TURİZMİN SESİ |Turizm ve Turizmcinin Sesiyiz | Turizm Haberleri | Gastronomi Haberleri | Etkinlik Haberleri | turizminsesi@gmail.com
24 Eylül 2013 Salı
YA İŞE İNTERNETİ SOKACAKSIN YA DA İŞİ BIRAKACAKSIN
e-Fatura ve e-Defter uygulamaları zirvesine, iş dünyası yoğun ilgi gösterdi
İş dünyasından yoğun katılımın gerçekleştiği “e-Fatura & e-Defter Uygulamaları Zirvesi”,
21 Eylül tarihinde, Le Meridien İstanbul Etiler Hotel’de, Bosphorus Conferences tarafından düzenlendi
Zirve sırasında, e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına ilişkin, tüm boyutlarıyla mevzuata uyum süreci, yaşanan gelişmeler, yükümlülükler, karşılaşılabilecek sorunlar ve çözüm önerileri ile teknik, bürokratik, vergi ve hukuksal kriterleri değerlendirildi.
“Ya işe interneti katacaksın, ya da işi bırakacaksın!”
Ticarin yeni baştan düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken e-Dönüşüm Strateji Uzmanı ve Zirve Koordinatörü olan TBD Yönetim Kurulu Üyesi Levent Karadağ, “Ya işe interneti katacaksın, ya da işi bırakacaksın!” dedi.
“e-Dönüşüm projelerinin merkezinde ‘Uyumsoft’ var”
Uyumsoft’un e-Fatura entegratörlüğünün ardından, 9 Eylül 2013 tarihi itibariyle,
“e-Fatura Saklama Hizmeti Verme İzni” alan ilk kurum olduğunu kaydeden
Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ e-Dönüşüm Kanal Yöneticisi Volkan Şahin, şunları söyledi: “e-Dönüşüm projelerinin merkezinde yer alan ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Portalı projelerini başarıyla yürüten, %100 Türk sermayeli olan yazılım sektörünün lider firması Uyumsoft Bilgi Sistemleri A.Ş. olarak,
e-Fatura mükelleflerine Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) onaylı altyapısı ile, özel entegratörlük ve saklama hizmeti sunuyoruz. e-Dönüşüm projelerinin merkezinde yer alarak; mükellef işletmelerin e-fatura, e-defter, e-irsaliye gibi tüm süreçlerinde uzman kadromuz ile baştan sona hizmet veriyoruz” dedi.
“e-Fatura mükelleflerine, yöntem seçimi önerisi”
e-Fatura sürecinde; portal, doğrudan entegrasyon ve özel entegratör yöntemi olduğunu hatırlatan Volkan Şahin, e-Fatura mükelleflerinin, hangi yöntemi seçebileceği konusuna ilişkin şunları belirtti: “Öncelikle firma, kendi bilgi işlem altyapısını analiz ederek, entegrasyon yöntemine karar vermelidir. Yalnız bu değerlendirmeyi yaparken, ilerleyen dönemlerde mükellef sayısının daha da artacağını düşünerek, tüm faturalaşma süreçlerini bu sistem üzerinden yapmayı hedefleyerek, BT altyapılarını gözden geçirmeleri gerekir. Mesela, doğrudan entegrasyonda GİB’in istediği standartlar doğrultusunda; proje, donanım ve arşivleme maliyetlerinin analiz edilmesi gerekiyor. Entegratör firma ile e-fatura sistemine dâhil olmak mükellefler açısından ise, daha uygun maliyetler ile sisteme dâhil olmaları sağlanabilecektir. Burada önemli olan konu; e-Fatura mükelleflerinin, ilerleyen dönemlerde, e-ödeme, e-irsaliye gibi daha birçok e-dönüşüm projesinde ekosistemin bir parçası olacağını düşünerek, gerek kamu, gerek özel sektörde ticari iş sistemlerinin merkezinde olan köklü bilişim firmalardan hizmet almaları tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Zirve sırasında, Vodafone’den Vergi Kıdemli Müdürü Dr. Kerem Günay, BDO Denet’ten SMMM Deniz Turan, BDO Turkey Ortağı YMM Mehmet Yıldırım, TÜRKKEP’ten e-Fatura Özel Entegratör Yöneticisi Zeynep Beyhan, ING Bank’tan Uluslararası Nakit Yönetimi Müdürü Bülent Şaştı, İGDAŞ’tan Bilgi Sistemleri Müdürü ve TBD İstanbul Başkanı Ahmet Tosunoğlu birer sunum yaptı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder