TURİZMİN SESİ |Turizm ve Turizmcinin Sesiyiz | Turizm | Turizm Haberleri| turizminsesi@gmail.com
18 Mart 2022 Cuma
AKM’DE NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ
14 Mart 2022 Pazartesi
Turizmin Sesi Dergimizin Mart 2022 37'ncı Sayısı Yayında
7 Mart 2022 Pazartesi
Kadıköy Dorock XL Mart ayında da dopdolu
3 Mart 2022 Perşembe
Zorlu PSM’de bu hafta; 8-13 Mart
24 Şubat 2022 Perşembe
Hangi ülkede koronavirüs tedbirleri kaldırıldı?
Birçok ülke, azalan vakalar ve yüksek aşılama oranı sebebiyle koronavirüs tedbirlerini kaldırırken, bir kısmı da kısa zaman içinde kaldırmaya hazırlanıyor.
18 Şubat 2022 Cuma
Tobacco & café bar konseptiyle Cafe Fuego Galataport’ta
Café Fuego & Tobacco Shop’ta Turizmci Kadınlar bir araya geldi. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında yer alan Dünyanın tek yer altı kruvaziyer limanı Galataport’ta Kafe, tobacco shop ve bar birleşiminden oluşan bir mekan olan Café Fuego & Tobacco Shop turizmcilerin buluşma noktası haline geldi.
Yoğun iş temposunun ardından kadın turizmciler Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen, Bentour İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz, Eurasia Turizm Sahibi Günnur Diker ve kadın turizmciler dostları Aylin Özsavaş’ın Café Fuego & Tobacco Shop mekanında kahve molası verdi. Turizm sektöründe 31. yılına giren Fuego Travel’ın Kurucusu Aylin Kopan Özsavaş’ın yeni yatırımı Café Fuego & Tobacco Shop Galataport’ta hizmet veriyor. Avrupa’nın birleşik konsept tarzını Galataport’a getiren Cafe Fuego’da birbirinden güzel kokteyller içebilir ve kahve eşliğinde birbirinden farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Tobacco shop bölümünde farklı ülkelerin en beğenilen ürünlerini bir araya getiren bu konsept mekana uğramanızı tavsiye ederiz.
Galataport Skal İstanbul Üyelerine Tanıtıldı
Skal İstanbul Üyeleri İstanbul’a kazandırılan Dünyanın Tek Yer Altı Kruvaziyer Terminali Galataport İstanbul projesini gezip, bilgi edindiler.
Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen; “Buram buram tarih kokan, Roma'dan, Bizans'a ve Osmanlı'ya kadar 3 büyük imparatorluğun başkenti İstanbul’a “Galataport İstanbul” eşsiz bir proje kazandırıldı.
İstanbul’un denizden Dünyaya açılan kapısı Galataport İstanbul, üstün bir teknoloji ile kurgulanmış dünyanın ilk yeraltı kruvaziyer limanı. Eminim ki Türk turizmini başka bir boyuta taşıyacak. Ayrıca kültür-sanattan gastronomiye, eğlenceden alışverişe hayatın her alanına dokunan bu etkileyici projeyi ilk ağızdan dinleyeceğiz. İstanbul’un bu tarihi mirasını, modern teknolojiyle İstanbul’a kazandırdığınız ve bizlere de tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali katılımcılara projeyi anlatıp, kısa bir tur ile Galataport’u anlattı.
Bir 'ana liman' olarak konumlanan Galataport İstanbul; dünya standartlarında bir kruvaziyer limanı ile Akdeniz çanağından Karadeniz'e kadar geniş bir coğrafyada da ülke kruvaziyer turizmine hareketlilik getiriyor. Dünyadaki benzer projeler için bir ilham kaynağı haline gelen ve dünyada ilk kez hayata geçirilen özel bir kapak sistemi ile yerin altında kurgulanan terminali sayesinde yıllardır erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi, şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri oluyor. Limanda gemi olduğu zamanlarda gümrüklü alanı ve güvenlik (ISPS) alanını ayıran özel kapak sistemi sayesinde, geçici gümrüklü saha yaratılarak sahil şeridi erişime açık kalmaya devam ediyor.
Açıldığı günden bu yana pek çok ilke imza atan Galataport İstanbul, kullanılan ileri inşaat teknolojileri, çevreye saygılı uygulamaları ve herkes için erişilebilir bir saha yaratması ile Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED Sertifikası’nı Platin seviyesinden almaya değer görülerek Avrupa'daki LEED Platin sertifikalı en büyük ikinci proje, Türkiye'nin de LEED Platin sertifikalı en büyük projesi oldu. Boğaz kenarında toplam 112.000 m²’lik bir alanda 1,2 km sahil şeridini kapsayan Galataport İstanbul, dünyanın en önemli projeleri arasında yer alıyor.
Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen, Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali'ye Misafirperveliğinden dolayı teşekkür plaketi taktim etti.
17 Şubat 2022 Perşembe
Balıkesir Gastronomi Atlası için imzalar atıldı
Balıkesir, gastronomik turizm destinasyonu olarak , kültürel değerlerini yerli yabancı turistlere anlatıyor. Kişi başı harcama tutarında en fazla geliri oluşturan Gastronomi Turizmi çeşidinden ülkemizde ,nitelikli ürünleri ve hizmeti ile payını arttırmak isteyen Balıkesir atağa alkmış durumda.
Balıkesir peynirleri ile adından ‘’50 Peynirli Şehir Balıkesir’’ olarak bahsettiriyor. Süt ve süt ürünleri ile kendi mutfağını oluşturmaktadır. Balıkesir kahvaltısı için özel bir lansman hazırlanıyor. Gastronomi olarak zengin lezzetlerin bir araya geleceği lansman ülkemizde ve Dünya’da Balıkesir’den çok söz ettirecek. Türkiye’nin değerli ballarının ve zeytinlerinin de üretildiği bu verimli topraklarda özellikle zeytinyağı ve ekmek çeşitleri ile gastronomi turistlerinin ilgi odağı olmakta.Türkiye Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe, Ünlü Şef, Seyyah ve Yazar Ömür Akkor, Şef Murat Bozok ve Şef Jal.e Balcı; Balıkesir kahvaltı ürünlerini inceledi
Balıkesir Ticaret Odası’nın marka şehir projesi kapsamında gerçekleştirilen önemli projelerinden biri olan Balıkesir Gastronomi Atlası için, imzalar atıldı. İmza törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, yerel şefler ve stant ziyaretçileri katıldı. Türkiye’nin lezzet haritasında Balıkesir gastronomisi ile önemli bir yere sahip, çeşitliliği ile göz dolduruyor. Balıkesir de sayısız coğrafi işaretli ürünler, yöresel yemekler ve mekanlar bulunuyor.
16 Şubat 2022 Çarşamba
Küçük Oteller Derneği Olağan Genel Kurulu’nu Tamamladı
TURİZMİN SESİ
Küçük Oteller Derneği Olağan Genel Kurulu’nda Ertan Ustaoğlu Güven Tazeledi.Türkiye Küçük Oteller Derneği (TÜRKODER) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı İstanbul’da gerçekleşti. Genel Kurul’da mevcut Başkan Ertan Ustaoğlu güven tazeleyerek tekrardan yönetime seçildi.
İstanbul Armada Otel’de düzenlenen TÜRKODER 6.Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Ertan Ustaoğlu, dernek olarak Türk turizmine büyük katkı verdiklerini, önümüzdeki dönem bu katkının artarak devam edeceğini vurguladı. Ustaoğlu, “Üye otellerimiz ile konaklama sektöründe önemli bir paya sahibiz. Son 2 yıldır yaşanan olumsuz pandemi koşullarına rağmen büyük bir özveri ile ayakta kaldık. Birçok çalışmamız ve projemiz ertelendi. Dernek olarak bu dönem daha aktif ve önemli çalışmalara imza atacağız. Üyelerimizin sorunlarını biliyoruz ve çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
Ustaoğlu şunları söyledi: “Yeni dönemde, ülkemizde sıkıntılı bir dönem geçirerek ayakta kalmayı başaran üyelerimizle birlikte daha sık görüşeceğiz. Pandemi döneminde çok daha fazla popüler hale gelen küçük ve butik otellerimizin sorunlarını çözerek, ülke turizminin sürdürülebilir olması adına yapıcı projelerle otellerimizi hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda devamlı aranan işletmeler haline getirmeye çalışacağız.”Divan Başkanlığı görevini kuruculardan Adnan Mordeniz, yardımcılığını Kaan Tecelli ve Mine Aksoy’un yaptığı Genel Kurul’da Ertan Ustaoğlu ve ekibi tekrar TÜRKODER yönetimine seçildi.
2022 - 2024 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI
YÖNETİM KURULU ASİL LİSTESİ
1. Ertan USTAOĞLU BAŞKAN Elit Palas Hotel - Ankara
2. Bülent SANCAKDAR BAŞKAN YRD. Villa Aşina Hotel – Datça
3. Mehmet KÖK BAŞKAN YRD. Fairyland Cave Hotel - Kapadokya
4. Uğur ZEREN BAŞKAN YRD. Melek Hotels - İstanbul
5. Hatice ÖZCAN GENEL SEKR. Regie Ottoman Hotel - İstanbul
6. Figen MERTOL SAYMAN Katre by Evliyagil - Alaçatı
7. Demet BUYURMAN ÜYE Sumahan on the WATER - İstanbul
8. Umut GERMEYAN ÜYE Senatus Hotel - İstanbul
9. Ozan VURUCULAR ÜYE La lokal Hotel - Bodrum
YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTESİ
1. Cengiz GAYRET Phocas Cave Hotel - Kapadokya
2. Serdar BALTA Ottoman Imperial Hotel - İstanbul
3. Ali Oğuz KURAL Nowyefendi Hotel - İstanbul
4. Hüseyin AKÇOR The Room HoteL - Antalya
5. Osman ŞATIROĞLU Şatıroğlu Konağı - Rize
6. Hızır AKBEY Mardius Hotel - Mardin
7. Şebnem U.OĞLU ERGÜDER Gökçüoğlu Konağı - Safranbolu
8. Osman ÇİMŞİT Aprilis Hotel - İstanbul
9. Emre KARABACAK Yonca Lodge Hotel - Fethiye
DENETLEME KURULU ASİL LİSTESİ
1. Aydın KARACABAY Levni Hotel- İstanbul
2. Adnan MORDENİZ Kurucu Üye - İstanbul
3. Yahya KURTULUŞ Club Pedalisa - Ağva
DENETLEME KURULU YEDEK LİSTESİ
1. Kemal FURUNCİ Nar Adaevi - Bozcaada
2. Oluş Molu SUNOLUS VINEYARD HOUSE - Kayseri
3. Ayşe Zeynep SEZERAL No 11 Hotel - İstanbul
15 Şubat 2022 Salı
The Ritz-Carlton, İstanbul Yönetim Kurulu Yeni Atamalarla Güçlendi
TURİZMİN SESİ
The Ritz-Carlton, İstanbul, yönetim kurulu kadrosundaki değişiklikleri duyurdu. Turizm sektöründe sürdürülebilir yenilikleri hayata geçirerek, lüks konaklama anlayışını 21 senedir devam ettiren The Ritz-Carlton, Istanbul, yönetim kurulu kadrosundaki değişiklikleri duyurdu.
The Ritz-Carlton, Istanbul, yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. 2009 yılından bu yana aralıklarla The Ritz-Carlton, Istanbul bünyesinde görev yapan Ela Ergin, otelin yeni Genel Müdürü olmasının ardından otelin yönetim kurulunda da yeni atamalar gerçekleşti.
2012 yılından bu yana aralıklarla The Ritz-Carlton, Istanbul bünyesinde görev yapan Burçin Toros Uyanık, otelin yeni Satış ve Pazarlama Direktörü oldu
Markanın Satış Direktörlüğü görevini 2019 yılından bu yana sürdüren Burçin Toros Uyanık’ın ataması açıklandı. Otelcilik kariyerine The Ritz-Carlton, Istanbul Oteli’nde başlayan Toros, 2016 yılında Swissotel The Bosphorus, Istanbul’da Satış Müdürü olarak atandı ve Satış Direktör Yardımcısı unvanında görevini sürdürdü. Olağanüstü misafir deneyimleri yaratarak, turizm sektöründe aktif rol alan Burçin Toros Uyanık, 2013 yılından bu yana yüksek enerjisi ile Ortadoğu, Güney Amerika, Uzakdoğu, BDT pazarlarında iş geliştirmeye yönelik kilit roller üstlenmişti.
Kariyeri Mövenpick İstanbul, The Ritz- Carlton, DIFC (Dubai), The Nile Ritz-Carlton (Mısır), Hilton (Washington DC, Amerika) gibi otellerde ön büro ve yiyecek&içecek alanlarında sürdüren İpek Akman, 3 sene önce Yiyecek&İçecek Outletler Müdürü olarak göreve başladığı The Ritz-Carlton, Istanbul’da, Yiyecek&İçecek Direktörü oldu.
Sabancı Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nden mezun olan ve İsviçre Swiss Hotel Management School’da otel yönetimi üzerine yüksek lisans yapan İpek Akman, etkin iletişim yeteneğiyle turizm sektöründeki başarılarına devam ediyor.
Erciyes Üniversitesitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine Akdeniz ve Ege otellerinde farklı departmanlarda çalışarak başlayan Gülderen Budak ise The Ritz-Carlton, Istanbul Otel Müdürü olarak atandı. Denver Marriot, Colorado’da yönetim eğitimleri alan Budak, son 21 yıldır The Ritz-Carlton, Istanbul bünyesindeki görevini başarıyla sürdürüyor. The Ritz-Carlton çatısı altındaki yolculuğu boyunca The Ritz-Carlton, Sanya, The Ritz-Carlton, Herzliya, The Ritz-Carlton, Powerscourt Irlanda otellerinin açılış operasyonlarında bulunan Gülderen Budak 2014 yılında The Award of Excellence in Delivering the Guest Experience (EDGE) gibi pek çok ödülün de sahibi olmuştur.
12 Şubat 2022 Cumartesi
GTD Gastronomi sektöründe dünyadaki yansımalarını anlattı
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) Başkanı Gürkan Boztepe, Gastronomi sektöründe dünya genelindeki gelişmeleri ve Tüğrk Mutfağındaki gelişmeleri 25. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda anlattı
Gastronomi Turizmi Derneği (GTD)Avrupa’nın en büyük Turizm Fuarına damga vurdu
İklim Dostu Gastronomi Turizmi Paneli’nde birbirinden değerli konuşmacılar GTD Başkanı Gürkan Boztepe Moderatörlüğü’nde Dünyadaki ve Ülkemizdeki son gelişmeleri tüm samimiyetleri ile dile getirdiler. Gastronomi Turizminin ülkemizde çok önemli isimlerinden danışman Şef Murat Bozok, Jale Balcı ve TV Programcısı Burak Akkul İklim dostu bakış açısının gastronomi sektöründe dünyadaki yansımalarını aktardılar.
GTD Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde geçekleşen organizasyonda Türk Mutfağı’nın önemine vurgu yapıldı. Gastronomik Verilerin açıklandığı ve Dünya’daki son trendlerin masaya yatırıldığı bu panelde, özellikle yeni nesil restoran yatırımcılarını bekleyen riskler, Gastronomi Turisti harcamaları, Restoranlardaki ve otellerdeki İsraf, Turizm çeşitlemelerinde Gastronominin yeri, Türkiye’nin yeri gibi konular işlendi. Değerli organizasyonun sonunda İTE Fuar Direktörü Zeynep Gülşen GTD başkanına katkılarından dolayı Plaket takdim etti.
10 Şubat 2022 Perşembe
Mert Vardar; “Erken rezervasyon %40 ama sezonda %100 olabilir
Jolly Tour Mete Vardar, Sezonda fiyattan ziyade kontenjan sıkıntısı olacak fiyatlar %100 artabilir.Türkiye’nin acente ağı en yaygın ve güçlü büyüme performansı ile dikkat çeken firması Jolly, EMITT 2022 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda da dikkat çeken turizm şirketi oldu. Düzenlenen basın sohbetinde Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve CEO & Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar, 2022 yılında yabancı turistin Türkiye ilgisinde güçlü bir ivme beklediklerinin altını çizerken bu yıl içinde yurtdışına açılma hazırlıklarının son hız devam ettiğini belirtti.
Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar; “Her zamanki gibi EMITT Fuarı açılışını sizlerle birlikte yapıyoruz. Bugün turizm için önemli bir gün biz de ilk günden beri fuarın en büyük katılımcısıyız. Hem fuarın yoğunluğu hem de şirketimize verilen önem açısından büyük yoğunluk yaşıyoruz. Jolly’nin 35. yılı, 6 Kasım’da erken rezervasyonu sizlerle başlattık. Jolly olarak yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz” dedi.
Jolly TurYönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mert Vardar; “Değerli konuklar hepiniz hoş geldiniz. Heyecanlıyız, yaklaşık 2 senelik bir aradan sonra tekrardan EMİTT Turizm Fuarı’nda sektör temsilcileri ile birlikteyiz” dedi.
%40-50 ORANINDA SEPET ARTIŞI OLDU
Mert Vardar; “Kasım’da yaptığımız erken rezervasyonu birlikte başlattık. 2021 senesi özellikle belirli departmanlarımızı çalıştırabildiğimiz bir seneydi. Satışlarımız yurtdışı kısıtlamalarından dolayı hala tam açılmış değil. Ama yine bazı bölgelerde yoğun talepler alıyoruz. Belirli zamlardan dolayı Ocak ayı itibariyle tesislerle görüşerek zam oranı değişimi yaptık, %40-50 oranında sepet artışı oldu” dedi.
SEZONDA FİYATTAN ZİYADE KONTENJAN SIKINTISI YAŞANACAK
Mert Vardar; “Jolly olarak çok güçlü bir erken rezervasyon kampanyası başlattık. %25’e varan indirimlerden faydalanılabiliyor. Çok ciddi bir satış alıyoruz. Sezonda fiyattan ziyade kontenjan sıkıntısı olacak. Fiyatların daha da artacağı bir sezon olabilir bu noktada erken rezervasyonun önemi gözüküyor. Fiyat avantajlarından müşterilerimiz faydalanmaya devam edecek” dedi.
2022 BİZİM ALTIN YILIMIZ OLACAK
Mert Vardar; “Covid etkisini aşı politikasıyla azalttı. Biz ticari bir kurumuz fakat sosyal sorumluluğa da önem veren bir şirketiz. Covid döneminde hiç bir arkadaşımızla yolumuzu ayırmadık. Çalışmalarımızı sürdürme devam ettik. Çok iyi planlamalar ve çalışmalar yaparak 2022 yılı bizim altın yılımız olacak. İnancımız sonsuz. Misafir memnuniyeti ve çalışan memnuniyeti bizim için çok önemli. Hepimiz için umarım iyi bir fuar olur” dedi.
ERKEN REZERVASYON İÇİN ŞUBAT VE MART AYLARINI İYİ DEĞERLENDİRMEK GEREK
Mert Vardar; “Erken rezervasyon %40 ama sezonda %100 olabilir. Son 50 senenin en yoğun talep alınacağı iç pazarı olacak. 22 senedir erken rezervasyon kampanyası var ama bu sezon fiyatlarda da artış olacak, Şubat ve Mart ayları erken rezervasyon için çok önemli, Nisan sonunda bitirebiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.
BİZ SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRİYORUZ, TÜM SEKTÖR SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ
Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar; “Biz Jolly olarak tüm sorumluluklarımızı biliyoruz ve yerine getiriyoruz. Ülkemize katkı sağlamak için tüm sektörün iç pazara önem vermesi ve tanıtım ve çalışmalarına önem vermesi gerekiyor. Tüm sektörün sorumluluğunu bilmesi lazım” dedi.
GECELEME SAYILARINDA ARTIŞ MEVCUT
Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar; “5,6 olan gecelememiz 5,8’e çıkmış durumda. Gecelemede artışımız erken rezervasyonun başında kendini göstermeye başladı” diyerek sözlerine ekledi.
Organik ürünlerin İnternetteki Marketi Köyde.com
TÜYAP İstanbul'da gerçekleştirilen Emitt Turizm ve Seyahat Fuarı'nda 2'nci Holl GastroRize standında yer alan organik ürünler görücüye çıktı.Ürünlerin tamamı teşhir olarak sergilenen ancak talep olduğunda internet market Köyde.com'da Doğal ve Organik Köy Ürünleri sipariş olarak verilebiliyor.
Bal, peynir, tereyağ, reçel, helva, zeytinyağı, et ve arı ürünleri olmak üzere gıda konusunda tüm ihtiyaçları karşılamayı başaran Köyde.com en doğalını, yöresinden özel olarak hazırlayarak satışa sunuyor. Doğal, katkısız ve el yapımı organik ürünleri en uygun fiyatlarla Koyde.com güvencesiyle sipariş verin. Köy Ürünleri,%100 Doğal Ürünler, Anzer Balı, Kestane ve Yayla Balı, Peynir, Kavurma,Tereyağı ve yöresel lezzetlerin hepsi Köyde.com'da... Her ürünü, yöresinden özel ve organik bir şekilde hazırlayarak avantajlı fiyatlarla sunan online market Köyde.com ürünlerindeki kalite ve doğal lezzet ön planda tutuluyor. Türkiye’nin dört bir yanına online alışveriş imkanları dahilinde hizmet sunan doğal market; güvenilir, doğal ve en özel lezzetlere ulaşılmasını da kolaylaştırıyor.