18 Şubat 2022 Cuma

Galataport Skal İstanbul Üyelerine Tanıtıldı

Skal İstanbul Üyeleri İstanbul’a kazandırılan Dünyanın Tek Yer Altı Kruvaziyer Terminali Galataport İstanbul projesini gezip, bilgi edindiler. 



Galataport İstanbul, 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı ile Boğaz kenarında 1,2 km’ye sahip sahil şeridini kapsayan, dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında yer alıyor. 


Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen; “Buram buram tarih kokan, Roma'dan, Bizans'a ve Osmanlı'ya kadar 3 büyük imparatorluğun başkenti İstanbul’a “Galataport İstanbul” eşsiz bir proje kazandırıldı.

skal-istanbul-baskani-ayse-onen-galataport-skal-istanbulgalataport-istanbul-pazarlamadan-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-mehmet-bali.jpg

İstanbul’un denizden Dünyaya açılan kapısı Galataport İstanbul, üstün bir teknoloji ile kurgulanmış dünyanın ilk yeraltı kruvaziyer limanı. Eminim ki Türk turizmini başka bir boyuta taşıyacak. Ayrıca kültür-sanattan gastronomiye, eğlenceden alışverişe hayatın her alanına dokunan bu etkileyici projeyi ilk ağızdan dinleyeceğiz. İstanbul’un bu tarihi mirasını, modern teknolojiyle İstanbul’a kazandırdığınız ve bizlere de tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

skal-istanbul-baskani-ayse-onen-galataport-skal-istanbulgalataport-istanbul-pazarlamadan-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-mehmet-bali-001.jpg

Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali katılımcılara projeyi anlatıp, kısa bir tur ile Galataport’u anlattı.

skal-istanbul-baskani-ayse-onen-galataport-skal-istanbulgalataport-istanbul-pazarlamadan-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-mehmet-bali-002.jpg

Bir 'ana liman' olarak konumlanan Galataport İstanbul; dünya standartlarında bir kruvaziyer limanı ile Akdeniz çanağından Karadeniz'e kadar geniş bir coğrafyada da ülke kruvaziyer turizmine hareketlilik getiriyor. Dünyadaki benzer projeler için bir ilham kaynağı haline gelen ve dünyada ilk kez hayata geçirilen özel bir kapak sistemi ile yerin altında kurgulanan terminali sayesinde yıllardır erişime kapalı olan Karaköy’ün eşsiz sahil şeridi, şehrin en özel yürüyüş rotalarından biri oluyor. Limanda gemi olduğu zamanlarda gümrüklü alanı ve güvenlik (ISPS) alanını ayıran özel kapak sistemi sayesinde, geçici gümrüklü saha yaratılarak sahil şeridi erişime açık kalmaya devam ediyor.

skal-istanbul-baskani-ayse-onen-galataport-skal-istanbulgalataport-istanbul-pazarlamadan-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-mehmet-bali-003.jpgAçıldığı günden bu yana pek çok ilke imza atan Galataport İstanbul, kullanılan ileri inşaat teknolojileri, çevreye saygılı uygulamaları ve herkes için erişilebilir bir saha yaratması ile Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED Sertifikası’nı Platin seviyesinden almaya değer görülerek Avrupa'daki LEED Platin sertifikalı en büyük ikinci proje, Türkiye'nin de LEED Platin sertifikalı en büyük projesi oldu. Boğaz kenarında toplam 112.000 m²’lik bir alanda 1,2 km sahil şeridini kapsayan Galataport İstanbul, dünyanın en önemli projeleri arasında yer alıyor.

skal-istanbul-baskani-ayse-onen-galataport-skal-istanbulgalataport-istanbul-pazarlamadan-sorumlu-genel-mudur-yardimcisi-mehmet-bali-004.jpg

Skal İstanbul Başkanı Ayşe Önen, Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bali'ye Misafirperveliğinden dolayı teşekkür plaketi taktim etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder