Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin akademik koordinatörlüğünde ve Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun (TAFED) öncülüğünde düzenlenen Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı’nın amaçları arasında; ülkemizde son yıllarda üniversitelerde sayıları giderek artan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin kuruluş amaçları, müfredatları, eğiticileri, işbaşı eğitimleri ve stajları olmak üzere bir dizi konudaki mevcut durumları ve daha iyi bir eğitimin verilebilmesi için yapılması gerekenlerin tartışılması yer alıyor.
22. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı ve 4. Uluslararası İçecek İhtisas Fuarı etkinlikleri arasında düzenlenen toplantıya, ilgili taraflar olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin başkanları ile öğretim elemanları, aşçılık mesleğini icra edenler, gastronomi alanında araştırmaları ve yayınları bulunanların da içinde olduğu, kamu ve özel sektörden yaklaşık 50 temsilci katılıyor.
İki gün sürecek toplantı, arama konferansı yöntemiyle Dr. İrfan MISIRLI’nın yönetiminde yürütüleceği ve toplantıdan elde edilecek sonuçlar önceki Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarında olduğu gibi kitap olarak yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.
Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı’nın düzenleyicilerinden Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki AÇIKÖZ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; aşçılık mesleğinin ve Türk mutfağının daha ileriye götürülmesine yönelik olarak düzenlenen bu toplantının düzenlenmesindeki öneme işaret ederek, dernek olarak bu tür etkinliklerin içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Açıköz, Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı’nın amacına ulaşması için yürütülecek çalışmaların izleyicisi olacaklarını söyledi. Bu şekilde sektörün beklentilerinin eğitime yansıyacağını ve ülkemizdeki eğitim olanaklarının varlığından da sektörün farkında olacağını belirtti.
Toplantının diğer düzenleyicisi olan Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin editörü ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK, dergi olarak turizm ve otelcilik alanlarında verilen akademik eğitim ve öğretimin düzeyinin artırılması amacıyla 2009 yılından bu yana Akademik Turizm Eğitimi Konferansları düzenlediklerini, gerçekleştirilen toplantının ise bu dizi kapsamında gerçekleştirilen yedinci toplantı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kozak, gastronomi eğitiminin Turizm Fakülteleri düzeyinde verilmeye henüz yeni başlandığını ve bu nedenle birtakım önemli sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, gerçekleştirilen arama konferansında gastronomi eğitiminin bütün yönleri ile masaya yatırılacağını açıkladı.
İki gün sürecek toplantı, arama konferansı yöntemiyle Dr. İrfan MISIRLI’nın yönetiminde yürütüleceği ve toplantıdan elde edilecek sonuçlar önceki Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarında olduğu gibi kitap olarak yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.
Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı’nın düzenleyicilerinden Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki AÇIKÖZ, toplantının açılışında yaptığı konuşmada; aşçılık mesleğinin ve Türk mutfağının daha ileriye götürülmesine yönelik olarak düzenlenen bu toplantının düzenlenmesindeki öneme işaret ederek, dernek olarak bu tür etkinliklerin içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Açıköz, Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak Gastronomi Eğitimi Arama Konferansı’nın amacına ulaşması için yürütülecek çalışmaların izleyicisi olacaklarını söyledi. Bu şekilde sektörün beklentilerinin eğitime yansıyacağını ve ülkemizdeki eğitim olanaklarının varlığından da sektörün farkında olacağını belirtti.
Toplantının diğer düzenleyicisi olan Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin editörü ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi KOZAK, dergi olarak turizm ve otelcilik alanlarında verilen akademik eğitim ve öğretimin düzeyinin artırılması amacıyla 2009 yılından bu yana Akademik Turizm Eğitimi Konferansları düzenlediklerini, gerçekleştirilen toplantının ise bu dizi kapsamında gerçekleştirilen yedinci toplantı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kozak, gastronomi eğitiminin Turizm Fakülteleri düzeyinde verilmeye henüz yeni başlandığını ve bu nedenle birtakım önemli sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, gerçekleştirilen arama konferansında gastronomi eğitiminin bütün yönleri ile masaya yatırılacağını açıkladı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder