7 Kasım 2015 Cumartesi

Başkan Demircan Renk Projesi İçin Rize`de

RİZE-“Bugün Türkiye’nin ihtiyacı alt yapıdan çok doğru eğitim vererek kariyerini belirleyebileceğimiz çocuklar yetirmektir”Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi kapsamında Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın davet üzerine Rize’ye giden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "RENK Projesi" kapsamında Rize Merkez Atatürk Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Sabah erken saatlerde İstanbul’dan Rize’ye giden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ı Rize Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Atatürk İlkokulu Müdürü Mehmet Hut, idareciler, öğretmenler karşıladı. Merkez Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Demircan'a okul bahçesinde öğrenciler uzun süre sevgi gösterilerinde bulundu.

ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTELİM
Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı'nın daveti üzerine Rize'ye giden Başkan Demircan, ziyarette ilk olarak öğretmenler ile sohbet edip fikir alışverişinde bulundu. Başkan Demircan, “Bu okulun hamisi olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı bey tarafından seçildim. Sizlerle beraber bu okuldaki öğrencilere ne katkımız olabilir benden istekleriniz nelerdir? Çocuklarımız için güzel şeyler yapabileceğimizi biliyorum. Ortak çalışmalar yürütelim” diyerek okul idareci ve öğretmenleri ile fikir alışverişinde bulundu.

“ONURLU VE GURURLUYUZ”
RENK Projesi kapsamında Rize Valisi Ersin Yazıcı beyin sıcak ve şefkatli elini okulların ve öğrencilere uzattığını belirten Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Hut, “Rizeli olan ve Beyoğlu’nun sevilen Başkanı Ahmet Misbah Demircan aramızda. Onurlu ve gururluyuz. Bir metropol kentin önemli bir bölgesinde başarılara imza atarak 11 yıldır görev yapan ve bu görevini ilk günkü aşkla yürüten Demircan, bugün bizimle beraber. Bizi ziyarete geldiler. Çocuklarımızın ve bizim heyecanımıza ortak oluyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz,” dedi.

“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI ALT YAPIDAN ÇOK DOĞRU EĞİTİMDİR”
Ülkenin bu günlere gelmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük katkısı olduğunu belirten Başkan Demircan, “Türkiye son 10 yılda dünya coğrafyasında çok önemli noktalara geldi. Bunda en önemli pay ülkemizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aittir. Allah kendisinden razı olsun. Artık eğitimin ihtiyacını daha fazla hissediyoruz. Artık akıl terine alın terini katmalıyız. Bir ürünün değeri 100 lira aynı hacimde bir ürünün değeri ise 3 bin lira. Aradaki fark malzeme farkı değil akıl farkıdır. Artık akıl üretip satacak eğitimli gençleri yetiştirmeliyiz. Bugün Türkiye’nin ihtiyacı alt yapıdan çok doğru eğitim vererek kariyerini belirleyebileceğimiz çocuklar yetirmektir. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için çocukluk yaşlardan gençlik yıllarına kadar eğitimlerini en iyi şekilde vermeliyiz. İnsan kaynağımız yer altı kaynaklarımız kadar kıymetlidir. Kaliteli ürünler yapabilmek için, katma değeri yüksek ürünler satabilmemiz için insanımızı eğitmemiz şart “ ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARLA KUCAKLAŞTI SOHBET ETTİ
Çocuklara hitap eden Başkan Demircan kendisinde Rizeli olduğunu söylemesi üzerine çocuklar uzun süre kendisini alkışladılar. Ardından öğrencilerin yanına giden Demircan’a Atatürk İlköğretim okulu öğrencileri sevgi gösterisinde bulundu. Çocuklarla şakalaşan ve onlarla sohbet eden başkan Demircan istekleri aldı ve onları Beyoğlu’na davet etti. Başkan öğrencilere bundan böyle sık sık beraber olacakları müjdesini verdi ve onlara çeşitli hediyeler sundu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder