turlar ve kişiye özel havalimanı-ev transferleri dâhil 3.590 avro.

GRUPLARA YÖNELİK GÖZ DOLDURAN İFTAR SOFLARI

Anadolu Yakası’nın en prestijli oteli Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, Ramazan Ayı’na özel hazırlanan ve onlarca lezzetten oluşan iftar sofralarında grup ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.Ramazan Ayı’nın bu yılda sıcak günlere denk gelmesinden yola çıkılarak hazırlanan “İftar Menüsü” mideyi yormayan ve serinletici özellik taşıyan lezzetlerden oluşturuldu.  Ramazan Ayı boyunca,  kalabalık iş yemekleri, özel davetler ve grup yemeklerinde Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’i tercih edenler, keyifli marina manzarası eşliğinde ödüllü şef Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağından çıkan serinletici ve leziz menü eşliğinde oruçlarını açacaklardır.


Kendi Sofralarınızı Yaratın
Ramazan Ayı’na özel farklı menü alternatiflerinin yanı sıra “Siz Hayal Edin, Biz Yapalım” konseptiyle konuklar kendi menüsünü hazırlayabilecek. Menülerde ise Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş ürünlerinin yanı sıra saray mutfağının damaklarda iz bırakan lezzetleri sunulacak.


Sıradışı İftar Lezzetleri
Gerçek pancar şekerinden yapılan reçellerden, ja otlu peynirli sultan böreğine, 8 saatte özenle pişirilen istimde dana antrikottan, 1523 yılında yapılan zahterli kuzu tandırın günümüz uyarlamasına kadar uzanan birbirinden farklı ve eşsiz lezzet ister iş arkadaşlarınıza, ister ailenize, isterseniz de sevdiklerinizle tadına bakmanız için Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel restoranlarında.
Güneşin batışını keyifle izleyebileceğiniz teras katında hizmet veren OUZO’da sevdiklerinizle birlikte olabileceğiniz özel salonlarda iftar yapabilirsiniz. Mehmet Yalçınkaya ve ekibinin hazırladığı enfes lezzetlerden oluşan iftar menünün kişi başı fiyatı ise KDV dahil 120 - 140 TL arasında değişmektedir. (İftar sofraları için sadece grup rezervasyonu alınmaktadır.)



Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel
Adres: Fener Kalamis Caddesi 38 – Kalamış İstanbul
Rezervasyon: (0216) 400 00 00


Kipa, yöresel lezzetleri tüketiciyle buluşturuyor

Kipa’nın gelenekselleşen Yöresel Lezzetler Festivali, Afyon’un sucuğundan Kıbrıs’ın hellim peynirine en sevilen yöresel lezzetleri indirimli fiyatlardan müşterilerle buluşturuyor.Kipa’nın artık geleneksel hale gelen Yöresel Lezzetler Festivali, 5-14 Haziran tarihleri arasında Çiğli, Gaziemir, Balçova, Bornova Forum, Manisa Magnesia, Çanakkale, Kurtköy, Halkalı ve Çorlu Kipa mağazalarında gerçekleştiriliyor.


Festival süresince Afyon’un sucuğundan Trabzon’un peynir çeşitlerine, Konya’nın kaşarından Kayseri’nin pastırmasına, Bursa’nın dönerinden Antakya’nın künefesine, Adana’nın şalgam suyundan Çeşme Alaçatı kurabiyelerine, Ödemiş’in yoğurdundan Kıbrıs’ın hellim peynirine kadar, Anadolu’nun pek çok farklı yöresinden gelen lezzetler Kipa müşterilerinin beğenisine sunuluyor. Tüm bu lezzetlerin indirimli fiyatlarla satışa sunulduğu festival, özel tadım akitiviteleri ve haftasonları düzenlenen halk dansları gösterileriyle de zenginleşiyor.Kipa CEO’su Jeff Adams, Yöresel Lezzetler Festivali aracılığıyla hem Türkiye’nin lezzetlerini yaşatmayı hem de yerel markaların bilinirliğini arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

EGE VE TRAKYA’NIN MEŞHUR YOĞURTLARI, FESTİVAL SÜRESİNDE KİPA’DA
Festivale katılan firmalardan İzmir’in Ödemiş ilçesinde faaliyet gösteren Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, fidancılık ve zeytinyağı üretiminin ardından girdiği süt sektöründe de büyük başarı gösteriyor. İzmir’in en modern süt işleme tesislerinden birini kuran Kooperatif, Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’ne ilk kez katılıyor. Firmanın aranan ürünlerinden biri haline gelen Bademli yoğurdu, festival süresince Kipa müşterilerine tanıtılacak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bademli Kooperatifi yetkilisi Selçuk Bilgi, Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’nin, ürünlerini pazarlama açısından kendileri için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Lezzetiyle büyük beğeni gören ürünlerini Kipa müşterilerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bilgi, Kipa ile işbirliği yapmaya devam etmeyi istediklerini de sözlerine ekledi.  

Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’ne Trakya’dan katılan firmalardan biri olan Ars Süt Ürünleri, Silivri’nin meşhur lezzeti olan yoğurdu günümüze kadar taşımayı başardı. Üretim kapasitesini, kaliteden ödün vermeden günden güne arttıran Ars Süt Ürünleri, festival süresince, bakraçta satılan klasik yoğurdun yanı sıra, toprak çömlekte sunulan kıvamlı ve kalın kaymaklı yoğurdunu da Kipa müşterilerine tanıtacak. Ars Süt Ürünleri Satış Müdürü Özgür Bostancıoğlu, Kipa Yöresel Lezzetler Festivali ile ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Yerel lezzetleri yaşatmaya yönelik bu festivalde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu sayede, Silivrimizin meşhur yoğurdunu ve markamızı çok daha fazla sayıda tüketiciye tanıtabiliyoruz.”     

Global Wellness Day’ın Başkentteki Adresi Karma Spa Wellness & Fitness

“Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir” sloganıyla, her yıl Haziran ayının ikinci Cumartesi günü kutlanan Global Wellness Day, uluslararası bir “İyi Yaşam Günü” olarak JW Marriott Ankara’nın sağlıklı yaşam merkezi Karma’da da kutlanıyor.JW Marriott Ankara’nın huzur ve yenilenme merkezi olarak da adlandırılan Karma Spa Wellness & Fitness dünya aktivitelerini takip ederek üyeleriyle buluşturmaya devam ediyor. Dünya üzerinde 5 kıta 52 ülkede kutlanan “Uluslararası İyi Yaşam Günü” daha sağlıklı olmak, daha iyi görünmek, bedensel ve ruhsal olarak iyi yaşamak isteyenlerin önderliğinde tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. 


Global Wellness Day’i tüm sınırların ötesinde bir harekete dönüştürmek için çalışmalar tüm kapsamıyla devam ederken JW Marriott Ankara da hazırladığı içerikle bu özel güne “Evet” diyor. 13 Haziran Cumartesi günü saat 15:00- 19:00 saatleri arasında Karma açık havuzda düzenlenecek zumba, spinning, yoga, pilates gibi aktivitelerin yanı sıra beslenme ve diyet uzmanı Ferin Batman, vereceği sağlıklı beslenme workshop’unda yaz aylarında sağlıklı ve formda kalmaya yardımcı olacak bilgileri paylaşacak. JW Şeflerinden sağlıklı atıştırmalıklar ve smoothie tarifleri, ekspres bakımlar ve daha pek çok workshop programıyla “iyi yaşam günü”nü kutlayacak olan katılımcıları JW Marriott Ankara’da renkli ve eğlenceli bir gün bekliyor.




8 Haziran 2015 Pazartesi

Köprülü Kanyon’da heyecan dolu bir Rafting macerası yaşadık

HEYECAN DOLU KÖPRÜLÜ KANYON! 
Halil ÖNCÜ-ANTALYA
,Bu hafta farklı bir deneyim yaşamak için Antalya'dan yaklaşık 90 km. uzaklıkta bulunan Köprülü Kanyon’a yolumuzu çevirdik. Rafting turu yapmak üzere sabahın erken saatlerinde bir gün önce görüştüğüm Tarzan Rafting İşletme Sahibi Şeref Koca ile buluşup yola çıktık. Tarzan Rafting İşletmesi yaklaşık 11 yıldan bu yana bölgede rafting hizmeti veriyor. Kemer’den aldığı misafirleri Köprülü Kanyona götüren Şeref Koca ve ekibi bizi de Antalya’nın Çallı Bölgesinden alarak gruba dahil ediyor. Servisin içerisinde Türk misafirlerin yanı sıra, Rus ve İranlı misafirlerde var. Onlarında heyecanını yüzlerinden okuyorum ve bir an önce bu heyecanı yaşamak istediklerini gözlemliyorum.
Rusya’da yaşanan ekonomik kriz, Ukrayna’da yaşanan iç savaşın etkisi Köprülü Kanyona kadar yansımız görünüyor.  


Bölgede her yıl binlerce insanı Rafting heyecanı ile buluşturan Köprülü Kanyon’a, Serik ile Manavgat arasında bulunan yol ayrımından kuzeye, Toros Dağları istikametine yol alarak ulaşıyorsunuz. Serik-Manavgat yolundan döndüğünüzde ise yaklaşık 38 km. gittikten sonra Köprülü Kanyona ulaşıyorsunuz. ‘Su varsa hayat vardır’ sözünün gerçeği ile yol boyunca muhteşem doğal görüntüler ile adeta kendinizden geçiyorsunuz. Muhteşem doğa elinizden fotoğraf makinenizi bir türlü bıraktırmıyor.


Kabakçı Dinlenme tesislerinde verdiğimiz kısa bir moladan sonra yaklaşık bir saat 15 dakika süren yolculuğumuz sonrası Tarzan Rafting’in toplanma merkezi olan Retaurantına geliyoruz. Araçlarından inen misafirler burada bulunan ekip tarafından karşılanarak kendilerine gerekli infolar veriliyor. Burada üzerlerini değiştiren misafirlere can yelekleri, kaskları ve kürekleri verildikten sonra tekrar servise binerek Rafting’in başlayacağı alana geliyoruz. Etrafta rafting için gelen yüzlerce kişi ile karşılaşıyoruz. Ancak geçtiğimiz yıllara göre daha sakin ve misafir azlığı da gözlerden kaçmıyor. Son dönem Rusya’da yaşanan ekonomik kriz, Ukrayna’da yaşanan iç savaşın etkisi Köprülü Kanyona kadar yansımız görünüyor.  

Adrenalin dolu anlar…
Rafting yapacağımız botlar sekiz ve on kişiden oluşuyor.  Tek ve iki kişilik de rafting botları da var. Bu arada rafting öncesi yanınıza sakın değerli eşyanızı almayın. Oldukça adrenalin dolu olan bu anlarda sular ile boğuşurken değerli eşyalarınızı kaybedebilirsiziniz. Hatırlatayım dedim.Köprülü kanyonun adını verdiği ve bölgenin başlangıç noktasında bulunan ve bol bol fotoğraflanan bir tarihi köprü de bulunuyor. Kanyon adını Köprüçay Irmağı üzerindeki Roma Çağı’nda inşa edilen bugünkü adıyla Oluk Köprü’sünden alıyor. Oluk Köprü’nün güneybatısında, Irmağa kuzeybatıdan kavuşan Gökçesu’nun içinden akarak gelen ve olağanüstü güzellikteki kanyon üzerinde yer alan Büğrüm Köprü de Roma Çağı eseri olarak göze çarpıyor. Eğer zamanınız olursa turunuz buna uygusa ya da kendi aracınız ile geldiyseniz bölgeye yakın Selge antik şehrini de mutlaka görmelisiniz. Renkli, hareketli ve çeşitli peyzaj örneklerinin bir arada bulunduğu Köprü Irmağı da diğer görülmesi gereken yerlerden bir göze çarpıyor.


Tarzan Rafting’de esas amaç “ Misafir memnuniyeti…”
Rafting ekibimiz ile bota binmeden önce  Tarzan Rafting İşletme Sahibi Şeref Koca ile kıs bi,r sohbet yapıyoruz. Bize işletmesinden ve çalkışmalarından bahsediyor: “Antalya’nın Rafting bölgesi olan ve her yıl binlerce misafirimizi ağırladığımız Köprülü Kanyon’dayız. Burada Tarzan Rafting olarak ve tercih edilen bir işletme olarak gelen misafirlerimize en iyi hizmeti veriyoruz. Yaptığımız hizmet ile Antalya bölgesine hakimiz. Burada öncelikli olanımız, misafirimizin memnuiyetidir. Antalya,Manavgat, Belek,Lara,Kundu, Kemer’den Raftin yapmak isteyen misafirlerimizi isterlerse transferli isterlerse de transfersiz olmak üzere Rafting turu yaptırıyoruz.Sabahları bize gelen rezervasyonları değerlendirerek gelecek olan misafirlerimizi otellerimizden topluyoruz. Son derece nezih, klimalı araçlarımız ile misafirlerimizi Köprülü Kanyona getiriyoruz. İsteyen misafirlerimiz kendi araçları ile de gelebiliyorlar. Raftinge başlayacağımız toplanma noktamızda bir araya geliyoruz. Burada toplanma noktamız olan Restaurantımızda kendilerine gerekli infoları veriyoruz ve ardından can yeleklerini, kasklarını ve küreklerini kendilerine veriyoruz” 


Rafting yapacaksanız, “ Sigorta” yı mutlaka sorun!
Rafting sürecini de bize özetleyen Şeref Koca yolcuların sigortalı olduğunu ve bu hizmeti alacakların bunu mutlaka sorgulamalarının gerekliliğini vurguluyor bizlere ve şöyle devam ediyor:“Buradan aldığımız misafirlerimizi start verilecek olan başlangıç noktasına götürüyoruz. Yolcularımızı botlara bindirip tekrar bir info daha veriyoruz. Gelen yolcularımız sigortalıdır. 13 km.lik bir alanda Rafting turumuzu başlatıyoruz. Yaklaşık üç saat süren raftingde misafirlerimiz unutulmaz bir gün yaşıyorlar. Bu süre içerisinde misafirlerimiz zaman zaman molalar verip, animasyonlar ve yüzme şansı da yakalıyorlar. Botlarımız sekiz ya da on kişilik. Bu arada iki kişilik kanolarımız da var. Kesinlikle kasksız ve can yeleksiz kimseyi botlara almıyoruz. Rafting öğle saatlerinde biterken acıkan misafirlerimize isteğe göre tavuk ya da balık olmak üzere salata,makarna,pilav dan oluşan bir menüyü de sunuyoruz. Bizim asıl işimiz onları mutlu görmek ve buradan memnun göndermektir. 11 yıldır bu işi yapan birisi olarak bu süre içerisinde defalarca bizi tercih eden çok sayıda misafirimiz olmuştur”


Heyecan dolu Köprülü Kanyon! 
Rafting turumuza başlıyoruz. Gerçekten de heyecan verici bir deneyim. Burada kürek çekerken hedefe ulaşmayı ve ekip olarak neler yapabileceğinizi çok saha iyi anlıyorsunuz. Zaman zaman şalelerden geçerken, heyecanlı dakikalar yaşarken zaman zamanda verdiğimiz molalar ile kendimizi biraz dinlendiriyoruz. 13 km.lik bir rafting alanı var. İsteğe göre bu turlar daha da uzatılıp, daha da kısa hale getirilebiliyor. Kanyon Milli Parkı’nın yayıldığı geniş alan içinde, çok sayıda köy boyutunda dağ yerleşmesi de yer alıyor. Rafting turu boyunca dere kenarında hem resim çeken hem de piknik yapan çok sayıda bölge insanına ve köylüsüne de rastlıyorsunuz. Zaman zaman verdiğimiz molalarda yemyeşil doğa içerisinde yerden çıkan heybetli suları, animasyon eğlencelerini, karşılıklı geldiğimiz botlarla su savaşları yapıyoruz. 13 km.lik parkurda birbirinde eğlenceli ve zorlu yaklaşık sekize yakın şelaleden geçen botumuz ile başladığımız noktaya varıyoruz. Hayli eğlenceli geçen bu anların ardından İsteğe göre tavuk ya da balık olmak üzere salata, makarna, pilavdan oluşan bir menüden oluşan öğle yemeğimizi yiyip dönüş için yola çıkıyoruz. Eğer sizde bu heyecanı yaşamak isterseniz muhakkak öneririm.


Rafting ücreti ne kadar?
Rafting ücretlerine gelince. Öğle yemeği transfer dâhil Rafting Turu: 40 TL. ( Eğer transfer istemez iseniz Rafting Turu 25 TL.) Rafting hakkında daha geniş bilgi için arayabileceğiniz telefon numaraları: Tel: 0 542 437 90 04 -0 533 397 14 87

Otelciler Rusya’nın peşini bırakmıyor

Rusya’dan gelen turist sayısında düşüş sürerken, TUROB, Rusya pazarından umudu kesmiyor. Bölgesel bazlı tanıtım atağına kalkan TUROB, Rusya'nın Astrahan bölgesinden gelen tanıtım heyetini ağırlıyor.Türkiye’nin turizmde en önemli pazarlarından biri konumundaki  Rusya’dan gelen turist sayısındaki kan kaybı devam ederken,Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), kaybı durdurmanın yollarını arıyor.


TUROB Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle, bu yıl başından itibaren hızlandırdığı yabancı turizmcileri ağırlama organizasyonlarına devam ediyor. Bölgesel bazlı tanıtımlarını da hayata geçiren TUROB bu kapsamda, Rusya’nın Astrahan bölgesinden gelen tanıtım heyetini ağırlıyor.  TUROB, 10 Haziran’a kadar sürecek olan tanıtım organizasyonunda Astrahan bölgesinin önde gelen turizmcilerini İstanbul Point Hotel’de misafir ediyor. TUROB bu yıl içinde ABD, Almanya, İngiltere, Lüksemburg, İrlanda ve Estonya’dan gelen turizmcileri ağırlamıştı.


YÜZDE 29 GERİLEDİ
Türkiye’nin Almanya’dan sonra ikinci büyük turizm pazarı unvanını taşıyan Rusya’dan gelen turist sayısı bu yılın ilk 4 ayında yüzde 29 gibi ciddi bir oranda gerilemişti. Bu düşüşte en büyük rolü Rusya’da yaşanan ekonomik kriz oynarken, 4 aylık sürede bu ülkeden Türkiye’ye 300 bin turist geldi. Turizmciler bu düşüşü minimumda tutmak isterken, son dakika satışlarıyla Rusya pazarında bir toparlanma olabileceği beklentisi yaşanıyor.

Elite World İstanbul Otel’in Genel Müdürü Hüseyin Faik Alsaç Oldu

Elite World Oteller Zinciri’nin Taksim’de yer alan 5 yıldızlı halkası Elite World İstanbul’un Genel Müdürlüğü’ne, Elite World Bussiness Otel’in Genel Müdürü Hüseyin Faik Alsaç transfer edildi.


Kapılarını 2014 yılı Ocak ayında açan Elite World Business Otel’in Genel Müdürlüğü görevini üstlenen, turizm sektöründe uzun yıllardır yönetici olarak görev yapan Hüseyin Faik Alsaç, 2015 yılı Mayıs ayı itibariyle Elite World İstanbul Otel’in Genel Müdürlüğü görevine atandı. Elite World Bussiness Otel’de bir çok başarılı çalışmaya imza atan, çok sayıda başarı ödülünü ekibi ile birlikte Elite World Business Otel’e taşıyan Alsaç, Mayıs ayı itibariyle Genel Müdürülük görevini Elite World İstanbul Otel’de sürdürecek.

Lisans eğitimini Atatürk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda tamamlayan Hüseyin Faik Alsaç, turizm sektöründeki 25 yıllık kariyeri boyunca, yerli ve yabancı birçok zincir otelde genel müdür yardımcılığı ve ve genel müdür görevlerinde bulundu. Elite World Otelleri zincirinde görev almadan önce Alsaç, 13 yıl İzmir Grand Mercure Otel’de üst düzey yönetici olarak görev almış, ardından Crowne Plaza, Mercure İstanbul Otel ve Double Tree By Hilton Old Town’da Genel Müdürlük görevini üstlenmişti.