18 Şubat 2016 Perşembe

Türk Turizmcilerden Fransa Çıkartması

Türk Turizmciler Paris’te düzenlenen MICE Workshop’una katıldı
İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Kültür Tanıtma Müşavirliği desteğiyle Fransa’da turizm sektörü temsilcilerine ve davetli alıcılara İstanbul tanıtım etkinlikleri düzenledi.  


ICVB ve Paris Kültür Tanıtma Müşavirliği tarafından 10 Şubat Çarşamba günü Paris’te düzenlenen MICE Workshop’una Antalya ve İzmir Kongre ve Ziyaretçi Büroları, Türk Hava Yolları, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi katıldı. Ağırlıklı Paris merkezli şirketler ve derneklerden oluşan davetli alıcıların katıldığı Workshop’ta, Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ve Türk Hava Yolları temsilcileri tarafından katılımcılara Türkiye ve İstanbl tanıtımı yapıldı, kongre ve toplantı sektörü imkanları sunuldu.  


Tanıtım etkinliklerinin devamı niteliğinde, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Paris Kültür Tanıtma Müşavirliği ortak girişimi ile 11 Şubat Perşembe günü Lyon’da düzenlenen “Seminar Business Event”te Türkiye standı ilk kez olarak yerini aldı. Fuar kapsamında düzenlenen tanıtım ve basın toplantısında Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü Handan Boyce, ICVB Yönetim Kurulu Üyesi olarak İstanbul’un kongre olanaklarını, havaalanı, 3.köprü, toplu taşıma ve benzeri alt ve üst yatırım projelerini anlatan bir sunum yaptı.T.C. Lyon Başkonsolosu M. Özgür Çakar, Lyon 6.Bölge Belediye Başkanı Pascal Blache, Fransız Türk Ticaret Odası Genel Sekreteri Bora Akad’ın da aralarında bulunduğu davetlilerin ve Fransız basınının katıldığı resepsiyon ile devam eden etkinlikte yabancı basına konuşan Handan Boyce “İstanbul bir dünya şehri olarak uluslararası turizm hareketinin ve MICE sektörünün en önemli ve vazgeçmeyeceği destinasyonları arasındadır. Son dönemlerde yaşanan ve tüm dünyanın sorunu haline gelen olumsuz koşulları ancak uluslararası pazarda işbirliklerimizi güçlendirerek aşabileceğimize inanıyorum “dedi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder