Tarihi bin 500 yıldan öncesine uzanan bir Türk lezzeti PASTIRMA
Çiğ olarak tüketildiği gibi, kuru fasulyeden yumurtaya, börekten tosta farklı lezzetlerle günün farklı öğünlerinde sofraların baş tacı, iftarın vazgeçilmezi pastırma, tarihi bin 500 yıldan öncesine uzanan bir Türk lezzeti. Tarihi Orta Asya Hunlarına dek uzanan pastırma, 2. ve 3. yy. tarih ve gezi yazılarına da konu olmuş.
Hun ve Oğuz Türklerinin, savaşa giderken yanlarına aldıkları ve uzun süre bozulmadan dayanabilen tuzlanmış etler, Pastırmanın bin 500 yıllık tarihinin başlangıcını oluşturuyor. Çeşitli but ve sırt etlerinden yapılmakla birlikte, en kaliteli pastırmalar, kontrfile ve özellikle antrikot etlerinden üretiliyor. Gıda sektörünün öncü markası Namet, bu geleneksel lezzeti inovasyonla buluşturuyor. En seçkin dana kontrfile etlerinden, Namet ustalarının maharetiyle üretilen pastırmanın çemeni, olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra, dilimleme öncesi sıyrılıyor ve ürün çemensiz olarak dilimlenerek paketleniyor. Namet’in damak tadını kullanım kolaylığı ile birleştiren inovatif ürünü Çemeni Sıyrılmış Pastırma’nın, 130 ve 160 gramlık (2x80) paketlerinin yanı sıra, 50 gramlık Namet 7/24 çeşidi de bulunuyor. Çemenli pastırma tüketmek isteyenler Namet Klasik Pastırma ya da Namet Seçme Pastırma’yı tercih ediyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder