13 Mart 2018 Salı

Funda Arar Tarihi Kent Hasankeyf'e hayran kaldı

Funda Arar  bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Tarihi Kent Hasankeyf'e hayran kaldı

Türk müziğinin başarılı seslerinden Funda Arar, Kerki Production ve Solfej Organizasyon tarafından düzenlenen “Yoluma Düşen Şarkılar” turnesinin Mardin ayağından sonra Hasankeyf’e geldi
TURİZMİN SESİ

Batman'a bağlı ve iki yakasını Dicle'nin ayırdığı UNESCO'nun dünya mirası listesine girmek için gerekli olan 10 kriterden 9'unu karşılayan tarihi kent Hasankeyf, 10 bin yıllık geçmişiyle “Yoluma Düşen Şarkılar” turnesinde Funda Arar'ı ağırladı.
funda-arar,-.jpgBizans, Sasaniler, Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler, Mervaniler, Artuklular, Eyyübiler, Selçuklular ve Osmanlılar olmak üzere zengin tarihini günümüze taşıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli turizm merkezlerinden biri olan Hasankeyf, yerli ve yabancı turistlerce de yoğun şekilde ziyaret ediliyor. Kalkerli yapısı nedeniyle kayalık tepelerde ve derin kanyonlarda, doğanın ve insanların oluşturduğu ve sayısı binlerce olan “Hasankeyf Mağaraları” özellikle dikkat çekiyor. 
funda-arar,--001.jpgFunda Arar, konser öncesinde bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi kent Hasankeyf'i dolaştı. Hasankeyf'in büyüleyici ve mistik atmosferinde konserleri  için enerji depolayan Arar, ördeklere tandır ekmeği atıp, demleme çay keyfi yaptı.
funda-arar,-kerki-production,-solfej-organizasyon,hasankeyf,.jpg
Yaklaşık 2 buçuk saat boyunca manzaranın ve atmosferin tadını çıkaran başarılı sanatçı, ''Burası harika bir yer.. Burada  manzarayı görüp buradaki havayı solumak insana o kadar iyi geliyor ki.
funda-arar,-kerki-production,-solfej-organizasyon,hasankeyf,-001.jpgTarih boyunca bir çok devlete ve medeniyete ev sahipliği yapmış Hasankeyf'te fırsat bulduğu her yerde bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: Funda Arar  bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Tarihi Kent Hasankeyf'e hayran kaldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder