Türkiye’nin girişimsel kardiyoloji alanındaki tek dünya markası olan Alvimedica, dünya çapındaki en prestijli spor etkinliklerinden Volvo Ocean Race’te (Volvo Okyanus Yarışı) kullanacağı yelkenliyi İngiltere Southampton’da düzenlenen törenle suya indirdi. Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad, Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ve CEO Dr. Cem Bozkurt’un da katıldığı törende yelkenlilerin yapım sürecine ve teknik özelliklerine ilişkin ayrıntılı bilgi verildi. Volvo Ocean Race’te kendi adıyla ve yelkenlisiyle yer alacağını 30 Ocak’ta İstanbul’da yapılan bir basın toplantısıyla duyuran Alvimedica, yelkenlisini 11 Nisan’da Southampton Green Marine’de düzenlenen törenle suya indirdi. Team Alvimedica üyeleri Mark Towill ve Charlie Enright ile Takım Yöneticisi Bill Erkelens’in de katıldığı törende bu seneki yarış turu ve teknenin teknik özellikleri hakkındaki ayrıntılı bilgileri Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad paylaştı.
Girişimsel kardiyoloji alanında faaliyet göstererek, hekimlere hastalarını hayata döndürmek için yardım ettiklerini belirten Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt, şirket ilke ve özellikleri ile örtüştüğü için yelkeni 2 sene önce hedef spor olarak belirlediklerini anlattı. Cem Bozkurt, “Çalışanlarımızla kurduğumuz yelken takımımız yarışlarda gözle görülür başarılar elde etti. Şimdi amacımız gönül verdiğimiz bu spor dalının en yüksek liginde profesyonellerle yarışmak ve 1,5 milyar kişinin takip ettiği bu zorlu yarış ile Alvimedica’yı dünya çapında daha geniş kitlelere tanıtmak. Yarış teknemizde Türk bayrağını dalgalandırmaktan ayrıca gurur duyacağız” dedi.
Geçtiğimiz sene İtalya’da bir satın alma gerçekleştirerek, alanında Avrupa’nın en büyüğü haline geldiklerini, önümüzdeki dönem hedeflerinin ise Kuzey Amerika pazarına girmek olduğunu aktaran Bozkurt, “Hem iş hedeflerimizdeki tutkumuz, hem de şirket karakterimiz ile örtüşen bir platform olduğu için Volvo Ocean Race’teyiz. Teknoloji ve yenilikçiliğe önem veren, genç, azimli, cesur ve dikkatli yapımızla işbirliği içinde çalışıyoruz. Volvo Ocean Race’in ruhunda olduğu gibi, hedeflerimizi hep en yüksekte tutuyor, zorluklardan yılmıyor ve bunu güçlü bir takım oyunu ile başarıyoruz. Bugün teknemizi alarak, geri sayımı başlattık. Yarış yaklaştıkça bizim de heyecanımız artıyor” dedi.
Start 4 Ekim’de!
Üç yılda bir düzenlenen Volvo Ocean Race, Formula 1 ve Dünya Kupası’ndan sonra en çok takip edilen spor etkinliklerinden biri olarak biliniyor. Yelken tutkunlarının yanı sıra sporseverlerin de nefeslerini tutarak takip ettiği yarış, bu yıl 4 Ekim tarihinde başlayıp 27 Haziran 2015’te sona erecek. İspanya’nın Alicante limanında görkemli bir törenle başlayarak İsveç’in Göteborg limanında sona erecek olan yarış süresince takımlar, 40.000 deniz mili boyunca 20 metre büyüklüğündeki dalgalar, eksi 40 derecelere varan soğuk hava, buzullar, kuvvetli yağış ve rüzgarın yanı sıra, aşırı sıcak gibi zor şartlar altında mücadele verecek.
Takımlar, 9 ay süresince dört okyanusu ve beş kıtayı geçerek 10 farklı limanı ziyaret edecek. Volvo Ocean Race yarışçılarının uğrayacağı limanlar arasında İspanya (Alicante), Güney Afrika (Cape Town), Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi), Çin (Sanya), Yeni Zelanda (Auckland), Brezilya (Itajai), Amerika (Newport), Portekiz (Lizbon), Fransa (Lorient) ve İsveç (Göteborg) bulunuyor. Volvo Ocean Race bu yıl ilk kez Hollanda’nın Lahey şehrinde de pit-stop yapacak.
Team Alvimedica, Mark Towill (25) ve Charlie Enright (29) ile Volvo Ocean Race’in en genç yelken takımına sahip olacak. Takımın yöneticiliğini ise daha önce America’s Cup’ta yarışan Oracle Takımı’nın CEO’su Bill Erkelens yapacak.
Volvo Ocean 65
Alvimedica’nın Southampten’da düzenlenen törenle suya inen yelkenlisi, yarışma komitesince bu sene alınan bir karar gereği tek tip olacak. Volvo Ocean 65 adı verilen teknelerin tasarımı ABD’deki Farr Yacht Design’da tamamlandı. Volvo Ocean 65’lerin gövde ve daggerboard’ları İtalya’daki Persico, güverte ve bileşenleri Fransa’daki Multiplast, içyapısı ise İsviçre’deki Decision’da üretildi. Bu parçalar İngiltere’deki Green Marine’de bir araya getirildi. Volvo Ocean 65’in üretim aşamasında 120’den fazla kişi, toplam 36 bin saat çalıştı. Volvo Ocean 65’lerin özel tasarımı sayesinde tekneden daha fazla görüntü alınabilecek ve internet üzerinden yarış daha rahat takip edilebilecek.
Teknik özellikler:
Tam boy: 20,37 metre
En: 5,60 metre
Ağırlık: 11,639 kilogram
Direk yüksekliği: 30,30 metre
Yelken alanı: 716 metrekare
Volvo Ocean Race Hakkında:
Bu yıl on ikincisi düzenlenecek olan Volvo Ocean Race, 1973 yılında “Whitbread Round the World Race” adıyla başladı. Ekim 2011’de İspanya Alicante’de start alan ve Temmuz 2012’de sona eren bir önceki Volvo Ocean Race’i Fransız yelkenci Franck Cammas kaptanlığındaki Groupama takımı kazanmıştı.
Bu seneki yarış, 4 Ekim 2014 günü İspanya’nın Alicante kentindeki ilk liman yarışı ile başlayacak ve 27 Haziran 2015’te İsveç’te, Volvo’nun doğum yeri, Gothenburg’daki son liman yarışı ile sona erecek. 38.739 deniz mili uzunluğundaki rota ayrıca Cape Town (Güney Afrika), Abu Dabi (BAE), Sanya (Çin), Auckland (Yeni Zelanda), Itajaí (Brezilya), Newport, Rhode Island (ABD), Lizbon (Portekiz) ve Lorient (Fransa) duraklarını da kapsayacak. Önümüzdeki iki yarış sezonunda takımlar, yeni ve yüksek performanslı Volvo Ocean 65 adlı tekne ile yarışacak. ABD’de Farr Yacht Design tarafından tasarlanan Volvo Ocean 65, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve İsviçre’de bulunan tersanelerin konsorsiyumu tarafından üretildi.
Yeni, 65 fit (19,8 metre) uzunluğundaki tek gövdeli yarış tekneleri, önümüzdeki iki Volvo Ocean Race için tek tasarım olarak üretilecek ve “yelkene hazır” halde takımlara teslim edilecek. Ayrıca teknelerde, 2008-09 sezonundan bu yana yürürlükte olan daimi muhabir programını daha da güçlendirecek video, uydu ve içerik hazırlama olanakları da yer alacak.
Alvimedica Hakkında:
2007 yılında kurulan Alvimedica, girişimsel kardiyoloji alanında uzman hekim ve cerrahlara yeni nesil, minimal-invaziv sağlık teknolojileri sunmaya kendini adayan genç ve dinamik bir şirkettir.
Alvimedica, tasarım ve ürün geliştirmede en ileri teknolojiyi kullanarak birinci sınıf, kaliteli ürünler ve hizmetler sunar. İstanbul Çatalca’daki Trakya Serbest Bölgesi’nde yer alan 5.500 metrekarelik tesislerinde dünya standartlarında Ar-Ge’si ve Avrupa’nın en büyük sınıf 10.000 temiz oda ortamı ile Alvimedica, tümü CE belgesine sahip koroner stent, balon kateter ve tanı veya kılavuz kateterleri üreterek günümüzde dünyanın 40’tan fazla ülkesinde doğrudan veya temsilcilikler aracılığıyla faaliyet göstermektedir.
Alvimedica’nın yenilikçi ürünler yoluyla cerrahi prosedürleri geliştirmeye yönelik kararlılığı, hastaların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik edindiği misyon ve klinik sonuçların iyileştirilmesi için harcadığı çabadan ileri gelmektedir. Çatalca’da, Hollanda’nın Assen kentinde ve İtalya’nin Saluggia kentinde AR-GE merkezleri bulunan kuruluşun güncel projeleri arasında renal ve kranial endovasküler stentler yer almaktadır. Şirket aynı zamanda vücut tarafından tamamen emilen biyoemilebilir stentler üzerinde de çalışmaktadır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder