30 Temmuz 2013 Salı


SİNEMACILARA 50. YIL DESTEĞİ

ALTIN PORTAKAL'DAN SİNEMACILARA 50.YIL DESTEĞİ


Altın Portakal'da en iyi film 350 bin ve ilk film 100 bin ayrıca en iyi senaryo, yönetmen, görüntü yönetmeni, müzik; portakal heykeli ve para ödülünün sahibi olacak.  Antalya'da 4 – 11 Ekim 2013 günlerinde yapılacak 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde genç sinemacılara yönelik düzenlemelere gidilerek para ödülleri arttırıldı.

Genç sinemacıların ulusal ve uluslararası alandaki başarılarına değiinen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, gençleri özendirmeye devam edeceklerini; buna yönelik olarak, yeni bir düzenlemeyle ilk film ödülünün 55 bin TL’den 100 bin TL’ye yükseltildiğini açıkladı.
 50. yılda  görkemli bir festivale yapılacağı  açıklamasında bulunulurken Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle para ödülleri ve Altın Portakal heykelleri kazananlara verilecek.

En İyi Film ödülü 350 bin TL
Yapılma nedeni; Türk sinemasının nitelikli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine katkı sunmak, sinema sektörünün gelişmesine öncülük etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına katkıda bulunmak olan Altın Portakal’da bu yıl en iyi film ödülü 350 bin TL olarak belirlendi.
Portakal’ın bu yılki ödülleri şu şekilde sıralandı:  En İyi Film 350.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi İlk Film 100.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Yönetmen 55.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Senaryo 35.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Görüntü Yönetmeni 30.000-TL ve Altın Portakal heykeli. En İyi Müzik 30.000-TL ve Altın Portakal heykeli . Antalya Teşvik Ödülü 70.000 TL .

En İyi Kadın Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Erkek Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Altın Portakal heykeli. En İyi Kurgu Altın Portakal heykeli. En İyi Sanat Yönetmeni Altın Portakal heykeli. Behlül Dal Jüri Özel Ödülü Altın Portakal heykeli Herhangi bir dalda genç bir yetenek (yönetmen, oyuncu, senaryo yazarı, görüntü yönetmeni, besteci) için kullanılır. Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü Altın Portakal heykeli. Ses Tasarımı, Özel Efekt, Kostüm, Makyaj tasarımı, v.b. teknik dallardan birinde kullanılabilir.En İyi Film Ödülü’nün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 3 yıl içinde çekeceği yeni filminin  -kriterleri ekte sunulan- bir bölümünü Antalya’da çekmesi halinde teşvik amacıyla verilen ödüldür.
Portakal’a kabul edilecek filmler:Yarım yüzyıllık geçmişiyle Türkiye’nin en uzun soluklu festivali unvanına sahip Altın Portakal’da Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasına: Geçtiğimiz yılın son başvuru tarihi olan 6 Ağustos 2012 tarihinden sonra tamamlanmış;, yurtiçinde yapılan ulusal ya da uluslararası herhangi bir yarışmada “yarışma filmi” olarak yer almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş,ticari bandrollü DVD/VCD baskıları satışa sunulmamış Türkiye yapımı filmler katılabiliyor.

http://www.turizminsesi.com/haber/sinemacilara-50-yil-destegi-14805.htm
turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder