30 Temmuz 2013 Salı



TATİL Mİ EZİYET Mİ?

İNTERNET REZERVASYONLARINDA RESİMLERE ALDANMAYIN  

İnternetten Marinem Karaca Muhafazakar Hotel için rezervasyon yaptırdık resimlere baktık harika görünüyordu rezervasyon ve ödemesini yaptık ama sonrası tam fiyasko

Ali Rıza Albayrak  ve ailesi tatil modeli isimli acenteden 01.06.2013 tarihli giriş ve 06.06.2013 tarihli çıkış tatili için 4 kişilik 2 ayrı oda olarak muhafazakar hotel diye tatil rezervasyonu yaptırdı.Kredi kartı ile 6 taksit olarak 2729 lira ödemesini yaptı. internet sitesi üzerinden fotoğrafları incelediğinde çok güzel her şey dört dörtlük  gözüküyordu.

OTEL İNTERNETTEN FİYAKALI
Tatil vakti geldiğinde İstanbul’dan o kadar yol çekip gittiğinde tamamen hüsrana uğradılar.  Otele ilk girişte güvenlik kulübesinden görevli bir şahıs aracı durdurdu  lakayik bir şekilde tatile mi geldiniz dedi ve gülümsedi.

İNŞAAT İŞÇİLERİ BELLBOY OLMUŞ
Evet dedik  ve içeri girdik otel girişinde inşaat ustaları her yerde çalışıyor ve makine sesleri de cabası , eşyalarımızı indirmek üzereyken gömleğinin bir tarafı dışarıda bir şahıs bizi hoş geldiniz diyerek karşıladı.Resepsiyona geçtik formları doldurduk odalarımız verildi odamızın bir tanesi balkonsuz diğeri yarım balkonlu odaya çıkmak için asansöre bindiğimizde asansörün camının inşaat pisliğinden dışarısı resmen görülmüyordu. Kata çıktığımızda yine bizi karşılayan inşaat ustaları oldu sağ olsunlar kattan odaya giderken yerlerde yastık çarşaf havlular atık bir vaziyette yerde , odaya girdiğimizde sular kesikmiş ancak yapılacakmış bu görüntüler üzerine eşyalarımızı hiç odaya almadan derhal resepsiyona indik ve yetkili aradık.

YETKİLİ YOK OTEL MÜDÜRÜ İŞTEN ÇIKARILDI
Resepsiyonda duran bayan şu anda tek yetkili benim otel müdürü işten çıkarıldı dedi odayı değiştirmek istedik ancak kesinlikle başka oda verilemeyeceğini verilen ile mecburen kalabileceğini söyledi . Biz itiraz ettik ve ısrarla yetkili aradık daha sonra Bora isimli bir şahıs geldi ve yetkili olduğunu söyledi durumu anlattık ve otel sahibi ile görüşebileceğimizi söyledi. Otel sahibi Kaya beyin eşi bizi odasında dinledi madem ki içiniz ısınmadı tabi ki nasıl isterseniz öyle yapalım dedi.

İNTERNETTE AYRI GÖRÜNÜRDE AYRI
Kendisine internet sitelerindeki resimler ile otelin farklı olduğunu söyledik kendisi de siteye giriş yaptı ve evet haklısınız derhal o resimleri değiştireceğiz siteyi yenileyeceğiz dedi. Muhafazakar hotel için bayanlar havuzunun güvenli olmadığını  kapı açılır açılmaz içerisinin görüldüğünü söyledik. Bize açıklaması her müşteri oranın bayanlar kısmı olduğunu bilir ve o tarafa geçmezler  şayet o tarafa geçipde bayanlar havuzuna bakan erkek misafir olursa otelden atılacağını söyledi. Muhafazakar hotel yöneticisinden  çok gülünç bir açıklama . Bayanlar havuzunun tek bir küçük havuzdan ibaret olduğu internet sitesinde ki resimlerde ve açıklamasında 2 havuz ve su kaydırağının olduğunu söyledik ama yine sitenin değiştirileceğini söyledi bununla idare etmemiz gerektiğini anladık.

BEKLENEN YETKİLİ GELDİ
Otel sahibi Kaya bey geldi ve bizi ikna etmek için tam bir esnaflık yaptı.Bize teras suit odayı önerdi illaki görün ve 2 gün misafirimiz olun diye ısrar ettiği için teras suit odasına gittik. Ne görelim düğün salonu gibi bir oda içeride 2 çift kişilik yatak var hijyen yine berbat teras ise diğer teraslarda birlikte birbirine bitişik. Ailen ile terasta otursan bile yan masada kalanlar ile bitişik kardeşler gibi oluyoruz.Bu kadar olumsuzluk üzerine kalmak istemediğimizi söyledik.

ARTIK YETER BİZ BU OTELDE KALMIYORUZ 
 Kaya bey tamam paranızı iade edeceğiz ama yemek yemeden kesinlikle göndermeyiz diye bizi yemeğe aldılar ve yemekten çıkan kıl her şeye yetti.Paramızı geri iade edeceklerini söyledikleri için biz de bir an önce oradan ayrıldık o günümüz tamamen bitti ve o yorgunlukla İzmir’e döndük.

POLİS EVİNDE KONAKLADIK
Plan proje içinde ortada kalmak yoktu ama ortada ailemle birlikte kaldım. Emniyet mensubu olduğumdan  polis evinde konakladık ve ertesi gün başka bir otelden rezervasyon yaptırıp oraya geçtik . Bu kadar olumsuzluğun üstüne orada da nasıl tatil yaptığımız malum. Bu arada acenteyi aradık ve yaptığımız ödemenin iadesini istediğimizde otel tarafından 2 günlük oda ücreti olan ortalama 1100 liranın kesileceğini söylediler.Bunun üzerine oteli aradık ve Bora bey bize sizden sonra toplantı yaptık bu şekilde olacak yoksa  tamamı geri iade olmayacaktı dedi . Bu anlattıklarıma rağmen nasıl tatil yapabilirdik izinimin yandığınamı,otel tarafından dolandırıldığımamı,paramın gittiğine mi , o kadar yol yaparak yorulduğuma mı , anne ve babamıda yanımda götürerek onlara karşı mahcubiyetimemi yanmam lazım acentelerinizi oteliniz iyi seçip benim yaşadığım problemleri yaşamayın

http://www.turizminsesi.com/haber/tatil-mi-eziyet-mi-14807.htm

turizminsesi, Turizmin Sesi,http://www.turizminsesi.com/,https://www.facebook.com/turizminsesi,http://turizminsesi.blogspot.com/,https://twitter.com/Turizminsesi,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder